Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. V - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-05, 18:01   #121
_vixen_
Zakorzenienie

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu cz. V

Cytat:
Napisane przez Paprotka_ Pokaż wiadomość
Jestem w szoku po przeczytaniu tego artykułu: http://www.tvn24.pl/magazyn-tvn24/na...ernetu,90,1765
Nie wiem czy to OZM czy jak to nazwać, wciąż zbieram szczękę z podłogi. Matka chwaląca się wielkością przyrodzenia niemowlaka?
Większość ludzi jest mało inteligentnych i jest nieukami.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 18:05   #122
Ingrid80
BAN stały

Masakra nie mogę tego czytać...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 18:22   #123
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Ziebienie ciazowego brzucha wygrywa😄.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 21:14   #124
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Paprotka_ Pokaż wiadomość
Jestem w szoku po przeczytaniu tego artykułu: http://www.tvn24.pl/magazyn-tvn24/na...ernetu,90,1765
Nie wiem czy to OZM czy jak to nazwać, wciąż zbieram szczękę z podłogi. Matka chwaląca się wielkością przyrodzenia niemowlaka?

Ciężko mi uwierzyć we wszystkie te wpisy...
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 21:20   #125
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Większość ludzi jest mało inteligentnych i jest nieukami.
Nie powiedziałabym może, że większość. Chociaż może. Jednak ciężko się z dalszą częścią Twojego zdania nie zgodzić. Widać to aktualnie w naszym kraju, niestety.
[1=871319bc27e9d09c3f0d50d 55d02d0b6e86b5c84;7260867 1]Ciężko mi uwierzyć we wszystkie te wpisy...[/QUOTE]
Mi nie. Spotkałam się już z podobnymi głupotami. Tacy ludzie istnieją naprawdę, chociaż wiem, że ciężko sobie to wyobrazić.
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 21:27   #126
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
(...)
OZM z poniedziałku - poczekalnia do specjalisty chirurga. Pewna pani bardzo aktywnie przeżywała, jaka to kolejka, ile to osób, jak wolno to idzie. Rodzice z mniejszymi dziećmi siedzieli bez marudzenia, dzieci o dziwo bardzo grzeczne w tej kolejce, czasem zamarudziły, ale bez bieganiny i szału.
Mamusia w końcu dostała synka przetransportowanego przez tatę i okazał się być 15 letnim chłopakiem. Mamusia głośno gadała do Bartusia i sprawdzała, czy spociły mu się plecki na trasie z autka, czy może wypije napój, a może chciałby zjeść bananka. Potem wysłuchała jego marudzenia o obiad i jak tylko znalazło się wolne krzesło kazała mu usiąść (przyszedł z palcem u ręki, a inni byli np. z nogą w gipsie i musieli stać).
coś czuję, że za jakieś 5 - 10 lat przyszła potencjalna partnerka tego chłopca założy wątek na intymne o tym jak poradzić sobie z maminsynkiem

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-05, 22:03   #127
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
są inne wyjścia z sytuacji niż ciułanie na kilka fotelików (np. dziecko jednocześnie korzysta z jednego fotelika i można go najzwyczajniej w świecie przełożyć tym bardziej, że jak sama znaczasz to są rzadkie sytuacji więc chyba te 5 minut na przemontowanie nikogo nie zbawi) a poza tym są takie rzeczy, których można nie robić
Jakich rzeczy można nie robić?
Przełożenie fotelika z auta do auta nie trwa 5 minut. Poza tym fotelik jest porządnie zamontowany przez doradcę i bałabym się ze każde przekładnie to jednak jakaś moja niedoskonałość w tym. Pomijam już fakt ze miałabym lecieć sama z dzieckiem samolotem i targac fotelik (mowie o foteliku następnym który jest wielka krową).
Serio czasami wystarczy trochę wyobraźni i empatii by wiedzieć że moja sytuacja jest inna niż drugiej osoby i bywają okoliczności zmieniające sprawę. Nadal nie wiem co z autobusami i taksowkami? Czy jak wzywasz taxi to zaznaczasz jakiej marki ma być fotelik, koniecznie rwf i prosisz o fakturę by sprawdzić datę zakupu?

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока
Stary 2017-04-06, 06:04   #128
kropka_u
Przyczajenie

.

Edytowane przez kropka_u
Czas edycji: 2017-04-06 o 06:25 Powód: post o kalendarzu szczepien, napisalam zanim zaladowaly mi sie kolejne strony watku i inne posty ktore wyjasnialy juz dokladnie to samo. Usuwam zeby nie dublowac
kropka_u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 07:38   #129
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
rozumiem, że jak Twoje potencjalne dziecko przejedzie z tobą bezpiecznie 10 000km a potem będzie miało wypadek na 100km z dziadkami to sobie to wytłumaczysz magią i będzie to dla Ciebie spoko
A Ty przewieziesz dziecko 10 000 km bezpiecznie w foteliku z atestami, a potem wsiądziesz z nim do autobusu na cztery przystanki i autobus gwałtownie zahamuje? Możemy sie tak licytować.
Cytat:
poza tym 100km z dziadkami gdzie siłą rzeczy zdrowie i refleks nie ten co u rodziców może być potencjalnie mniej bezpieczne niż 10 000km z kimś młodszym za kierownicą - też magia
*tak wiem, jak ktoś nie ogarnia już sytuacji za kierownicą to nie powinien prowadzić ale granica jest cienka i no niestety ale statystyczny dziadek będzie miał gorszy wzrok/refleks niż statystyczny rodzic
Bez przesady Jak matka i córka obie miały dzieci po czterdziestce, to OK. Ale przeciętna babcia i dziadek fotelikowego dziecka mają raczej 50-65 lat
I wzrok z wiekiem pogarsza się w kierunku dalekowzroczności, która jest mniejszym problemem przy prowadzeniu samochodu nich krótkowzroczność - domena osób młodych
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 09:51   #130
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Cytat:
wiele osób w naszym kraju nie specjalnie ogarnia np. konieczność zmiany fotelika jeżeli ten brał udział w stłuczce/wypadku
wiele osób też kupuje używany sprzęt - wiadomo, X osób kupi sprawny a komuś się trafi powypadkowy...
ja już widziałam przypadki, gdzie idioci zapinali dziecko w fotelik, a ten fotelik luzem stawiali na siedzeniu... jak było w tamtym przypadku to pewnie się nie dowiemy.
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 10:23   #131
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Jakich rzeczy można nie robić?
Przełożenie fotelika z auta do auta nie trwa 5 minut. Poza tym fotelik jest porządnie zamontowany przez doradcę i bałabym się ze każde przekładnie to jednak jakaś moja niedoskonałość w tym. Pomijam już fakt ze miałabym lecieć sama z dzieckiem samolotem i targac fotelik (mowie o foteliku następnym który jest wielka krową).
Serio czasami wystarczy trochę wyobraźni i empatii by wiedzieć że moja sytuacja jest inna niż drugiej osoby i bywają okoliczności zmieniające sprawę. Nadal nie wiem co z autobusami i taksowkami? Czy jak wzywasz taxi to zaznaczasz jakiej marki ma być fotelik, koniecznie rwf i prosisz o fakturę by sprawdzić datę zakupu?

ten wątek to po prostu rzeka płynąca empatią
ja zdanie mam takie a nie inne - nie zmienię go a jak Ty się czujesz dobrze z opieką, która zapewniasz swojemu dziecko to gdzie masz problem - bo jakaś obca eyo z internetów nie zapewniła Ci wystarczającej dozy empatii dla decyzji, które podjęłaś?

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
A Ty przewieziesz dziecko 10 000 km bezpiecznie w foteliku z atestami, a potem wsiądziesz z nim do autobusu na cztery przystanki i autobus gwałtownie zahamuje? Możemy sie tak licytować.

Bez przesady Jak matka i córka obie miały dzieci po czterdziestce, to OK. Ale przeciętna babcia i dziadek fotelikowego dziecka mają raczej 50-65 lat
I wzrok z wiekiem pogarsza się w kierunku dalekowzroczności, która jest mniejszym problemem przy prowadzeniu samochodu nich krótkowzroczność - domena osób młodych
no ale co w związku z tym?
sytuacja jest dla mnie absurdalna bo logicznym jest, że niewątpliwie bezpieczniej jest mieć dziecko porządnie zabezpieczone w każdym możliwym przypadku przypadku a tu fakt - licytuję się bez sensu z grupą osób, które chcą mi wyjaśnić, że skoro dziecko w 5 sytuacjach jest słabo zabezpieczone to spoko, 6 taka sytuacja nie zaszkodzi i nie ma się co wysilać

tak - możemy się licytować - ale nie zmieni to mojego zdania, że zawsze kiedy mam wpływ na bezpieczeństwo dziecko to zrobię co mogę aby potem nie mieć sobie nic do zarzucenia i jest to dla mnie oczywiste

logika roku - nie ma sensu dbać o bezpieczeństwo dziecka w aucie dziadków (na które mamy wpływ - tylko wymaga to albo dodatkowych środków finansowych albo dodatkowego wysiłku) bo w autobusie albo samolocie jest niebezpieczne - serio? wtf ?!

EOT

[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;7261896 6]ja już widziałam przypadki, gdzie idioci zapinali dziecko w fotelik, a ten fotelik luzem stawiali na siedzeniu... jak było w tamtym przypadku to pewnie się nie dowiemy.[/QUOTE]

pomijam fakt, że mnóstwo osób nie ma chęci chociażby zdjąć dziecku (albo sobie) kurtki podczas jazdy samochodem - można się się z tym spotkać wszędzie a niestety jest to konieczne dla poprawnego funkcjonowania pasów bezpieczeństwa

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2017-04-06 o 10:29

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-06, 10:35   #132
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
pomijam fakt, że mnóstwo osób nie ma chęci chociażby zdjąć dziecku (albo sobie) kurtki podczas jazdy samochodem - można się się z tym spotkać wszędzie a niestety jest to konieczne dla poprawnego funkcjonowania pasów bezpieczeństwa
Chwila moment. Jak jedziesz gdzieś z dzieckiem w zimie, gdzie samochód stał całą noc na kilkunastostopniowym mrozie, to przecież nie zdejmiesz dziecku kurtki dopóki samochód się nie zagrzeje, a to trwa z 5-10 minut.
Ale ogólnie zgadzam się, że pasy i fotele samochodowe (zarówno te dziecięce, jak i te normalne) nie są projektowane pod grube kurtki i nie powinno się tak jeździć w samochodzie, ale w naszym klimacie jest to raczej trudne do realizacji.
_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 10:36   #133
ridja devojka
Zakorzenienie

Po prostu podajesz argumenty z czapy, że fotelik się przekłada w 5 minut i w ogóle wszędzie go można ze sobą zabrać.
Nie wiem, ja po prostu nie oceniam ludzi tak lekka ręką. Wkurzają mnie strasznie ludzie którzy nie używają fotelików w ogóle (dzisiaj widziałam kobietę prowadząca samochód i trzymająca dziecko na KOLANACH) albo właśnie tacy którzy kupują jakieś używane badziewie żeby tylko mandatu nie dostać ale umiem zrozumieć ze np ktoś jest biedny i nie stać go na fotelik który ja mojemu dziecku kupiłam wiec kupi taniche. No po prostu umiem zrozumieć różne sytuacje życiowe i rodzinne i nie krzyczę ze wszyscy co kupują foteliki bez testplusa to źli ludzie i nie kochaja swoich dzieci bo to śmieszne. Nie będę mówić że trzeba im dzieci odebrać i maja zrec gruz i trzeba się było nie rozmnazac jak nie masz na 4 rwf-y, odłożone na studia swoich dzieci i zajęcia pozalekcyjne od poniedziałku do piątku.

Stary 2017-04-06, 10:44   #134
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Po prostu podajesz argumenty z czapy, że fotelik się przekłada w 5 minut i w ogóle wszędzie go można ze sobą zabrać.
Nie wiem, ja po prostu nie oceniam ludzi tak lekka ręką. Wkurzają mnie strasznie ludzie którzy nie używają fotelików w ogóle (dzisiaj widziałam kobietę prowadząca samochód i trzymająca dziecko na KOLANACH) albo właśnie tacy którzy kupują jakieś używane badziewie żeby tylko mandatu nie dostać ale umiem zrozumieć ze np ktoś jest biedny i nie stać go na fotelik który ja mojemu dziecku kupiłam wiec kupi taniche. No po prostu umiem zrozumieć różne sytuacje życiowe i rodzinne i nie krzyczę ze wszyscy co kupują foteliki bez testplusa to źli ludzie i nie kochaja swoich dzieci bo to śmieszne. Nie będę mówić że trzeba im dzieci odebrać i maja zrec gruz i trzeba się było nie rozmnazac jak nie masz na 4 rwf-y, odłożone na studia swoich dzieci i zajęcia pozalekcyjne od poniedziałku do piątku.

Pomijając cała resztę: isofix pozwala na szybką instalację fotelika.
Stary 2017-04-06, 11:20   #135
eyo
Zakorzenienie

Cytat:

przykro mi, że potraktowałaś temat aż tak personalnie natomiast proszę nie przypisuj mi czegoś co nie miało miejsca ja za nikim nie biegam, nie wytykam palcami ani nie organizuję interwencji służb socjalnych oraz wiele rzeczy rozumiem ale nie znaczy to, że nie widzę lepszych wyjść z sytuacji (moim zdaniem) w których ktoś postąpił w sposób dla mnie nieakceptowalny a ten wątek to moim zdaniem właśnie miejsce w którym użytkownicy ni mniej ni więcej - oceniają innych i to bardzo ostro, problem pojawia się tylko jak akurat udział w wątku bierze osoba, która komentowane zachowania "poczynia" (w jak najlepszej wierze)

myślisz, że wyszydzane tutaj matki, które nie szczepią robią to z myślą o zaszkodzeniu swojemu dziecko? one po prostu są przekonane, że taka decyzja to najlepsze co mogą zrobić dla swojego dziecka - jakoś nikt im tutaj empatii nie okazuje

15.02.2017 ♥
Stary 2017-04-06, 11:24   #136
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Szkoda, że o innych dzieciach te wyszydzane matki nie myślą.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:34   #137
eyo
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;72622976]Szkoda, że o innych dzieciach te wyszydzane matki nie myślą.[/QUOTE]

z ich perspektywy te inne - szczepione - dzieci to dzieci rodziców, którzy ryzykują ich życiem i zdrowiem wykonując szczepienia i ja przykładowo rozumiem, że to nie są ludzie którzy chcą umyślnie kogokolwiek skrzywdzić natomiast moja opinia o słuszności ich decyzji to już zupełnie inna kwestia, niezależna od zrozumienia motywów ich działania

15.02.2017 ♥
Stary 2017-04-06, 11:38   #138
Konto usunięte

Ale są jeszcze dzieci, które z powodów medycznych (choroba, wcześniactwo) NIE MOGĄ być szczepione, a dla nich choroby, z których zdrowe dziecko się wykaraska, mogą być zwyczajnie śmiertelne.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 11:45   #139
eyo
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;72623501]Ale są jeszcze dzieci, które z powodów medycznych (choroba, wcześniactwo) NIE MOGĄ być szczepione, a dla nich choroby, z których zdrowe dziecko się wykaraska, mogą być zwyczajnie śmiertelne.[/QUOTE]

no ale niestety za rękę nikogo siłą nie zaciągniesz do lekarza i nie zmusisz żeby zaszczepił, za strzykawką też nikt po ulicach nie będzie biegał - niby jest obowiązek ale jak ktoś nie chce to nie zaszczepi, można sobie co najwyżej ponarzekać na forum

15.02.2017 ♥

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-06, 12:26   #140
carmageddon
Pełzanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;72598496]Niestety, ale to wszystko prawda. Jedynie uważam, że trochę przekręcili sens tego zlewu. Chodziło pewnie o to, żeby dziecko słuchało szumu, który owszem, uspokaja, a nie leżało pod zlewem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Szum rzeczywiście uspokaja, jest coś takiego jak biały szum (white noise). Są specjalne generatory takiego szumu. Można posłuchać sobie z youtube itp. na laptopie. Dla dzieci jest nawet szumiący miś (whisbear czy jakoś tak, zaprojektowany przez Polki )
Stary 2017-04-06, 12:38   #141
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Pomijając cała resztę: isofix pozwala na szybką instalację fotelika.
Ale nie jest wcale bezpieczniejszy niż montowanie na pasy i jest tylko do 18 kilogramów.

Cytat:

przykro mi, że potraktowałaś temat aż tak personalnie natomiast proszę nie przypisuj mi czegoś co nie miało miejsca
Nie potraktowałam, bo podejmuję świadome decyzje i jestem świadoma ryzyka i nie uważam się za złą matkę przez to, że lecąc z dziackiem samolotem oprócz wózka i bagażu nie biorę też rwf-a na plecy albo na głowę Wożę dziecko w porządnym, ubezpieczonym foteliku.

Cytat:
Napisane przez carmageddon Pokaż wiadomość
Szum rzeczywiście uspokaja, jest coś takiego jak biały szum (white noise). Są specjalne generatory takiego szumu. Można posłuchać sobie z youtube itp. na laptopie. Dla dzieci jest nawet szumiący miś (whisbear czy jakoś tak, zaprojektowany przez Polki )
Mam whisbeara, fajna sprawa.
Stary 2017-04-06, 12:51   #142
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez carmageddon Pokaż wiadomość
Tak, wiem, na youtube są nagrane 2-godzinne filmiki z szumem suszarki albo odkurzacza
Stary 2017-04-06, 13:06   #143
Ingrid80
BAN stały

Jak zwykle, wszystko tylko biale i czarne. Albo rwfyza 1700 albo używane badziewie z supermarketu. A te pomiędzy? Maxi cosi, cybexy, recaro z atestami? A jakie auto jest wystarczajaco bezpieczne? Tylko volvo czy fordy, ople, volkswageny mogą od biedy być? A może jak się ma golfa to lepiej nie jeździć wcale?

Stary 2017-04-06, 13:19   #144
21pyza
Zadomowienie

Cytat:
Ale nie jest wcale bezpieczniejszy niż montowanie na pasy i jest tylko do 18 kilogramów.
Dlaczego tylko do 18?

Moja znajoma mama zwróciła mi w sobotę uwagę że moje dziecko jeżdżące w kasku cytuję: "się pod nim zapoci a potem go owieje i będzie chory". Po rozglądnięciu się po palcu rowerowym doszłam do wniosku że tylko mój syn i jeszcze jedno dziecko jeżdżą w kasku i teraz nie wiem ja jestem dziwna czy nie?
Stary 2017-04-06, 13:21   #145
Ingrid80
BAN stały

Nie jesteś dziwna.

Stary 2017-04-06, 13:21   #146
ridja devojka
Zakorzenienie

Bo tylko do 18 jest w stanie utrzymać bezpiecznie. Foteliki na isofix są do 18 kilogramów i potem trzeba i tak kupić kolejny.

Stary 2017-04-06, 13:21   #147
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Cytat:
He?

Cytat:
Bo tylko do 18 jest w stanie utrzymać bezpiecznie. Foteliki na isofix są do 18 kilogramów i potem trzeba i tak kupić kolejny.

No nie bardzo:

http://www.ceneo.pl/17606809

Ja mam właśnie taki i mam zamocowany na ISOFIX.

Edytowane przez _Bumblebee_
Czas edycji: 2017-04-06 o 13:23
_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 13:32   #148
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Jak zwykle, wszystko tylko biale i czarne. Albo rwfyza 1700 albo używane badziewie z supermarketu. A te pomiędzy? Maxi cosi, cybexy, recaro z atestami? A jakie auto jest wystarczajaco bezpieczne? Tylko volvo czy fordy, ople, volkswageny mogą od biedy być? A może jak się ma golfa to lepiej nie jeździć wcale?

No przeciez juz ktos tu napisal😝. Podejrzewam, ze wedlug niektorych jak kogos nie stac na w miare nowy samochod to nie powinien w ogole jezdzic.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-06, 13:35   #149
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
No przeciez juz ktos tu napisal😝. Podejrzewam, ze wedlug niektorych jak kogos nie stac na w miare nowy samochod to nie powinien w ogole jezdzic.
W miarę nowy? To niewystarczające. Musi być najwyzszej klasy z salonu. A w nim koniecznie fotelik rwf. Inne odpadają.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Chyba że może być seicento za 1500 ale w nim koniecznie rwf za 1700.

Stary 2017-04-06, 13:43   #150
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez 21pyza Pokaż wiadomość
Po pierwsze dla niektórych to nie są pierdoły więc się hamuj.
Po drugie mam wrażenie że dzieci w kościele przeszkadzają głównie tym którzy tam nie chodzą lub chodzą okazjonalnie
Po trzecie w jaki wiek jest dobry żeby dziecko zaczęło chodzić do kościoła?
Dokładnie. Może w wieku 30 lat dziecko już się nada-ręce czasem opadają. Dziecko potrzebuje socjalizacji, przebywania między ludźmi, bo jeśli nie to skądś się potem biorą ,,dzicy" dorośli

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;72626286]Tak, wiem, na youtube są nagrane 2-godzinne filmiki z szumem suszarki albo odkurzacza [/QUOTE]
Na mojego syna żadne youtubowe szumy nie działały-albo prawdziwa suszarka, albo szumiś

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:

przykro mi, że potraktowałaś temat aż tak personalnie natomiast proszę nie przypisuj mi czegoś co nie miało miejsca ja za nikim nie biegam, nie wytykam palcami ani nie organizuję interwencji służb socjalnych oraz wiele rzeczy rozumiem ale nie znaczy to, że nie widzę lepszych wyjść z sytuacji (moim zdaniem) w których ktoś postąpił w sposób dla mnie nieakceptowalny a ten wątek to moim zdaniem właśnie miejsce w którym użytkownicy ni mniej ni więcej - oceniają innych i to bardzo ostro, problem pojawia się tylko jak akurat udział w wątku bierze osoba, która komentowane zachowania "poczynia" (w jak najlepszej wierze)

myślisz, że wyszydzane tutaj matki, które nie szczepią robią to z myślą o zaszkodzeniu swojemu dziecko? one po prostu są przekonane, że taka decyzja to najlepsze co mogą zrobić dla swojego dziecka - jakoś nikt im tutaj empatii nie okazuje
Dzięki szczepionkom wiele chorób i na wiele lat się wycofało, a teraz, przez modę na bycie anty i pewne poglądy, te choroby wracają. Chyba jednak po coś te szczepionki wynaleziono i nie po to, by ryzykować życiem dzieci, tylko by to zdrowie i życie chronić.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości