|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1441 |
Zadomowienie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
Farfalina, a tam w UK nie masz jakiś na oku fajnych sklepów internetowych? Myślałam, że tam jest większy wybór niż u nas. Napisz coś na ten temat
![]()
#1442 |
Zadomowienie
|
BEADSHOP ten sklep jest po prostu super!! Przedwczoraj wieczorem zamowilam i zaplacilam, i mialam prosbe do nich-jako iz ostatnio pare koralikow zamowilam pojedynczo <glupek>
![]() ![]() Dla mnie rewelacja, polecam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Rozeznanie
|
A ja mam pytankie dotyczące beadshopu. Czy oni podpisują kamyczki?Bo ja niestety nie bardzo się znam i mogę się pomylić w traksie ich odróżniania...bo chcę ich zamówić dość sporo i w podobnych kształtach........
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Konto usunięte
|
Nie, ale dostajesz super dokładną rozpiskę co, w jakim kształcie, ile i za ile zamawiałaś, więc nie ma problemu. Ja też zapominam nazw kamieni, ale dzięki tej rozpisce na kartce nie gubię się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 |
Rozeznanie
|
Aha...nio dobrze;] Tylko, że zamówie sporo kul 10mm, wiec tez bedzie cięzko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Konto usunięte
|
Ja uzywam, kupiłam o,5mm. Pierwszy raz taka grubość mam, ale podoba mi się. Co ważne: nie jest jasnosrebrny, tylko nieco ciemniejszy. Mnie to odpowiada, ale nie każdemu musi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Zadomowienie
|
Składałyście może kiedyś reklamację w Qnszcie? Zamówiłam u nich lawę i jest po prostu tragiczna...Raczej nie da się nic z niej zrobić, na dodatek jedna kulka,wcale nią nie jest
![]()
#1448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak btw, to Korallo jużnormalnie dziaął, z tym że sie popsuli.. nie ma gratisów, same studentki teraz tam siedzą, nawet panu nie można pomędzić, żeby więcej szkła sprowadził...
![]() |
#1449 |
Zadomowienie
|
No w każdym razie napiszę do nich, bo to co mi przysłali to jakieś nieporozumienie...
Ale dziś piękny dzień... ![]()
#1450 |
Raczkowanie
|
To tak jak ja... Zamawialam kulki. 8 sztuk w opakowaniu, z czego 2 do wyrzucenia, nawet jak bym sie bardzo uparla, to one nawet nie przypominaja kulek... A owale z lawy tez pozostawiaja wiele do zyczenia, na tych, ktore dostalam sa bialawe plamy z jednej strony. Ale nie bede reklamowac, nawet aparatu nie mam, zeby dokumentacje zrobic, poza tym i tak mi nie wysla zamiennikow do Portugali...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Zakorzenienie
|
W ogóle, jeśli porównać jakość kamieni, a zresztą i nie tylko, bo chociażby lampworki kule, które też w qnszcie kupowałam, z kamieniami w innych sklepach (raj korali i beadshop to w ogóle ma wszystko tak wyselekcjonowane...), to chyba qnszt ma jakiś C-grade :/
#1452 |
Zadomowienie
|
Na mojej lawie też były białe plamy...taki jakby nalot i w środku, w otworkach biała zaschnięta maź...nawet nie będę próbowała się domyslać co to było
![]()
#1453 |
Przyczajenie
|
heh, może faktycznie lepiej żyć w niewiedzy :P ja dostałam lawę w porządku, jedna kulka wyglądała tylko, jak to ktoś określił, jak "zeschnięte jabłko". fakt, miała rdzawy nalot, którego chyba nie powinna mieć, ale jak dla mnie to dodało uroku i unikalności
![]() za to dziś doszło drugie zamówienie i miałabym do Was pytanie - czy któraś z Was zamiawiała, w qnszcie lub gdzieś indziej, AGAT MSZYSTY? bo ja takowy zamówiłam, licząc na ciemnozielony kamień z bliżej nieokreślonym połyskiem czy jak to nazwać, a w torebce z domniemanym ww. widzę jakieś bardzobladofioletowe, lekko przezroczyste kulki ni ch. nie przypominające agatu, a tym bardziej mszystego. and i say - wtf o_O ktoś może ma jakieś dświadczenia na tym polu? edit2. no dobra, rozeznanie wykazało, iż: "ma zazwyczaj jasną, jednorodną barwę najczęściej przezroczystą. Bogato rozgałęzione wtrącenia (...) podobne są do mchu", ale zdjęcie w qnszcie nadal nie odpowiada temu opisowi ;] no cóż...-.- Edytowane przez lapwing Czas edycji: 2007-03-13 o 23:41 Powód: literówki;) |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Zakorzenienie
|
Lapwing, blado-fioletowe kulki? fioletowe? Też bym miała wątpliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Zadomowienie
|
ja zamawiałam ten mszysty agat, i w woreczku dostałam i te zielone i te przezroczyste z wtraceniami. też się zdziwiłam, że są tam jakies takie fioletki.
oni mają już wszystko popakowane, trochę beznadziejnie, jak widać; i jak widać zdjęcia też takie wybiórcze. mogli dać zdjęcie dwóch różnych kulek, to by człowiek potem się nie dziwił i nie denerwował. to ja mam pytanie takie, już dosyć dawno temu kupowałam w koralowie taki kwarc no i się okazało, że otwór w obu kamykach nie jest drożny, przy końcach z jednej strony. próbowałam przepchać, ale nie dało rady, nie mam odpowiednich narzędzi. mam do nich napisać w tej sprawie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1456 |
Zakorzenienie
|
Mój agat mszysty był ciemnozielony, miejscami z mlecznymi przebłyskami...
#1457 |
Przyczajenie
|
ha, to masz farta... ja chciałam właśnie taki ładny ciemny a dostałam jaśniutki -.- tyle dobrego, że chociaż kamień własciwy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Raczkowanie
|
Ja tez ten agat zamawialam i dostalam prawie identyczny jak na zdjeciu, moze tylko nieco bardziaj wyplowialy kolor, ale ogolnie to zastrzezen zero.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1460 |
Zakorzenienie
|
We czwartek wieczorem robiłam zamówienie w loopik.pl po raz pierwszy
![]() ![]() W ogóle, dwa maile od nich dostałam, i każdy był napisany tak, jakby ktoś tam siedział i pisał specjalnie, a nie gotowca wysyłał ![]()
#1461 |
Raczkowanie
|
Witam,
Mam do Was pytanie dotyczące Beadshopu. Wczoraj złożyłam u nich zamówienie, od razu zapłaciłam przelewem i...cisza. Nie dostałam żadnego maila z potwierdzeniem ani o zlożeniu zamówienia, ani o wpłacie. Czy to normalne, że się nie odzywają? Byłabym wdzięczna za odpowiedź ![]()
#1462 |
Zadomowienie
|
Po zalogowaniu możesz sama sprawdzić status zamówienia.
Mi też nie przysyłają nigdy potwierdzeń mailowo a najczęściej następnego dnia od wpłynięcia pieniędzy, zamówienie jest już u mnie ![]()
#1463 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Przelew zrobiłam w nocy, więc nawet nie liczyłam na przesyłkę juz dzisiaj. Uspokoiłaś mnie
![]()
#1464 |
Zadomowienie
|
Proszę
![]() Jeśli chodzi o Beadshop, to jest the best-szybko, sprawnie i piękne gratisy ![]()
#1465 |
Zakorzenienie
|
Potwierdzam, Beadshop rulez
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1466 |
Raczkowanie
|
Qnszt jest ok ale narzedzia lepiej kupowac osobiscie
![]() Przepraszam ze pisze bez polskich znakow. |
![]() ![]() |
![]() |
#1467 |
Zadomowienie
|
Ja też się zakochałam w beadshop
![]() ![]()
![]() |
#1468 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle, to gratisy tutaj mi się bardzo podobają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Zakorzenienie
|
Kikaa z allegro tym razem przegieła. Wysłałam siostrę do niej do kiosku po odbiór korali (ona ma po drodze z uczelni) i wróciła do domu z zupełnie innymi koralikami. (Na kopercie był napisany mój nick z allegro i nazwisko moje na drukowanych przez nią podsumowaniach, więc widzę, że ma niezły bałagan w allegro. Za dużo ludzi u niej kupuje i sobie nie radzi. Jechałam przez całe miasto jak głupia oddać te korale i zabrać moje. Mogła mi chociaż dać jakiegoś gratisa w ramach przeprosin, ale nic.
Nie wiem, jaki komentarz wystawić. Wcześniej zawsze było ok. Bez gratisów, ale ok.
#1470 |
Zakorzenienie
|
Szkoda tylko, że w beadshop ten drut posrebrzany jest za miękki. Kupiłam sobie i 0,6 i 0,8 i wygina się na wszystkie strony jak plastelina...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.