![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zespoły z Finlandii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
haha chyba że tak
![]() ![]() Wiecie czego nie mogę sobie darować ![]() ![]() ![]()
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
no własnie ide
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Apocalyptica
![]() A ja nigdy nie pójdę na żaden koncert ![]() ![]() ![]() Btw, Chezzy zmieniasz avatary parę razy dziennie, czy mi się tylko zdaje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja to dopiero cierpiałam na "fińską obsesję" ![]() ![]() I chyba pominęłyście najważniejszą pieśń fińską... hymn Suomi... ![]() Maamme Oi maamme, Suomi, synnyinmaa! Soi sana kultainen! Ei laaksoa, ei kukkulaa, ei vettä rantaa rakkaampaa kuin kotimaa tää pohjoinen. Maa kallis isien. Sun kukoistukses kuorestaan kerrankin puhkeaa; viel' lempemme saa nousemaan sun toivos, riemus loistossaan, ja kerran laulus, synnyinmaa korkeemman kaiun saa. Do ściągnięcia tu (u dołu strony) --> http://www.aurinko.krap.pl/cms/index...d=28&Itemid=41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Hehhe a z tymi avkami nie wydaje Ci się ![]() ![]() [1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;5717508]Ja kupowanie płyt HIMa zaprzestałam na And Love Said No... 1997-2004... ale za to mam limitowaną wersję z DVD... ![]() ![]() ![]() ![]() Ja to dopiero cierpiałam na "fińską obsesję" ![]() ![]() I chyba pominęłyście najważniejszą pieśń fińską... hymn Suomi... ![]() Maamme Oi maamme, Suomi, synnyinmaa! Soi sana kultainen! Ei laaksoa, ei kukkulaa, ei vettä rantaa rakkaampaa kuin kotimaa tää pohjoinen. Maa kallis isien. Sun kukoistukses kuorestaan kerrankin puhkeaa; viel' lempemme saa nousemaan sun toivos, riemus loistossaan, ja kerran laulus, synnyinmaa korkeemman kaiun saa. Do ściągnięcia tu (u dołu strony) --> http://www.aurinko.krap.pl/cms/index...d=28&Itemid=41[/quote] Suomi ![]() ![]() ![]() Ahhh hymn finlandii. Rzeczywiście o nim zapomniałyśmy ![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Sonata Arctica
Stratovarius Apocalyptica Mmmm.. uwielbiam ![]() Ale nie zaprzeczę, że i HIM'a z chęcią czasami posłucham. A zaś tych całych Rasmusów to tylko jedną piosenkę lubiłam i to w tym okresie, gdy dopiero ich muzyka się pojawiała w Polsce. Przeszło mi ![]() Przyznam się szczerze i bez bicia, że Nightwish do mnie kompletnie nie przemawia. Próbowałam kilka razy się przekonac do tego zespołu, ale nie wyszło... A ja byłam na koncercie Apocalypticy we Wrocławiu. Niezapomnianie przeżycie ![]()
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ehhh...zazdroszczę ![]() ![]() Sonata Arctica - jak najbardziej ![]() Him - do pewnego momentu poza tym: Bomfunk MC's - też słucham od czasu do czasu, choć to zupełnie inna bajka No i wprawdzie nie z Finlandii, ale po sąsiedzku ![]() ![]() A ostatnio natknęłam się na Korpiklaani - ciekawe ciekawe...
...Ukrzyżowane wspomnienia nie pozwolą zapomnieć, nawet wówczas, gdy odkryję wszystkie ścieżki Twojej filozofii i przesłucham całego Bacha... W najgłębszą ciemność strącił mnie największy blask (...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja uwielbiam ich wykonanie Hall of the Mountain King ![]() ![]() I właśnie dzięki też temu koncertowi trafiłam na kolejny zespół z Finlandii, o którym nigdy wcześniej nie słyszałam nawet - Sturm und Drang. Grali właśnie przed Wiolonczelistami. Mimo, że to dopiero całkiem młode chłopaczki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Buuu byłaś na Apocalypice
![]() ![]() ![]()
![]() |
#134 |
Nie depcze krokusów
|
Witam dzieweczki, dołączam się do Was
![]() Kocham starego Nightwisha (uważam, że od czasu "Once" obniża loty, nowa wokalistka jest fe, a i tak chciałabym iść na ich koncert, gdybym tylko miała z kim); lubię też wiele innych zespołów lub ich pojedynczych kawałków, które namiętnie słuchałam pod koniec liceum, a musiałam z nich zrezygnować dla TŻ; za HIMem szalałam za czasów "Join me" i "Love songs 666", choć nie dostaję orgazmu na widok Ville; lubię też fińskich skoczków i nie mogę się doczekać sezonu, szkoda tylko, że nie mam telewizji; nie lubię upałów, więc klimatem całkiem mi ten kraj odpowiada...
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Varttina, Maria Kalaniemi, Kimmo Pohjonen i wogóle cała masa zespołów grajacych fiński folk ^^ *ablazed*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Varttina min będzie na festivalu w Poznaniu w czerwcu
![]()
![]() |
#137 |
Konto usunięte
|
Znalazłam coś ciekawego. Ale to gratka raczej dla znających język fiński.
![]() (ewentualnie dla psycholi ![]() (i nie traktujcie tego jako szczyt muzycznych możliwości Finów, a raczej jako taką ciekawostkę ![]() Klik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;6785150]Znalazłam coś ciekawego. Ale to gratka raczej dla znających język fiński.
![]() (ewentualnie dla psycholi ![]() Klik[/quote] ![]() ![]() To ja też mam dla was coś ciekawego ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=375FKula3cI
![]() |
#139 | |
Konto usunięte
|
Ehkmmm.....
![]() Nie śmiać się! Trzeba... kontemplować! ![]() Za to przy tym poległam... ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie, kojarzycie może zespół Subaudition? Potrzebowałabym ich plyte The Scope, ewentualnie linka do strony lub torrenta skad moge sciagnac...bardzo mi zalezy
![]()
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;6785503]Ehkmmm.....
![]() Nie śmiać się! Trzeba... kontemplować! ![]() Za to przy tym poległam... ![]() ![]() [/quote] Ok bedę poważna ![]() ![]() Świetne ![]() ![]() mam jeszcze inne wieści ![]() ![]() ![]()
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio mam faze na Sunrise Avenue
![]() Wiem, obudziłam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
No witam serdecznie koleżnki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Witam witam!!
Fajnie Ci, że byłaś na Apo w tym (a raczej tamtym już ![]() ![]() Co do wokalu w ich utworach to się niestety nie zgodzę z tobą. Nie przeczę, że nawet podobają mi się piosenki z wokalem, jednak ogólnie rzecz biorąc uważam, że do ich muzyki wokal tak naprawdę nie pasuje. Ich muzyka jest tak piękna, że śpiew psuje całą atmosferę muzyki... ![]()
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
http://www2.ticketpro.pl/pl/akcja/szczegoly/785/
Kto idzie?? ![]() ![]()
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zespoły z Finlandii
czytam, czytam- ekscytuje sie, ze ktos poszedl na koncert NW- docieram do konca watku a tu lipa! Jak bylo, jak bylo?!? powiedzcie, prosze. Ciekawam jak skrzeczaca pani Olzon- tak zle jak w klipach na youtube czy jednak bez tragedii?
http://www2.ticketpro.pl/pl/akcja/szczegoly/785/ Kto idzie?? ![]() ![]() dopiero teraz otworzylam linka... kurcze, jedyny koncert?
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Ja osobiście nie byłam, ale koleżanki były i twoierdziły, że Anette bardzo dobrze wypadła, ma ładny i porządny głos. Co prawda gorzej jej szło w starszych piosenkach, ale myśle, że Tarja jednak ma tak niepowtarzalny głos, że mało komu by się udało poprawnie zaśpiewać jej piosenki. Każdy w końcu ma inną tonację
![]()
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
jedyny, nawet śliczny plakat promujący mam bo pracuje w ticketpro
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#150 |
Nie depcze krokusów
|
Nie byłam na NW, bo nie znalazłam sobie towarzystwa. Moi znajomi wszyscy zgodnie twierdzą "Nightwish bleeee". Ja tak samo sądzę o ich zespołach. Ważne, że się uzupełniamy
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:02.