![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() U nas ciężka noc...głowa mnie boli iii już wstałam w złym humorze. Od 23 do 1.30 Gwiazda nie miała ochoty spać. Darla się itp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Miałam to samo napisac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Honcia jak tam katar Marcelinki? Lepiej trochę? |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
U nas też nocki słabe. Co godzinę minimum pobudka. Dzień zaczęliśmy przed 6, o 7:20 pierwsza drzemka, godzinna. Wiec nie wiem czy to przerwa w nocnym spaniu czy pobudka
![]() Myślę że to ten Koszmarny skok dopadł czerwcowiatka ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie już rosół "pyrka" na gazie ![]()
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U Ciebie klasyka polska, a u mnie dzisiaj będzie musaka grecka i na deser pierwszy raz zrobiłam tartę z kremem katalońskim ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rosół musi być u mnie w sobotę bo mąż by chyba nie przeżył jak bym mu coś innego ugotowała ![]()
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny powiedzcie Kiedy skończą się tak częste pobudki w nocy?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musaka to taka zapiekanka z mięsem mielonym, ziemniakami, cukinią, bakłażanem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny hurra ![]() ![]() ![]() No ciekawe co to będzie z tym wzrostem, bo ja mam brata 2m wysokiego ![]() Dołączam do grona niewsypanych. Leon od dwóch nocek często się budzi. Na szczęście zasypia prawie od razu, tylko już nad ranem rozrabia i nie śpi. Nauczył się ciągnąć mnie za włosy. Nie wydaje mi się żeby to były zęby, bo nie trze dziąseł, tylko hmm może taki CUG POZNAWCZY ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie jadłam...brzmi smacznie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez juz dzisiaj po łowach w SH kupiłam świetna kurtkę ale tak na ... 2 latka :p Haha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
Musake jadlam pierwszy raz w Bułgarii. Pychota.
U nas dziś spaghetti carbonara. Dolaczam do grona wiecznie niewyspanych mam. Spoko, jeszcze tylko kilkanaście lat i się wyprowadza 😉 |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Wszyscy (no prawie wszyscy) mają zdjęcia w albumie, mam i ja
![]() Australia pochwal się jak noc, najwyżej zzieleniejemy z zazdrości. U nas fatalna, czuję się tragicznie, męczy mnie ból gardła. I co to sos kataloński? Ja zrobiłam pieczoną owsiankę z bloga Agnieszki Maciąg, wyszła bardzo dobra, ale dla mnie zdecydowanie za słodka. Majkela no matką roku to ja nie jestem, nie pretenduję nawet do tego tytułu, stąd moje wyluzowanie. W temacie centyli nie mam za bardzo pojęcia co to jest i się tym nie przejmuję, gwiazdki wyglądają na zdrowe, lekarz potwierdza, więc luuuuz. Dorcia jest drobniejsza, długa, ale chuda, widocznie taka jej uroda. Dlatego ania nie bardzo rozumiem dlaczego uważasz, że Maja za mało je. Moje max 150, czasem też 90, czasem nawet 60, ale skoro nie chcą więcej to nic na siłę. Po zdjęciach widzę, że jest podobna do Dorci, widocznie tak ma być.
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Zagladam pochwalic sie. Doidy za pierwszym razem zalapala jakis czas temu, a dziś bidon
![]()
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() Ja mam zamiar w ten weekend wybrać zdjęcia i wywołać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Jak to juz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
||
![]() ![]() |
![]() |
#137 | ||||||
Rozeznanie
|
Cześć!
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;68442661] Kiara matko co za lekarz. Na prawdę jak tak się patrzy na niektórych kekarzyt, to się dziwiet, zer my wyroslisny na ludzi. Kiedyś polegało się tylko na tym co lekarz powie, nie było takiego dostępu do informacji jak my mamy teraz. Ja jeszcze nie siedzislam a juz jadłam rosolek.[/QUOTE] Fakt, teraz ludzie mają więcej możliwości i nie słuchają ślepo co im lekarz powie. A to poprzednie pokolenie to jakaś masakra. Ciocia mi ostatnio opowiadała, że 30 lat temu jak miała małe dzieci to była taka ciemnota, że od 3 tygodnia życia zalecali po łyżeczce soku dziecku podawać i że ona tak robiła... Cytat:
Mi mama opowiadała, że starszej siostrze gotowała bez soli, a ona była bardzo szczupła, bo nie chciała za bardZo jeść i lekarz jej powiedział, że jak ma gotowane bez soli to się jej nie ma co dziwić ![]() Cytat:
Cytat:
Łączę się w bólu w kwestii ciężkich nocek ![]() Cytat:
Cytat:
U nas też dziś rosół ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Popralam juz ciuszki ![]() No taki bidon z miękka słomka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tą solą to dobre ![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Takie były czasy i zalecenia w ówczesnych książkach. Moja mama zgodnie z sugestią książkową podała bratu (twierdzi, że miał coś około miesiąca) soczek z kalarepki. Oczywiście sensacje po tym straszne, ale do dzisiaj jak wchodzimy do sklepu, żeby kupić jakieś warzywa mój brat pierwsze co mówi: "a może by jakąś kalarepkę?". Także nauka smaków zadziałała
![]()
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
I od 6 m-ca można stosować?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
5
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
#145 |
Zadomowienie
|
Pochwale sie jeszcze tu ze moj syn skończył dzis pol roku i z tej okazji tez usiadł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ANIA niestety, nie ma reguly, kiedy takie nocki sie skończą . U mnie jak Gabi dobrze śpi, to Igi się budzi i woła mamę, więc na jedno wychodzi ![]() CIERPLIWOŚĆ ![]() Ode mnie książki pod choinkę http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...e-0-5-lat.html ZABCIAJS pytalas chyba o prezent to podrzucam, może cos Cie zainspiruje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#147 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do diety, mój też nie chce za bardzo nic innego, marchewka bleee, jabłuszko bleeee, za to chrupki kukurydziane gdzie sam może sobie trzymac i jeść super!, jak dałam mu do rączki jabłko też lizał ale przecież nie dam mu jeszcze blw bo boję się zadławienia jak odgryzie coś ![]() za Twój macierzyński trzymam kciuki, chociaż jest mi Ciebie strasznie żal, bo już jest połowa tego czasu a Ty bez pieniędzy no co za chory kraj ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() to już od dziecka zależy także nie poradzimy, a próbowałas spać z nią w jednym łóżku? niby dzieci lepiej wtedy śpią, może warto spróbować? Cytat:
![]() ![]() ![]() teraz muszę się wybrać po strój na karnawał dla Mika póki jeszcze jest mega wybór bo na bank coś będzie w pkolu ![]()
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
Kaśka ale Cie dzieciaki oszczędzają! Matko, tyle snu, nie pamiętam kiedy ja tyle spalam... Czy ja w ogóle kiedyś tyle spalam? 😂
Moja Hana to ewenement, w lozeczku rzuca się w nocy strasznie i tym mnie wybudza. Biorę ja do siebie i chce przytulic to mnie boksuje! Dziś w nocy podrapala mnie po budzi, szrame mam czerwona od oka do ust 😂 nawet makeupem moim nie udało mi się tego zakryć. Narobilam się dzisiaj. Humor miałam od wczoraj średni to się zabralam za sprzątanie. Upieklam mufinki na jutro bo mamy mieć gości, wypralam i powiesiłam firanki w domu, postroilam dom trochę juz świątecznie. Nie umylam okien. Naklejki juz są na tych upackanych oknach bo Zosia chciała naklejac, firanki czyste, pfff, pierdziele, nie myje. Święta i tak się odbedat 😜 Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2016-12-10 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Znając życie to zalecenia na pewno przynajmniej troszkę się zmienią, ale i tak jesteśmy o krok milowy do przodu w porównaniu do poprzedniego pokolenia ![]() Cytat:
![]() Mąż mi dzisiaj sprzedał newsa, że teściowie planują dać małemu na w ramach Mikołaja chodzik ![]() Ja nie wiem... Moi rodzice są starsi, a jakoś już nawet ja tego nie używałam, bo wiedzieli, że złe. Na moją krytykę stwierdził, że wszystko co od jego rodziny to złe. No brak słów. Tyle mu gadam o tym co dobre, co złe, że sam powinien im jak mu mówili co planują powiedzieć, ale oczywiście nie pamiętał. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.