Kosmetyki w Wielkiej Brytanii - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-20, 17:33   #1441
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper
Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Ano ano, ponoc super a 67zl wiec troche taniej niz MAC Jeszcze ciekawa ejstem pedzli Armaniego, bo straaaaaasznie kusi mnie ich kolorowka...

A co do bibulek matujacych Shiseido, to zachwalałyście zapewne te z serii Pureness, a co z tymi innymi, po 300szt? Gorsze sa? Bo na eBayu ceny zachecaja, np tutaj http://cgi.ebay.co.uk/Shiseido-Oil-B...QQcmdZViewItem
Stary 2007-10-21, 01:34   #1442
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

A mam do Was pytanko...Czy sa tu dostepne kosmetyki La Roche Posay?Wiem,ze jest Avene,mozna dostac Vichy,nie wiem jak z SVR ale gdzie La Roche Posay???Jest tylko jedna strona Internetowa z tymi kosmetykami ale nie moge sie zalogowac,na ebay'u nie chce kupowac...
kuseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 12:55   #1443
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuseczka Pokaż wiadomość
A mam do Was pytanko...Czy sa tu dostepne kosmetyki La Roche Posay?Wiem,ze jest Avene,mozna dostac Vichy,nie wiem jak z SVR ale gdzie La Roche Posay???Jest tylko jedna strona Internetowa z tymi kosmetykami ale nie moge sie zalogowac,na ebay'u nie chce kupowac...
Z tego co sie oientuje, bo tez kiedys szykalam, to LRP nie ma w UK. Pozostaje przywiezc z Polski
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 16:17   #1444
-mała-
Raczkowanie

Małe pytanko mam do wizażystek w Anglii, bo wybieram się tam i już mam od znajomych zamówienia na perfumy i chciałabym wiedzieć ile one u Was kosztują. Oto lista
- nowa Kate Moss 30 mln
- Envy me 30 i 50 mln
- klasyczna euphoria 30 mln

Z góry dzięki za pomoc
-mała- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-21, 17:50   #1445
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

No to pozostaje mi zlozyc zamowienie narzeczonemu,ktory leci w listopadzie do Polski :/
Stary 2007-10-21, 17:56   #1446
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

Cytat:
Napisane przez -mała- Pokaż wiadomość
Małe pytanko mam do wizażystek w Anglii, bo wybieram się tam i już mam od znajomych zamówienia na perfumy i chciałabym wiedzieć ile one u Was kosztują. Oto lista
- nowa Kate Moss 30 mln
- Envy me 30 i 50 mln
- klasyczna euphoria 30 mln

Z góry dzięki za pomoc
1)Gucci Envy Me 30ml-Ł27
50ml-Ł40
2)Calvin klein Euphoria 30ml-Ł28
Nie wiem co to za "nowa" Kate Moss,ale klasyczna 30ml-Ł21
Ceny ze strony Boots.com
Stary 2007-10-21, 19:34   #1447
-mała-
Raczkowanie

dzięki
-mała- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 01:16   #1448
asSsiek
Raczkowanie

Dziewczyny mozeci mi polecic cos dobrego na rozstepy
asSsiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 01:45   #1449
karoleena
Rozeznanie

cos watek przycichl...
karoleena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 11:35   #1450
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

AsSsiek ja używam teraz Loreal Strechmarks corrector-ale dopiero od kilku dni więc trudno mi określić czy jest dobre czy nie...aczkolwiek wydaje mi się,że z sinofioletowego koloru rozstępy zrobiły się bladsze i jakby mniej widoczne...
Stary 2007-10-24, 16:35   #1451
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper
Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

ja jeszcze raz sie przypomne z pytaniem
Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
A co do bibulek matujacych Shiseido, to zachwalałyście zapewne te z serii Pureness, a co z tymi innymi, po 300szt? Gorsze sa? Bo na eBayu ceny zachecaja, np tutaj http://cgi.ebay.co.uk/Shiseido-Oil-B...QQcmdZViewItem
i link do strony kosmetyki drogie vs tanie http://www.zeberka.pl/art.php?id=39
zgadzacie sie z nim?
Stary 2007-10-24, 16:45   #1452
AniaWila
BAN stały

Dot.: Re: Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

Cytat:
Napisane przez Beekeeper Pokaż wiadomość
ja jeszcze raz sie przypomne z pytaniem

i link do strony kosmetyki drogie vs tanie http://www.zeberka.pl/art.php?id=39
zgadzacie sie z nim?

sluze

no wiec nie waz sie kupowac tych 300 bibulek na allegro, ebayu itp...
moja siostra miala<skusila sie>, przetestowalam i stwierdzam : totalny badziew, szmirowata podrobka odradzam.....tymbardziej, ze wiem co mowie, bo z bibulkami shiseido mam do czynienia caly czas. Pureness kosztuja 13f ale sa max wydajne, mam je dlugo dugo. czasami az sie dziwie, ze tak dlugo

Co do moich ostatnich zakupow to z nowosci < jak dla mnie oczywiscie> to bede testowac kosmetyki do wlosow Toni&Guy i w koncu skusilam sie na dr.feelgood benefita zobaczymy.....

achha: w koncu zdecydowalam sie na Idealista...pomyslalam, ze predzej czy pozniej i tak musze go miec, wiec dlaczego nie JUZ? chcialam dzisiaij kupic, ale odkad likwiduja Bealsa na Ealingu za bardzo nie ma gdzie. POzniej wpadlam na pomysl, ze jest przeciez shopping center na Greenfordzie z wielkim Bootsem, ale jak juz przebilam sie przez korki i jakims cudem znalazlam miejsce parkingowe < goraczka przedsiwateczna? hahahaha> to po wejsciu do Bootsa okazalo sie, ze zlikwidowali dzial z kosmetykami ekskluzywnymi. Masakra........

Bee lece czytac to co wkleilas

przeczytalam...
czy ja wiem???? chyba nie do konca sie z tym zgodze. A juz na bank nie z przykladem pierwszym (touche eclat). Tez nikt mi nie powie, ze blyszczyk diora wyglada i trzyma sie tak jak ten z Maybelline. Reasumujac...prawda stara jak swiat - tansze kosmetyki tez sa dobre. Ja juz dawno nauczylam sie robic selekcje. Na jednych rzeczach oszczedzam, na innych nie - bo uwazam, ze zaden tanszy odpowiednik ich nie zastapi.

Bee dzieki za odkrycie Zeberki myslalam, ze pudelek, kozaczek, lansik, kaprysy, egoisci , snobka, luxlux <+ .pl > to wszystko
AniaWila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-24, 18:18   #1453
asSsiek
Raczkowanie

Cytat:
AsSsiek ja używam teraz Loreal Strechmarks corrector-ale dopiero od kilku dni więc trudno mi określić czy jest dobre czy nie...aczkolwiek wydaje mi się,że z sinofioletowego koloru rozstępy zrobiły się bladsze i jakby mniej widoczne...

Dziekuje kochana A gdzie kupilas Ja tez z Manchesteru
Stary 2007-10-24, 19:49   #1454
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

asSsiek kupiłam w Boots'ie i był przeceniony na ok.7 funtów z groszem. Ogólnie chyba ta linia Loreala(na cellulitis,rozstępy i ujędrniająca) jest teraz przeceniona.Widzę,że coraz więcej Nas w Anglii
Stary 2007-10-25, 00:57   #1455
karoleena
Rozeznanie

dziewczyny, jako ze jestem jeszcze "nowa" emigrantka (rowniez Manchester, miesiac mi tu stuknal dopiero), nie za bardzo ogarniam sie tu jeszcze ze wszystkimi kosmetykami.
szukam mianowicie szamponu, ktory zniweluje "zolc" na wlosach ("troszke" mi samodzielne farbowanie nie wyszlo:/, cos jak w Polce "renegal" Welli badz fioletowy szampon i maska miraculum.
dziekuje za odpowiedz(i) i pozdrawiam wszystkie emigrantki
karoleena jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-25, 02:31   #1456
asSsiek
Raczkowanie

Cytat:
asSsiek kupiłam w Boots'ie i był przeceniony na ok.7 funtów z groszem. Ogólnie chyba ta linia Loreala(na cellulitis,rozstępy i ujędrniająca) jest teraz przeceniona.Widzę,że coraz więcej Nas w Anglii

To w sobote jade do cenrum zaszalec a moze na cellulitis tez masz cos z tej seri

Tak coraz wiecej Ja to sie wogole na takich kosmetykach nie znamWiec watek jak dla mnie super W Polsce nigdy z cellulitusem ani rozstepami nie mialam doczynienia, ale Angielskie jedzenie zrobilo swoje no i troche mi sie przytylo (7 kg)

Cytat:
Napisane przez karoleena Pokaż wiadomość
dziewczyny, jako ze jestem jeszcze "nowa" emigrantka (rowniez Manchester, miesiac mi tu stuknal dopiero), nie za bardzo ogarniam sie tu jeszcze ze wszystkimi kosmetykami.
szukam mianowicie szamponu, ktory zniweluje "zolc" na wlosach ("troszke" mi samodzielne farbowanie nie wyszlo:/, cos jak w Polce "renegal" Welli badz fioletowy szampon i maska miraculum.
dziekuje za odpowiedz(i) i pozdrawiam wszystkie emigrantki

Oj niestety nie umiem Ci pomoc ale rowniez pozdrawiam
Stary 2007-10-25, 11:36   #1457
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

asSsiek a no mam żel na cellulitis i też był przeceniony właśnie Kiedyś go używałam i byłam zadowolona.Nie wiem jak się sprawdzi tym razem.
Angielskiego jedzenia już daaawno temu nie jadłam.Cały czas pasiemy się na naszym polskim-fakt,że drogie jest w miarę tutaj ale co ja poradzę,że mi tak smakuje Przytyć też mi się przytyło(20 kg) ale w końcu już 9 miesiąc w ciąży, więc mam prawo

karoleen wiesz,że ja też jak zafarbowałam swoje włosy na kurczakowy blond szukałam jakiegoś szamponu niwelującego ten odcień w drogeriach(Boots,Superdru g)i nic nie znalazłam...I właściwie ponaglam Twoje pytanie.
Mi w sobotę stuknie rocznica pobytu tutaj.Już mam dość...Ale pieniążki trzymają
Stary 2007-10-25, 12:16   #1458
asSsiek
Raczkowanie

Cytat:
asSsiek a no mam żel na cellulitis i też był przeceniony właśnie Kiedyś go używałam i byłam zadowolona.Nie wiem jak się sprawdzi tym razem.
Angielskiego jedzenia już daaawno temu nie jadłam.Cały czas pasiemy się na naszym polskim-fakt,że drogie jest w miarę tutaj ale co ja poradzę,że mi tak smakuje Przytyć też mi się przytyło(20 kg) ale w końcu już 9 miesiąc w ciąży, więc mam prawo

A to gratuluje

A co do jedzienia to ja tez kupuje Polskie pieczywo,wedliny itp, ale i tak mi sie przytylo Najgorzej bylo na samym poczatku... teraz stoje w miejscu od jakis 6 miesiecy
Stary 2007-10-25, 18:34   #1459
AniaWila
BAN stały

Dziewczyny nie wytrzymalam i kupilam w koncu tego nowego Idealista. Teraz bede testowac i wydawac opinie

Aaliyah gdzie jestes??????????????????? ????
Stary 2007-10-25, 19:52   #1460
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaWila Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wytrzymalam i kupilam w koncu tego nowego Idealista. Teraz bede testowac i wydawac opinie

Jestem

Aniu w takim razie dawaj cynk jak najszybciej odnosnie dzialania tego Idealista!

Ja poza kosmetykami z morza martwego i od Elle MacPherson skusilam sie na szampony Aussie ostatnio. A maz uraczyl mnie kosmetykami do wlosow Jamesa Browna i Trevora Sorbie i na dokladke paletka Rubie & Millie i pedzelkami do kompletu Takze sobie teraz bede to wszystko testowac i zdawac relacje jesli kogos interesuje
Stary 2007-10-26, 10:27   #1461
AniaWila
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Jestem

Aniu w takim razie dawaj cynk jak najszybciej odnosnie dzialania tego Idealista!

Ja poza kosmetykami z morza martwego i od Elle MacPherson skusilam sie na szampony Aussie ostatnio. A maz uraczyl mnie kosmetykami do wlosow Jamesa Browna i Trevora Sorbie i na dokladke paletka Rubie & Millie i pedzelkami do kompletu Takze sobie teraz bede to wszystko testowac i zdawac relacje jesli kogos interesuje

Trevor Sorbie jest bardzo dobry....zreszta duzo nie trzeba, zeby Twoje wlosy wygladaly super, wiec podejrzewam, ze gdybys myla je zwyklym pokrzywowym z polleny tez bylyby idealne
Ja zabralam sie za testowanie Toni&Guy <szampon pachnie jak rush>- bede leciala wszystkie te linie po kolei, a co!
A co do paletki R&M to masz na mysli ta podluzna za 12f? ostatnio sie jej przygladalam i mialam nawet kupic do poki nie przypomnialam sobie, ze mam ta sama game kolorystyczna w mojej podroznej kasetce diora ale cienie rzeczywiscie fajne...
czekam na relacje z testow ja jestem dopiero po jednym uzyciu Idealista. Nie bede zapeszac, ale moze byc fajny
Stary 2007-10-26, 22:54   #1462
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:

Trevor Sorbie jest bardzo dobry....zreszta duzo nie trzeba, zeby Twoje wlosy wygladaly super, wiec podejrzewam, ze gdybys myla je zwyklym pokrzywowym z polleny tez bylyby idealne
Aniu Chyba masz racje

Cytat:
Ja zabralam sie za testowanie Toni&Guy <szampon pachnie jak rush>- bede leciala wszystkie te linie po kolei, a co!
Dobry pomysl

Cytat:
A co do paletki R&M to masz na mysli ta podluzna za 12f? ostatnio sie jej przygladalam i mialam nawet kupic do poki nie przypomnialam sobie, ze mam ta sama game kolorystyczna w mojej podroznej kasetce diora ale cienie rzeczywiscie fajne...
czekam na relacje z testow ja jestem dopiero po jednym uzyciu Idealista. Nie bede zapeszac, ale moze byc fajny
Podluzna za 15 mam Kolorki sa super, i bardzo trwale. Ale sa 2 rodzaje kolorow. Ja mam ta w zieleniach, zlotach, brazach i blekitach.

Co do Idealista, to tez dzis prawie kupilam Ale czekam na opinie.
Stary 2007-10-26, 23:17   #1463
monikao
Raczkowanie

Cytat:

Ja tez kupilam. Nie przepadam zbytnio za pielegnacja EL, ale moze zmienie zdanie
monikao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-27, 11:30   #1464
dashira
Przyczajenie

Niedługo wyjeżdżam do UK i zastanawiam sie jakie tam są ceny kosmetyków. Mam na myśli kosmetyki takiej średniej klasy. Z tego co czytam to wiekszość z was używa kosmetyków które sa w polsce bardzo drogie tj. Diora, lancome itp. A jak się ceny mają do tych z nizszej półki?[soraya, nivea, garnier, timotei, itp.] Jesli mozecie to podawajcie od razu cene produktów przy wymienianiu
dashira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-27, 21:31   #1465
AfroJAzz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dashira Pokaż wiadomość
Niedługo wyjeżdżam do UK i zastanawiam sie jakie tam są ceny kosmetyków. Mam na myśli kosmetyki takiej średniej klasy. Z tego co czytam to wiekszość z was używa kosmetyków które sa w polsce bardzo drogie tj. Diora, lancome itp. A jak się ceny mają do tych z nizszej półki?[soraya, nivea, garnier, timotei, itp.] Jesli mozecie to podawajcie od razu cene produktów przy wymienianiu
uzywamy polsko-drogich bo tu one sa tanie
przyklady co do sredniej polskiej polki: nivea mleczko kosztuje 5 euro....tusz max factor 2000 calorie 10 euro....
a tusz lancome 25 euro...ja tam wole Lancome w koncu to dwie godziny pracy
Stary 2007-10-27, 23:30   #1466
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AfroJAzz Pokaż wiadomość
uzywamy polsko-drogich bo tu one sa tanie
przyklady co do sredniej polskiej polki: nivea mleczko kosztuje 5 euro....tusz max factor 2000 calorie 10 euro....
a tusz lancome 25 euro...ja tam wole Lancome w koncu to dwie godziny pracy
Podpisuje sie pod tym Tyle, ze waluta inna...
Stary 2007-10-28, 11:05   #1467
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

a mam pytanko: gdzie mogę dostać bibułki matujące Shiseido Pureness w Manchesterze? W Boots'ie nie ma, nawet na ofercie on-line,a zazwyczaj jak coś chcę to sobie tam zamawiam
Stary 2007-10-28, 23:13   #1468
monikao
Raczkowanie

Cytat:
a mam pytanko: gdzie mogę dostać bibułki matujące Shiseido Pureness w Manchesterze? W Boots'ie nie ma, nawet na ofercie on-line,a zazwyczaj jak coś chcę to sobie tam zamawiam
Probowalas House of Fraser?
monikao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-29, 09:09   #1469
matys-magda69
Raczkowanie

Wink Dot.: Kosmetyki w Wielkiej Brytanii

ja jak tu przyjechalam mialam problem z kosmetykami do wlosow bo jestem fryzjerka i nawet w hurtowni nie bylo pewnych profesjonalnych firm na ktorych kiedys pracowalam,
matys-magda69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-30, 12:26   #1470
Hosenka*
Zakorzenienie

Dziewczątka!! A cóż tak Body Shop podniósł ceny ?? Duze masło 20 funtów (wcześniej kosztowało 10 albo 12), małe 10 funtów, scruby też 20 funtów

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości