![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tunezja:D Podzielcie się wrażeniami:)
Hammamet Yasmine hotel Globalia Savana. Podobało mi się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
..Tunezja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
po pierwsze: bardzo przepraszam, że dopiero teraz podzielę się z Wami wrażeniami z pobytu w Tunezji, bo od weekendu majowego sporo czasu minęło. Byłam/jestem bardzo zapracowana, masa wyjazdów, delegacji, szkoleń...ale do rzeczy
![]() Byliśmy z TŻ w Monastirze w hotelu Ruspina 4* z Rainbow Tours i wszystko było cacy ![]() Hotel bomba - najlepszy ze wszystkich, w jakich byliśmy do tej pory. Jedzonko - kwestia gustów, duży wybór, ale po tygodniu i tak wszystko już się tak opatrzyło, że każdy miał przesyt...ale desery były rewelacyjne, więc tego nigdy nie miałam dość ![]() ![]() Plaża - nasz hotel był nad samym morzem, plaża prywatna, czyściutka, wysprzątana, Pan zagrabiał piasek codziennie wieczorem - rewelka! no i muszę napisać, że plaże są boskie, milutki, niemalże biały piasek - robiło to wrażenie ![]() Dziwię się opinii innych Wizażanek piszących o brudnych plażach - to też zależy jaki standard hotelu się wybiera, na to należy zawsze zwracać uwagę, żeby nie wylądować na brudnym piachu, km od hotelu! A sama Tunezja - powiem tak: Sousse w ogóle mi się nie podobało, ani trochę i cieszę się, że nie wybraliśmy w efekcie hotelu w tym mieście. Monastir jest dużo dużo ładniejszym miasteczkiem, z ładniejszą mediną, bardziej zadbanymi uliczkami...pięknym muzem I-ego Prezydenta (to trzeba koniecznie zobaczyć ![]() Arabowie - skradłam serce niejednego ![]() ![]() Port El Kantaou - wszyscy się zachwycają, na pewno warto tam podjechać, ale nas ta słynna dzielnica willi wcale na nogi nie powaliła ![]() Sahara 2-dniowa - gdyby nie ta wycieczka, nie miałabym co wspominać z Tunezji. Bo jak można być w kraju afrykańskim, nie będąc na pustyni, czy nie przejechać się na wielbłądzie? Cudowne wspomnienia mamy z Sahary, piękne krajobrazy podczas podróży na południe Tunezji: przez wydmy na jeep'ach, dalej pasmo górskie Atlas, Kaskady, dawne osady Barberów, aż po...najprawdziwszą pustynię, którą zwiedzaliśmy podróżując na wielbłądach (zachód słońca oraz wschód słońca na pustyni to coś, co zapiera dech w piersiach ![]() Wycieczka na Saharę jest co prawda bardzo droga, ale warto, uwierzcie mi! może załączę wkrótce kilka fotek - to same zobaczycie ![]()
kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post50636347 ubrania: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post50636439 Edytowane przez jucha Czas edycji: 2006-06-16 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ooooo, pięknie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w razie jakiś dodatkowych pytań, zawsze chętnie pomogę ![]() a za życzenia ślicznie dziękuję ![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
A można wiedzieć ile Was kosztowała ta wycieczka?? 1 czy 2 tygodnie?? All czy HB??
PS.Teraz Cię będę molestować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
A czy którasś z Was była może w Hotelu Skanes El Hana w Monastirze? Proszę, odpowiedzcie szybko, bo jak dobrze pójdzie, to mogłabym tam polecieć w ten czwartek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
up!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Ja nie byłam, ale możesz sobie poczytać tu:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...878&w=16729109 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Boże!!!!Dzięki Sorceress
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
Ślicznotko, wysłałam Ci na mail'a zdjęcia naszego hotelu Ruspina
![]()
![]() |
#134 |
Rozeznanie
|
Właśnie obejrzałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() naprawdę?? super ![]() ![]() no i czekam na wrażenia... ![]()
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Kochane..
czy w Tunezji jest dużo yyy... robali ? pająki..karaluchy wielkosci pałacu kultury,itp... ? ![]()
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Na terenie hotelu, w którym byłam, zdarzało się coś spotkać, ale rzadko. W pokoju na szczęście nie było nic
![]()
"Jeśli możesz kłaść się spać każdej nocy ze świadomością, że w ciągu dnia dałeś z siebie wszystko, sukces Cię znajdzie." Russell L. Mason "Największym błędem jaki możesz zrobić w życiu jest ciągle obawianie się, że popełnisz błąd." Elbert Hubbard |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Wyciągam wątek
![]() We wrześniu jedziemy z Lubym w podróż poślubną - do Mahdii. Kilka lat temu była w Tunezji, w Sousse, bardzo mi się podobało, Sahara, wielbłady, wiadomo - bomba. Dlatego pomyslalam, że Tunezja po raz drugi będzie dobrym wyborem. Ale ponieważ w Sousse byłam, chciałam cos innego i stąd Mahdia - zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Ojj zazdroszcze
![]() ![]() Co do robali-ja nie napotkałam żadnego, ale jak byłam mała i byłam z rodzicami w Tunezji, przez pierwszy tydzień mieszkaliśmy w apartamencie (bo nie było wolnych pokoi) i tam nam sie po ścianach wspinały czasami jaszczurki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
HEj dziewczyny
![]()
![]() |
#141 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja wylatuje 10 września do Hammametu na tydzień z biura podrózy viva tours chorzów, koszt 1486 zł od osoby, czy ktoś był z tego biua , bede wdzięczna za opinie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tunezja?
Witam! Czy któraś z Was była w Hammamecie w Prima Life Safa 3*???Ja wybieram sie tam 26 sierpnia na 2 tygodnie z biura EximTours.Jesli tak to bede wdzieczna za informacje!!!!!!
Aha!Ile kosztuje sejf w Tunezji?I czy to prawda,ze czasem za pokoj z widokiem na morze placi sie dodatkowo?? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Przyczajenie
|
Dot.: OT - Tunezja
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Byłam dobre parę lat temu, więc o cenach nic nie napiszę, bo pewnie się zmieniły. Facetów ignorować i tyle
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Przyczajenie
|
Podpisuję się obiema rękami pod moimi poprzedniczkami: Saharę dwu albo trzydniową warto
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
Jesli chodzi o Hammanet to istotne jest w jakiej jego dzielnicy jestes. Ja znam dwie Hammamet yasmin i Hamamet medina .Yasmin (od jasminu) to dzielnica , w ktorej mieszkalismy i sa tam praktycznie same hotele i plaze naomiast medina to takie centrum Hammametu , jest tam targowisko , stara forteca(warto odwiedzic to miejsce, bo mozna ladne zdiecia porobic) ,troche seklpow i kawiarenek. Ogolnie wakacje fajne ,problem w tym , ze troche nudne. Zalezy kto z jakim nastawieniem jedzie i jak chce spedzic urlop . Ja bylam tam z chlopakiem i wieczorami nam sie troche nudzilo jedyna rozrywka byly organizowane od czasu do czasu w hotelu imprezy ,ale i one nie byly za rewelacyjne i na ogol konczyly sie o 11. A wyjsci na jakie kolwiek dyskoteki w miescie odradzam , bo strach. Jesli planujesz pobyt 2 tyg goraco polecam 2-dniowe safari i koniecznie rajd jeepami po saharze cos cudnego!
A i co istotne warto zaopatrzyc sie na lotnisku w alkochol , bo tam go nie dostaniesz ,mozesz ewentualnie kupic jakies dziadostwo w hotelu za olbrzymie sumy i tylko do godz 22 , a jesli chodzi o skepy to na cale miasto jest jeden sklep monopolowy(strasznie brudne miejsce) ,w ktorym bylo tylko jakies ich wino i jedna bytelka czerwonego JonyWokera za 600zl!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Aha!jakie pieniazki lepie wziac ze soba?Euro czy dolary? Czy ta dzielnica Yasmine byla czyta(plaze)? Z gory dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.