Listopad- Grudzień 2014- część VIII :) - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-01, 09:31   #1441
Kasia427
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)

Kurcze dziewczyny... współczuję Wam tego nawału... już któraś z kolei na wątku...

Kostka ja rękawiczek jeszcze nie zakładałam... ale dziś już chyba założę, bo zimno naprawdę...

No właśnie... kiedy zmykamy na odchowalnię...? Bo czasy ciąży już minęły bezpowrotnie
Stary 2014-12-01, 09:39   #1442
eclariss
Rozeznanie

Ja to wogule mialam nawal jeden dzien a teraz nawet wkladek laktacyjnych nie uzywam bo mi nic nie leci..cos mam malo pokarmu chyba laktatorem troche pobudze...jak cyce byly pelne to mi Milka ladnie spala po 3h.

U mnie mroz..wszystko biale jak w bajce mogloby tak.na swieta byc

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Nooo laski trzeba na odchowalnie frunac 😀
Stary 2014-12-01, 09:44   #1443
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Położna stwierdziła ze nie jest złe,mam zapalone kanaliki,ale ulga po tej kapuscie.
A mała ma trądzik niemowlecy powiazala to z powiększonymi cycuszkami ze to od hormonów moich.
Z katarem narazie mam nic nie robić bo nie jest złe,zresztą i tak w środę idziemy do lekarza po bioderkach

Pępek obejrzała i kazała fioletem robić bo trzyma skubany mocno. No i z kąpielą powiedziała ze mam spróbować nie dac jej spać przed,a jak to nie pomoże to kąpać rano bo może kąpiel ja pobudza zamiast uspokajac i potem zasnąć nie może.

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 09:48   #1444
eclariss
Rozeznanie

Dziewczyny jak to jest z smoczkami do butelek... bo miałam jedną butelkę z smoczkiem 0+ ale oczywiście smoczek gdzieś przepadł i teraz kupować już do tej butli smoczek 1+ czy 0+ ??
Stary 2014-12-01, 09:59   #1445
Kostka09
Zakorzenienie

Wychodzicie dzisiaj na spacer?
U mnie ponuro -2 i troche wieje...sama nie wiem...

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak to jest z smoczkami do butelek... bo miałam jedną butelkę z smoczkiem 0+ ale oczywiście smoczek gdzieś przepadł i teraz kupować już do tej butli smoczek 1+ czy 0+ ??
Chyba zalezy od butelki bo chyba sa rozne smoczki do roznych butelek..
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 10:04   #1446
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Cześć
Dziś Staś został w domu, bo kaszle strasznie, teraz się nebulizuje, Lilcia się budzi, ja tak średnio wyspana, ale ujdzie.

My też tak koło 19-20 kąpiemy, ale staram się ją pół godziny przed nakarmić, bo inaczej będzie się darła. Potem jeszcze dokarmiam. Zazwyczaj też już nie śpi do 23, ale mi to odpowiada, potem wszyscy idziemy spać razem.

Eclariss, możesz próbować stopniowo po parę minut wcześniej wybudzać, żeby potem szybciej zasypiała

Ela, spuszczaj troszkę pokarmu, tak żeby piersi nie bolały, nawał ustąpi z czasem, Jaś się przyzwyczai, spokojnie, a chodzi do przedszkola teraz?

Keithlyn, ja z Rivanolu robiłam po pierwszym porodzie okłady i i le dało leżałam na ręczniku bez majtek i wietrzyłam

To kiedy na odchowalnie idziemy????

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Ja wkładam ten za duzy kombinezon, bo Lilce bez różnicy, i tak leży i śpi, tylko na głowę czapkę, żeby uszy były zakryte.

Tak, do usg bioderek trzeba dziecko rozebrać do golaska, bodziaka wystarczy do góry podsunąć, żeby był dostęp do bioderek, lekarz smaruje żelem i głowicą taką zwykłą (nie pamiętam, moze mniejszą trochę) jeździ po biodrach i ogląda, czy ok.

Ja się urodziłam z dysplazją stawów biodrowych, jeden staw, to miałam całkiem nie wykształcony, musiałam przez pierwsze miesiące życia w takim metalowym aparacie lezeć, który mi ustawiał odpowiednio nogi i ładnie się wszystko naprawiło.
Jas jeszcze sie nie wykurowal i chyba jest gorzej... pojechali do lekarza. Ten tydz zostawimy go w domu. A moze caly grudzien.... zobaczymy
Mala spala chyba ze 2 h. Tyle z tego nawalu ze sie porzadnie najada dzis juz mi lepiej z cycami. Moze bedzie dobrze....
Stary 2014-12-01, 10:19   #1447
Zanet84
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Aleska ja po porodzie tez byłam w jakimś szoku, że jak mi małą na brzuch położyli to tylko japę rozdziawiłam, gały wytrzeszczyłam i tyle... dopiero położna wzięła moje ręce i mąż i jakoś ją objęłam

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

No u mnie jest to samo czasem, myslalam ze to brak pokarmu, ale jak nacisne to leci... kolka...? Tylko u nas to trwa nie wiecej niz 5 minut.. i przewaznie popoludniami... no w kazdym badz razie mi się wydaje, ze to cos z brzuszkiem...
U nas pomaga układanie na boczku, na pupę rękę kładę i lekko ją bujam...
No u nas tylko wieczorem i tak 5-10 minut...
No i to ulewanie mnie martwi

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Witam się z rana

dziewczyny jak przestawić małą??codziennie od 20 do 00 nie śpi a w dzień nie ma ani jednej takiej długiej przerwy max2h nie śpi..

kurde przeglądam zeszyt w którym zapisywałam wzystko co połozna kazała załatwić z formalności i mam tak że akt urodzenia, potem pesel a jak będzie pesel to starostwo...i nie wiem o co kaman z tym starostwem się tam niby załatwia?? Czy ja coś ominęłam..bo przecież kartę w nfz się wyrabia w pracy zgłasza się do zusu no i to wszystko no nie?
U nas w pracy zgloszenie do ubezpieczenia, potem karte nfz w oddziale nfz, i becikowe w mopsie. Moze becikowe tak zapisalas

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Azulanem - gin tak kazal, i wszystko zeszlo TR tez mialam ale w koncu nie robilam.

My kapiemy kolo 20 a zasypia roznie ale najdalej o 22, karmie troche przed kapaniem a potem juz po jedzeniu gasze swiatlo i karmie az zasnie.

Ile warstw zakladacie na spacer jak jest mroz...?bo ja juz glupieje od tego, zimowe kombinezony sa na niego za duze i zakladam misiowy ale mam spiworek welniany w wozku to chyba wystarczy??

I jeszcze pytanie jak wyglada to usg bioderek? Trzeba calego malucha rozebrac? Czy jak?

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Moje dziecko konczy dzisiaj miesiac
Ja sciagalam tylko spodnie i pielucha byla rozpieta

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Cześć
Dziś Staś został w domu, bo kaszle strasznie, teraz się nebulizuje, Lilcia się budzi, ja tak średnio wyspana, ale ujdzie.

My też tak koło 19-20 kąpiemy, ale staram się ją pół godziny przed nakarmić, bo inaczej będzie się darła. Potem jeszcze dokarmiam. Zazwyczaj też już nie śpi do 23, ale mi to odpowiada, potem wszyscy idziemy spać razem.

Eclariss, możesz próbować stopniowo po parę minut wcześniej wybudzać, żeby potem szybciej zasypiała

Ela, spuszczaj troszkę pokarmu, tak żeby piersi nie bolały, nawał ustąpi z czasem, Jaś się przyzwyczai, spokojnie, a chodzi do przedszkola teraz?

Keithlyn, ja z Rivanolu robiłam po pierwszym porodzie okłady i i le dało leżałam na ręczniku bez majtek i wietrzyłam

To kiedy na odchowalnie idziemy????

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Ja wkładam ten za duzy kombinezon, bo Lilce bez różnicy, i tak leży i śpi, tylko na głowę czapkę, żeby uszy były zakryte.

Tak, do usg bioderek trzeba dziecko rozebrać do golaska, bodziaka wystarczy do góry podsunąć, żeby był dostęp do bioderek, lekarz smaruje żelem i głowicą taką zwykłą (nie pamiętam, moze mniejszą trochę) jeździ po biodrach i ogląda, czy ok.

Ja się urodziłam z dysplazją stawów biodrowych, jeden staw, to miałam całkiem nie wykształcony, musiałam przez pierwsze miesiące życia w takim metalowym aparacie lezeć, który mi ustawiał odpowiednio nogi i ładnie się wszystko naprawiło.
Moja kuzynka nosila rozporke chyba pol roku

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Wychodzicie dzisiaj na spacer?
U mnie ponuro -2 i troche wieje...sama nie wiem...

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Chyba zalezy od butelki bo chyba sa rozne smoczki do roznych butelek..
U mnie spory wiatr, siedzimy w domu
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 10:22   #1448
Kasia427
Wtajemniczenie

Ja muszę dzisiaj jechać chłopcom kupić czapki, szale i rękawice na zimę bo z tamtego roku już za małe, więc małą albo zabiorę ze sobą, albo zostanie z tatusiem... tak zimno, że nie mam sumienia jej wystawiać... jeszcze słońca nie ma, tylko wieje...
Stary 2014-12-01, 10:26   #1449
sloneczko_1201
Zadomowienie

U nas na badaniu bioderek trzeba było ściągnąć tylko dół młody akurat miał spodenki i dziecko przekładał tylko na boki i pamprsa odpinał tylko z boku. Potem odpiął całego i na wprost tam sobie przekładał nóżki i też tylko odpięty pampersik był.

Ja dzisiaj jadę po laktator bo już nie wiem ile zjada to moje dziecię i co tam w cyckach jest i zobaczę.

U mnie dzisiaj minus 3 i też nie wiem czy iść, bo strasznie nieprzyjemnie a musiałabym do sklepu iść.

Każdy smoczek kolejny ma więcej dziurek jak się małej piło dobrze tym 0+ to bym wzięła taki sam. Mój dość szybko pije tym 0+, więc 1+ chyba by się ksztusił.

Razem możemy więcej...

Edytowane przez sloneczko_1201
Czas edycji: 2014-12-01 o 10:28
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 10:49   #1450
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
W pamperscie zostaje czy tez trzeba zdjac?
A co pod kombinezon? Ile warstw?
Rekawiczki zakladacie na koncowki rekawow? czy zostawiacie raczki w za dlugich rekawkach?
Tylko dół lekarz kazał rozebrać i zostawić pampersa, sam go delikatnie rozchylał i po bioderku raz jednym raz drugim jeździł, bo powiedział, że kilka razy już go chłopcy obsikali i woli się osłaniać pampkiem.

Cytat:
Ja by zostawiła 0+, bo większy może mieć za duże otworki.

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Jas jeszcze sie nie wykurowal i chyba jest gorzej... pojechali do lekarza. Ten tydz zostawimy go w domu. A moze caly grudzien.... zobaczymy
Mala spala chyba ze 2 h. Tyle z tego nawalu ze sie porzadnie najada dzis juz mi lepiej z cycami. Moze bedzie dobrze....
Będzie dobrze, powoli się mleczarnia ustabilizuje.

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
No u nas tylko wieczorem i tak 5-10 minut...
No i to ulewanie mnie martwi

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

U nas w pracy zgloszenie do ubezpieczenia, potem karte nfz w oddziale nfz, i becikowe w mopsie. Moze becikowe tak zapisalas

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Ja sciagalam tylko spodnie i pielucha byla rozpieta

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Moja kuzynka nosila rozporke chyba pol roku

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

U mnie spory wiatr, siedzimy w domu
Mama właśnie wspominała, że kiedys nie bło takich fajnych bodziaków, pajaców rozpinanych w kroku i ona sama mi przerabiała, żeby z tym żelastwem między nogami mogła mnie przewinać, też coś koło pól roku miałam.

A pytałaś lekarza albo położną o ulewanie?
Refluks to chyba w późniejszym wieku się diagnozuje, mojej koleżanki syn miał ten utajony, w badaniu rtg wyszło, ale dziecko musiało wypić najpierw kontrast, wiec starsze było, nie pamietam dokładnie.

U nas też zimno, buro i ponuro, zostaję z dziatwą w domu.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Syn siedział i jadł kanapki z szynką, zostawi jedną na talerzu i przyzedł się przytulić, za chwile patrzę, a na kanapce nie ma już szynki a kot siedzi i się oblizuje.
To mówię: Stasiu, nie pilnowałeś kanapki, to jesz teraz z samym masłem.
Stasiu do kota (z mordem w oczach): Dziękuję ci Pacyna!
Stary 2014-12-01, 11:23   #1451
szybkawolna
Rozeznanie

jol
karmi ktoras tylko mlekiem modyfikowanym ? jak wygladaja kupki dziecka? dopajacie dziecie ? bo ja juz zdziklam, mala dopoki mialam mleko co jej odciagalam to robila kupki ala jajecznica, a odkad mleko sie skonczylo i jets na samym modfikowanym to kupka stala sie bardziej zbita i wyglada jak muszardowa plastelina ? i nie wiem czy sie martwic czy co ?

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Aaa , jak wam dzieczaczki ulewajalub chcecie zeby wam ladniej pospaly jak maja z tym problem to polecam Bebilon Nutrica substancja zageszczajaca od pierwszych dni zycia i jest zarowno dla dzieci karmionych piersia i butelka, polecenie dostalam od pediatry

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-01, 11:29   #1452
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szybkawolna Pokaż wiadomość
jol
karmi ktoras tylko mlekiem modyfikowanym ? jak wygladaja kupki dziecka? dopajacie dziecie ? bo ja juz zdziklam, mala dopoki mialam mleko co jej odciagalam to robila kupki ala jajecznica, a odkad mleko sie skonczylo i jets na samym modfikowanym to kupka stala sie bardziej zbita i wyglada jak muszardowa plastelina ? i nie wiem czy sie martwic czy co ?

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Aaa , jak wam dzieczaczki ulewajalub chcecie zeby wam ladniej pospaly jak maja z tym problem to polecam Bebilon Nutrica substancja zageszczajaca od pierwszych dni zycia i jest zarowno dla dzieci karmionych piersia i butelka, polecenie dostalam od pediatry
Takie kupki jak piszesz są normalne na mm tak mi położna powiedziała i my takie też mamy
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 11:38   #1453
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko dół lekarz kazał rozebrać i zostawić pampersa, sam go delikatnie rozchylał i po bioderku raz jednym raz drugim jeździł, bo powiedział, że kilka razy już go chłopcy obsikali i woli się osłaniać pampkiem.

Ja by zostawiła 0+, bo większy może mieć za duże otworki.

Będzie dobrze, powoli się mleczarnia ustabilizuje.

Mama właśnie wspominała, że kiedys nie bło takich fajnych bodziaków, pajaców rozpinanych w kroku i ona sama mi przerabiała, żeby z tym żelastwem między nogami mogła mnie przewinać, też coś koło pól roku miałam.

A pytałaś lekarza albo położną o ulewanie?
Refluks to chyba w późniejszym wieku się diagnozuje, mojej koleżanki syn miał ten utajony, w badaniu rtg wyszło, ale dziecko musiało wypić najpierw kontrast, wiec starsze było, nie pamietam dokładnie.

U nas też zimno, buro i ponuro, zostaję z dziatwą w domu.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Syn siedział i jadł kanapki z szynką, zostawi jedną na talerzu i przyzedł się przytulić, za chwile patrzę, a na kanapce nie ma już szynki a kot siedzi i się oblizuje.
To mówię: Stasiu, nie pilnowałeś kanapki, to jesz teraz z samym masłem.
Stasiu do kota (z mordem w oczach): Dziękuję ci Pacyna!
Takie czestsze ulewanie ma dopiero od weekendu...jesli bedzie sie powtarzac, planuje isc do lekarza w tym tygodniu
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 11:44   #1454
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
jol

Przepajaj woda.
Kupy na mm sa inne, maja inny kolor i konsystencje bardziej jednolita, ale plasteliniaki to nie jest pozadana sprawa...
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 11:47   #1455
Kasia427
Wtajemniczenie

No szybka kobito gdzie Ty się podziewasz...!? Te kupy są ok!
Co u Was? Jak Nadia?

Indra uśmiałam się z akcji z szynką i kotem dzieci są świetne!

Mi cycek zaraz eksploduje, a Sara śpi od 10.00...
Stary 2014-12-01, 11:52   #1456
unheeded
Raczkowanie

Cytat:
jol

Nasz robi nie całkiem rzadkie, ale też nie plastelinę. Położna mówiła, że jak kupa za gęsta to trzeba więcej przepajać wodą.
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 11:52   #1457
martha330
Zakorzenienie

O jakiej karcie NFZ piszecie ? Bo mialam sie zapytac juz wcxesniej i zapominalam... my czekamy jeszcze na pesel....

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 11:58   #1458
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
No szybka kobito gdzie Ty się podziewasz...!? Te kupy są ok!
Co u Was? Jak Nadia?

Indra uśmiałam się z akcji z szynką i kotem dzieci są świetne!

Mi cycek zaraz eksploduje, a Sara śpi od 10.00...
Mi właśnie mała zasnęła, trochę cyca pociągnęła tylko, jak się zaraz na żarełko nie obudzi, to też będzie mega cyc spuchnięty.

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
O jakiej karcie NFZ piszecie ? Bo mialam sie zapytac juz wcxesniej i zapominalam... my czekamy jeszcze na pesel....
U mnie w warmińsko-mazurskim czegoś takiego nie ma.

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Szybkawolna się zjawia i ani cześć, ani nic więcej... nie ładnie
Stary 2014-12-01, 11:59   #1459
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
To chyba tylko na południu Polski... na Śląsku...? Nie wiem, bo u mnie nad morzem też tego nie ma

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
[/COLOR]Szybkawolna się zjawia i ani cześć, ani nic więcej... nie ładnie
Noooo właśnie, bacik jak nic :P
Stary 2014-12-01, 12:12   #1460
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Moja dzisiaj miała 3 kupy,plastelinka,normalna a mega kupsko lekko zielone

Dzisiaj tylko pije mleko i SPI,wiec może po południu będzie aktywna i ładnie zasnie potem....

W smyku promocje 70% -nakupilam dla starszej i dla Dominiki tez ponad 2 stowki poszly

Weronika idzie dzisiaj na roraty,tradycyjnie juz 3 rok z rzedu

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 12:22   #1461
szybkawolna
Rozeznanie

dziec to dla mnie czarna magia ;p odsypiam kiedy moge ;p
nie wiem skad wy bierzecie sile ;p
przed chwil moe dziecie po zrobieniu plasteliny i przebraniu pieluchy postanowilo zrobic znowu kupe ale tym razem o konsystencji jajecznicy ;p my szczepienia i bioderka mamy 18.11 a mala zaraz miesiac bedzie miala ;p leci czas ;p

nie bijcie
Stary 2014-12-01, 12:37   #1462
fiorella22
Zadomowienie

Aleska, g r a t u l u j e porod marzenie- nic, tylko dzieci rodzic

Kasia, ja zaraz po porodzie dostalam w szpitalu masc Sedorrhoide. Smarowalam 3razy dziennie i juz praktycznie nic nie ma. Polecam ta masc ale nie wiem czy jest w Polsce. Jedt w bialo-zoltej tubce.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 12:56   #1463
szybkawolna
Rozeznanie

a dziewczyny jakby ktoras chciala to sprzedaje swoj laktator elektrczny Medela Swing uzywalam cale 2 tygodnie i byl nie zastapiony ;P reczne to jednak trzoda :P chce za niego 350 zl jakby ktos cos to Priv
Stary 2014-12-01, 13:05   #1464
Frau Gizela
Rozeznanie

Jesteśmy w domu!

Gratulacje dla nowych mam

Już w miarę żyję, M.niestety kaszle i ma powiększone węzły :-(

Potem napiszę więcej
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 13:14   #1465
magdula87
Rozeznanie

My kończymy dzisiaj 5 tygodni

Usg bioderek Mati miał jeszcze w szpitalu

Za to ja dzisiaj załatwiłam skierowania do ortopedy na standardową kontrolę i do chirurga dziecięcego na konsultację ws przepukliny pępkowej . Jutro jadę na Śląsk go umawiać
A w przychodni miło mnie zaskoczyli, zostałam przepuszczona przed wszystkich pacjentów, ponieważ mam malutkie dziecko
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 13:22   #1466
sloneczko_1201
Zadomowienie

Frau super, że jesteście w domu Niech już was te choróbska odpuszczą.

Czekoladka moje dziecko w dzień prawie nie spi a i tak po kąpieli nie zasypia tylko między 22-23.
Kurcze przeczytałam o tym smyku i się boję na stronę wejść

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 13:27   #1467
alekaz1
Zakorzenienie

Moja mala w 6 dni przybrala 130 gram wazy 3800

a moje saczenie na bliznie po cc niby sie ladnie goi mam duzo wietrzyc i moczyc dalej w tej 10% nacl

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Ile wam malenstwa dzienie zjadaja mm? Butelek czy ml. Moja do wczoraj max 690 ml a dzis je co chwile normlanie.
Stary 2014-12-01, 13:30   #1468
szybkawolna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość

a moje saczenie na bliznie po cc niby sie ladnie goi mam duzo wietrzyc i moczyc dalej w tej 10% nacl

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Ile wam malenstwa dzienie zjadaja mm? Butelek czy ml. Moja do wczoraj max 690 ml a dzis je co chwile normlanie.
ja 6-7 butelek po 90 ml czasem jej sie zdarza nie dojesc
Stary 2014-12-01, 13:34   #1469
manieczka1
Zakorzenienie

Kostka juz miesiac? ale to leci nie odpowiem jak ubrac na spacer bo my jeszcze nie bylismy
Oj czekoladko...mi sie wlasnie tak zaczelo. Najpierw rano lekko czerwona piers i myslalam, ze to maly przy karmieniu mnie podrapal, a wieczorem cala juz czerwona, goraczka 38,5 i mega dreszcze. Oby u Ciebie sie nie rozkrecilo jak u mnie. A juz doczytalam ze polozna byla no to db
Eclariss ja mam smoczek 0 i powiem Ci ze moim zdaniem i tak ta dziurka za duza maly z piersi sie przestawic nie moze i za szybko mu leci chyba, mimo ze jedna dziurka. No, ale moj ma lekko ponad tydzien.
Indra hahaha niezle i kot zadowolony i syn
Szybka u nas zolte kupki, raz nawet cos ala twarozek bylo, ale z tego co pamietam to polozna wspominala, ze tak moze to wygladac
Ja tez wlasnie nie wiem co to za karta i po co ona?
Magdula a u Ciebie 5 tyg. Jak ten czas pomyka
Frau db ze juz w domku
Sloneczko ja tez sie boje wejsc na str smyka
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 13:35   #1470
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość

6 butli po 90 ml, ale chyba pomału przejdziemy na 120 ml bo po zjedzeniu 90 ml jeszcze ssie pustą butle

Kurde kusi mnie ten smyk

Edytowane przez Monian
Czas edycji: 2014-12-01 o 13:36
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości