|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Raczkowanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Madziarek Trzymam kciuki żeby się ruszyło Nikii oby Oskarowi ten katar jak najszybciej minął i ![]() Carolyne ![]() Vampirka ![]() Kasian ![]() Sylvynia ketanolem nie można smarować wg mojego lekarza. powodzenia na usg martuszka0 ![]() madziuuula ![]() U mnie dzisiaj słonka brak, mała na razie w miarę spokojna, nic mi się nie chce a też powinnam spakować torbę do szpitala i na wyjście małej. Coraz mi ciężej wszystko robić. Pewnie jak dziewczyny zaczną się rozpakowywac to potem zaraz z emocji dołączą kolejne ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Zakorzenienie
|
Zmykam na dwór...
Miłego dnia mamuśki ![]()
#1444 |
Zakorzenienie
|
Witam się środowo
![]() Ogarniam torbę do szpitala.. Muszę na wyjazd wziąć więcej rzeczy niż do swojego szpitala, bo nie wiadomo co tam po drodze się wydarzy i gdzie wyląduje ![]() ![]() ![]() A zaraz mykam na miasto, na kawę z przyjaciółką i do pracy zawieść ostatnie zwolnienie.... Ale to zleciało....... Kurcze, czy tylko ja mam wrażenie, że nie jestem gotowa na poród? Jakoś nie mam uczucia, że już mogłabym urodzić, bo mam dość swojego stanu.. Jakoś podejrzanie dobrze się czuję.... ![]() Dziewuchy z odpowiednim terminem: czas na rozpakowywanie się!!!! Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-04-23 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Raczkowanie
|
Kochane, nadrobilam, ale nie cytuje, poszalalyscie znowu.
Gratuluje wszystkich nowych tygodni! I jakie uparte te dzieciaczki, zadne nie chce wyjsc do rodzicow... Ja od wczoraj mam strasznie silne bole podbrzusza i pachwin, nie moge sie wyprostowac, chodze przy meblach, chyba kule powinnam miec. Wszystko mnie boli, wieczorem zwrocilam wszystko co zjadlam. To zaczyna byc jakis koszmar. Kciuki za wizyty! |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Kiedy się tutaj jakaś mama rozpakuję ? ![]() Ja jestem w trakcie odciągania pokarmu - więc zmykam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Wtajemniczenie
|
cześć kochane
![]() u nas dziś pochmurno ale ciepło dosyć, Iga właśnie zasnęła, wcześnie jak na nią ale pobudkę mi dziś zrobiła o 5.30 ![]() tata ją trochę wziął do siebie, a ja odespałam do 8 ![]() musiałabym też pomału pakować torbę, chociażby spisać co muszę zapakować ale nie mogę się do tego zabrać ![]() muszę skoczyć jeszcze po jakieś klapki do szpitala.. gratuluje dziewczyny nowych tygodni ![]() i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 |
Zakorzenienie
|
witam w naszym kąciku hipochondryka!
noc miałam całkiem, całkiem. chyba przez to, ze wczoraj nie nadwyrężałam leżeniem bioder. tylko małego skurcza złapałam...w udzie ![]() za to dziś od rana mnie jedno biodro boli i chodze jak staruszka... tż mi pomógł wyjątkowo w obiedzie, więc moge gnić na kanapie. robie zakupy w gemini, ale nie mam już co kupować. biore podstawowe leki dla rodziców i coś na alergię dla tzta. zaczynam dziś 37tc! i gratuluje dziewczynom nowych tygodni ![]()
#1449 |
Zadomowienie
|
Witojcie
![]() Coś na tvn gadają, że na majówkę pogoda się zepsuje ![]() Mój mąż wyślizgując się dziś dyskretnie do pracy potrącił deskę do prasowania.. Huk był taki, że aż sobie usiadłam, teraz biedaczek dzwonił i jeszcze raz przepraszał ![]() Aldrin ogromniaste ![]() ![]() ![]() ![]() Vampirka oby liczba rozpakowanych po Twoim powrocie była zadowalająca ![]() NIkii, kasian, Iemand, pomarancza, asia27100 ![]() kasiab ![]() ![]() MamoKtosia nie u mnie, tutaj właśnie zaczęło grzmieć:/ Co do kąpieli w wannie, dobrze się dowiedzieć pod koniec ciąży ![]() ![]() caroline kciuki za Wasz trójpak nadiak jaki w końcu model tego wózka wybraliście? ![]() Kurcze, pogoda zmieniła się w parę minut, chyba będzie jakaś mega burza..
04.2007 08.2009 ![]() 02.2010 ![]() 06.2011 ![]() 05.2014 ![]() Edytowane przez chansons Czas edycji: 2014-04-23 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 |
Wtajemniczenie
|
U mnie rano było słoneczko, a teraz jakieś chmury naszły.... Mam tylko nadzieję że padać nie będzie bo chce pranie na balkon wystawić.
Zrobiłam sobie przerwę w prasowaniu, nogi spuchły jak balony. Idę je gdzieś wyżej zarzucić ![]()
#1451 | |
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() Nie wiem co pisać, nie mam na co narzekać ![]() Wyciągnęłam dziś torbę, żeby mi przypominała, że kiedyś trzeba spakować się do szpitala. Tż tak patrzy na nią i pyta "torba? po co? w plecaczek się spakuj" ![]() Gratuluję nowych tygodni! I kciuki za wizyty! ![]() Jestem za! u mnie ![]() asia321 eee, to chyba rzeczywiście lepiej rodzić w innym szpitalu ![]() santom smacznego ![]() ![]() nadiak1 Super, że udało się wyleżakować ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1452 |
Wtajemniczenie
|
Cudnie jest
![]() ![]() Teraz moze sobie jakos spisze rzeczy ktorych mi brak a musze kupic... Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1453 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie dziś rano lało jak z cebra, aż się wielkie kałuże porobiły na podwórku i nie mogłam się do klatki psa dostać ![]() ![]()
![]() |
#1454 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślę, że moja torba też na mnie trochę popatrzy zanim się za nią wezmę. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1456 |
Wtajemniczenie
|
![]()
#1457 |
Wtajemniczenie
|
Lece robic obiad dzis makaron pelnozirnisty ze szpinakiem kurczakiem i feta
![]() Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Zakorzenienie
|
wyjszło słonice
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |||
Zadomowienie
|
asia321 kciuki za rozkręcenie
Urodzą, urodzą, a potem będą marudzić, że chcą z powrotem do brzucha wsadzić ![]() JJJustynAAA moim zdaniem 3 dni po terminie to malutko, jakby nie było termin trwa miesiąc ![]() Cytat:
![]() monika83 a na kiedy Ty masz termin CC ustalony? Bo się faktycznie męczysz! niegrzeczna88 brawo dla taty! Cytat:
Zresztą ja akurat się zgadzam z moim ginekologiem - na początku ciąży wszyscy na mnie krzyczeli jak podnosiłam małą - ja nie widziałam w tym nic złego więc spytałam się go czy mogę nosić starsze dziecko - popatrzył na mnie i wolno orzekł "zdrowej ciąży nic nie zaszkodzi, ciąży problematycznej zaszkodzi wszystko" ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Rozeznanie
|
Jaka dziś cudna pogoda
![]() ![]() ![]() ![]() Po wizycie okej, diabetolog zadowolona z cukrów, napisała, że nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu i pożegnała ![]() ![]() teraz piję kawusię a na 16:30 do gin... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie spakowałam torbę, jeszcze trochę mi zostało, ale niewiele, ale nie pomieszczę się w jednej, nie ma takiej opcji, te wszystkie podkłady itp. zajmują masę miejsca...
![]() Zostało mi tylko kupić tantum rosa, rozpylacz i mydełko bambino i to będzie na tyle. Resztę mam gotową. Umęczyłam się jak i sapałam jak parowóz pakując to, do tego dziwnie mnie brzuch zabolał i stwardniał, ale teraz leżę i jest okej. Ufff
#1462 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też właśnie spakowałam torbę, zostalo mi dopakować Małemu pampersy jakieś kosmetyki dla siebie kapcie i klapki pod prysznic ![]() I ![]() ![]()
![]() |
#1463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1464 |
Wtajemniczenie
|
Mam dosyć....
Poprasowałam troszkę , powiesiłam pranie i moje nogi są tak souchnięte że.... od kilku dni tak mam ![]() Do tego mam wrażenie że dziewczyny się jakoś przekręciły bo brzuch jakoś inaczej zaczął się układać, mam nadzieję że się mylę.. I jeszcze chyba źle spałam bo ręka prawa boli że ledwo mogę ją unieść.... To se ponarzekałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka ![]() 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-04-23 o 12:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!!
Ja też co chwila odświeżam stronkę..czy sa juz nowe mamusie!!! ![]() Jak któraś ma chwilkę to napiszcie jak wasze torby wyglądają.. druga ciąża.. ale 4 lata i dziury w głowie.. może o czymś zapomniałam ![]()
![]() |
#1466 |
Zakorzenienie
|
Ja sie dzisiaj cos wbic nie umiem bo rzeczywiscie tak jak Asia napisala zrobil nam sie klub hipochondryka
![]() ![]() Torbe spakuje jak wrocimy z majowki, myslalam zeby smoczki wygotowac ale jednak mi sie nie chce ![]() Pogoda dziwna, rano lalo, teraz niby 20 stopni ale ciemno strasznie. Zjem obiad i moze uda mi sie polozyc na chwile tylko musze znalezc kogos kto by mi lyzke z zupa podawal ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() madziwnia w moim szpitalu musimy mieć wszystko swoje, sprawdź na stronie swojego szpitala może jakieś instrukcje będą -> wkładki laktacyjne, płatki kosmetyczne dla dziecka (po pół opakowania), podkłady, 1 paczkę wielkich, 2 paczki bella mama, 1 paczka dużych podpasek bella nova, ciuszki dla Małej, majtki jednorazowe, smoczek, maść pośladkową i bepanthnen + octenisept (na wszelki wypadek), ręczniki (w tym jeden mały ciemny tylko do dołu), 1 piżama/ 2 koszule nocne, 2 papiery toaletowe, rolkę ręcznika papierowego, chusteczki nawilżające, ciuszki, 4 tetry, jedna pielucha flanelowa, pampersy, dla siebie skarpetki/figi, kosmetyki najprostsze (mydło, szczoteczka, pasta do zębów, szampon, płyn do higieny intymnej, szczotka do włosów, jeszcze muszę kupić tantum rosa i rozpylacz), bawełniane balerinki, klapki pod prysznic, sztućce+kubek+talerzyk, 2 duże wody, czy o czymś zapomniałam (szlafroka nie biorę, bo mam zimowy i się uduszę w nim w szpitalu, a żeby przejść tylko z IP na oddział to raczej nic się nie stanie bez...) ??? Jeszcze muszę mężowi przygotować zestaw do porod - dresy, przegryzki suche, ze 2 koszulki
![]() |
#1468 |
Zakorzenienie
|
No i u mnie po pieknej pogodzie! Zaczyna grzmiec!
No i dopadly mnie jakies skurczybyki... boli mnie brzuch!!! MAMAKTOSIA widzisz ja nie mialam takiej wiedzy... naiwnie myslalam ze pojawie sie 1 maja i od razu zaczna cos dzialac... ech ![]() Dobrze ze was mam na forum bo inaczej bylabym w czarnej ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#1469 |
Rozeznanie
|
Witam mamusie, ja chciałam sie tylko pochwalić... dziś odszedł mi czop
![]() Czy ktoras z Was tez ma z tym problem? Jak sobie radzicie? ja narazie biore czopki ale czytałam duzo ze moga okropnie przeszkadzac przy porodzie... a pierwszego dnia jak mi wyszły az płakałam z bólu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 |
Rozeznanie
|
Zdecydowaliśmy się na Bebetto Nico Plus kolor beżowy
http://megatanio.pl/wozek-bebetto-ni...sy-p16301.html kolor na zdjęciach wygląda szarawo, ale widzieliśmy w rzeczywistości i nam się bardzo podoba. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.