![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 06!!
co do liczników one licza tygodnie do konkretnej daty zakladajac ze tydzien ma 7 dni jesli chodzi o te prawdziwe ciazowe jak baby gaga itp nie licza miesiecy tylko tygodnie npormalnie.
ja was bede podczytywac ale juz nigdy nie pochwale sie ciaza ale chyba zaczynam juz sobie z tym radzic ze nie bede mama bilogiczna i poprostu czekamy na adoptusie ![]()
#122 |
Przyczajenie
|
![]()
Aranka, to Ty zastanawiałaś się czy przypadkiem nie nosisz w brzuszku dwóch maluchów prawda? Jeśli faktycznie tak jest to nie przejmuj się! Ja tego doświadczyłam 13 lat temu i radość była podwójna
![]() ![]() ![]() Ps. Misiaczku NIE REZYGNUJ!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny jak wasza waga? Ja rozpoczęłam 10tc i niestety kilka par spodni wędruje do drugiej szafy, mam nadzieję że za rok sie w nie zmieszczę. Spodnie którym guzik przeszyłam bo mi opadałay są teraz ok. Najgorsze jest to że brzucha jeszcze mi nie widać, może.... ciut sie powiększył, jem normalnie, jak dotychczas, a gabaryty mi się powiększają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Wtajemniczenie
|
Moja waga spadła o 6 kg, brzuch też mi się nie powiększył, pomimo to juz w spodnie ledwo się zapinam a niektóre też są za małe. Ja zaczynam teraz 12 tydzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Ja mam już z dwa kilo na plusie i niestety moje ulubione dopasowane jeansy idą na dno szafy. U mnie brzuszek już zaczyna być widoczny. Aha jestem teraz w 11tc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
U mnie waga w normie, wszystkie spodnie też ok.Jestem w 5tc.
"Problem" mam tylko z biustem urósł o 2 rozmiary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Wtajemniczenie
|
No z biustem ja też mam problem i to nawet podwójny. Normalnie mam problemy z kupnem ładnego stanika,więc teraz nie chce nawet myśleć o tym.Ja już nie chce większego biustu!!!
A jak wasze samopoczucia??? U mnie nic lepiej, cały czas mdłości i wymioty ![]() Jutro idę do lekarza dostane kartę ciąży ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i dużo zdrówka. |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Mnie mdłości już prawie calkowicie przeszły, czasem jeszcze mnie dopadają, ale lekkie
![]() Schatzsi jeśli będziesz miała robione usg to zobaczysz już o wiele więcej niż bijące serduszko. Ja mam wizytę w poniedziałek i już nie mogę się doczekać. |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
CZeść dziewczyny ja byłam dzisiaj u lekarza i miałam zrobione USG widziałam dzidzię pływającą i ruszającą się w środku, widziałam też rączkę która do mnie pomachała, to takie urocze..... Po takich złych i trudnych początkach nareszcie wszystko zaczyna sie dobrze układać , jutro ide zrobić wszystkie dodatkowe badania typu badanie krwi , moczu , wasserman itp....
To mój 11 tc. Pozrowionka Buziaczki. A co do ciuszków to ja sie już w żadne spodnie nie zapinam i przejęłam spodnie od mojego szczuplutkiego męża, bo na ciuchy ciążowe to jeszcze za wczesnie bo brzucha nie mam jeszcze takiego dużego. A wy jak sobie radzicie z ciuchami w tym okresie przejściowym gdzie na ciuchy typowo ciążowe jescze za wcześnie a ubranka z szafy są juz za ciasne. |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Oj ja już też powoli zaczynam mieć problem z ubiorem. Wszystko w zasadzie nie tyle co sie niedopina ile cisnie mnie okropnie. a faktycznie na zakup typowo ciązowych ubrań za wcześnie. Mogłabym napisać również ze mdłości i zle samopoczucie przechodzi ale chyba wole nie zapeszać....
Pozdrowieniadla Was i Brzuszków |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Piszcie dziewczyny w czym teraz chodzicie ?? jakie ciuszki nosicie? kupujecie nowe wieksze czy co??
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Wtajemniczenie
|
No ja narazie chodze w moich starych ciuszkach,troszkę cisna ale daję jeszcze rade.Dla wygody kupiłam sobie dwie pary większych spodni, więcej nie kupuje bo zaraz z nich i tak wyrosne
![]() Pozdrowienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
A ja schudlam 1,5 kg (co nawet mnie cieszy). Nic nie jest na mnie za ciasne, no moze niektore spodnie lekko w pasie - zwlaszcza wieczorem (bo wieczorkiem brzuszek mi sie lekko powieksza). Piersi zawsze byly duze i musze przyznac, ze wieksze nie sa. Jak tak dalej pojdzie to bede naprawde szczesliwa. Zawsze mialam lekkie problemy z waga i mam nadzieje, ze nie przybiore 20 kg w ciazy jak moja kolezanka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
To macie super ze jeszcze się mieścicie w wasze ciuszki ja nie chce zapinać na siłę spodni bo mnie potem cisną strasznie w brzuchu jak siedzę. Na razie jestem jeszcze na zwolnieniu lekarskim wiec dresik po domku jest super ale juz w piątek wracam do pracy i ?... nie wiem co założe.
Pozdrawiam i całuje brzuchate |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
narazie chodzę w ostatnich jeansach, które wcześniej wkładając ręce do kieszeni osuwały mi się do bioder, teraz muszę jeden guzik rozpinać. Mam zamiar jeszcze miesiąc w nich pochodzić. Poźniej wakacje ....jakos miną i mam zamiar kupic sobie te spodnie:
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Ja również mam problem z ciuchami ponieważ byłam chudzielcem [roz.36] i wszystko było dopasowane. Teraz zostały mi dwie pary spodni z dużą ilością lycry
![]() ![]() Te spodenki za 129zł są super!!! Widziałaś już je w sklepach? Aranka! Jak wrócisz z badania od razu napisz czy jedna dzidzia czy dwie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj u lekarza...wróciłam lekko zawiedziona bez karty ciąży, bez USG...To dobry lekarz ale uznał, że za miesiąc 13 czerca będzie to już końcówka 12 tygodnia i wtedy USG jest bardzo ważne bo pozwala wykryć wady płodu a teraz wystarczy fakt 2 kreseczek na teście i badanie ginekologiczne wykazujące typowe objawy ciąży...Więc czekam...A nudności rosną a za tym idą większe ilości zwrotek i mam już dość....
#139 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
takie pierwsze pytanie to byl panstwowy czy prywtany lekarz ?? po drugie zlecil ci jakies badania typu beta hcg, morfologia, mocz, ig rozzyczki, toxo i cytomegalii?? a z tym usg postapil dopsc nioerozstropnie ale mam nadzieje ze choc inne badania zlecil
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
Aranka, jestem zaskoczona, że lekarz teraz nie zrobił Usg!!! Moja ginekolog zrobiła to w 7 tygodniu a później w 10 gdy przyszłam ze wszystkimi wynikami badań krwi i moczu. Te podstawowe badania należy chyba robić już na samym początku np. jaki jest cukier we krwi, czy nie ma bakterii w moczu, czy morfologia jest dobra. Podczas pierwszego Usg wykluczyła mi mnogą ciążę, kolejne badanie potwierdziło to. Dziwi mnie, że nie kazał Tobie już teraz zrobić tych badań???
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
renika zgadzam sie z toba doskonale na 1 wizycie robi sie usg zleca badania typu poziom glukozy, morfologia,beta HCG,badania moczy przeciwciala rozyczki, toxoplazmozy i cytomegalii, do tego robi sie cytologie. A karte ciazy daja juz od 7-8 tc czasem wczesniej. Ja tez mialam wszystkie objawy ciazy nawet obraz macicy i jajnikow na nia wskazywal i co po zrobieniu beta hcg okazalo sie ze to ciaza ale nastapilo samoczynne poronienie, ale to nie zmienia faktu ze moj lekarz zlecil mi wszytskie badania. Aranka ja bym poszla na konsultacje do innego ginekologa
![]() |
#143 |
Wtajemniczenie
|
Aranka ja też jestem zdziwiona postępowaniem lekarza(ale co kraj to obyczaj).Ja na pierwszej wizycie miałam robione usg i na miejscu zrobił mi te wszystkie badania o których pisały dziewczyny.Dziś byłam drugi raz, dostałam karte ciązy i miałam drugie usg.Moje bobo ma już 5,5 cm, na badaniu cały czas się wierciło i machało rączkami
![]() Dużó zdrówka i lepszego samopoczucia dla was wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla sprostowania byłam prywatnie u lekarza, do którego chodzę 5 lat. Uratował mi poprzednią ciążę, którą do 5 miesiąca prowadził inny lekarz ale miałm kopę wątpliwości, które tamten olał. Ten jest naprawdę dobry, ma wiele dyplomów nawet międzynarodowych. poprzednią kartę miałam od 8 tyg i USG też. Zlecił mi : -hematokryt -hemoglobina -Krw czerwone -PLT -krw.białe -bad.ogólne moczu -białko -glukoza -toksoplazmoza Jutro i tak ide do niego ponownie bo muszę mieć do pracy zaświadczenie o ciąży no i niestety KAZANO MI IŚĆ NA ZWOLNIENIE.... ![]()
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przed chwilą szef wziął mnie na rozmowę i zadał mi 2 pyt: 1) Czy potrafiłabym go okłamać? Gdy nie umiał odp (ja najwyżej wynoszę z biura długopisy bo odruchowo wkładam je do torebki) ![]() zadał 2: 2) Czy ja jestem w ciąży? ![]() .... no i sie wydało chciałam im to powiedzieć trochę póżniej .... jeszcze nie ochłonełam jak on to poznał ![]()
"Daj swojemu dziecku 2 rzeczy: korzenie i skrzydła" ![]() "Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło sie nudno, gdy umrzesz". ![]() " Żyj według życiorysu który chciałbys sobie sam napisać" ![]() W i N -córeczki mamusi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny napiszcie czy macie już takie "spuchnięte" brzuszki?
Ja miałam zawsze bardzo płaski brzuch , a teraz mimo,że to dopiero 6 t,c widocznie mi się powiększył. Trochę się tym martwię |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny, troszke sie denerwuje bo jutro wracam do pracy po praiwe dwumiesięcznej nieobecności, ciekawe jak to bedzie teraz, trzymajcie kciuki
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Przyczajenie
|
Fibian, u mnie jest identycznie. Już w 6 -7 tygodniu widać było zmianę. Byłam bardzo szczupła przed ciążą więc już na początku widziałam powiększony brzuszek. Z tego właśnie powodu byłam przekonana, że to ponownie bliźniaki. Uważałam, że trochę za szybko "rosnę". Ale już pierwsze badanie Usg pokazało, że to jeden maluch a brzuszek u jedej powiększa się w 5 miesiącu a u innej już w drugim. Różnie to bywa z tymi naszymi brzuchami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czytałam wczoraj,że brzuch może się powiększyć już na początku zwłaszcza u szczuplych kobiet (bardziej widoczne) dlatego,że rozrasta się macica. Może to też być skutkiem gorszej perystaltyki jelit. ![]() Chcicałabym jedną dziewczynkę... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.