Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-22, 20:07   #1441
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość

Kurcze to Ty żyjesz z takim ciśnieniem?!

za każdym razem ciśnienie miałam baardzo niskie.... i z każdą wizytą mam coraz niższe... ale dzisiaj to już przegięcie... ciśnienie 80/40
aż się boję co będzie za 2 tygodnie

dziewczyny...jakie macie ciśnienie ???
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 20:09   #1442
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Gbs - to pobierają chyba normalnie wymaz z pochwy...i gdzieś czytałam, że też z odbytu.... ale nie wiem, nie miałam jeszcze, może teraz w środę gin mi zrobi, co prawda połowa 34 tc, ale tak musiałabym znowu iść na wizytę za tydzień....

Wierzę głęboko, że dziadkowie gdzieś tam w niebie cieszą się z prawnucząt w drodze

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

kolejna ?? wow...

muszę zajrzeć na ich wątek

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

pomysł z torbami fajny ja muszę najpierw się dowiedzieć czy w szpitalu u nas mają ciuszki dla dzieci czy nie...

chyba, że dziewczyny które planują rodzić na Raciborskiej lub u Bonifratrów już wiecie, to proszę o podpowiedź

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

jeszcze Cię trzymają bidulko ?
Na Raciborskiej nie trzeba ciuszkow , na ich stronie jest lista co trzeba ze soba zabrac , nieduzo tego tak naprawde a ciuszeczki tylko na wyjscie

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Rety dziewczyny, dzisiaj chyba przesadziłam ze sprzataniem... kręgosłup mi wysiadł, leżę i nie mogę wstać, mąż poszedł na nockę, dzieci nie mogą mnie podnieść muszę czekać, aż przyjedzie małż, bo dzwoniłam do niego, może się na chwilę urwie z pracy i mnie podniesie :/
No to ładnie sie załatwiłas... Odpoczywaj
Stary 2014-09-22, 20:11   #1443
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość

za każdym razem ciśnienie miałam baardzo niskie.... i z każdą wizytą mam coraz niższe... ale dzisiaj to już przegięcie... ciśnienie 80/40

Ja mam niższe niż przed ciążą tak ok 100-110/50-60

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 20:12   #1444
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

ja u lekarza, przeważnie mam ok. 120/90
a poza wizytami jaki mierzę to tak ok. 115/75-80

faktycznie masz bardzo niziutkie....

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Na Raciborskiej nie trzeba ciuszkow , na ich stronie jest lista co trzeba ze soba zabrac , nieduzo tego tak naprawde a ciuszeczki tylko na wyjscie

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

No to ładnie sie załatwiłas... Odpoczywaj
a podałabyś mi ich stronkę ?
bo już kiedyś ktoś pisał o planie porodu na ich stronce (być może Ty, nie pamiętam ) i kurde ich stronka mi nie działa chyba :/ albo się zmieniło coś....

Edit: ok, mam już. wreszcie mi zadziałała

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-09-22 o 20:13
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 20:17   #1445
LolaMontez
Wtajemniczenie

No nie dzialala w zeszlym tygodniu chyba http://www.szpital.net.pl/index.php?y=2&x=11&x1=5&b=0

Tu masz ten oddzial, w galerii sa zdjecia ale mnie przerazaja a co chcesz jedank rodzic w Katowicach??
Stary 2014-09-22, 20:22   #1446
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
No nie dzialala w zeszlym tygodniu chyba http://www.szpital.net.pl/index.php?y=2&x=11&x1=5&b=0

Tu masz ten oddzial, w galerii sa zdjecia ale mnie przerazaja a co chcesz jedank rodzic w Katowicach??
Tak tzn. ja od początku brałam pod uwagę Katowice, i ewentualnie Sosnowiec (Sosnowiec odpadł po przeczytaniu i usłyszeniu kilku opinii). W Katowicach brałam pod uwagę Bonifratrów, ale ostatnio myślę o Raciborskiej z uwagi na dobre też opinie
Stary 2014-09-22, 20:22   #1447
Indra83
Wtajemniczenie

Anetka, ja mam ciśnienie 80/55, też niskie, ale od kilku miesięcy takie, więc gin i endo powiedziały, ze może być, co do problemów z oddychaniem, to miałam w pierwszej ciaży, brzuch miałam bardzo wysoko i mały cisnął mi n przeponę, zaraz dostawałam zadyszki, a położyć na plecach się nie mogłam wcale, bo się zwyczajnie dusiłam

Czekoladko, mi gin pobrała wymaz na gbs, bo powiedziała, ze muszę być zdrowa, zeby założyć pessar, ogólnie chyba sprawdza się z tego wymazu czy nie ma infekcji bakteryjnej, teraz to nie wiem, czy jeszcze raz mi zrobi

Kasiu, nie przeginaj, serio serio, masz dzieci w domu i mocno zapracowanego męża, to tym bardziej musisz na siebie uważać, kto się nimi zajmie jak wyladujesz w szpitalu?

U mnie córcia była głową w dól, ale też dziś czułam czkawkę wysoko, zobaczymy 29.09, wydaje mi się, że nic się nie zmieniło.

Idę poczytać październikowe mamy i do łóżka. Syn pierwszą noc śpi na nowym lóżku, oby nie spadł, bo w starym miał takie półbarierki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 20:29   #1448
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
ja u lekarza, przeważnie mam ok. 120/90
a poza wizytami jaki mierzę to tak ok. 115/75-80
faktycznie masz bardzo niziutkie....
Słoneczko, Zanet
to wy macie z tego co buszuje po necie normalne ciśnienie kobiet w ciąży
a moje to jest trupie ciśnienie...
zalecenia
kawka lub trochę winka... kawy w ogóle nie pijam... od alkoholu w ciąży stronię..nie przekonuje mnie to... coli się napiłam.. ale zero efektów

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Anetka, ja mam ciśnienie 80/55, też niskie, ale od kilku miesięcy takie, więc gin i endo powiedziały, ze może być, co do problemów z oddychaniem, to miałam w pierwszej ciaży, brzuch miałam bardzo wysoko i mały cisnął mi n przeponę, zaraz dostawałam zadyszki, a położyć na plecach się nie mogłam wcale, bo się zwyczajnie dusiłam

U mnie córcia była głową w dól, ale też dziś czułam czkawkę wysoko, zobaczymy 29.09, wydaje mi się, że nic się nie zmieniło.
no to mamy tak samo..
ooo na plecach to ja nie sypiam od dawna...bo tak jak napisałaś - bym się udusiła...

może jeszcze fiknie koziołka... trzymam kciuki za nas
Stary 2014-09-22, 20:30   #1449
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Słoneczko, Zanet
to wy macie z tego co buszuje po necie normalne ciśnienie kobiet w ciąży
a moje to jest trupie ciśnienie...
zalecenia
kawka lub trochę winka... kawy w ogóle nie pijam... od alkoholu w ciąży stronię..nie przekonuje mnie to... coli się napiłam.. ale zero efektów

"Pomaga także picie dużej ilości płynów, do 2 litrów na dobę. Nie muszą być to napoje energetyzujące lub zawierające kofeinę.
Każdy napój, nawet zwykła woda, powoduje żywsze krążenie krwi, a co za tym idzie, podniesienie ciśnienia. Szczególnie polecany jest w tym przypadku sok z buraków lub z aronii. Ten ostatni dodatkowo stabilizuje ciśnienie i dotlenienia organizm. Możemy pić też więcej herbaty. Zawarta w niej teina podnosi ciśnienie, ale daje mniej skutków ubocznych niż kofeina"

"Ryby

Łosoś, makrela i sar dynka to ryby, które zawierają sód – pierwiastek ważny w gospodarce organizmu. Sód jest także w soli kuchennej, ale spożywanie jej w nadmiarze jest niezdrowe. Sód dostarczony z rybami utrzyma niskie ciśnienie na odpowiednim poziomie. Ryby w diecie niskociśnieniowca powinny znaleźć się co najmniej 2 razy w tygodniu.

Owoce

Gruszki, jabłka, śliwki, a w sezonie arbuzy i melony dostarczą organizmowi dużo wody. To właśnie jej niedobór często powoduje spadek ciśnienia. A dla osoby o niskim ciśnieniu oznacza to zawroty głowy, mroczki, senność.

Oprócz płynów: wody, soków (nie licz kawy i herbaty, bo działają odwadniająco) oraz zup, w jadłospisie niskociśnieniowca powinny znaleźć się dwie porcje owoców dziennie.

Warzywa

Pomidor, ogórek, seler, marchew, szpinak oraz burak dostarczą sporo wody i mikroelementów. Warzywa te są bogate w sód i potas, dlatego bezwzględnie powinny stać się podstawą codziennego menu.

Najlepiej spożywać je na surowo lub gotowane na parze. Wtedy gotują się dużo krócej i zachowują większość cennych składników odżywczych. Część warzyw mogą zastąpić soki warzywne.

Czego unikać

Niedobór sodu (zawiera go sól kuchenna) jest niekorzystny dla organizmu, ale jego nadmiar szkodzi.

Słone przekąski (paluszki, orzeszki, chipsy), produkty zawierające glutaminian sodu, kostki rosołowe, przyprawy do zup powinny być mocno ograniczone w diecie niskociśnieniowca"

To są rzeczy, które wyczytałam na necie....tylko wiadomo, że w ciąży przecież dobrze się odżywiamy, więc wiele z tego co jest napisane pewnie się pokrywa Może płynów za mało pijesz?

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-09-22 o 20:35
Stary 2014-09-22, 20:37   #1450
chmielinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a kiedy masz wizyte?? chyba nie bedzie nam dane sie spotkac w poczekalni

ja wizytuje za 2 tyg
W poczekalni sie raczej nie spotkamy, chyba ze jak mój maly sie obroci to może sie zobaczymy na porodowce i będziemy sie dopingowac przez ściankę

Cytat:
Czekoladka -gratuluje udanej wizyty

JESTEM PO WIZYCIE ..
dziś kończę 33 tydzień i....
szyjka zamknięta i się nie skraca
Waga się mieści idealnie w krzywej - 1900g
(przy porodzie będzie między 3200-3500)

Synek numer wywinął i zmienił położenie na pośladkowe !!! SZOK..jeszcze wczoraj czułam kolkę na dole... tak więc na obecną chwilę... wskazania na CC ...a ja już wszystko sobie w głowie poukładałam na sn..

do tego gin zaniepokoiła się moim baaardzo niskim ciśnieniem 80/40
3 tygodnie temu miałam również bardzo niskie

powiedziałam jej że mój jedyny problem teraz to taki, że nie mogę pełnego oddechu złapać.. przejdę sie 10 kroków i mam zadyszkę !! któraś też z Was tak ma??: confused:
(nigdy z tym problemów nie miałam... normalnie jestem wysportowaną osobą, nie jestem otyła - 55 kg przy wzroście 170cm to jest to okey teraz ważę 70 kg (więc w ciąży 15 kg mi przybyło)
mam iść do rodzinnego... i badać serducho..
gin powiedziała, że w ciąży nasz organizm jest obciążony... i te słabsze organy naszego organizmu..teraz mogą się ujawnić... co o tym myślicie?

któraś ma też teraz problemy z oddychaniem..duszno jej.... powietrza brakuje ? raz nawet prawie zasłabłam...: help:
A to psikus mamie zrobil... może to tylko taki zarcik i niebawem się obróci glowka w dół

Ja nie mam problemów z oddychaniem, ale moj brzuch jest bardzo nisko...

Właśnie skonczylam gotowac caly gar łazanek

Franuś
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 20:48   #1451
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:

pomysł z torbami fajny ja muszę najpierw się dowiedzieć czy w szpitalu u nas mają ciuszki dla dzieci czy nie...

chyba, że dziewczyny które planują rodzić na Raciborskiej lub u Bonifratrów już wiecie, to proszę o podpowiedź ?
Na Łubinowej trzeba mieć swoje a na ligocie lepiej nie zabierać bo przepadną.
Cytat:
Tak tzn. ja od początku brałam pod uwagę Katowice, i ewentualnie Sosnowiec (Sosnowiec odpadł po przeczytaniu i usłyszeniu kilku opinii). W Katowicach brałam pod uwagę Bonifratrów, ale ostatnio myślę o Raciborskiej z uwagi na dobre też opinie
Dla mnie Łubinowa rules 😃. Jedynie w przypadku 'w' jadę do Bonifratrów.
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 20:54   #1452
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
To są rzeczy, które wyczytałam na necie....tylko wiadomo, że w ciąży przecież dobrze się odżywiamy, więc wiele z tego co jest napisane pewnie się pokrywa Może płynów za mało pijesz?
ciągle buszuje po necie... wody to ja piję 2 litry dziennie, a wczoraj w ciągu zaledwie jednej nocy wypiłam całą 1,5 litrową butelkę.. no tak mi się pić chciało... tak więc TŻ mi zgrzewkami wody kupuje..

Odżywianie -> wczoraj zjadłam np śliwki / pomarańcze / jabłko i kapustę.....dzisiaj kiwi i truskawki z warzyw dziś jadłam paprykę i kapustę białą ..tak więc staram się małemu witaminek dostarczać.. dobrze się odżywiam w ciąży... często też słodkiego jem...

to niskie ciśnienie powoduje u mnie tylko to że mi słabo i powietrza ciągle brak...kurcze mam nadzieje, że to małemu nie szkodzi..

z tego co czytam na forach to nie jestem jedyna... i.trochę mnie to uspokaja ...

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
A to psikus mamie zrobil... może to tylko taki zarcik i niebawem się obróci glowka w dół
Ja nie mam problemów z oddychaniem, ale moj brzuch jest bardzo nisko...
ja mam mały brzuszek (bo wygląda na 6 miesiąc) ..ale synek znalazł jeszcze miejsce by sobie pofikać.... ahhh
Stary 2014-09-22, 21:08   #1453
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
ciągle buszuje po necie... wody to ja piję 2 litry dziennie, a wczoraj w ciągu zaledwie jednej nocy wypiłam całą 1,5 litrową butelkę.. no tak mi się pić chciało... tak więc TŻ mi zgrzewkami wody kupuje..

Odżywianie -> wczoraj zjadłam np śliwki / pomarańcze / jabłko i kapustę.....dzisiaj kiwi i truskawki z warzyw dziś jadłam paprykę i kapustę białą ..tak więc staram się małemu witaminek dostarczać.. dobrze się odżywiam w ciąży... często też słodkiego jem...

to niskie ciśnienie powoduje u mnie tylko to że mi słabo i powietrza ciągle brak...kurcze mam nadzieje, że to małemu nie szkodzi..

z tego co czytam na forach to nie jestem jedyna... i.trochę mnie to uspokaja ...

ja mam mały brzuszek (bo wygląda na 6 miesiąc) ..ale synek znalazł jeszcze miejsce by sobie pofikać.... ahhh
no ciąża na jedne wpływa tak, na inne inaczej...każda inaczej przechodzi ciążę i odczuwa inaczej efekty uboczne...
Stary 2014-09-22, 21:10   #1454
AnetkaIzabell
Rozeznanie

może to jakiś znak, że synek ułożył się pośladkami...na razie podjął decyzję za mnie/za lekarzy c do sn, czy cc..
-z moim trupim ciśnieniem to przy porodzie bym im i tak zemdlała, a serio to gin mówiła, że mogę mieć coś z sercem- musze to sprawdzić (mój rodzony brat ma problemy z sercem) może moje jest słabe i już nie nadąża pompować..
- torbiel by mi od razu wycieli podczas CC
-2 razy operacja robiona na tych samych mięśniach oka- jeszcze dryga wizyta u okulisty mnie czeka. więc i tak nadal nie wiadomo, czy od okulisty wskazania nie będę miała...
- a dzisiaj synek kropkę nad i postawił i nie mam tych wszystkich dylematów..

ale i tak do okulisty i kardiologa idę...bo jakby się synuś odwrócił..to lepiej mi się będzie rodzić sn..wiedząc, że serce i oczy są okey.

Edytowane przez AnetkaIzabell
Czas edycji: 2014-09-22 o 21:12
Stary 2014-09-22, 21:21   #1455
aleksandrettaa
Zakorzenienie

My wróciliśmy niedawno z usg. Córka była uparta i zupełnie nie chciała współpracować. Lekarz próbował dociskać głowicą, ja się przekręcałam z boku na bok a ta nic. Zaplątana była w jakiś supeł i był problem by wszystko pomierzyć. W końcu wysłali nas na spacer. Zjadłam aż sernik choć nie lubię żeby trochę się rozruszała. Potem było niewiele lepiej ale jakoś się udało. Grunt, że młoda zdrowa 2 kg już waży. No i wychodzi na to, że te wariacje w weekend kiedy myślałam, że dosłownie wyjdzie mi bokiem to był obrót bo dziś była głową w dół.Wiek jej wyszedł na 32t1d a dziś 32 tydzień skończony więc cały czas równiutko trzyma tempo wzrostu. Waga do porodu ok 3500.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 21:24   #1456
Kiara_kier
Wtajemniczenie

podczytuję mamy październikowe i widze, że u kolejnej akcja się chyba zaczęła...

co jest?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

czekoladka, aleksandretta gratuluję udanych wizyt
czekoladka faktycznie będziesz miała dużą dzidzię Ja ucieszyłabym sie na 3200 :P
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 21:26   #1457
manieczka1
Zakorzenienie

AnetkaIzabell najwazniejsze, ze z dzieckiem wszystko ok co do cisnienia to masz niskie. Ja przed ciaza zawsze mialam ponizej 100, a teraz to pierwsze 125-130 mam.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 21:33   #1458
AnetkaIzabell
Rozeznanie

racja...najważniejsze, że mały jest zdrowiutki, dobrze waży
Stary 2014-09-22, 21:33   #1459
Mamulunda
Raczkowanie

potrzebuje fajnego przewijaka turystycznego w niskiej cenie , możecie coś polecić??
Stary 2014-09-22, 21:51   #1460
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
My wróciliśmy niedawno z usg. Córka była uparta i zupełnie nie chciała współpracować. Lekarz próbował dociskać głowicą, ja się przekręcałam z boku na bok a ta nic. Zaplątana była w jakiś supeł i był problem by wszystko pomierzyć. W końcu wysłali nas na spacer. Zjadłam aż sernik choć nie lubię żeby trochę się rozruszała. Potem było niewiele lepiej ale jakoś się udało. Grunt, że młoda zdrowa 2 kg już waży. No i wychodzi na to, że te wariacje w weekend kiedy myślałam, że dosłownie wyjdzie mi bokiem to był obrót bo dziś była głową w dół.Wiek jej wyszedł na 32t1d a dziś 32 tydzień skończony więc cały czas równiutko trzyma tempo wzrostu. Waga do porodu ok 3500.
To maly uparciuszek z niej super ze wszystko ok

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
może to jakiś znak, że synek ułożył się pośladkami...na razie podjął decyzję za mnie/za lekarzy c do sn, czy cc..
-z moim trupim ciśnieniem to przy porodzie bym im i tak zemdlała, a serio to gin mówiła, że mogę mieć coś z sercem- musze to sprawdzić (mój rodzony brat ma problemy z sercem) może moje jest słabe i już nie nadąża pompować..
- torbiel by mi od razu wycieli podczas CC
-2 razy operacja robiona na tych samych mięśniach oka- jeszcze dryga wizyta u okulisty mnie czeka. więc i tak nadal nie wiadomo, czy od okulisty wskazania nie będę miała...
- a dzisiaj synek kropkę nad i postawił i nie mam tych wszystkich dylematów..

ale i tak do okulisty i kardiologa idę...bo jakby się synuś odwrócił..to lepiej mi się będzie rodzić sn..wiedząc, że serce i oczy są okey.

No badania lepiej sobie zrob, bedziesz spokojniejsza. Zawsze to dodatkowe wyniki
Stary 2014-09-22, 21:57   #1461
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
80/50 z reguły. Podobno niskie
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 22:21   #1462
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Rety dziewczyny, dzisiaj chyba przesadziłam ze sprzataniem... kręgosłup mi wysiadł, leżę i nie mogę wstać, mąż poszedł na nockę, dzieci nie mogą mnie podnieść muszę czekać, aż przyjedzie małż, bo dzwoniłam do niego, może się na chwilę urwie z pracy i mnie podniesie :/
Ja dziś też jak głupia się nasprzątałam i teraz ledwo żyję . Dostaniesz w nos jak się nie zaczniesz oszczędzać!

Cytat:
Czekoladka -gratuluje udanej wizyty

JESTEM PO WIZYCIE ..
dziś kończę 33 tydzień i....
szyjka zamknięta i się nie skraca
Waga się mieści idealnie w krzywej - 1900g
(przy porodzie będzie między 3200-3500)

Synek numer wywinął i zmienił położenie na pośladkowe !!! SZOK..jeszcze wczoraj czułam kolkę na dole... tak więc na obecną chwilę... wskazania na CC ...a ja już wszystko sobie w głowie poukładałam na sn..

do tego gin zaniepokoiła się moim baaardzo niskim ciśnieniem 80/40
3 tygodnie temu miałam również bardzo niskie

powiedziałam jej że mój jedyny problem teraz to taki, że nie mogę pełnego oddechu złapać.. przejdę sie 10 kroków i mam zadyszkę !! któraś też z Was tak ma??: confused:
(nigdy z tym problemów nie miałam... normalnie jestem wysportowaną osobą, nie jestem otyła - 55 kg przy wzroście 170cm to jest to okey teraz ważę 70 kg (więc w ciąży 15 kg mi przybyło)
mam iść do rodzinnego... i badać serducho..
gin powiedziała, że w ciąży nasz organizm jest obciążony... i te słabsze organy naszego organizmu..teraz mogą się ujawnić... co o tym myślicie?

któraś ma też teraz problemy z oddychaniem..duszno jej.... powietrza brakuje ? raz nawet prawie zasłabłam...: help:

też mi duszno ale jeszcze dycham. Jakby nie ten dech to by człowiek zdech ;-)

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Na Łubinowej trzeba mieć swoje a na ligocie lepiej nie zabierać bo przepadną.

Dla mnie Łubinowa rules 😃. Jedynie w przypadku 'w' jadę do Bonifratrów.
A chodzisz do Bystrzejewskiego? Ile tam kosztuje poród?

Czuję, jakby mnie obręcz jakaś zgniatała. Na wysokości mostka. Ciężko mi nawet nabrać powietrza porządnie. Co to może być?
Padam! Do jutra :-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-22, 23:52   #1463
AnetkaIzabell
Rozeznanie

ja z tych co lubią mieć wszystko zaplanowane... o cc wprawie w ogóle się nie orientowałam co i jak? w głowie miałam cały plan ułożony na sn...
tak mnie dziś synek zdziwił tym swoim ułożeniem, że musiałam się dokształcić teraz na necie...i zastała mnie prawie 2 w nocy...

kolorowych snów..zmykam i ja
Stary 2014-09-23, 00:30   #1464
Aleaa_
Wtajemniczenie

Wy spac idziecie a ja juz po spaniu...

Gratulacje wizyt!

U mnie cisnienie w ciazy z bardzo niskiego zmienilo sie na ok 130/75 i rzadko mam ponizej 120/60.

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 00:45   #1465
Kasia427
Wtajemniczenie

Ja tez mam przewaznie 130/80.. ginka mowi ze jest.. niskie złe, wysokie złe... nie dogodzi się..

I też czasem mam trudnosci z oddychaniem, zwłaszcza jak dużej postoję... albo ucho mi się zatyka... masakra...

Anetka może dzieć jeszcze fiknie do góry nogami

Frau nie bij, nie bij ;P jutro leżę i pachnę...

Jest druga w nocy prawie, ja już sobie pospałam... :/
Wieje i leje na dworze... co tu robić?..
Stary 2014-09-23, 02:22   #1466
Frau Gizela
Rozeznanie

Ja znów przerwę w spaniu mam choinka :-/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 05:22   #1467
alekaz1
Zakorzenienie

Dziewczyny wy to o kosmicznych godiznach wstajacie, to moja 6 rano to pikus. A i tak czekam jak goscie sie ogarna i pojada bo chwile po 7 maja jechac. I ide dalej spac
Stary 2014-09-23, 05:23   #1468
manieczka1
Zakorzenienie

Myslalam, ze ponarzekam, ze nie moge spac, ale jak widze, o ktorej niektore z Was sie pobudzily to siedze cicho
Dzis rozpoczynam 34 tc. Naprawde musze zabrac sie za prasowanie ubranek i pakowanie torby
A maly od kliku dni tak sie wygina, ze brzuch rusza sie we wszystkie strony
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 05:37   #1469
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Myslalam, ze ponarzekam, ze nie moge spac, ale jak widze, o ktorej niektore z Was sie pobudzily to siedze cicho
Dzis rozpoczynam 34 tc. Naprawde musze zabrac sie za prasowanie ubranek i pakowanie torby
A maly od kliku dni tak sie wygina, ze brzuch rusza sie we wszystkie strony
ja tez musze zaczac prac i prasowac. Ale nie moge sie doprosic zeby tz mi zrobil polki w szafie abym mogla ulozyc ciuszki
Stary 2014-09-23, 06:19   #1470
benetta
Zadomowienie

Dzień dobry

Aneteka - ja miałam takie ciśnienie przed ciążą i tak do połowy ciąży, teraz mam wyższe, może sróbuj jeszcze więcej pić?

Z tymi porodami to przecież październik już za parę dni a poród przed terminem to częstą sprawa także drogie Panie szykować krocza i za chwilę my

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami

Edytowane przez benetta
Czas edycji: 2014-09-23 o 06:21
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości