![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Feminizm indywidualistyczny (libertariański)
Nie powiedziałbym i nie zauważam tego. W pracy też zawsze byłem przymuszany do rycerskości. To o czym mówisz, to są kwestie już dziś tak śliskie i tak niejednoznaczne, że absolutnie nie można dziś tak twierdzić, bo ilość kontrargumentów jest ogromna. Jedynie sv jakoś nie chce za bardzo się zmieniać.
Edytowane przez Mirek1986 Czas edycji: 2018-01-29 o 15:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Konto usunięte
|
Naprawdę, twierdzisz, że faceci nie są uprzywilejowani w pracy?
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Nie sądzę. A poza tym praca to pewien wycinek z życia człowieka, natomiast sv obowiązuje praktycznie wszędzie. Mężczyzna musi płaszczyć się przed kobietami zarówno w domu (żona/partnerka, generalnie kobiety z jego rodziny oraz wszystkie znajome) jak i w pracy (szefowa, koleżanki z pracy). A więc nigdzie nie jest uprzywilejowany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
Mężczyzni zarabiają przeciętnie o 18% więcej niż kobiety za tę samą pracę.
Nie no, to nie jest uprzywilejowane. Ale serio, nie chce mi się już tłumaczyć. Żyj sobie Mirku, 32 lata, samotny, niechciany, i wmawiaj sobie, że too wina złych kobiet, a nie paskudnego charakteru. Jako zła feministka życzę Ci wszystkiego najlepszego! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Ja nie wierzę, dopóki będą nas wychowywać kobiety i upupieni nowocześni tatusiowie.
Tinkerbell - uważam, że skoro się już muszę płaszczyć przed kobietami, to mam prawo oczekiwać większych zarobków, choć wcale nie zarabiam więcej, niestety |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
Xddd
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
To jest najdurniejsza rzecz jaka napisales do tej pory wiesz?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Kobiety mnie uciskaja i dlatego powinienem zarabiac wiecej. Tekst roku ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
A to jest bardzo interesujące, bo w poprzednich wpisach (sprzed bodajże 2 lat) również o tym wspomniałem. I nadal tak uważam, że wymóg etykietalnego płaszczenia się przed kobietami w miejscu pracy, powinien zostać wyrównany nieco większymi zarobkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
Ej jak ci tak źle to nikt ci nie każe nic robić. Robisz to z własnej woli.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Jaką ty masz pracę i ile tego "płaszczenia się" od ciebie wymagają, że chcesz dodatkowego wynagrodzenia? Jesteś portierem, konsjerżem czy jak? Pracuję w biurze z mężczyznami. Drzwi są automatyczne. Pakunki donosi kurier. Nikt nie bierze mojego płaszcza, nie odsuwa dla mnie krzesła. Nie widzę tutaj żadnej służalczości. Ewentualnie czasem szef otworzy butelkę wina, z własnej inicjatywy.
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Mirek1986 Czas edycji: 2018-01-29 o 17:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Mirek, weź przestań wreszcie jęczeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
I tyle. U mnie nikt nie wstaje
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Pracuje w ok. 100 osobowej firmie prawie z samymi facetami i nie widzialam zeby ktokolwiek wstawal gdy zobaczy kobiete.
![]() Mowienie czesc tez nie ma podzialu na plec. Straszne bzdury gadasz Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;80941966]Pracuje w ok. 100 osobowej firmie prawie z samymi facetami i nie widzialam zeby ktokolwiek wstawal gdy zobaczy kobiete.
![]() Mowienie czesc tez nie ma podzialu na plec. Straszne bzdury gadasz [/QUOTE] Może autor pracuje w ubiegłym stuleciu?
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Panaroja
|
Może autor jest fordanserem i to kiepskim ? to by wiele wyjaśniało
![]() Chociaż nie, dansingów dziś już nie ma, odpada . Zostaje jeszcze nieudany gigolo ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- No tak, bo kiedys to byli prawdziwi mezczyzni, mieli w tylku dzieci, a zona robila za sluzaca. Chyba jestes trollem albo cos Ci sie poprzestawialo |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Gazela inteligencji
|
Aha, czyli przestrzegasz wszystkich idiotycznych zasad, niemających w ogóle racji bytu w dzisiejszym życiu codziennym i masz o to ból tylka
![]() ![]()
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Poznałem mnóstwo osób z klasy tzw. średniej, z której teoretycznie sam się wywodzę, więc to dla mnie naturalne i na podstawie obserwacji pewnych zachowań (zaraz pewnie usłyszę zarzut, że to obserwacja świadomie ukierunkowana, że widzę to, co chcę widzieć, ale trudno) i układ między małżonkami/partnerami można określić mianem miękkiego gynocentryzmu. Nie mówię, że tak jest w każdym układzie między lemingami płci obojga, ale w wielu obserwowanych przeze mnie przypadkach. Oczywiście, to tylko wnioskowanie indukcyjne, bo na podstawie obserwacji szczegółowych wnoszę o ogóle, a więc w odróżnieniu od dedukcji obarczone ryzykiem błędu. A więc dobrze, są to tylko moje obserwacje i mogę się mylić! Poza tym podobne układy panują zapewne w środowiskach celebryckich, czyli w sumie pokrewnych. A świadczą o tym liczne wypowiedzi liberalnych feministek, jak nauczycielka stylu niejaka Jolanta Kwaśniewska, Krystyna Janda, Martyna Wojciechowska, Maria Sadowska, Monika Zamachowska, Joanna Brodzik i inne, które chętnie podkreślają swoje "wyzwolenie" i niezależność, a jednocześnie gotowe są obwołać chamami i burakami mężczyzn, którzy "ośmielają się" nie zachowywać w stosunku do nich jak dawni dżentelmeni. Tak przy okazji, rozmawiałem na ten temat z jedną z najpopularniejszych nauczycielek savoir-vivre'u w korespondencji mailowej (nazwiska taktownie nie wymienię). Jak przedstawiłem swój punkt widzenia (zbieżny z tym, co napisałem tutaj), to dała mi do zrozumienia, że mi wcale nie zależy na równości, a jestem za restauracją hardkorowego patriarchatu rodem z krajów arabskich, no bo tam nikt kobiet nie szanuje. A więc zostałem obwołany skrajnym seksistą i rzecznikiem "maczystowskiego" brutalnego patriarchatu. Dodam, że sama autorka, przedstawicielka już nieco starszego pokolenia nie deklaruje się otwarcie jako feministka wprawdzie, ale jej przekonania wykazują uderzającą korelację z założeniami feminizmu chrześcijańskiego i liberalnego. Co interesujące (i żenujące) jako przykład podała mi jak są traktowane kobiety w Indiach czy Czeczeni, gdzie na widok mężczyzny muszą zejść z chodnika i wykonać głęboki ukłon. Dodam, że dyskusja dotyczyła wyłącznie Polek, które w mojej opinii są traktowane chyba najlepiej na świecie, więc nie powiem, ile warty jest taki przykład. A z tą Czeczenią, to powiedziałem jej, że w Polsce jest niemal odwrotnie i to jej jakoś nie przeszkadza. Taka to hipokryzja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Konto usunięte
|
Ale kto ci każe robić coś, czego nie chcesz? Jak nie chcesz to nie wstawaj, nie pomagaj, nie otwieraj drzwi. Przecież nikt cię za to nie zabije.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
Możesz to powtórzyć jeszcze milion razy. Betonu nie przebijesz. Panicz sobie postanowił, że będzie cierpiętnikiem, najwidoczniej tak lubi, to krzyżyk na drogę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Zabić nie zabije, ale nie jestem niestety na tyle silny psychicznie, żeby przetrwać w jednym kawałku szykany, jakie mnie za to spotkają. Pozostaje mi bezsilna wściekłość.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
chciałabym założyć wątek dla Mirka i Onneej i zobaczyć, czy imploduje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pracuję w układzie około 20% kobiet na 80% mężczyzn i czytając ten wątek zastanawiam się gdzie ci mężczyźni otwierający drzwi czy wstający jak kobieta wchodzi do pokoju. Zapewniam, że żaden z moich kolegów nie jest za to w jakikolwiek sposób szykanowany #infozpierwszejręki |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W domu rodzinnym mam starszego sąsiada który z jakiegoś powodu nie odpowiadał na moje dzień dobry. Na powitanie każdego, z bloku, z mojej rodziny - tak, na moje - odwracał się dupą i szedł w drugą stronę. I wiesz co? Przestałam mu mówić dzień dobry jak miałam 15 lat. Dziś mam 23 i nadal mu nie mówię. Kultura tego wymaga - jest starszy i go znam. Ale mam go serdecznie w dupie. Na początku mama gadała. Potem przestała. I nikt się nie czepia. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() http://lubimyczytac.pl/ksiazka/16367...ozwoju-kobiety http://lubimyczytac.pl/ksiazka/30261...iarka-urodzona Polecam, nie dziękuj, Paulo Kakałko |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.