![]() |
#1441 |
Rozeznanie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1443 |
Zadomowienie
|
Ja mam niższe niż przed ciążą tak ok 100-110/50-60
#1444 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza wizytami jaki mierzę to tak ok. 115/75-80 faktycznie masz bardzo niziutkie.... ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
bo już kiedyś ktoś pisał o planie porodu na ich stronce (być może Ty, nie pamiętam ![]() Edit: ok, mam już. wreszcie mi zadziałała ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-22 o 20:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Wtajemniczenie
|
No nie dzialala w zeszlym tygodniu chyba
![]() Tu masz ten oddzial, w galerii sa zdjecia ale mnie przerazaja ![]()
#1446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Wtajemniczenie
|
Anetka, ja mam ciśnienie 80/55, też niskie, ale od kilku miesięcy takie, więc gin i endo powiedziały, ze może być, co do problemów z oddychaniem, to miałam w pierwszej ciaży, brzuch miałam bardzo wysoko i mały cisnął mi n przeponę, zaraz dostawałam zadyszki, a położyć na plecach się nie mogłam wcale, bo się zwyczajnie dusiłam
Czekoladko, mi gin pobrała wymaz na gbs, bo powiedziała, ze muszę być zdrowa, zeby założyć pessar, ogólnie chyba sprawdza się z tego wymazu czy nie ma infekcji bakteryjnej, teraz to nie wiem, czy jeszcze raz mi zrobi Kasiu, nie przeginaj, serio serio, masz dzieci w domu i mocno zapracowanego męża, to tym bardziej musisz na siebie uważać, kto się nimi zajmie jak wyladujesz w szpitalu? U mnie córcia była głową w dól, ale też dziś czułam czkawkę wysoko, zobaczymy 29.09, wydaje mi się, że nic się nie zmieniło. Idę poczytać październikowe mamy i do łóżka. Syn pierwszą noc śpi na nowym lóżku, oby nie spadł, bo w starym miał takie półbarierki ![]()
#1448 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
to wy macie z tego co buszuje po necie normalne ciśnienie kobiet w ciąży a moje to jest trupie ciśnienie... zalecenia kawka lub trochę winka... kawy w ogóle nie pijam... od alkoholu w ciąży stronię..nie przekonuje mnie to... coli się napiłam.. ale zero efektów ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
ooo na plecach to ja nie sypiam od dawna...bo tak jak napisałaś - bym się udusiła... może jeszcze fiknie koziołka... trzymam kciuki za nas ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Pomaga także picie dużej ilości płynów, do 2 litrów na dobę. Nie muszą być to napoje energetyzujące lub zawierające kofeinę. Każdy napój, nawet zwykła woda, powoduje żywsze krążenie krwi, a co za tym idzie, podniesienie ciśnienia. Szczególnie polecany jest w tym przypadku sok z buraków lub z aronii. Ten ostatni dodatkowo stabilizuje ciśnienie i dotlenienia organizm. Możemy pić też więcej herbaty. Zawarta w niej teina podnosi ciśnienie, ale daje mniej skutków ubocznych niż kofeina" "Ryby Łosoś, makrela i sar dynka to ryby, które zawierają sód – pierwiastek ważny w gospodarce organizmu. Sód jest także w soli kuchennej, ale spożywanie jej w nadmiarze jest niezdrowe. Sód dostarczony z rybami utrzyma niskie ciśnienie na odpowiednim poziomie. Ryby w diecie niskociśnieniowca powinny znaleźć się co najmniej 2 razy w tygodniu. Owoce Gruszki, jabłka, śliwki, a w sezonie arbuzy i melony dostarczą organizmowi dużo wody. To właśnie jej niedobór często powoduje spadek ciśnienia. A dla osoby o niskim ciśnieniu oznacza to zawroty głowy, mroczki, senność. Oprócz płynów: wody, soków (nie licz kawy i herbaty, bo działają odwadniająco) oraz zup, w jadłospisie niskociśnieniowca powinny znaleźć się dwie porcje owoców dziennie. Warzywa Pomidor, ogórek, seler, marchew, szpinak oraz burak dostarczą sporo wody i mikroelementów. Warzywa te są bogate w sód i potas, dlatego bezwzględnie powinny stać się podstawą codziennego menu. Najlepiej spożywać je na surowo lub gotowane na parze. Wtedy gotują się dużo krócej i zachowują większość cennych składników odżywczych. Część warzyw mogą zastąpić soki warzywne. Czego unikać Niedobór sodu (zawiera go sól kuchenna) jest niekorzystny dla organizmu, ale jego nadmiar szkodzi. Słone przekąski (paluszki, orzeszki, chipsy), produkty zawierające glutaminian sodu, kostki rosołowe, przyprawy do zup powinny być mocno ograniczone w diecie niskociśnieniowca" To są rzeczy, które wyczytałam na necie....tylko wiadomo, że w ciąży przecież dobrze się odżywiamy, więc wiele z tego co jest napisane pewnie się pokrywa ![]() Edytowane przez Zanet84 Czas edycji: 2014-09-22 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wizytuje za 2 tyg ![]() W poczekalni sie raczej nie spotkamy, chyba ze jak mój maly sie obroci to może sie zobaczymy na porodowce i będziemy sie dopingowac przez ściankę ![]() Cytat:
![]() Ja nie mam problemów z oddychaniem, ale moj brzuch jest bardzo nisko... Właśnie skonczylam gotowac caly gar łazanek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie Łubinowa rules 😃. Jedynie w przypadku 'w' jadę do Bonifratrów. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1452 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Odżywianie -> wczoraj zjadłam np śliwki / pomarańcze / jabłko i kapustę.....dzisiaj kiwi i truskawki z warzyw dziś jadłam paprykę i kapustę białą ..tak więc staram się małemu witaminek dostarczać.. dobrze się odżywiam w ciąży... często też słodkiego jem... to niskie ciśnienie powoduje u mnie tylko to że mi słabo i powietrza ciągle brak...kurcze mam nadzieje, że to małemu nie szkodzi.. z tego co czytam na forach to nie jestem jedyna... i.trochę mnie to uspokaja ... ja mam mały brzuszek (bo wygląda na 6 miesiąc) ..ale synek znalazł jeszcze miejsce by sobie pofikać.... ahhh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Rozeznanie
|
może to jakiś znak, że synek ułożył się pośladkami...na razie podjął decyzję za mnie/za lekarzy c do sn, czy cc..
-z moim trupim ciśnieniem to przy porodzie bym im i tak zemdlała, a serio to gin mówiła, że mogę mieć coś z sercem- musze to sprawdzić (mój rodzony brat ma problemy z sercem) może moje jest słabe i już nie nadąża pompować.. - torbiel by mi od razu wycieli podczas CC -2 razy operacja robiona na tych samych mięśniach oka- jeszcze dryga wizyta u okulisty mnie czeka. więc i tak nadal nie wiadomo, czy od okulisty wskazania nie będę miała... - a dzisiaj synek kropkę nad i postawił i nie mam tych wszystkich dylematów.. ale i tak do okulisty i kardiologa idę...bo jakby się synuś odwrócił..to lepiej mi się będzie rodzić sn..wiedząc, że serce i oczy są okey. Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-22 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Zakorzenienie
|
My wróciliśmy niedawno z usg. Córka była uparta i zupełnie nie chciała współpracować. Lekarz próbował dociskać głowicą, ja się przekręcałam z boku na bok a ta nic. Zaplątana była w jakiś supeł i był problem by wszystko pomierzyć. W końcu wysłali nas na spacer. Zjadłam aż sernik choć nie lubię żeby trochę się rozruszała. Potem było niewiele lepiej ale jakoś się udało. Grunt, że młoda zdrowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
Wtajemniczenie
|
podczytuję mamy październikowe i widze, że u kolejnej akcja się chyba zaczęła...
co jest? ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- czekoladka, aleksandretta gratuluję udanych wizyt ![]() ![]() czekoladka faktycznie będziesz miała dużą dzidzię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
Zakorzenienie
|
AnetkaIzabell najwazniejsze, ze z dzieckiem wszystko ok
![]()
#1458 |
Rozeznanie
|
racja...najważniejsze, że mały jest zdrowiutki, dobrze waży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 |
Raczkowanie
|
potrzebuje fajnego przewijaka turystycznego w niskiej cenie , możecie coś polecić??
![]() |
#1460 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
No badania lepiej sobie zrob, bedziesz spokojniejsza. Zawsze to dodatkowe wyniki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1461 |
Zakorzenienie
|
80/50 z reguły. Podobno niskie
![]()
#1462 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też mi duszno ale jeszcze dycham. Jakby nie ten dech to by człowiek zdech ;-) Cytat:
Czuję, jakby mnie obręcz jakaś zgniatała. Na wysokości mostka. Ciężko mi nawet nabrać powietrza porządnie. Co to może być? Padam! Do jutra :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Rozeznanie
|
ja z tych co lubią mieć wszystko zaplanowane... o cc wprawie w ogóle się nie orientowałam co i jak? w głowie miałam cały plan ułożony na sn...
tak mnie dziś synek zdziwił tym swoim ułożeniem, że musiałam się dokształcić teraz na necie...i zastała mnie prawie 2 w nocy... kolorowych snów..zmykam i ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1464 |
Wtajemniczenie
|
Wy spac idziecie a ja juz po spaniu...
Gratulacje wizyt! U mnie cisnienie w ciazy z bardzo niskiego zmienilo sie na ok 130/75 i rzadko mam ponizej 120/60.
#1465 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez mam przewaznie 130/80.. ginka mowi ze jest.. niskie złe, wysokie złe... nie dogodzi się..
![]() I też czasem mam trudnosci z oddychaniem, zwłaszcza jak dużej postoję... albo ucho mi się zatyka... masakra... Anetka może dzieć jeszcze fiknie do góry nogami ![]() Frau nie bij, nie bij ;P jutro leżę i pachnę... Jest druga w nocy prawie, ja już sobie pospałam... :/ Wieje i leje na dworze... co tu robić?..
#1466 |
Rozeznanie
|
Ja znów przerwę w spaniu mam choinka :-/
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wy to o kosmicznych godiznach wstajacie, to moja 6 rano to pikus. A i tak czekam jak goscie sie ogarna i pojada bo chwile po 7 maja jechac. I ide dalej spac
![]()
#1468 |
Zakorzenienie
|
Myslalam, ze ponarzekam, ze nie moge spac, ale jak widze, o ktorej niektore z Was sie pobudzily to siedze cicho
![]() Dzis rozpoczynam 34 tc. Naprawde musze zabrac sie za prasowanie ubranek i pakowanie torby ![]() A maly od kliku dni tak sie wygina, ze brzuch rusza sie we wszystkie strony ![]()
#1469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1470 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Aneteka - ja miałam takie ciśnienie przed ciążą i tak do połowy ciąży, teraz mam wyższe, może sróbuj jeszcze więcej pić? Z tymi porodami to przecież październik już za parę dni a poród przed terminem to częstą sprawa ![]() ![]()
18.08.2012 - zaobrączkowana ![]() lipiec 2013 (9/10tc) ![]() Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami ![]() Edytowane przez benetta Czas edycji: 2014-09-23 o 06:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.