Bioself, Persona Pearly, Lady Comp - zbiorczy! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-13, 11:57   #121
pussszek
Raczkowanie

Dot.: bioself, persona pearly, lady comp ....

Tak tez zrobie. Lepiej dmuchac na zimne w takich przypadkach niz potem zalowac. Jeszcze raz dzieki za odpowiedz Mam nadzieje, ze bede miala dobre doswiadczenia ze swoim urzadzeniem
pussszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-13, 13:38   #122
justyna0302
Przyczajenie

Raczej bym uważała, każde nawet małe przeziębienie wpływa na nasz cykl.
justyna0302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-11, 00:35   #123
Skowka
Przyczajenie

Jeżeli chodzi o przeziębienie (lub inną infekcje) to z własnej praktyki wiem (obserwacja stosowania Lady Comp przez ponad 2 lata), że nie wpływa to na negatywne wskazanie LADYCOMP, gdyż skok temperatury przy przeziębienie odbiega od zmiany temperatury w okresie owulacji, czyli po prostu, jeżeli ktoś jest chory (zmiana temperatury odbiega od typowej owulacyjnej) to LADY-COMP będzie pokazywał światło czerwone (nawet przez cały miesiąc) aż do ustabilizowania się temperatury. Chociaż producent podaje, że podczas gorączki spada skuteczność urządzenia.
Praktycznie pomyłka może być związana tylko z niespodziewanym wcześniejszym wystąpieniem owulacji (skrócenie cyklu). Dla większego bezpieczeństwa, jeżeli wystąpią jakiekolwiek wątpliwości (czy złe samopoczucie) to można współżyć tylko w drugiej fazie cyklu tz. po owulacji, można powiedzieć, że skuteczność urządzenia, wynosi wówczas 100% (a na pewno skuteczność jest większa niż przy braniu tabsów, czy spiralki).
Skowka
Skowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-29, 14:08   #124
mirka_25
Raczkowanie

Witam! Jestem na tym wątku nowa i mam nadzieję, że tutaj ktoś zagląda
Dopiero co znalazłam takie właśnie cuda jak te całe testery płodności. I już powiem szczerze bardzo się napaliłam na takowy, bo staramy się z mężem o dziecko, a że mam Hashimoto i moje cykle są mega rozregulowane to taki tester byłby świetnym pomocnikiem. Ale jak zobaczyłam cenę to po prostu szczęka mi opadła. Dlaczego jest taka duża różnica w cenie Bioself'u i np. Pearly? I dlaczego np. Pearly jest tańszy od Lady Comp'a skoro z tego co pisze producent to maja dokładnie takie same zastosowania? Chciałam sobie kupić Baby comp ale jak zobaczyłam cenę... to po prostu zwątpiłam Państwo Polskie namawia młodych ludzi żeby starali się o dzieci bo w nich nadzieja naszego kraju a tymczasem robią wszystko żeby nam to utrudnić Nie znacie może jakiejś strony gdzie można to chociaż o kila stówek taniej kupić?? Będę bardzo wdzięczna za wskazówki.
mirka_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-30, 10:55   #125
Rilla82
Zakorzenienie

O, widzę, że tu jest większy wątek, a ja przed chwilą rozpisałam się na wątku pt. "lady comp" Pearly to to samo oprogramowanie i ta sama skuteczność, co lady comp. Różnice są takie, że ma mniej funkcji, np. brak wyświetlanych statystyk i nie posiada podświetlanego wyświetlacza, na plus wg. mnie trzeba zalizyć, że nie trzeba go ładować, tak jak lc. Mam to urządzenie od ponad pół roku i bardzo polecam. Niestety przy rozregulowanych cyklach trzeba się liczyć z tym, że bedzie bardzo dużo czerwonych lampek, bo urządzenie będzie się asekurować ( jesli sę starasz o dziecko, to właściwie wiele Ci te czerwone nie powiedzą, w takim przypadku chyba lepszy baby comp). Przy moich regularnych cyklach liczba czerwonych to 10.

Edytowane przez Rilla82
Czas edycji: 2010-12-30 o 10:58
Rilla82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 17:41   #126
kashiraa
Przyczajenie

Witam, mam do sprzedania komputerek Pearly używany przez rok więc jeszcze jest na gwarancji. Sprzedaję bo mikołaj przyniósł mi Lady-Compa Jeśli ktoś był by zainteresowany proszę o kontakt na skrzynke
kashiraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-03-08, 09:10   #127
persa
Przyczajenie

czemu nie ufac LC? z tego co zauwazylam LC jest b.ostrozny jesli chodzi o zielone... i to od 1 cyklu
ja tam ufam LC w 100% a tez mialam akurat przezienienie i goraczke poprostu pojawia sie F i nie bierze pod uwage tej wysokiej tempki

Edytowane przez persa
Czas edycji: 2011-03-08 o 09:12
persa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-03-08, 21:35   #128
justyna0302
Przyczajenie

za ile go chciałabyś go sprzedać?
justyna0302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-01, 19:34   #129
noemi4
Raczkowanie

Ja zastanawiam sie nad kupnem pearly i mam pytanie jeżeli wstaję w nocy do dziecka (nie karmię już piersią) to czy pomiar temp. będzie wiarygodny??
Wcześniej któraś z dziewczyn pisała, ze na stronie producenta można kupić to urządzenie po niższej cenie, czy ktoś może podać mi taka stronę producenta, szukałąm i jakoś nic nie znalazłam sama , dzięki za pomoc
Stary 2011-04-02, 13:04   #130
Rilla82
Zakorzenienie

Przed pomiarem trzeba minimum 3 godziny przespać, żeby wynik był wiarygodny. Jeśli wpiszesz Lady Comp w google, strona dystrybutora wyskakuje zaraz na górze. Nowe pearly to wydatek 1200 zł.
Stary 2011-04-03, 10:21   #131
noemi4
Raczkowanie

[QUOTE=Rilla82;26113412]Dziękuję za odpowiedź

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-13, 13:50   #132
melodya
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Ja też używam tego CycloTestu, choć wahałam się między innymi, bo sporo jest ich już do kupienia.
melodya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-18, 07:53   #133
lucjatoja
Przyczajenie

Witam, ja zakupiłam lady-comp , ale żeby było taniej to na ebay i nie mam polskiej instrukcji, a już mnie nie stać na jej zakup;-) czy któras z dziewczyn mogła by mi pożyczyć, zeskanowć lub w jakiś sposób udostępnić. Stawiam piwo. Albo kawę.
Jeśli chodzi o różnicę w tych urządzeniach to obecnie zdecydowała bym się parly. To jest właściwie to samo, ale jest mniejsze i nie trzeba ładować. Lady-comp to przy tym to klocek,
lucjatoja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 13:14   #134
Leyla89
Zadomowienie

Witam!
Mam pytanie odnośnie Lady Comp.
Chciałabym aby wyraziły opinię kobietki, które już jakiś czas używają tego urządzenia.
Czy rzeczywiście można wierzyć Lady Comp w jego skuteczność i wiarygodność pod względem antykoncepcji???:confused :

Leyla89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-04, 13:55   #135
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leyla89 Pokaż wiadomość
Witam!
Mam pytanie odnośnie Lady Comp.
Chciałabym aby wyraziły opinię kobietki, które już jakiś czas używają tego urządzenia.
Czy rzeczywiście można wierzyć Lady Comp w jego skuteczność i wiarygodność pod względem antykoncepcji???:confused :
Mi się wydaje, że można. Sama stosuję ponad rok i widzę, że urządzenie bardzo trafnie wyznacza dni niepłodne, a we wszelkich wątpliwych sytuacjach - typu zarwana noc, przeziębienie, dwa drinki za dużo, po prostu pokazuje dodatkowe czerwone lampki na wszelki wypadek.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-08, 16:23   #136
persa
Przyczajenie

Leyla ja używam hmm ok 5 miesiąc i u Nas się póki co sprawdza w 100% jeśli chodzi o dni płodne jest b. ostrożny i ja tam ufam LC w 100%
persa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-08, 18:16   #137
Leyla89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rilla82 Pokaż wiadomość
Mi się wydaje, że można. Sama stosuję ponad rok i widzę, że urządzenie bardzo trafnie wyznacza dni niepłodne, a we wszelkich wątpliwych sytuacjach - typu zarwana noc, przeziębienie, dwa drinki za dużo, po prostu pokazuje dodatkowe czerwone lampki na wszelki wypadek.
Cytat:
Napisane przez persa Pokaż wiadomość
Leyla ja używam hmm ok 5 miesiąc i u Nas się póki co sprawdza w 100% jeśli chodzi o dni płodne jest b. ostrożny i ja tam ufam LC w 100%
Dziękuje kobietki!

Leyla89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 09:31   #138
chelseaa
Raczkowanie

Hej dziewuszki, zastanawiam się właśnie nad kupnem jakieś komputerka. Widzę, że dziewczyna która pisała o Cyclotescie została zespamowana nie wiem nie czytałam innych postów. Kurczę LC jest bardzo drogi, a co myślicie o tym cyclotescie? stosuje któraś?
chelseaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 10:05   #139
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chelseaa Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki, zastanawiam się właśnie nad kupnem jakieś komputerka. Widzę, że dziewczyna która pisała o Cyclotescie została zespamowana nie wiem nie czytałam innych postów. Kurczę LC jest bardzo drogi, a co myślicie o tym cyclotescie? stosuje któraś?
Swego czasu trochę poczytałam o cycloteście i wydaje się, że skuteczność ma jednak niższą. Może zdecydujesz się na tańszą wersję lc, czyli pearly?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-07, 13:38   #140
chelseaa
Raczkowanie

hmm będę musiała to przemyśleć. Aczkolwiek mam jakąś dziwną słabość do nowości Rozumiem jakby Cyclotest pochodził z Chin to nawet bym uwagi nie zwróciła, ale podobno jest bardzo w Niemczech popularny
Stary 2011-09-07, 14:22   #141
Rilla82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chelseaa Pokaż wiadomość
hmm będę musiała to przemyśleć. Aczkolwiek mam jakąś dziwną słabość do nowości Rozumiem jakby Cyclotest pochodził z Chin to nawet bym uwagi nie zwróciła, ale podobno jest bardzo w Niemczech popularny
Wiesz, myślę, że tu nie chodzi o kraj produkcji, ale o udowodnioną skuteczność. Indeks perla jest przy LC korzystniejszy niż przy cycloteście, zresztą poszukaj sobie informacji na forum Kafeterii. Nie zamierzam Cię oczywiście przekonywać, ale ja osobiście wolę dołożyć trochę pieniędzy i mieć skuteczniejsze urządzenie.
Stary 2011-09-08, 15:41   #142
chelseaa
Raczkowanie

Jeszcze poczytam, w końcu nigdzie mi się nie spieszy, a to w sumie pół mojej wypłaty
Stary 2011-09-15, 11:22   #143
chelseaa
Raczkowanie

Zaryzykowałam i kupiłam ten Cyclotest teraz będę czekać do @ i zacznę mierzyć. Jak ktoś byłby zainteresowany działaniem to po czasie chętnie odpowiem Choć na początku nie będę w pełni ufać, bo trzeba się przyzwyczaić
Stary 2011-09-15, 11:28   #144
Rilla82
Zakorzenienie

Jasne, koniecznie napisz, jak Ci się sprawuje.
Stary 2011-09-19, 12:05   #145
chelseaa
Raczkowanie

No to dam znać Dzisiaj pierwszy dzień @ więc i pierwszy pomiar o jakichkolwiek efektach będzie można mówić dopiero za jakieś 2 miesiące prawda? jak już się cyklu nauczy
Stary 2011-09-19, 12:14   #146
Rilla82
Zakorzenienie

Nie wiem dokładnie, jak to jest z cyclotestem, ale myślę, że jeśli będziesz mieć wyraźny skok temperatury w fazie lutealnej, urządzenie wychwyci to i zasygnalizuje już w pierwszym cyklu, przynajmniej ja tak miałam w pearly.
Stary 2011-09-21, 12:04   #147
chelseaa
Raczkowanie

na samym początku cyclotest pokazuje sporo dni płodnych, potem z każdym kolejnym cykle ilość ich się zmniejsza. Więc teoretycznie już od pierwszego cyklu można się sugerować tylko komputerkiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-26, 14:37   #148
pussszek
Raczkowanie

Dokładnie Ja już prawie rok używam (zamawiałam chyba w październiku...) i jest ok - jak mi sie cokolwiek działo z cyklem, w najgorszym wypadku wyznaczał mniej bezpiecznych dni!
pussszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 10:46   #149
chelseaa
Raczkowanie

Kurczę jestem szczęśliwa jak nie wiem, że go kupiłam W końcu odkryłam co to prawdziwa przyjemność z seksu Bo stosując gumki nie wiedziałam co to orgazm
Stary 2011-11-11, 21:31   #150
czarna.noc
Wtajemniczenie

Dziewczyny uzywajace Persony teraz lub w przeszlosci:
powiedzcie mi, czy mialyscie cos takiego, ze w 2 cyklu urzadzenie nie kazalo wykonal zadnego testu? Nie wiem o co chodzi, czytalam, ze w kazdym cyklu (poza 1szym) ma byc wykonane 8 testow, ale teraz koncze 2 cykl i nie bylo ani razu zoltego swiatelka. Na pewno sprawdzalam to w odpowiednim okienku czasowym, jak opisano w instrukcji.

Help!
czarna.noc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości