Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-30, 23:04   #1441
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.
Dot.: Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;)

Cytat:
a druga reka lapnał mnie miedzy nogi (bylam w sukience)
Nie ma to jak iść w samej sukience w zimie..... zresztą fajna sukienka, która tyle odsłania...

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 23:05   #1442
sweetish
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice cz. XIV - zima przyszła drogie Panie, więc zacznijmy plotkowanie;)

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Nie ma to jak iść w samej sukience w zimie..... zresztą fajna sukienka, która tyle odsłania...
Woooooooooooooooooooooooo ooooooooooooooooooooooooo ooooow

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 23:13   #1443
Red Lipstick
Wtajemniczenie

Kama, co za masakra! Współczuje strasznie, a zachowanie policjantów-totalne prymitywy. Uważaj na siebie, postaraj się nie chodzić wieczorami tamtą trasą.

Heh, a ja sobie stłukłam kość ogonową. Poślizgnęłam się na lodzie i pojechałam na tyłku. Teraz to już w ogóle pozamiatane, jutrzejszy Sylwester spędzę leżąc na brzuchu z kieliszkiem szampana. Co najlepsze, koło mnie przechodzili ludzie i zgadnijcie, czy ktokolwiek zapytal sie, czy wszystko w porzadku, czy nie pomóc mi wstać? NIKT.

Edytowane przez Red Lipstick
Czas edycji: 2010-12-30 o 23:15
Red Lipstick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 23:23   #1444
tobiaszowa
Zadomowienie

Cytat:
A co Cię to obchodzi jak ona się ubiera?
Rozumiem,że wpadłaś tylko po to żeby komus zwrócić uwagę jakim jest "głupim "człowiekiem,bo chodzi w samej sukience
To przecież mogłaś to na priv napisać

O maj gad...
tobiaszowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 23:24   #1445
Parvanti
Zadomowienie

Niestety Red to typowe, im więcej osób tym mniejsza szansa, że ktoś Ci pomoże, rozproszenie odpowiedzialności etc.

Sama ostatnio szłam ulicą w centrum, słyszę nagle za sobą takie plask, oglądam się -starsza pani upadła. Pomogłam jej wstać, na szczęście nic jej nie było więc nie wzywałam karetki, podziękowała mi i poszłam. Minęło ją kilka osób i żadna z nich się nie zatrzymała.

A wiem jak boli stłuczenie kości ogonowej, bo kiedyś brat "for fun" odsunął mi krzesło ogrodowe i też cierpiałam kilka dni. Trzymaj się
Parvanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 23:40   #1446
sweetish
Zakorzenienie

Kto wie, ten wie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 337872.jpg (37,9 KB, 19 załadowań)

Dopóki robisz to, co zawsze, będziesz mieć to, co zwykle.
sweetish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-30, 23:59   #1447
tobiaszowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Kto wie, ten wie
Wydaje mi się,że nie trzeba wiedzieć aby "wiedzieć" :P

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Na dwójce własnie leci film "Zerwany"
Chciałam obejrzeć ale zobaczyłam początek i już mnie serce bolało
Nie mogę patrzeć na takie zlo...

Wybierajcie na pudelku żenadę roku,hahahaha

Edytowane przez tobiaszowa
Czas edycji: 2010-12-31 o 00:01
Stary 2010-12-31, 00:10   #1448
kreaturkka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Red Lipstick Pokaż wiadomość

Heh, a ja sobie stłukłam kość ogonową. Poślizgnęłam się na lodzie i pojechałam na tyłku. Teraz to już w ogóle pozamiatane, jutrzejszy Sylwester spędzę leżąc na brzuchu z kieliszkiem szampana. Co najlepsze, koło mnie przechodzili ludzie i zgadnijcie, czy ktokolwiek zapytal sie, czy wszystko w porzadku, czy nie pomóc mi wstać? NIKT.
aaaaa, taka jest znieczulica, ze masakra.
ja niestety tez sie czasem zastanawiam, czy pomóc... ale to w przypadku np. leżącego mężczyzny, pierwsza mysl jest taka, ze jest pijany. wiem, że to zły odruch, ale nie pomóc kobiecie to jest już szczyt szczytów. tymbardziej, ze widzieli, ze nie "lezalas sobie" tylko ewidentnie nagle się poślizgnęłaś.
no nic... pozostaje tylko współczuć i dać całuska w dupkę

swoja droga, pamietam jak kiedys na kolonii spadlam we snie z lozka pietrowego... cud, ze tylko kosc ogonowa mialam stluczona ale mialam ooogromnego siniaka nastepne pare LAT.

Cytat:
Napisane przez tobiaszowa Pokaż wiadomość

Wybierajcie na pudelku żenadę roku,hahahaha
haha, żenujące te ich żenady

alez mnie tu dawno nie bylo Zazdrośniczki, juz prawie 50 stron nowej części!
Tęskniłam

in my past life I was a dancer, I danced my life away ...
kreaturkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 00:55   #1449
Parvanti
Zadomowienie

Heeej kreaturkka Napisz co u Ciebie
Parvanti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 07:17   #1450
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

E.J., a ty co?
przyszlas ot tak sobie by zrobic zadyme? a potem bedziesz stekac nad swoim losem i udawac ofiare?
jeszcze kiedys uwazalam ze jestes tu czasem niesprawiedliwie traktowana, ale teraz gdy ni z gruszki ni z pietruszki wyjezdzasz z takim haslem to stwierdzam ze powinnas nad soba popracowac, ostro popracowac.
no ludzie, reki opadywuja normalnie

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 07:44   #1451
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:

daj spokoj EJ a co mialam kombinezon narciarski wlozyc? Mialam sukienke legginsy i wysokie kozaki. bylam na zakupach ciuchowych i sukienke po prostu szybciej sie sciaga niz spodnie bluzki swetry itd. PO co sie tlumacze przeciez dla EJ to pewnie ja go zachecilam

Moze ty zawsze wszedzie nosisz spodnie dla mnie to nie argument ze niby co prowokowalam? przeciez mowilam ze to zboczeniec stoi i czeka na ofiary a nie nagle sobie pomyslal " o fajna macne ją sobie" ;/

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
E.J., a ty co?
przyszlas ot tak sobie by zrobic zadyme? a potem bedziesz stekac nad swoim losem i udawac ofiare?
jeszcze kiedys uwazalam ze jestes tu czasem niesprawiedliwie traktowana, ale teraz gdy ni z gruszki ni z pietruszki wyjezdzasz z takim haslem to stwierdzam ze powinnas nad soba popracowac, ostro popracowac.

ja tak samo w sprawie EJ bylam zawsze neutralna, nawet zasem uwazalam ze niesprawiedliwie sie ja atakuje. ale wchodze dzis i patrze ;D i mnie sie dostalo bo sukienka zimą straszne!!!! przeciez to nie byla letnia sukienka tylko taka na zimę (tak EJ takie cos istnieje) i o dziwo nosza to kobiety (EJ jak nie widzialas to uwierz na slowo)

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-31, 07:58   #1452
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość

ja tak samo w sprawie EJ bylam zawsze neutralna, nawet zasem uwazalam ze niesprawiedliwie sie ja atakuje. ale wchodze dzis i patrze ;D i mnie sie dostalo bo sukienka zimą straszne!!!! przeciez to nie byla letnia sukienka tylko taka na zimę (tak EJ takie cos istnieje) i o dziwo nosza to kobiety (EJ jak nie widzialas to uwierz na slowo)

Kama, ale przecież do kogo Ty piszesz, no proszę Cię.
Ty niedobra dziewczynko, pewnie przechodząc koło niego jeszcze podwinęłaś tą kieckę, by więcej było widać, już ja swoje wiem, to wszystko Twoja wina!

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

No nic kobietki, ja już wstałam, teraz muszę pomału sie ogarynać. Przede wszystkim pokój, a raczej biurko, bo po wczorajszych próbach fryzurowych i makijażowych wygląda jak pobojowisko, tata nawet podsumował: "o mój Boże". Tż niedługo przybędzie, więc trochę porządku musi być, bo nie znajdzie miejsca na kluczyki od auta . Łeb myślę, że teraz umyję, to tak o 17 zacznę się spokojnie czesać i nie będą takie świeże i puszące.

Z racji tego, że już prawdopodobnie mnie nie będzie na forum, życzę Wam wszystkiego co najpiękniejsze w tym Nowym Roku, niech spełnią się nasze marzenia, osiągajmy mnóstwo sukcesów w każdej sferze życia, cieszmy się z tego co mamy, bądźmy dobre dla TŻtów i TŻci niech będą dobrzy dla nas. Życzę też udanego i radosnego witania Nowego Roku, czy to we dwójkę czy w większym gronie

Wszystkiego najlepszego Kobietki!

Ja się bawię od 20:00 do 4:00

Buziaki!

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 08:03   #1453
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
Do tej pory Cię broniłam, ale teraz widzę, że jesteś żałosna. W każdym tego słowa znaczeniu.

Kama, współczuję, naprawdę. Ja bym go tak urządziła, że by mu się takich akcji odechciało! Co za palant.

Dziewczyny, zapewne nie będę miała czasu później, więc już teraz życzę Wam udanego Sylwestra - szampańskiej zabawy do rana, a w Nowym Roku szczęścia, miłości i pieniendzy Wszystkiego dobrego, oby nadchodzący rok był lepszy od mijającego
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 08:07   #1454
wjosna20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweetish Pokaż wiadomość
Kto wie, ten wie

Hej dziewczynki
Przeczytałam historię Kamili i jestem w lekkim szoku, przecież 19 to nie jest jeszcze jakaś późna pora...
Co do Sylwestra idę na domówkę, będę tam jedyną dziewczyną, bo mnie koleżanki wystawiły. Ale co tam, grunt że będzie TŻ.
Z moich obliczeń wynika, że ten rok będzie tym dobrym. U mnie to jest tak na zmianę, poza tym sprawdza się powiedzenie, że jaki pierwszy dzień w roku, taki cały rok.

Życzę Wam wszystkiego najlepszego w tym nowym 2010 roku, dużo miłości, sukcesów, no i zdrowia!

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Widzę, że E.J. wyznaję zasadę, że ofiary gwałtu same się o niego proszą wyzywającym strojem, mruganiem do przechodniów i zalotnym spojrzeniem. Gratuluję.
Stary 2010-12-31, 08:20   #1455
nafiyqa
Zakorzenienie

E.J., mnie tez rece opadly... Tyle wystarczy.

Dojechalam do Gdanska. I juz od pierwszych minut tu spedzonych znow nie lubie tego miasta. Juz moja dziura lepiej radzi sobie z odsniezaniem!!

Siedzialam w pociagu obok starszego, oblesnego typa, ktory kilka razy rzucal aluzje do swojego domowego lozka, a przez sen oblesnie sapal i mruczal. Fuj!!

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-31, 09:25   #1456
jagaaaaa
Wtajemniczenie

Witam

podczytuje was po trochę żebym potem nie miała bardzo dużo do nadrabiania Sylwestra spędzam z TŻ u niego w domu będzie wolna chata a po 24 może przyjdą jakieś znajomi myślę że będzie bardzo fajnie zostaje u niego na noc to na forum będę dopiero w niedziele wieczorem

E.J. a co do twojego posta to odnoszę takie wrażenie że jesteś po prostu zazdrosna. ah.. szkoda słów. nie będę cie krytykować ale mogę ci tylko życzyć abyś nabrała więcej pewności siebie to może przestaniesz tak głupio pisać.

a tak poza tym to...

Udanego Sylwestra życzę i szampańskiej zabawy!!!
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
jagaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 09:29   #1457
Cocaine essence
Zakorzenienie

To co dziewczyny, zaczynamy szykowanie

Cocaine essence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 09:41   #1458
zielone_oko
Zakorzenienie

Kamila o masakra

Ja już po śniadaniu, trochę się jeszcze pouczę, żeby potem oddać sie szaleństwom tvp 2

Nie wiem czy wpadnę jeszcze także, życzę Wam wszystkiego dobrego i oby ten Nowy Rok 2011 przyniósł jak najwięcej dobrego
Stary 2010-12-31, 09:45   #1459
tobiaszowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagaaaaa Pokaż wiadomość
Witam

podczytuje was po trochę żebym potem nie miała bardzo dużo do nadrabiania Sylwestra spędzam z TŻ u niego w domu będzie wolna chata a po 24 może przyjdą jakieś znajomi myślę że będzie bardzo fajnie zostaje u niego na noc to na forum będę dopiero w niedziele wieczorem

E.J. a co do twojego posta to odnoszę takie wrażenie że jesteś po prostu zazdrosna. ah.. szkoda słów. nie będę cie krytykować ale mogę ci tylko życzyć abyś nabrała więcej pewności siebie to może przestaniesz tak głupio pisać.

a tak poza tym to...

Udanego Sylwestra życzę i szampańskiej zabawy!!!
SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
Zazdrosna?Kochana to jest sfrustrowanie oraz jadowitość. Ja jestem tu dość krótko ale jak ktoś przez całe święta i przed nic kompletnie nie pisze a później ni z gruszki ni z pietruszki przychodzi i prawi komuś morały to jest bezczelny i jędzowaty.
No ale widocznie taki typ
Zamiast kurde nam życzenia() złożyć to...dokończyłabym ale się powstrzymam

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Kamila o masakra

Ja już po śniadaniu, trochę się jeszcze pouczę, żeby potem oddać sie szaleństwom tvp 2

Nie wiem czy wpadnę jeszcze także, życzę Wam wszystkiego dobrego i oby ten Nowy Rok 2011 przyniósł jak najwięcej dobrego
Zazdroszczę,że potrafisz w tą przerwę świąteczną się uczyć Ja palcem do niedzieli nie ruszę Taka już jestem,wszystko na ostatnią chwilę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-31, 09:50   #1460
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:

Zazdroszczę,że potrafisz w tą przerwę świąteczną się uczyć Ja palcem do niedzieli nie ruszę Taka już jestem,wszystko na ostatnią chwilę
nie umiem
ale co zrobić jak po niedzieli zaczną się zaliczenia.. a tak przynajmniej coś czytam i wiem, że minimalnie ale coś robię
Stary 2010-12-31, 09:50   #1461
jagaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazdrosna?Kochana to jest sfrustrowanie oraz jadowitość. Ja jestem tu dość krótko ale jak ktoś przez całe święta i przed nic kompletnie nie pisze a później ni z gruszki ni z pietruszki przychodzi i prawi komuś morały to jest bezczelny i jędzowaty.
no w sumie racja ale dalej myślę że E.J. poniża innych osób aby nabrała więcej pewności siebie... i robi to właśnie w bardzo bezczelny sposób.. to taki typ i ona się nie zmieni. E.J., przepraszam, ale taka dorosła kobieta z ciebie a zachowujesz się jak gówniara.
Stary 2010-12-31, 09:51   #1462
Honey_Girl
Zakorzenienie

Dziewczyny a ja jadę szukać kreacji... szukam od kilku dni i nic
Trzymajcie kciuki, żebym coś znalazła

E.J. ten komentarz nie był na miejscu..

Poza tym.. szczęśliwego nowego roku ! Oby był jeszcze lepszy niż ten!

Honey_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 09:56   #1463
paprif
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Zgadzam się... porażka jakaś no ale EJ chciała być fajna, niestety nie wyszło.
Co do nauki to ja niestety też się uczyłam/uczę przez tą przerwę świąteczną najgorsze, że miałam zrobić troszkę więcej ale się nie udało

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
no w sumie racja ale dalej myślę że E.J. poniża innych osób aby nabrała więcej pewności siebie... i robi to właśnie w bardzo bezczelny sposób.. to taki typ i ona się nie zmieni. E.J., przepraszam, ale taka dorosła kobieta z ciebie a zachowujesz się jak gówniara.
Poniża ? Wątpię żeby na Kamili zrobiły te teksty jakieś wrażenie, no chyba, że takie

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Honey_Girl Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja jadę szukać kreacji... szukam od kilku dni i nic
Trzymajcie kciuki, żebym coś znalazła

E.J. ten komentarz nie był na miejscu..

Poza tym.. szczęśliwego nowego roku ! Oby był jeszcze lepszy niż ten!
Trzymam kciuki Honey
Ja również wam życzę szczęśliwego nowego roku
Stary 2010-12-31, 09:59   #1464
jagaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość

Poniża ? Wątpię żeby na Kamili zrobiły te teksty jakieś wrażenie, no chyba, że takie

no to przecież o to chodzi. jej żałosne teksty nie robią wrażenia na nikogo ale gdy E.J. pisze takie rzeczy to ona się czuje fajna
Stary 2010-12-31, 10:00   #1465
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
-

Trzymam kciuki Honey
Ja również wam życzę szczęśliwego nowego roku
Dziękuję przyda się

Honey_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 10:01   #1466
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
no to przecież o to chodzi. jej żałosne teksty nie robią wrażenia na nikogo ale gdy E.J. pisze takie rzeczy to ona się czuje fajna
W sumie to fajnie, że napisała, ożywiła towarzystwo
Dzięki EJ
Stary 2010-12-31, 10:05   #1467
jagaaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
W sumie to fajnie, że napisała, ożywiła towarzystwo
Dzięki EJ
no dokładnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-31, 10:09   #1468
Cocaine essence
Zakorzenienie

Poczekajcie jak to wszystko przeczyta, wtedy się dopiero zacznie.

Ja powinnam coś robić ze sobą, a taaak mi się nie chce.

Cocaine essence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-31, 10:22   #1469
tobiaszowa
Zadomowienie

Wiecie ja to bym jeszcze jej oburzenie zrozumiała gdyby się wypowiadała na wątku wyraziła swoje zdanie i trzeba przyjąć je na klatę mimo,że bylo beznadziejne,no ale w takim wypadku? Kpiny

PS: Nie masz wpojonych zasad dobrego wychowana? Jak Cię gdzieś długo nie było to wypada powiedzieć dzień dobry,ale widać tak Cię szlag trafił zachowaniem Kamili ,że zapomniałaś

Edytowane przez tobiaszowa
Czas edycji: 2010-12-31 o 10:25
Stary 2010-12-31, 10:34   #1470
kreaturkka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Parvanti Pokaż wiadomość
Heeej kreaturkka Napisz co u Ciebie
O, Parvanti, nie poznałam Cie, zmienilas avatar
co u mnie to mi sie nie chce rozpisywać... z TŻ cudownie, pracy mam po dziurki w nosie i ta przerwa swiateczna topnieje mi w zastraszajacym tempie a teraz sylwester spedzam w domku z TŻ, ale przeczytawszy wasze posty, stwierdzilam, ze sie wystroje lece po jakas kiecuszke
a u Ciebie co slychac?

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
E.J., a ty co?
Nie krzyczcie na mnie, ale ja się trochę zgadzam z E.J . W każdym razie z postu Kamili dało się wywnioskować (moze błędnie), ze nie miala nic na sobie oprocz sukienki ( mam na mysli kurtkę, płaszcz) .
Gdyby miała coś trochę dłuższego prawdopodobnie musialby sie troche bardziej wysilic, zeby dotknac ja w krocze i by tego nie zrobil, albo by dotknal przez ubranie, co jest juz troche mniejszym złem.

Nie mowie Kamila, ze to Twoja wina nawet jakbys szla w kostiumie kapielowym ,to masz do tego prawo i nikt nie ma prawa Cie zaczepiać. ALE troszke mnie dziwi, ze skoro juz raz cie to spotkało, a teraz szłaś po ciemku,sama, ta sama trasa to nie przyszło Ci do głowy, żeby "bardziej" sie ubrać. W ten sposob jestes bardziej narazona niz dziewczyna w spodniach czy dlugim plaszczu, i cokolwiek bys nie powiedziala, tak bedzie.
Po prostu pomysl,ze skoro taki czlowiek grasuje w okolicy i wyraznie zainteresowal sie Toba (to juz drugi raz!), to idac tamtedy powinnas sie ubrac troche inaczej, a najlepiej w ogole sama po ciemku tamtą trasą nie chodzić....

in my past life I was a dancer, I danced my life away ...
kreaturkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości