|
|||||||
| Notka |
|
| Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rimini zbiorczy - wakacje, obozy
oOYellowButterflyOo
a czy harctur ma jakieś leżaki na plaży czy coś, tak jak oferuje but? jaki hotel? dwie gwiazdki z spokojnie wystarczają? ; ) ile kasy trzeba wziąć? ile wy zawsze bierzecie? biorąc pod uwagę jakieś pamiątki, jedzienie, dyskoteki.
Live like a music ![]() Edytowane przez Laffy Czas edycji: 2010-03-18 o 15:15 |
|
|
|
|
#1442 |
|
Raczkowanie
|
niestety leżaków nie mieliśmy ;P ja byłam w hotelu luna rossa, nie narzekam, jedzenie wg mnie dobre, a najlepsze było to, że podczas ciszy nocnej, czy wtedy kiedy chciało się iść do innego pokoju a po korytarzu chodzić nie wolno czy coś to chodziliśmy przez balkon ;D z klimatyzacji korzystaliśmy za darmo (no niby trzeba dziennie 4 czy 3 euro płacić, ale na wszystko jest sposób)
najwięcej kasy jednak idzie na dyskoteki, z tego co pamiętam to do Carnaby 10 euro wstęp ale tam wg mnie było najlepiej. aa i drink do biletu gratis ;D alkohol był dosyć drogi, jednak hitem pośród obozowiczów są drinki breezer czy jak to się pisze, które nie warto kupować w tych sklepikach na bazarkach a w markecie, różnica w cenie 70 centów, ale jak ktoś więcej kupuje to na prawde o wiele taniej wychodzi będąc tam koniecznie trzeba spróbować lodów, pycha!!! codziennie się nimi objadałam i poszło w boczki haha ;D ja miałam 130 euro na kieszonkowe i mi w zupełności wystarczyło, chociaż więcej też mogło by być
|
|
#1443 |
|
Rozeznanie
|
a jaj wyglądały balkony? :P były połączone i przedzielone rurką? czy łaziliście wielkimi susami? XD
a jak wyglądały łazienki w tym luna rossa? |
|
|
|
|
#1444 |
|
Przyczajenie
|
jade w czerwcu na wyjazd pomaturalny z butem 788zl
)))) http://lato.but.waw.pl/oferta.php?id=306
|
|
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łazienki w luna rossa to jakaś jedna wielka pomyłka, jak weszłam tam od razu po przyjedzie to się przeraziłam, że nie ma prysznica, jednak po chwili zauważyłam słuchawkę prysznicową na ścianie i odetchnęłam z ulgą. Chociaż mycie się w pod takim prowizorycznym prysznicem to porażka. Zero jakieś nawet zasłonki, brodzika, nic, tylko słuchawka przytwierdzona do ściany zaraz obok umywalki i kibla. Jak się myłyśmy to nie sposób było nie zalać całej łazienki (metr na metr), ciuchów, kosmetyków... Po za tym bardzo częsta woda z łazienki wylewała nam się do pokoju... Ale i tak było śmiesznie, ogólnie Luna Rossa nie wspominam tak źle, jedzonko było dobre i dużo, z hotelu baaardzo blisko na plażę i do sklepu, pokoje też dawały radę. Oczywiście jeśli ktoś oczekuje luksusów, to się przeliczy, ale na obozowe warunki jest w miarę ok.
|
|
|
|
#1446 | |||
|
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNY, LASKI, CHLOPCY, PANOWIE I PANIE
![]() Oświadczam wszystkim, ze wiem na temat Rimini chyba wszystko :P przezylam tam 11 niezapomnianych dni mojego zycia i z checia wrocilabym tam jeszcze raz. Z chęcia odpowiem na wszystkie pytania dotyczace rimini ;d oraz obozów organizowanych przez juwentur inaczej but. Na obozie bylam w zeszłym roku, mam 16 lat xd i po prostu wiem ze jestem "asem" obozów xd nie ma sie czym chwalic, ale ucieczki,%%, kluby,knajpy to moja specjalnosc haha.. takze wszelkie pytania kierujcie na gadu.. 3997961 )aha no i dodam, że miałam byc wydalona z obozu... takze to chyba swiadczy ze bardzo korzystalam z urokow tego miejsca :P:P ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ---------- Cytat:
hahahahhaa ostatnie mnie tak rozbawiło ze zaraz ume ze smiechu... zgadza sie Rimini to jak jakis wielki sex house wszedzie go pełno, ta temperaturka sie wlochom udziela.. bylam w rimini w zeszym roku i pamietam jak szłam ulica z moim boyfriendem i jakis wloch usłyszl ze mowimy po polsku i zaraz krzyczał "ładne dupy" "ladne laski" "za***iscie" haha rozbawilo mnie to, ale tez widac zaraz jakie oni maja w ogole zdanie o polkach.. :P no cóz niestety taki stereotyp.. lepiej sie pilnowac i nie przesadzac z alkoholem jesli nie macie kogos kto was popilnuje (nie liczcie na kolezanki, same przesadza z alko!) bo powaznie mozecie sie znalesc w jakis kiblekach, albo gdzies na plazy lub gdzies za klubem i nie bedze zbyt ciekawie.. takze gotowosc w ogole w klubach bynajmniej w altro wygladało tak ze niektore laski (z mojego obozu..)calowaly sie z kazdym facetem po trochu, z kazdym z ktorym tanczyly.. wygladalo to wrecz obrzydliwie... takze wiecie jak jest jedna dziewczyna na lotnisku pięknie zegnała sie z chlopakiem, a na obozie to nie powiem co robiła takze polki, jak polki...---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
szalej ile sie da, a co to 15 to mało ? sama mialam 15 w zeszłym roku i baluje od 13 roku zycia :P haha.. w rimini mozna wszystko ![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ---------- Cytat:
jak juz pisałam, ja bylam w zeszym roku na identycznym :P Edytowane przez alex11561 Czas edycji: 2010-03-20 o 23:59 |
|||
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale Rimini powinno się zalecać osobom, z ogromną ilością kompleksów. Jeden dzień i kazdy poczuje się pięknie
|
|
|
#1448 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jadę w tym roku z almaturu do Rimini
|
|
|
#1449 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak z pokojami? byly jeszcze jakieś wady?
|
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci, że te łazienki dało się przeżyć. Nie wszyscy tak mieli, ale znaczna większość była zalewana w trakcie kąpieli.
Trzeba liczyć na farta. Ogólnie w prawie każdym pokoju są łóżka piętrowe (a raczej więzienne prycze), na które śmiesznie się wchodzi pod wpływem, ale tragedii nie ma. Jest jakaś tam winda, jednak nigdy nią nie jeździłam, bo szybciej się szło na pierwsze piętro. Pokoje jak pokoje, łóżka (ja byłam w trójce, jedno piętrowe + jedno zwykłe, ale trójek się nie spodziewaj, bo nie mają, my miałyśmy wykłóconą) głównie i chyba tylko piętrowe, nie wiem wprawdzie jak na piętrze 3, ale 2 i 1 miały podobny schemat w pokoju. Hmm, oprócz tego jedna szafka, jakiś stoł pod telewizor i szafa na ubrania, do której się ledwo co mieściłyśmy. Balkon miałyśmy metr na metr dosłownie, ledwo jedna osoba się tam mieściła, ale do wysuszenia rzeczy ok, z drugiej strony był piękny taras, ale o tym już pisałam wcześniej. Tak źle nie jest, naprawdę. Hotel nie był praktycznie zamykany, jeśli się coś popsuło to zaraz przychodził śmieszny Włoch naprawić. W pokojach praktycznie nie spędzałyśmy czasu, a w nocy jest Ci wszystko jedno gdzie i na czym śpisz, kiedy wrócisz z dyskoteki marzysz tylko żeby gdziekolwiek się położyć. Mi się tam ogólnie podobało, bo do plaży idzie się jakieś 5-10 min, do supermarketu, gdzie ceny są w miare też jakoś tak, więc ogólnie jestem na tak. A z jakiego biura jedziesz? Jeśli chcesz o coś jeszcze pytać to pisz.
|
|
|
#1452 |
|
Rozeznanie
|
dzięki
ja jadę z best harctur a co robiliście w ciągu dnia? bo ze dyskoteki wieczorem to oczywiste |
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się Best Harctur źle kojarzy, bo nad nami mieszkał obóz właśnie z tego biura i byli koszmarnie ograniczania. Wychowawcy sprawdzali im nawet zakupy, czy nie kupują alkoholu... Ale to zależy na kogo się trafi.
Hmm rano to zwykle śniadanie albo i nie jak nie chciało nam się wstawać po ciężkiej nocy, jakoś ok 13 mieliśmy obiad, więc obiad i na plażę. Rano naprawdę nie dało się tam wytrzymać. I tak do ok 18, kolacja i dyskoteka, albo impreza w hotelu. Generalnie schemat dnia prawie ciągle ten sam. Po za tym jakieś wypady na miasto, wycieczki fakultatywne, spacerki, nowe znajomości, nie będziesz się na pewno nudziła.
|
|
|
#1454 |
|
Rozeznanie
|
czemu się nie dało rano wytrzymać?
|
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Chodziło mi o to, że na plaży się nie dało, bo jak dla nas to było oookropnie gorąco.
Po za tym zwykle skacowane usypiałyśmy na plaży co w efekcie dawało poparzoną skórę. Ale jeśli lubisz aż takie upały i będziesz się dobrze czuła na plaży, to nie widzę przeszkód. Wszystko zależy od jednostki.
Edytowane przez monilkaa Czas edycji: 2010-03-24 o 15:10 |
|
|
|
|
#1456 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=alex11561;18027436]DZIEWCZYNY, LASKI, CHLOPCY, PANOWIE I PANIE
![]() Oświadczam wszystkim, ze wiem na temat Rimini chyba wszystko :P przezylam tam 11 niezapomnianych dni mojego zycia i z checia wrocilabym tam jeszcze raz. Z chęcia odpowiem na wszystkie pytania dotyczace rimini ;d oraz obozów organizowanych przez juwentur inaczej but. ops to ja jestem chyba wyjątkowo nieobeznana.... czyli BUT i Juwentur to jedno i to samo?? np jeśli ja jadę z buta na turnus 0d 10.08-21.08 a inna os pisze na tym forum że jedzie z Juwentura w tym terminie, to znaczy że będziemy w jednej grupie? (tzn ten sam autokar, wychowawcy,wspolne zajęcia?) ![]() p.s: bylaś moze w hotelu Buenos aires***? Jeśli tak, to poprosze jakieś infoo
|
|
|
|
|
#1457 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lubię posiedzieć na plaży ale zbyt gorąco, rzeczywiście nie może być |
|
|
|
|
|
#1458 |
|
Raczkowanie
|
cześć Wam, a może ktoś jedzie na obóz z BUTa Włochy- Rimini, w terminie 23.07 - 03.08.10?
|
|
|
|
|
#1459 |
|
Przyczajenie
|
a może ktoś jedzie z Almaturu do Rimini 15.07-26.07 ?
|
|
#1460 |
|
Przyczajenie
|
ooo Almatur dobre biuro
jade 12-21.06 z buta
|
|
|
|
|
#1461 |
|
Przyczajenie
|
wiem,że dobre ;p jedziesz w roku szkolnym jeszcze ? ;>
a btw. jak wrócisz to możesz napisać co nie co jak było
|
|
#1462 |
|
Raczkowanie
|
Był ktoś w Rimimi z BUT-a
? i czy ktos jedzie tam na 1. turnus ?
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
A wybiera się ktoś może z Ok-tours do stella'd italia? Albo był? Chciałabym wiedzieć jaki jest hotel i jak daleko do dyskotek, głównego deptaku itd. i jakie jedzenie serwują, jak często chodziliście na dyskoteki będąc na obozie? I można było nie iść albo iść gdzie indziej? ;d tzn. oczywiście mam zamiar chodzić na nie,w końcu ile się nie słyszałao o tych dyskotekach w Rimini ;DD ale pytam, bo byłam w zeszłym roku na obozie i jak raz nie miałam ochoty iść to i tak musiałam ;/ I te dyskoteki rzeczywiście takie świetne są? ;D Aa, są tam w ogóle jacyś Włosi czy sami turyści ? ;] bo w Olimpic Beach Greka trzeba było ze świecą szukać
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1464 |
|
Raczkowanie
|
ja myśle jechać albo z BUT-a Albo własnie z Okeja do Rimini
a na jaki turnus bys jechała ?
|
|
#1465 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
|
#1466 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jechałabym jakoś w drugiej połowie lipca, ewentualnie przełom lipiec/sierpień, a ty? ; ) Cały czas się jeszcze zastanawiam, czy wybrać Francję-Cannes czy Włochy... ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1467 |
|
Przyczajenie
|
A ile razy byliście na dyskotece? I z jakiego biura byłaś?[/QUOTE]
Na dyskotece byliśmy tylko raz, bo potem były jakieś wycieczki i zawsze znalazło się jakieś 'ale', w tym roku mam zamiar nadrobić zaległości. A byłam z arionu...
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1468 |
|
Raczkowanie
|
A to w tym roku też wybierasz się na obóz do Rimini?
Daleko jest hotel od centrum Rimini i od plaży? Jest tak w pobliżu niego jakieś centrum, sklepy, restauracje itd. ? ile minut drogi pieszo/autobusem? Mam nadzieję, że nie zamęczam cię pytaniami Myślałam, żeby pojechać z BUT-a, do hotelu Buenos Aires, bo jest bliżej centrum, ale słyszałam, że jest przy torach kolejowych , a sam hotel nie zasługuje nawet na jedną gwiazdkę, podobno nie ma brodzika ani zasłonki prysznicowej, woda z słuchawki leje się wszędzie.. Generalnie średnio mi zależy na warunkach, ale to już chyba przesada ;D Był ktoś może w tym hotelu? Rzeczywiście aż tak strasznie? |
|
|
|
|
#1469 |
|
Przyczajenie
|
Pewnie, jak raz tam pojedziesz to będziesz chciała tam wracać i wracać
Centrum jest około 4 km dalej, ale nie byliśmy tam ani razu. Plaża bliziutko, z niektórych pokoi jest widok na morze, my chodziliśmy kawałek dalej ale to było może 5 minut drogi. Koło hotelu jest taka taka długa ulica, wieczorami nieprzejezdna bo tyle ludzi tam łazi. Obok supermarket, ceny nawet przystępne i na pewno taniej niż w tych sklepikach obok plaży. Kawiarnie i restauracje też znajdziesz
|
|
|
|
|
#1470 |
|
Przyczajenie
|
Hej ja planuje w tym roku odwiedzić rimini, co myślicie o tej ofercie?
http://lato.but.waw.pl/oferta.php?id=1 i o tym biurze podrozy? i teraz mam pare pytań do osób będących z tym biurem, mam rozumieć ze codzienne dyskoteki do 4 w nocy to norma? : d i czy blisko było do nich? byłam w zeszłym roku w bułgari z jaworzyny i był totaaaaaaalny luuz codziennie dyskoteki sami wychodziliśmy z hotelu na noc itd |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

najwięcej kasy jednak idzie na dyskoteki, z tego co pamiętam to do Carnaby 10 euro wstęp
ale tam wg mnie było najlepiej. aa i drink do biletu gratis ;D alkohol był dosyć drogi, jednak hitem pośród obozowiczów są drinki breezer czy jak to się pisze, które nie warto kupować w tych sklepikach na bazarkach a w markecie, różnica w cenie 70 centów, ale jak ktoś więcej kupuje to na prawde o wiele taniej wychodzi 

mam zamiar jechać w tym roku do Rimini z biura Juwentur,
ale Rimini powinno się zalecać osobom, z ogromną ilością kompleksów. Jeden dzień i kazdy poczuje się pięknie

lubię posiedzieć na plaży ale zbyt gorąco, rzeczywiście nie może być