Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcze podr - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-23, 09:56   #1441
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Santom ja jestem za też myśle o zbiorowym porodzie
I akurat wczoraj kazalam tżtowi na dziś jakiś ostry obiad wymyślić

Ale tak serio ja już nie wierze że urodze

Biedny Olin chodzi z tą skaleczoną rączką kupiłam mu kolorowe plasterki a do piaskownicy rękawiczke rowerową
Ty wiesz, ze ja tez?

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Iemand za 38tc

Asia co za położna w tym szpitalu
Jak zobaczyłam Twój Nick że piszesz to myślałam że już jesteś po lub w trakcie :P

Pomarańcza za 9 m

Light to mój czasem dlatego że chce sobie piwo wypić , a czasem bo nie ma co robić Wczoraj np. mi mówi „rodzisz dzisiaj ?? bo mam wolne”

Madziula, Santom , Martusia i inne dziewczyny z 40tc dzis na obiad coś ostrego , maraton w ciągu dnia po schodach ,a wieczorem przytulani z TŻ :P

A ja dzisiaj się jakoś dziwnie czuję czasem boli podbrzusze, na domiar tego u Nas w domu się nie pali , kaloryfery zimne a ja się czuje jakby było tu ze 40stopni. Kurcze tylko aby mnie coś nie łapało ;/
no wlasnie ruszam w dluga na miacho najwyzej beda mnie gdzies zbierac z chodnika

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:02   #1442
Oliwka_2
Raczkowanie

Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz

Dzień dobry

za wizyty
za nowe tc

Madziarek Trzymam kciuki żeby się ruszyło

Nikii oby Oskarowi ten katar jak najszybciej minął i za 37 tc

Carolyne

Vampirka

Kasian za 35 tc

Sylvynia ketanolem nie można smarować wg mojego lekarza. powodzenia na usg

martuszka0 za wizyty, daj znać jak poszło

madziuuula za rozkręcenie akcji

U mnie dzisiaj słonka brak, mała na razie w miarę spokojna, nic mi się nie chce a też powinnam spakować torbę do szpitala i na wyjście małej.
Coraz mi ciężej wszystko robić.
Pewnie jak dziewczyny zaczną się rozpakowywac to potem zaraz z emocji dołączą kolejne
Miłego dnia
Oliwka_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:05   #1443
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Zmykam na dwór...

Miłego dnia mamuśki

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:11   #1444
Myska0
Zakorzenienie

Witam się środowo
Ogarniam torbę do szpitala.. Muszę na wyjazd wziąć więcej rzeczy niż do swojego szpitala, bo nie wiadomo co tam po drodze się wydarzy i gdzie wyląduje Piorę kocyki, prasuję ciuszki dla maluszka (zupełnie nie wiem co ze sobą zabrać ) i piżamy do szpitala.. Przynajmniej będę gotowa już na poród po powrocie....

A zaraz mykam na miasto, na kawę z przyjaciółką i do pracy zawieść ostatnie zwolnienie.... Ale to zleciało.......

Kurcze, czy tylko ja mam wrażenie, że nie jestem gotowa na poród? Jakoś nie mam uczucia, że już mogłabym urodzić, bo mam dość swojego stanu.. Jakoś podejrzanie dobrze się czuję....

Dziewuchy z odpowiednim terminem: czas na rozpakowywanie się!!!!

20.05.2014 ANIA

27.06.2015 JAŚ

26.01.2018 ZUZIA

Edytowane przez Myska0
Czas edycji: 2014-04-23 o 10:40
Myska0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:21   #1445
monika83
Raczkowanie

Kochane, nadrobilam, ale nie cytuje, poszalalyscie znowu.

Gratuluje wszystkich nowych tygodni! I jakie uparte te dzieciaczki, zadne nie chce wyjsc do rodzicow...

Ja od wczoraj mam strasznie silne bole podbrzusza i pachwin, nie moge sie wyprostowac, chodze przy meblach, chyba kule powinnam miec. Wszystko mnie boli, wieczorem zwrocilam wszystko co zjadlam. To zaczyna byc jakis koszmar.

Kciuki za wizyty!
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:27   #1446
gosius91
Zakorzenienie

Cześć

Kiedy się tutaj jakaś mama rozpakuję ?

Ja jestem w trakcie odciągania pokarmu - więc zmykam No i dzisiaj podobnież wizyta położnej..

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:28   #1447
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

cześć kochane

u nas dziś pochmurno ale ciepło dosyć, Iga właśnie zasnęła, wcześnie jak na nią ale pobudkę mi dziś zrobiła o 5.30
tata ją trochę wziął do siebie, a ja odespałam do 8

musiałabym też pomału pakować torbę, chociażby spisać co muszę zapakować ale nie mogę się do tego zabrać
muszę skoczyć jeszcze po jakieś klapki do szpitala..

gratuluje dziewczyny nowych tygodni
i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-23, 10:32   #1448
asia27100
Zakorzenienie

witam w naszym kąciku hipochondryka!

noc miałam całkiem, całkiem. chyba przez to, ze wczoraj nie nadwyrężałam leżeniem bioder. tylko małego skurcza złapałam...w udzie
za to dziś od rana mnie jedno biodro boli i chodze jak staruszka...

tż mi pomógł wyjątkowo w obiedzie, więc moge gnić na kanapie.

robie zakupy w gemini, ale nie mam już co kupować. biore podstawowe leki dla rodziców i coś na alergię dla tzta.

zaczynam dziś 37tc!
i gratuluje dziewczynom nowych tygodni

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:43   #1449
chansons
Zadomowienie

Witojcie Pięknie dziś na zewnętrzu, a tu trzeba ogarniać wnętrze..Ehhh

Coś na tvn gadają, że na majówkę pogoda się zepsuje nie przyjmuję tego do wiadomości

Mój mąż wyślizgując się dziś dyskretnie do pracy potrącił deskę do prasowania.. Huk był taki, że aż sobie usiadłam, teraz biedaczek dzwonił i jeszcze raz przepraszał

Aldrin ogromniaste dla Ciebie i Maleństwa

Vampirka oby liczba rozpakowanych po Twoim powrocie była zadowalająca trzymaj się

NIkii, kasian, Iemand, pomarancza, asia27100 za tc

kasiab

MamoKtosia nie u mnie, tutaj właśnie zaczęło grzmieć:/
Co do kąpieli w wannie, dobrze się dowiedzieć pod koniec ciąży ale i tak nie zrezygnuję A to jest jakiś przesąd? Czy że niebezpiecznie?

caroline kciuki za Wasz trójpak

nadiak jaki w końcu model tego wózka wybraliście?

Kurcze, pogoda zmieniła się w parę minut, chyba będzie jakaś mega burza..
06.2011
05.2014

Edytowane przez chansons
Czas edycji: 2014-04-23 o 10:45
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:51   #1450
paulka0212
Wtajemniczenie

U mnie rano było słoneczko, a teraz jakieś chmury naszły.... Mam tylko nadzieję że padać nie będzie bo chce pranie na balkon wystawić.
Zrobiłam sobie przerwę w prasowaniu, nogi spuchły jak balony.
Idę je gdzieś wyżej zarzucić

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 10:54   #1451
mak polny
Rozeznanie

Hej hej
Nie wiem co pisać, nie mam na co narzekać no dobra, brzuch mi twardnieje co chwilę, ale już staram się podchodzić do tego z luzem, mały się porządnie wije w brzuchu, a ja staram się mało ruszać.
Wyciągnęłam dziś torbę, żeby mi przypominała, że kiedyś trzeba spakować się do szpitala. Tż tak patrzy na nią i pyta "torba? po co? w plecaczek się spakuj"

Gratuluję nowych tygodni! I kciuki za wizyty!

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Dawajcie juz koniec maja, bo zwariuje.
Jestem za!

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Dzień doberek, gdzie jest słonko ja się pytam?
u mnie

asia321 eee, to chyba rzeczywiście lepiej rodzić w innym szpitalu

santom smacznego i trzymam kciuki za ten grupowy nalot na porodówki

nadiak1
Super, że udało się wyleżakować no i gratuluję wózka

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Kurcze, czy tylko ja mam wrażenie, że nie jestem gotowa na poród? Jakoś nie mam uczucia, że już mogłabym urodzić, bo mam dość swojego stanu.. Jakoś podejrzanie dobrze się czuję....

Dziewuchy z odpowiednim terminem: czas na rozpakowywanie się!!!!
Zazdroszczę
mak polny jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-23, 10:56   #1452
karolkya
Wtajemniczenie

Cudnie jest w slonku 27 stopni... Wiec siedze w altanie w cieniu. Przeczytalam juz instrukcje kancelaryjna i popodkreslalam wazne rzeczy... Mam nadzieje ze bedzie latwiej mezowi to przyswoic
Teraz moze sobie jakos spisze rzeczy ktorych mi brak a musze kupic...

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-04-23, 11:05   #1453
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliwka_2 Pokaż wiadomość
Pewnie jak dziewczyny zaczną się rozpakowywac to potem zaraz z emocji dołączą kolejne
na pewno, bo w grupie raźniej, więc dla potrzebujących:
Cytat:
Napisane przez mak polny Pokaż wiadomość
Hej hej
Nie wiem co pisać, nie mam na co narzekać no dobra, brzuch mi twardnieje co chwilę, ale już staram się podchodzić do tego z luzem, mały się porządnie wije w brzuchu, a ja staram się mało ruszać.
Wyciągnęłam dziś torbę, żeby mi przypominała, że kiedyś trzeba spakować się do szpitala. Tż tak patrzy na nią i pyta "torba? po co? w plecaczek się spakuj"
taaa, w plecaczek moja torba patrzy na mnie od miesiąca z rogu pokoju

u mnie dziś rano lało jak z cebra, aż się wielkie kałuże porobiły na podwórku i nie mogłam się do klatki psa dostać na szczęście zaczyna się robić ładniejsza pogoda ale pranie zaplanowane na dziś trzeba przełożyć na jutro

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:05   #1454
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość

Ja wczoraj zaczęłam 36i1 czyli chyba weszłam w 9 miesiąc
:

u mnie pada deszcz
a miałam już wieszac pranie, niestety poszło do suszarni, oby się rozpogodziło
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:10   #1455
mak polny
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Cudnie jest w slonku 27 stopni... Wiec siedze w altanie w cieniu. Przeczytalam juz instrukcje kancelaryjna i popodkreslalam wazne rzeczy... Mam nadzieje ze bedzie latwiej mezowi to przyswoic
Teraz moze sobie jakos spisze rzeczy ktorych mi brak a musze kupic...

Dobra z Ciebie żona

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
na pewno, bo w grupie raźniej, więc dla potrzebujących:

taaa, w plecaczek moja torba patrzy na mnie od miesiąca z rogu pokoju

u mnie dziś rano lało jak z cebra, aż się wielkie kałuże porobiły na podwórku i nie mogłam się do klatki psa dostać na szczęście zaczyna się robić ładniejsza pogoda ale pranie zaplanowane na dziś trzeba przełożyć na jutro
Pech
Myślę, że moja torba też na mnie trochę popatrzy zanim się za nią wezmę.
mak polny jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-23, 11:16   #1456
paulka0212
Wtajemniczenie

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2014-04-23, 11:17   #1457
karolkya
Wtajemniczenie

Lece robic obiad dzis makaron pelnozirnisty ze szpinakiem kurczakiem i feta

Stary 2014-04-23, 11:35   #1458
Ramona_85
Zakorzenienie

wyjszło słonice
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:35   #1459
MamaKtosia
Zadomowienie

asia321 kciuki za rozkręcenie

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Ale tak serio ja już nie wierze że urodze
Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
Ty wiesz, ze ja tez?
Urodzą, urodzą, a potem będą marudzić, że chcą z powrotem do brzucha wsadzić

JJJustynAAA moim zdaniem 3 dni po terminie to malutko, jakby nie było termin trwa miesiąc a tak to potem męczą te biedule albo bezczynnym leżeniem w szpitalu albo indukowaniem przez cewnik Foleya albo wlewaniem hektolitrów oksytocyny a to nic super fajnego, lepiej se poleżeć w domu i książkę poczytać

Cytat:
Napisane przez Myska0 Pokaż wiadomość
Kurcze, czy tylko ja mam wrażenie, że nie jestem gotowa na poród? Jakoś nie mam uczucia, że już mogłabym urodzić, bo mam dość swojego stanu..
Nic tylko się cieszyć

monika83 a na kiedy Ty masz termin CC ustalony? Bo się faktycznie męczysz!

niegrzeczna88 brawo dla taty!

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość
Co do kąpieli w wannie, dobrze się dowiedzieć pod koniec ciąży ale i tak nie zrezygnuję A to jest jakiś przesąd? Czy że niebezpiecznie?
Nie no dużo kobiet się boi kąpać w wannie w ciąży bo skurcze, infekcje i tego typu cuda na kiju. Jak ktoś ma skłonność do infekcji to faktycznie lepiej zrezygnować, ale w innym wypadku nie ma przeciwskazań (poza kąpielą we wrzątku). Ja właśnie wylazłam z dłuuugiej kąpieli i mi od razu lepiej.

Zresztą ja akurat się zgadzam z moim ginekologiem - na początku ciąży wszyscy na mnie krzyczeli jak podnosiłam małą - ja nie widziałam w tym nic złego więc spytałam się go czy mogę nosić starsze dziecko - popatrzył na mnie i wolno orzekł "zdrowej ciąży nic nie zaszkodzi, ciąży problematycznej zaszkodzi wszystko"

Cytat:
Napisane przez mak polny Pokaż wiadomość
No jacha! Najlepiej taki dla dzieci w kształcie misia czy coś będzie od razu zabawka dla Kazika pragmatyk z tego Twojego TŻ nie ma co
MamaKtosia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-23, 11:43   #1460
martuszka0
Rozeznanie

Jaka dziś cudna pogoda i do tego tak ciepło... tylko, że ja siły chodzić nie mam pojechałam do tego diabetologa, troche pochodziłam i mi ciężko heh a gdzie tu spacer

Po wizycie okej, diabetolog zadowolona z cukrów, napisała, że nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu i pożegnała jakby coś się działo to jeszcze przed porodem mam przyjść, ale ja raczej nie mam zamiaru już się tam pojawiać

teraz piję kawusię a na 16:30 do gin...

za nowe tygodnie
za pozostałe wizyty
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 11:52   #1461
ulrika
Raczkowanie

Ja właśnie spakowałam torbę, jeszcze trochę mi zostało, ale niewiele, ale nie pomieszczę się w jednej, nie ma takiej opcji, te wszystkie podkłady itp. zajmują masę miejsca... Poza tym u nas w szpitalu trzeba mieć wszystko ze sobą (zajmują się ochroną pępuszka tylko - mimo wszystko spakowałam octenisept), włącznie z ciuszkami dla dziecka, spakowałam 20 pampersów na początek, jak zabraknie to mąż dowiezie, połowę opakowania wkładek laktacyjnych i płatków kosmetycznych dla malucha.

Zostało mi tylko kupić tantum rosa, rozpylacz i mydełko bambino i to będzie na tyle. Resztę mam gotową.

Umęczyłam się jak i sapałam jak parowóz pakując to, do tego dziwnie mnie brzuch zabolał i stwardniał, ale teraz leżę i jest okej. Ufff
Stary 2014-04-23, 12:04   #1462
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Jaka dziś cudna pogoda i do tego tak ciepło... tylko, że ja siły chodzić nie mam pojechałam do tego diabetologa, troche pochodziłam i mi ciężko heh a gdzie tu spacer

Po wizycie okej, diabetolog zadowolona z cukrów, napisała, że nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu i pożegnała jakby coś się działo to jeszcze przed porodem mam przyjść, ale ja raczej nie mam zamiaru już się tam pojawiać

teraz piję kawusię a na 16:30 do gin...

za nowe tygodnie
za pozostałe wizyty
Super brawa za wizyte

Cytat:
Napisane przez ulrika Pokaż wiadomość
Ja właśnie spakowałam torbę, jeszcze trochę mi zostało, ale niewiele, ale nie pomieszczę się w jednej, nie ma takiej opcji, te wszystkie podkłady itp. zajmują masę miejsca... Poza tym u nas w szpitalu trzeba mieć wszystko ze sobą (zajmują się ochroną pępuszka tylko - mimo wszystko spakowałam octenisept), włącznie z ciuszkami dla dziecka, spakowałam 20 pampersów na początek, jak zabraknie to mąż dowiezie, połowę opakowania wkładek laktacyjnych i płatków kosmetycznych dla malucha.

Zostało mi tylko kupić tantum rosa, rozpylacz i mydełko bambino i to będzie na tyle. Resztę mam gotową.

Umęczyłam się jak i sapałam jak parowóz pakując to, do tego dziwnie mnie brzuch zabolał i stwardniał, ale teraz leżę i jest okej. Ufff

Ja też właśnie spakowałam torbę, zostalo mi dopakować Małemu pampersy jakieś kosmetyki dla siebie kapcie i klapki pod prysznic

I dla spakowanych

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:17   #1463
chansons
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Nie no dużo kobiet się boi kąpać w wannie w ciąży bo skurcze, infekcje i tego typu cuda na kiju. Jak ktoś ma skłonność do infekcji to faktycznie lepiej zrezygnować, ale w innym wypadku nie ma przeciwskazań (poza kąpielą we wrzątku). Ja właśnie wylazłam z dłuuugiej kąpieli i mi od razu lepiej.

Zresztą ja akurat się zgadzam z moim ginekologiem - na początku ciąży wszyscy na mnie krzyczeli jak podnosiłam małą - ja nie widziałam w tym nic złego więc spytałam się go czy mogę nosić starsze dziecko - popatrzył na mnie i wolno orzekł "zdrowej ciąży nic nie zaszkodzi, ciąży problematycznej zaszkodzi wszystko"
A to o infekcjach nie wiedziałam, na szczęście ja nie skłonna, więc będę dalej korzystać Z tym wrzątkiem to muszę powiedzieć tż, bo zawsze jak mi szykuje kąpiel to leje taki ukrop. Ale zanim wlezę to leję sobie zimną i jest gites
06.2011
05.2014
chansons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:19   #1464
paulka0212
Wtajemniczenie

Mam dosyć....
Poprasowałam troszkę , powiesiłam pranie i moje nogi są tak souchnięte że.... od kilku dni tak mam
Do tego mam wrażenie że dziewczyny się jakoś przekręciły bo brzuch jakoś inaczej zaczął się układać, mam nadzieję że się mylę..
I jeszcze chyba źle spałam bo ręka prawa boli że ledwo mogę ją unieść....
To se ponarzekałam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2014-04-23 o 12:20
Stary 2014-04-23, 12:24   #1465
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dzień dobry!!!

Ja też co chwila odświeżam stronkę..czy sa juz nowe mamusie!!!

Jak któraś ma chwilkę to napiszcie jak wasze torby wyglądają.. druga ciąża.. ale 4 lata i dziury w głowie.. może o czymś zapomniałam

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:28   #1466
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Ja sie dzisiaj cos wbic nie umiem bo rzeczywiscie tak jak Asia napisala zrobil nam sie klub hipochondryka a ja jestem obecnie w takim stanie ze nawet marudzic mi sie nie chce i nie mam na to sil

Torbe spakuje jak wrocimy z majowki, myslalam zeby smoczki wygotowac ale jednak mi sie nie chce

Pogoda dziwna, rano lalo, teraz niby 20 stopni ale ciemno strasznie.

Zjem obiad i moze uda mi sie polozyc na chwile tylko musze znalezc kogos kto by mi lyzke z zupa podawal

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:33   #1467
ulrika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Ja też właśnie spakowałam torbę, zostalo mi dopakować Małemu pampersy jakieś kosmetyki dla siebie kapcie i klapki pod prysznic

I dla spakowanych
brawo ja się zbierałam do tego od 2 tygodni i się zebrać nie mogłam

madziwnia w moim szpitalu musimy mieć wszystko swoje, sprawdź na stronie swojego szpitala może jakieś instrukcje będą -> wkładki laktacyjne, płatki kosmetyczne dla dziecka (po pół opakowania), podkłady, 1 paczkę wielkich, 2 paczki bella mama, 1 paczka dużych podpasek bella nova, ciuszki dla Małej, majtki jednorazowe, smoczek, maść pośladkową i bepanthnen + octenisept (na wszelki wypadek), ręczniki (w tym jeden mały ciemny tylko do dołu), 1 piżama/ 2 koszule nocne, 2 papiery toaletowe, rolkę ręcznika papierowego, chusteczki nawilżające, ciuszki, 4 tetry, jedna pielucha flanelowa, pampersy, dla siebie skarpetki/figi, kosmetyki najprostsze (mydło, szczoteczka, pasta do zębów, szampon, płyn do higieny intymnej, szczotka do włosów, jeszcze muszę kupić tantum rosa i rozpylacz), bawełniane balerinki, klapki pod prysznic, sztućce+kubek+talerzyk, 2 duże wody, czy o czymś zapomniałam (szlafroka nie biorę, bo mam zimowy i się uduszę w nim w szpitalu, a żeby przejść tylko z IP na oddział to raczej nic się nie stanie bez...) ???

Jeszcze muszę mężowi przygotować zestaw do porod - dresy, przegryzki suche, ze 2 koszulki
Stary 2014-04-23, 12:33   #1468
JJJustynAAA
Zakorzenienie

No i u mnie po pieknej pogodzie! Zaczyna grzmiec!

No i dopadly mnie jakies skurczybyki... boli mnie brzuch!!!

MAMAKTOSIA widzisz ja nie mialam takiej wiedzy... naiwnie myslalam ze pojawie sie 1 maja i od razu zaczna cos dzialac... ech
Dobrze ze was mam na forum bo inaczej bylabym w czarnej

Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:36   #1469
ab_cd
Rozeznanie

Witam mamusie, ja chciałam sie tylko pochwalić... dziś odszedł mi czop i powiem szczerze ze juz nie moge doczekac się porodu. Poza tym wczoraj dopadła mnie okropna jelitówka w mojej miejscowosci jest epidemia jelitówki. Wymioty i biegunka nie dały mi spokoju. Dzis jest lepiej byłam równiez dzis na wizycie wszystko niby dobrze ale mam przyjsc jeszcze w poniedziałek i babeczka chyba bedzie chciała mnie wysłac do szpitala na badania typu ktg i jakies ogolne niezbyt mi sie to widzi :/ A tak w ogóle w tam tym tygodniu zrobily mi sie okropne hemoroidy nie moglam siedziec, chodzić okropny bol.
Czy ktoras z Was tez ma z tym problem? Jak sobie radzicie? ja narazie biore czopki ale czytałam duzo ze moga okropnie przeszkadzac przy porodzie... a pierwszego dnia jak mi wyszły az płakałam z bólu...
ab_cd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-23, 12:37   #1470
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chansons Pokaż wiadomość

nadiak jaki w końcu model tego wózka wybraliście?
Zdecydowaliśmy się na Bebetto Nico Plus kolor beżowy

http://megatanio.pl/wozek-bebetto-ni...sy-p16301.html

kolor na zdjęciach wygląda szarawo, ale widzieliśmy w rzeczywistości i nam się bardzo podoba.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości