![]() |
#121 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. XII
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() no ale 6-7zł to już przesada rzeczywiście Edytowane przez niemanicka Czas edycji: 2017-03-14 o 13:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapisałam się na kurs. Rusza dopiero we wrześniu. No ale zawsze jak coś znajdę do tego czasu to przynajmniej w weekendy będę podnosić kwalifikacje. Powoli wkurza mnie pracuj.pl ostatnio zasypuje mnie mailami z niby nowymi ofertami pracy a od dwóch tygodni niemal połowa to to samo. I teraz mam etap niewysyłania cv bo już nie mam gdzie ![]() Edytowane przez AylarLi Czas edycji: 2017-03-14 o 14:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
A ja załamałam się dziś. Znalazłam ofertę pracy stałej dla tłumacza.
90 tekstów miesięcznie za 500 złotych... Najlepsze jest to że to ogłoszenie firmy która pisze teksty na zlecenie, oni płacą tłumaczowi 500 zł za 90 tekstów, a potem te teksty sprzedają za 500 za sztukę pewnie. Biznesmeni ![]()
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
[1=8bbd05a6dd63af3a7b6455d bf4547443166d9226_5f9dfa8 23cc5f;71867546]Mnie pracuj.pl zasypuje mailami z ofertami, gdzie potrzebny jest np. język niemiecki, włoski czy francuski. A nie znam żadnego z tych języków
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie wiem jak pozostałe języki, ale np. na niemiecki jest duże zapotrzebowanie, bo coraz mniej chce się go uczyć. Zresztą to są przeważnie oferty na słuchawkę, a w contact center i call center do kontaktu z klientami obcojęzycznymi są zazwyczaj duże rotacje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie wiem czy to jest to może: http:// zielonalinia.gov.pl/web/zielona-linia/-/refundacja-kosztow-wyposazenia-lub-doposazenia-stanowiska-pracy-32215 ale jak mowię, koleżanka sama wszystko załatwiła za pracodawcę, on tylko podpisywał co trzeba Edytowane przez niemanicka Czas edycji: 2017-03-14 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No proszę, nawet z węgierskim szukają na słuchawkę. Przesrane, uczysz się "egzotycznego" języka by później prawdopodobnie wylądować w cc. Ciekawe ile takiemu płacą? Wkurza mnie, że niby w cv nie trzeba podawać swojego adresu, daty urodzenia itp. a jednak wiele zewnętrznych arkuszy aplikacyjnych w wymaganych polach (czerwona gwiazdka i te sprawy) każe je wpisywać. Rozumiecie o co mi chodzi? Jeszcze wracając do niedawnego tematu LM. Mnie się zdarzało z premedytacją wysyłać samo cv gdy w ofercie prosili też o LM. To było jakoś rok temu. I nawet ku mojemu zdziwieniu bywało, że mnie zapraszano. Jestem akurat z tych osób które uważają LM, poza jakimiś szczególnymi przypadkami, za bzdurę. Na moje szczęście rzadko o nie proszą. Edytowane przez AylarLi Czas edycji: 2017-03-14 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Rozeznanie
|
niemanicka, poniewaz nie ma po tych kierunkach pracy (ciezko znalezc) i jest wysyp ludzi po tychze, na moim roku na administracji bylo 150 osob, a trzeba bylo sie naprawde postarac zeby tego kierunku nie skonczyc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
Tylko teraz kwestia co uwaza sie za powazne stanowiska. Bo opinię mam podobna do Ciebie ale raczej 'inne paczanie' na to kiedy faktycznie to moze sie przydać. Poza tym nie wiem jak u was ale u mnie lm bylby powieleniem cv. Nie mam az takiego super doswiadczenia by to co pominelam w jednym strescic w drugim. Dlatego w pewnych przypadkach uwazam to za bezsens. Osobiscie wole wolna wole aplikujacego, czy chce cos dodac w lm czy mailu, niz wymog tego pierwszego.
Poki co w tym roku nie mialam okazji odpowiadac na ogloszenie z wymogiem lm. Pewnie dane stanowisko bedzie zmienialo moj pogląd i chec pisania czegos dodatkowego. Edytowane przez AylarLi Czas edycji: 2017-03-14 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Najtrudniejsze są pytani W stylu, gdzie muszę pokazać że nie jestem też idealna. Np. Co mnie demotywuje?
Inne dla mnie trudne pytanie: co mogę wnieść do firmy? Ps. Swoją drogą, dostałam dzisiaj pracę 😝 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
Jak wy to robicie, że pracodawcy Was zatrudniają?
![]() Coś ze mną jest nie tak? Nie odzywam się, bo mam totalną deprechę, ryczę, dodatkowo moja matka powiedziała mi, że powinnam dać się wykorzystać, bo inaczej nic nie osiągnę (czyli np. darmowe dni próbne, praca na czarno, darmowe nadgodziny). Najpierw wysyłała mnie na studia, a teraz mówi, żebym szła nawet na kasę... Depresja totalna... Gratulację dla tych, które znalazły... |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Podczytuję Was cały czas. Miesiąc temu pytałam się jak zagadnąć szefów o to czy przedłużą mi umowę po okresie próbnym. Przedłużyli na czas nieokreślony. Ale za tą sama kasę a prawde mówiąc liczyłam na podwyżkę bo mniej więcej orientuję się ile zarabia drugi pracownik na tym samym stanowisku co ja ale ehh sama nie zaczęłam tematu pieniędzy to ich nie dostałam, za pół roku chyba poproszę o +10%. A na razie zastanawiam sie czy nie zacząć szukać drugiego dorywczego zajęcia na kilka godzin w tygodniu jak chociażby sprzątanie albo może jakieś ankiety. Tylko blokuje mnie mysl że to cofanie się, ale z drugiej strony pieniądze by sie przydały a w obcym mieście i tak nie mam co robić wieczorami. Miałam sie oczywiście dokształcać bo ambicje itp ale po 8 godzinach przy komputerze gdzie moja praca ma charakter raczej kreatywny i całkowicie wypruwa mnie z wszystkich twórczych pomysłów na sama myśl o nauce, wszelkim doszkalaniu chce mi się płakać ![]() ![]() Edytowane przez b937e0c478c7f0bdd9edd1f55f22ced0e16f646d Czas edycji: 2017-03-14 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
[1=b937e0c478c7f0bdd9edd1f 55f22ced0e16f646d;7188076 1]Gratulacje
![]() [/QUOTE] Tak! 😝 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj na pytanie o wniesienie czegoś do firmy napisałam (w formularzu aplikacyjnym) - doświadczenie, energię, zaangażowanie i dobre ciasto dla współpracowników ![]() Na oba te pytanie spokojnie się możesz przygotować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Subskrybuje Was i podczytuje dalej
![]()
#138 |
Wtajemniczenie
|
[1=b937e0c478c7f0bdd9edd1f 55f22ced0e16f646d;7188076 1]Gratulacje
![]() Podczytuję Was cały czas. Miesiąc temu pytałam się jak zagadnąć szefów o to czy przedłużą mi umowę po okresie próbnym. Przedłużyli na czas nieokreślony. Ale za tą sama kasę a prawde mówiąc liczyłam na podwyżkę bo mniej więcej orientuję się ile zarabia drugi pracownik na tym samym stanowisku co ja ale ehh sama nie zaczęłam tematu pieniędzy to ich nie dostałam, za pół roku chyba poproszę o +10%. A na razie zastanawiam sie czy nie zacząć szukać drugiego dorywczego zajęcia na kilka godzin w tygodniu jak chociażby sprzątanie albo może jakieś ankiety. Tylko blokuje mnie mysl że to cofanie się, ale z drugiej strony pieniądze by sie przydały a w obcym mieście i tak nie mam co robić wieczorami. Miałam sie oczywiście dokształcać bo ambicje itp ale po 8 godzinach przy komputerze gdzie moja praca ma charakter raczej kreatywny i całkowicie wypruwa mnie z wszystkich twórczych pomysłów na sama myśl o nauce, wszelkim doszkalaniu chce mi się płakać ![]() ![]() Mam dokładnie tak samo, wracam do domu wypompowana ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#139 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do pytań na rk: mnie demotywuje np. brak możliwości wniesienia swoich pomysłów do działania w firmie, trzymanie się utartych schematów, brak różnorodnych zadań, brak możliwości wykazania się i załatwienia sprawy od początku do końca samemu; demotywująca jest zła atmosfera w pracy, mobbing; dla mnie trudniejsze byłoby pytanie co mnie MOTYWUJE do pracy ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() wydaje mi się że niestety twoja mama ma bardzo zły wpływ na twój stan psychiki ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez niemanicka Czas edycji: 2017-03-15 o 07:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Czerwcowa PM
|
Dołączam i ja.
Szukam pracy od 3 miesięcy. Przez ten czas odbyłam pewnie z 50 rozmów i... nic. Albo za duże doświadczenie, albo za małe. Albo za duże wymagania finansowe. Albo jestem za pewna siebie, albo za mało pewna siebie. No i to, że jestem teraz bez pracy. Pracodawcy chętniej wyciągają kogoś z firmy niż zatrudniają osobę, która jest bez pracy. Ale jeszcze się nie poddaję. Jeszcze mam nadzieję. mimaz - jak chcesz to możemy pogadać na priv
#141 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Cześć,
czy któraś z Was była na kursie "Specjalista ds kadr i płac" w Stowarzyszeniu Księgowych w Polsce? Chciałam zapytać czy warto zrobić taki kurs? Czy osoba zielona w tym temacie poradzi sobie? Na czym polegał egzamin, ciężko go zaliczyć? Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój pracodawca był bardzo zadowolony z faktu, że zdobyłam ten zawód. Co prawda przyjął mnie na inne stanowisko, ale teraz rozszerzył moj zakres obowiązków o kilka zagadnień kadrowych - mimo że w księgowości są dziewczyny, które zrobiły studia podyplomowe z kadr. Ja planuję jeszcze w tym roku zrobić I stopień kursu podstaw rachunkowości, który przygotowuje do wykonywania zawodu księgowego. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- A egzamin polegał na części teoretycznej z prawa pracy i prawa cywilnego oraz dwa zadania obliczeniowe - wymiar urlopu i wynagrodzenie. Natomiast nie orientuję się czy każde miasto prowadzi kursy inaczej, czy wszystkie tak samo. Wiadomo, że prowadzący będą inni. Egzamin zaliczyła cała grupa, wszyscy na poziomie blisko 97%.
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
mizmaz, uwagi Twojej mamy tylko bardziej Cię demotywują. Nie słuchaj tego.
Jak z ofertami teraz? Masz gdzie wysyłać CV? wysłałaś na tego kasjera w hurtowni budowlanej? Czekasz teraz na jakąś wiadomość zwrotną z rozmowy kwalifikacyjnej? |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=AylarLi;71867301]Yyy, a to nie to samo co staż? Pogubiłam się.
Moja koleżanka też ma dofinansowanie z UP. Pracodawca płaci 50% a UP drugą połowę. Z tego co się orientuję to owo dofinansowanie potrwa rok. Pracodawca zobowiązał się do zatrudnienia jej później na kolejny rok.
#146 |
Zakorzenienie
|
siabra, to się chyba nazywa prace interwencyjne
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłałam bardzo mało CV, bo tylko 2 od pewnego czasu, dlatego,że psychicznie raczej nie jestem w stanie przeglądać ogłoszeń. Wywiesiłam białą flagę. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie poddawaj się bo nic lepszego Ci to nie przyniesie ![]() ![]()
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
U mnie wciaz brak jakiejkolwiek rozmowy. Zaczyna mnie irytowac cxytanie, ze w czasie długiego bezrobocia moge chociaz w praktyce potrenowac rozmowy. No ch.., nie moge bo nie mam zaproszen. Ale dam rade. W koncu cos ruszy.
Gdy slalam do malych januszy biznesow odzew byl wiekszy w zeszlym roku. Wieksze firmy i typowe korpo milcza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.