![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. V
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
BAN stały
|
Masakra
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Ziebienie ciazowego brzucha wygrywa😄.
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ciężko mi uwierzyć we wszystkie te wpisy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Nie powiedziałabym może, że większość. Chociaż może. Jednak ciężko się z dalszą częścią Twojego zdania nie zgodzić. Widać to aktualnie w naszym kraju, niestety.
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;7260867 1]Ciężko mi uwierzyć we wszystkie te wpisy...[/QUOTE] Mi nie. Spotkałam się już z podobnymi głupotami. Tacy ludzie istnieją naprawdę, chociaż wiem, że ciężko sobie to wyobrazić. |
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przełożenie fotelika z auta do auta nie trwa 5 minut. Poza tym fotelik jest porządnie zamontowany przez doradcę i bałabym się ze każde przekładnie to jednak jakaś moja niedoskonałość w tym. Pomijam już fakt ze miałabym lecieć sama z dzieckiem samolotem i targac fotelik (mowie o foteliku następnym który jest wielka krową). Serio czasami wystarczy trochę wyobraźni i empatii by wiedzieć że moja sytuacja jest inna niż drugiej osoby i bywają okoliczności zmieniające sprawę. Nadal nie wiem co z autobusami i taksowkami? Czy jak wzywasz taxi to zaznaczasz jakiej marki ma być fotelik, koniecznie rwf i prosisz o fakturę by sprawdzić datę zakupu? Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Przyczajenie
|
.
www.pmiska.pl Edytowane przez kropka_u Czas edycji: 2017-04-06 o 06:25 Powód: post o kalendarzu szczepien, napisalam zanim zaladowaly mi sie kolejne strony watku i inne posty ktore wyjasnialy juz dokladnie to samo. Usuwam zeby nie dublowac |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | ||
ctrl alt delete
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() I wzrok z wiekiem pogarsza się w kierunku dalekowzroczności, która jest mniejszym problemem przy prowadzeniu samochodu nich krótkowzroczność - domena osób młodych ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
ja już widziałam przypadki, gdzie idioci zapinali dziecko w fotelik, a ten fotelik luzem stawiali na siedzeniu... jak było w tamtym przypadku to pewnie się nie dowiemy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zdanie mam takie a nie inne - nie zmienię go a jak Ty się czujesz dobrze z opieką, która zapewniasz swojemu dziecko to gdzie masz problem - bo jakaś obca eyo z internetów nie zapewniła Ci wystarczającej dozy empatii dla decyzji, które podjęłaś? Cytat:
sytuacja jest dla mnie absurdalna bo logicznym jest, że niewątpliwie bezpieczniej jest mieć dziecko porządnie zabezpieczone w każdym możliwym przypadku przypadku a tu fakt - licytuję się bez sensu z grupą osób, które chcą mi wyjaśnić, że skoro dziecko w 5 sytuacjach jest słabo zabezpieczone to spoko, 6 taka sytuacja nie zaszkodzi i nie ma się co wysilać ![]() tak - możemy się licytować - ale nie zmieni to mojego zdania, że zawsze kiedy mam wpływ na bezpieczeństwo dziecko to zrobię co mogę aby potem nie mieć sobie nic do zarzucenia i jest to dla mnie oczywiste logika roku - nie ma sensu dbać o bezpieczeństwo dziecka w aucie dziadków (na które mamy wpływ - tylko wymaga to albo dodatkowych środków finansowych albo dodatkowego wysiłku) bo w autobusie albo samolocie jest niebezpieczne - serio? wtf ?! EOT [1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;7261896 6]ja już widziałam przypadki, gdzie idioci zapinali dziecko w fotelik, a ten fotelik luzem stawiali na siedzeniu... jak było w tamtym przypadku to pewnie się nie dowiemy.[/QUOTE] pomijam fakt, że mnóstwo osób nie ma chęci chociażby zdjąć dziecku (albo sobie) kurtki podczas jazdy samochodem - można się się z tym spotkać wszędzie ![]()
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2017-04-06 o 10:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ogólnie zgadzam się, że pasy i fotele samochodowe (zarówno te dziecięce, jak i te normalne) nie są projektowane pod grube kurtki i nie powinno się tak jeździć w samochodzie, ale w naszym klimacie jest to raczej trudne do realizacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Po prostu podajesz argumenty z czapy, że fotelik się przekłada w 5 minut i w ogóle wszędzie go można ze sobą zabrać.
Nie wiem, ja po prostu nie oceniam ludzi tak lekka ręką. Wkurzają mnie strasznie ludzie którzy nie używają fotelików w ogóle (dzisiaj widziałam kobietę prowadząca samochód i trzymająca dziecko na KOLANACH) albo właśnie tacy którzy kupują jakieś używane badziewie żeby tylko mandatu nie dostać ale umiem zrozumieć ze np ktoś jest biedny i nie stać go na fotelik który ja mojemu dziecku kupiłam wiec kupi taniche. No po prostu umiem zrozumieć różne sytuacje życiowe i rodzinne i nie krzyczę ze wszyscy co kupują foteliki bez testplusa to źli ludzie i nie kochaja swoich dzieci bo to śmieszne. Nie będę mówić że trzeba im dzieci odebrać i maja zrec gruz i trzeba się było nie rozmnazac jak nie masz na 4 rwf-y, odłożone na studia swoich dzieci i zajęcia pozalekcyjne od poniedziałku do piątku. Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
#134 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przykro mi, że potraktowałaś temat aż tak personalnie natomiast proszę nie przypisuj mi czegoś co nie miało miejsca ![]() myślisz, że wyszydzane tutaj matki, które nie szczepią robią to z myślą o zaszkodzeniu swojemu dziecko? one po prostu są przekonane, że taka decyzja to najlepsze co mogą zrobić dla swojego dziecka - jakoś nikt im tutaj empatii nie okazuje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Szkoda, że o innych dzieciach te wyszydzane matki nie myślą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;72622976]Szkoda, że o innych dzieciach te wyszydzane matki nie myślą.[/QUOTE]
z ich perspektywy te inne - szczepione - dzieci to dzieci rodziców, którzy ryzykują ich życiem i zdrowiem wykonując szczepienia ![]()
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
Ale są jeszcze dzieci, które z powodów medycznych (choroba, wcześniactwo) NIE MOGĄ być szczepione, a dla nich choroby, z których zdrowe dziecko się wykaraska, mogą być zwyczajnie śmiertelne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;72623501]Ale są jeszcze dzieci, które z powodów medycznych (choroba, wcześniactwo) NIE MOGĄ być szczepione, a dla nich choroby, z których zdrowe dziecko się wykaraska, mogą być zwyczajnie śmiertelne.[/QUOTE]
no ale niestety za rękę nikogo siłą nie zaciągniesz do lekarza i nie zmusisz żeby zaszczepił, za strzykawką też nikt po ulicach nie będzie biegał - niby jest obowiązek ale jak ktoś nie chce to nie zaszczepi, można sobie co najwyżej ponarzekać na forum
![]() |
#140 |
Pełzanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;72598496]Niestety, ale to wszystko prawda. Jedynie uważam, że trochę przekręcili sens tego zlewu. Chodziło pewnie o to, żeby dziecko słuchało szumu, który owszem, uspokaja, a nie leżało pod zlewem.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Szum rzeczywiście uspokaja, jest coś takiego jak biały szum (white noise). Są specjalne generatory takiego szumu. Można posłuchać sobie z youtube itp. na laptopie. Dla dzieci jest nawet szumiący miś (whisbear czy jakoś tak, zaprojektowany przez Polki ![]()
#141 | |
Zakorzenienie
|
Ale nie jest wcale bezpieczniejszy niż montowanie na pasy i jest tylko do 18 kilogramów.
Cytat:
![]() Mam whisbeara, fajna sprawa.
![]() |
#142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
BAN stały
|
Jak zwykle, wszystko tylko biale i czarne. Albo rwfyza 1700 albo używane badziewie z supermarketu. A te pomiędzy? Maxi cosi, cybexy, recaro z atestami? A jakie auto jest wystarczajaco bezpieczne? Tylko volvo czy fordy, ople, volkswageny mogą od biedy być? A może jak się ma golfa to lepiej nie jeździć wcale?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja znajoma mama zwróciła mi w sobotę uwagę że moje dziecko jeżdżące w kasku cytuję: "się pod nim zapoci a potem go owieje i będzie chory". Po rozglądnięciu się po palcu rowerowym doszłam do wniosku że tylko mój syn i jeszcze jedno dziecko jeżdżą w kasku i teraz nie wiem ja jestem dziwna czy nie?
![]() |
#145 |
BAN stały
|
Nie jesteś dziwna.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Bo tylko do 18 jest w stanie utrzymać bezpiecznie. Foteliki na isofix są do 18 kilogramów i potem trzeba i tak kupić kolejny.
Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
#147 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.ceneo.pl/17606809 Ja mam właśnie taki i mam zamocowany na ISOFIX. Edytowane przez _Bumblebee_ Czas edycji: 2017-04-06 o 13:23 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() |
#149 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Chyba że może być seicento za 1500 ale w nim koniecznie rwf za 1700. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;72626286]Tak, wiem, na youtube są nagrane 2-godzinne filmiki z szumem suszarki albo odkurzacza ![]() Na mojego syna żadne youtubowe szumy nie działały-albo prawdziwa suszarka, albo szumiś ![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.