|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Różowy pokój
w koncu kazdy ma jakis styl i gust ja w swoim starym pokoju (przeprowadzilam sie) mialam taka mieszanke kolorow ze szok! wiec jesli jej sie podoba....
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Rozeznanie
|
pokoj faktycznie przesłodzony, z reszta całkiem nie w moim stylu, ale...
ile ja bym dala zeby miec takie okno we wnece!!! z takim parapetem do siedzienia ![]() ehh marzenia... ![]()
|
|
|
|
|
#124 |
|
Raczkowanie
|
to i ja coś od siebie dorzucę
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
coś ode mnie
|
|
#126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane wizazystki
Potrzebuje waszej pomocy... Wczoraj skonczylam remont w moim pokoju..sciany mialy miec czerwony kolor,ale malowalam biala farba+czerwony pigment a rezultat tego jest taki ze zamiast czerwieni wyszedl roz ![]() W niedziele sklepy sa u mnie zamkniete,wiec nie mialam mozliwosci dokupienia pigmentu... Rezultat jest taki ze 2 przeciwlegle sciany sa kooru jasnego różu(taki prawie bialy roz),a 2 pozostale ciemniejszy roz Powiem szczerze ze nawet dobrze to wyglada Moim problemem sa 2 wolne sciany.1 sciana jest ze skosem,i jest tam jakos tak pusto Pusta jest narazie tez 2 sciana.Mam prosbe moje wizazystki,moglybyscie mi cos doradzic?jakie ozdobu dac na te 2 sciany i wogole jakie ozdoby dac do rozowego pokoju? Niestety nie mma mozliwosci dodac zdjec,ale moze sobie to wyobrazicie. Byłabym wdzieczna
|
|
#128 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dodatki do RÓŻOWEGO pokoju
Może powieś na jednej z tych ścian jakieś duże plakaty dobrane kolorystycznie do pokoju, albo postaw tam jakąś niską komodę i daj za nią ozdobny pas tapety.
http://www.gamatapet.pl/public/porad...ef60681c3bf832 Przykłady nieciekawe, ale mniej więcej o to mi chodzi. |
|
|
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
Ze złotych dodatków bym zrezygnowała... chyba że byłyby tylko jakimiś ledwo dostrzegalnymi nutami koloru. Ale złote zasłony? Niee.
Jeszcze dwie inspiracje kolorystyczne poniżej: |
|
|
|
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#133 |
|
Raczkowanie
|
trochę też moich inspiracji dla Ciebie:
|
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze:
|
|
|
|
|
#136 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Pastelowe fiolety i róże w pokoju!
Moja siostra ma pokoj w takich wlaśnie kolorach i jest tam całkiem przyjemnie.
Skośną ściane ma pomalowaną na średni, dość ciemny fiolet z białymi kropkami (taka farba specjalna ) a reszta jest lekki fiolecik.I właśnie jej mówię, żeby dodatki miała w pomrańczach, rudościach. TObie też to radzę Poza tym jak masz z dwoch ścian skosy to tam na dole, pod nimi fajnie wyglądają półki po prostu. Cały taki rząd ![]()
|
|
#137 |
|
Raczkowanie
|
ja też mam kilka inspiracji ( niestety nie wiem czy nie bedą się powtarzały z pokazywanymi już w tym wątku - zdjecia przestały mi się otwierać :/ )
|
|
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze jedno:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze...
|
|
#141 |
|
Zadomowienie
|
ja też wklejam fotkę
|
|
|
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
hej
![]() czy mozecie mi pomoc.. bede miec nowy pokoj, niestety nie zbyt duzy bo 4,20 na 2,50 i tu moje pytanie.. chce pokoj w kolorze fioletowym myslalam o takim mocnym fiolecie, wyrazistym wtedy mialabym jasno rozowe i liliowe dodatki, ale nie wiem czy taki maly pokoj w takich barwach wygladal by dobrze? :/ aha czy ktos wie gdzie mozna kupic takie krzeslo: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=5131824 ?
|
|
#143 |
|
Przyczajenie
|
Hej, ja wlasnie bede malowala pokoj, i zastanawialam sie nad takim brudnym różem, do tego szary wzorek , taki paseczek pod samym sufitem dookola. Drzwi tez chcialabym miec takie jasniatukie popielate. Do tego stalowe dodatki, i czerwony dywanik i zaslonki co wy na to??? I jeszcze jedno jak wplywaja rozowe sciany na samopoczucie, bo nie chcialabym zalowac swojej decyzji.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
Rozeznanie
|
To bardzo kontrastowe połączenie. Umiejętnie dobrane odcienie poszczególnych kolorów może dać świetny efekt.
|
|
|
#145 |
|
Rozeznanie
|
Anja
Myslę, że powinnaś pomalować 3 ściany na bardzo jasny fiolecik lub biały, a jedną dłuższą na ciemny śliwkowy kolor - on trochę odepchnie tę ścianę i powinno to spowodować, że pomieszczenie nabierze trochę proporcji., albo na krótszej ścianie dać tapetę w poziome pasy, albo jakiś poszerzający wzór. Fiolet to zimny kolor więc da wrażenie przestrzeni. A dodatki może lepiej beżowe lub białe.
|
|
|
#146 |
|
Przyczajenie
|
CZy ktos mi moze odp.
i ocenic moj pomysl ktory opisalalm powyzej bo juz samama nie wiem czy malowac na ten brudny roz czy jednak na jakis taki cytrynowy help me
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Coś o kolorze różowym: Kolor różowy kojarzyć się będzie z delikatnością dziecięcego świata. Począwszy od niemowlęcego kocyka, poprzez różowe misie i sukieneczki, a skończywszy na pastelowych szminkach modnych w latach sześćdziesiątych, niezmiennie przynosi w sobie coś ciepłego, miłego i dziewczęcego. Mężczyźni zdecydowanie go unikają, jakby podświadomie zdawali sobie sprawę, że jest zarezerwowany dla małych dziewczynek i całą swoją delikatnością uosabia dziewczęcość, czułość, ukojenie i wszystko, co jest związane z dzieciństwem. I tak jak dziecko niecierpliwie wyrywające się na świat, który znajduje się za furtką ogrodu, różowy kolor podkreśli potrzebę przestrzeni do działania i wykazania swoich możliwości, bo przecież róż to mieszanka bieli i czerwieni. Kolor ten preferują osoby, których dzieciństwo było zbyt krótkie i zbyt smutne. Ponieważ nie zaznały ciepła i czułości jako dzieci, podświadomie domagają się ich teraz od najbliższego otoczenia. W ich emocjonalności także znajdziemy coś dziecinnego, ponieważ osoby te reagują często w sposób odbiegający znacznie od tego, co nazywamy dojrzałością. Zatem przesłanie tej barwy to: zaopiekuj się mną, kochaj mnie z matczyna delikatnością i czułością, obdarz mnie subtelną pieszczotą, pozwól mi być dzieckiem i skupić się wyłącznie na sobie i swoich potrzebach. Różowy to kolor pochodny, jest połączeniem czerwieni i bieli. Wyraża stałość, umiarkowanie, panowanie nad sobą. Dodaje pomieszczeniu ciepła, sprawdza się w sypialniach. Nie należy jednak stosować go w zbyt dużej ilości gdyż może wywoływać uczucie fizycznej słabości. Łagodnie łączy się z bielą, kremowym, szarym i brązowym. Podkreślić róż można zielenią. Zestawienie takie przypominać może wiosenny ogród i nadaje się doskonale do salonu, w którym mogą się znaleźć ciemno brązowe meble i zdobne tkaniny czy obrazy. Wszystko to doda pomieszczeniu elegancji.
|
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
Hmmm, no wiec dzieki Kraajanko za wyczerpujaca odpowiedz
i zaczelam sie powaznie zastanawiac zeby jednak tych scian nie malowac na roz lecz na jasno zolty cytrynowy kolor, jakos tak wpadl mi do glowy i wy daje mi sie ze to bedzie lepsze rozwiazanie tylko zastanawiam sei i ladnie laczyl by sie z np sliwkowymi, ciemnofiletowymi zaslonkami i dywanem.
|
|
|
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
Żółty też będzie ładnie wyglądał z fioletem, ale nie bardzo ciemnym. To jest zestawienie kontrastowe, więc kolory dodatków musisz umiejętnie dobrać.
Żółty też ładnie i modnie wygląda w zestawieniu z szarym.
|
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Oto parę kombinacji, może Ci to w czymś pomoże. Może nie do końca super dobranych, ale już dają trochę obraz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

myslalam o takim mocnym fiolecie, wyrazistym wtedy mialabym jasno rozowe i liliowe dodatki, ale nie wiem czy taki maly pokoj w takich barwach wygladal by dobrze? :/