![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ovum Lublin
Zus nie płaci 100%. Jeśli się nie mylę to 80%.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Wesołych świąt
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny i ja Wam życzę wesołych i spokojnych Świąt. Oby następny były już z własnymi malymi pomocnikami u każdej z nas😍
Nasz Aniołek Natan 15.07.2016*
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Ja również życzę wam Wesołych Świąt, i zeby w każde kolejne święta towarzyszył nam tupot małych nóżek☺
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny rowniez Wesolych Swiat!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
Ikea jak u Ciebie?
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
Martitta jak tam? Torbieli się wchłonęła?
Ykhmm jak przygotowania? Nasz Aniołek Natan 15.07.2016*
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Szczerze to nie wiem. Nie byłam już na wizycie. Nic nie czuję, jajnik przestał boleć więc możliwe, że się wchloneło. Czekam na @, chociaż właściwie na jakiś cud. Ostatecznie robimy sobie przerwę od wizyt w Ovum. Co najmniej do sierpnia. Zamierzam zgubić trochę kilogramów. Lekarz sugerował , że wtedy będę lepiej reagować na stymulacje. Jest już -3 kg. Nie jest źle ale jeszcze chociaż 7kg. Będę tu do Was zaglądać😘 a Ty Oska jak się czujesz. Widziałaś już swoje okruszki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj bylam na wizycie i slyszalam już serduszka😍
Martitta a myślałaś o zmianie lekarza? To sugerowanie Ci schudniecia jest według mnie bardzo nie w porządku. Nasz Aniołek Natan 15.07.2016*
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
Oska ale kogo wybrać? Innego lekarza z Ovum? Czy zmienić klinikę? Ja nie wiem. Jak usłyszałam, że muszę schudnąć to aż mną zatelepało. Przecież i z mniejszą lub większą nadwagą zachodzą w ciążę i to naturalnie. Być może tym chciał odwrócić uwagę od niepowodzeń. Mieć argument.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
Już pisałam, że nie chce Ci nic sugerować, ale ja bardzo lubię dr Wdowiaka. Zmieniał mi leki, gdy nie reagowalam, zastrzyk na pęknięcie zawsze wyliczony Ci do minuty, monitoring przed każdym zabiegiem, usg w trakcie. Do tego jest bardzo sympatyczną osobą i mąż zawsze mógł być ze mną w gabinecie. Nie rozumiem jak można komuś powiedzieć, ze powinien schudnąć, co to ma do rzeczy? Ale to tylko Twój wybór. Ja jestem zadowolona, moje dwie znajome też, ale Wam może nie pomóc.
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Tak. Wiem, że to moja decyzja. Ja wybralam sama Mroczkowskiego. Nikt mi nie polecał bo w moim otoczeniu nie znam nikogo kto by oficjalnie korzystał z lekarza od niepłodności. Dlatego pytam Ciebie. W sumie teraz uważam, że nas trochę "olał" bo na trzy IUI nie dał zastrzyku na pęknięcie a kontrolę czy pękło czy nie zrobił dopiero teraz. Dziwię się też sobie, że dałam się tak otułmanić. Myślisz, że jeśli przeniosę się do doktora Wdowiaka w Ovum to historia leczenia naszego przypadku będzie dla niego dostępna? Czy będę musiał prosić o notatki lekarza do którego chodzę teraz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, ze będzie miał do niej dostęp, bo przecież masz tam założona kartę. Niestety nikogo innego nie mogę Ci polecić, bo nie znam nikogo więcej. A Wy podchodzicie jeszcze do inseminacji? Jest fajne forum na babyboom o iui. Bardzo dużo dziewczyn dzieli się przeżyciami, ale niestety i tak większość przenosi się na wątek o in vitro. Mogę podrzucić Ci linka na priv jeśli zechcesz. Przede wszystkim nie poddawaj się.
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
Proszę Cię o link. Jeszcze nie zdecydowaliśmy się czy IUI czy in vitro.... na dzień dzisiejszy nie wiem. Dziękuję za pomoc😘😘😘😘😘😘
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Wizyta w poniedziałek. Staram sie wcale nie myśleć. Będzie co ma być☺
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
No to czekamy na wiesci
![]() Nasz Aniołek Natan 15.07.2016*
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Dawno tu nie zagladalam.U mnie okej,bylam.ostatnio na kontroli u lekarza i dr powiedziala ze wszystko ladnie sie goi.Za pol roku kazala mi zrobic cytokogie i zglosic sie do swojego lekarza i radzi by odczekac 6-12mcy. Ja planuje wczesniej mysle ze za jakies 3mce pojsc do dr W.Poki co staram sie zyc normalnie.(chociaz wiadomo czasem sie mysli o aniolku,szczegolnie jak sie widzi brzuszku). No ale trzeba isc do przodu.Nie ja pierwsza i ostatnia poronilam. Oska ciesze sie ze u Ciebie wszystko dobrze,mam nadzieję ze tak bedzie do konca. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Wszystko jest ok. Z nowym cyklem zaczynamy walkę z natura!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny jestem tu nowa i mam taki sam problem jak większość z Was. Leczyłam się wcześniej ponad rok w innej klinice, ale stwierdziłam, że czas na zmianę kliniki i lekarza. Jestem po dwóch inseminacjach i dzisiaj odebrałam wynik bety- niestety poniżej 2 więc jestem załamana, że znowu się nie udało. Ale stwierdziłam że nie będę się poddawać i zapisałam się na jutro do Dr Wdowiaka- poczytałam trochę opinii na Jego temat i mam nadzieję że Nam pomoże.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Witaj. Ja przeszłam u niego dwie iui i in vitro, które w końcu się powiodło. Dr Wdowiak jest trochę nieśmiały i małomówny, ale zawsze odpowiada na pytania i jest sympatyczny. Jeśli masz jakieś wyniki to weź jutro ze sobą żeby mu pokazać. I zawsze trochę zaoszczędzisz.
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Mam trochę wyników badań bo ostatnio robiłam do IUI więc taki mam też zamiar, żeby wszystko ze sobą zabrać
![]() A Wy jakie badania mieliście zlecone przed IUI? ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Oska305 super że Ci się udało, a ile czasu się u Niego leczyłaś? I jakie są miesięczne koszty leczenia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Leczylam się od listopada. Zastrzyki przed iui jeszcze do zniesienia, ok 200 zł. Sama iui to chyba 600zl. Dokładnie badań, które robiliśmy nie pamiętam, ale wyniosły ok 1500 zl. Z tym, że my żadnych nie mieliśmy. Przy in vitro koszty niestety rosnął. Na pewno lekarz wyśle Twojego męża na badania. I niestety nie są one tanie. Mój miał np badanie fragmentacji dna plemniki i samo to kosztuje ok 300 zl. Jeśli się da to bierz listę badań i próbuj dostać skierowanie od rodzinnego lub ginekologa na NFZ. Ja tego nie robiłam i żałuję. Mnóstwo pieniędzy poszło.
![]() |
#143 |
Przyczajenie
|
To krótko się leczyłaś, a w którym tygodniu ciąży jesteś? Widzisz ja nawet o takim badaniu jak fragmentacja nie słyszałam, dlatego mam nadzieję że dobrze wybrałam lekarza i też mi się w końcu uda
![]() Co do tych badań to masz rację postaram się poprosić rodzinnego o skierowanie- dzięki za podpowiedź ![]() Jutro się odezwę i napiszę co mi powiedział Doktor Wdowiak pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
Ja jestem w 8 tyg i 1 dzien😊 Trzymam kciuki za jutro😚
![]() |
#145 |
Rozeznanie
|
Zabcia403 i jak po wizycie?
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Jestem bardzo zadowolona z wizyty, cieszę się że trafiłam do tego lekarza, bo nie miałam pojęcia, że jest jeszcze tyle badań które należy wykonać, aby dowiedzieć się jaka jest przyczyna, że się nie udaje. Pan doktor zlecił mi i mężowi bardzo dużo badań i był bardzo zdziwiony że tych badań nie mieliśmy robionych, a byliśmy kierowani na IUI. W następny czwartek mąż jedzie na badania, więc zobaczymy co i jak, a wizytę mam 8 maja i wtedy będzie już wszystko wiadomo.
Ale naprawdę bardzo konkretny i sympatyczny doktor ![]() Moje nadzieje na nowo powróciły ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Tylko jest trochę drogo, bo za same badania męża wyjdzie ok 800zł i za moje ok 300zł, a tych badań nie mogę zrobić na NFZ bo Pan W. powiedział, że wolałby żeby zrobić je w klinice- zwłaszcza męża badania. Ale jakoś te koszty przeżyjemy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
No niestety kosztuje to sporo... przeszłam to samo. Ale teraz gdy mam swoje Skarby pod sercem, wiem, ze było warto 😍 Trzymam mocno kciuki😊
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Żabcia403 czy mogła byś napisać jakie badania macie zalecane przez lekarza? Chciala bym
wykonać na własną rękę badania tylko w sumie nie wiem jakie. Mój doktorek nie kwapił się z zaleceniami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Martitta10 ja ogólnie robiłam wcześniej na własną rękę zanim trafiłam do Dr. W: LH, FSH, AMH, TSH, Prolaktynę, a teraz dostaliśmy badania- Ja: p-ciała plemnikowe, p-ciała p.jądrowe,
p-ciała antykardiolipidowe, Ca 125. Mąż: posiew nasienia, badanie rozszerzone nasienia, Mar test, Test HBA, test fragmentacji DNA plemnika. Sporo tych badań. Z tego co widziałam to Ty się też leczysz w OVUM tylko, że u innego lekarza tak? ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Oska305 To Ty będziesz miała bliźniaki??? My bardzo byśmy chcieli bliźniaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
Tak u nas bliźniaki. Nie byliśmy pewni, czy to dobry pomysł, ale po rozmowie z lekarzem tak ustaliliśmy. Nie byłam pewna, czy obie Kropeczki zostaną ż nami, a jednak😍
A teraz bierze mnie przeziębienie. Gardło mnie boli i kicham. Doradzcie coś proszę. Co może mi pomóc i moge zrobić w ciąży?? Nasz Aniołek Natan 15.07.2016*
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.