![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Antykoncepcja w Anglii
Dzis dosatala smsa z potwierdzeniem daty wyjecia implantu podskornego . W końu !!!!! Wlaśnie dobiega konca moje 3letnie doswiadczanie z tym produktem. Powiem ze nigdy nie wloze go znowu .
Do roku bylo cudownie , skape okresy , cera piekna bez zadnych niespodzianek ( nigdy nie mialam z tym problemow ale przed okresem wyskakiwalo co nieco) , a pozniej juz bylo tylko gorzej i gorzej ![]() Wlosy leca garsciami , przytyc przytylam odrobine choc w moim wypadku to zaleta bo nabralam ksztaltow , w koncu !!. Po kolejne zero , doslownie zero popedu seksualnego (u mnie ???? jak to mozliwe???) no i przez to zaczely sie klopoty malzenskie bo penie gdzies cos kombinuje na lewo ![]() ![]() ![]() Okres regularny , ktory trwa jak normalny ,powiedzmy, bo ja zwyklam miec 3 dni okresu , mniej wiecej tydzien a potem zaczynaja sie, po 3 dniach przerwy ,plamienia trwajace 2 - 3 tygodnie . ![]() ![]() Nie wyciagalam tego usterojstwa tylko dlatego , ze nie moge brac tabletek , pozostaja gumki no i czekanie na meska antykoncepcje ![]()
![]() |
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiecej to szkod przynioslo Tobie niz zalet. Wspoluczuje przejscia takich przezyc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaproponowali mi bezhormonowa wkladke i mam ja juz ponad 2 lata i jestem bardzo zadowolona ![]() Pierwsze pare miesiecy krawienie moze byc zwiekszone, ale s]to syzbko ustepuje i zapomina sie, ze sie ja ma. Do wymiany po 5 latach (przynajmniej moja tak ma). Polecam szczera rozmowe z doktorka, moze akurat znajda cos dobrego dla Ciebie bo szkoda abys sie meczyla
![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale juz jestem wolna i plodna ![]() ![]() Zamierzam wlozyc wkladke z miedzia to jedyne wyjscie dla mnie , ze wzgledu na chora watrobe nei poinnam uzywac zadnej hormonalnej antykoncepcji , a dzieci nie moge juz wiecej miec , zdrowko nie pozwala , a mam juz dwoje , wiec moge rozwazyc tylko spiralke miedziana lub podwiazanie ale to 2 wydaje mi sie okkkropne wiec narazie spiralka .
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Spiniaa hormony u mnie totalnie odpadaja wiec tylko albo miedziana wkladka albo ostatecznosc
![]()
![]() |
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Ok, już się dowiedziałam. Jednak, że nie należy kasować postów - zostawiam go.
Witam, i od razu mam pytanie ![]() Byłam dzisiaj u GP, który dał mi tabletki Cilest. Oczywiście pani objaśniła mi wszystko, ale po późniejszym przeczytaniu ulotki mam wątpliwości. Mianowicie; miesiączkę dostałam w zeszły wtorek 26.10, krwawienie trwało 5 dni. Oczywiście poinformowałam o wszystkim panią doktor. Powiedziała mi ona, że pierwsze opakowanie mogę zacząć od jutra, i wtedy muszę zabezpieczać się jeszcze dodatkowo przez tydzień. Wróciłam do domu, przeczytałam ulotkę, poszperałam w internecie. Wszędzie jest napisane, że powinno się zaczynać opakowanie pierwszego dnia okresu i jest się chronioną od razu albo 5 dnia i wtedy trzeba dodatkowo zabezpieczać się przez tydzień. Późniejsze zaczynanie w czasie cyklu nie ma sensu. Pytam na tym wątku, dlatego że może angielscy lekarze mają inny system? A może zwyczajnie pani była niedoinformowana? Edytowane przez Niambie Czas edycji: 2010-11-01 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
mi kazal GP tez w pierwszym dniu okresu wziac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Chcialam sie podzielic moim doswiadczeniem z tabletkami antykoncepcyjnymi w Anglii, moze komus sie przyda. Biore logest, jak przyjechalam, to zaszlam do kilku aptek i spytalam czy maja logest, przeszukali ksiazki z lekami i odpowiedzi byly negatywne. Przez dluzszy czas mama mi przysylala tabletki z Polski, nie chcialam zmieniac. Ostatnio przeszlam sie do mojego GP z opakowaniem logest i powiedzial mi, ze maja odpowiednik - Femodette. I dostalam recepte na 6 opakowac, nie trzeba nic za to placic, tylko odebrac w dowolnej aptece. A do tych dziewczyn, ktore sie wahaja isc do lekarza, bo nie czuja sie pewnie z angielskim - jest mozliwosc dostania tlumacza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
sheepka Ja za bardzo nie znam się z tymi druczkami, ale raz podeszłam do przychodni, te druczki leżały, koleżanka mi powiedziała, że jak mi brakuje jakiegoś leku to nie muszę się umawiać na wizytę z GP , tylko wypełniam ten druczek, zostawiam w tym pudełeczku i na następny lub 2 dni po idzie się z powrotem do przychodni, i pytasz się babeczek w recepcji czy już lekarz wypisał receptę i swoje imię i nazwisko, a jak tak to Ci daje i idziesz do apteki z receptą już.
Może coś pokręciłam - jak tak to pewnie inne dziewczyny sprostują ![]() ![]() A weszłam tu z myślą, że mam na 9 września zakładanie Mireny , spiralki o której wcześniej wspominały niektóre wizażanki parę postów wyżej. Jestem trochę zmartwiona, szczególnie jak pomyślę o samym procesie wkładania stracha jakiegoś mam... . Urodziłam jedno,zdrowe dziecko, więc pocieszam się, że poród jest gorszy hehe. Pytanko do tych wizażanek co mają już założoną spiralkę: sam ten proces wkładania Mireny bolał??? i czy długo miałyście plamienia?? GP dała mi kartkę na której napisane są skutki uboczne i ogólnie na czym polega ten cały proces i jest napisane, żeby wziąć ze sobą jakieś podpaski ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Kinqaa dziękuję za odpowiedź
![]()
Rozczarowania trzeba palić, nie balsamować... Edytowane przez sheepka Czas edycji: 2011-08-28 o 23:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
u mnie na stronie poradni mozna ponowic recepte
![]() albo do familly planning centre idziesz i dostaniesz ale wtedy daja co maja xhyba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W Bootsie jest opcja przedluzania receptyc- oni sami kontaktuja sie z Twoim lekarzem, kiedy koncza Ci sie tabletki i prosze go o nastepna partie. To jest bezplatne oczywiscie. ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Urodziłam jedno,zdrowe dziecko, więc pocieszam się, że poród jest gorszy hehe. Pytanko do tych wizażanek co mają już założoną spiralkę: sam ten proces wkładania Mireny bolał??? i czy długo miałyście plamienia?? GP dała mi kartkę na której napisane są skutki uboczne i ogólnie na czym polega ten cały proces i jest napisane, żeby wziąć ze sobą jakieś podpaski ... ![]() Kinga jest caly dluugasny watek o spirali, poczytaj tam. Mozesz zapobiegawczo wziasc jakis lek przeciwbolowy, na pewno zaproponuja Ci znieczulenie miejscowe tez, ktore powinno dzialac do 3h po zabiegu. Jednak wydaje mi se, ze skoro rodzilas to nic nie jest dla Ciebie teraz bolem juz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
dokladnie tak, te skrzyneczki w przychodniach sa po to jak brakuje ci tabletek i chcesz recepte ale nie musisz isc do lekarza, w przypadku tabletek anty kazda recepta jest na 6 opakowan czyli pol roku z czego raz wymagana jest wizyta u lekarza osobiscie a raz mozesz wyplenic wlasnie karteczke i tak na zmianie
![]()
![]() |
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do tych pudeleczek to przewaznie odklada sie do nich probki moczu, prosby o leki(ale tylko w przypadku gdy jestes zwolniona z oplat i przypisana do jakiejs tam apteki to moga byc do odbioru) i przede wszystkim prosby o recepty jezeli Ci sie koncza leki ktore masz brac przez dlugi okres czasu Edytowane przez spiniaa Czas edycji: 2011-08-29 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
dziękuję dziewczyny za odpowiedź
![]()
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam pytanie. przyjechalam tu na wakacje do pracy (jezdze tak juz od 3 lat).mam numer NIN, jestem zarejestrowana w przychodni ale jeszcse nigdy nie bylam tam u lekarza. w chwili obecnej nie mam pracy, ostatni payslip jest sprzed roku. czy moge isc po tabl antykoncepcyjne czy sobie darowac bo ich nie dostane?
Edytowane przez CatGirl92r Czas edycji: 2012-06-15 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Ja mysle ze dostaniesz,skoro NIN masz i jestes zarejestrowana a jak nie to idzdo Family palnning centre tam dostaniesz bez niczego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Dzieki za odpowiedz
![]()
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
A ja szykuję się aby Mirenę jednak wyjąć
![]() bardzo dużo przytyłam i mam częste bóle głowy i wydaje mi się , że przez to... Jednak zostaną tylko gumki, bo żadnych hormonów nie chcę ...
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz od 3 dni biorę tabletki Loestrin 20. Nie chciałam czekać aż dostanę "normalny okres", a i lekarz nie widział przeciwskazań.
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam,
Czy któraś z Was kupowała kiedyś tabletki osłonowe, coś podobnego do Asequrelli i podobnych suplementów diety w UK? Czy tutaj w ogóle coś takiego istnieje? Niestety na chwilę obecną nie mam możliwości sprowadzenia leków z Polski a ebay odpada bo to jedne wielkie ździerstwo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
Hej, niestety nie znalazlam nic oslonowego tutaj pod zadna postacia, nawet oslonowe w inny sposob cos jak lactovaginal tez tu nie istnieje, pytalam kilku lekarzy, ale oni tylko patrzyli na mnie jakby ze mna bylo cos nie tak, a jedna lekarka powiedziala ze dziwi sie ze w polsce tyle ludzi to kupuje jak to tylko sciema jest... wiec ja nie wiem w co wierzyc...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź, tak też właśnie słyszałam, że tutaj nawet do antybiotyków nie dostaję się żadnej osłony... Jak dobrze, że niedługo zjeżdżam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
My sie troche przyzwyczailismy do lykania tabletek na wszytsko i jak przyjechalam pare lat temu tez bylam przerazona, ze oslonowych nie moge znalezc. A teraz po zaklimatyzowaniu nie biore juz antybiotykow i przezylam cala i zdrowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.