|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: =] Dzienniczek Odchudzania->01.05.-01.07<-Dwa Miesiące Harówy !!
10dni do zdjęcia gipsu
zjadłam: kromka pełnoziarnistego z pomidorem,sałata,rzodkiew ką,szczypiorkiem warzywa z patelni-250gram dwie kawy dziewczyny czy wy jecie jakies tabsy witaminowe?
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
łee wczoraj pisałam ze juz nie bede nic jadła, a tak sie złożyło ze znajomi wyciagli mnie na małą imprezke noi było piwko i chipsy łeee,
No ale trudno dzisiaj było tak : kawka (bagatela 12 godzina, bo odsypiałam troszeczke ![]() lody (eh ci moi znajomi mnie rujnują, ale i tak ich kocham ![]() ![]() Potem obiadek, warzywa na patelnie z ryzem jakąś godzinke temu kolacyjka, 1,5 kromki chleba z jajkiem i pomidorem I na dzisiaj koniec ![]() Tym razem na pewno ![]()
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
a wiec zycze smacznego mataforko
![]() ![]() to i ja wpisze swoj jadlospis od 1 bo mi sie zaleglosci zrobily:P 1 V śniadanie: rolmops+pomidor obiad: roladka+200g fasolki szparagowej deser: pol galaretki bez cukru kolacja: jajecznica z 2 jaj 2 V śniadanie: 2 kabanoski śląskie+trójkącik light+ogórek+pol serka wiejskiego 3% obiad: potrawka z pieczarek+200g fasolki szparagowej deser: deser Figura kolacja: twarożek wiosenny 3 V śniadanie: jajecznica z 2 jaj obiad: kostka+200g fasolki szparagowej deser: pol galaretki bez cukru kolacja: pol serka wiejskiego 3%+rolmops+trojkacik light to by bylo na tyle, jesli macie jakies fajne uwagi to piszcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
piwnookaagacia-co to jest rolmops?
![]() aa juz wiem,sledz w pomidorach?
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
U mnie dziś nie najlepiej
![]() 10;00 - miseczka płatków Fitness z mlekiem 12;30 - jabłko 14;00 - zupa pomidorowa z kluskami + pierś z kurczaka i 2 kromki grahama 17;00 - Big MIlk Grr 20;30 - jajecznica z 2 jajek + 1 kromka grahama Oprócz tego 3 michałki i lizak (ahh te michałki.... ![]() A jak tobie idzie nastolatka?? Może powiesz jak maszna imie bo tak dziwnie sie pisze hihi no i 3 dzien 6W za mną , chociaż tyle dobrze :P:P
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
No to ja dzisiaj :
Sniadanie : 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego z plasterkiem sera zoltego i chudej poledwicy Obiad : pierś z kaczki (mały kawałek) + surówka z buraczków Podiweczorko-Kolacja ![]() Potem była głodna jakaś to zjadłam sobie mały talerzyk surówki z pomidora, ogórka i rzodkiewki
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
rolmops to taki zawijany sledz z ogorkiem w srodku torunskagwiazdko
![]() ![]() co do tych platkow to mysle rambo ze z umiarem nie utyjesz, ale wybieraj takie zdrowe typu otreby albo platki z otrebow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Ja napisze moj wczorajszy jadłospis, byłam u ciotki i jak zwykle niczego sobie nie odmówiłam wrr
![]() Śniadanie: 2 kromki chleba razowego z szynką i serem żółtym+ keczup 2 śniadanie: płatki cheerios z mlekiem Obiad: Ziemniaki(wrr musialam zjesc ciocia kazala ![]() w miedzyczasie jabłka, rodzynki w czekoladzie, batonik kinder bueno, paluszki Podwieczorek jogurt jogobella ok 200ml Kolacja: 2 kromki chleba z serem żółtym+poł kubka mleka z otrebami i platkami owsianymi.. Ahh nie chce nawet komentować tego dnia.. PORAŻKA a mialo być tak pieknie hehe ![]() A dzisiaj na śniadanie (9,00) zjadłam: 2 kromki chleba pełnoziarnistego i 2 jaja na miękko. Do tego herbata zielona zaraz zjem jabłko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Wczoraj na grillu się tak obżarłam, że aż wstyd się przyznać ![]() 1 biała kiełbasa + 1 kiełbaska śląska + stek + kaszanka + do tego kilka kromek chleba (białego, zwykłego) + 3 lampki wina czerwonego półsłodkiego ![]() Boję się nawet pomyśleć ile to kalorii ![]() ![]() Za to dzisiaj bede musiała znowu zakatować się ćwiczeniami, by chociaż połowę tej wczorajszej nadwyżki spalić ![]() Ponawiam pytanie,k tóre zadałam wcześniej: Czy ktoś mógłby napisać jak to z tymi węglowodanami jest ![]() ile to jest mało, a ile duzo? Czy np. 50g węglowodanów to sporo ? P S Moje śniadanie: -2 x pieczywo chrupkie WASA + pomidor + biały twarożek ze szypiorkiem ( 3 łyżki) - 1 marchewka - zielona herbata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Cześć
4.05. => 2 kromki ciemnego chleba z ogórkiem + herbata bez cukru => jabłko => 5 kawałków placka ( małe kawałki: snieckersa, makowca, jakiś z pianką i galaretką, rolady) =>kawa UWAGA: z słodzikiem! ![]() => 2 talerze zupy pomidorowej => jogobella light (ananasowy ale pyyycha! ) => 2 kromki ciemnego chleba z 40 gram serka homog.z warzywami i ogórkiem =>herbata => jogurt bacoma naturalny ********** I może sie troche z wami podziele informacjami na temat stosunku spalonych kalorii do spozytych. Wiec po pierwsze , niektóre dziewczyny robia błędy i to straszne. No oczywiscie ze schudna tak ale odbije im sie to na zdrowiu. Wiec jeśli jestescie na diecie przykładowo 1000 kcal to nie mozecie spalać 1000 kcal w tym samym dniu. Na same czynnosci życiowe, oddychanie jest potrzebne około 400 kcal wiec jak żyć?? możesz mieć problemy z metabolizmem, z cerą, włosami, będzie Ci zimno i będziesz wiecznie zmęczona nie, nie polecam .Długo tak nie pociągniecie i bedzie wilczy głód itp itd. Wiec jeśli jakaś dziewczyna jest na diecie jak ja 1200 kcal to dziennie nie powinna spalać wiecej niz połowe czyli jak ja 600 kcal. Oczywiscie lepiej jest jesc wiecej i tym samym wiecej spalać. Bo jak widze niektóre z was to jedza maluśko a ćwicza 2 godziny na dzien. O nie , tak nie mozna! I sie nie martwcie że jeśli bedziecie jadły 2000 kcal i spalały 1000 kcal to nie schudniecie! Schudniecie! Tylko ze ja wole jesc mnie i mniej ćwiczyc bo nie mam za bardzo czasu na cwiczenia. uważam, ze diety poniżej 1ooo kcal są bezsensu. a na forum widzę dużo dziewczyn, które uważają, że tysiak jest jedyny i najlepszy. chudną 1o kilo, znikają z forum, wracają grubsze o 1o kilo, chudną znów i tak w kółko raczej nikt kompetentny nie poleca tysiaka, nie na dłuższą metę. a ja nie polecam czegoś, czego sama nie uważam za słuszne inna sprawa, że każdy musi znaleźć metodę dla siebie. ale na tysiącu kalorii nie dostarczysz sobie odpowiedniej ilości witamin i innych składników odżywczych chociaż nigdy nie krytykowałam nikogo, kto zamierza odchudzać się na tysiaku. chyba, że były to 15-letnie dziewczynki ważące 47 kilo I ja osobiscie codziennie bede jeździła pół godzin na rowerze i na brzuch ćwiczenia 15 minut cos. I tymrazem nie rzucam tych słow na wode tylko taka jest prawda!! To tyle co ja mialam do powiedzenia dzisiaj. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Dzięki piwnookaagacia
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Ja to diety żadnej nie stosowałam nigdy, ani nie liczyłam kalori, poprostu mniej jadłam, ale znowu nie myślcie sobie że głodowałam czy coś, po prostu jak jestem głodna to jem, na początku było cieżko, ale teraz zjem 3-4 posiłki i jest git, noi jeszcze ograniczyłam słodycze, z tym to było baaaardzo cięzko, ale wiecie jak sobie poradziłam? No wiec ja jako nastolatka nie mam zbyt duzego budżetu, wiec motywacje mam taką, ze zamiast kilku batoników moge sobie kupic np cien do powiek, cos słodkiego mam kupić o nie szkoda kasy, wole odłozyć na bluzke
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
rambo dzisiaj policzylam ile maja tak np. moje otreby granulowane ze sliwkami(wprowadze je do dietki w sobote, wiec juz sie przygotowuje) i 1 lyzka plaska(10g) ma 23,3 czyli 23 kcal...mysle ze to nieduzo bo 4 takie lyzki+maly jogurt naaturaly i sniadanie jak z bajki...tylko jesli tak cie ciagnie do tych platkow to staraj sie jesc rano lub w poludnie a na noc wiecej bialka:P nie wiem dlaczego ale cos mi sie tak obilo o uszy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Miałam dzisiaj sentymentalny nastrój... coś mnie wzięło na wspomnienia... ehhh... jak pomyślę sobie, że jeszcze 2 lata temu próbowałam rozpaczliwie przytyć, bo wyglądałam szkieletowato- to teraz śmiać mi się chce,bo jestem na diecie ![]() ![]() ![]() *podwieczorek: - szklanka soku pomidorowego * kolacja: - 3 szt. klusek na parze (tzw. pampuchy) polane 3 łyżkami soku z malin - 1 pomarańcza - zielona herbata Poza tym pojeździłam sobie dzisiaj sporo na rowerze ![]() Kupiłam 2 topy do ćwiczeń i fitnessu... zawsze to jakaś motywacja ![]() Pozdrawiam Was wszystkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
Przypomniało mi się....
Gdzies kiedyś wyczytałam, że szklanka wody mineralnej z 2-3 łyżeczkami octu jabłkowego wypijana rano pomaga w utrzymaniu smukłej sylwetki ![]() Nie wiem jak Wy, ale ja jutro lecę do sklepu kupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
No to zjadłam dzisiaj (trochę więcej niż zazwyczaj, ale.... chyba nie aż tak dużo)
Sniadanie : 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego z twarożkiem wiejskim II śniadanie : Actimel + banan Obiad : Chude mięso z kaczki, ok. 1/2 torebki ryżu, duuuuuużo surówek Kolacja : ok. 200 do 250 gram warzyw z patelnii po chińsku ( z odrobiną keczupu dla smaczku ![]() MAM PYTANIE : CO LEPSZE NA KOLACJE : JOGURT Z MUSLI CZY WARZYWA Z PATELNII (warzywka mają o wiele mniej kalorii ![]()
![]() |
![]() |
#140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie chce was straszyc . ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
9dni do zdjecia gipsu
dzis zjadlam garsc owsianych z rodzynkami i polowa kubeczka jog nat. warzywa z patelni jogurt ze zbozem(175g 90kcal w 100g) i chyba z pol kilo salatki z knajpy(tunczyk,vinegre,ol iwki,pomidor,salata) ![]() za duzo cholera. a jesli chodzi o ten ocet-trzeba uwazac,mozna sie anemii nabawic.tak slyszalam. ha!zaraz sauna solution pojdzie w ruch ![]()
![]() |
#143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
No to ja nadrabiam zaległosci z wczoraj bo nie miałam możliwości zapisania a zjadłam (juz nie pamietam godzin)
- 9;00 - 3 plasterki białego sera + bułka grahamka + 3plasterki poledwicy 12;00 - jabłko 14;00 - pomidorowa 17;00 - cistko francuskie (grrr) 20;00 - 2 kromki grahama z białym serem i 4 dzień 6w za mną ;p;p no i wczoraj sie spooooro nachodziłam , gdyby nie to francuskie było by OK !! ![]()
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
Godziny były tak na oko ;P
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
dzien dobry witam panstwa!Jest piątek,05tego maja,minela godzina 10ta.pozostało8dni do zdjecia gipsu odchudzajacej sie torunskiej gwiazdy,która dzis zjadła:
kromkę chleba sojowego(200kcal)z musztardą i warzywami oraz wypila pierwsza dzis kawunie torunskagwiazda jest w swietnym humorze bowiem postanowila,ze dzis uraczy swoją obecnoscia pijaków w jednej z nadwislańskich knajp ![]()
![]() |
#147 |
Rozeznanie
|
To żeście mnie troszkę przestraszyły z tym octem
![]() A ja już kupiłam całą 0,5l butelke w Rossmannie ![]() ![]() Wydaje mi się jednak, że 2-3 łyżeczki do szklanki wody, to nie jest ilość zabijająca. O anemię się nie martwię- jem dużo warzyw, owoców itd... poza tym pijam magnez i Humavit Z ( na ładne paznokcie i włosy ![]() Zaraz pokręcę troche hula hop, potem 8minABS.... a wieczorkiem idę na rower ![]() Nie mam pojęcia co zjeśc dzisiaj na obiad ![]() Dajcie jakiś pomysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
Znalazłam ciekawe informacje nt. octu jabłkowego:
http://users.nethit.pl/forum/read/herbapis/2690693/ POLECAM do przeczytania ![]() Obalam mity: Ocet jabłkowy NIE ZABIJA czerwonych krwinek- wręcz przeciwnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
[quote=metafora]Witajcie
![]() Ponawiam pytanie,k tóre zadałam wcześniej: Czy ktoś mógłby napisać jak to z tymi węglowodanami jest ![]() ile to jest mało, a ile duzo? Czy np. 50g węglowodanów to sporo ? quote] czy mogłabyś sprecyzować swoje pytanie bo nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli np. czy 4g węglowodanów w 100g soku pomidorowego to dużo czy mało? Większość diet itp opiera się na ograniczaniu węglowodanów - z tego względu muszę wiedzieć jakie są wytyczne, czym się kierować - czy widząc, że coś ma załóżmy- 40g węglowodanów powinnam tego unikać? ![]() Byłabym wdzięczna również za informacje, które produkty zawierają mało węglowodanów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.