Gdzie na wakacje??noclegi i miejsca godne polecenia - zbiorczy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Pokaż wyniki sondy: Które lepsze na wakacje?
Polskie morze 2 20,00%
Zagraniczne 8 80,00%
Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-18, 09:18   #121
kleine
Rozeznanie

Dot.: Gdzie na wakacje??

Ja nad morzem mieszkam i pracuje wiec raczej na wakacje nie udaje mi sie wyjechac, ale w tamtym roku moj TZ zabral mnie do swojej babci na wies i od tamtego czasu nie widze lepsze miejsca dla siebie na wakacje... Moglam pobiegac sobie po polach, karmic koniki i wychodzic w pizamce na dwor, bo nikogo nie bylo... Lubie takie miejsca gdzie moge byc na luzie, gdzie jest malo ludzi, bo jak wroce w lato do Kołobrzegu, to znow mam tlumy, a srednio to lubie...
Stary 2006-04-18, 21:07   #122
Angie144
Zadomowienie

GG do Angie144 Send a message via Skype™ to Angie144

Cytat:
Napisane przez primavera
Angie- a przeglądałaś już oferty biur podróży?
Jak szukałam sobie podróży poślubnej (a niedługo potem rodzicom wakacji) to Bułgaria strasznie drogo wychodziła w porównaniu do Tunezji czy Egiptu.
Co prawda porównywałam ceny z przelotem, ale w tamtych krajach z wyzywieniem i w hotelach wychodziły tak samo jak w Bułgarii bez wyżywienia i w pensjonatach niezbyt blisko morza...
O rany, dawno nie zaglądałam już na ten wątek...
Przeglądałam oferty w internecie i pewnie jeśli już uda nam się zebrać fundusze na ten wyjazd to właśnie w internecie poszukam coś z last minute, ale to dopiero gdzieś pod koniec sierpnia, bo chcemy wyjechac we wrześniu. Nie korzystałam jednak nigdy z oferty żadnego biura podróży i pomyślałam że może któraś z Was wyjeżdżała do Bułgarii za pośrednictwem jakiegoś i była zadowolona - tyle się słyszy o tym że nabijają ludzi w butelkę... Co do kosztów - z tego co się już zdążyłam zorientować jeśli chodzi o wyżywienie to nie jest tam zbyt drogo, a wybraliśmy Bułgarię z tego względu że będziemy tam jechali własnym transportem, więc lepiej jednak nieco bliżej.
Angie144 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 08:35   #123
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angie144
O rany, dawno nie zaglądałam już na ten wątek...
Przeglądałam oferty w internecie i pewnie jeśli już uda nam się zebrać fundusze na ten wyjazd to właśnie w internecie poszukam coś z last minute, ale to dopiero gdzieś pod koniec sierpnia, bo chcemy wyjechac we wrześniu. Nie korzystałam jednak nigdy z oferty żadnego biura podróży i pomyślałam że może któraś z Was wyjeżdżała do Bułgarii za pośrednictwem jakiegoś i była zadowolona - tyle się słyszy o tym że nabijają ludzi w butelkę... Co do kosztów - z tego co się już zdążyłam zorientować jeśli chodzi o wyżywienie to nie jest tam zbyt drogo, a wybraliśmy Bułgarię z tego względu że będziemy tam jechali własnym transportem, więc lepiej jednak nieco bliżej.
Angie- polecam ci tą stronkę: http://www.travele.pl/
Oni mają oferty praktycznie większosci biur podróży- ja tu kupowałam wczasy, rodzice i znajomi też

Do Bułgarii pamiętam że rozbudowaną ofertę miała AlfaStar- poszukaj ich strony internetowej.

Pooglądaj, porównaj oferty i ceny.
Ja napisałam to wcześniej, bo sama pamiętam własne zdziwienie- myśleliśmy nad Bułgarią ("bo jest tania") i planowaliśmy tam wyjazd, ale po porównaniu cen okazała się być bardzo droga. No ale moze przy własnym dojeździe inaczej to wyjdzie
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 08:50   #124
Anahstasia
Zakorzenienie

Plany wakacyjne to jeden z najprzyjemniejszych tematów. W głowie ma się setkę scenariuszy jak się wykorzysta te kilka tygodni urlopu
Moje plany uległy zmianie po mojej ostatniej podróży. Miałam pojechać w te wakacje do Hiszpanii powylegiwać się na plaży, ale... Byłam niedawno przez 1,5 tygodnia w Rzymie (z czego 2 dni w Padwie) i zakochałam się w północnych Włoszech. Dlatego leniwe wakacje, zamieniam na podróż turystyczną właśnie po tym rejonie. 2 dni w Wenecji (do której w zeszłym roku nie dotarłam , 2 we Florencji (aby oddać hołd boskiemu Dante , 1 w Padwie itd. Nad dokładną trasą dopiero myślimy. Na pewno chciałabym na dzień, dwa (trzy? skoczyć jeszcze raz do Rzymu. Wejść na zamek św. Anioła, przejść się po EURze i pozwiedzać północną część centrum Rzymu - Villę Borghese i Parioli. Generalnie - dotrzeć w miejsca do których nie dotarłam, bądź jak w przypadku zamku, wejść ponownie Na razie muszę zaopatrzyć się w stosowne przewodniki - obiecałam sobie, że po weekendzie majowym będę miała zaplanowaną całą trasę (w końcu trzeba zacząć rezerwować miejsca

Pozdrawiam!
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 13:41   #125
Madz!uHa
Zadomowienie

GG do Madz!uHa

Dominikana Ewentualnie Egipt lub Kreta

just take it and fly...
Madz!uHa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-19, 22:17   #126
tygrysiatko1987
Raczkowanie

Ja w czerwcu ponieważ po maturze odpoczywam a co wolne mi sie należy jade z moim TZ do Słupska do mojej cioci na tydzien stamtad pokoleji odiwedzamy : Ustka , Rowy , Pelplin Moje rodzinne miasto ) i morze ehh ja chce jzu 19 czerwca D:
9 Maj-Geografia
USTNE
15.Maj-J.Angielski 90%
17.Maj-J.Polski 65%

A pozatym M. Kocham Cię
tygrysiatko1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-20, 08:31   #127
Angie144
Zadomowienie

Kobitki macie może jakiś fajny pomysł na majowy długi weekend. Tak sobie z TŻem pomyśleliśmy, że miło byłoby wyrwać się troszkę z tej szarej rzeczywistości i wyskoczyć gdzieś na 3/4 dni. Myśleliśmy coś o naszych górach, może znacie jakieś fajne miejsce, nieduże urocze miasteczko, gdzie można pospacerować, odpocząć, troszkę pozwiedzać...?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-20, 08:38   #128
patula
Raczkowanie

GG do patula

Z gór to polecam Szczyrk! Super miasteczko gdzie można pospacerować i wypocząć!
patula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-20, 09:09   #129
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez Angie144
Kobitki macie może jakiś fajny pomysł na majowy długi weekend. Tak sobie z TŻem pomyśleliśmy, że miło byłoby wyrwać się troszkę z tej szarej rzeczywistości i wyskoczyć gdzieś na 3/4 dni. Myśleliśmy coś o naszych górach, może znacie jakieś fajne miejsce, nieduże urocze miasteczko, gdzie można pospacerować, odpocząć, troszkę pozwiedzać...?
Polecam Kazimierz Dolny nad Wisłą - małe miasteczko, ale niestety bardzo oblegane, podejrzewam że już wiekszośc miejsc noclegowych jest zajęte-ale możesz spróbować. Z tamtąd można zrobić sobie wycieczki po uroczych wąwozach, wejść na Górę Trzech krzyży, zwiedzić Basztę i Ruiny Zamku (z baszty podobno widać nową posoiadłość Kwaśniewskiego ). Można promem przepłynąć Wisłe do Janowca i tam zwidzić przepiękne ruiny zamku i nie tylko - jest jeszcze ogromny park, jakiś dworek. POLECAM
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-20, 09:10   #130
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

A możecie polecić jakies noclegi w Karpaczu. W tym roku chciałabym tam spędzić wakacje. Może macie jakieś sprawdzone miejsca ???
Z góry dziękuje
Stary 2006-04-20, 09:21   #131
Angie144
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia
Polecam Kazimierz Dolny nad Wisłą - małe miasteczko, ale niestety bardzo oblegane, podejrzewam że już wiekszośc miejsc noclegowych jest zajęte-ale możesz spróbować. Z tamtąd można zrobić sobie wycieczki po uroczych wąwozach, wejść na Górę Trzech krzyży, zwiedzić Basztę i Ruiny Zamku (z baszty podobno widać nową posoiadłość Kwaśniewskiego ). Można promem przepłynąć Wisłe do Janowca i tam zwidzić przepiękne ruiny zamku i nie tylko - jest jeszcze ogromny park, jakiś dworek. POLECAM

Dziękuję, w KD byłam w zeszłym roku i również dla zainteresowanych bardzo tą miejscowość polecam... no i nieśmiało proszę o jakieś inne podpowiedzi.
Stary 2006-04-20, 09:33   #132
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

A na Roztoczu byłaś??
Stary 2006-04-20, 10:02   #133
Angie144
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yoolia
A na Roztoczu byłaś??
Nie, nie byłam... powinnam wziąśc pod uwagę tą miejscowość, fajnie tam jest?
Byłas tam, może mogłabyś polecić jakąś niedrogą kwaterę?
Stary 2006-04-20, 10:38   #134
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

To południowp-wschodnia Polska, Wyżyna lubelska. Roztocze to region, kraina - nie wiem jak to nazwać. Są to okolice Zamościa, polecam miejscowości: Krasnobród, Zwierzyniec, Susiec.
Stary 2006-04-20, 10:46   #135
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Niestety nie mam żadnych namiarów na noclegi. Na kwaterach prywatnych powinno być tanio, to wschodnia Polska, myslę że przynamniej tutaj nie windują cen.
Pare stronek o Roztoczu:

http://www.roztocze.net.pl/
http://www.roztocze.stalwol.pl/Roztocze/Html/Index.htm
http://www.roztocze.info/
Stary 2006-04-20, 11:46   #136
Angie144
Zadomowienie

Faktycznie okolice malownicze, śliczne widoczki i taki wszechobecny spokój... nic tylko spacerować, jeździć na rowerkach - ślicznie!! Mocno się zastanowimy z TŻ nad tymi okolicami. Myślałam też nad Szklarską Porębą - jak uważacie?
Stary 2006-04-20, 12:15   #137
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Szklarska Poręba - też bardzo dobry pomysł. Kocham góy. Często jeżdże w Tatry, a na te wakacje wymyśliłam sobie Karpacz, Szklarska Porębe też pewnie odwiedzę i Jelenią Góre, a kto wie co jeszcze??
Ponawiam moja prośbę, jak macie jakies namiary na sprawdzone, niedrogie kwatery, bede bardzo wdzięczna
Stary 2006-04-20, 13:04   #138
sportsmenka86
Wtajemniczenie

W zeszle wakacje duzo sie dzialo... Bylam w Pobierowie nad morzem, w Gdansku, w Karpaczu, na Litwie... Tegoroczne lato nie bedzie juz takie fajne jak ostatnio. Moj TZ bedzie trenowal (reprezentacja, mecze, obozy klubowe) Pozostanie mi jezdzic za nim

Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może.

Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu.

sportsmenka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-20, 13:09   #139
natalia21
Zadomowienie

a ja polecam miejscowosci nadmorskie sama w takiej mieszkam i wakacje w niej sa rewelacyjne nie dosc ze morze mam pod nosem jezioro rowniez to na lato otwiera sie mnostwo lokali wiec wieczorami nie da sie nudzic....

5.01.2011 [*] Mój aniołek
natalia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-20, 16:39   #140
patula
Raczkowanie

GG do patula

Cytat:
Napisane przez sportsmenka86
W zeszle wakacje duzo sie dzialo... Bylam w Pobierowie nad morzem, w Gdansku, w Karpaczu, na Litwie... Tegoroczne lato nie bedzie juz takie fajne jak ostatnio. Moj TZ bedzie trenowal (reprezentacja, mecze, obozy klubowe) Pozostanie mi jezdzic za nim

I jak jest w Pobierowie?? Zastanawiam się własnie nad Pobierowem a Niechorzem! Wszyscy mówią, że lepsze Niechorze! Teraz sama nie wiem
Stary 2006-04-20, 17:09   #141
NesHi
Raczkowanie

GG do NesHi

Gór, góry i jeszcze raz góry!!!!!!!!!!!!!!!! Po prostu uwielbiam
Ale niestety nie mam jakiś konkretnych planów jeszcze
NesHi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-21, 09:38   #142
sportsmenka86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patula
I jak jest w Pobierowie?? Zastanawiam się własnie nad Pobierowem a Niechorzem! Wszyscy mówią, że lepsze Niechorze! Teraz sama nie wiem
Patula, w Pobierowie jest pieknie, duzo sklepikow i barow, na plazy mnostwo atrakcji tj. Akademia Slonca (sa zajecia na piasku z instruktorka fintessu za darmo, sa tez konkursy. koncerty). Byl tez taki "bieg po sniadanie" tzn. biegniesz 2km (chyba) i dostaniesz za przebiegniecie sniadanie hehe Nic dodac nic ujac

Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może.

Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu.

sportsmenka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-21, 10:02   #143
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

O ile dobrze kojarzę zajęcia sportowe na plaży odbywały się w każdej "większej" miejscowości nadmorskiej. Ale w biegu po śniadanie jeszcze nie uczestniczyłam

Zachód słońca w Ustce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 018.JPG (68,1 KB, 6 załadowań)

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-21, 14:16   #144
patula
Raczkowanie

GG do patula

Cytat:
Napisane przez sportsmenka86
Patula, w Pobierowie jest pieknie, duzo sklepikow i barow, na plazy mnostwo atrakcji tj. Akademia Slonca (sa zajecia na piasku z instruktorka fintessu za darmo, sa tez konkursy. koncerty). Byl tez taki "bieg po sniadanie" tzn. biegniesz 2km (chyba) i dostaniesz za przebiegniecie sniadanie hehe Nic dodac nic ujac
To super ! DZieki za info! Musze jeszcze sie zastanowic i skonsultowac z moim TZ!
Stary 2006-04-21, 15:20   #145
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patula
Byłam w Pobierowie- całkiem miło było, aczkolwiek plaża jest dosyc wąska ... no i Pobierowo ma dla mnie jeden minus (a co-stara już jestem) - mnóstwo kolonii.
Ja wiem, ja rozumiem, ja sama jeździłam, jestem nawet wychowawcą - ale w wakacje wolę odpocząć od wielkiej ilości rozwrzeszczanego kwiatu naszej młodzieży
Po prostu Pobierowo ma dobre zaplecze do organizowania kolonii - stąd tam jest ich tam dużo
Stary 2006-04-21, 21:56   #146
patula
Raczkowanie

GG do patula

DZieki za info! Jeszcze musze sie zastanowic, ale chyba wybiore Niechorze! Jakos bardziej mnie tam ciagnie
Stary 2006-04-22, 12:31   #147
nikolite
Rozeznanie

Ja planuje wyjechac do Chorwacji,na wyspe Brać.Słyszalam ze jest tam pięknie. Moze ktos mi polecic jakies strony z prywatnymi apartamentami,ktore mozna wczesniej zarezerwowac? bede bardzo wdzieczna
nikolite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-22, 12:39   #148
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikolite
Ja planuje wyjechac do Chorwacji,na wyspe Brać.Słyszalam ze jest tam pięknie. Moze ktos mi polecic jakies strony z prywatnymi apartamentami,ktore mozna wczesniej zarezerwowac? bede bardzo wdzieczna
Wybierając się do Chorwacji (tak samo jak i do Grecji) radzę zasięgnąć wcześniej informacji odnośnie plaży- czy jest piaszczysta czy kamienista

Ja byłam w Grecji w miejscowosci Nea Plagia i tam był śliczy piasek- ale często można trafić na kamienie i wtedy podobno wylegiwanie się na plaży nie należy do przyjemnosci
Stary 2006-04-30, 00:13   #149
mi.a
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie macie sprawdzone biura podróży???

I jakie konkretnie miejsca możecie polecić? Miasteczko i hotel?
Zamierzamy się wybrać w tym roku z moim TŻ w jakieś ciepłe miejsce - Hiszpania (Majorka?), Chorwacja, Turcja, Dominikana? Zależy nam na bardziej odludnym miejscu, może nie chodzi nam o oderwanie od cywilizacji ale nie interesują nas wielkie centra rozrywkowe, dyskoteki, sklepy, kluby; chcielibyśmy trafić w miejsce gdzie jest piękna piaszczysta plaża, mało ludzi, gdzie można wypocząć, pójść na piesze wycieczki, porobić zdjecia, gdzie piękno tworzy natura, a nie dyskoteki Oczywiście będziemy szukać ofert last minute, bo inaczej nie będzie nas stać ale trzeba wiedzieć czego szukać
może któraś z Was była w takim cudownym miejscu? i nie żyje teraz przez to w ubóstwie???

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-30, 00:16   #150
króliczek
Zakorzenienie

polecam hotel Les Pyramides w Tunezji...miałam tam piękny pokój z widokiem na morze, marzenie
króliczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości