![]() |
#121 | |
Zadomowienie
|
Dot.: husky, samojedy, malamuty...
Cytat:
![]() wyobrazci sobie ze dzis szukalam moich adidaskow i zanalazlam ... same podeszwy. !!! zostala tylko guma z podeszwy, wszystko jest wyzarte!! nie mam pojecia kiedy ona to zrobila - chyba po nocach sie kryla ![]()
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
no
![]()
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
No jak mój Hasek był maly, to moje łóżnko też na śmietnik poszło. Mściwa psina była
![]()
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
Czy husky jest dla mnie/mojej mamy?
Witam
![]()
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy husky jest dla mnie/mojej mamy?
w jakim wieku jest twoja mama? I czy pracuje? nie znam sie na huskich, ale to napewno pies dla aktywnej osoby. Wyprowadzany pewnie 3-4 razy, ale wiesz, że w przypadku takiego psa 20 min nie załatwi sprawy
![]() Wiem, że te psy są modne, niestety, ale to nie sa psy dla kazdego Inna sprawa to kupowanie szczeniaka od znajomej. Jeśli znajoma ma hodowlę rodowodowych psów, to spoko ![]() Rasowy=Rodowodowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
moja mama ma 54 lata, jeszcze pracuje. Pieski oczywiście są rodowodowe. No właśnie dlatego ja myślę nad tą sprawą i myśle bo już miałyśmy taką sytuację, że dostałam bernardyna w prezencie i nie dawałyśmy sobie z nim rady, bo ja nie miałam kompletnie czasu ...
![]()
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Właściciele husky najczęściej mówią, że są to psy, które muszą pracować. No a jeśli nie, to konieczne są długie , intensywne spacery. To świetne psy, ale faktycznie dla wybranych osób - roznosi je energia, ich relacje z obcymi psami układają się "różnie".., no a do tego nie licz, że husky będzie dobrym stróżem czy obrońcą. To przyjacielski, sportowy "typ", ale bardzo niezależny.. Poczytaj wypowiedzi na forach int. dotyczących tej rasy - sporo można się dowiedzieć "z pierwszej ręki" - bo co innego teorie książkowe, a co innego życie..
Pozdrawiam
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Tutaj masz dwa linki do stron o tej rasie:
http://www.husky.wb.pl/zapytania.htm http://psy24.pl/art.php?art=677 Wazne jest czy mieszkacie w bloku czy w domu. Jesli w domu z ogrodem pies bedzie mial szanse sam sie wybiegac wiec koniecznosc spacerow bedzie mozna zminimalizowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
nekome nie zgadzam sie z tym ze wystarczy ogrod
nigdy nie wystarcza ![]() wiem bo sama mam 4,5 letniego husky mamy dom z ogrodemi oprocz tego codziennie 3 razy wychodzi na spacery z dziadkami i rodzicami moj tata jedzi z nim na rowerze kiedy ma za malo ruchu robi sie nerwowy, niszczy ogrod probuje uciekac lub robi sie agresywny wydaje mi sie ze husky to niezbyt dobry pomysl na pieska dla twojej mamy lepiej wybierzcie takiego ktory bedzie wymagal mniej spacerow bedzie chetnie siedzial w domku ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze nie dosc wyraznie zapisalam, ale nigdzie nie stwierdzilam, ze ogrod wystarcza, gdyz wiem, ze arealy moga byc rozne. Napisalam tylko, ze w sytuacji gdy pies ma do dyspozycji ogrod bedzie mial szanse sam sie wybiegac i bedzie mozna zminimalizowac ilosc spacerow - w stosunku do tego ile byloby konieczne, gdyby pies przebywal w mieszkaniu. Nie mam husky ale mieszanca i mastifa tybetanskiego /rasa pracujaca, pies pasterski, rasa kiedys uzywana do polowan, wiec tez wymaga duzej ilosci ruchu/, psy maja do dyspozycji dzialke ponad hektarowa. Im nasz ogrod wystarcza w pelni - jest staw, gorka, twardy wybieg, trawnik, laka kwiatowa. Poza teren na spacery nie wychodza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
poza tym husky potrzebuje kontaktu z czlowiekiem.. jakiegos szkolenia.. chocby dla zabawy
wiec i tak trzeba bedzie miec duzo czasu dla niego nawet jezeli ten ogrod bylby ogromny
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje wam bardzo
![]() ![]()
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
^^a moze kundelka ze schroniska???
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Rozeznanie
|
![]()
Tak husky to nienajlepszy pies dla twojej mamy pomyśl o piesku z azylu lub o jakimś psie zabawce lub terierku (rodowodowym). Ale pamiętaj z tymi psami też trzeba wychodzić na 2 spacery po conajmniej 20 min i jeden dluzszy nawet na 1 godz.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
NIe wiem czy sunie są spokojniejsze, bo mam psa, ale...
Jeśli mieszkasz na wsi, to musisz mieć raczej dobrze ogrodzone podwórko i nie posiadać sur. Orginalne Husky maja to do siebie że kury i koty to ich najwięksi wrogowie... Być moze niektórych da se tego oduczyć, jednak najczęściej zagryzają i jedne i drugie, a na wsi nawet jeśli nie Ty to sąsiedzi pewnie te zwierzaki mają ![]()
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
w tym rzecz ze ja nie mam ogrodzonego podworka a bynajmniej nie za dobrze, bo to niski plot....no i mam kury ale i tak maja pojsc na rosol:P ...a sasiedzi, hmmm maja , ale oni mieszkaja jakies 300-500 metrow od mojego domu, mam troche wyobcowany dom od innych...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() No i poza tym to głównie mi chodziło o husky, bo nie wiem jak np. malamuty ![]() 300 m. to dla takiego psa nie przeszkoda ![]()
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
ok, zdecydowlam sie, wezme dwa hasiory
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
przygotuj się, że będą baaardzo rozrabiać, szczególnie w dwójkę i szczególnie jak będzie je rozpierać szczęnięca energia i ciekawość
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() tyle że mój ma całkiem czarne oczy i nosek, ale pozatym baardzo podobny (zwłaszcza na 4tym zdjeciu) generalnie rzecz biorąc samoyed to taka biała przytulińska kupa futra ![]() ![]() mają bardzo characterystyczny wyraz pyska, taki uśmiech. (patrzec na ostatnim zalaczynym zdjeciu - slodkie ![]() też je uwielbiam jak można sie domyślić ![]() (na pierwszych 3ch zjdeciach jest Honey z hodowli arctic challenge) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
Ja mam malamuta
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
ojej jak ja wam zazdorszcze husciego... tez bym chciała, ale dopóki mieszkam z rodzicami nie mam mowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Heyka byłam właścicielką przepięknego husky którego niestety mi ksradziono ale moja babcia hoduje te psy dla własnej przyjemności więc mogę dać kilka rad dotyczących tej rasy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Problem z haskim..
Mam dość poważny problem z moim psem. W internecie wyczytałam,że jest to rasa, której nie można spuścić ze smyczy ponieważ uciekają. No i tak niestety dzieje sie z moim psem. Czy moge w jakiś sposób go nauczyć by nie uciekał?
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
Dot.: Problem z haskim..
A ile ma ???
Bo np. moj golden ma 9 miesiecy i ciagnie teraz do suczek wiec go spuszczam tylko na pobliskim boisku przy jego kolegach i kolezankach. Radziłabym iść na szkolonko. Pozdro napewno sie ulozy
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Jakiś czas temu chodziłam z psem na szkolenie i tam był między innymi husky. zaczepiał wszystkie psy, był agresywny , nierzeczny. Po 2 miesiącach szkolenia pies nie do poznania. potrafił się bawić z innymi pieskami, starał się być uważny i posłuszny. Ten pies zrobił największe postępy podczas szkolenia. Wszyscy byli zaskoczeni. Uważam że szkolenie jest konieczne. Nie można cały czas trzymać psa na smyczy, tym bardziej husky. One potrzebują mnóstwa ruchu. Można je nauczyć biegać przy rowerze. One muszą być aktywne. To są wspaniałe pieski- trzeba je tylko odpowiednio ułożyć. Pozdrawiam i życzę powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Witam
Rzadko tu zaglądam ale... Jedynie szkolenie może Cię uratować ![]() Ja osobiście mam malamuta i to też jest niereformowalne ![]() ![]() ![]() Otóż spuścić ze smyczy się go nie da bo ucieka (wybieramy się na szkolenie) A jeśli nawet już po szkoleniu będzie wracał normalnie to i tak jest szansa na to że zwieje - jak np. wyczuje cieczke ![]() Dlatego ja np. dużo biegam z pieskiem - polecam sprzęt do cannicrosu albo rower ale to już jest wyższa szkoła jazdy Pozdrawiam wszystkich miłośników czworonogów a szczególnie psów północy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.