|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wzajemnie się wspieramy - my, Aniołkowe Mamy. Zapraszamy :-)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem co czujesz... trudno się otrząsnąć...
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Othy. Przykro mi, że Was też to spotkało. Ja 1,5 miesiąca temu też dowiedziałam się, że naszemu Aniolkowi serduszko przestało bić- byłam w 12 tc. U nas lekarze za wszelką cenę starali się uniknąć łyżeczkowania i się udało. W sumie dostałam chyba 12 tabletek, ale udało się bez zabiegu.
|
#1444 |
|
Wtajemniczenie
|
Othy witaj i bardzo mi przykro że zawitałas do nas. Pamiętam cię z wątku grudniowek, ponieważ go podczytywałam, bo miałam ogromna nadzieję na bycie mama grudniowa. Niestety 2 tyg temu poroniłam po raz czwarty.
Jak tam krwawienie? Musisz mieć zabieg? Nie lepiej farmakologicznnie? |
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Othy, ciesze sie, ze tu napisalas
|
#1446 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Othy, bardzo mi przykro że Cię to spotkało
Dobrze że masz męża przy sobie... Ja na podobnym etapie dowiedziałam się że straciłam synka tylko że serduszko przestało bić w 13tc. Był już większy i chociaż go "urodziłam" to i tak potem miałam zabieg. Jak nie chcesz się zgadzać na zabeg to nalegaj na to, zawsze mogą go zrobić za kilka dni jeśli usg pokaże że nie oczyściła się całkiem.Jols ja bym bez jedzenia jajek padła Muszę się pilnować żeby nie jeść za dużo, gdybym mogła to codziennie 5 Wiosna fajnie że po narodzinach Krzysia się dalej u nas udzielasz ;* Aż miło czytać o waszym szczęściu ![]() Dot a jak Twoja mama, jest już w pełni sił na przywitanie wnuka? Ja od wczoraj jakoś w podłym nastroju. Eh od wczoraj mnie coś tam na dole swędzi, podobno to przez hormony ale ja już się boję infekcji. Dzisiaj musiałam wstać o 7 zawieźć męża, miałam nadzieję kupić w drodze powrotnj w aptece jakiś płyn do higieny dla ciężarnych ale była od 9 A do innej to ja autem bym się bała jechać :/ Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1447 |
|
Konto usunięte
|
Hej Othy
Ja na podobnym etapie straciłam 2 ciąże, a dzisiaj moje szczęście drzemie w łóżeczku i ssie niewidzialnego smoczka ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1448 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za wsparcie. W nocy bardzo słabo krwawiłam, więc o 5 wzięłam kolejną dawkę 2 tabletki dopochwowo, tak jak zalecił lekarz. Chwilę się zdrzemnęłam i jak wstałam i poszłam do toalety to coś cięższego czułam że się ze mnie wyślizguje i głośno wpadło do sedesu. Zauważyłam tylko, że nie były to zwykłe skrzepy tylko jakby trochę tkanki. Nie zdążyłam tego złapać... . Zastanawiam się czy to możliwe, by na tym etapie wydalić w całości pęcherzyk z zarodkiem. To było bardzo dziwne uczucie, a potem pojawiło się dużo więcej krwi. Teraz cały czas krwawię.
![]() . Mam za sobą ciężką noc, a w głowie mnóstwo pytań.---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 07:07 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;60345816]Hej Othy Ja na podobnym etapie straciłam 2 ciąże, a dzisiaj moje szczęście drzemie w łóżeczku i ssie niewidzialnego smoczka ![]() ![]() ![]() [/QUOTE]I poznałaś przyczynę swoich poronień? Będę męczyć o te badania, bo chodzę do gina prywatnie, więc i tak za wszystko będę musiała zapłacić. A nie chcę trzeci raz tego przeżywać
Edytowane przez Othy Czas edycji: 2016-05-14 o 09:10 |
|
|
|
#1449 |
|
Zadomowienie
|
Othy bardzo mi przykro, wiem co czujesz.. Nie bój się zabiegu, ja też się bardzo bałam, wręcz byłam przerażona. Ale to nic nie boli, zasypiasz i budzisz się już z powrotem na sali.
U mnie wszystko w porządku, żadnych zrostów itp. Ale jak wróciłam do kliniki po tych 4 tyg, to wszystko wróciło, mało się nie rozwyłam w gabinecie jak lekarz zapytał jak się czuję.
|
#1450 |
|
Konto usunięte
|
Othy nie, nie poznałam... Ale kiedy zaszłam w ciążę z synkiem, pierwsze co zrobiłam to badanie tsh i okazało się, że mam niedoczynność tarczycy. W poprzednich ciążach nie doczekałam do tego badania, więc możliwe, że to była przyczyna. Dostałam też profilaktycznie acard na rozrzedzenie krwi. I to był przepis na sukces - euthyrox 25 i acard. Plus Aniołki czuwające nad bezpieczeństwem swojego braciszka.
|
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ohty witaj! Edytowane przez dotuniek Czas edycji: 2016-05-14 o 10:52 |
|
|
|
|
#1452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzieki
|
|
|
#1453 |
|
Konto usunięte
|
Witam kolejną aniolkowa mamę
Muff ja mam uczulenie na jajka w 3 i 4 stopniu bo nie pamiętam czy na białko czy na żółtko mam większe |
|
|
|
#1454 |
|
Konto usunięte
|
Muf mi lekarz zalecił w ciąży żel provag
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Belly powiedziało dzisiaj, że właśnie zaczęłam 9 miesiąc - normalnie strach się bać! Bo my jeszcze zupełnie nie gotowi... a tu jeszcze dwa tygodnie i młody może bezpiecznie wychodzić na świat!
![]() Muff co do mojej mamy to już praktycznie wszystko w porządku, po przygodzie została jej chrypka pointubacyjna - niestety uszkodzili jej rurką struny głosowe i ma okrutnie przepity głos i jeszcze nie wygojona odleżyna na pięcie. Generalnie mogłaby już wrócić do pracy, ale do czerwca ma zabiegi na przyspieszenie gojenia tej odleżyny. Z tego co powiedziała to wraca do pracy od lipca, raz żeby spokojnie wygoić tą ranę a dwa żeby móc mi pomóc zaraz po porodzie. Później ponieważ ja mam praktyki na początku września to tak rozpisała sobie urlop i będzie się małym zajmować, jak ja będę jeździła na zajęcia. Edytowane przez dotuniek Czas edycji: 2016-05-14 o 11:11 |
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teoretycznie moze nie byc donoszony ale jak bedzie gotowy to zacisniecie nog nie pomoze ![]() Znalazlam swiety graal cukrzycowy! W lidlu u nas sa bulki wysokoproteinowe, ciemne, z ziarnami. Cukier mega niski po nich ! Wlasnie stoje w kolejce bo kupilam 8 ![]() Rano po takiej mialam cukier 93
Michaś +03.07.2015 12tc. Mikołaj <3 28.05.2016 Hania <3 28.06.2019 Edytowane przez mala_biegaczka Czas edycji: 2016-05-14 o 11:28 |
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Niestety, ale czasami nie udaje się farmakologicznie wywołać poronienia... Z resztą mogłam dalej chcieć te tabletki, ale dopadła mnie już taka bezsilność, że nic się nie dzieje, że zgodziłam się na łyżeczkowanie. Do tego byłam mega podrażniona od ciągłych badań ginekologicznych, aplikacji tabletek że już nawet siedzieć nie potrafiłam... Ogólnie też się stresuję czy przy ciąży szyjka wytrzyma, ale znam dziewczynę która miała 2x łyżeczkowanie a za trzecim razem udało jej się donosić ciążę i nic z szyjką się nie działo. Do tego zabieg wykonywała ordynatorka szpitala, kobieta o niesamowitym doświadczeniu, więc wiem, że krzywdy by mi nie zrobiła. Więc głowa do góry, trzeba wierzyć, że będzie dobrze. Minęło już pół roku i zaczynam myśleć o kolejnej ciąży, wewnętrznie się wyciszyłam.
|
|
#1460 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I super ,ze z mama juz tak dobrze. Bedziesz miala pomoc , super. Cytat:
Bo u mnie dramat z cukrami przez ostatnie dwa dni.Ale mam juz tez probody chlebek wiec moze cos sie poprawi Gorzej ,ze w nim mini mini wegli wiec cos musze zamiennie dodac do diety. Othy witaj Przykro mi z powodu Twojej straty. Ja stracilam dzieciatko w 14 tc. I co najgorsze musialam zdecydowac sie na poronienie ,zeby ratowac siebie ( sepsa) a malenstwo mimo tego zylo ... Tutaj na pewno znajdziesz wsparcie jakiego potrzebujesz Padam na pysk. Dzisiaj od rana zakupy uskutecznialismy bo maz chcial gatki krotkie. I tradycyjnie wedliny i inne rzeczy jak to w sobote a wszedzie dzikie tlumy bo przeciez jutro jeden dzien swieta i sklepy zamkniete
|
||
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
Ukojenie przejrzalam internety i te buły sa tylko w UK :/ nie ma ich w Polsce a szkoda
https://128neveragain.com/2015/07/04...roteinowe-27g/ Mimo wszystko wrzuce. Moze jakims cudem gdzies sie znajdzie
|
|
#1462 |
|
Konto usunięte
|
Dziś w sklepach mega tłumy
Oglądałam taki film dzień oczyszczenia - tak mi się skojarzylo bo ludzie tyle kupowali jakby się mieli bunkrowac w domach Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Widziałam te bułki w pl Nie pamiętam jak się nazwają Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Mleb tutaj po prostu sie nazywaja "wysokoproteinowe" fajnie jakby w pl byly.
|
|
|
#1464 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja ostatnio dostałam tabletki bo myślałam że się oczyści a tu prawie w ogóle krwawien nie było a kręgosłup myślałam że mi rozsypie się i szybko mnie wzięli do zabiegowego. Ogolnie to lekarz chciał robić zabieg bo zależało nam na wycinku bo podejrzewał zasniad |
|
|
|
|
#1465 |
|
Konto usunięte
|
Jeszcze chodzi mi po głowie czy to nie była biedra
Tak- jutro sklepy zamknięte bo święto Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
fatalnie się dzisiaj czuje... niedobrze mi, w głowie mi się kręci, z jednej strony odrzut od jedzenia z drugiej równocześnie wilczy głód, gorąco mi ale potrzeba siedzenia pod kocem ogromna... no nie mój dzień dzisiaj nie mój
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Caly jeden wolny dzien bez sklepow ![]() Kolejny " dlugi weekend " ( dla kogo wolny ) za 2 tygodnie - Boze Cialo.Wyslalam zapytanie do lidla czy beda w Pl
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Konto usunięte
|
Daj znać bo męczy mnie gdzie te bule kupiłam
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby byly bo pyszne
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

Muszę się pilnować żeby nie jeść za dużo, gdybym mogła to codziennie 5 
A do innej to ja autem bym się bała jechać :/ 

. Mam za sobą ciężką noc, a w głowie mnóstwo pytań.

Bo u mnie dramat z cukrami przez ostatnie dwa dni.