|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
| Pokaż wyniki sondy: Jakim jestes typem urody? | |||
| Wiosna |
|
58 | 14,50% |
| Wiosna/Jesień |
|
37 | 9,25% |
| Jesień |
|
33 | 8,25% |
| Lato |
|
110 | 27,50% |
| Lato/Zima |
|
70 | 17,50% |
| Zima |
|
92 | 23,00% |
| Głosujący: 400. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jakim jestes typem urody i co w nim lubisz? :)
Ja jestem zima południowa ^^ przynajmniej tak uważam z opisów. Lubię to , że dosyć szybko się opalam , w ciągu roku nie jestem blada. Nie bedę musiała korzystać z solarium
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Typowe lato.
Minusy: - blada cera, nie opalająca się prawie w ogóle (jak już to sztucznie bronzerami ), a jako gratis dostałam od natury uczulenie na słońce (na szczęście niezbyt intensywne) i... solarium (to akurat mi nie przeszkadza - źle mi w soczystych, mocnych kolorach (zazwyczaj), a szkoda, choć jak Mona Lisa (mam nadzieję, że nie pomyliłam nicka) mogłabym od rana do nocy chodzić w krwistej czerwieni - wolałabym mieć bardziej wyrazistą urodę albo być chociaż typem mieszanym lato-zima (w porywach zima południową, czyli total przeciwństwo )- nie mogę pomalowac włosów na ciemny kolor, bo wyglądam beznadziejnie blado i także dlatego jestem sobie blondynką , ale to już podchodzi pod Plusy Plusy: - kolor oczu - niebieskie - pewnie coś jeszcze, ale nie pamiętam Hmm, w sumie jestem raczej zadowolona, że jestem latem, choć z powyższego tego nie widać
|
|
|
|
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podobnie jak koleżanka jestem zima południowa Czyli śniada karnacja, czarne proste włosy. Oczy lekko skośne , ale moje geny to kontynent afrykański nie azjatycki. Najbardziej lubię to że jestem "inna" , lubię wyrózniać się z tłumu. Wbrew temu co piszą , że panie zimy nie powinny mieć w szafie kolorów beżowych, brązowych i khaki i że nie pasuje im złoto , ja się do tego w ogóle nie stosuję |
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Typowa zima. W tym czarnym naprawdę bardzo ładnie wyglądasz
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Rozeznanie
|
A ja jestem latem
chcialam od paru lat bezskutecznie wmowic sobie zem wiosna , ale chyba sie nie da :/ a wszystko przez lekko rudo - zlociste wlosy ( tyko na sloncu maja takie poblyski :/ ) teraz pomalu godze sie z porazka .. na zalaczonym zdjeciu wlosy typowo letnie ehhhh A w co lecie lubie , sama nie wiem na razie mam podejscie neutralne
|
|
|
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
Ja też nie wiem jaklim typem jestem
raczej lato z jeśienia
|
|
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem typową zimą mam mocna oprawę oczu a ich kolor niebieski z zielenia i żółcią.Naturalny kolor włosów zimny brąz chcociaż jakieś 2 lata temu sie przefarbowałam i góre mam platynowo-popielato jaśniutki bląd a dół kruczo czarny.Taki fajny kontrast a kontrasty uwielbiam wiec dobrze sie w nich czuję.A mój ulubiony kolorek to czarny .
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Zima południowa
![]() Co lubię - ciemną karnację, błyskawiczne opalanie się podczas spacerów , ciemną oprawę oczu, czerwone pełne usta. Intensywne kolory.Czasem żałuję, że w platynowym blondzie wyglądam jak przez balkon. Pół roku zabrało mi dojście do takiego wniosku (mimo 'delikatnych' sugestii rodzinki). Na siłę próbowałam osiągnąć efekt blondu z lat '30. Taka śliczna palatyna i pofalowane włosy. Ale teraz mam z powrotem głęęęęboki brąż i jest bardzo dobrze
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
ja też muszę przyznać że czasami zastanawiam się nad ciemnym brązem prawie że czarnym a w sumie dobrze sie czuję w moich włoskach więc ze zmiana się nie spieszę bo narazie jest ok
|
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Chyba zima...
Zawsze kochalam mocne intensywne i kontrastowe barwy. Swietnie czuje sie i ponoc wygladam w czerni, szkarlatnej czerwieni (moja cera prezentuje sie w niej najlepiej) takze w bieli. Zle wygladam w jasnych pastelach, ktore ponoc lubi lato, dlatego preferuje barwy zimy. Zle wygladam w brazowych i pomaranczowych ubraniach. W tym typie najbardziej lubie jego kontrastowosc i wyrazistosc szczegolnie te kontrasty miedzy jasnoscia cery i ciemnym kolorem wlosow. Podoba mi sie takze ciemna oprawa oczu i ich blask, wyrazistosc. No i ta urocza ciemna obwodka dokola tęczowki, ktora podkresla jej kolorek w moim wypadku raz stalowy, raz turkusowy a czasem nawet prawie bialy (w zaleznosci od nastroju czy oswietlenia). Uwielbiam typ krolewny sniezki Edytowane przez nerikka Czas edycji: 2006-08-31 o 17:45 |
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
Zima południowa
Cieszy mnie, że w zimie mam z natury ciemniejszą karnację, niż koleżanki które są opalone na solarium. Co za oszczędność pieniędzy i zmarszczek ![]() Lubię też swoje pełne usta i liczne pieprzyki, oraz to, że w lecie opalam się w mgnieniu oka na oliwkowy brąz.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem latem i lubię moją jasną cerę
![]() Trochę tylko mnie wkurza kolor moich włosów - niby ciemny blond, ale raz ciepły a innym razem taki szaro-mysi się wydaje
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
Ja jestem lato-zima ;] Lubię kontrast moich niebieskich oczu z ciemna oprawa(czarne rzęsy wiec nie musze zawsze malowac sie tuszem
) no i z czarnymi wlosami:P (kiedys byly ciemno brazowe). Minusy..? raczej trudno opalic twarz i troche dziwnie to wyglada jak jestem blada na twarzy a cialo mam brazowe...
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jestem dumną jesienią - nie wiem czy czystą, ale na pewno mam coś z jesieni
Uwielbiam moje zielone oczy i jasną cerę, i ciepłozłotawe włosy i uwielbiam to, że mogę chodzić w pomarańczu, ten kolor bardzo do mnie pasuje.
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Typ zimy Śnieżki - czarne włosy i blada skóra, oczy szaroniebieskie.
Co lubię w moim typie? To że można poszaleć z kolorami. Że latem długo ale w końcu mogę opalić się i udawać południową wersję a potem być bladzioszkiem. Jasne oczy do których pasuje prawie każdy makijaż.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
a ja jestem zimą południową.mam fajną wyrazistą urode.duże oczy,usta,śniada cera,ciemne włosy.w lecie szybko opalam sie na brazowo i nie musze chodzić do solarium
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
hm ja chyba jestem jednak latem nie wiosna,ale jak tak patrzylam na palety dla lata to wcale nie wygladam korzystnie w tych wszytkich kolorkach
|
|
|
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
witam koleżanki
![]() ja jestem jesienią, przynajmniej tak mi się wydaje ![]() Lubię bladą cerę, kolor włosów. Nie cierpie piegów i jasnej oprawy oczu No i tego ze pasują mi głównie ciepłe kolory, preferuje raczej zimne
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem wiosną z elementami jesieni
Lubię swoją karnację(chociaż ja często brązuję samoopalaczmi) i niebieściutkie oczy i lubie intensywne barwy,w ktorych mi jest dobrze:P
|
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
ja jestem wiosna
mam zielone oczka, ktore bardzo lubie cere brzoskwiniowa, ktora latwo nabiera cieplej barwy podczas opalania moje wloski sa kolory jasny/sredni braz w zaleznosci od pory roku, a obudowa oczu dosc ciemna ( ciemne brwi i rzesy) nizej zdjecia:http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1167422558 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...8&d=1167422558 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1167309231 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1167309231 |
|
|
|
|
#141 |
|
Rozeznanie
|
jestem Latem. a co w sobie lubię? na pewno niebieskie oczy i jasny odcień cery,no i kolor włosów ale po delikatnym rozjasnieniu
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem lato-zima (kocham czern, a czern kocha mnie
). Co lubie, w swoim typie ? Wszystko - tak jak i w innych typach urody-kazdy wg mnie jest interesujacy Ciesze sie, ze dostalam od natury: wlosy w kolorze (dosc jasny) popielaty-blond, ciemna oprawe oczu, jasna cere, zero piegow i jasne, "przezroczyste" oczy (czesto slysze, ze sa jak oczy psow husky ), ktore zmieniaja kolor, w zaleznosci od oswietlenia.
|
|
|
|
|
#143 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem jesonką
A więc, kocham moje zielone oczka, brązowe włoski o ciepłym odcieniu, i to że super wyglądam w pomarańczach, które kocham Nie cierpię za to jasnej cery, która dość ciężko się opala, ale wkońcu od czego są balsamy brązujęce i inne
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
a ja jestem zima, mam prawie czarne oczy i koralowe usta, wlosy b. ciemne, najbardziej lubie to ,ze prawie wszystkie kolory do mnie pasuja, nawet w blondzie(koniak) dobrze wygladalam, latwo jest stylizowac zime
|
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Zima- zimą chorobliwie blada, latem (aż do zimy
) czekoladka.Lubię w sobie to, że nigdy jeszcze nie przypaliłam się na słoncu, choć nie używam nawet najlżejszego faktora. No i może jeszcze prawie czarne oczy i dłuugie czarne rzęsy ![]() Za to niecierpię żółto-beżowego odcieniu skóry
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
jestem latem teoretycznie
ale takim co mu dobrze w cieplych odcieniach wlosow lubie - niebieskie oczy i ich ciemna oprawe jasna cere, ktora jednak gdy chce dobrze sie opala aczkolwiek wole byc blada ![]() lubie odcien swojej skory taki hmm porcelanowy |
|
|
|
|
#147 |
|
Raczkowanie
|
a ja jestem takim mieszańcem lata z zimą i dobrze mi z tym
-z natury jestem szatynką...byłam 8 lat blondynką a od 1,5 roku jestem brunetką (czekoladowo-brązowe włoski a czasem bardzo ciemny brązik ) i w tym kolorku włosów wyglądam świetnie.Nie zamierzam zmieniac go na zaden inny.Cerę mam a'la lato...brzoskwiniową w tonacji chłodnawej(włąsciwie to trudno mi ocenić bo latem jak się opalę jest ona złota i lekko przybrazowiona),oczy mam w odcieniu zieleni-moja znajoma plastyczka stwierdziła,że są szafirowe...Rzęsy i brwi mam ciemne.A najlepiej jest mi do twarzy w kolorach:-turkus,-fuksja,-czerwień,-oliwkowa zieleń,-biały,-szary,-czarny,-brązowy,zdecydowany róż-ale nie jaskrawy-ale tylko wtedy kiedy jestem opalona Kolory w których zle wygladam: -żółty-masakra! -bananowa zieleń -wiosenna,soczysta zielen -beż(nie nawidze beżu!) okropieństwo -błękit-porazka normalnie -pomarańczowy (choć gdy się ładnie opale-jak zawsze na złoty brązik to nawet ok wyglądam w pomarańczu) -fioletowy -złoty -srebrny -biel ecru'e (chyba to sie tak pisze) Czego w swoim typie urody nie lubie? -koloru oczu Co mi się w tym typie podoba? To, że jestem w stanie być raz latem raz zimą
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Wtajemniczenie
|
A Jakim ja jestem typem ? Pomozcie !
Wiem ze lepiej mi w pomaranczowym jak w rozu, a wiec pewnie jestem wiosna albo latem...
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
eternalvoyageur wydaje mi się,że jesteś zimą południową
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
Wydaje mi się, że eternalvoyageur to lato-zima.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

), a jako gratis dostałam od natury uczulenie na słońce (na szczęście niezbyt intensywne) i... solarium (to akurat mi nie przeszkadza

mam bardzo jasną cerę,choć latem jakoś się opalam/ale też bardzo szybko blednę. Mam turkusowe oczy:bo są i trochę zielone,i niebieskie, i szare, i nawet żółte
ale niby jestem zima,czarny powinien mi pasowac
raczej lato z jeśienia