Panny MŁode Śląsk ;) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-25, 21:42   #121
rezeda
Raczkowanie

GG do rezeda
Dot.: Panny MŁode Śląsk ;)

Jestem pozytywnie nastawiona co do zmiany zespołu. Cóż, bywa i trzeba szukać dalej. pozdrawiam
rezeda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 09:07   #122
marteczka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malaj Pokaż wiadomość
Pozdrawiam cieplutko -ja mam w ten sam dzień ślub tzn. 25.08.2007 i mieszkam rzut beretem od Gliwic... Chciałabym Ci pomóc w sprawie makijażystki, ale sama mam z tym problemy niestety nie znalazłam jeszcze nikogo godnego polecenia. Ja chciałabym, aby ktoś przyszedł mi zrobić makijaż w domu, ale z tym jeszcze ciężej... o salę się nie martw -byłam na dwóch weselach, gdzie sala taneczna była na innym piętrze niż jadalna i nie było żadnego problemu, goście świetnie się bawili jak tam stresik przedślubny, bo ja zaczynasz się martwić o wszystko, czy się uda i będzie dobrze... trzymam
Dziekuje Ci malaj za slowa otuchy
Problem makijazu sie rozwiazal, bede miec tydzien przed slubem probny makijaz i mam nadzieje ze bedzie mi sie podobal...Ale niestety mam dalej problem z bukiecikiem, nie wiem jakie kwiatki wybrac (na pewno nie kalie, bo sa oklepane) pod koniec sierpnia wybor chyba nie jest az taki duzy, a mnie sie najbardziej podobaja kwiatki wiosenne...Szukam jeszcze kogos, kto moglby w kosciele zaspiewac "Ave Maria" to ma byc niespodzianka dla mojego kochanego...Tylko nie wiem gdzie kogos takiego szukac, patrzylam w internecie, ale nic nie znalazlamTak to prawie wszystko zalatwione, tydzien przed slubem bede miec pierwsza przymiarke sukni, juz sie nie moge doczekac, az ja zobacze!!!!!!!
Pozdrawiam bardzo goraco wszystkie Panny Mlode ze Slaska!!!!
Stary 2007-07-26, 09:11   #123
bassienkaw
Zakorzenienie

marteczka80:
no ja sobie wybralam bukiecik z biało-różowych storczyków, do tego tulipanki jaśniutkie i ożywieniem tutaj są piękne zielone-soczyste ozdoby... opis nic nie mówi i nic nie daje, nie mam niestety zdjecia, ale jak zobaczylam ten bukiecik, zakochalam sie i powiedzialam, zaden inny... popatrz na watek o bukietach, tam naprawde duzo jest

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-26, 23:17   #124
malaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marteczka80 Pokaż wiadomość
Dziekuje Ci malaj za slowa otuchy
Problem makijazu sie rozwiazal, bede miec tydzien przed slubem probny makijaz i mam nadzieje ze bedzie mi sie podobal...Ale niestety mam dalej problem z bukiecikiem, nie wiem jakie kwiatki wybrac (na pewno nie kalie, bo sa oklepane) pod koniec sierpnia wybor chyba nie jest az taki duzy, a mnie sie najbardziej podobaja kwiatki wiosenne...Szukam jeszcze kogos, kto moglby w kosciele zaspiewac "Ave Maria" to ma byc niespodzianka dla mojego kochanego...Tylko nie wiem gdzie kogos takiego szukac, patrzylam w internecie, ale nic nie znalazlamTak to prawie wszystko zalatwione, tydzien przed slubem bede miec pierwsza przymiarke sukni, juz sie nie moge doczekac, az ja zobacze!!!!!!!
Pozdrawiam bardzo goraco wszystkie Panny Mlode ze Slaska!!!!
Ja z bukietem długo się wahałam, ale wybrałam chyba dobrze tzn. zakochałam się w jednym, który widziałam w katalogu cudeńko!!! Ostatnią przymiarkę mam 31 lipca -wciąż zmniejszam -chyba się kurczę natomiast mam niezwykłe problemy z kimś kto zrobił by mi makijaż tzn. nie znalazłam nikogo godnego uwagi i jak tak dalej pójdzie to będę musiał się umalować sama -a to kiepska perspektywa chciałabym mieć kogoś kto umalowałby mnie w domu -nie chcę po mieście biegać w wałkach na głowie, ale jak już wspomniałam nie umiem znajść takiej osoby a czas ucieka... może znasz jakąś kompetentną osobę??? Będę wdzięczna za pomoc pozdrawiam cieplutko!!!
malaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 08:38   #125
bassienkaw
Zakorzenienie

a moze warto sie przejsc gdzies do wiekszego salonu... gdzie nie jest jedna osoba, a kilka... jest mozliwosc dogadac sie z kims kto akurat bedzie mial wolne i bedzie mogl przyjsc do domu pomalowac

Stary 2007-07-27, 10:27   #126
marteczka80
Raczkowanie

Panny MŁode Śląsk ;)

Ale macie fajnie, ze macie juz wybrane bukiecikiTez bym tak chciala...

Ja jestem prawie codziennie w watku z bukiecikami, ale jakos do tej pory nie znalazlam tego jedynego, chociaz jest ich tam wieeeeele...Mam nadzieje, ze jak sie spotkam z kwiaciarka to mi cos fajnego podpowie..
pozdrowienia

Cytat:
Ja natomiast mam niezwykłe problemy z kimś kto zrobił by mi makijaż tzn. nie znalazłam nikogo godnego uwagi i jak tak dalej pójdzie to będę musiał się umalować sama -a to kiepska perspektywa chciałabym mieć kogoś kto umalowałby mnie w domu -nie chcę po mieście biegać w wałkach na głowie, ale jak już wspomniałam nie umiem znajść takiej osoby a czas ucieka... może znasz jakąś kompetentną osobę??? Będę wdzięczna za pomoc pozdrawiam cieplutko!!!
Ta kosmetyczka, ktora ma mnie malowac, bedzie to robic u siebie w zakladzie w Gliwicach, niestety nie wiem czy ona mnie dobrze pomaluje- bede to dopiero wiedziec kolo 20 sierpnia na probnym makijazu- troche ryzykuje, bo nie wiem jak ona maluje, ale moja kuzynka byla z niej zadowolona...Nie wiem czy 20 sierpnia nie bedzie za pozno dla Ciebie... Moja kolezanka polecala mi dziewczyne z Zabrza, ktora podobno super maluje, ale to za daleko dla mnie, a nie wiem skad Ty jestes...
cieplutkie pozdrowienia

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2007-08-29 o 17:09 Powód: post pod postem
marteczka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-27, 10:37   #127
bassienkaw
Zakorzenienie

ja wlasnie tez przegladalam, przegladalam watek, mialam troche zapisaanych bukietow na dysku i co... i poszlam do kwiaciarni, dostalam katalogi do rak... chcial bym wziela do domu i sobie spokojnie przejrzala, jednak stwierdzilam,ze nie ma co, wezme do domu i kompletnie sie pogubie... mowie,ze na miejscu wybiore... i wybralam, i sliczny jest, i na pewno slicznie w duecie razem bedziemy wygladac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-29, 22:36   #128
malaj
Raczkowanie

wreszcie wszystko zaczęło się cudnie układać -pełnia szczęścia mam już makijażystkę -okazało się, że nie musiałam wiele szukać, bo miałam taką zdolną osóbkę tuż pod ręką, więc jeśli chodzi o mój wizaż to już się nie muszę martwić!!! Poza tym mam cudownie cierpliwego mężczyznę, z którym od piątku ćwiczymy układ taneczny i z każdym dniem coraz płynniej nam to wychodzi (wprawdzie ślub dopiero pod koniec sierpnia dokładnie 25, ale z TŻ rozjeżdżamy się na dwa tygodnie i będziemy się widzieć dopiero 14 sierpnia -praca). Na szczęście większość spraw mamy już pozamykanych, lub też chcemy je dokończyć w tym tygodniu np. spotkanie z kapelą lub też wybranie pleneru na zdjęcia.
Wraz z TŻ od tygodnia męczyliśmy się nad wykonaniem "podziękowania dla rodziców", bo chcemy podarować im album z naszymi zdjęciami (pomysł zaczerpnięty w jednym z wątków) wykonanie zajęło nam grubo ponad tydzień, ale efekt jest imponujący mam nadzieję, że rodzicom się spodoba!!! Cieszy mnie to, że mój cudowny narzeczony bardzo się w to przedsięwzięcie zaangażował, bo rzeczywiście jest to nasza wspólna praca cudownie jak się wszystko układa, no i że mój TŻ jest taki kochaniutki
malaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-29, 11:05   #129
śliweńka
Zakorzenienie

ja będę miec ślub dopiero 12.09.2009 jestem z Raciborza

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-01, 12:29   #130
anka263
Przyczajenie

cześć
ja mam ślub 22.09.2007 r. i brakuje mi jeszcze kogoś kto gra na skrzypcach, lub śpiewa??może ma ktoś namiary????proszę o odpowiedź na adres k263@op.pl
anka
anka263 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-09-10, 16:24   #131
michaela
Raczkowanie

Witam wszystkich zwlaszcza tarnogorzanki Slub mam 02.06.2008 Zaklepana sala,zespol i termin w kosciele.Pochodze z Tarnowskich Gor
michaela jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-20, 19:43   #132
rezeda
Raczkowanie

GG do rezeda

Sala, godzina w Kościele i zespół zaklepane zmiana zespołu chyba wyszła na dobre- zobaczymy
rezeda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-05, 15:21   #133
defi
Raczkowanie

ja i on -> mysłowice 19.07.2008 ale slub w katowicach
Stary 2007-11-09, 09:20   #134
olusia1986
Przyczajenie

Ja mam ślub 30.08.2008 i jestem spod Cieszyna. Wesele mam w Kończycach w Gościńcu Zamkowym, jest tam przepięknie!
olusia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-15, 11:20   #135
__Madzia__
Raczkowanie

Ja mam ślub 30-31 maj 2009 , sale mam juz zarezerwowaną w restauracji KIM w Kostuchnie.Pozdrawiam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-17, 17:24   #136
Kaffienka
Raczkowanie

Witam! My z moim już prawie narzeczonym (zaręczyny mają odbyć się niebawem, ale żebym miała niespodziankę to nie znam dokładnej daty oczywiście ) planujemy ślub na grudzień 2008 lub Wielkanoc 2009 (czyli 12 kwietnia). Np. chciałam ślub w Katedrze (jesteśmy z Katowic), ale chcemy skromny, kameralny ślub + niewiele gości, więc Katedra jest chyba za duża na taką małą uroczystość. Nie wiem wobec tego, który Kościół byłby odpowiedni... Ja nie jestem rodowitą Katowiczanką i niedziele spędzam przeważnie w mym rodzinnym mieście, wobec czego nie jestem szczególnie przywiązana do żadnego z katowickich kościołów. Koleżanka brała ślub w Mariackim. Co byście polecały? (Te osoby, którym polecanie kościoła wydaje się nie na miejscu z góry przepraszam). A pytanie nr 2: jaką restaurację polecacie na taką skromną uroczystość? (Jakiś obiad, parę godzin świętowania w wąskim gronie rodziny i znajomych - nie lubię dużych wesel, nie chodzi mi o względy finansowe).
Czekam na jakieś wskazówki, pozdrawiam.
Kaffienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-22, 13:52   #137
zimowa
Przyczajenie

Witaj NEL
Tez marzy nam sie takie cabrio. Slub latem 2008. Czy jest szansa,zebys mi podala jakies namiary na wynajecie takie autka? Pozdrawiam serdecznie,
Magda
zimowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-24, 08:32   #138
Kaffienka
Raczkowanie

Czy któraś z Was miała wesele lub była na weselu w restauracji "Zielone oczko" w Katowicach? Naprawdę na Śląsku nie odbywają się żadne śluby? Nie wierzę... Dlaczego nikt nie poleci żadnej restauracji? (Od razu proszę z orientacyjną ceną za osobę).
Stary 2007-11-27, 12:48   #139
__Madzia__
Raczkowanie

Katowice-Kostuchna restauracja KIM, cena zależy od ilości osób. Ja mam 100 gości i płacę 120zł za pierwszy dzień a za poprawiny 60 zł, czyli w sumie za dwa dni 180zl. Wydaje mi się, że nie jest to wysoka cena.pozdrawiam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-28, 10:44   #140
Kaffienka
Raczkowanie

Cytat:
Ja z bukietem długo się wahałam, ale wybrałam chyba dobrze tzn. zakochałam się w jednym, który widziałam w katalogu cudeńko!!! Ostatnią przymiarkę mam 31 lipca -wciąż zmniejszam -chyba się kurczę natomiast mam niezwykłe problemy z kimś kto zrobił by mi makijaż tzn. nie znalazłam nikogo godnego uwagi i jak tak dalej pójdzie to będę musiał się umalować sama -a to kiepska perspektywa chciałabym mieć kogoś kto umalowałby mnie w domu -nie chcę po mieście biegać w wałkach na głowie, ale jak już wspomniałam nie umiem znajść takiej osoby a czas ucieka... może znasz jakąś kompetentną osobę??? Będę wdzięczna za pomoc pozdrawiam cieplutko!!!
Ja znam makijażystkę godną polecenia. Była wizażystka Diora, pracuje teraz jako charakteryzatorka w teatrach, przy serialach. Makijaże ślubne też robi. Jest z Katowic, ale dojeżdża też. Namiary na priv.
Stary 2007-11-29, 10:23   #141
anushk@
Przyczajenie

Witam
My ślubujemy 19 lipca 2008 w Strzyżowicach - Ania i Przemek
anushk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-03, 07:50   #142
izabela1982
Raczkowanie

anushk@ masz taka date jaka mamy my (oczywiscie koscielny bo jestesmy juz po cywilnym )Jak tam wasze przygotowania?
izabela1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-12-18, 12:47   #143
anushk@
Przyczajenie

heh, juz myslalam, ze termin mojego ślubu jest jakiś FELERNY (nikt tutaj takiego nie ma- naszczęście teraz już wiem, że tak nie jest)- bardzo się cieszę, że to będzie również Twój dzień .
U nas przygotowania idą pełną parą sala, orkiestra, jedzonko, kamerka, foto już są. Sukienka wybrana- w styczniu pierwsze przymiarki u krawcowej z salonu.
A u Ciebie jak?? Odpisz, bo jestem bardzo ciekawa. Pozdrawiam- buziaki
anushk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 15:06   #144
soffera
Zadomowienie

Pozwolę sobie reaktywować wątek...
Mieszkamy koło Katowic, ślubujemy 27 września 2008r. Najważniejsze sprawy ( kościół salę itd) mamy załatwione, przede mną najtrudniejsza kupno sukni :/
Dziewczyny jak u Was?
soffera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 16:58   #145
__Madzia__
Raczkowanie

Ja obecnie jestem na etapie zalatwiania orkiestry, ogladamy plytki z weselch od znajomych i mamy juz jedna na oku, pozniej wybor fotografa i kamerzyste...Pozdrawiam.
Stary 2008-01-23, 17:19   #146
soffera
Zadomowienie

My wybraliśmy świetnego DJ'a bo naszym zdaniem jeśli nie jest się w stanie załatwić super orkiestry lepiej nie kombinować. Świetny DJ lepszy od średniej orkiestry :P Mniemam, że ślubujesz w 2009?
Stary 2008-01-23, 17:59   #147
__Madzia__
Raczkowanie

Tak w 2009 w maju
Mamy na oku naprawde bardzo fajna orkiestre, nie wybralibysmy jej, gdybym nie zobaczyla jak fajnie grają, pozniej bedziemy ustalac wspolnie jaki charakter piosenek no i oczywiscie zabawy. A Ty kiedy ślubujesz?
Stary 2008-01-23, 18:24   #148
soffera
Zadomowienie

Ja a raczej my 27 września 2008r. Orkiestry które nas interesowały były już zajęte więc zapukaliśmy do DJ'a on też prowadzi zabawy itd. I co więcej jest świetny... Mamy 70% gości do 30 lat więc prawie sama młodzież
Stary 2008-01-26, 16:16   #149
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Śląsk- Racibórz
Slub 20 wrzesnia,wesele w Oborze( dzielnica Raciborza ,zeby ktos sobie nie pomyslal)Pan mlody -ślązak urodzony w Katowicach ale od 13 lat międzyzdrojanin.
Pozdrawiam ślazaczki
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-29, 21:24   #150
betina23
Przyczajenie

Bytom - śląśk
My ślubujemy 05.09.2009 jak narazie mamy tylko sale, a gdzie reszta ;(

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości