rozmowa kwalifikacyjna - ubraniowe rozterki - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-16, 08:45   #121
imago84
Wtajemniczenie

Dot.: rozmowa kwalifikacyjna - ubraniowe rozterki

jutro ide na rozmowe w/s pracy na stanowisku asystentka sekretarki
poproszono mnie na wstepie o elegancki stroj i cos do pisania
mam zamiar ubrac albo czarną albo biała koszule i mam problem ze spodniami bo chcialam ubrac takie do kolana szaro-czarne ale ma byc chlodno a ide na 10 i to autobusem, a czarnych spodni nie mam eleganckich dzinsy rurki chyba odpadaja?
Stary 2009-06-12, 15:17   #122
201607291951
Konto usunięte

Jako , ze w poniedziałek mam rozmowę kwalifikacyjną to chciałam się poradzić. Postanowiłam założyć czarna spódnice z wysokim stanem i zastanawiam sie nad bluzką http://allegro.pl/item660860203_figl...aw_xxl_44.html taka biała z żabotem, , czy gładka biała i do tego krawat.
AA i chciałam jeszcze , że spódnica ma szlówki więc zakładam pasek na gumie coś takiego http://allegro.pl/item649701723_mega...bny_skora.html czy to nie za dużo? żabot albo krawat i do tego taki pasek :/ ??

Edytowane przez 201607291951
Czas edycji: 2009-06-12 o 15:43
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 17:15   #123
paulinka_vel_paulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
Jako , ze w poniedziałek mam rozmowę kwalifikacyjną to chciałam się poradzić. Postanowiłam założyć czarna spódnice z wysokim stanem i zastanawiam sie nad bluzką http://allegro.pl/item660860203_figl...aw_xxl_44.html taka biała z żabotem, , czy gładka biała i do tego krawat.
AA i chciałam jeszcze , że spódnica ma szlówki więc zakładam pasek na gumie coś takiego http://allegro.pl/item649701723_mega...bny_skora.html czy to nie za dużo? żabot albo krawat i do tego taki pasek :/ ??
moim zdaniem krawat to za dużo, nad tym paskiem też bym się zastanowiła.
Wg mnie ta pierwsza koszula będzie idealna.
Stary 2009-06-12, 22:18   #124
201607291951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez paulinka_vel_paulinka Pokaż wiadomość
moim zdaniem krawat to za dużo, nad tym paskiem też bym się zastanowiła.
Wg mnie ta pierwsza koszula będzie idealna.
właśnie też myślałam , że może być za dużo, dziękuje za radę
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 14:50   #125
201704240951
Konto usunięte

Cześć Dziewczyny

Co się ubrać w zimie na rozmowę ? Szare dżinsy raczej odpadają w połączeniu z żakietem ?
Byłabym wdzięczna za odpowiedzi.
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 15:26   #126
ally5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Co się ubrać w zimie na rozmowę ? Szare dżinsy raczej odpadają w połączeniu z żakietem ?
Byłabym wdzięczna za odpowiedzi.
zależy na jakie stanowisko, ale generalnie dżinsy nie są mile widziane
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-19, 16:12   #127
201704240951
Konto usunięte

Wiem
Na stanowisko pracownika biurowego. Hmm a coś takiego ? w kolorach bardziej podpadających w brąz.
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-20, 11:35   #128
ally5
Zakorzenienie

jak najbardziej ogólnie najlepsze i "najbezpieczniejsze" są brązy, szarości i biel. Czarny też, ale trzeba go dobrze zestawić, nie może być zbyt czarno. Do tego niewiele dodatków i raczej klasyczne, bez udziwnień.

Powodzenia na rozmowie
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 18:44   #129
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Odświeżam wątek.
Na dniach mam rozmowę kwalifikacyjną i chcę dobrze wypaść, a wiadomo nie od dziś, że pierwsze wrażenie się liczy. Nigdy nie miałam rozmowy kwalifikacyjnej z prawdziwego zdarzenia. Teraz idę do firmy, więc muszę się przyłożyć. Myślałam o czarnej spódnicy, białej bluzce, żakiecie, czarnych czólenkach na obcasie, do tego świeży makijaż i włosy, skromna bizuteria. Mam jednak wątpliwośc co do spódnicy, bo chcę założyć ołówkową, ale ona nie sięga mi do kolan, tylko jest trochę krótsza. Nie mam żadnej spódniczki o długości do kolan, bo jestem niska (160cm)i źle się w takich czuję. Może lepsze będą spodnie- tylko nie mam żadnych eleganckich ciemnych niestety, mam tylko ciemne rurki. A koszula może lepiej niebieska?
Zaznaczam, że jestem jeszcze studentką, mam 23 lata, więc nie chcę przesadzić i wygladać jak ciotka klotka, tylko odpowiednio do wieku
HELP

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka

Edytowane przez PaulinaMigotka
Czas edycji: 2011-09-22 o 18:49
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 19:16   #130
foxxxy
Organizatorka

GG do foxxxy

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Odświeżam wątek.
Na dniach mam rozmowę kwalifikacyjną i chcę dobrze wypaść, a wiadomo nie od dziś, że pierwsze wrażenie się liczy. Nigdy nie miałam rozmowy kwalifikacyjnej z prawdziwego zdarzenia. Teraz idę do firmy, więc muszę się przyłożyć. Myślałam o czarnej spódnicy, białej bluzce, żakiecie, czarnych czólenkach na obcasie, do tego świeży makijaż i włosy, skromna bizuteria. Mam jednak wątpliwośc co do spódnicy, bo chcę założyć ołówkową, ale ona nie sięga mi do kolan, tylko jest trochę krótsza. Nie mam żadnej spódniczki o długości do kolan, bo jestem niska (160cm)i źle się w takich czuję. Może lepsze będą spodnie- tylko nie mam żadnych eleganckich ciemnych niestety, mam tylko ciemne rurki. A koszula może lepiej niebieska?
Zaznaczam, że jestem jeszcze studentką, mam 23 lata, więc nie chcę przesadzić i wygladać jak ciotka klotka, tylko odpowiednio do wieku
HELP
Zależy czy ta spódnica jest dużo krótsza czy faktycznie niewiele. Bo jeśli niewiele to można w niej iść Chyba, że tam gdzie się wybierasz dress code jest mocno przestrzegany. Co do góry to jestem za niebieską koszulą. Żeby nie było tak czarno biało. A może masz coś granatowego? To fajna alternatywa dla czarnego i wbrew pozorom bardziej oficjalna na dzień niż czerń. Czarne czółenka, makijaż i delikatna biżuteria brzmią dobrze
Grunt to czuć się swobodnie - oczywiście w miarę możliwości, a nie żeby od razu w dresie

A tak a propos tych brązów - to wiecie, że w brązach się chodzi po podwyżkę ^^
foxxxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 20:20   #131
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez foxxxy Pokaż wiadomość
Zależy czy ta spódnica jest dużo krótsza czy faktycznie niewiele. Bo jeśli niewiele to można w niej iść Chyba, że tam gdzie się wybierasz dress code jest mocno przestrzegany. Co do góry to jestem za niebieską koszulą. Żeby nie było tak czarno biało. A może masz coś granatowego? To fajna alternatywa dla czarnego i wbrew pozorom bardziej oficjalna na dzień niż czerń. Czarne czółenka, makijaż i delikatna biżuteria brzmią dobrze
Grunt to czuć się swobodnie - oczywiście w miarę możliwości, a nie żeby od razu w dresie

A tak a propos tych brązów - to wiecie, że w brązach się chodzi po podwyżkę ^^
Mam granatowa spodnicę, jest taka. Ale chyba jednak założe czarna spódnicę, nie jest bardzo krótka. Myslałam jeszcze o marynarce niebieskiej z zary do białej koszuli.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_1273.jpg (53,5 KB, 76 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-22, 21:02   #132
foxxxy
Organizatorka

GG do foxxxy

Jak się lepiej będziesz czuła w czarnej to idź w czarnej Granatowa ładna

Co do niebieskiej marynarki to zależy od dress codu w tej firmie, branży - gdzieniegdzie może być za odważnie
foxxxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-22, 21:59   #133
AsikL
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PaulinaMigotka Pokaż wiadomość
Mam granatowa spodnicę, jest taka. Ale chyba jednak założe czarna spódnicę, nie jest bardzo krótka. Myslałam jeszcze o marynarce niebieskiej z zary do białej koszuli.
jak najbardziej zaloz niebieska koszule, niebieski to swietny kolor na romowe kwalifikacyjna, zostaniesz odebrana jako osoba profesjonalna i sympatyczna
AsikL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-23, 19:42   #134
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsikL Pokaż wiadomość
jak najbardziej zaloz niebieska koszule, niebieski to swietny kolor na romowe kwalifikacyjna, zostaniesz odebrana jako osoba profesjonalna i sympatyczna
Tak zrobię, do tego granatowa marynarka, spódnica lub spodnie-jeszcze nie wiem co na dół założę.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości