Majówki 2016 - część trzecia - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-06, 18:51   #121
agassek
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Na jakimś blogu znalazłam takie https://www.etsy.com/shop/myministudio?ref=hdr ale drogie niestety

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 19:04   #122
gosiaczekbtm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Hmmm nie wiem czy powinnam bo chyba odbiore komus tytul matki roku. Zo ma pileczki z zoologicznego
gosiaczekbtm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 19:13   #123
monika2736
Rozeznanie

My uzywamy na ząbkowanie dentinox a słyszałam że camilla jest tez dobra
monika2736 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 19:21   #124
zabciajs
Zakorzenienie

Dzieki za opinie

Co do pluszaków to tak jak któras pisała nalezy je prać! A sadze, ze wiekszosc tego nie robi. Ja Gabi daje do zabawy pluszaki, piore je co jakis czas, albo wkladam do zamrazarki na noc (zwlaszcza te ktore nie mozna wyprac bo majs coś z dzwiękiem w srodku).

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Ula wlasnie przeczytalam, ze polecilas mi poduszke. A maż przed sekunda mi klikną za 120zł. Tez z tej pianki, ale kształt taki wyprofilowany. Nigdy na takiej nie spalam i boję sie ze na 'pół-brzuchu' bedzie się źle spało.
Stary 2016-11-06, 19:22   #125
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalialina Pokaż wiadomość
no_doubt

Ja też poleciłabym dentinox, choć jeszcze nie wypróbowałyśmy maści calgel. Za to miałam bobodent i nie polecam, nic nie działa.
Dzięki wielkie

Cytat:
Napisane przez monika2736 Pokaż wiadomość
My uzywamy na ząbkowanie dentinox a słyszałam że camilla jest tez dobra
Dzięki dzięki

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 19:28   #126
Iwonia27
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część trzecia

My mamy dentinox i anaftin baby. Dentinox zjada jeszcze przed posmarowaniem bo slodki ze hej a jak juz cos wyladuje tu gdzie trzeba to nie dziala. Anaftin super i smakuje jak klej (chyba bo nie jadlam ale tylko takie mam skoharzenie).
Takich specjalnych zabawek nie mamy bo nie slyszalam o takich no ale zoologiczny blisko takze ten...
Ja dzis wracam do spania na mojej ukochanej ciazowej podusi. Ostatnio tak mnie bolą plecy po nocy jakby mnie ktos skopał. Maz grzeczny, Igoras w lozeczku to nie wiem kto. Teoche za nia tesknilam i nie wiem czemu dopiero dzis ja przeprosze.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 19:42   #127
zabciajs
Zakorzenienie

Iwonia ja spalam na ciążowej, ale dopchałam ja za mocno i kark boliA pozatym usypiam nieraz przy karmieniu Gabrysi i z ta poduszka to niemoźliwe.
No i wtedy najbardzien plecy cierpią, bo ja musze miec nogi podkurczone. Przebudzam sie po 2 godzinach polamana jak cholera.

Aaa wiecie co..wczoraj uspalam Gabi na noc, wstajac telefon hukną na panele i.. nic! Nawet nie drgneła, zero reakcji.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-11-06 o 20:16
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 20:00   #128
ola0605
Zadomowienie

Chwytność paluszkami z przeciwstawnością kciuka - ja nie wiem o co chodzi
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 20:06   #129
Iwonia27
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Iwonia ja spalam na ciążowej, ale dopchałam ja za mocno i kark boliA pozatym usypiam nieraz przy karmieniu Gabrysi i z ta poduszka to niemoźliwe.
No i wtedy najbardzien plecy cierpią, bo ja musze miec nogi podkurczone. Przebudzam sie po 2 godzinach polamana jak cholera.

Aaa wiecie co..wczoraj uspalam Gabi na noc, wstajac telefon chukną na panele i.. nic! Nawet nie drgneła, zero reakcji.

Oto to wlasnie to jest powodem mojego bólu. Tylko ostatnio tak mam nawet jak nie spie z niuniutasem. Moze moje cialo automatycznie juz sie uklada jakby on lezal obok haha
Ooo jakby mi tak tel po uspieniu upadł to juz by byl placz z przestraszenia ze hoho

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość

Ani ja
Stary 2016-11-06, 20:15   #130
pluszowy_kot
Zakorzenienie

martunia, coś w te nasze dzieci na pół roku wstąpiło - mój też nie chce spać! Przy butelce już drzemie, ale nagle zaczyna się wiercić, kręcić i koniec, nie ma spania! Dziś jeszcze na dokładkę kupę zasunął, w trakcie przebierania postanowił oblać wszystko wokół, a jaką radochę z tego miał! Niby zasnął, za 15 minut mąż zajrzał a ten nie śpi, smoka sobie obraca, ale położył się przy nim, pogłaskał i dziecko zasnęło.

Za to apetyt ostatnio ma jak szalony - rąbie porcje 2 razy większe. Chociaż później chyba dłużej nie je, ciężko powiedzieć. Mleczko od cioci pałaszuje aż mu się uszy trzęsą a ja już nie wiem czasem które mu dawać, bo niby rozmrożone trzeba zużyć, moje stoi i też do zużycia a boję się, że jak do lodówki schowam to później podgrzać nie zdążę. Klęska urodzaju

A teraz z innej beczki - jak mnie denerwują grające, buczące i świecące zabawki dla dzieci! Moja mama wyciągnęła jakiegoś potwora, w którym podskakują piłki i który piłuje jakieś wkurzające melodyjki i dała młodemu, bo "Gabryś lubił". Nas po 5 minutach szlag trafił, dzieciak się zmęczył, na szczęście szybko to wyniosła. W ogóle co to dla dziecka za zabawa patrzeć na skaczące piłki i słuchać ryczących melodii? Dla mnie tylko ogłupia i zabija kreatywność, chyba ma spacyfikować dziecko, żeby siedziało na tyłku i było cicho. Chyba zabronię dawania mu takiego badziewia do zabawy, niestety u rodziców pełno tego się wala po dzieciakach kuzynki
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 20:16   #131
Monanka83
Zakorzenienie

Pół-dziewczynka pół-impreza
Pokonała mnie dzisiaj, dopiero padła. Ale wybaczam, była tak zaj***sta że leżę krzyżem na kanapie z bananem na twarzy

Martunia,
jak u was sytuacja na froncie? Jak Zuzia? Tymek dał za wygraną?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-06, 20:16   #132
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Ani ja
Stary 2016-11-06, 20:19   #133
Monanka83
Zakorzenienie

Kocie, taaaa, grająco - piszczace zabawki to chyba niektórzy z nienawiści do rodziców dziecku prezentują!
Kiedyś mi moja siostra powiedziała że jak im coś takiego przyniosę to mi tym zęby wybije
Stary 2016-11-06, 20:25   #134
Iwonia27
Zakorzenienie

Tez mamy takie dwa "cudowne " zabawkoprezenty. Lezy to to pod niewiadomo czym zeby tylko tego oczy nie zobaczyly i czeka na wywalenie na smietnik. Jedno to uwaga a'la klucz do samochodu z niepodobnym dzwiekiem zamykania trąbienia itp zenada
Drugie to grzechotka o ile mozna to tak nazwac bo wielkie to to i brzeczy takim wku....cym dzwiekiem ze łeb peka po niechcacym trąceniu nogą co mowic jakby sie dziecko dorwalo i napierdzielalo z pol godziny
Stary 2016-11-06, 20:29   #135
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Tez mamy takie dwa "cudowne " zabawkoprezenty. Lezy to to pod niewiadomo czym zeby tylko tego oczy nie zobaczyly i czeka na wywalenie na smietnik. Jedno to uwaga a'la klucz do samochodu z niepodobnym dzwiekiem zamykania trąbienia itp zenada
Drugie to grzechotka o ile mozna to tak nazwac bo wielkie to to i brzeczy takim wku....cym dzwiekiem ze łeb peka po niechcacym trąceniu nogą co mowic jakby sie dziecko dorwalo i napierdzielalo z pol godziny
Macie wrogów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-06, 20:29   #136
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
martunia, coś w te nasze dzieci na pół roku wstąpiło - mój też nie chce spać! Przy butelce już drzemie, ale nagle zaczyna się wiercić, kręcić i koniec, nie ma spania! Dziś jeszcze na dokładkę kupę zasunął, w trakcie przebierania postanowił oblać wszystko wokół, a jaką radochę z tego miał! Niby zasnął, za 15 minut mąż zajrzał a ten nie śpi, smoka sobie obraca, ale położył się przy nim, pogłaskał i dziecko zasnęło.

Za to apetyt ostatnio ma jak szalony - rąbie porcje 2 razy większe. Chociaż później chyba dłużej nie je, ciężko powiedzieć. Mleczko od cioci pałaszuje aż mu się uszy trzęsą a ja już nie wiem czasem które mu dawać, bo niby rozmrożone trzeba zużyć, moje stoi i też do zużycia a boję się, że jak do lodówki schowam to później podgrzać nie zdążę. Klęska urodzaju

A teraz z innej beczki - jak mnie denerwują grające, buczące i świecące zabawki dla dzieci! Moja mama wyciągnęła jakiegoś potwora, w którym podskakują piłki i który piłuje jakieś wkurzające melodyjki i dała młodemu, bo "Gabryś lubił". Nas po 5 minutach szlag trafił, dzieciak się zmęczył, na szczęście szybko to wyniosła. W ogóle co to dla dziecka za zabawa patrzeć na skaczące piłki i słuchać ryczących melodii? Dla mnie tylko ogłupia i zabija kreatywność, chyba ma spacyfikować dziecko, żeby siedziało na tyłku i było cicho. Chyba zabronię dawania mu takiego badziewia do zabawy, niestety u rodziców pełno tego się wala po dzieciakach kuzynki
No to piona. Ale skoro i u Was takie cyrki to przynajmniej wiem że to nie choroba
Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Pół-dziewczynka pół-impreza
Pokonała mnie dzisiaj, dopiero padła. Ale wybaczam, była tak zaj***sta że leżę krzyżem na kanapie z bananem na twarzy

Martunia,
jak u was sytuacja na froncie? Jak Zuzia? Tymek dał za wygraną?
Dziękujemy chyba mamy to już za sobą. Tymon zasnal jakoś przed 20 więc jest ok. Zaraz pewnie będzie pobudka na karmienie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 20:31   #137
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalialina Pokaż wiadomość
fablous

Dziękujemy

I dzięki dziewczyny, że nas tak ciepło przyjęłyście

mialavi

Z mleczkiem na początku też był problem ale w końcu to minęło. Ona nawet przy piersi się krztusiła. Może to moja wina, byłam i teraz jeszcze też jestem nerwowa, jak dawałam jej jeść to cała byłam zestresowana i spięta- może to wyczuwała.

Teściowa uważa, że nie krztusiłaby się tak gdyby miała smoczek i że to źle, że się wychowuje bez niego. Tyle, że Alinka tego smoczka nawet nie chciała, wypluwała. Choć nie wiem czy to ma ze sobą wiele wspólnego.

Wypróbuję, zobaczę sobie ten kubeczek. Choć nie ukrywam, że martwi mnie fakt, że właściwie już duże dziecko a jeszcze się krztusi jak noworodek...Jak się urodziła to tak nie było, normalnie piła nawet z butelki bo w szpitalu ją dokarmiałam jak jeszcze nie miałam tyle pokarmu. Potem coś się zaczęło dziać. Naprawdę myślę, że to moja wina no ale cóż...nic już z tym nie zrobię
To napewno nie twoja wina. Mala tez mi sie krztusila przy piersi, nawet czasami jeszcze to robi jak jest badzo glodna i lapczywie je. z piciem wody tez mamy problem. Zanim zaczela jesc cos innego to pila ladnie z butli a teraz nie chce. juz tez sama nie wiem co kupic jej do picia. Jak tak patrze to ten kubek lovi chyba nie rozni sie za duzo od tego co my mamy z MAM, nie wiem czy jest sens kupowac go.
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 20:32   #138
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
ktoś pytał o kolory doidy...ja myślałam nad różanym lub lawendowym,mietowy też mi się podobał a zamówiłam pomarańczowy.Żeby rzucał się w oczy i żeby niunia chciała zwracać na niego uwagę...
Ja też się wahałam między różanym a miętowym, wzięłam miętowy- mąż wybrał

Cytat:
Hmmm nie wiem czy powinnam bo chyba odbiore komus tytul matki roku. Zo ma pileczki z zoologicznego
O ja Cię, dobre, dobre

Rose i jak chlebek? Podszedł Małej?

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 20:36   #139
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
też nad tym myślałam ;-)))bo widziałam genialne

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Dzieki za opinie

Ula wlasnie przeczytalam, ze polecilas mi poduszke. A maż przed sekunda mi klikną za 120zł. Tez z tej pianki, ale kształt taki wyprofilowany. Nigdy na takiej nie spalam i boję sie ze na 'pół-brzuchu' bedzie się źle spało.

spoko właśnie O taka wyprofilowana chodzi gdzie wyższy brzeg kładziemy pod glowa, karkiem a ten nizszy z tyłu głowy.

Cytat:
chodzi o chwytanie zabawek palcem wskazjacym i kciukiem już nie cała rączka bo od 6m-ca się taka umiejętność wyksztalca i trzeba ją ćwiczyć ;-)
no i toczenie piłeczki to już coś innego niż grzechotki itd.Nad tym oballem się zastanawiam...tylko czemu tych zabawek jest tak dużo...nie wiadomo na co się zdecydować

Edytowane przez urshoola
Czas edycji: 2016-11-06 o 20:41
urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-06, 20:44   #140
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Dziewczyny teraz mam do was prośbę, ostatnio tak ładnie sypałyście prezentami dla męża manu to może i mi coś doradzicie

Przyjaciółka za parę dni robi imprezę z okazji 30stki i chcemy kupić dla niej jeden, duży prezent, tak za około 500zł. Poradźcie coś plis Mam pustkę w głowie, nic konkretnego nie przychodzi mi do głowy
Nie wiem jakie pomysly juz padly, bo doczytalam do twojego posta ale moze jakies wejscie do spa, czy na masaz, ekspres do kawy komplet bizuteri, moj wymarzony czajnik eva solo (czekam tylko az stary sie zepsuje) jakis drogi kosmetyk o ktorym marzy
Stary 2016-11-06, 20:50   #141
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
też nad tym myślałam ;-)))bo widziałam genialne

spoko właśnie O taka wyprofilowana chodzi gdzie wyższy brzeg kładziemy pod glowa, karkiem a ten nizszy z tyłu głowy.

chodzi o chwytanie zabawek palcem wskazjacym i kciukiem już nie cała rączka bo od 6m-ca się taka umiejętność wyksztalca i trzeba ją ćwiczyć ;-)
no i toczenie piłeczki to już coś innego niż grzechotki itd.Nad tym oballem się zastanawiam...tylko czemu tych zabawek jest tak dużo...nie wiadomo na co się zdecydować

Aaa już wiem my mamy coś a'la oball ale gumowe ale miałam taka manie, ze wszystkie zabawki plastikowo podobne wyparzałam No i trochę mi się ta moja kula skurczyła i pokrzywiła
Ja tam lubię grajki - dziś kupiłam na OLX szczeniaczka uczniaczka :P
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 20:53   #142
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Anika dziękuję, już lepiej. Właśnie ciągnie 3h drzemki. Także regeneruje się organizm.

Biedactwo
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 20:54   #143
majlla
Raczkowanie

W 5-10-15 jest promo 3szt -90% oczywiście w sklepie internetowym .
majlla jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-11-06, 21:04   #144
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Bry! Napisalam Ci pw na fb

My uzywamy camillia

Aj wszyscy najmadrzejsi. Moja tesciowa np wczoraj probowala nam urzadzac nowe mieszkanie "lodowka nie w tym miejscu, wanna tez, no i sofa rozkladana musi byc w salonie i jak to nie bedzie tv???!"

A co do dzieci jedzacych przed tv to mam wrazenie ze to bardzo popularne
Ogolnie my tez nie jemy przed TV, ale szwagierka jak jej starsze dzieci ogladaly bajke dawala surowe kawalki warzyw i oni to chrupali zamiast jakis przekasek, wydawalo mi sie to dobrym pomyslem.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Ja dzisiaj tez sie poczulam jak wyrodna matka jak bylismy u 2 letniego kuzyna Lenki i mowilam zeby nie dawali jej pluszakow bo oslini to mowili ze oni i tak wszytskie zabawki piora, nowe odrazu. Ja plastikowe myje ale pluszaki jakos nie a moze powinnam
Stary 2016-11-06, 21:08   #145
zabciajs
Zakorzenienie

Anulus wiele osób o pluszakach zapomina. A tam najwiecej wszystkiego siedzi, bo nieraz taki pluszak sobie lezy rok na półeczce
Zawsze można też do worka i do zamrażarki, raz na jakis czas. Ale prać też trzeba.
Stary 2016-11-06, 21:09   #146
majlla
Raczkowanie

Pytanie do mam które już po porodzie miały okres . Mój przyszedł ponad miesiąc temu A teraz go nie ma już 2tyg . Od tamtej pory 3yesty zrobione , wynik brak ciąży . Jak było u Was ?
majlla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 21:13   #147
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Swiezaki mnie nie kreca - ale moze dzieci lubia wlasnie przez te kolory

Moja tesciowa sie jara tymi swiezakami i ostatnio jak opowiadala ze zbiera dla wnusi i niedlugo jej przywiezie, to mi witki opadly. Ja wogole nie lubie Biedronki. Moze i cos tam sie zmienilo ale ja mam w glowie uraz z lat nastoletnich. Gumowe paluszki, wodka Krajowa, palaca zywym ogniem i jakies watpliwej jakosci zarcie - tak sie zywilam w internacie
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2016-11-06, 21:19   #148
zabciajs
Zakorzenienie

Ja za biedronka tez nie przepadam. Jezdze tylko po chusteczki fitti i platki kosmetyczne, bo fajne delikatne.
A obsługa na kasie... najwolniejszy sklep na świecie. Nie wiem czy oni mają jakiś system z doopy czy o co chodzi.

Rose nie odkrylaś jeszcze swiezaków na alli?? zaskocz teściową

Te miśki nie mają kręcić was:P Tylko dzieci. Bylam wczoraj po chusteczki i widzialam co się tam działo. Matki kupowały już te świezaki, bo tak dzieci chciały.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-11-06 o 21:22
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-06, 21:20   #149
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majlla Pokaż wiadomość
Pytanie do mam które już po porodzie miały okres . Mój przyszedł ponad miesiąc temu A teraz go nie ma już 2tyg . Od tamtej pory 3yesty zrobione , wynik brak ciąży . Jak było u Was ?
Ja miałam raz i też mi mija właśnie 38 dzień cyklu. ..
Stary 2016-11-06, 21:20   #150
dzustam
Zakorzenienie

Zamrażanie nie pomaga, to mit. Bakterie i wirusy przechodzą w stan uśpienia. Dlatego laboratoria naukowe trzymają wszelkie paskuctwa w lodówkach i zamrażarkach wyginą ewentualnie jakieś wątłe ziutki-zarazki. Trust me, pracowałam w placówce PAN-u

Szumis, ten z nogami ma wyjmowaną część szumiącą. I reszta też powinna mieć takie kieszonki, no ale...

I my poimy łychą.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości