-->Pazdziernikowe Mamusie<-- - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-04-09, 12:56   #121
ajusia
Raczkowanie

Smile Dot.: -->Pazdziernikowe Mamusie<--

sylwiamaria twój dzidziuś jest cudowny, oglądałam ten filmik kilka razy bo nie umiałam się napatrzec jaki ten dzidziuś już jest duży, że sie tak żywiołowo rusza i wogóle jest cudowny. Gratuluję naprawdę z całego serduszka i jakoś mi się tak mięciutko zrobiło jak pomyślałam, że moje szczęście tez juz jest takie wielkie. Fajnie mieć taki film ze swoim dzidziusiem w brzuszku, mój gin ma tak stary aparat, że nawet na zdjęcie nie mogę liczyć. Jescze raz gratuluje cudownego, dużego i ruchliwego dzidziusia i dbaj o siebie.
ajusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-09, 15:54   #122
sylwiamaria
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do sylwiamaria GG do sylwiamaria
Question Dot.: -->Pazdziernikowe Mamusie<--

Ajusia dziekuje ci bardzo, ja sama bylam pod pod takim wrazeniem ,ze az mi lzy poplynely . filmik ogladalam prawie caly dzien. Lekarz powiedzial,ze wszystko jest w normie jak na 13 tydzien, bobasek ma 6,5 cm. Widzialam z bliska malusienkie serduszko , ktore slicznie bije. DZidzia mahala nozkami, raczkami, widac bylo,ze nie spi, tylko rozrabia. Moj maz stwierdzil,ze wyglada jak chlopiec, ale to sie okaze za jakies 7 tygodni. Na kolejnej wizycie mam miec poprana krew, badania maja wykryc czy dzidza nie ma zespolu Dawna.

1. " W życiu niewiasty rozróżnić można siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta."
George Bernard S

sylwiamaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-09, 16:14   #123
ajusia
Raczkowanie

Dot.: -->Pazdziernikowe Mamusie<--

Właśnie spędziłem 2 godziny na przeglądaniu malutkich ciuszków dla mojego dzidziusia. mam 6 letniego braciszka więc zostało po nim BARDZO duzo rzeczy ciuszki, zabawki, pościelki, ozdoby do łóżeczka i mnóstwo innych rzeczy. Uzbierało się ok. 10 pudeł. fajnie po oględzinach twierdzam, że brakuje tylko wózka i łóżeczka reszta jest łącznie z fotelikiem do auta, wanienka i fura ciuszków. Świetnie przynajmniej będzie na pampersy! Tylko jak patrze na te rzeczy to bym chciała żeby ten dzidzius juz tu z nami był, a tu przeciez jeszcze tyle czekania. No cóż damy rade . odywajcie sie mamusie co tam u was słycha, jak sie czujecie i czy brzuszki juz rosna???
Stary 2006-04-09, 16:34   #124
sylwiamaria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ajusia
Właśnie spędziłem 2 godziny na przeglądaniu malutkich ciuszków dla mojego dzidziusia. mam 6 letniego braciszka więc zostało po nim BARDZO duzo rzeczy ciuszki, zabawki, pościelki, ozdoby do łóżeczka i mnóstwo innych rzeczy. Uzbierało się ok. 10 pudeł. fajnie po oględzinach twierdzam, że brakuje tylko wózka i łóżeczka reszta jest łącznie z fotelikiem do auta, wanienka i fura ciuszków. Świetnie przynajmniej będzie na pampersy! Tylko jak patrze na te rzeczy to bym chciała żeby ten dzidzius juz tu z nami był, a tu przeciez jeszcze tyle czekania. No cóż damy rade . odywajcie sie mamusie co tam u was słycha, jak sie czujecie i czy brzuszki juz rosna???
Hej Ajusia, ja tez juz troche uzbieralam. Na dzien dzisiejszy mam juz lozko, wozek, fotelik do samochodu, ubranka, taka hustawke dla malego bobaska, oraz fotelik co wibruje. Krzeslo do karmienia. Musze kupic wanienke i posciel .
Z pewnoscia cos jeszcze ,ale jeszcze rroche czasu jest . Najbardziej obawiam sie ile pojdzie na pampersy.

1. " W życiu niewiasty rozróżnić można siedem okresów: niemowlę, dziewczynka, dziewczyna, młoda kobieta, młoda kobieta, młoda kobieta i młoda kobieta."
George Bernard S

Stary 2006-04-09, 16:39   #125
sylwiamaria
Rozeznanie

Smile

Wklejam jescze dwa zdjecia z usg .

Na tym pierwszym widac jego profil, a to drugie to jego glowka z przodu, nie wim tylko co sie stalo z jedna raczka. Jego buzia wyglada jak Marsjanin.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 128_2878.JPG (108,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 128_2879.JPG (105,0 KB, 31 załadowań)

George Bernard S

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2006-05-02 o 15:17
Stary 2006-04-10, 08:50   #126
agiiost
Przyczajenie

Cześć mausie
ja też musze się pochwalić że już mam dwa zdjęcia mojego bobaska jedno w 6 tygodni drugie robione w zeszły czwartek mogłam równiez choc chwile popatrzec jak maleństwo buszuje w brzuchu obracal się wywijal drapał po glowie - cudowne uczucie żałowalm że nie wzielam do środka mojego męża któremu całą droge do domu trułam o moich przeżyciach następnym razem napewno go wezmę.
Obecnie chyba odczówam to że kończy sie już ten okropny dla mnie pierwszy trymestr i zaczyma być znacznie lepiej wymioty się skończyły i ogolnie checi do życia przybywa- świateczne porzadki - przynajmniej dam rade z oknami i całą resztą.
Ostanio mój synek czteroletni -Tobiasz pokład się coraz cześciej na moim brzuchu by posłuchac czy dzidzuś nie płacze i oczywiści słyszył że placze bo przecież w/g niego małe dzidzusie musza płakać.
Cieszę sie że narazie nie przybrałm na wadze i mieszcze się spokojnie w moje rzeczy tylko piłeczka zaczyna wystawać więc do dziła ruszaja kremy na rozstępy z pierwszym dzieckiem też stosował uratowały mój ogromy brzuch przed nimi mam nadziej że i tym razem tez się uda wyjśc bez uszkodzeń
O porodzie jeszcz nie mylśe bo to zbyt wcześnie zreszta to dla mnie rzecz naturalna weim już jak to jest i powiem wam szczerze już sie nie boje jak za pierwszym razem.
Pozdrowienia tzrymajcie się brzuszkow i swoich maluszków
agiiost jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-10, 09:49   #127
agiiost
Przyczajenie

a to moja dzidzia ustawiona idealnie do pomiarów przez pana gin.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Grafika75.jpg (19,5 KB, 21 załadowań)
Stary 2006-04-10, 20:05   #128
ajusia
Raczkowanie

agiiost jakich kremów na rozstępy używałaś podobno te "specjalistyczne" sa BARDZO drogie ale za to skuteczne. Ja używam narazie zwykłego balsamu ale czy to wystarczy???
Stary 2006-04-11, 15:17   #129
sylwiamaria
Rozeznanie

Ajusia, ja tez uzywam zwyklych balsamow nawilzajacych. Z tego co wiem to jezeli ktos ma tendencje do rozstepow to bedzie ciezko z nimi walczc, nawt drogie kremy nie pomoga. Jezeli duzo cwiczysz i twoje mesnie sa dobrze rozwiniete to to duzy plus, wtedy latwiej zachowac dobra kondycje skory. To samo dotyczy wagi, czy duzo sie przytyje w czasie ciazy, jezeli tak to roztepy i celulity ma sie zagwarantowane. Ja mam tendencje , wiec na pewno mnie one nie omina, juz w tej chwili mam zaczatki-poczatki rozstepow. Okropnosc.

George Bernard S

Stary 2006-04-11, 15:26   #130
sylwiamaria
Rozeznanie

Mamusie co slychac, ja juz jestem w 13 tygodniu +5 dni. Czyli to juz poczatek drugiego trymestru. Czuje sie super. Moze troche przesadzilam z tym super bo mam problem z cera , czyli krosty- potwory atakuja. Moje paznokcie sa naprawde mocne ,a wlosy tez chyba sie poprawily. wygldaja na mocniejsze . Pogoda jast cudowna, moze wybiore sie na rowery stacjonarne na silownie. Bo aerobik to odpada, nie mam tyle sily i czasem przy wiekszym wysilku bol brzucha doskwiera.
Piszcie co u was slychac, czy cos sie zmenilo ,a moze ktoras juz czuje bobska. Ja jeszcze nic, ale moze juz wkrotce.
swiateczne pozdrowienia

George Bernard S

Stary 2006-04-12, 00:55   #131
sylwiamaria
Rozeznanie

Thumbs up Dot.: -->Pazdziernikowe Mamusie<--

Cytat:
Napisane przez agiiost
a to moja dzidzia ustawiona idealnie do pomiarów przez pana gin.
Agiiost twoja dzidzia musiala byc bardzo aktywna na wizycie.

George Bernard S

Stary 2006-04-12, 11:01   #132
habibi_82
Przyczajenie

Sylwiamaria ja mam podobne objawy do twoich tez mi wyskoczyla krosty najbardziej na czole ja jestem tez w 13 i pare dni ogolnie czuje sie dobrze rano i wieczorem mam mdlosci ale tak to jest ok paznokcie mam tez b.mocne brzurzek tak lekko juz wychodzi a co do kremow na roztepy czytalam ze ten krem PHARMACERIS jest dobry
Program
DLA PIELĘGNACJI SKÓRY KOBIET W CIĄŻY

program pielęgnacyjny skierowany dla kobiet będących
w ciąży lub po jej zakończeniu
specjalnie dobrane receptury zapewniają całkowite bezpieczeństwo stosowania preparatów przez kobiety
będące w ciąży
do głównych składników w tej serii należą: kwas foliowy o silnych właściwościach regenerujących, witamina E zapobiegająca przedwczesnemu starzeniu się skóry oraz diosmina i hesperydyna wzmacniające naczynia krwionośne
preparaty polecane przez lekarzy ginekologów

Jutro jade go sobie kupic i nie jest drogi chyba ok 15zl.kto wie moze bedzie dobry.Pozdrawiam was przyszle mamusie pa pa
Stary 2006-04-12, 11:57   #133
agiiost
Przyczajenie

Cześć
Jesli chodzi o kosmetyki na rozstepy to nie używam żadnych specjalnych frim i przede wszytkim drogich z pierwszym dzieckiem mąż kuoppil mi zwykły PENATEN przeciw rozstepomza ok.20zł i powiem wam że nie wiem czy to zasługa tego kremu ale po porodzie nie mam roztepow na brzuchu teraz kupiłam sobie z ZIAJI balsam dla mamza 12zł nie wiem jaki bedzie skuteczny bo jeszcze nie probowal bo też kupilam sobie z bielendy za 20 zł IQ STREVE CREAM Krem redukujący cellulit i rozstępy choć w sumnie nie mam roztępów a używam go dlatego że jest rownież na blizny a mój brzuch niesty w sierpniu dorobił się pokaźnej blizny pooperacyjnej więc smaruje go intesywnie bo boje się że się rozejdzie i będzie wyglądać paskudnie mylse że ceny sa jeszce przstępne wiec narazie ekspmentuje mam nadziej że ta ciąże też przejde bez rozstępów
a jeśli chodzi o maleństwo to czekam z nieciepliwościa na pierwsze kopniki które poczuje
Pozdrowienia dla mausiek i brzuszków
Stary 2006-04-12, 16:24   #134
ajusia
Raczkowanie

Cześć mamusie, u mnie też krosty wysypały sie jak głupie (na twarzy trądzik miałam od zawsze) ale doszły jeszcze ramiona i dekolt tam mnie ostatnio wysypuje. Dzidzius jest jeszcze jakos mało ruchliwy bo nic nie czuje ale to chyba jeszcze za wcześnie żeby cokolwiek czuć. Skóra na brzuszku mnie swędzi i to strasznie więc sie smaruje, może to pomoże. Po kolejnych nieudanych próbach odnalezienia mojego ulubionego stroju kąpielowego (czytaj jedynego w którym mieszczą się moje ogromniaste cycusie) zainwestowałam w nowy (dużo za duży) ale przynajmniej będzie funkcjonalny przez najbliższe kilka miesięcy. Mój mąż ma teraz zaliczenia na uczelni z pływania więc obiecał, że będzie mnie brał na basen dwa razy w tygodniu więc wierzę, że inwestycja sie opłaci i moja dupcia nie będzie sie powiększać w tak zatrważającym tempie jak dotychczas. Musze sie wziąć za siebie bo straszny leń we mnie siedzi. Ile już przytyłyście bo ja juz prawie 5kg, a to niemalże 10% mojej wagi zprzed ciąży. Co będzie w 9 miesiącu. Ale w sumie to trochę dziwne bo ja wcale tak strasznie dużo to nie jem dziwne więc, że aż tyle przytyłam, a wy mamusie jak z wagą???
Stary 2006-04-12, 19:22   #135
habibi_82
Przyczajenie

no wiec Ajusia ja miesiac temu wazylam 58kg u doctorki teraz mam termin na 21 w domu sie nie waze bo nie mam odwagi na pewno 60kg bedzie jak byk czyli 4kg juz przybylo tez sie obawiam co bedzie za pare miesiecy tylko ze ja zauwazylam ze jem duzo tzn zawsze cos wcisnam probuje juz na wieczor jablka banan ale niewiem czy to przezyje nie chcialambym za duzo przytyc tyle tylko zeby dzidzius byl zdrowy ale licze ze po urodzeniu jakos sie straci te przybyle kilogramki . Takze jestem z wami hihi po naszych porodach bedziemy razem spalaly tluszcz ok? pozdrowka pa pa
Stary 2006-04-12, 20:29   #136
sylwiamaria
Rozeznanie

Dziewczynki wlasnie znalazlam stronke gdzie jest kalkulator, ktory wylicza wage podczas ciazy. Ja przytylam 2,5 kg. Wszystko idzie mi w brzuch, biust, policzki, posladki . Moj maz mowi, ze mam soczysta pupa .
Przyrost wagi w ciąży

Poniższy kalkulator pozwala na obliczenie przyrostu wagi w czasie trwania ciąży. Podając swoją wagę przed ciążą możesz obliczyć jak będzie wzrastać Twoja waga podczas ciąży.

Dane są liczone dla kobiet o wzroście 160-170 cm. Kobiety wyższe mogą przybrać na wadze więcej, kobiety niższe - mniej. Zmiany wagi są uwarunkowane wieloma czynnikami. Podczas ciąży mnogiej przyrost może być oczywiście większy. W trakcie ciąży należy być w ciągłym kontakcie z lekarzem prowadzącym.

UWAGA! Otrzymane wyniki mają bardzo orientacyjny charakter i mogą się różnić w indywidualnych przypadkach.
trakcie ciąży należy być w ciągłym kontakcie z lekarzem prowadzącym.

http://zdrowie.onet.pl/1219200,2413,,kalkulator.html

George Bernard S

Stary 2006-04-12, 20:44   #137
sylwiamaria
Rozeznanie

Tutaj mam tabela z :

Przyrost wagi w czasie ciąży

Poniższa tabela przedstawia dopuszczalne przyrosty wagi dla kobiet o wzroście 160-165. Pamiętaj, że Twoja waga może zmieniać się w inny rytmie. Wartości te zależą bowiem od wzrostu, budowy ciała, wagi przez ciążą. Część kobiet przybiera na wadze niewiele ponad 7 kg, inne nawet ponad 14, a ich ciąża przebiega prawidłowo. Skonsultuj swoją wagę z ginekologiem-położnikiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png tabela.png (4,8 KB, 22 załadowań)

George Bernard S

Stary 2006-04-12, 20:55   #138
sylwiamaria
Rozeznanie

Trzeci miesiąc ciąży

W tym miesiącu dziecko dalej rozwija się w szalonym tempie. Tworzą się powieki, które jeszcze przez trzy miesiące pozostaną zamknięte, powstają wszystkie części narządu wzroku: rogówka, soczewka, siatkówka. Tworzą się poszczególne części jamy ustnej i gardła, formują się zawiązki zębów, pojawiają się wargi. Dziecko ma ukształtowane rączki, palce, a nawet paznokcie. Dziecko potrafi machać nóżkami, zaciskać piąstki, odwracać główkę, otwierać usta, marszczyć twarz. W ciągu trzech miesięcy twoje dziecko rozwinęło się z pojedynczej komórki w malutkiego dzidziusia, który potrafi wykonywać złożone czynności.

Zmiany

Zaparcia są spowodowane uciskiem powiększającej się macicy na jelita, oraz spowolnieniem perystaltyki jelit pod wpływem progesteronu wytwarzanego w ciąży.
Również twój partner może przeżywać różne emocje spowodowane ciążą. Choć nie ma u niego podstaw fizycznych, zakłócenia te są bardzo realne i czasami dają się przewidzieć. Mężczyźni przejmują stan odmienny partnerki z bagażem własnych osądów na temat przebiegu i znaczenia ciąży, narodzin dziecka i rodzicielstwa. Staraj się, aby partner uczestniczył we wszystkich wizytach u lekarza, pomoże mu to uświadomić sobie czym jest ciąża, jakie zachodzą zmiany, co jest normalnym stanem w ciąży, a na co zwrócić szczególną uwagę, aby zapewnić dziecku jak najlepsze warunki rozwoju. Obserwowanie dziecka na ekranie USG będzie dla przyszłego Tatusia bezcennym przeżyciem, jako naoczne potwierdzenie istnienia dziecka oraz jego dalszego rozwoju.

George Bernard S

Stary 2006-04-12, 21:05   #139
sylwiamaria
Rozeznanie

13 tydzień - umiem już ziewać, przeciągać się, czasami udaje mi się trafić kciukiem do buzi

14 tydzień - potrafię ssać, wykorzystuję do tego własny palec, umiem pić płyn owodniowy, a poza tym korzystam z przestrzeni jaką mam i bardzo dużo się gimnastykuję, dzięki temu kiedy się urodzę będę silny i sprawny

15 tydzień - bardzo lubię prostować się, przewracać, przeciągać, zaciskać piąstki i prostować palce; ssanie palca służy mi jako pocieszyciel kiedy jest mi smutno, na tułowiu zaczynają mi rosnąć włoski, mamusia mówi że to meszek płodowy
17 tydzień - słyszę i bardzo nie lubię głośnych dźwięków

18, 19 tydzień - czujesz jak się poruszam, ćwiczę pilnie ssanie i ruchy oddechowe, a także zamykanie i otwieranie oczu- wiem że kiedy się urodzę bardzo mi się to przyda

20 tydzień - lubię się bawić, ale do zabawy mam tylko pępowinę, potrafię się cieszyć, albo smucić

22 tydzień - czujesz jak Twój brzuszek rytmicznie podskakuje - to ja mam czkawkę, zaczynają mi się kształtować zawiązki zębów i rosną włoski na głowie

23 tydzień - odróżniam Twój głos Mamusiu od innych głosów i lubię go najbardziej. Po pierwsze to najbardziej mnie uspakaja ze wszystkich głosów jakie słyszę, jest dla mnie najbardziej kojący, ale też interesujący. Już teraz nie próżnuję i zaczynam się uczyć języka, w jakim rozmawiasz codziennie w pracy, z Tatą i innymi osobami... Bardzo lubię również jak Tatuś rozmawia ze mną przez twój brzuszek, jak śpiewa mi wieczorem kołysanki. Bardzo lubię jak czytacie mi razem bajeczki. Przekonacie się sami, że jak znajdę się po drugiej stronie brzuszka to będę je pamiętał.

26 tydzień - rosną mi brwi i rzęsy i bardzo nie lubię jak mama pali papierosy, albo jest w towarzystwie palaczy

27 tydzień - potrafię otworzyć oczy i widzę światło i ciemność, kiedy śpię, śnią mi się różne fajne rzeczy

28 tydzień - odróżniam cztery podstawowe smaki, zdecydowanie wolę słodki i zaczynam tyć, aby po urodzeniu nie marznąć

29 tydzień - lubię słuchać muzyki, reaguję na nią i zapamiętuję ją. Bardzo lubię muzykę przy której ćwiczycie z Tatą na zajęciach w szkole rodzenia, jest taka spokojna i relaksująca. Myślę, że kiedy się już urodzę będzie mi ona ułatwiała zasypianie.

33 tydzień - potrafię zlokalizować źródło światła i staram się go dotknąć, zaczynam myśleć i zapamiętywać np. krótkie wierszyki, które czytają mi rodzice

34 tydzień - zaczynam nabierać odporności, aby po urodzeniu nie zachorować

35 tydzień - uczę się oddychać, ćwicząc ruchy oddechowe, bo to już najwyższy czas, uczę się siusiać

37 tydzień - mam długie, ładne paznokcie i powoli oswajam się z myślą, że niedługo opuszczę moje przytulne wnętrze.

Koniec z wygodami

Spokojne życie jakie wiodłem do tej pory zbliżyło się niestety ku końcowi. Wiem, że musi tak być, jestem gotowy do tej pierwszej samodzielnej podróży w nieznane. Przytulne mieszkanko w brzuszku mamy stało się nagle za ciasne, jego ściany są twarde. Mój lęk powoduje zmiany w układzie hormonalnym, które z kolei pobudzają pewne ośrodki w mózgu mamy.

Rozpoczyna się poród. Co odczuwam w momencie porodu? Duszność. Skurcze macicy wypychają mnie na zewnątrz. Odczuwam je jako ucisk, zwalnia się rytm pracy mojego serca, brakuje mi tlenu. Dlatego tak ważny jest sposób oddychania mamy podczas skurczu - najwłaściwszy jest przeponowy, w rytmie odpowiadającym przebiegowi skurczu. Rozładowuje to napięcie mamy, które przeze mnie jest odczuwane jako gniotący je ucisk.

Powoli przeciskam się przez kanał rodny. To naprawdę trudne zadanie, wszędzie jest ciasno, wąsko, ciemno - jak w jaskini. I wreszcie po długiej i trudnej wędrówce wydostaję się na zewnątrz.
Oj, jak tu zimno, jasno, głośno i nieprzyjemnie. Dotykają mnie czyjeś zimne ręce. Wcale mi się tu nie podoba! Chcę z powrotem do mojego przytulnego domku - myślę... i zaczynam płakać.

George Bernard S

Stary 2006-04-12, 22:10   #140
sylwiamaria
Rozeznanie

Exclamation Dot.: -->Pazdziernikowe Mamusie<--

Ajusia, ja tez mam zamiar zakupic nowy stroj. Wybralam sie nawet do sklepu i znalazlam cos nowego. Jest to stroj , ktory gore ma na ramiaczkach, wyglada to jak top, a majtki to coz w stylu spodenek. Zreszta sama zobacz.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg swim1.jpg (5,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swim2.jpg (4,1 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: gif button_quicklook_launcher_down.gif (865 Bajtów, 91 załadowań)

George Bernard S

Stary 2006-04-13, 18:19   #141
ajusia
Raczkowanie

Bardzo ładny ten strój, no i brzuszek cały sie zmnieści. Ja mam taki zwykły tyle, że ramiączka sa trochę szersze no i miejsca na brzuszek więcej bo strój jest jednocześciowy. Myśle , że będzie fajny. Ważne żeby mi się nie odechciało chodzić na ten basen bo jakoś sie rozleniwiam coraz bardziej a trzeba sie za siebie wziąć więc nie ma sie co zastanawiać tylko pakuje ciuchy i jade na basen jeszcze dzisiaj. Pa mamusie.
Stary 2006-04-13, 18:28   #142
sylwiamaria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ajusia
Bardzo ładny ten strój, no i brzuszek cały sie zmnieści. Ja mam taki zwykły tyle, że ramiączka sa trochę szersze no i miejsca na brzuszek więcej bo strój jest jednocześciowy. Myśle , że będzie fajny. Ważne żeby mi się nie odechciało chodzić na ten basen bo jakoś sie rozleniwiam coraz bardziej a trzeba sie za siebie wziąć więc nie ma sie co zastanawiać tylko pakuje ciuchy i jade na basen jeszcze dzisiaj. Pa mamusie.
Ajusia, zazdroszze ci ,tego basenu. U mnie basen jest odkryty , bedzie otwarty dopiero od czerwca. Musze sobie jakos czas zorganizowac, mysle .ze wytrzymam.

George Bernard S

Stary 2006-04-13, 19:27   #143
sylwiamaria
Rozeznanie

Chcialam jeszcze dodac, ze dzisiaj zaczynam 14 tydzien, pozostalo 183 dni do konca ciazy. Na 6 Maja mam wizyte u ginekologa, mam miec zrobione badania na wykrycie zespolu Downa. Jutro ide do lekarza specjalisty od krwii, na kontrole poziomu leukocytow. Jestem pewna,ze wszystko jest ok, czuje sie dobrze, mdlosci juz przeszly, energia doskwiera .
Jeszcze 6 tygodni i juz polowa ciazy. Musze stwierdzic,ze super byc w ciazy . Mowie tak, bo brzuch jest jeszcze maly, i nie mam bolesci plecow, zobaczymy jak to bedzie w trzecim trymestrze . jak narazie tak trzymac, Mamusie Zycze Wam Wesolych Swiat i Mokrego dyngusa
W piatek rano bez gadania bierz sie do jaj malowania. Maluj wszystkie bez wyjatku i te z majtek i te z wrzatku.

George Bernard S

Stary 2006-04-14, 11:39   #144
agiiost
Przyczajenie

cześć
Zdrowych spokojnych swiat pieknych pisanek i mokrego dyngusa.
a przede wszytkim dobergo sowitego jedzonka i spokoju. odpoczywajcie bo już na nastepne świąta będzie dziecina az nie do uwieżenia heheh
Stary 2006-04-14, 15:09   #145
sylwiamaria
Rozeznanie

Talking Dot.: -->Pazdziernikowe Mamusie<--

Hej, Nastepne swieta z dziecina , brzmi super. Mysle,ze to beda najlepsze swieta ever.

George Bernard S

Stary 2006-04-14, 18:49   #146
sylwiamaria
Rozeznanie

Question Dot.: -->Pazdziernikowe Mamusie<--

Mamusie chce napisac o swoim kolejnym objawie, a mianowicie o bardzo dziwnym uczuciu powiekszajaego sie brzucha. CZy odczuwacie cos takiego?
Dokladniej chodzi mi o to ,ze czuje jak moj brzuch rosnie ,jka by os od srodka go rozpychalo czy to mozliwe,ze dzidzia rosnie teraz w takim tempie, ze brzuch nie nadaza i dlatego jest to dziwne uczucie. A moze tylko moj bobas wyprawia takie cuda.
Wesolego Alleluja

George Bernard S

Stary 2006-04-15, 18:14   #147
ajusia
Raczkowanie

Wesołych Świąt i mokrego dyngusa mamusie. Wracam do pichcenia.
Stary 2006-04-18, 08:00   #148
agiiost
Przyczajenie

CZEŚĆ
Święta Święta i po Świętach ja juz w pracy niestety nie dane podpoczywać, moje male słoneczko w moim brzuszku na szczeście sprawi że mam dużo wigoru i enegrii i radzimy sobie po trzydniowym nalocie gości. mam nadzieje że nie wrócą juz żadne nudności i wymioty bo nie marze o tym że do końca ciaży będę czuć sie tak wspaniale, brzuszek urośnie to zacznie się drugi etap zgaga i częste wstawanie do kibelka ale to za parę miesięcy puki co wracam do pracy milego dnia i powiem że czekam z niecierpliwościa kiedy maleństwo zacznie kopać
Stary 2006-04-18, 21:01   #149
ajusia
Raczkowanie

Cześć mamusie ja też juz wróciłam do pracy niestety nie ma zmiłuj się, a godzinke temu wróciłam z basenu i stwierdzam, że z moje kondycja jejt BARDZO źle. Nie sądziłam nawet, że tak szybko sie męczę. Troche sie popluskałam i już dyszałam jak stara lokomotwa hmmm.... dziwne. sylwiamaria piszesz, że twój brzuszek rosznie i, że coś go rozpycha od środka, a u mnie jest całkiem odwrotnie to chyba pierwszy tydzień kiedy nie przytyłam ani grama HURRAAAA. Ciesze sie bo wiem, że za niedługo to sie skończy i że będe gruba jak beczka ale to nic ważne żeby dzidzius był zdrowy.
Stary 2006-04-18, 23:37   #150
sylwiamaria
Rozeznanie

Sluchajcie, moje wyniki znowu sie pogorszyly. Chodzi mi o leukocyty, znowu wzrosly i to sporo. Lekarz jak narazie wstrzymal sie z wszelkimi badaniami i kazal mi przyjsc na kolejna wizyte za 6 tygodni. Jutro ide do drugiego lekarza bo chce miec wiecej niz tylko jedna opinie, zobaczymy co ten nowy powie. Ja czuje sie bardzo dobrze i az sie dziwie,ze wyniki sa kiepskie. Moze w krotce wszystko sie unormuje .
Ja tez czekam na ruche bobaska, jeszcze nic nie czuje.

George Bernard S

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości