|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
![]() czy też macie coś takiego, że Wam słabo i zawroty głowy? dzisiaj byłam w sklepie i miałam wrażenie, że zemdleję. cały czas ogólnie jakoś słabo się czuję i najlepiej to bym leżała
|
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
alyla lozeczko super!! jakbym miala drugi raz kupowac to chyba wybralabym takie
nmosidelko fajna sprawa ale nie dla takich niemowląt zupelnie malutkich. ja uzywalam sporadycznie po 6 m-cu chyba (na pewno jak dziecko trzymalo juz samo glowkę) a moje kolezanki z marcowek uzywaly tez chust, chwaliliy sobie i uzywaly ich dlugo. ja dostane chyba to wlasnie z reklamy od siostry. ja poweim wam jedno: slowo pisane zawssze bedzie odebrane inaczej niz jest to zamirzone, to dziala w obie strony. Takze nie uwazam, by dziewczybna piszac ze ma meza psychologa a ona ejst prawnikiem chwalila sie czymkolwiek. odpowiedziala na pytanie po raz ktorys czepiajacej sie o wsyztsko i wsyztskcih sznagali, czy jest wszechwiedzaca i ze "ma nie uczyc...itp" a ze w necie panuje anonimowsc, to mozna sie na kims "wyzyć", kogos przyczepic nie znajac go w ogole. nie dziwie sie ze dziwczyna sie przenosi na inny watek... ale do niektorych prymitywnych zachowan trzeba sie przzwyczaic i nie reagowac na zaczepki. przypomnilam sobie, ze uzywalam butelek tommee tippee (nie apmietam dokladnej pisowni) bo imitowaly ksztalt piersi. ja na pewno musze kupic wyparzacz do butelek, stary sprzedalam, nawilżacz mam, przewijak i kosmetyki i pieluszki. a i butelki i smoczki... ubrankek mam duzo na dziewczynkę, jak bede miec chlopca to czeka mnie zakup nowych bo po siostrzencach juz poniszczone. Poza tym to chyba karuzelka do lozeczka, bujaczek, amta edukacynja i zabawki dla niemowlat. nasz maluch bedzie miec swoj pokoj. u nas bedzie spac w kolysce, jak sie obudzi to bede w tej kolysce zanosic go do jego pokoju tam przewijac i karmic. z mala mielismy wiekszy problem, bo wtedy mielismy malutkie mieszkanko i musiala spac z nami w pokoju. a jak sie przeprowadzilismy tu to powedrowala do swojego. |
|
|
|
#1443 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiem od koleżanki co miała tam CC że bardzo ładnie jej zrobili operacje miała małą bliznę - nie znam nikogo kto rodził tam SN. Wiadomo inaczej wygląda cesarka inaczej poród naturalny. Wiem, że jest tam masówka, bardzo dużo kobiet przyjeżdża i może sie zdarzyć, ze nie będą mogli przyjąć, lub będą bardzo zajeci z uwagi na dużo porodów. Podobno nie mają zaplecza do ratowania noworodków i jak jest problem z dzieckiem to muszą go wieźć na Kopernika. Lubią robić cesarki, chyba że kobieta isę uprze na poród naturalny. Nie wiem ale jakoś nie myślę o tym szpitalu. Czytałam na stornie rodzić po ludzku opinie i były różne. Najlepsze opiie z tego co mi się wydaje były o szpitalu na ul. Siemiradzkiego. tam tez wg zapewnień ordynatora który się wypowiedział do rodzić po ludzku można wybrac dowolną pozycję do porodu - w innych szpitalach niestety cię położą. [QUOTE=Aliszcze;20256680]vilya, a miałaś jakieś niepokojące oznaki, że wróciłaś do duphastonu? Ja wciaż na nim jestem, zastanawiam się, kiedy lekarz pozwoli mi przestać brać. No ja juz duphaston odstawiałam zażywałam 2 razy dziennie, później miałam przez kilka dni zazywac raz dziennie a następnie ostatnie 3 tabletki po jednej co drugi dzień. Zaniepokoił mnie kolor hmm " wydzieliny" która przybrała barwę taką żółto, jasno różowawą. Oprócz tego nie miałam żadnych dolegliwości, zastanawiałam sie nad infekcją ale nic mnie nie bolało, ani piekło i zadzwoniłam do mojej lekarki- no i ona powiedziała, że jak takie różowawe to może byc po prostu podbiegniecia krwawe i powiedziała, żeby przyjechac po receptę bo będziemy kontynuować duphaston. No i tyle, trzeba obserwowac dokładnie swoje ciało to widac nawet drobne zmiany. Mnie na szczęście udało uniknąc się ponownego plamienia. Ja na razie nic nie kupuje, nie chce o tym myślec, może dlatego, że jednak moja ciąża nie jest wzorowa. Aha ktoś się pytał objawy - nie mam żadnych.
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2010-06-25 o 14:22 |
||
|
|
|
#1444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1445 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To jest wspaniałe! |
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
vilya, ja jestem w 14 tc i cały czas od początku ciąży biorę duphaston. I wciąż mam 3 listki do wykorzystania, mam nadzieję, że będę mogła odstawić je po wizycie 19.07. bo wtedy to bedzie jakoś 17 tc
|
#1447 |
|
Zadomowienie
|
czy ja pisałam że nie mam mdłości? chyba jednak mnie zaczyna mdlić
łóżko fajne i praktyczne ale te nowe płyty mdf nie zawsze są trwałe a już przy małym dziecku to ja nie wiem czy tyle przetrwa ![]() ja to chyba kupie takie niby turystyczne łóżeczko http://www.allegro.pl/item1091123922...przewijak.html znajomi mieli i bardzo chwalili i nie było problemow by dzieciak wstawał czy cos a jest bardzo praktyczne, ma funkcje kołyski, przewijak, kieszonki, pozytywke i zawsze mozna spakowac i wziac ze soba do rodzicow czy gdziekolwiek |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ja w 11 tygodniu i wszystko ładnie było, żdnych niepokojących objawów, więc cieszyłam się na odstawianie duphastonu. Całe szczęście że to nie było nagłe tylko takie sukcesywne odstawianie. Chyba jest to wazne żeby nie było nagłego spadku. Z tego co słysząłam to duphaston bierze się nawet do 20 tygodnia. A byłaś juz na tym USG co się go robi między 12 a 14? - jak wrażenia, wszystko jest w porzadku z dzieckiem?. Własnie mam jakis lęk przed tym badaniem, boję się co ono może pokazac. mam stetoskop w domu to czasem przykładam do brzucha ale niestety nie umiem odróżnić dźwięków, nie wiem czy pochodzą z mojego brucha czy od maluszka. Spytam się na wizycie gdzie mam przykładac i czego słuchac. Może mnie nie wyśmieje ale spokojna bym była jakbym mogła sobie słuchać sama codziennie czy wszystko jest ok. |
|
|
|
|
#1449 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mignęła mi jednak opinia, że to łóżko może nie dotrwać 10 lat. muszę je zbadać namacalnie ale to po 2 usg. podobno w ogóle nie należy nic kupować do 7 m-ca ciąży, ale to nowu zabobony i będziecie się śmiały Cytat:
i jak już tego miałam dosyć, to na jeden dzień ustały mi objawy i mało nie dostałam zawału. ![]() jeszcze żyję ![]() Cytat:
i 600 stówek komplet, to dobra cena. czasem sama komoda kosztuje 600 zł z ikei najgorsze jednak będzie z wózkami, wózki mają tak zabójcze ceny, że ja nie wiem, kto to wymyślił 2,5 tys. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- też tak sobie chciałam posłuchać, ale niestety nic z tego, słyszałam tylko bulgotanie w brzuchu. |
||||
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdawałam relację na wątku Nadenerwowałam się przed usg, bo głupie myśli człowiekowi mimo woli przychodza do głowy. Ale wszystko jest dobrze Teraz kolejną wizytę mam 19 lipca dopiero, oczywiscie nie mogę się doczekać![]() Co do turystycznego łózeczka, ja się nie znam, ale na wątku listopadowo-grudniowych mamusiek jest kilka zaprawionych w boju matek i one mówią, że turystyczne łózko pięknie, ładnie, ale jak dziecko trochę urośnie i bedzie wstawało to takie łóżeczko jest niestabilne i może się przewrócić. Dlatego ja jeślibym kupiła takie łóżeczko, to tylko na wczasy
|
|
#1451 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny.
Mam nadzieję, że jeszcze mnie u siebie przyjmiecie, ale jakoś długo nie miałam odwagi się zarejestrować i odezwać na tym wątku, żeby nie zapeszyć. Jestem w 10 tc (z dzisiejszego usg wynika że to dokładnie 9w5d) i strasznie się cieszę, że jestem już "mamą" . TP mam na 27.01.2011.Pozdrowienia dla wszystkich |
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
witamy
|
#1453 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1454 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powedzcie mi czy cały zamęt z tym usg między 12-14 tyg to chodzi o ten pomiar NT? bo ja już nie wiem sama, dziś się kapłam że w karcie mam ten pomiar NT zapisany, czyli mam rozumieć że to było właśnie to badanie genetyczne? Cytat:
Witaj, też tak sobie na poczatku myślałam, ale z drugiej strony to co ma być to będzie i dlaczego miało by to coś zapeszyć. Wiecie co jestem okropną przyszłą mamą, właśnie zjadłam zupkę chińską ale miałam taka ochotę na nią a że akurat była, już więcej nie kupie żeby mnie kusiło. Ale tak mi smakowało |
|||
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
no i z łóżka nici, na forum gazetowym jest info, że śmierdzą farbą te łóżka, co do innych - wła.ściciel robi je w garażu i nie dotrzymuje terminów. czad!
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
e_rosa, NT to jest właśnie przezierność. Ja na tym genetycznym miałam robione dokładne pomiary tułowia, główki, kończyn, czy proporcje między tułowiem, a główką są dobre, czy jest przegroda nosowa, usg zobrazowało też puls serca w postaci fali i na podstawie obrazu fali lekarz mówi, czy ok z sercem, puls dziecka bada, przepływ krwiprzez żyły, pokazał mi nawet ciemną plamkę, która jest żołądkiem dziecka
. Ogólnie dobre pół godziny spędziłam. W dodatku nie robił to moj gin, tylko ginekolog, kóry 2 razy w tygodniu przyjeżdża do tej kliniki, by robić takie usg. On też wrzuca do programu komputerowego parametry z usg, wiek kobiety, tydzień ciąży i ustala ryzyko wielu schorzeń, zespołów itp. Podobno nie każdy ginekolog może przeprowadzić takie usg. USG 2D, ale ważniejszy od sprzętu jest odpowiedni specjalista. Jeśli chodzę do kliniki, w której są świetni specjaliści, m.in. dzięki nim jestem w ciąży, a żaden z nich nie robi takiego usg, tylko przyjeżdża z zewnątrz specjalista, to chyba to usg rzeczywiście nie każdy lekarz potrafi zrobić, a właściwie odczytać.
|
#1457 |
|
Raczkowanie
|
aha no mi NT wyszło 1mm, to dobrze chyba, zresztą ginka mówiła że wszytko jest ok.
|
|
|
|
#1458 |
|
Raczkowanie
|
ja to chyba kupie takie niby turystyczne łóżeczko http://www.allegro.pl/item1091123922...przewijak.html
znajomi mieli i bardzo chwalili i nie było problemow by dzieciak wstawał czy cos a jest bardzo praktyczne, ma funkcje kołyski, przewijak, kieszonki, pozytywke i zawsze mozna spakowac i wziac ze soba do rodzicow czy gdziekolwiek[/QUOTE] Och, to ja Ci bardzo polecam to łóżeczko, kupiłam siostrze na prezent , sprawdziło się w 100% https://www.bobo-kids.pl/pl/Lozeczko...m_content=1163 I cena bardzo przystępna, bo ja zapłaciłam w sklepie 399,00zl.
|
|
|
|
#1459 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1460 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jestes z lodzi?---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1461 |
|
BAN stały
|
hmm to ja dzis sie nie odzywam bo jakaś nagonka się tworzy w moim kierunku
![]() layla poza tym ktorej z nas potrzebna jest informacja ze jestes prawnikiem a maz psychologiem? hehe dobra jestes, to jest net, tu kazdy jest anonimowy, zeby Ci sie nie pomieszaly swiaty realny z wirtualnym czasem. skoro jestes prawnikiem to nie powinnas sie tak mylić i fonetycznie pisać nazw paputka ja mam dopiero pol roczny staz malzenski i prawie 3 letniego smyka juz w domu.
|
|
|
|
#1462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak musisz lezec to podam ci kilka swoich pomyslow: 1. przeczytanie: "Filarow Ziemi" Colleta [800 stron wiec napewno czas zajmie ]"W oczekiwaniu na dziecko" - napewno sie zainteresuje za jakis czas rowniez nastepna czescia "Pierwszy rok z zycia dziecka" oraz "Instrukcja obslugi bobasa" - to znalazlam jakis czas temu w Empiku - bardziej smiesznostka - ale fajnie sie przegladalo 2. obejrzenie: "Alicji w krainie czarow" -mozesz tez pograc ze mna w ta gre: wolnifarmerzy.pl [jestem na 9 serwerze jakby co] 3. mozesz tez - tylko nie wiem, czy masz takie zaciecie: - porobic cos na drutach - mi sie np. czapeczki dla dzieci recznie robione strasznie podobaja: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=100134 mozesz tez poprzegladac watek "Polecamy-doradzamy" - ja od rana go przegladam...i utonelam na dobre...
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
SzAnGaLa, ej sorry, moze na priv wysylaj takie uwagi, bo to juz sie zaczyna robic nudne...
|
|
|
|
#1464 |
|
Zadomowienie
|
dzieczyny a jak to jest z komputerem szkodzi czy nie bo ja w sumie też siedze na L4 i właściwie tylko przed komputerem
|
|
|
|
#1465 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1466 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzięki za pomysły... Zaraz mąż przywiezie obiadek - pewnie kebaba
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
jestem po 1. prenatalnym USG.
Moze nie płaciłam najmniej, ale warto było, a dr ma do siebie długie kolejki. Dziecko b zdrowe, tylko b ruchliwe, macha rękami i nogami Ostatnio widziałam hm... żabo-żółwia a tu już człowiek. Juz mi lepiej, bo wiem, że ok
|
|
#1468 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam łóżeczko turystyczne i innego bym nie chciała... Co do materacyka to kupiłam normalny gryczano kokosowy i wkładałam do tego turystycznego bo faktycznie na tamtym nie chciałabym spać... Cytat:
|
||
|
|
|
#1469 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
aaa i mam brokuła w domu, zaraz pędzę biegiem do domu ![]() Cytat:
a J&J wogóle odpada, Amelce wogóle nie podeszło nic z tej firmy Cytat:
swoją drogą co do tych łóżeczek o których rozmawiacie, to turystyczne ma Amelka, przyznaje się bez bicia, że jak tylko mamy możliwość, to wolimy, żeby położyła się spać z nami do łóżka, tamto turystyczne niby wygodne, zajmuje mało miejsca, ale podłoże nie jest tak "twarde" i mam wrażenie, że jak jesteśmy dłużej gdzieś i ona śpi w nim cały czas, to nie wysypia się tak, jak w normalnym swoim łóżeczku czy łożku z nami ![]() Uciekam do domu moje ciężaróweczki, bez awantur mi tu proszę, spokojnie weekend spędzić i odpocząć, wracam do Was w poniedziałek
|
|||
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuje się ulgę, jak wiadomo, że wszystko ok...a potem kolejne usg i kolejne schizy zmykam, bo maż właśnie wrócił ze sklepu z kakao dla mnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

ale miałam taka ochotę na nią a że akurat była, już więcej nie kupie żeby mnie kusiło. Ale tak mi smakowało