Seks analny - wasze doznania, opinie na temat. Cz. II - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-03, 01:58   #1441
amnesia93
Raczkowanie

Dot.: Seks analny - wasze doznania, opinie na temat. Cz. II

Opisałam tutaj doświadczenie, które było dla mnie przykre i bolesne. Oraz, że bardzo brzydzą mnie odchody (jestem wrażliwa na wszelkie nie ładne zapachy i widoki). I to tyle. A wzamian dostałam głupie odpowiedzi. Więc wyjaśniłam swój punkt widzenia. Bo tak dla mnie jest to ogromna różnica co którędy wychodzi, tyle.

Moja pochwa pewnie ma zapach ale nie śmierdzi. A okres mam przez 5 dni i wtedy sexu nie uprawiam więc jej czystość w kontekście stosunku mnie nie interesuje. A kupę niestety robi się zawyczaj codziennie. I tak pupę mogę umyć ale nie w środku. Kiedyś ze względów medycznych musiałam wykonać lewatywe i było to dla mnie okropne, raz jedyny a napewno coś tam zostaje. Nie ma co ukrywać.

A przepraszam bardzo, co Ci nie odpowiada w tym podanym cytacie? Według Ciebie powinnam sie zmuszać czy czuć winna z takiego stanu rzeczy? W imię "miłości" godzić się na ból? Bo nie rozumiem.

Tak zadalaś proste pytanie ale jakie ono ma sens w obliczu wszystkiego co napisałam? Przecież wyraźnie zaznaczyłam o co chodzi, kupa to nie krew. Dla mnie to ogromna różnica.

Widzę, że nie mogę mieć odmiennego zdania.
amnesia93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 02:16   #1442
Olushka
Zakorzenienie

Oczywiście, że możesz mieć odmienne zdanie, tylko robisz wielka drame o kawałek kupy

Jak nie rozumiesz to trudno. Jestem tylko ciekawa co by było, gdyby sytuacja odwróciłaby się o 180 stopni.

Pytanie było adekwatne do tego co napisałaś w swoich pierwszych postach w tym temacie.

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58

Edytowane przez Olushka
Czas edycji: 2015-05-03 o 02:20
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 02:29   #1443
amnesia93
Raczkowanie

Napisałam przede wszystkim o tym, że było to bardzo nieprzyjemne doświadczenie. A to że w mojej głowie tą część ciała mam zakodowaną jako "brudną" nie jest moją winą, nie ja to wybrałam.

Tzn jak by było? Gdybym wiedziała, że coś sprawia ból i wywołuje niemiłe uczucia partnera napewno bym tego nie robiła.
Ktoś w tym wątku już wcześniej napisał, że nie każdy musi wszystko lubić.

I to nie ja robię drame, napisałam co czułam i odpowiedziałam na pytania.

Edytowane przez amnesia93
Czas edycji: 2015-05-03 o 02:31
Stary 2015-05-03, 12:20   #1444
201607040946
Konto usunięte

Zuch, podzieliłaś się doświadczeniem, rozumiemy, że ci się nie podobało (zwykle na początku się nie podoba, boli, ma się wrażenie robienia kupy i takie tam, dlatego przyjemność przychodzi z czasem, nie po jednym i nie po pięciu stosunkach), więc możesz przestać czytać ten watek, ponieważ wypowiadają się tutaj miłośniczki tego typu zabaw seksualnych.

Naprawdę, nie musisz udowadniać, że dupa jest do srania, a pochwa do je... seksu usta też są do przyjmowania pokarmu, ale ludzie uprawiają oral.

Proste - nie podoba ci się, nie wchodzisz i nie czytasz.

Szkoda, że cię bolało i się nie podobało, ale w tym wątku dziewczyny praktykują anal i nie potrzebują nawracania typu "dupa jest do robienia kupy"
Nikt cię nie wygania, ale nie rób zamieszania.
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 13:41   #1445
amnesia93
Raczkowanie

Hahaha. Już nie mogę. Z tego co widzę tytuł to 'sex analny wasze doznania, opinie na ten temat' a nie 'uwielbiamy w dupe' więc moje posty są na właściwym miejscu.
Opisałam doznania, wyraziłam opinie, bo mam prawo napisać co myślę.
I nikogo nie nawracam, podkreśle jeszcze raz to tylko moja opinia nikomu zdania nie narzucam.
I nie do mnie mniej pretensje. Napisałam coś przykrego dla mnie a zobacz sama jaki poziom odpowiedzi był Mało śmieszy i raczej w złym guście.
Stary 2015-05-03, 13:49   #1446
201607040946
Konto usunięte

Nie, ja tylko dbam o to, żeby nie było przepychanek w wątku, a jak widzisz, zaczęły się po twoim poście.
Stary 2015-05-03, 13:51   #1447
Olushka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amnesia93 Pokaż wiadomość
Hahaha. Już nie mogę. Z tego co widzę tytuł to 'sex analny wasze doznania, opinie na ten temat' a nie 'uwielbiamy w dupe' więc moje posty są na właściwym miejscu.
Opisałam doznania, wyraziłam opinie, bo mam prawo napisać co myślę.
I nikogo nie nawracam, podkreśle jeszcze raz to tylko moja opinia nikomu zdania nie narzucam.
I nie do mnie mniej pretensje. Napisałam coś przykrego dla mnie a zobacz sama jaki poziom odpowiedzi był Mało śmieszy i raczej w złym guście.
Ty wyraziłaś swoje zdanie, ja/my swoje. I o co chodzi? Ale ty dziewczyno wyolbrzymiasz. Dostałaś pytanie/odpowiedź w takim samym/normalnym tonie, jak twój post

redukcja od 05.2023
Stary 2015-05-03, 14:10   #1448
patiasym
Zakorzenienie

Nie rozumiem po co to ciągniesz. To zwykłe trollowanie.

I zgadzam się, masz prawo napisać co myślisz. Tu już napisałaś. Idź teraz na wątek młodych mam i powiedz im, że w życiu nie chcesz mieć dzieci, bo wrzeszczą, śmierdzą, spokoju nie dają i wyglądają jak małe glisty, fuj (choć to tylko opinia i nikomu zdania nie narzucasz). Możesz spodziewać się z pewnością niekończących się pochwał, że znalazł się w końcu ktoś o odmiennym zdaniu, przyczyniający się do pluralizmu i broniący prawa do swobody wypowiedzi.
patiasym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 15:05   #1449
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiasym Pokaż wiadomość
Nie rozumiem po co to ciągniesz. To zwykłe trollowanie.

I zgadzam się, masz prawo napisać co myślisz. Tu już napisałaś. Idź teraz na wątek młodych mam i powiedz im, że w życiu nie chcesz mieć dzieci, bo wrzeszczą, śmierdzą, spokoju nie dają i wyglądają jak małe glisty, fuj (choć to tylko opinia i nikomu zdania nie narzucasz). Możesz spodziewać się z pewnością niekończących się pochwał, że znalazł się w końcu ktoś o odmiennym zdaniu, przyczyniający się do pluralizmu i broniący prawa do swobody wypowiedzi.
Patiasym mnie ubiegła, normalnie z ust mi to wyjęłaś. Po prostu doświadczenie to jedno, a próba przekonania o słuszności swojej opinii - drugie.

Tu dziewczyny zdecydowanie są za analem. Wiele z nas miało złe pierwsze doświadczenia. Możemy Ci pomóc, jak przemóc to uczucie wypróżniania, obrzydzenie czy dyskomfort. Możemy doradzić, co i jak zrobić, żeby była to dla Ciebie cudowna przyjemność ale oczywiście, nic na siłę :P
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-03, 15:16   #1450
amnesia93
Raczkowanie

Post Dot.: Seks analny - wasze doznania, opinie na temat. Cz. II

Ale nie mam zamiaru nikogo obrażać! Tym bardziej małych dzieci, które są ogromnym szczęściem dla swoich mam.
Prawdopodobnie sama nie będę mogła mieć dzieci, chociaż nie mogę powiedzieć żebym cierpiała z tego powodu.

Przepraszam jeśli kogoś uraziłam ale takie podśmiewanie się też nie jest dla mnie miłe, zrozumcie i czasami postawcie się w roli tej drugiej osoby. Fajnie, że sprawia wam to przyjemność, oby tak dalej. Ja miałam zupełnie inne odczucie i niestety zostawiło ono po sobie mocny ślad. Zgodziłam się na coś czego od początku nie chciałam i niestety nic co jest robione wbrew sobie nie może przynieść dobrych skutków.
Być może przeczyta to dziewczyna, która czuje podobnie jak ja i nie popełni takiego błędu.
I to tyle. Podzieliłam się czymś co jest dla mnie bardzo prywatne i krępujące, ale też i przykre. Mam inne zdanie niż wy ale to nie jest powód do złości, zwykła kolejna opiniaw temacie. Ale za to szczera.
Naprawdę nie mam ochoty na uszczypliwości z waszej strony i głupie docinki, nie mamy po 10 lat szanujmy swoje zdanie nawet to z którym się nie zgadzamy
Miłego dnia dziewczyny.

kahoko hino Nikogo nie przekonuję, niczego nie wpieram. Tylko i wyłącznie napisałam co sama czułam. A przed tym przeczytałam cały temat bo nie powiem zainteresował mnie i zdziwiłam się pare razy. I nie jestem pewna czy jestem w stanie zmienić swój stosunek do tego bo sama myśl wywołuje niepokój.

Edytowane przez amnesia93
Czas edycji: 2015-05-03 o 15:44
Stary 2015-05-06, 11:04   #1451
BlondePearl
Raczkowanie

Cytat:
Ale nie mam zamiaru nikogo obrażać! Tym bardziej małych dzieci, które są ogromnym szczęściem dla swoich mam.
Prawdopodobnie sama nie będę mogła mieć dzieci, chociaż nie mogę powiedzieć żebym cierpiała z tego powodu.

Przepraszam jeśli kogoś uraziłam ale takie podśmiewanie się też nie jest dla mnie miłe, zrozumcie i czasami postawcie się w roli tej drugiej osoby. Fajnie, że sprawia wam to przyjemność, oby tak dalej. Ja miałam zupełnie inne odczucie i niestety zostawiło ono po sobie mocny ślad. Zgodziłam się na coś czego od początku nie chciałam i niestety nic co jest robione wbrew sobie nie może przynieść dobrych skutków.
Być może przeczyta to dziewczyna, która czuje podobnie jak ja i nie popełni takiego błędu.
I to tyle. Podzieliłam się czymś co jest dla mnie bardzo prywatne i krępujące, ale też i przykre. Mam inne zdanie niż wy ale to nie jest powód do złości, zwykła kolejna opiniaw temacie. Ale za to szczera.
Naprawdę nie mam ochoty na uszczypliwości z waszej strony i głupie docinki, nie mamy po 10 lat szanujmy swoje zdanie nawet to z którym się nie zgadzamy
Miłego dnia dziewczyny.

kahoko hino Nikogo nie przekonuję, niczego nie wpieram. Tylko i wyłącznie napisałam co sama czułam. A przed tym przeczytałam cały temat bo nie powiem zainteresował mnie i zdziwiłam się pare razy. I nie jestem pewna czy jestem w stanie zmienić swój stosunek do tego bo sama myśl wywołuje niepokój.
O chryste panie jak się rozpisałaś... Powiem Ci tak. D*pa jest jak racja,każdy ma swoją. Więc po co ciągnąć temat? Tobie się nie podobało,my to rozumiemy i tyle. Ja na przykład uwielbiam jak mi się mój dobiera od tyłu,jasno wyrażam swoją opinię i nie próbuję narzucić tu wszystkim,że to takie extra,że tylko w się powinni,bo to o wiele większa przyjemność. A Ty tu taka dobra ciotka-klotka się zrobiłaś,złota rada,ku przestrodze... Każdy musi spróbować sam i tyle.
BlondePearl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-06, 14:20   #1452
kajankas
BAN stały

Dziewczyny, a czy za pierwszym razem was bolało? Chcę sama to zaproponować mojemu mało rozgarniętemu facetowi ;-) Lubrykanty obowiązek co nie? Jest bardzo inaczej? ;-)
kajankas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-06, 14:24   #1453
Olushka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kajankas Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy za pierwszym razem was bolało? Chcę sama to zaproponować mojemu mało rozgarniętemu facetowi ;-) Lubrykanty obowiązek co nie? Jest bardzo inaczej? ;-)
Mnie 1 raz nie bolał, ale na przykład drugi czy trzeci już tak. Więc to zależy Hmm, my jedziemy na ślinie Wiadomo, że jak jest sucho, to boli i ociera.

redukcja od 05.2023
Stary 2015-05-06, 14:24   #1454
BlondePearl
Raczkowanie

Cytat:
Bolało,ale jest to ból do zniesienia. Porozciągajcie się troszkę. Jeden palec,dwa palce i niech wchodzi bardzo powoli i ostrożnie. Kontroluj jego ruchy,mów kiedy ma zostać na takiej głębokości,a kiedy może wejść dalej. Lubrykant potrzebny,a jak wyjdzie wam to spontanicznie,to nawet oliwka styka.
Stary 2015-05-06, 16:45   #1455
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Ja tam polecam palce i lubrykant, a jak chcecie, korek analny
Stary 2015-05-06, 17:53   #1456
Clevland
Rozeznanie

Cytat:
Miałem okazję rozdziewiczać kilka pup
Im więcej poślizgu tym lepiej dla ciebie.
Na początku palec np. przy minetce aby skupić się na innych doznaniach.
Później dwa.
Zobaczyć jak idzie. Jak średnio przenieść pierwszy raz na inny dzień.
Czasem to oczekiwanie jest bardzo fajne... między ustami a brzegiem pucharu.
Możesz być gotowa na palec, ale na coś konkretnego niekoniecznie...
Najgorzej zniechęcić się nieprzyjemnym pierwszym razem.

Warto dodawać lubrykantu w trakcie.
Facet musi być skoncentrowany maksymalnie na tobie.
Jest "tam gdzie nie powinien" i musi uważać.
Daj mu jakiś poradnik do przeczytania bo najgorzej z niewyedukowanymi.

Mówię to z perspektywy faceta, bo później ciężko dobrać się do tyłka skrzywionej przez faceta dziewczyny.
Nie to że bym się w kolejce ustawiał ;-)
Clevland jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-06, 18:08   #1457
BlondePearl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Clevland Pokaż wiadomość
Miałem okazję rozdziewiczać kilka pup
Im więcej poślizgu tym lepiej dla ciebie.
Na początku palec np. przy minetce aby skupić się na innych doznaniach.
Później dwa.
Zobaczyć jak idzie. Jak średnio przenieść pierwszy raz na inny dzień.
Czasem to oczekiwanie jest bardzo fajne... między ustami a brzegiem pucharu.
Możesz być gotowa na palec, ale na coś konkretnego niekoniecznie...
Najgorzej zniechęcić się nieprzyjemnym pierwszym razem.

Warto dodawać lubrykantu w trakcie.
Facet musi być skoncentrowany maksymalnie na tobie.
Jest "tam gdzie nie powinien" i musi uważać.
Daj mu jakiś poradnik do przeczytania bo najgorzej z niewyedukowanymi.

Mówię to z perspektywy faceta, bo później ciężko dobrać się do tyłka skrzywionej przez faceta dziewczyny.
Nie to że bym się w kolejce ustawiał ;-)
Najgorzej,to czytać jakieś poradniki.
Ja tam nie wiem,z żadnym z partnerów nie miałam problemu podczas anala. Wiadomo,pierwsze kilka razy,to był ten ból,ale facet chyba nie jest jakimś zwierzęciem i widzi,że powinien być ostrożny.
Stary 2015-05-06, 18:45   #1458
Olushka
Zakorzenienie

Już widzę, jak mój chłop czyta jakieś poradniki przed seksem

redukcja od 05.2023
Stary 2015-05-06, 19:26   #1459
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olushka Pokaż wiadomość
Już widzę, jak mój chłop czyta jakieś poradniki przed seksem
Tak, najpierw ślini palec żeby przewrócić kartki w poradniku, a potem żeby nawilżyć odbyt.. jakie to romantyczne!
Stary 2015-05-06, 20:23   #1460
Clevland
Rozeznanie

Najpierw z teorii się pyta a potem się bzyka... ;-)
Stary 2015-05-06, 20:53   #1461
nereidagirl
Przyczajenie

Cytat:
Zdecydowanie - nawilżanie to podstawa
nereidagirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-06, 21:19   #1462
Olushka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Clevland Pokaż wiadomość
Najpierw z teorii się pyta a potem się bzyka... ;-)
Ja tam wolę praktykę

redukcja od 05.2023
Stary 2015-05-06, 23:28   #1463
patiasym
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olushka Pokaż wiadomość
Ja tam wolę praktykę
Im częściej tym lepiej
Stary 2015-05-07, 17:18   #1464
Ola-zz
Rozeznanie

Praktyka i nawilżenie to bardzo ważne rzeczy przy analnym. My zawsze soczki z cipki spływające na tyłek bo Tż lubi analny po normalnym sexie i nie daje mi się wtedy umyć więc jakiś już poślizg jest, plus ślina i jeszcze żel. Ostatnio jak wrócił z wyjazdu jak mnie dopadł w kuchni to Ufff działo się, oj działo. A po weekendzie majowym to tyłek bolał bo 3 razy analny. Strasznie byłam obolała aż nabawiłam jakiś otarć. No niestety moja głupota, że zgodziłam się. No ale za 1 razem było tak cudnie że skusiłam się na drugi raz po 2 dniach i na 3 raz po dobie od tego 2 analnego. No niestety przy rozmiarach mojego Tż był to wielki błąd. Przy czym ten 3 spróbowaliśmy w innej pozycji oj było ciekawie
Mamy 7 a nadal jestem obolała a od poniedziałku nie było już analnego. Mój biedny tyłeczek
Ola-zz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 10:40   #1465
Clevland
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ola-zz Pokaż wiadomość
Praktyka i nawilżenie to bardzo ważne rzeczy przy analnym. My zawsze soczki z cipki spływające na tyłek bo Tż lubi analny po normalnym sexie i nie daje mi się wtedy umyć więc jakiś już poślizg jest, plus ślina i jeszcze żel. Ostatnio jak wrócił z wyjazdu jak mnie dopadł w kuchni to Ufff działo się, oj działo. A po weekendzie majowym to tyłek bolał bo 3 razy analny. Strasznie byłam obolała aż nabawiłam jakiś otarć. No niestety moja głupota, że zgodziłam się. No ale za 1 razem było tak cudnie że skusiłam się na drugi raz po 2 dniach i na 3 raz po dobie od tego 2 analnego. No niestety przy rozmiarach mojego Tż był to wielki błąd. Przy czym ten 3 spróbowaliśmy w innej pozycji oj było ciekawie
Mamy 7 a nadal jestem obolała a od poniedziałku nie było już analnego. Mój biedny tyłeczek
Maseczka na tyłek, tzn. w tyłek ;-)

Okłady z młodych piersi raczej by nie pomogły ;-)
Stary 2015-05-08, 11:00   #1466
Ola-zz
Rozeznanie

Poboli i przejdzie już jest o wiele lepiej. Ale jednak trzeba uważać.
Ola-zz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 15:48   #1467
cleopadra
Wtajemniczenie

Cytat:

Miłego dnia dziewczyny.

A ja bardzo dobrze Ciebie rozumiem.Moj partner tez podsunal pomysl analny.Na poczatek kupilam wibrator ,i on byl pierwszy .jednak cos chyba zle zrobilam bo mu odbyt bardzo bolal i przez kilkanascie dni nie potrafil utrzymac kupy,jak mu sie naparlo na kupe to musial od razu do toalety bo innaczej sama kupa wychodzila.Nie potrafil sciskac zwieraczy i jeszcze wydawalo mu sie ze gazy samoistnie wychodza i ze od niego smierdzi.W kazdym razie dla niego to bylo zle doswiadczenie i zrezygnowal zebybym i ja sprobowala
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 16:45   #1468
54ce3fbc88f185a301100989ca5a9ee48614e14d_61d631024e2fc
Konto usunięte

Dziewczyny mam do was pytanie ! Ja co prawda seksu analnego nie praktykowałam ale zastanawiam się czy uprawienie tego typu stosunków jest w 100% bezpieczne ? Wiadomo że ogólnie odbyt nie służy do tego typu zabaw i nie jest tak przystosowany jak np pochwa więc zastanawiam się czy np `praktykując seks analny latami można sobie coś uszkodzić?bo tego bym na pewno nie chciała.

I czy w czasie takich zabaw z partnerem nie zdarzyło wam się ubrudzić `no wiadomo czym Bo gdy ja sama się w ten sposób zadowalam to już kilka razy miałam tego typu niespodzianki niestety
54ce3fbc88f185a301100989ca5a9ee48614e14d_61d631024e2fc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-08, 16:51   #1469
Olushka
Zakorzenienie

[1=54ce3fbc88f185a30110098 9ca5a9ee48614e14d_61d6310 24e2fc;51329020]Dziewczyny mam do was pytanie ! Ja co prawda seksu analnego nie praktykowałam ale zastanawiam się czy uprawienie tego typu stosunków jest w 100% bezpieczne ? Wiadomo że ogólnie odbyt nie służy do tego typu zabaw i nie jest tak przystosowany jak np pochwa więc zastanawiam się czy np `praktykując seks analny latami można sobie coś uszkodzić?bo tego bym na pewno nie chciała.

I czy w czasie takich zabaw z partnerem nie zdarzyło wam się ubrudzić `no wiadomo czym Bo gdy ja sama się w ten sposób zadowalam to już kilka razy miałam tego typu niespodzianki niestety [/QUOTE]
Odpowiem na drugie pytanie Zdarzyło mi się ubrudzić partnera kupą. Na początku mnie to krępowało. A teraz mokre chusteczki pod ręką i jazda A, jak skończymy, to idzie się umyć. I po problemie

PS. Czemu wy się wstydzicie używać słów: seks, anal, oral, kupa? Ciągle na forum widzę zwroty typu "wiadomo czym/wiadomo gdzie/zrobiliśmy TO/chcę z nim TO zrobić etc

redukcja od 05.2023

Edytowane przez Olushka
Czas edycji: 2015-05-08 o 16:54
Stary 2015-05-08, 17:11   #1470
pingwinek=]
Zakorzenienie

Też się zastanawiałam czy praktykowanie anala przez np kilka lat nie przyniesie mi potem jakiś przykrych skutków... ale niestety nie znalazłam w internecie opini/badań na ten temat. Żyje nadzieją że dopóki nic mnie nigdy nie boli przy analu i dosłownie dla mnie anal jest tak normalny jak seks pochwowy to jest ok i czuje się bezpiecznie go uprawiając.
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości