![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
a Duac jak stosujesz?
miejscowo? a po kuracji smarowałaś jeszcze czymś twarz?
![]() |
![]() |
#1442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ogólnie twarz przemywam zwykłym tonikiem Garniera. Pytałam się jakich kosmetyków używać do pielęgnacji twarzy: czy te specjalistyczne z apteki o odpowiednich cenach czy takie drogeryjne to powiedział, że mogę drogeryjne tylko odpowiednie do mojego rodzaju cery ![]() ![]()
"Hard to find how I feel, especially when your smothering me. Hard to find how I feel, please someone help me. Hard to find how I feel, controlling me every step of the way." 13.09.2008r. --> Jestem posiadaczką prawa jazdy
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1443 |
Zakorzenienie
|
a smarujesz tylko raz punktowo czy powtarzasz czynność?
![]() |
![]() |
#1444 |
Zadomowienie
|
No to i ja natchnę Was nadzieją. Skończyłam terapię tetralysalem 12.02.2009r (rok temu!) i do dziś jestem zadowolona z wyglądu mojej twarzy, a miałam na niej chyba wszystkie rodzaje pryszczy.
Jeżeli chodzi o pielęgnację twarzy po kuracji, nadal mam acnemycin plus (płyn) oraz maść duac. Stosuję te dwa specyfiki na zmianę, miejscowo, na noc, jak mi coś wyskoczy. Twarz myję żelem babydream (jest bardzo delikatny i nie wysusza), przecieram hydrolatem (zamiast toniku), mam oczarowy, cytrynowy i z kocanki. Zamiast kremu stosuję olejek z witaminą c lub olejek z kocanki wymieszany z żelem hialuronowym. Raz na pół roku robię peeling kawitacyjny u kosmetyczki - dobrze eliminuje zaskórniki i raz w roku złuszczanie kwasami.
![]() |
#1445 |
Zakorzenienie
|
ale duaca można ponoć używać tylko 12 tygodni^
![]() |
![]() |
#1446 |
Zadomowienie
|
Smaruje jak coś wyskoczy i dopóki nie znikinie
![]()
"Hard to find how I feel, especially when your smothering me. Hard to find how I feel, please someone help me. Hard to find how I feel, controlling me every step of the way." 13.09.2008r. --> Jestem posiadaczką prawa jazdy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1447 |
Zakorzenienie
|
ale chodzi mi o to, że smarujesz raz dziennie?
bo ja to najczęściej smaruję całą twarz cienką warstwą, a potem jeszcze przed samym snem (śpię na plecach, nie ma obaw, że maść się zmaże) nakładam grubszą warstwę..
![]() |
![]() |
#1448 |
Zadomowienie
|
Nie, nie używam go rok czasu. Miałam na myśli to, że stosowałam go po skończeniu przyjmowania tetry, potem miałam aknemycin (stosowałam przez około pół roku), a teraz mam duac (używam dopiero tydzień), potem wrócę znów do aknemycin, chyba, że derma przepisze mi coś innego.
![]() |
#1449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A i nie wyobrażam sobie smarować nim całą twarz, bo mnie trochę wysusza ![]() ![]()
![]() Edytowane przez goska87 Czas edycji: 2010-02-01 o 22:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1450 |
Raczkowanie
|
to w sumie dziwne bo ja używam duacu kilka lat? owszem czasami robiłam przerwe głównie z lenistwa bo musiałam iśc po recepte ale to bardzo sporadycznie. ostatnio chcialam duac na coś wymienić i derma sie zdziwiła bo powiedziała mi że w duacu jest jakaś tam substancja, która powoduje , że skóra nie powinna przyzwyczaić się do tego antybiotyku. Ale zapisała mi Aknemycin w płynie i po 2 tygodniach odrazu pobiegłam po Duac bo jest O NIEBO LEPSZY !
![]() a tetry używam już 2 tygodnie, pierwsze 8 dni 300mg, no i potem 1 kapsułka dziennie(150mg). a wy jak dawkujecie/dawkowałyście dziewczyny? ja sie musze przyznać do tego, że kiedy brałam te 2 tabletki pomimo iż to było tylko 8 dni zauważyłam znaczną różnice, teraz gdy biore jedną jakby troszke sie pogorszyło - tzn nadal jest fajnie, ropne pryszcze mi przestały wyskakiwać ale zaskórniki nadal są, tydzień temu mam wrażenie że było ich troche mniej ale pewnie to normalne bo zmniejszyłam dawke. poza tym to dopero 2 tygodnie kuracji a i tak moja skóra jest o niebo lepsza. czytając wasze posty często widze że prawdziwe efekty pojawiają sięd dopiero po miesiącu dlatego cierpliwie czekam ![]() ![]() poza tertą stosuje jak już wspomniałam ulubionego już duacu a na zaskórniki mam locacid. ale i tak największe nadzieje pokładam w tetrze ![]() Edytowane przez Dariaa Czas edycji: 2010-02-01 o 22:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1451 |
Rozeznanie
|
Dziś mija równo 4 tygodnie jak biorę tetralysal i jak na dzień dzisiejszy to jestem niezadowolona. Już było ładnie i znowu zaczęły mi wsykakiwać ropne krosty
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1453 |
Rozeznanie
|
![]() A powiedzcie mi czy lepiej takie bulwy ropne co widać pod skórą i są bolesne: 1. zostawiac w spokoju i nie wyciskac- tyle że to u mnie trwa bardzo długo zanim one znikają a i tak zostawiają po sobie ślad 2. wyciskać bezpośrednio jak wyjdzie za pomocą chusteczek 3. na noc posmarować maścią ichtilową, rano ropka jest na wierzchu i ją lekko wycisnąć- też zostaje ślad ale wszystko się szybciej goi niż jakbym miała ją zostawić samą sobie Każdy opisany sposób i tak pozostawia na mojej twarzy ślad albo w postaci przebarwienia, albo strupeczka i po nim również przebarwienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1454 |
Zakorzenienie
|
ja tam robię zawsze zgodnie z pierwszym numerem.
bo czasami jest tak, że gula jest, a ropa wcale nie wychodzi.. ;]
![]() |
![]() |
#1455 |
Przyczajenie
|
Czy jak dermatolog przepisał mi tetralysal 300mg 1 kaps. co 2 dzień
od razu i żel epiduo to mam rosacea? Zapomniałem sie zapytać ![]() a mam rumień w strefie T oprócz czoła i jest to tłuste mocno. Jak myślicie to jest rosacea czy wyprysk łojotokowy? Edytowane przez Korael Czas edycji: 2010-02-03 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 |
Przyczajenie
|
JAAAAAAAA! ale jestem wkurzona! zrobilam to! powyciskalam sie i wygladam jak debil...z tetralysalu nie jestem zadowolona...biore ponad 2 tyg i nie widze poprawy..do tego przeszlam na diete lykam tabsy z bratkiem i dupa...ropne bulwy na policzkach jak byly tak sa...i to nawet jakby wiecej...teraz od piatku siedzialam w domu smarowalam namietnie oxy 10, clindacne i na to jeszcze pasta cynkowa chcac sie zluszczyc cala i zdjac ta skore z twarzy jak waz...ale efekt sredni.. teraz mam skorupe na mordce a pod nia i tak sa pryszcze do ktorych sie wlasnie dobralam...teraz musze to jakos nawilzyc.. nie wiem juz czy mam wysuszac czy nawilzac twarz i czekac na efekt antybiotyku...aaaaaaaa pomocyyy!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1457 |
Zadomowienie
|
witam tetralysalki,jestem na kuracji od dwoch tygodni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1458 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1459 |
Raczkowanie
|
a ja niestety z Tetralysalem mam potworne wspomnienia :/ bralam po 300mg 2x na dobe przez bodajze 2 tygodnie, potem kolejne dwa tygodnie 1x, pozniej kolejny miesiac raz na dobe 150mg (juz pod opieka innego dermatologa). niestety po niedlugim czasie od rozpoczecia dawkowania zaczal mnie uczulac :/ i dawal mi bardzo niemile objawy, m.in. nagle poczucie, ze jest mi slabo, niemrawo, mrowienie reki, uczucie niepokoju, okropne zmeczenie i 'zmulenie' kilka godzin po wzieciu.. mam jeszcze wykupione cale opakowanie Tetralysalu 150mg, wiec jesli ktos ma to wypisane i chcialby kupic taniej niz w aptece, to sluze.. mnie niestety ten lek nie posluzyl, wrecz przeciwnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1460 |
Raczkowanie
|
Ja stosuję Tetralysal prawie miesiąc, do tego differin na noc, regularnie chodzę do kosmetyczki na serie różnych zabiegów. Poczytałam tutaj trochę i zaczynam się obawiać...Zastanawiam się czy nie przerwać stosowania tego Tetralysalu skoro po zakończeniu kuracji taki mega nawrót i wysyp ma być ;/ Obecnie mam ładną cerę, nie mam ani jednego pryszcza tylko małe blizny i przebarwienia. Wszyscy mówią, że mam już super cerę.
Z drugiej strony po odstawieniu chodziłabym nadal regularnie do kosmetyczki (rodzice do tego czasu na tym wszystkim zbankrutują ale jakoś może dadzą radę) i stosowała differin lub coś podobnego więc może nie będzie tak źle? Muszę zapytać o to "mojego" dermatologa. Właściwie to dlaczego tak się dzieje po odstawieniu? I dlaczego do cholery dermatolodzy o tym nie mówią? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1461 |
Zakorzenienie
|
Olixxx, nie zawsze jest nawrot. Wielu ludzi zostaje wyleczonych z tradziku i on nigdy do nich nie wraca... Nie ma co przekreslac Tetralysalu tylko dlatego, ze niektorym on nie pomogl.
Jesli bedziesz wlasciwie pielegnowac twarz i wlasciwie sie odzywiac, to moim zdaniem nie powinnas miec nawrotu. Jeszcze zalezy z jakim tradzikiem zaczynalas..
![]() |
![]() |
#1462 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Trądziku nigdy nie miałam poważnego. Stany zapalne miałam tylko na brodzie, broda to moja zmora, pamiętam okres kiedy miałam ją gładziutką...na miesiąc po codziennych zabiegach u kosmetyczki, nie pamiętam co to było. Potem znowu broda zaczęła mi spędzać sen z powiek. A jak długo trzeba to brać? Bo moja dermatolog zaleciła mi tak jak jest w ulotce, najpierw brałam 300 mg dziennie (15 dni) teraz biorę 150 mg dzienne (8. dzień), ciekawa jestem co dalej mi zaleci jeśli chodzi o antybiotyk...Bo tak szybko chyba nie każe mi go odstawić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1463 |
BAN stały
|
chciałabym się zapytać czy stosował ktoś te filtry i jakie efekty .
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...jsca-SPF50.htm http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...wej-SPF-30.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1464 |
Zakorzenienie
|
nie stosowalam tego z Evy, a drugi link nie chce mi sie otworzyc.
uzywalam z Avene 50, ale chyba mnie zapychal.. xd
![]() |
![]() |
#1465 |
Przyczajenie
|
![]()
Nie wiem czy już ktoś to napisał, bo nie miałam czasu przeczytać uważnie całego wątku, ale ja mam BARDZO BARDZO ZŁE doświadczenia z tym lekiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1466 |
BAN stały
|
ale jest tani , a ma dobre opinie
![]() http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...wej-SPF-30.htm ten drugi jeszcze raz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1467 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Uwaga na TETRALYSAL!!!
Cytat:
![]() Co do filtru to dobre opinie ma La Roche Posay Anthelios AC SPF 30+, sama zamierzam go kupić bo nie mam żadnego kremu ochronnego a ten jako jedyny podobno nie świeci się na twarzy.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1468 |
BAN stały
|
tylko , że umnieostanio słabo z funduszami i szukam czegoś raczej tańszego (;
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1469 |
Przyczajenie
|
Podobno tetracyklina ze względu na skutki uboczne została już dawno wycofana, dopuszczalne są jednak jej pochodne np Tetralysal. Po prostu obserwuj, może odstaw na tydzień i zobacz czy poczujesz się lepiej... Nie mam już zaufania do leków na trądzik odkąd się dowiedziałam od ordynatora, że w ciągu każdego roku mają kilka takich ciężkich przypadków, po różnych doustnych lekach na trądzik. Moja panna wyrosła z pryszczy, ale do końca życia musi uważać na antybiotyki i oszczędzać nerki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1470 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.