|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rosną nam dzieciaki, młodsze i starszaki - Mamusie VII-VIII 2013 cz. XI
Cytat:
Ja też miałam przewijak i trochę ubrań na dole. Potem i łóżeczko turystyczne bo w sypialni mieliśmy zimno w ciągu dnia. Oj z tym wychodzeniem... Mój do dzisiaj opowiada, że pojechałam do szpitala i pan doktor pomógł wyjść Kubusiowi z brzuszka😍 ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;70165196]Dziewczynki w typie mojej siostry nie chcą kolczyków, nawet gdy inne mają, uwierz mi [/QUOTE]No to jest tym 1℅, wyjątkiem od reguły 😉 |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Tylko Nikodem chce dokładnie wiedziec jak ten pan doktor ja wyciagnie z brzuszka
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo, mój aż tak dociekliwy nie był.
|
|
|
|
|
#124 |
|
Zadomowienie
|
Myszka super juz waga Matyldy. To juz tuz tuz
A mój Fi 9 miesiecy z nami a mnie sie ciagle wydaje jakby to jeszcze wczoraj byl w brzuchu Zazdroszcze tego stanu bycia w ciąży bo ja w ciąży moglabym chodzic caly czas
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
|
A mi sie wydaje jakby Wasze drugie dzieci byly jeszcze takie malenkoe jak noworodki, a tu juz roczki sie zaczna
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matylda pieknie rosnie, a Nikosiowi zdrowia! Jak Ty dajesz radę? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;70164641]Ja tam nie wiem. Jak moja mama ubrała siostrę w sukienkę na kolędę, to ona nie chciała wyjść zza fotela Więc ja tam niczego nie zakładam odnośnie dziecka [/QUOTE]Hihi )Oj znam takie dziewczynki. Generalnie nie za duzo znam takich do lat 7 z kolczykami. A co chcenia to nie wiem. Moze tatuaz od razu bo będzie chciala na 99%? teraz niby wszyscy maja:p żartuję oczywiścieWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jaka roznica przebic dziecku uszy jak ma rok a jak ma 7? Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#128 |
|
Konto usunięte
|
Roczne dziecko nie potrafi chyba wyrazić swojej woli, albo przynajmniej ja mam takie, które w tym wieku nie potrafiło
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ---------- Dokładnie 👍 |
|
|
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
No jest roznica w swiadomosci. Ja mialam przebijane w wieku przedszkolnym I nie uwazam.sie za pokrzywdzona, bo bie cierpialam. Sama sobie zapragnelam I mama zrealizowala to. A nie ze mama chciala bym wyglada cudnie I mi na sile przebila. Mojej kolezancr kosnetyczka w luznej rozmowie odradzala bardzo cos takiego. Mowila, ze przychodza matki z maluszkami, ktore przerazliwie placza I probuja sie bronic, bo je to boli I nie rozumieja co im sie robi. Skoro tak, to rozumiem, ze szczepien tez nie ma co przezywac, bo tu bol, tam bol..luzik :-P
Mnie sie to troche kojarzy ze.znakowaniem cielakow :-P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;70194031]Roczne dziecko nie potrafi chyba wyrazić swojej woli, albo przynajmniej ja mam takie, które w tym wieku nie potrafiło
[/QUOTE]Nie rozumiem nie wyraza tez swojej woli w zadnej innej kwesti ![]() A 7miolatkowi pozwolimy zrobic ten wspomniany tatuaz bo chce? Uszy bym pozwolila przebic, zrobic tatuazu nie... Mimo, ze bedzie chcial ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
A co jak.corka bedzie w tym 1% ktory nie chce kolczykow? Przepraszam kochanie, ale mama myslala, ze bedziesz szczesliwa I chciala Ci oszczedzic bolu w przyszlosci? ;-) ;-)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I w 100% rozumiem i zgadzam sie z argumentem zrobie/niezrobie bo MNIE (ewentualnie ojcu dziecka) sie to podoba/niepodoba. Ale o pisaniu o chceniu/niechceniu i swiadomosci juz nie ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Blizny zostana.
No nic, ja Perse rozumiem kwestie swiadomosci ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam sie zgadzam z Margosia i Miszka. Przebijanie uszu trwa sekunde w dobrym salonie kosmetycznym bo jest roznica w sprzecie jaki byl 20 lat, a teraz. Dobry pistolet i po krzyku, przeciez to nie przebijanie igla na jablku
jak moje kolezanki robily kiedys. Zreszta zastanawiam sie jak 5-7 letnie dziecko podchodzi do bolu bo pewnie ma swiadomosc, ze to bedzie bolalo. Moze MELA sie wypowie bo Malgosia juz duza. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Konto usunięte
|
Pistoletem nie powinno się przebijać uszu nikomu, szczególnie dzieciom. A dziurki powinno się robić u piercera, nie kosmetyczki. Siądę na kompa, podeślę link.
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedna dziurke mam normalnie, a druga hm... Juz wiedzialam, ze nie chce kolczykow ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio gdzies byla dyskusja na fb o przebijaniu u piercera i kosmetyczki
no cos,moja kosmetyczka ma wypasny sprzet do tego i wszystko zawsze wysterylizowane. W zywcu nie ma dobrego piercera, a jak jest to dla doroslych i balabym sie tam dziecka zaprowadzic goac z tatuazami pracuje w czarnym pomieszczeniu bo to jest z tatuazami polaczone.... No way... A salony kosmetyczne maja to w swoich uslugsch. Nie twierdze, ze fo kazdego bym poszla ale do zaufanego tak.
|
|
|
|
|
#139 |
|
Konto usunięte
|
https://www.youtube.com/watch?v=uDK49SrctTU
https://www.youtube.com/watch?v=nMdIBv8t3cM --- Margosia, no wybacz, ale chyba komu jak komu, ale Tobie nie muszę tłumaczyć różnicy między dzieckiem rocznym a 7-letnim ![]() Nie trzeba brnąć aż w takie absurdy, jak robienie tatuażu 7-latce. Już pomijając fakt, że żaden tatuator o zdrowych zmysłach by tego nie zrobił. Co więcej - są również tacy rodzice, którzy nie pozwolą zrobić kolczyków 7-latce. I również nic w tym złego. |
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Mamaszkrabka podchodzi tak, ze chce I jest nakrecone I robi. I masz racje chwila I jest ok. To bie tyle co o bol jako bol chodzi, ale o jego swiadomosc. Skoro dziecko nie moze swojej woli wyrazic, to.nie rozumiem tej checi okaleczania I tyle. Bo to tylko I wylacznie dla widzimisie rodzica. Nie ma w tym wzgledow zdrowotnych ani.zadnych wyzszych celow, poza ciekawszym wygladem, bo nawet estetyka mi tu nie pasuje :-P
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
DZOAN ale ja mysle, ze masz racje z ta estetyka ale naprawde nie widze problemu w przebiciu uszu u rocznego dziecka i nie rozpatruje tego w kontekscie wieelkiej krzywdy.
Kolezanki corke brano za chlopczyka wiec przebil jej uszy i sie skonczylo
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;70199556]https://www.youtube.com/watch?v=uDK49SrctTU
https://www.youtube.com/watch?v=nMdIBv8t3cM --- Margosia, no wybacz, ale chyba komu jak komu, ale Tobie nie muszę tłumaczyć różnicy między dzieckiem rocznym a 7-letnim ![]() Nie trzeba brnąć aż w takie absurdy, jak robienie tatuażu 7-latce. Już pomijając fakt, że żaden tatuator o zdrowych zmysłach by tego nie zrobił. Co więcej - są również tacy rodzice, którzy nie pozwolą zrobić kolczyków 7-latce. I również nic w tym złego.[/QUOTE] Nie czepiajmy sie slowek. Chodzi tylko o kwestie chcenia/niechcenia. Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Kazdy robi jak uwaza I tyle w sumie ;-)
|
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zostawiajac dziewczynki a przechodzac do chlopcow ![]() Bylismy u chirurga z Peterowa stulejka. Pani odkleila i za dwa miesiace mamy isc do kontroli i codziennie odciagac bo lubi spowrotem zarosnac ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#145 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;70198691]Pistoletem nie powinno się przebijać uszu nikomu, szczególnie dzieciom. A dziurki powinno się robić u piercera, nie kosmetyczki. Siądę na kompa, podeślę link.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] slyszalam o tym "przerywaniu" skóry ale bez przesady, to są mikrourazy. Poza tym mówimy o wykwalifikowanej kosmetyczce, która robi to w sposób sterylny Cytat:
i jeszcze poprawiała bo w jednym uchu było krzywo i robiła drugą dziurę. Śmiała sie, ze będzie na brylancik Ale nie zniechęciło mnie to, dorobiłam się jeszcze 3 Cytat:
Cytat:
(to w nawiązaniu do "pragnienia mamusi" A co do tej Świadomości... tzn. ile lat wg Was musi mieć dziecko, żeby mogło podjąć taką decyzję? Piszesz Dzoan, że miałaś przebijane w przedszkolu czyli obecnie nasze starszaki. Przychodzi Milena lat 3,5 z przedszkola i stwierdza, że chce kolczyki. Rozumiem, że idziesz i przebijasz bo sama wyraziła chęć (o czym pisałyście z Perse) I sądzisz, że ma świadomość konsekwencji, bezpieczeństwa i higieny? (o czym wspominała Perse) Bo ja szczerze wątpię. Ale rozumiem, że świadomie wyraziła swoją chęc i to załatwia sprawę... Cytat:
A kto Wam zdiagnozował tą stulejkę ? I Już?tak wcześnie można? A Peter daje tam sobie ruszać? Maks ma w piątek zabieg na jąderko. Już mam stresa bo to w całkowitej narkozie. Ale wiem, że to ważna sprawa i nie możemy tego zostawić i zaniedbać. Może poproszę męża, żeby się dokształcił ws tej skórki i niech pogada z lekarzem, który będzie robił zabieg |
||||
|
|
|
|
#146 |
|
Konto usunięte
|
Ja uważam, że w wieku naszych dzieci to już zależy. Takiej dziewczynce w typie Artka w życiu bym nie pozwoliła. Ale wiem, że są spokojniejsze dzieci i jeśli miałabym pewność, że dziecko rozumie już, że konsekwencje swoich wyborów i działań trzeba znosić, to wówczas ok. Nie wiem, czy 3,5 to już, nie sądzę.
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka jak bedzie swiadoma i sie odwidzi, to nie widze problemu. Tzn. ze nie jest gotowa I poczekamy.
Ja mialam w przedszkolu, ale jak.dobrze pamietam byla to.zerowka, czyli lat 6. Mam chrzesnice, ktora w tym roku skonczy 5 lat I ona jest juz madra.dziewczynka. jakby mi powiedziala, ze chcialaby kolczyki to spoko. Rozumie co to jest kolczyk, rozumie jak powiem, ze moze zabolec, rozumie, ze trzeba isc do salonu I pani kosmetyczka to zrobi. Jak.chce spoko. Jak sie wycofa, czekamy. Dla mnie problemem.jest.tylko.swia domosc. Konsekwencje, bezpieczenstwi I higiene jako.matka biore na siebie I swoj rozum. Tzn. Wybieram sprwdzony salon, wykwalifikowana osobe, przemywam przeklute.miesce, jak.sie cos dzieje reaguje. Tak, swiadomie dziecko poprosilo I jesli jestem rodzicem, ktory ogolnie nie ma nic preciwko kolczykom w.uszach, to to.zalatwia sprawe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Margos no wlasnie Peter da sobie odciagac? Olek to wcale nie da.
Miszka kciuki dla Maksa. Kto z nim bedzie? Musicie zostac w szpitalu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#149 |
|
Konto usunięte
|
Dzoan o bezpieczeństwo - nie chodzi mi już nawet o zrobienie tego kolczyka; chodzi mi o to, że do pewnego okresu dzieci nie mają świadomości swojego ciała. Niech tak dziecko (takie małe) pociągnie, wyciągnie taki kolczyk, pół biedy, jak sobie "tylko" rozwali ucho, a co, jak to połknie? Przecież to są maleńkie rzeczy.
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaderka mamy zostawic w spokoju. Ma dwa ksztaltne, obydwa ladnie schodza, a to, ze uciekaja to znaczy, ze ma dlugi przewod i w miare jak bedzie dorastal to maja spokojnie same zejsc. I kobieta odklejala Mu to na dwa razy, raz bylismy w listopadzie i odkleila do polowy, teraz w styczniu reszte. W listopadzie bylo od razu ok (sam zabieg bolesny bo na zywca, ale Peter dzielny tylko krzyknal, ze boli ale sie nie poruszyl) teraz odkleila Mu calosc to dwa dni mial opchnietego fredzla i rano przy sikanu bolalo, ale na Petera placebo dziala bo to hipochondryk po mamusi ![]() Teraz daje sobie spokojnie odciagac ![]() Wysłane z mojego HUAWEI Y560-L01 przy użyciu Tapatalka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

ale zobaczymy jak będzie jak juz sie urodzi.

bo oby tak zostalo jak najdłużej.
teraz niby wszyscy maja:p żartuję oczywiście