|
|
#121 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starania o dzidzię od wakacji 2016 cz. III
Parole- może jeszcze czas na test 🤔
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
działa, bo zawsze wiem że jak chcę coś zrobić to najlepiej do owulki się wyrobić bo później może być za późno ![]() Parole - przykro mi
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kissmisiaa ! Znamy się chyba z poprzedniego wątku staraczkowego
![]() Czekam jeszcze na lekarza. Ma mi zrobic usg w szpitalu, bo ma dyżur. I powiem Wam, ze mój instynkt macierzyński jest tak ogromny, że gdybym nie miała brzdąca w domu to serce by mi pękło z żalu słysząc płacz noworodkow. Takie moje przemyślenie. |
|
|
|
#124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolejne testowanie byloby tak mniej wiecej na 31 grudzien / 1 styczen. Jesli sie w tym nadchodzacym cyklu nie uda to kolejny zaczne DOKLADNIE w tym samym dniu co rok temu gdy zaszlam w ciaze - moze to znak? |
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#126 |
|
Zakorzenienie
|
Parole trzymam mocno kciuki, żeby @ nie przyszła
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Kciuki ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
O widzisz, faktycznie ![]() U mnie usg dobrze są 2 pecherzyki, 14 mm i 17 mm. Takze owulacja na dniach, kolejne usg w niedzielę
|
|
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
Parole, jeszcze nie wszystko przesadzone.
Stypi, Molise fajnie ze wszystko ok ![]() Marttb haha mam to samo: jak sie nie udaje to robie rzeczy ktorych nie mozna w ciązy do czasu owulacji wychodze z kolezankami na drinki itp. I jakies rozne male 'szalenstwa' ktorych nie moglabym w ciązy. Pomaga mi to Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam podobnie jak wy już mo się nawet nie chce mierzyć temepratury
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#131 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny jak długo "leczy się" prolaktynę? W sensie jak jest za wysoka. Można ją jakoś samemu obniżać poprzez jakąś dietę, czy tylko leki przepisane od lekarza?
|
#132 |
|
Zadomowienie
|
Chyba dosyc szybko, ale moze Kasia cos wiecej napisze
zalezy tez jak bardzo jest podwyzszona. Na hormony dieta ma dosyc duzy wplyw, ale nie liczylabym ze sama dieta zalatwi sprawe.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
Ja czytałam ostatnio,że b6 obniża prolaktyne 🤔A jeżeli jest za wysoka to bromergon, lekarz przepisuje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- No i pytanie czy szybko? Ja miałam wartość 12, ale chyba u mnie była ta utajona hiperprolaktynemia 🤔 bo owulacja uaktywnila się w 3 cyklu brania bromergonu, potwierdzona monitoringiem oczywiście. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Lovilovi23 Czas edycji: 2016-12-05 o 16:32 |
|
|
|
#134 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli w miarę szybko można ją obniżyć?
pytam tak z ciekawości, bo po tym lekarzu to się naczytałam i już mam schizy, że może być coś nie tak ![]() a tak przy okazji to czym spowodowane może być za wysoka prolaktyna?
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
Stypi a nie przepisal Ci konkretnych hormonow do zbadania?
Trudno powiedziec czym są spowodowane zaburzenia hormonalne. Genetyka, modyfikowane srodowisko itp Akurat poziom prolaktyny jest dosyc mocno związany ze stresem- podwyzsza sie wtedy prolaktyna, ale to nie musi byc tylko taka przyczyna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez denneris Czas edycji: 2016-12-05 o 17:16 |
|
|
|
#136 |
|
Rozeznanie
|
Stypi- u mnie po tabletkach antykoncepcyjnych najprawdopodobniej. 🙄
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
My już po staraniach Będzie co ma być ehhh
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#138 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja właśnie walczę z prolaktyna ![]() Dostałam Bromergon i Duphaston i mam zrobić badania na wysokość proloaktyny w tym tygodniu a leki biorę 2 mc. Są tez delikatniejsze preparaty np Niepokalanek (zioła). |
|
|
|
|
#139 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a tak serio to nie pisze, bo w sumie nie mam o czym i nie chce mi się pisać codziennie ze boli mnie prawy/lewy jajnik, śluz taki i owaki itp a czytam, bo jestem ciekawa co u Was i mocno trzymam za wszystkie kciuki A starania u nas spoko właśnie wracam z krk do domu postarać się jeszcze bardziej teraz mam podobno owulacje, jakoś w tych dniach, dokładnie nie wiem w poprzednim cyklu jak zaczęliśmy się w końcu starać to nie miałam owulki w ogóle więc teraz czuję jakby to był dopiero 1cs a tak na prawdę jest drugi na 9 stycznia umówiłam się do ginekologa na pierwszą wizytę ciazowa tak liczę, a jak nie to gin powiedziała, żebym i tak przyszła to wprowadzimy jakąś stymulacje, nie pytałam do końca co i jak i mam nadzieję, że nic nie będzie potrzebne. Ogólnie jestem spokojna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zamawiam dzisiaj dwa komplety bielizny i satynowy szlafrok
Zabieram go na kolację nawet
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To powodzenia mąż powinien byc zadowolony
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
Ja zrobiłam test owulacyjny i druga kreska wyszła taka blada ale to cyba nic nie oznacza
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi powiedział, że mam wszystko książkowo. Pęcherzyk też już dosyć duży na prawym jajniku. W piątek mam przyjść na monitoring i wtedy jakby pęcherzyk nie urósł to wyśle na wszystkie badania.
Co do stresu to mam go ostatnio baaaardzo dużo. Nie dosyć, że szkoła, to nerwy związane właśnie z brakiem ciąży No trudno. Muszę czekać do piątku...
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem w szoku po odstawieniu anty to istna tragedia, włosy mam tłuste kilka godzin po umyciu, woda mi się tak zatrzymała w całym organizmie,ze obrączki ściągnąć nie mogę... :/ W ogóle okres mam dostać jutro, albo po jutrze a mnie jajnik boli o.O jedyny mega plus to wzrost libido
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
molise - na ja myślę, że będzie
![]() stypi, blanka - ja brałam prawie 5 lat tabletki, do pewnego momentu było dobrze, jak wycofali cilest to było tylko gorzej, aż w końcu zdecydowałam się odstawić, 2 miesiące po odstawieniu uznaliśmy, że chcemy dziecko. Pamiętam jak stałam murem za tabletkami, nie wiem czy mogę je obwiniać, bo dowodów nie mam, ale jednak w momencie kiedy przestałam brać cilest i poszukiwałam dobrych tabletek moje hormony świrowały, spadło libido, zrobiłam się zrzędliwa - dopiero teraz zaczynam odczuwać wzrost libido jak przed tymi zawirowaniami
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#147 | |
|
Raczkowanie
|
Starania o dzidzię od wakacji 2016 cz. III
Cytat:
Blanka Tylko nie korzystaj z tego libido, bo przytulanki dzień przed okresem są niewskazane, bo poprzez skurcze macicy możesz wypchnąć potencjalny pęcherzyk! Jakoś tak ![]() Aaa Ty chyba tak ogólnie pisałaś o tym libido teraz doczytałam!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez cyferka123 Czas edycji: 2016-12-05 o 21:29 |
|
|
|
|
#148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
czasem Mąż się tłumaczy bólem głowy hahha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
Starania o dzidzię od wakacji 2016 cz. III
A u mnie tydzień po prawdopodobnej owulacji zaobserwowałam wzmożoną ilość śluzu i libido skoczyło. Dziwne! Hormonki wariują
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam dziś takie libido ze nie wytrzymam
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.

zalezy tez jak bardzo jest podwyzszona.

teraz doczytałam!