|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: gdzie nowy watek "wszystko co chcecie wiedziec?"
![]() Ja piernicze, mi tam wisi i powiewa czy ktoś ma zielony listek czy nie. Można nie mieć listka, a i tak jeździć jak pi*** i narażać się na śmieszność, ale żeby sama naklejka miała być powodem do wstydu? Ojj ktoś tu ma niskie poczucie własnej wartości. |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Copyraptor
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37
Andz, zielony listek naklejony na szybę (moim zdaniem powinien być na tylną) daje kierowcy ZA TOBĄ informację, że możesz np. jechać wolniej, gwałtownie zahamować czy popełnić jakikolwiek inny błąd, więc trzeba trochę bardziej uważać. Dla mnie to taka "lajtowsza" wersja "L"-ki - mam prawo jazdy, ale wciąż się uczę.
I nie ma w tym nic "bekowego", żałosnego ani ośmieszającego, to moim zdaniem dbanie o bezpieczeństwo na drodze. Słabą masz chyba paczkę, jak wyśmiewacie na światłach osoby, które jeżdżą z listkiem. Nie ma się czym chwalić. |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Ale moim zdaniem na drodze cały czas trzeba uważać, czy ktoś ma zielony listek czy nie.
Równie dobrze kierowca po 20letnim stażu może zrobić podstawowe błędy, gwałtownie zahamować lub co innego, co zdarza się nawet dość często, bo tacy na drodze czują się bardzo pewnie. Wiec to nie ma znaczenia czy jedziesz za osoba z listkiem czy bez - zawsze trzeba uważać i brać poprawkę na kogoś z przodu, z boku i z tylu. Dlatego nie widzę sensu w naklejaniu sobie tej naklejki. Po prostu. Jeśli ktoś jest racjonalnym uczestnikiem ruchu drogowego no to musi mieć pewna dozę braku zaufania do innego kierującego. |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() wysłano z końca świata...
![]() |
#125 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zresztą cała dyskusja ma sens jeszcze 23 dni, bo potem zielony listek będzie obowiązkowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
Serio?
To w takim razie dobrze ze prawko zrobilam o wiele wczesniej. 😂 Współczuje. Buzka slodziaczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
A ja wierzę, że znajdą się i tacy co wyśmieją ten listek. Ale ja się z takimi nie przyjaźnię i dynda mi to, co sobie myślą
![]() A skoro już mówimy o naklejkach, to co oznacza L w kółeczku przyklejone do samochodów ciężarowych?
#128 |
Zakorzenienie
|
Zawsze się znajdzie jakaś królowa szos ;-)
#129 | |
Inez
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
Czasami w sklepach albo restauracjach (być może w Macu) obsługa ma karteczkę z imieniem i napisem "uczę się". Co za siara..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Inez
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;68381426]Czasami w sklepach albo restauracjach (być może w Macu) obsługa ma karteczkę z imieniem i napisem "uczę się". Co za siara..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja to kiedyś w ogóle koszulkę taką widziałam! Z wielkim napisem! Ja to bym nie dała się tak ośmieszać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Naklejka informuje o spełnianiu jakiś tam norm hałasu, czystości spalin
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;68382326]Jeśli 126p w Twoim podpisie to Twoja fura to raczej nie listka powinnaś się wstydzić - tak pozostając przy heheszkowaniu na poziomie gimbazy
![]() Daj dziewczynie spokój, frustruje się, że swoją karetą nawet takiego listka nie wyprzedzi to i ta frustracja musi znaleźć jakieś ujście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6838268 6]Daj dziewczynie spokój, frustruje się, że swoją karetą nawet takiego listka nie wyprzedzi to i ta frustracja musi znaleźć jakieś ujście
![]() Oj zdziwilybyscie się... ![]() Poza tym 126p śpi juz dawno pod kocem. Nie ten sezon. Do pracy tylko dupowoz. 😙😙😙 |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;68381426]Czasami w sklepach albo restauracjach (być może w Macu) obsługa ma karteczkę z imieniem i napisem "uczę się". Co za siara..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja mam zawsze dobrą bekę jak wykładam swoje zakupy na taśmę w biedrze, a tam Pani z plakietką "jeszcze się uczę" ![]()
![]() |
#137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcę kupić mojemu TŻ portfel, jakie marki warto brać pod uwagę?
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś uczy się języka włoskiego albo studiuje italianistykę?
Potrzebuję porady jakie książki warto wybrać do nauki idiomów i modi di dire oraz frasi fatte. Szukam czegoś do praktycznej nauki, czegoś więcej niż po prostu słownika. jakieś ćwiczenia by się przydały. ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6835771 1]Tego się obawiałam. Niewielka plamka i musiała mi umknąć a może jeszcze dało się uratować. Poszło do prania, dzisiaj wyciągam z szafki i wuj, takie żółtawe miejsce na jasnym materiale ![]() Spróbuj Vanish w proszku z małych saszetek- namocz z nim długo w zimnej wodzie. Hemoglobina się już utleniła stąd ten kolor, ale jeśli plamka nie jest duża to po mocno stężonym wybielaczu może zejdzie.
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma obowiazku, ale ma czy tam mial byc. Ja nie polecam z doświadczenia mojej mamy. Mieszkamy w duzym mieście i miala listek. 4 razy ktos np. Zajechał jej drogę, nagle zahamowal. Wszystko po to bo aaa to nowy kierowca, on nie umie jezdzic. A oni swoimi starymi brykami chca wyłudzić odszkodowanie . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 37
Czy istnieje według was jakaś granica, do kiedy "wypada mieszkać z rodzicami"?
Nie mówię tu o byciu pasożytem, ale zakładając, ze rodzina na duży dom, mieszkają w nim rodzice i 20-kilku letnia córka pracująca, dokladajaca się do budżetu, to jest OK? Co prawda ja jeszcze studiuje i mam 22 lata, ale tak szczerze mówiąc to kompletnie nie spieszy mi się do wyprowadzki. Mam swoje pieniądze, nie ciągnę od rodziców, oni mnie nie ograniczają, jak chce te wychodzę i nie wracam na noc, nic na to nie mówią, ogólnie każdy ma w domu swoje sprawy i prywatność, a ja tak szczerze mówiąc do ślubu (z 4 lata to na pewno) wynosić się nie mam zamiaru :P mnie tez nikt nie wygania, wręcz przeciwnie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Jaki krem do rąk polecacie, taki ochronny żeby zostawiał "niewidzialne rękawiczki" ? Nawilżające i szybko wchlaniajace lubię używać w domu, teraz na taką pogodę chce coś konkretnego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#147 | |
Zakorzenienie
|
Olasia, ja bym się nie przejmowała tym co wypada, a co nie. Skoro i Tobie i rodzicom ze sobą cały czas po drodze to tylko dobrze o Was świadczy. Ekonomiczniej tak jest na pewno. Dopóki się dogadujecie to sobie żyjcie pod jednym dachem i nikomu nic do tego. A przyjdzie z pewnością moment, gdy zapragniesz samodzielności, będziesz sobie chciała uwić swoje gniazdko, to wtedy się wyprowadzisz, a najwyraźniej to jeszcze nie ten czas
![]() ---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:30 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2016-12-08 o 01:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
Mam dwie koleżanki w wieku 27 lat, które mieszkają z rodzicami. Pracują, są po studiach. Jedna ma faceta i będzie się do niego wyprowadzać, druga się nigdzie nie wybiera. Ja i moja siostra szybko się wyprowadziłyśmy (20-21 lat), ale mój (starszy) brat miał chyba jakoś 25 jak się faktycznie wyprowadził.
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.