A jednak to on okradal moja matke!!!!! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-25, 09:08   #121
magda_madzia
Raczkowanie

Dot.: A jednak to on okradal moja matke!!!!!

Czy wy mozecie sie wkoncu odwalic od tych 300zl?? Co was to obchodzi czy zauwazyla czy nie? Nie, nie za uwazyla bo pieniedzy ma za duzo i te 300zl malo dla niej znacza- chodzi o sam fakt. Czy teraz wkoncu zniknie dyskusja na temat: jak mozna nosic tyle siana w kieszeni i czy zauwazyla te 300zl, bo to ma tu guwniane znaczenie!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Nie mozecie tego zrozumiec?!
magda_madzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 09:14   #122
Agoosia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Agoosia

Bardzo mila sie zrobilas... czy ktos w tym watku atakuje Ciebie/mame??
Agoosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 09:18   #123
magda_madzia
Raczkowanie

Nie, poprostu nie moge pojac co tu ma do rzeczy jaka sume pieniedzy nosi w kieszeni moja mama i dlaczego nie zauwazyla ze ich w torebce przybylo. Moze zaloze osobny watek z zapytaniem co sadzisz o mamie ktora nosi w kieszeni 1000zl.
magda_madzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 09:21   #124
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Szczerze mówiąc zupełnie się pogubiłam w całej tej historii. Według mnie jest bardzo niespójna i trudno mi cokolwiek wnioskować na podstawie słów autorki wątku, ponieważ są bardzo niekonkretne.

A oto pierwsza wypowiedź Madzi na ten temat w pierwszym jej wątku:
Cytat:
Mam wielki problem. Kilka razy zginely mojej mamie pieniadze. To z torebki, to z kieszeni. Oczywiscie podejrzenia spadaly na mnie. Ja tych pieniedzy nie bralam, wiec mam podejrzenia na pewna osobe, niestety... na mojego chlopaka. Znamy sie od 3 lat, ufam mu, ale cos nie daje mi spokoju. Skoro zginely mamie pieniadze z kieszeni od plaszcza, w domu, w ktorym poza mna i mama przebywa tylko moj chlopak, no to nie wiem czy jest jakies inne wytlumaczenie. Dzisiaj zadzwonila ze ktos jej ukradl z torebki ostatnie 150zl, ktore miala. Moj chlopak pracuje razem z nia, torebka lezala caly czas na biurku w pracy. Boje sie ze to moze byc on. Strasznie sie boje. I co ja mam teraz zrobic? Przeciez nie spytam go wprost czy okrada moja mame. Jak mam delikatnie wyjasnic ta sprawe? Nie mam zielonego pojecia co zrobic. Poradzcie cos...
Stary 2006-03-25, 09:24   #125
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_madzia
Czy wy mozecie sie wkoncu odwalic od tych 300zl?? Co was to obchodzi czy zauwazyla czy nie? Nie, nie za uwazyla bo pieniedzy ma za duzo i te 300zl malo dla niej znacza- chodzi o sam fakt. Czy teraz wkoncu zniknie dyskusja na temat: jak mozna nosic tyle siana w kieszeni i czy zauwazyla te 300zl, bo to ma tu guwniane znaczenie!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Nie mozecie tego zrozumiec?!
Trochę kultury, najpierw zwracasz się do nas o pomoc, a później robisz się bardzo niemiła...chyba nie o to chodzi?

Skoro znalazł je w pracy, gdzie pracuje kilka osób, w miejscu w którym pracownicy zostawiają swoje rzeczy, to chyba oczywiste, że są to pieniądze któregoś z nich. Mógł zapytać czy komuś nie zginęły.
Zapomnijmy na chwilę o 300zł-załóżmy, że prawdę można naciągnąć i znalazł te 300zł; ale w takim razie co się stało ze 150zł?
Myślę, że gdyby nie ukradł pieniędzy to nie oddałby ich - bo niby dlaczego?

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 09:25   #126
Agoosia
Zakorzenienie

Wszystkie tu próbujemy zrozumieć sprawę, chyba po to właśnie założyłaś wątek, wspólnie myślimy, nie miej pretensji, że zwracamy uwagę na szczegóły, Ty chyba też przemyślałaś sprawę z każdej strony, mam rację?

A może chłopak wiedział, jak, gdzie i ile pieniedzy nosi Twoja mama a okazja jak wiesz czyni złodzieja...
Stary 2006-03-25, 09:38   #127
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

okazja czyni złodzieja - dokładnie
tak samo jak: winny sie tłumaczy
wieć tutaj można dywagować

jedno jest pewne:
jakoś dziwnie mi wygląda fakt, ze akurat 300 oln wypadło a reszta pozostała w kieszeni :|
i mieliśmy sporo czasu na wymyślenie wytłumaczenia, prawda? szkoda, że nie zrobiliśmy tego odrazu.
pewne było że chłopak nie przyzna się do kradzieży i znajdzie jakieś wytłumaczenie
a skoro tylko znalazł - dlaczego normalnie nei podszedł do mamy Magdy, nie oddał pieniędzy mówiąc, że znalazł, gdy wieszał płaszcze? tylko "podrzucił" do torebki [o ile pieniądze podrzucił]
KasiaKatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-25, 09:44   #128
natalia21
Zadomowienie

Wiesz postapilas troszke nie ferrr!!!!!!! dziewczyny chca ci pomoc a ty z takimi tekstami nie ladnie!!!! ja rozumiem jestes zalamana,zla ale nie wyzywaj sie na nas!!1 sama w koncu prosilas o pomoc!!!!
Masz problem i to duzy... kazdy chce ci tu pomoc ale nie wyrazaj o nas takich opinii bo to nie ladne z twojej strony!!!!!
pozdrawiam

5.01.2011 [*] Mój aniołek
natalia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 09:45   #129
Agoosia
Zakorzenienie

tylko pytanie - czy płaszcz umie sie teleportowac?
Stary 2006-03-25, 09:50   #130
KasiaKatarzynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agoosia
tylko pytanie - czy płaszcz umie sie teleportowac?
a czemu miałby się teleportować?
KasiaKatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 09:53   #131
kiciulka1985
Zakorzenienie

Eee a ja rozumiem wybuch magdy... ma problem, jest zalamana a tutaj toczy sie dyskuja ile kasy powinno sie nosic przy sobie i w ktorym miejscu:/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-25, 09:53   #132
Agoosia
Zakorzenienie

bo najpierw 300zł ginelo w domu a potem w pracy. no chyba ze to stalo sie 2x + 150zł jeszcze raz. a moze sie czepiam
Stary 2006-03-25, 10:00   #133
natalia21
Zadomowienie

to jets wogole dziwna sprawa....

Stary 2006-03-25, 10:10   #134
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Magdo

Moje pytanie nie tyczyło się tego, czy Twoja mama nosi przy sobie takie a nie inne sumy -bo mnie to zupełnie nie obchodzi - a tego czy zauważyła, że "ktoś" oddał (podrzucił) jej wcześniej ukradzione pieniądze. A to jest zasadnicza różnica. Ale skoro pieniądze nie mają w tej całej historii jakiegokolwiek znaczenia, to ja nie rozumiem problemu. Człowiek chce pomóc rozwikłać "zagadkę", poświęca czas, po części współczuje - po czym dostaje za dobre chęci pare niekulturalnych tekstów. Trochę zaufania do ludzi, nie każdy chce Cie skrzywdzić ...

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 10:43   #135
nekome
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wy mozecie sie wkoncu odwalic od tych 300zl?? Co was to obchodzi czy zauwazyla czy nie?
Magdo - zakladasz watek w ktorym przedstawiasz problem i prosisz o pomoc. pozniej zakladasz kolejny w ktorym przedstawiasz dalszy rozwoj sytuacji.
toczy sie dyskusja, dziewczyny za zainteresowane tematem, przedstawiaja mozliwe rozwiazania, wersje wydarzen, watpliwosci co do niejasnosci w sytuacji . zapewne czesc z nich Ci sie podoba a czesc nie -ale to nie usprawiedliwia takiego agresywnego tonu! to samo moglas osiagnac piszac przykladowo "prosze nie dywagujmy na temat tego jak i ile pieniedzy moja mama nosi przy sobie ale skupmy sie na temacie chlopaka. "
nekome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 10:49   #136
Agoosia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nekome
Magdo - zakladasz watek w ktorym przedstawiasz problem i prosisz o pomoc. pozniej zakladasz kolejny w ktorym przedstawiasz dalszy rozwoj sytuacji.
toczy sie dyskusja, dziewczyny za zainteresowane tematem, przedstawiaja mozliwe rozwiazania, wersje wydarzen, watpliwosci co do niejasnosci w sytuacji . zapewne czesc z nich Ci sie podoba a czesc nie -ale to nie usprawiedliwia takiego agresywnego tonu! to samo moglas osiagnac piszac przykladowo "prosze nie dywagujmy na temat tego jak i ile pieniedzy moja mama nosi przy sobie ale skupmy sie na temacie chlopaka. "
Stary 2006-03-25, 11:32   #137
natalia21
Zadomowienie

dziewczynki postarajmy sie ja zrozumiec i pomozmy jej postapila zle ale jest w takiej sytuacji ze sie nie dziwie...

Stary 2006-03-25, 11:33   #138
elly2
Wtajemniczenie

Oooo widze, ze magda_madzia pokazala swoje prawdziwe JA, ja Ciebie nie pouczalam, tlyko dziwilam sie jak mozna taka sume nosic w zwyklej kieszeni, dla mnie ta historia jest nieprawdziwa i w ogole w nia nie wierze, raz piszesz, ze 300 zl. jak dostala spowrotem nie robilo roznicy, ale jak ukradli to robilo? no Ciekawe, ciekawe

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 11:37   #139
nekome
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalia21
dziewczynki postarajmy sie ja zrozumiec i pomozmy jej postapila zle ale jest w takiej sytuacji ze sie nie dziwie...
slowo pisane ma calkiem inna wage niz te same slowa powiedziane w nerwach i trzeba sobie zdawac z tego sprawe.piszac nalezy zwrocic uwage na to _jak_ sie chce jakas wiadomosc przekazac. rozumiem sytuacje Magdy i jej zdenerwowanie ale nie akceptuje formy.
nekome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-25, 11:43   #140
natalia21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nekome
slowo pisane ma calkiem inna wage niz te same slowa powiedziane w nerwach i trzeba sobie zdawac z tego sprawe.piszac nalezy zwrocic uwage na to _jak_ sie chce jakas wiadomosc przekazac. rozumiem sytuacje Magdy i jej zdenerwowanie ale nie akceptuje formy.
rozumiem cie bo mnie na poczatku tez zaskoczyly takie slowa i powiem szczerze ze milo mi nie bylo

Stary 2006-03-25, 11:44   #141
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez natalia21
Tu nie chodzi o to, co Magda złego robiła, czy ile jej mama nosi w kieszeni, bo to akurat nie ma znaczenia w całej "tej" sprawie. Chodzi tylko o to, żeby zakończyć temat jasno i klarownie, jeśli taki się już pojawił, bo pare kwestii po prostu nie trzyma się kupy, stąd pewnie spekulacje o kłamstwie. Może Magda po prostu pogodziła się już z chłopakiem i chce zapomnieć o tym wszystkim, co tu pisała, ale to już jest jej i tylko jej prywatna sprawa. Każdy postępuje według własnych zasad, jeśli je ma.

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Edytowane przez suzana
Czas edycji: 2006-03-25 o 12:08
suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 12:30   #142
malkol13
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to malkol13

Cytat:

hmm sorry ze tak po chamsku...

nie zauwazyla 300 zl wiecej a zauwazyla wczesniej brak 150 i 300?? cos mi tu nie gra...moze twojej mamie znudzilo sie dofinansowywanie ziecia? przeciez pisalas ze mu nawet buty kupuje..
jezeli zauwazyla brak to znaczy ze liczy pieniadze- wiec jak nie zauwazyla nadmiaru??
nie kumam
malkol13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-25, 12:36   #143
kiciulka1985
Zakorzenienie

Sluchajcie tak sie przyczepilyscie ze nie zuwazyla jej mama...
moje tez nie zuwazla przez dlugi czas (kiedys ojciec jej podbieral regularnie od drobnych do okraglych smuek) i naprawde nie zawsze zauwazala...:/
Stary 2006-03-25, 12:36   #144
elly2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malkol13
hmm sorry ze tak po chamsku...

nie zauwazyla 300 zl wiecej a zauwazyla wczesniej brak 150 i 300?? cos mi tu nie gra...moze twojej mamie znudzilo sie dofinansowywanie ziecia? przeciez pisalas ze mu nawet buty kupuje..
jezeli zauwazyla brak to znaczy ze liczy pieniadze- wiec jak nie zauwazyla nadmiaru??
nie kumam
No wlasnie to smao napisalam w swoim poscie

Stary 2006-03-25, 12:37   #145
malkol13
Zadomowienie

hmmm a ja widze niespojnosci odnosnie kwot, na samym poczatku ginely drobne kwoty, pozniej 150 w domu, pozniej 150 w pracy, a teraz juz 300 zginelo w pracy...

jak twoja mama zauwaza brak pieniedzy a nie zauwaza ich nadmiaru??
Stary 2006-03-25, 12:38   #146
malkol13
Zadomowienie

wiem ze pisalas ale musialam bo juz nei moglam...
Stary 2006-03-25, 20:59   #147
agatus84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elly2
Oooo widze, ze magda_madzia pokazala swoje prawdziwe JA, ja Ciebie nie pouczalam, tlyko dziwilam sie jak mozna taka sume nosic w zwyklej kieszeni, dla mnie ta historia jest nieprawdziwa i w ogole w nia nie wierze, raz piszesz, ze 300 zl. jak dostala spowrotem nie robilo roznicy, ale jak ukradli to robilo? no Ciekawe, ciekawe
Dla mnie Twoja wypowiedz jest bardzo nie na miejscu. "Pokazala swoje prawdziwe ja"?? Dziewczyna sie uniosla, nawet nie przeklela, kulturalnie powiedziala zeby sie odpimpac od tego gdzie i ile pieniedzy nosi jej mama. Niektore dziewczyny sie obuzyly, ze jak to odpimpac, skoro one sobie tylko rozwazaja. Nie chcialy nic zlego, Magda sie zirytowala, mogla sie ugryzc w jezyk. Ale w koncu nikogo nie obrazila.
Ale "prawdziwe ja"? Mowisz jakby popelnila straszne przestepstwo.
Co do zauwazania i niezauwazania... Takie to dziwne? Czasem mam w kieszeni odliczone 5 pln na bilety, jak zginie mi zlotowka to wiem. A czasem mam w portfelu rozmieniona stowe, i nie wiem dokladnie czy tam jest 80 czy 60... I pewnie kazdy tak ma. Co za roznica o jaka sume chodzi...

Cytat:
Napisane przez elly2
tlyko dziwilam sie jak mozna taka sume nosic w zwyklej kieszeni
Widocznie mozna. Czy mozna przejsc nad tym faktem do porzadku dziennego?

Cytat:
Napisane przez elly2
dla mnie ta historia jest nieprawdziwa i w ogole w nia nie wierze, raz piszesz, ze 300 zl. jak dostala spowrotem nie robilo roznicy, ale jak ukradli to robilo? no Ciekawe, ciekawe
A na koniec oskarzylas ja o klamstwo. Magda wywlekla dosc ponura historie, nie za bardzo chyba mogla sobie zz tym poradzic, nie wiedziala co myslec. Co by zyskala na klamstwie? Bez sensu.
agatus84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-25, 21:02   #148
malkol13
Zadomowienie

Agatus - nie chodzi o klamstwo czy oskarzanie...

mi tez ktos ukradl pieniadze i od tamtej pory licze ile mam w portfelu, nie mam z tym problemow i rzeczywiscie to jest dziwne, ze wie , ze zniknely a nie wie ze sie pojawily...

jak pisalam obstawiam mozliowsc, ze przed powrotem do pracy, ktos jej ukradl z kieszeni na chodniku...
Stary 2006-03-25, 21:10   #149
elly2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatus84
Dla mnie Twoja wypowiedz jest bardzo nie na miejscu. "Pokazala swoje prawdziwe ja"?? Dziewczyna sie uniosla, nawet nie przeklela, kulturalnie powiedziala zeby sie odpimpac od tego gdzie i ile pieniedzy nosi jej mama. Niektore dziewczyny sie obuzyly, ze jak to odpimpac, skoro one sobie tylko rozwazaja. Nie chcialy nic zlego, Magda sie zirytowala, mogla sie ugryzc w jezyk. Ale w koncu nikogo nie obrazila.
Ale "prawdziwe ja"? Mowisz jakby popelnila straszne przestepstwo.
Co do zauwazania i niezauwazania... Takie to dziwne? Czasem mam w kieszeni odliczone 5 pln na bilety, jak zginie mi zlotowka to wiem. A czasem mam w portfelu rozmieniona stowe, i nie wiem dokladnie czy tam jest 80 czy 60... I pewnie kazdy tak ma. Co za roznica o jaka sume chodzi...

Widocznie mozna. Czy mozna przejsc nad tym faktem do porzadku dziennego?

A na koniec oskarzylas ja o klamstwo. Magda wywlekla dosc ponura historie, nie za bardzo chyba mogla sobie zz tym poradzic, nie wiedziala co myslec. Co by zyskala na klamstwie? Bez sensu.
Wiesz, tak sie sklada, ze jest to forum dyskusyjne Pisze to co mi sie podoba, ale w sposob kulturalny, tak by nikogo nie obrazac, a magda-madzia obrazila dziewczyny wypowiadajace sie w tym watku...Przepraszam, ale nie mam zamiaru Ci sie tlumaczyc z jakiejkolwiek mojej wypowiedzi, czyzbys byla adwokatem magdy_madzi? napisalam swoje zdanie i chyba moge miec takie prawda? Nie wierze w te historie i chyba mam prawo? Dla mnie nie trzyma sie ona kupy, jest niespojna i moim zdaniem nieprawdziwa, pisze to co uwazam za sluszne.

Stary 2006-03-25, 21:16   #150
elly2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatus84
Dziewczyna sie uniosla, nawet nie przeklela, kulturalnie powiedziala zeby sie odpimpac
A skoro dla Ciebie wypowiedz "odwalcie sie" jest kulturalna, no to gratuluje

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości