![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: LIpcowe Panny Młode
O mojej sukience rzeczywiscie mozna powiedziec ze mnie sama znalazla
![]() Od zawsze ile razy patrzylam na suknie slubne, to siebie w takich sobie nie wyobrazalam ... po prostu nic a nic mi sie nie podobalo. W miedzy czasie byl slub kolezanki na który pomagalam jej cos dobrac, ale siebie ciagle nie widzialam w zadnej. W koncu jednak i mnie dopadlo. Z jednej strony jakaś wewnetrzna cheć wystapienia w takowej chociaz raz, z drugiej kompletny brak pomyslów. Biorac pod uwage cala sytuacje, zaczelam bardzo wczesnie szukac. Przegladnelam wszystko co bylo mozliwe i nadal nic. Calkowity przypadek sprawil ze weszlam na stronke na której byly sukienki Atelier Diagonal. Byla jedna - sliczna - rybka ... wprost idealna dla mojej figury. Wtedy okazalo sie ze zaden salon we wroclawiu nie ma sukienek tej firmy, a najblizsze salony to kraków, warszawa, katowice... troche daleko... No ale sukienka zapadla mi w glowe tak bardzo, ze bylam gotowa zrobic sobie wycieczke do któregos z tych miast by ewentualnie wyleczyc sie z niej ... Oczywiscie nie zlozylo z wycieczką... Za to w miedzyczasie nastala dosyc duza koniecznosc wyjazdu do Paryża. A w paryzu olsnienie - czasu sporo, a salon na sąsiedniej ulicy ... hihi... chwile pozniej przymerzalam sukienki ![]()
#122 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Dziś już w pogodnym nastroju, ponieważ stał sie cud i mam 2 typy. Teraz już jestem pewna, że miedzy nimi będę wybierać. Jeszcze raz muszę jechać z kimś innym niż mama i wtedy podejmę ostateczną decyzję ![]() Pozdrawiam i ściskam. Buzialki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Witam
Jakoś cicho się zrobiło na naszym wątku ![]() A może są już jakieś postępy w przygotowaniach do ślubu. Ja mogę się pochwalić, że mamy już zaproszenia zaprojektowane przez nas samych ![]() ![]() ![]() Hmmm. No to chyba byłoby na tyle. Po Świętach wybieramy się (w końcu) kupić gajerek dla mojego TŻ. Ciężko będzie ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
gajerek, gajerkiem ... ale buty do gajerka ... to jest dopiero sztuka, pierwsza runda po sklepach nie napawa nas zbytnim optymizmem - gajerek w kolorze oliwki ... no ciut jasniejszy ... i wydaje sie ze producenci butów jakos nie przewidzieli takowej kolorystyki ... ale, szukamy dalej, pewnie gdzies czekają na nas
![]()
#125 |
Rozeznanie
|
U nas takie postępy, że ho ho
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
u nas nic nie ruszylo do przodu.
mamy w kwietniu slub cywilny i TZ powiedzial ze nie bedzie sobie narazie zaprzatal glowy koscielnym bo jeszcze duzo czasu. a jak mowilam zeby isc do ksiedza zapytac sie o nauki (bo jeszcze nie mamy) to chcial to zalatwic telefonicznie. NIE MAM JUZ SIL! dzis mialam pierwszy sen zwiazany ze slubem, ale tym w USC. snilo mi sie ze bylam w ogole nie gotowa, a juz mielismy byc w urzedzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Jeszcze JA, jeszcze JA!!
"LIPCOWE PANNY MŁODE" "1 Lipcówki" ami81 annLee Mysz_ka jorda monfil Katarzyna R "8 Lipcówki" gosiah e.m.i.l.k.a "15 Lipcówki" Wiktorynka "22 Lipcówki" Emiliana "29 Lipcówki" MONA.LIZA marzka82 annLee monika_mmf Jagoda24 Puniax moniniteczka agachuda123 IZII asgo20 Martinixxx 82anusia Mam wreszcie kiecke!! ![]() Aktualnie trwaja pertraktacje z ksiedzem ... poza tym chyba wszystko juz jest (oprocz ubrania Pana Mlodego, moich butow i roznych drobiazgow), jutro zamawiamy zaproszenia Pozdrawiam goraco wszystkie "Lipcowki" ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
ta chyba jest aktualna ... ![]() ![]() ![]() "1 Lipcówki" ami81 annLee Mysz_ka jorda NIUNIA*** monfil - ślub w Chicago Katarzyna R "8 Lipcówki" gosiah - ślub w okolicach Gdańska adzik27 - ślub w Zielonce /k Wawy e.m.i.l.k.a Marshiana "15 Lipcówki" Wiktorynka mikamelika "22 Lipcówki" Emiliana "29 Lipcówki"
MONA.LIZA - ślub w Mysłowicach marzka82 - ślub w Ostrołęce monika_mmf - ślub w Dąbrowie Górniczej agachuda123 - ślub w Gnieźnie Jagoda24 Puniax moniniteczka IZII asgo20 Martinixxx 82anusia |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
A ja dzisiaj zamówilam zaproszenia
![]()
#130 |
Rozeznanie
|
Powiedzcie mi dziewczynki czy bukiet to trzeba tak wcześnie zamawiać? Zauważyłam, że dużo dziewczyn ma już zamówione kwiaty. Ja mam tylko pomysł (na zdjęciu). Nie jest to skomplikowany bukiet (chyba
![]() ![]() Chociaż to czy jest skomplikowany to chyba nie ma znaczenia... Raczej kolejki w kwiaciarni... Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Myślę ze jesli w bukiecie mają byc "typowe" kwiaty to 2 tygodnie to calkiem rozsadny termin. Kiedy wstepnie rozmawialam z panią od bukietu dowiedzialam sie ze najlepiej (przynajmniej u niej) zaklepac sobie termin w miare wczesnie, a co do szczegolów to ustalic je jak juz bedzie ubiór dobrany. Mysle ze warto wczesniej popytac florystki o dostepnosc kwiatów o ich trwalosc itd ... dzisiaj naprzyklad pani rozwiala moje watpliwosci co do tulipanów w lipcu - bo to juz po sezonie. Warto tez porozmawiac o dopinkach we wlosy jakie kwiaty sie do tego nadają itd. Ale przede wszystkim upatrzyc sobie kwiacarnie i poobserwowac jakie bukiety robią ... jak "traktują" kwiaty itp.
Ja swój bukiet zamówilam juz teraz z dwóch powodów ... po pierwsze zeby wreszcie przestac goraczkowo przeszukiwac wszystkie mozliwe strony traktujące o bukietach! Po drugie ze wzgledu na moją pracę w której nigdy nie wiadomo w ktorym momencie wyskoczy nagly termin - a wtedy nie ma zmiluj - 24 godz na dobe chocby sie walilo i palilo.
#132 |
Rozeznanie
|
Trochę mnie uspokoiłaś
![]() Chyba pójdę za twoją radą i rozejrzę się w Święta za jakąś fajną kwiaciarnią, porozmawiam o kwiatkach i w ogóle. Później do domu pojadę dopiero w połowie czerwca i będzie mnustwo innych spraw do załatwiania... Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Witajcie lipcowe przyszle panny mlode!!! No to jeszcze ja sie dolacze do Waszego grona ...29 lipiec 2006 Podkarpacie. Zaskoczona jestem popularnoscia lipca
![]() Jak tak czytam Wasze wypowiedzi to czuje sie zmobilizowana ![]() -sale + wystroj -orkiestre -kamerzyste i fotografa -zamowione placki i tort -wplacona zaliczka na sukienke (wypozyczenie) -zawieszki na wodke -nauki przedslubne na ukonczeniu -kurs tanca w polowie -samochod -tekst zaproszen A do zalatwienia caaaala reszta!! A mi sie wciaz wydaje,ze to tak duzo czasu...no a jeszcze na poczatku lipca dostajemy klucze do naszego mieszkanka i czeka nas cala zabawa w urzadzanie!! |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
moj i mojego TZ slub jest 15 lipca na 90% w wisle |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Idziesz ja burza ![]() ![]() ![]() A pamiętasz jak jeszcze nie tak dawno panikowałyśmy,że z niczym nie zdążymy,że na nic nie mamy koncepcji etc.etc. ![]() ![]() A teraz proszę:jeszcze troszkę i Katarzyna się wysunie na prowadzenie ![]() ![]() Ja również mam świetny humor,ponieważ ZAMÓWIŁAM DZISIAJ SUKNIĘ ŚLUBNĄ!!! ![]() ![]() ![]() Cud się stał tego dnia ![]() ![]() Nadal oczywiście nie wierzę i cały czas się zastanawiam czy dobrze zrobiłam ![]() ![]() ![]() czy to na pewno ta??? ![]() ![]() ![]() I tym podobne głupoty....ja się wykończę ![]() ![]() A najśmieszniejsze jest to,że będzie to krój,którego absolutnie nie brałam pod uwagę czyli rybka ![]() 27maja jadę na przymiarkę i zabieram mamę-jakby co to zmienić jeszcze będzie czas ![]() Poza tym kolejne papierki załatwione czyli akt chrztu,bierzmowania i odpis z USC ![]() W tym tyg.chcemy się sprężyć z resztą-bo trochę przysnęliśmy,a to już 2 m-ce z małym hakiem zostały ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Witam
my ślubujemy 8 lipca we Wrocławiu i praktycznie wszystko juz załatwione Ano2...my wybraliśmy Kube a dokładnie varadero pozdrawiam wszystkie lipcowe panny młode ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam Kobietki Lipcowe!! Miałam dłuższą przerwę nieobecności na forum, więc musze nadrobić.
![]() U mnie posunęły się przygotowania o zaproszenia. Po wielu perypetiach z nimi, nareszcie zostały zamówione ... ufff... aż mi ulżyło!! Co dostawaliśmy pojekt treści zaproszenia, to cały czas powstawały kolejne błędy i trzeba było na nowo poprawiać zaproszenie ![]() ![]() Jeśli chodzi o bukiet ślubny to będę go zamawiać na początku lipca. Nie mam jeszcze upatrzonego bukietu, jak i kwiaciarni. Teraz największy problem mam z kupnem butów ślubnych. Jestem poprostu załamana ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() i dzieki, dzieki ![]() ![]() ![]() ![]() KSIEDZA wczoraj ostatecznie przekonalam do swojej sprawy i po udzieleniu "dyspensy od biskupa" ??!! ![]() ![]() ![]() teraz mi zostala istna przyjemnosc - BUCIKI i BIELIZNA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Fiu,fiu-Katarzyno
![]() ![]() Już kieckę przeżyłam-wmawiam sobie,że to idealny wybór ![]() Z księdzem też jesteśmy umówieni,ale mam mieszane uczucia co do niego.Jakieś dziwne teksty nam zaczął rzucać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i zaproszenia naglą.... Eh..już bym chciała mieć wszystko za sobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
U mnie zaproszenia już gotowe. Jeszcze trzeba wypisać i można zapraszać gości
![]() ![]() ![]() Pozdrawiaim ![]()
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Moje zaproszenia jeszcze nie gotowe, ale będę je robić na bieżąco zapraszając gości. Ważne, że wiem jak mają wyglądać
![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Nasze zaproszenia są już gotowe. Robiliśmy sami ale jakoś ciężko nam idzie roznoszenie
![]() ![]() Wklejam zdjęcia naszego dzieła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
eh, AnnLee, ksiadz przewaznie kazdy strasznie marudzi - widocznie musi
![]() ![]() ![]() ![]() Ami81 - bardzo fajne macie zaproszenia, tez sie przez chwile zastanawialam nad taka "kartka z kalendarza", no i nad samodzielnym wykonywaniem, ale w koncu odpuscilam - znalazlam takie, ktore nam pasuja idealnie i w sumie zaplacimy 290 zl (za, lacznie z zawiadomieniami - 75 sztuk) - uznalam, ze nie tak drogo, jak policzylam papier, toner i CZAS ... ![]() 82anusia - przez te kawki i herbatki to tez sie wlasnie boje, ze to bedzie strasznie wolno szlo ![]() ![]() zalaczam wzor naszych "drukujacych sie" zaproszen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
A nas dzisiaj spotkła przyjemnia niespodzianka. Przed południem zadzwoniła pani z salonu Diuka zeby poinformowac nas ze surdut juz jest i czeka na przymiarke - zamawiany był z zeszła sobote i Pani mówiła zeby spodziewac się go najwczesniej po swietach. Po drugie udało jej sie snalezć kamizelkę której wzór bardzo nam przypasował, a w salonie jej nie mieli i szans na taką nie było... a jednak. Poza tym kupilismy buty do surdutu ... kolor idealny! Najsmieszniejsze ze w pierwszym sklepie do któreg dzisiaj weszlismy- a w zeszła sobotę obeszlismy cały wrocaław i nic. Dzisiaj mój TZ smiał sie ze ja o swoją sukienke zabiegam co najmniej od października i ciagle na nią czekam a on w ciągu tygodnia skompletował wszystko.
Martwie sie jednak zaproszeniami bo jak zamawiałam to kątem ucha słyszałam rozmowe klientki z pania ze czeka na projekt juz ponad tydzien a gwarantowali ze maksymalnie trzy dni czasu potrzebują. Nam juz tez mineły trzy dni, dzisiaj dzwoniłam zeby sprawe wyjasnic, na co pani odpowiedział mi ze to w koncu czas przedswiateczny i oni mają duzo roboty - kurcze ... to po co dają takie krótkie terminy skoro nie potrafią ich dotrzymac... ech nieciekawie sie ta współpraca zaczeła... mam nadzieje ze jednak dobrze im to pójdzie. A tak własciwie to Mam do Was pytanie czy któras zamawiała zaporszenia w cartalia.com ... i jak Wam sie współpraca z nimi układała?
#145 |
Raczkowanie
|
znajoma zamawiala w tej firmie. nie skarzyla sie, ale z tego co wiem miala kilka poprawek (chyba literowki, czy cos takiego)
ja tez bede tam zamawiac, ale jeszcze nawet nie wiem ktore. nie mozemy sie zdecydowac |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do zaproszen są na prawde piekne ... szczególnie te z kolekcji LaserArt.
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
Do listy spraw załatwionych dopisuję fotografa
![]() Teraz musimy szybko decydować się na zaproszenia.Jeszcze nie wiem czy zamówimy czy sami zrobimy ![]() ![]() ![]() Któraś z Was też się w to bawi? Ami-myślałam nad takimi na samym początku-fajniutkie ![]() Katarzyno-jak zwykle Twoje pomysły mnie również się podobają ![]() W sobotę czeka nas spotkanie z księdzem ![]() A jak u Was przygotowanka?No tak-wszystko już macie to co tam przygotowywać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
AnnLee - drukarenka z Lodzi, zamowilam kilka probek, wybralam ... jeszcze zaproszen w reku nie mam, ale narazie wspolpraca uklada sie bardzo sprawnie i przyjemnie
![]() http://www.zaproszenia-itd.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Tak myślałam.Najważniejsze,że współpraca się układa
![]() ![]() ![]() Wszystko wyjdzie w praniu jak zawsze.Na pewno swoimi się też pochwalę. A reszta panien śpi po świętach? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
Eeetam śpi ... po prostu usiłuje zrzucic to co sie nazbierało z tych
zjedzonych pysznosci. ... szczególnie jesli któraś za trzy tygodnie ma pierwszą i prawdopodobnie jedyną przymiarke sukni ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.