|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
Pokaż wyniki sondy: Które lepsze na wakacje? | |||
Polskie morze |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 20,00% |
Zagraniczne |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 80,00% |
Głosujący: 10. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Gdzie na wakacje??
Ja nad morzem mieszkam i pracuje wiec raczej na wakacje nie udaje mi sie wyjechac, ale w tamtym roku moj TZ zabral mnie do swojej babci na wies i od tamtego czasu nie widze lepsze miejsca dla siebie na wakacje... Moglam pobiegac sobie po polach, karmic koniki i wychodzic w pizamce na dwor, bo nikogo nie bylo... Lubie takie miejsca gdzie moge byc na luzie, gdzie jest malo ludzi, bo jak wroce w lato do Kołobrzegu, to znow mam tlumy, a srednio to lubie...
![]()
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeglądałam oferty w internecie i pewnie jeśli już uda nam się zebrać fundusze na ten wyjazd to właśnie w internecie poszukam coś z last minute, ale to dopiero gdzieś pod koniec sierpnia, bo chcemy wyjechac we wrześniu. Nie korzystałam jednak nigdy z oferty żadnego biura podróży i pomyślałam że może któraś z Was wyjeżdżała do Bułgarii za pośrednictwem jakiegoś i była zadowolona - tyle się słyszy o tym że nabijają ludzi w butelkę... Co do kosztów - z tego co się już zdążyłam zorientować jeśli chodzi o wyżywienie to nie jest tam zbyt drogo, a wybraliśmy Bułgarię z tego względu że będziemy tam jechali własnym transportem, więc lepiej jednak nieco bliżej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oni mają oferty praktycznie większosci biur podróży- ja tu kupowałam wczasy, rodzice i znajomi też ![]() Do Bułgarii pamiętam że rozbudowaną ofertę miała AlfaStar- poszukaj ich strony internetowej. Pooglądaj, porównaj oferty i ceny. Ja napisałam to wcześniej, bo sama pamiętam własne zdziwienie- myśleliśmy nad Bułgarią ("bo jest tania") i planowaliśmy tam wyjazd, ale po porównaniu cen okazała się być bardzo droga. No ale moze przy własnym dojeździe inaczej to wyjdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Plany wakacyjne to jeden z najprzyjemniejszych tematów. W głowie ma się setkę scenariuszy jak się wykorzysta te kilka tygodni urlopu
![]() Moje plany uległy zmianie po mojej ostatniej podróży. Miałam pojechać w te wakacje do Hiszpanii powylegiwać się na plaży, ale... Byłam niedawno przez 1,5 tygodnia w Rzymie (z czego 2 dni w Padwie) i zakochałam się w północnych Włoszech. Dlatego leniwe wakacje, zamieniam na podróż turystyczną właśnie po tym rejonie. 2 dni w Wenecji (do której w zeszłym roku nie dotarłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
Dominikana
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Ja w czerwcu ponieważ po maturze odpoczywam a co wolne mi sie należy jade z moim TZ do Słupska do mojej cioci na tydzien stamtad pokoleji odiwedzamy : Ustka , Rowy , Pelplin Moje rodzinne miasto
![]() ![]() ![]()
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Kobitki macie może jakiś fajny pomysł na majowy długi weekend. Tak sobie z TŻem pomyśleliśmy, że miło byłoby wyrwać się troszkę z tej szarej rzeczywistości i wyskoczyć gdzieś na 3/4 dni. Myśleliśmy coś o naszych górach, może znacie jakieś fajne miejsce, nieduże urocze miasteczko, gdzie można pospacerować, odpocząć, troszkę pozwiedzać...?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Z gór to polecam Szczyrk! Super miasteczko gdzie można pospacerować i wypocząć!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
A możecie polecić jakies noclegi w Karpaczu. W tym roku chciałabym tam spędzić wakacje. Może macie jakieś sprawdzone miejsca ???
Z góry dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję, w KD byłam w zeszłym roku i również dla zainteresowanych bardzo tą miejscowość polecam... no i nieśmiało proszę o jakieś inne podpowiedzi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
A na Roztoczu byłaś??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłas tam, może mogłabyś polecić jakąś niedrogą kwaterę? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
To południowp-wschodnia Polska, Wyżyna lubelska. Roztocze to region, kraina - nie wiem jak to nazwać. Są to okolice Zamościa, polecam miejscowości: Krasnobród, Zwierzyniec, Susiec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie mam żadnych namiarów na noclegi. Na kwaterach prywatnych powinno być tanio, to wschodnia Polska, myslę że przynamniej tutaj nie windują cen.
Pare stronek o Roztoczu: http://www.roztocze.net.pl/ http://www.roztocze.stalwol.pl/Roztocze/Html/Index.htm http://www.roztocze.info/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zadomowienie
|
Faktycznie okolice malownicze, śliczne widoczki i taki wszechobecny spokój... nic tylko spacerować, jeździć na rowerkach - ślicznie!! Mocno się zastanowimy z TŻ nad tymi okolicami. Myślałam też nad Szklarską Porębą - jak uważacie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Szklarska Poręba - też bardzo dobry pomysł. Kocham góy. Często jeżdże w Tatry, a na te wakacje wymyśliłam sobie Karpacz, Szklarska Porębe też pewnie odwiedzę i Jelenią Góre, a kto wie co jeszcze??
Ponawiam moja prośbę, jak macie jakies namiary na sprawdzone, niedrogie kwatery, bede bardzo wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
W zeszle wakacje duzo sie dzialo... Bylam w Pobierowie nad morzem, w Gdansku, w Karpaczu, na Litwie... Tegoroczne lato nie bedzie juz takie fajne jak ostatnio. Moj TZ bedzie trenowal (reprezentacja, mecze, obozy klubowe) Pozostanie mi jezdzic za nim
![]()
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
a ja polecam miejscowosci nadmorskie sama w takiej mieszkam i wakacje w niej sa rewelacyjne nie dosc ze morze mam pod nosem jezioro rowniez to na lato otwiera sie mnostwo lokali wiec wieczorami nie da sie nudzic....
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I jak jest w Pobierowie?? Zastanawiam się własnie nad Pobierowem a Niechorzem! Wszyscy mówią, że lepsze Niechorze! Teraz sama nie wiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Gór, góry i jeszcze raz góry!!!!!!!!!!!!!!!! Po prostu uwielbiam
![]() ![]() ![]() Ale niestety nie mam jakiś konkretnych planów jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
O ile dobrze kojarzę zajęcia sportowe na plaży odbywały się w każdej "większej" miejscowości nadmorskiej. Ale w biegu po śniadanie jeszcze nie uczestniczyłam
![]() Zachód słońca w Ustce ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem, ja rozumiem, ja sama jeździłam, jestem nawet wychowawcą ![]() ![]() Po prostu Pobierowo ma dobre zaplecze do organizowania kolonii - stąd tam jest ich tam dużo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
DZieki za info! Jeszcze musze sie zastanowic, ale chyba wybiore Niechorze! Jakos bardziej mnie tam ciagnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
Ja planuje wyjechac do Chorwacji,na wyspe Brać.Słyszalam ze jest tam pięknie. Moze ktos mi polecic jakies strony z prywatnymi apartamentami,ktore mozna wczesniej zarezerwowac? bede bardzo wdzieczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam w Grecji w miejscowosci Nea Plagia i tam był śliczy piasek- ale często można trafić na kamienie i wtedy podobno wylegiwanie się na plaży nie należy do przyjemnosci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie macie sprawdzone biura podróży???
I jakie konkretnie miejsca możecie polecić? Miasteczko i hotel? Zamierzamy się wybrać w tym roku z moim TŻ w jakieś ciepłe miejsce - Hiszpania (Majorka?), Chorwacja, Turcja, Dominikana? Zależy nam na bardziej odludnym miejscu, może nie chodzi nam o oderwanie od cywilizacji ![]() ![]() ![]() ![]() może któraś z Was była w takim cudownym miejscu? i nie żyje teraz przez to w ubóstwie ![]()
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
polecam hotel Les Pyramides w Tunezji...miałam tam piękny pokój z widokiem na morze, marzenie
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.