Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-04-19, 20:08   #1441
Magdallen
Zakorzenienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Tak patrzę na ten zestaw Kasi T. i mam wrażenie, że tu już się na prawdę czepiacie. Ok, ostatnio miała sporo ciuchowych wpadek i było się co czepiać. Ale w tym najnowszym zestawie nie jest źle. Sama się podobnie ubieram, jak mam np. tylko jedne ćwiczenia od 8 do 10 i muszę przed siódmą wyjść z domu, a potem wracam i jeszcze kładę się trochę zdrzemnąć. Ryba też spoko. Może sama bym z taką torebką nie wyszła, ale jest tak śmieszna i orginalna, że nie będę się jej czepiać.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 20:22   #1442
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

ryba jest fajna, podoba mi się ja sama mam jedną odjechaną i "niepoważną" torebkę w kształcie głowy Hello Kitty.
A juz co do bloga Kasi, to w tym momencie juz chyba nikt nie wierzy że ona to sama wymyśla a Zosia w ciązy nie ma lepszego zajecia tylko biegać za nią i jej foty robić
dla mnie jej blog jest po prosty oderwany od rzeczywistości, niewiarygodny i nudny, co oczywiście nie oznacza że jest jakimś koszmarkiem. Zdjęcia są ładne, przyjemne do oglądania, ot taki produkt marketingowy i nic więcej poza tym, jak już się kiedyś wypowiadałam, dla mnie to nie jest blog o modzie a raczej o tym co Kasia sobie nowego właśnie kupiła. Moda i trendy sa szalenie szerokie a prezentowanie prawie codziennie prawie tego samego jakoś srednio mi pasuje do znawczyni mody i kreatorki trendów toteż ja kwalifikuję jej bloga, jak i właściwie wiele innych pseudomodowych do kategorii "hobby" i tyle, przynajmniej taki jest mój punkt widzenia.
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:22   #1443
paulinalalala
Zadomowienie

Rozwalacz z dziś: torba Dolce&BANDANA w tunelu na Gdańsku Głównym

Słyszałam, że smutek jest odmianą lenistwa.

Edytowane przez paulinalalala
Czas edycji: 2012-04-19 o 21:24
paulinalalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:27   #1444
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinalalala Pokaż wiadomość
jak nic rozwalacz tygodnia

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:44   #1445
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

na rybie torby pewnie teraz wszystkie sie rzuca, moze torba koci łebek? klik
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 21:50   #1446
NuFCia
Zadomowienie

Cytat:
Ja widziałam dzisiaj panią "czekoladę" (solarium+czarne włosy), ubrana na czarno. Torba z napisami na pasku Versace, a na głowie czapka z daszkiem i napisami LV...
Stary 2012-04-19, 22:01   #1447
agneshelene
Raczkowanie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3366131 5] A juz co do bloga Kasi, to w tym momencie juz chyba nikt nie wierzy że ona to sama wymyśla a Zosia w ciązy nie ma lepszego zajecia tylko biegać za nią i jej foty robić
dla mnie jej blog jest po prosty oderwany od rzeczywistości, niewiarygodny i nudny, co oczywiście nie oznacza że jest jakimś koszmarkiem. Zdjęcia są ładne, przyjemne do oglądania, ot taki produkt marketingowy i nic więcej [/QUOTE]

Aż zerknęłam do postów z lutego 2011, gdy Kasia zaczynała prowadzenie bloga i wtedy konwencja była chyba nieco inna - jest mnóstwo postów, na których KT dzieli się z czytelnikami tym, że w jakiejś Zarze czy innym Asosie jest promocja na to i na to, jakie zostały rozmiary, na co należy uważać przy zakupie, etc. Nie wspomnę o zdjęciach zrobionych kamerką albo po prostu mniej profesjonalnym aparatem w domowych warunkach. Może jestem naiwna, ale ta Kasia Dobra Rada nie sprawia tam wrażenia produktu marketingowego; zresztą, nawet jeśli od początku nim była, to zdjęciami na pustym molo goście od wizerunku (czy czego tam) trochę spaprali robotę

Btw, rozwala mnie nazywanie na allegro każdej niemal skórzanej kurtki ramoneską
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-19, 22:19   #1448
klaustynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
fajna

Rozwalił mnie ten tekst : http://kwejk.pl/obrazek/1102169/mejkap.html
O, ja głupia! Po co wydawać pieniądze na jakieś Bourjois czy Maybelline...
Stary 2012-04-19, 22:20   #1449
catlady
Raczkowanie

Cytat:
Aaaa, lovelove <3

Jak na wakacje rabotałam w lumpeksie, to trafiały się ultra rozwalacze w stylu kobiety-podróbki. Każda część garderoby innej "marki". Czapeczka LV, tutaj Chanel, tu D&G...
Stare przysłowie mówi - co za dużo, to niezdrowo.

A, dzisiejszy rozwalacz ze szkoły - dziewczyna w całkiem udanej stylizacji, bluzka w paski, ciemnozielone spodnie z wysokim stanem z materiału getrowego. Nie dość, że prześlicznie wpiły się w rowek między pośladkami, to jeszcze ujawniły camel toe To jest urok noszenia ciuchów getropodobnych, lub źle dobranej bielizny.
catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-19, 22:21   #1450
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
kot wygląda dużo lepiej niż ta ryba

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez klaustynka Pokaż wiadomość
fajna

Rozwalił mnie ten tekst : http://kwejk.pl/obrazek/1102169/mejkap.html
O, ja głupia! Po co wydawać pieniądze na jakieś Bourjois czy Maybelline...
widziałam to jakiś czas temu i najbardziej rozwalający jest kontrast miedzy twarzą a ramieniem nie wystarczyło Nutelli
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 08:20   #1451
aiwlys88
Raczkowanie

Cytat:

aiwlys88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 08:41   #1452
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość
A, dzisiejszy rozwalacz ze szkoły - dziewczyna w całkiem udanej stylizacji, bluzka w paski, ciemnozielone spodnie z wysokim stanem z materiału getrowego. Nie dość, że prześlicznie wpiły się w rowek między pośladkami, to jeszcze ujawniły camel toe To jest urok noszenia ciuchów getropodobnych, lub źle dobranej bielizny.
Mnie z kolei rozwala nazywanie legginsów getrami... ale wiem co masz na myśli. I to chyba musiała być bielizna bo chyba nie da się tak naciągnąć legginsów żeby się zrobił camel toe i żeby to się jeszcze trzymało.

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Btw, rozwala mnie nazywanie na allegro każdej niemal skórzanej kurtki ramoneską
Też mnie to rozwala. Przez to znalezienie prawdziwej ramoneski staje się naprawdę trudne

Mnie rozwaliła wczoraj babka w Promodzie która jak zwykle pyta mnie o kartę stałego klienta - jak zawsze odpowiadam że nie mam i że dziękuję za kartę. Na co ona zaczęła mi recytować jaka to ona jest wspaniała, odpowiedziałam że już to słyszałam i że naprawdę dziękuję. Na co ona tekstem "tak? a co konkretnie pani słyszała?" :|
Stary 2012-04-20, 09:09   #1453
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość

Mnie rozwaliła wczoraj babka w Promodzie która jak zwykle pyta mnie o kartę stałego klienta - jak zawsze odpowiadam że nie mam i że dziękuję za kartę. Na co ona zaczęła mi recytować jaka to ona jest wspaniała, odpowiedziałam że już to słyszałam i że naprawdę dziękuję. Na co ona tekstem "tak? a co konkretnie pani słyszała?" :|
oj jak ja nie cierpię nadpobudliwych ekspedientek do niektorych sklepów strach wejść obejrzeć cokolwiek, bo odrazu atakują Cie ze wszystkich stron, żądne Twojej kasy, paniusie człowiek ledwo nogę postawi w sklepie, jeszcze nie wie co można w nim nabyć i już ma taką na ogonie, co to chce pomagać na siłę
natomiast pozytywnym w pewnym stopniu rozwalaczem jest dla mnie to, że w niektórych sklepach maja takie śmieszno - fajne zwyczaje( a raczej odgórne zarządzenie) jak np. krzyczenie dzień dobry do każdego klienta który wchodzi tak przez pół sklepu, że człowiek nie wie skąd głos dochodzi i kto do niego przemawia
Stary 2012-04-20, 09:53   #1454
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
oj jak ja nie cierpię nadpobudliwych ekspedientek do niektorych sklepów strach wejść obejrzeć cokolwiek, bo odrazu atakują Cie ze wszystkich stron, żądne Twojej kasy, paniusie człowiek ledwo nogę postawi w sklepie, jeszcze nie wie co można w nim nabyć i już ma taką na ogonie, co to chce pomagać na siłę
a to nie jest tak, ze one maja obowiazek maksymalnie "zainteresowac sie" klientem?
Stary 2012-04-20, 09:55   #1455
natuso
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Mnie rozwala to, że ta karta kosztuje 25zł
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 09:58   #1456
LadyBeatta
Zadomowienie

rozwalka wlosowa z dzis - kobita jakies 20 pare lat, nie wiecej niz 30, z tapirem- bombka i licha grzyweczka to trzeba bylo zobaczyc, opis nie oddaje rzeczywistosci
Stary 2012-04-20, 10:02   #1457
miss kitsch
Zakorzenienie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3366131 5]A juz co do bloga Kasi, to w tym momencie juz chyba nikt nie wierzy że ona to sama wymyśla a Zosia w ciązy nie ma lepszego zajecia tylko biegać za nią i jej foty robić [/QUOTE]

A skąd Ty masz takie infoooo?

Cytat:
Jako dekoracja w mym przedpokoju

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość
Jakna wakacje rabotałam w lumpeksie, to trafiały się ultra rozwalacze w stylu kobiety-podróbki. Każda część garderoby innej "marki".
Praca mych młodzieńczych marzeń! SERIO!

Cytat:
Niestety to są odgórne zarządzenia dyrekcji. Ekspedientki MUSZĄ proponować pomoc, doradzać, pytać po przymierzeniu "I jak tam? Pasuje?" ... Klientów strasznie to wk*rwia i chyba niektóre firmy od tego odchodzą nareszcie.

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Napisała przeca, że ryba z ASOSa TO CHYBA TA - tutaj materiał wygląda na bardziej szmaciany, po zdjęciach na blogu myślałam, że rybka jest sztywniejsza. Chyba sobie taką uszyję, tylko mniejszą
DŻIZASSS coś takiego z Asosa? Ja odpadam
Jak będziesz szyła to chcę zobaczyć efekt końcowy!

A tak a'propos tłustych bab z kotami na kolanach ... z takim kotem można w oknie siedzieć i żaden sąsiad nie podskoczy
Głupi żart, wiem, ale co mi tam

Edytowane przez miss kitsch
Czas edycji: 2012-04-20 o 10:03
miss kitsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:03   #1458
Bayje
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Są zdjęcia na blogu gdzie ma większy brzuch i to nie jest 'ciąża żywieniowa'

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:04   #1459
Konto usunięte

Cytat:
widac brzuszek na zdjęciach, poza tym ona chyba nawet kiedys otwarcie mowiła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-04-20, 10:10   #1460
natuso
Wtajemniczenie

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3366908 2]widac brzuszek na zdjęciach, poza tym ona chyba nawet kiedys otwarcie mowiła [/QUOTE]

Dokładnie tak, a na swoim blogu o gotowaniu przyrządza też potrawy dla przyszłych mam
25/2015

natuso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:14   #1461
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
rzeczywiscie to bardzo rozwalajace, ze ekspedientka wykonuje swoje obowiazki w pracy czy to naprawdę tak wielki problem wykazać się odrobina kultury i odpowiedzieć, "nie, dziękuję"? Byc może jedna na piec klientek faktycznie potrzebuje pomocy w wyborze? a po drugie kontakt wzrokowy, zainteresowanie klientem ma pewne działanie uboczne - w pewnym stopniu zapobiega kradzieżom
Stary 2012-04-20, 10:20   #1462
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
rzeczywiscie to bardzo rozwalajace, ze ekspedientka wykonuje swoje obowiazki w pracy czy to naprawdę tak wielki problem wykazać się odrobina kultury i odpowiedzieć, "nie, dziękuję"? Byc może jedna na piec klientek faktycznie potrzebuje pomocy w wyborze? a po drugie kontakt wzrokowy, zainteresowanie klientem ma pewne działanie uboczne - w pewnym stopniu zapobiega kradzieżom
Tak, czasami to jest problem, kiedy ekspedientka nie odróżnia prawdziwej życzliwej pomocy od sztucznego uśmiechu i służalczości. Na pęczki jest takich babek i mam ich po dziurki w nosie ...
I na pewno jedno "nie, dziękuję" w ich przypadku nie skutkuje, nie od razu ...
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:23   #1463
Bayje
Zakorzenienie

Mnie najbardziej rozwalają ekpedientki konsultantki w sklepach kosmetycznych które sieją bardzo fajne mądrości np , że ten krem za 300 zł 'wnika aż do 15 warstwy skóry'.

tylko nie wiem skąd ona sobie wyczarowała tyle warstw

Kid Cudi
Stary 2012-04-20, 10:23   #1464
Ag4
AGA :)

Cytat:

widziałam to jakiś czas temu i najbardziej rozwalający jest kontrast miedzy twarzą a ramieniem nie wystarczyło Nutelli
zjadła

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:34   #1465
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
we wszystkim trzeba znać umiar jak już napisał ktoś wyżej, " nie dziękuję" nie wystarcza czasem i pomimo tego jest się śledzonym dosłownie lub wzrokiem po całym sklepie przez taka panią.. ja jestem tego typu klientką, że jak będę potrzebowała pomocy to pójdę i zapytam, wiem że niektórzy wolą jak to ekspedientka się zainteresuje. wszystko ok, póki to jakoś naturalnie wygląda, a nie tak że ledwo wejdę, nawet nie wiem jeszcze co wisi na wieszaku, nawet nie zerknę, a już jest obok pani, która pyta mnie w czym pomóc lub czego szukam jasna sprawa że są jakieś tam polecenia odgórne, ale mnie to raczej zniechęca do zakupów niż odwrotnie. zresztą chyba nie trzeba mieć jakiegoś specjalnego przeszkolenia by zauważyć, że ktoś potrzebuje pomocy, da się to wyczuć moim zdaniem.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość
zjadła
jak się wchłonęło na twarzy to resztki też pewnie trafiły do brzuszka
Stary 2012-04-20, 10:35   #1466
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
To zalezy jak ta ekspedientka się zachowa Mnie denerwuje, jak za mną leci, pyta, ja mowie nie, dziekuje a ta i tak za mna lazi i patrzy. Kiedys jedna mi tak bardzo chciala doradzic, ze nawet stala pod przymierzalnia, po chwili krzyczac " i jak"
Juz nie mowiac o takich co same z siebie zaczynaja pokazywac towar w sklepie "takie cos ladne, takie,..."
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-04-20, 10:36   #1467
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej rozwalają ekpedientki konsultantki w sklepach kosmetycznych które sieją bardzo fajne mądrości np , że ten krem za 300 zł 'wnika aż do 15 warstwy skóry'.

tylko nie wiem skąd ona sobie wyczarowała tyle warstw

mnie wkurzają takie co bezceremonialnie potrafią sie władować do przymierzalni albo odsłonić zasłonę jak np jestem do połowy w bieliźnie bo właśnie zdjęłam własne spodnie i próbuję wbić się w przymierzane ideałem jest dla mnie ekspedientka która powie pierwsza albo odpowie na moje dzieńdobry, zaproponuje pomoc a na "nie dziekuje" da znać że np w razie potzreby mogę ją znaleźc przy kasie / na jakimś stoisku i cześć. Miło, bezproblemowo, sympatycznie, ja czuję się zadbana a pani nie musi skakać koło mnie zwłaszcza że niektóre ekspedientki to wciąż tylko ekspedientki i nie piszę tego "tylko" w kontekscie że są kimś gorszym, wcale nie, natomiast mam na myśli to że nie są wizażystkami czy stylistkami i czasami ich porady są kompletnie z czapy wolę wybierać sama, bądź polegać na zdaniu męża bo on mi szczerze powie że coś mi nie do konca pasuje
Stary 2012-04-20, 10:37   #1468
Bayje
Zakorzenienie

Słyszałam, że niektórych sklepach odzieżowych konsultantki są takie (nie wiem czy to słowo będzie dobre) chamskie, że pytają :
- już Pani przymierzyła ?
- już już aby się dopnę..
i w tym momencie wchodzą do kabiny i 'ja Pani pomogę' O_o

Kid Cudi
Stary 2012-04-20, 10:41   #1469
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:

Niestety to są odgórne zarządzenia dyrekcji. Ekspedientki MUSZĄ proponować pomoc, doradzać, pytać po przymierzeniu "I jak tam? Pasuje?" ... Klientów strasznie to wk*rwia i chyba niektóre firmy od tego odchodzą nareszcie.

a to to już wyższa szkoła jazdy.. z reguły taka pomoc wychodzi nieudolnie, co kto lubi, ale chyba większość klientów się wkurza. no i odwieczne zachwalanie, że we wszystkim co się nałoży jest cudownie pięknie i ogólnie rozpływamy się pod przebieralnia a ja jak na dłoni widzę, że wyglądam gorzej niż kiedykolwiek do bani z taka pomocą.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
Słyszałam, że niektórych sklepach odzieżowych konsultantki są takie (nie wiem czy to słowo będzie dobre) chamskie, że pytają :
- już Pani przymierzyła ?
- już już aby się dopnę..
i w tym momencie wchodzą do kabiny i 'ja Pani pomogę' O_o
oj napewno są takie. ja bym ją chyba z laczka pociągnęła jakby mi zaczęła włazić do środka i mnie obnażać jednocześnie przed stadem klientów

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3366973 0]mnie wkurzają takie co bezceremonialnie potrafią sie władować do przymierzalni albo odsłonić zasłonę jak np jestem do połowy w bieliźnie bo właśnie zdjęłam własne spodnie i próbuję wbić się w przymierzane ideałem jest dla mnie ekspedientka która powie pierwsza albo odpowie na moje dzieńdobry, zaproponuje pomoc a na "nie dziekuje" da znać że np w razie potzreby mogę ją znaleźc przy kasie / na jakimś stoisku i cześć. Miło, bezproblemowo, sympatycznie, ja czuję się zadbana a pani nie musi skakać koło mnie zwłaszcza że niektóre ekspedientki to wciąż tylko ekspedientki i nie piszę tego "tylko" w kontekscie że są kimś gorszym, wcale nie, natomiast mam na myśli to że nie są wizażystkami czy stylistkami i czasami ich porady są kompletnie z czapy wolę wybierać sama, bądź polegać na zdaniu męża bo on mi szczerze powie że coś mi nie do konca pasuje [/QUOTE]

podpisuje się, o to chodzi
Stary 2012-04-20, 10:41   #1470
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
Tak, czasami to jest problem, kiedy ekspedientka nie odróżnia prawdziwej życzliwej pomocy od sztucznego uśmiechu i służalczości. Na pęczki jest takich babek i mam ich po dziurki w nosie ...
I na pewno jedno "nie, dziękuję" w ich przypadku nie skutkuje, nie od razu ...
ja ogolnie nie mam problemu z naduprzejmymi ekspedientkami, wyjatkiem jest Solar, gdzie po wyjsciu z przymierzalni, pani odbierajac ode mnie rzeczy, zapytywala o KAZDA rzecz czy nie ten rozmiar, czy co innego bylo nie tak. jeszcze sie mam tlumaczyc z tego, dlaczego czegos nie biore .

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-04-20 o 10:42
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości