|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: do wrocławianek - zamówienie
Cytat:
ale wolę je mieć w razie potrzeby. Jak Avariel powie na przykład, że ma 2 rodzaje metalowych kulek i nie wie, które czyje, to każda z zamawiających takie kulki wklei zdjęcie swoich i już będzie wiadomo
|
|
|
#122 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
.Znowu nic nie potworzę w tym tygodniu .Niech ten Artfan lepiej się pośpieszy.
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
ja to co chcialam wrzucalam sobie do koszyka a potem zrobilam print screena wiec zdjecia, ceny i nazwy mam zapisane, wiec nie powinno byc problemu.
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tak poza tematem
planowane jest spotkanie we Wrocku. może się skusicie link w podpisie
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie, to można też skrzyknąć spotkanko wrocławskich biżuteryjek przy piwku kiedyś wieczorkiem, gdy będziemy odbierały od Avariel swoje zakupy.
|
|
|
#126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisać, której kiedy nie pasuje! Ustalimy jakiś dzień na "zaraz po przyjściu paczki". Avariel też będzie nas miała wtedy łatwiej z głowy, bo się nie będzie musiała z każdą osobno umawiać
|
|
|
#128 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, świetny pomysł z tym piwkiem
a płaciłam w niedzielę wieczorem...buuu....
|
|
|
|
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
no mi pasuje kazdy dzien i kazda pora, chyba ze cos nagle mi wyspoczy.
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
poniedzielek zajecia do 21 co drugi tydzień więc zalezy który wypadnie
wtorek co tydzień do 22 sroda do 17 czwartek do 19 pt do 17 moj terminarz znacie ![]() poza tym ja moge zawsze
|
|
|
|
|
#131 |
|
Konto usunięte
|
ok Dziewczyny, napisałam do nich żeby ich trochę popędzić
odpowiedzieli mi przed chwilą, że dzisiaj wyślą. jest środa, przy bardzo sprzyjających wiatrach przesyłka dotrze w piątek - w ten dzień wieczorem nie mogę.... :/:/ ale dam jeszcze znać, czy będę na weekend, bo jeszcze nie wiem.... może wtedy sobota?.... ale, ale - już nie dzielę skóry na niedźwiedziu, bo przesyłki jeszcze nie ma ![]() buźki!
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
Rozumiem ze twoje zamowienie u Costume juz poszlo?
BO ja wlasnie tez mialam robic i nie chcialam sama... Daj znac! kacha |
|
|
|
|
#134 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#135 |
|
Konto usunięte
|
dzisiaj listonosz nie przyszedł, pewnie jutro będzie... jednak jadę do domu jutro około południa, więc nie zdążę odebrać
myślę, że w poniedziałek paczka będzie
|
|
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA UWAGA planuję w okolicach 4 kwietnia /wypłata
/ napad na qnszt. jeśli jesteście chętne to ja pisałabym się na kolejne wspólne zamówienie.piszę dużo wcześniej żebyście miały czas na zastanowienie
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Mala, wiesz może jak to jest z tą kaską w kuferku u nich, bo mam ją już tam chyba z pół roku i boję sie, żeby mi nie przepadła. Jakoś mało mnie ona motywuje do zakupów, ale możliwość przepadnięcia już by mogła
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem niestety. chyba nie przepada. ja swój wykorzystałam przy ostatnich zakupach więc mam czyste konto
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej ich zapytam, bo może się okazać, że będę musiała zrobić zakupy do jakiegoś terminu ![]() Podpytam też, czy nam nie zdradzą jakiejś informacji o najbliższym terminie aktualizacji nowości. ![]() Tak ogólnie to w Qnszcie bardzo przyjemnie zamawia się dla kilku osób. Kiedyś pamiętam popakowali mi w oddzielne woreczki i pocięli drut tak, jak chciałam. Wszystko podpisane. Super.
|
|
|
#141 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w Qnszcie to najlepiej niech jedna osoba robi, która ma najwięcej już zamówione, bo tam jest tak: "Jeżeli wartość Twoich zamówień z ostatnich 3 miesięcy wynosi co najmniej 200 złotych, to wartość przekazywana do Kuferka przy kolejnym zamówieniu wyniesie 7,5%. Gdy Twoje zakupy z ostatnich 90 dni przekroczą 400 zł, to przy kolejnym zamówieniu przekażemy do Twojego Kuferka 10% wartości nowego zamówienia. " ja mam tak: "W Twoim Kuferku: 3,73 zł Wartość przekazywana: 7.5% Jeżeli wydasz jeszcze 194,08 zł to wartość przekazywana do Kuferka wzrośnie do 10.0 %." oczywiście, jeśli w przyszłości tez zamierzamy razem zamawiać bo to by się bardziej opłaciło. wykorzystywałoby się pieniądze z kuferka dla wszystkich... jakie macie zdanie?
|
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja ma dychę w kuferku, ale tylko 5% by wędrowało.
Cytat:
Jest się uzależnionym od jednej osoby i jakoś ciężko sobie wyobrażam takie dzielenie kuferka. Dopiszę dlaczego: Powiedzmy, że zakupy robią Kasia, Basia, Gosia i Zosia. Wyliczyłyśmy procentowo, że dzięki Kasi do kuferka poszło 1zł, Basi 2 zl, Gosi 3zł i Zosi 4zł. Konto jest własnościż Kasi. Co wtedy ma biedna Kasia zrobić? Od razu wyskoczyć z tych 9zl i oddać innym? Niby dlaczego, skoro ona tych pieniędzy fizycznie nie ma. Oddać następnym razem? A jak osoby przy następnym zamówieniu się całkowicie pozmieniają, wtedy Kasia będzie się umawiała z poprzednimi osobami na mieście, żeby oddać np. 1,36zł? Dziwne mi się to wszystko wydaje. A Wy jak myślicie? Nie da się tego dzielić "sprawiedliwie". Trzebaby każdemu po równo odliczać zamówienia zawartość kuferka i już.
Edytowane przez eklerka Czas edycji: 2006-03-23 o 22:39 |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam w kuferku 1,09 i jak wydam jeszcze 103 to bede miała przekazywane 7,5 procent.
zastanawiam się nad rozważaniami Eklerki i jak na razie muszę się z tym chyba przespać. ale zawsze jak się cos robi wspólnie to trzeba jakieś kompromisy ustalać. może faktycznie to nie będzie nasze ostatnie wspólne zamówienie, a wtedy taka opcja byłaby ok |
|
|
|
|
#144 | |
|
Joanna d'Moder
|
Cytat:
,ale nie wiem czy rabat można od razu wykorzystać.Ja nie wiem czy będę zamawiać w qnszcie.Bardzo bym chciała,ale w ciągu 2 tygodni przepuściłam na koraliki 50 zł ,a że jestem bezrobotna,więc...
|
|
|
|
|
|
#145 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuferek wykorzystuje się przy następnych zamówieniach.Cytat:
Ja niestety nie dałam rady sie tam pojawić ![]() I jeszcze list z qnsztu (jakby kogoś zainteresował) (Uprzedzałam ich, że umieszczę go publicznie) ![]() Cytat:
|
|
|
#146 |
|
Joanna d'Moder
|
[quote=eklerka]Mam nadzieję, że targi pracy coś pomogą.
Ja niestety nie dałam rady sie tam pojawić {/quote]e całe te targi to lipa.większość ofert było na praktyki dla studentów,ale to jeszcze nie najgorsze.Te praktyki w większości przypadków były w innych miastach Polski,a proces rekrutacyjny wyglądać będzie niczym na stanowisko kierwonicze (kilka etapów,włącznie z testami) .
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
głównie chodziło mi o to, żeby przesyłki były za darmo... załóżmy, że planujemy zamawiać wspólnie dłuższy czas. konkretny przykład (tylko przykład) - ja mam w kuferku 3,73. składamy zamówienie na np. 120 zł, do kuferka idzie 7,5% czyli 9zł (dajmy na to, bo nie wiem, czy oni nie wyliczają od każdego produktu pojedynczo...). przesyłka powyżej 100 jest gratis. i koniec. za 2 tygodnie znowu ktoś chce zamówić - dwie z nas. to robimy zamówienie, może być nawet za 30 zł, i przesyłka znów jest gratis, w kuferku zostaje 6,73 zł + 2,50 z poprzedniego i już jest na następne przesyłki. itd. wiadomo, że będziemy się starały zamawiać w jak najwięcej osób. ale im więcej będzie w kuferku, tym swobodniej będzie można zamawiać. wiem, że to nie jest "wszystkim po równo", ale i tak chyba bardziej się opłaca? Boże, ja się nie zamierzam kłócić, kto więcej zamawia a kto mniej, nawet jak ktoś tylko raz się dołączy i sobie skorzysta, to niech będzie! uważam, że bardziej się opłaci zamawianie przez jedną osobę, bo rabaty szybciej wzrosną. w końcu jak ktoś będzie miał pilną potrzebę, to może sobie zamówić jeden koralik i tak mu starczy z kuferka to jest oczywiście plan na dłuższy dystans i tylko pod tym warunkiem zadziała.
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie chciałam się kłócić. Chciałam tylko zapytać, jak mamy z tego korzystać, żeby było dla wszystkich dobrze.
Nie wiedziałam, że można sobie wziąść z kuferka tylko kwotę na przesyłkę. Myślałam, że trzeba wszystko, albo nic. Ja tam tylko raz zamawiałam. To że możnaby bez skrępowania brać sobie kwotę na przesyłkę nawet przy małym zamówieniu, (jeśli wcześniej zrobiłyśmy duże), to fajny pomysł.
|
|
#149 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie wiem, czy można wykorzystać z kuferka ile się chce... napisałam do nich zapytanie, ale odpowiadają od pon. do pt. 9-17. może ktoś wie na pewno? bo jak tak, to mój pomysł bierze w łeb
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co wiem to z kuferka nie można za przesyłkę płacić. ale nie wiem na pewno
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

ale wolę je mieć w razie potrzeby. Jak Avariel powie na przykład, że ma 2 rodzaje metalowych kulek i nie wie, które czyje, to każda z zamawiających takie kulki wklei zdjęcie swoich i już będzie wiadomo 

.Znowu nic nie potworzę w tym tygodniu
.Niech ten Artfan lepiej się pośpieszy.

link w podpisie

nie wiem, czy można wykorzystać z kuferka ile się chce... napisałam do nich zapytanie, ale odpowiadają od pon. do pt. 9-17. może ktoś wie na pewno? bo jak tak, to mój pomysł bierze w łeb