Grudniowe mamusie 06!! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-15, 05:06   #121
Misiaczek20
Raczkowanie

Dot.: Grudniowe mamusie 06!!

co do liczników one licza tygodnie do konkretnej daty zakladajac ze tydzien ma 7 dni jesli chodzi o te prawdziwe ciazowe jak baby gaga itp nie licza miesiecy tylko tygodnie npormalnie.

ja was bede podczytywac ale juz nigdy nie pochwale sie ciaza ale chyba zaczynam juz sobie z tym radzic ze nie bede mama bilogiczna i poprostu czekamy na adoptusie

Misiaczek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 12:13   #122
renika
Przyczajenie

Talking Dot.: Grudniowe mamusie 06!!

Aranka, to Ty zastanawiałaś się czy przypadkiem nie nosisz w brzuszku dwóch maluchów prawda? Jeśli faktycznie tak jest to nie przejmuj się! Ja tego doświadczyłam 13 lat temu i radość była podwójna wszystko było podwójne Po tych 13 latach okazało się, że w grudniu znowu zostanę mamusią!!!! Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Ps. Misiaczku NIE REZYGNUJ!!!!!!
renika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 19:06   #123
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Dziewczyny jak wasza waga? Ja rozpoczęłam 10tc i niestety kilka par spodni wędruje do drugiej szafy, mam nadzieję że za rok sie w nie zmieszczę. Spodnie którym guzik przeszyłam bo mi opadałay są teraz ok. Najgorsze jest to że brzucha jeszcze mi nie widać, może.... ciut sie powiększył, jem normalnie, jak dotychczas, a gabaryty mi się powiększają.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-15, 20:28   #124
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Moja waga spadła o 6 kg, brzuch też mi się nie powiększył, pomimo to juz w spodnie ledwo się zapinam a niektóre też są za małe. Ja zaczynam teraz 12 tydzień.
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 07:46   #125
astrzyk
Raczkowanie

Ja mam już z dwa kilo na plusie i niestety moje ulubione dopasowane jeansy idą na dno szafy. U mnie brzuszek już zaczyna być widoczny. Aha jestem teraz w 11tc.
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 08:31   #126
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

U mnie waga w normie, wszystkie spodnie też ok.Jestem w 5tc.
"Problem" mam tylko z biustem urósł o 2 rozmiary
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 10:41   #127
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

No z biustem ja też mam problem i to nawet podwójny. Normalnie mam problemy z kupnem ładnego stanika,więc teraz nie chce nawet myśleć o tym.Ja już nie chce większego biustu!!!
A jak wasze samopoczucia???
U mnie nic lepiej, cały czas mdłości i wymioty
Jutro idę do lekarza dostane kartę ciąży , jestem ciekawa czy znowu zrobi mi Usg tak bym chciała znowu zobaczyć to bijące serducho .
Pozdrawiam i dużo zdrówka.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-16, 12:23   #128
astrzyk
Raczkowanie

Mnie mdłości już prawie calkowicie przeszły, czasem jeszcze mnie dopadają, ale lekkie
Schatzsi jeśli będziesz miała robione usg to zobaczysz już o wiele więcej niż bijące serduszko. Ja mam wizytę w poniedziałek i już nie mogę się doczekać.
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 12:59   #129
Aranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renika
Aranka, to Ty zastanawiałaś się czy przypadkiem nie nosisz w brzuszku dwóch maluchów prawda? Jeśli faktycznie tak jest to nie przejmuj się! Ja tego doświadczyłam 13 lat temu i radość była podwójna wszystko było podwójne Po tych 13 latach okazało się, że w grudniu znowu zostanę mamusią!!!! Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Ps. Misiaczku NIE REZYGNUJ!!!!!!
No ja mam nadal wątpliwości co do pojednyczej fasolkiw moim brzuchu!!!Jest coś zbyt widoczny jak na 8 tydzień...porównuję go do poprzedniej ciąży, gdzie w 21 tygodniu nikt nie wiedział, że jestem w ciąży pomimo opiętych ciuchów. No ale może tak już jest w drugiej ciąży?dziś się dowiem-idę do lekarza!

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 13:30   #130
Nita6
Zakorzenienie

CZeść dziewczyny ja byłam dzisiaj u lekarza i miałam zrobione USG widziałam dzidzię pływającą i ruszającą się w środku, widziałam też rączkę która do mnie pomachała, to takie urocze..... Po takich złych i trudnych początkach nareszcie wszystko zaczyna sie dobrze układać , jutro ide zrobić wszystkie dodatkowe badania typu badanie krwi , moczu , wasserman itp....

To mój 11 tc.

Pozrowionka

Buziaczki.

A co do ciuszków to ja sie już w żadne spodnie nie zapinam i przejęłam spodnie od mojego szczuplutkiego męża, bo na ciuchy ciążowe to jeszcze za wczesnie bo brzucha nie mam jeszcze takiego dużego. A wy jak sobie radzicie z ciuchami w tym okresie przejściowym gdzie na ciuchy typowo ciążowe jescze za wcześnie a ubranka z szafy są juz za ciasne.
Nita6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 14:13   #131
malgogaj
Zadomowienie

Oj ja już też powoli zaczynam mieć problem z ubiorem. Wszystko w zasadzie nie tyle co sie niedopina ile cisnie mnie okropnie. a faktycznie na zakup typowo ciązowych ubrań za wcześnie. Mogłabym napisać również ze mdłości i zle samopoczucie przechodzi ale chyba wole nie zapeszać....
Pozdrowieniadla Was i Brzuszków
malgogaj jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-16, 15:11   #132
Nita6
Zakorzenienie

Piszcie dziewczyny w czym teraz chodzicie ?? jakie ciuszki nosicie? kupujecie nowe wieksze czy co??
Stary 2006-05-16, 15:27   #133
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

No ja narazie chodze w moich starych ciuszkach,troszkę cisna ale daję jeszcze rade.Dla wygody kupiłam sobie dwie pary większych spodni, więcej nie kupuje bo zaraz z nich i tak wyrosne ,z bluzkami nie mam problemu bo wszystkie mam elastyczne.
Pozdrowienia
Stary 2006-05-16, 15:52   #134
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

A ja schudlam 1,5 kg (co nawet mnie cieszy). Nic nie jest na mnie za ciasne, no moze niektore spodnie lekko w pasie - zwlaszcza wieczorem (bo wieczorkiem brzuszek mi sie lekko powieksza). Piersi zawsze byly duze i musze przyznac, ze wieksze nie sa. Jak tak dalej pojdzie to bede naprawde szczesliwa. Zawsze mialam lekkie problemy z waga i mam nadzieje, ze nie przybiore 20 kg w ciazy jak moja kolezanka.
kamilka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-16, 16:29   #135
Nita6
Zakorzenienie

To macie super ze jeszcze się mieścicie w wasze ciuszki ja nie chce zapinać na siłę spodni bo mnie potem cisną strasznie w brzuchu jak siedzę. Na razie jestem jeszcze na zwolnieniu lekarskim wiec dresik po domku jest super ale juz w piątek wracam do pracy i ?... nie wiem co założe.
Pozdrawiam i całuje brzuchate
Stary 2006-05-16, 17:59   #136
Konto usunięte

narazie chodzę w ostatnich jeansach, które wcześniej wkładając ręce do kieszeni osuwały mi się do bioder, teraz muszę jeden guzik rozpinać. Mam zamiar jeszcze miesiąc w nich pochodzić. Poźniej wakacje ....jakos miną i mam zamiar kupic sobie te spodnie:
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-17, 07:33   #137
renika
Przyczajenie

Ja również mam problem z ciuchami ponieważ byłam chudzielcem [roz.36] i wszystko było dopasowane. Teraz zostały mi dwie pary spodni z dużą ilością lycry, które rozciągają się na brzuszku. Dzisiaj pobrykam na allegro, może tam coś upatrzę
Te spodenki za 129zł są super!!! Widziałaś już je w sklepach?
Aranka! Jak wrócisz z badania od razu napisz czy jedna dzidzia czy dwie!!!
Stary 2006-05-17, 12:09   #138
Aranka
Zakorzenienie

Byłam wczoraj u lekarza...wróciłam lekko zawiedziona bez karty ciąży, bez USG...To dobry lekarz ale uznał, że za miesiąc 13 czerca będzie to już końcówka 12 tygodnia i wtedy USG jest bardzo ważne bo pozwala wykryć wady płodu a teraz wystarczy fakt 2 kreseczek na teście i badanie ginekologiczne wykazujące typowe objawy ciąży...Więc czekam...A nudności rosną a za tym idą większe ilości zwrotek i mam już dość....

Stary 2006-05-17, 12:09   #139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez renika
Te spodenki za 129zł są super!!! Widziałaś już je w sklepach?
jeszcze nie widziałam ale na stronie internetowej podane są sklepy, które prowadzą sprzdaż min tych spodni, więc pewnie będą, tylko nie wiem czy nie droższe bo 129zł to cena producenta, a sklep cos pewnie jeszcze narzuci.... chociaż to różnie bywa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-17, 12:22   #140
Misiaczek20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aranka
Byłam wczoraj u lekarza...wróciłam lekko zawiedziona bez karty ciąży, bez USG...To dobry lekarz ale uznał, że za miesiąc 13 czerca będzie to już końcówka 12 tygodnia i wtedy USG jest bardzo ważne bo pozwala wykryć wady płodu a teraz wystarczy fakt 2 kreseczek na teście i badanie ginekologiczne wykazujące typowe objawy ciąży...Więc czekam...A nudności rosną a za tym idą większe ilości zwrotek i mam już dość....

takie pierwsze pytanie to byl panstwowy czy prywtany lekarz ?? po drugie zlecil ci jakies badania typu beta hcg, morfologia, mocz, ig rozzyczki, toxo i cytomegalii?? a z tym usg postapil dopsc nioerozstropnie ale mam nadzieje ze choc inne badania zlecil

Stary 2006-05-17, 14:22   #141
renika
Przyczajenie

Aranka, jestem zaskoczona, że lekarz teraz nie zrobił Usg!!! Moja ginekolog zrobiła to w 7 tygodniu a później w 10 gdy przyszłam ze wszystkimi wynikami badań krwi i moczu. Te podstawowe badania należy chyba robić już na samym początku np. jaki jest cukier we krwi, czy nie ma bakterii w moczu, czy morfologia jest dobra. Podczas pierwszego Usg wykluczyła mi mnogą ciążę, kolejne badanie potwierdziło to. Dziwi mnie, że nie kazał Tobie już teraz zrobić tych badań???
Stary 2006-05-17, 14:25   #142
Misiaczek20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez renika
Aranka, jestem zaskoczona, że lekarz teraz nie zrobił Usg!!! Moja ginekolog zrobiła to w 7 tygodniu a później w 10 gdy przyszłam ze wszystkimi wynikami badań krwi i moczu. Te podstawowe badania należy chyba robić już na samym początku np. jaki jest cukier we krwi, czy nie ma bakterii w moczu, czy morfologia jest dobra. Podczas pierwszego Usg wykluczyła mi mnogą ciążę, kolejne badanie potwierdziło to. Dziwi mnie, że nie kazał Tobie już teraz zrobić tych badań???

renika zgadzam sie z toba doskonale na 1 wizycie robi sie usg zleca badania typu poziom glukozy, morfologia,beta HCG,badania moczy przeciwciala rozyczki, toxoplazmozy i cytomegalii, do tego robi sie cytologie. A karte ciazy daja juz od 7-8 tc czasem wczesniej. Ja tez mialam wszystkie objawy ciazy nawet obraz macicy i jajnikow na nia wskazywal i co po zrobieniu beta hcg okazalo sie ze to ciaza ale nastapilo samoczynne poronienie, ale to nie zmienia faktu ze moj lekarz zlecil mi wszytskie badania. Aranka ja bym poszla na konsultacje do innego ginekologa

Stary 2006-05-17, 18:00   #143
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Aranka ja też jestem zdziwiona postępowaniem lekarza(ale co kraj to obyczaj).Ja na pierwszej wizycie miałam robione usg i na miejscu zrobił mi te wszystkie badania o których pisały dziewczyny.Dziś byłam drugi raz, dostałam karte ciązy i miałam drugie usg.Moje bobo ma już 5,5 cm, na badaniu cały czas się wierciło i machało rączkami .Za dwa tygodnie ide na prenatalną diagnostykę, więc również bede miała robione usg.Pozatym mój lekarz przy każdej wizycie pobiera wymaz z pochwy, czy nie ma jakiś bakteri.
Dużó zdrówka i lepszego samopoczucia dla was wszystkich

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-17, 18:26   #144
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez watka
Elu, to znaczy że chodzisz dalej na zwykłe zajęcia?
Niestety jak sprawdziłam Aktywne 9 miesięcy, przynajmniej w Warszawie, jest przeważnie w takich godzinach że pracujące są bez szans. No i nie wspomnę o cenie - 170 zł miesięcznie za 2 razy w tygodniu. Bywa aquaaerobik dla ciężarnych, ale to ponoć jest wersja „moczenie się z minimum wysiłku”. Moja lekarka poleca TBC, bo to jest dość statyczne i bezwywrotkowe. W pilatesie nie można unosić się w leżeniu na ramionach, z mocnym napinaniem całego ciała, żeby się nie zwalić na ziemię (i na brzuch).
rozmawiałam dziś z instruktorką na pilatesie i powiedziała, ze na Aktywne 9 m-cy przychodzą dziewczyny głownie od 4 m-ca. Ponieważ ja wczesniej duzo ćwiczyłam i mam kondycję ok, polecała mi TBC ale bez podskoków lub nadal Pilatesa,ale żebym kontrolowała napięcie mięsni, które na Pilatesie jest duże i nie wykonywala ćwiczeń intensywnie,a na 9 Miesięcy mówi że mogę wcale nie chodzić, jesli będę się dobrze czuła, bo to delikatne ćwiczenia, więc szkoda tego co wypracowałam i mogę kontynuować Pilatesa. No i tak jak z odżywianiem i innymi nawykami, w ciązy nie powinno się wprowadzać drastycznych zmian. Jeśli się wcześniej nie ćwiczyło, to nie powinno się teraz zaczynać; jeśli ćwiczyło się intensywnie, to też nie minimalizować.
Stary 2006-05-18, 12:22   #145
Aranka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renika

Dla sprostowania byłam prywatnie u lekarza, do którego chodzę 5 lat. Uratował mi poprzednią ciążę, którą do 5 miesiąca prowadził inny lekarz ale miałm kopę wątpliwości, które tamten olał. Ten jest naprawdę dobry, ma wiele dyplomów nawet międzynarodowych. poprzednią kartę miałam od 8 tyg i USG też. Zlecił mi :
-hematokryt
-hemoglobina
-Krw czerwone
-PLT
-krw.białe
-bad.ogólne moczu
-białko
-glukoza
-toksoplazmoza
Jutro i tak ide do niego ponownie bo muszę mieć do pracy zaświadczenie o ciąży no i niestety KAZANO MI IŚĆ NA ZWOLNIENIE....

Stary 2006-05-18, 12:52   #146
Tysiak7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aranka
Co do ciąży to wie tylko mąż i koleżanka z pracy bo jesteśmy w trakcie małej przeprowadzki i czasem trzeba podnieść karton z segregatorami albo przetelepać mały regał z samochodu do biura więc ona mnie po cichaczu wyręcza. Ale moja główna księgowa tak na mnie spojrzała jak mówiłam coś o obiedzie co bym chciała dziś zrobić i stwierdziła, że ja chyba w ciąży jestem (a ja przecież prawie codziennie o tym mówie...)Dodatkowo w weekend na uczelni koleżanka tak mnie zlustrowała (dojrzała pani po 40 z 2 odchowanych synów) i skwitowała "co ci tak cycki wysadziło-pewnie w ciąży jesteś?"Aż mnie zatkało!... No i moja siostra mająca dostęp do mojego konta na Allegro przedwczoraj do ucha mi szepnęła, że widziała, że kupiłam bluzkę ciążową-ja na to, że to nie dla mnie a ona, że nie ma nic przeciwko, że i wiek mam dobry i pora dobra...Chciałam ją udusić!!!
Arkanka, jestem przyszła listopadową mamą (może w sumie grudniową bo termin mam 27 listopad, ale narazie trzymam sie wątku listopadowego) i
przed chwilą szef wziął mnie na rozmowę i zadał mi 2 pyt:
1) Czy potrafiłabym go okłamać?
Gdy nie umiał odp (ja najwyżej wynoszę z biura długopisy bo odruchowo wkładam je do torebki)
zadał 2:
2) Czy ja jestem w ciąży?
.... no i sie wydało chciałam im to powiedzieć trochę póżniej ....
jeszcze nie ochłonełam
jak on to poznał
W i N -córeczki mamusi
Tysiak7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-18, 14:42   #147
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Dziewczyny napiszcie czy macie już takie "spuchnięte" brzuszki?
Ja miałam zawsze bardzo płaski brzuch , a teraz mimo,że to dopiero 6 t,c widocznie mi się powiększył.
Trochę się tym martwię
Stary 2006-05-18, 19:39   #148
Nita6
Zakorzenienie

Witam dziewczyny, troszke sie denerwuje bo jutro wracam do pracy po praiwe dwumiesięcznej nieobecności, ciekawe jak to bedzie teraz, trzymajcie kciuki
Stary 2006-05-19, 09:41   #149
renika
Przyczajenie

Fibian, u mnie jest identycznie. Już w 6 -7 tygodniu widać było zmianę. Byłam bardzo szczupła przed ciążą więc już na początku widziałam powiększony brzuszek. Z tego właśnie powodu byłam przekonana, że to ponownie bliźniaki. Uważałam, że trochę za szybko "rosnę". Ale już pierwsze badanie Usg pokazało, że to jeden maluch a brzuszek u jedej powiększa się w 5 miesiącu a u innej już w drugim. Różnie to bywa z tymi naszymi brzuchami
Stary 2006-05-19, 10:31   #150
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Cytat:
Napisane przez renika
Fibian, u mnie jest identycznie. Już w 6 -7 tygodniu widać było zmianę. Byłam bardzo szczupła przed ciążą więc już na początku widziałam powiększony brzuszek. Z tego właśnie powodu byłam przekonana, że to ponownie bliźniaki. Uważałam, że trochę za szybko "rosnę". Ale już pierwsze badanie Usg pokazało, że to jeden maluch a brzuszek u jedej powiększa się w 5 miesiącu a u innej już w drugim. Różnie to bywa z tymi naszymi brzuchami
O matko, mam nadzieję, że to nie bliźniaki...
Czytałam wczoraj,że brzuch może się powiększyć już na początku zwłaszcza u szczuplych kobiet (bardziej widoczne) dlatego,że rozrasta się macica. Może to też być skutkiem gorszej perystaltyki jelit.

Chcicałabym jedną dziewczynkę...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości