![]() |
#121 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Witam się niestety wciąż szpitalnie. Miałam dziś wyjść do domu ale wczoraj na ktg wyszły mi 3 delikatne skurcze z czego czułam tylko jeden i to nie tak jak wcześniej ale raczej jakby mały się mocno do góry wygiął. No a dziś na badaniu pani dr stwierdziła że szyjka miękawa i złożyła mi krążek pessar (czy jak to się tam pisze) więc z domu nici... jedyny pozytyw to to że szyjka się nie skraca, lekarz na usg ocenił na 33 mm. ciekawe ile teraz będą mnie trzymać... wiem że to dla bezpieczeństwa mojego i dziecka ale już mi psychika siada... wlazło mi do głowy że jako kobieta zostałam stworzona do rodzenia dzieci a nawet tego bez wspomagania nie potrafię zrobić...do tej pory wszystko było podręcznikowo a tu nagle takie atrakcje i to w zasadzie na własne życzenie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Ostatni_dzien_lata- Trzymaj sie, i domagaj sie od lekarza odpowiedzi jak dlugo beda cie trzymac. Zaopatrz sie w jakies ksiazki
![]() Dzisiaj ja tez mam wizyte u poloznej wieczorem. Spytam jej, jak tam moje wyniki krwi wyszly i dlaczego moje dziecko wbija mi piete w zebra :P Przynajmniej zadne pessary mi nie groza, bo nikt tutaj szyjki nie sprawdza, hehe. |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas podobnie. Ola we wrześniu skończy 4,5 roku. Jest bardzo samodzielna i zaradna i powiem Wam, że z takim samopoczuciem w tej ciąży nie wyobrażam sobie mieć młodszego dziecka, któremu trzeba poświęcać non stop mnóstwo uwagi. Co do wagi i wzrostu. Mam 155 cm i w tej chwili ważę 63 kg, czyli taki ze mnie pączek w maśle. ;-) Wczoraj była wizyta. Moja Haneczka waży w przybliżeniu 1,9 kg. Rozmawiałam z lekarzem o rodzaju porodu. Kazał mi przemyśleć sprawę i na następnej wizycie (11 sierpnia) zdecydować samej czy wolę sn czy cc. Takie jest moje prawo po pierwszym cc. I już sama nie wiem co jest lepsze. Całą ciążę byłam przekonana, że będzie cc, psychicznie się na to nastawiłam, a tu taka niespodzianka. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- A dziewczyny! Co do egzaminów i awansów. W tamtym roku, w sierpniu miałam egzamin na dyplomowanego. Wspominam baaaardzo miło. Dużo lepiej niż na mianowanym.
![]() |
#125 | |||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podali Ci sterydy na płucka? Jak trzeba leżeć to trzeba, domyślam się, że jest ciężko, ale dla dobra maluszka wszystko ![]() Cytat:
![]() Nie wiem co bym wybrała na Twoim miejscu, każdy rodzaj porodu ma swoje plusy i minusy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#126 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pokazałam mężowi ten sielski obrazek, bo on chciałby jeszcze chłopca ![]() Niedoczekanie, miałam w szkole w klasie koleżankę, której tata też chciał mieć synka, a po 5 dziewczynce zaprzestali z jej mama prób. Cytat:
Trzymaj się ![]()
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
Ja juz po wizycie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Powodzenia na wizytach, dajcie znać po
![]() madziek - dobrze że już wrócił. Współczuję stresów, ja też tqk na ustne reaguje ![]() blond - widziałam fotkę na fejsie, brzusio już pokaźny! ![]() leslye - to już chybq norma u mnie. Wy tak nie macie ze spaniem? Wstaje na siku, ptaszki śpiewają, jasno i oczy jak 5 złoty. juka - współczuję nocki, wiem co to.znaczy. Ja padłam po 1 a 4:15 już pobudka. ostatni dzien lata - nie myśl tak głupio ![]() ![]() maluchna - duża Haneczka! asik - moja kuzynkq chciała by dziewczynkę, a ma 3 chłopców, zaprzestali chyba starań ![]() otojestkasia - bo twardnienia ponoć nie są straszne jeśli z szyjka okej. Jak powiedziałam swojemu o twardnieniach to.zbadał - szyjka twarda, zamknięt, także nie ma się czym martwić ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba wchodzę na level żali, wybaczcie
![]() Mam problem z lewą piersią. Straszne boli. Ostatnio tak miałam-2 dni bólu i przeszło. Wczoraj już sutek zaczynał bolec i dzisiaj cała pierś. Na prawym boku nie mogę spać bo Zośka kopie i każe się przewrócić, na lewym nie mogę bo ta pierś, no a ile można na plecach. ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mozesz tak myśleć bo to nie ma sensu... i prowadzi do totalnego zniechęcenia i przerażenia. Ja tez podpadłam w takie coś gdy przez pierwsze 3msc ciąży dosłownie nie wychodziłam z łóżka. Sama sobie w mówiłam ze napewno nie dam sobie rady z dzidziutkiem jak teraz nie jestem wstanie nawet do łazienki dojść , jakoś nie umiałam sobie wytłumaczyć ze ta sytuacja jest przejściowa i to zaraz sie skończy. Ty tez trochę jeszcze poleżysz potem wyjdziesz i wszystko wróci do normy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Leslye zobaczymy jak mój synek dziś będzie ważył. A twój ile?
Poli hehe jakie zachcianki ciążowe ![]() Juka oj, pewnie dzidzia się nie tak układała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Maluchna to mamy dzieci w podobnym wieku ![]() Co do egzaminu, to też słyszałam, że mianowanie najgorsze. Kasiu super, że z dzidziusiem wszystko dobrze. Szybko masz kolejną wizytę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Szybko bo potem jedziemy na dłuższy urlop. A zreszta to powiem Ci szczerze ze jak mam wizyty co 2 tyg to jestem o wiele spokojniejsza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
29/30 tc bylo 1800 gram
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Kasiu no tak, przed urlopem trzeba wszystko dokładnie sprawdzić.
Leslye to faktycznie sporawo ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jakie macie obwody brzuszków?Ja już dobiłam do setki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Oo nawet nie wiem, muszę zmierzyć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam 90, ale w ciągu 4 tygodni przybyło mi tylko 3cm, martwię się tym rozmiarem brzuszka ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
Czy ktoś wie które butelki są lepsze tzn Philips Avent czy Chicco NaturalFeeling? Czy znacie moze coś jeszcze lepszego ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Ja używałam Tommy tippee . Czy jakoś tak. Ale tylko do zrobienia herbatki. Bo tak, to karmiłam piersią.
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
U mnie Tommy tippe sa ulubione do dziś. Sprawdziły sie i do mleka i do herbaty. Avent tez były ok.
![]() ![]() |
![]() |
#143 | ||||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Czekam na resztę fotek, na razie tylko tą jedną widziałam ![]() mówiłam, że mój duży jest już ![]() oby po porodzie szybko zniknął ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wolę nie mierzyć, ale 100 na pewno jest ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie. Mały się odkręcił i leży glowkowo 😃 co mnie mega cieszy.
Miałam też bedanie na samolocie. Ech... Nie lubię tego. Ale sprawdzał szyjkę. Na szczęście wszystko dobrze. Na USG też wszystko dobrze. Tylko waży więcej niż Maja. Bo ma 1570g ( w 29 tyg). Mam nadzieję, że nie będzie jakiś duży. W domu porównam, czy jest tylko grubszy od Mai czy i większy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Wtajemniczenie
|
ostatni_dzien_lata - jak się tak leży, to bardzo łatwo można sobie powkręcać sobie różne jazdy... Ale głowa do góry - na pewno wszystko będzie dobrze, dasz radę! I Maluszek też
![]() ![]() Gratuluję udanych wizyt Dziewczyny!! ![]() Co do butelek - ja mam Lovi i Canpol - obie dostałam (od położnej i na warsztatach) i na razie więcej nie kupuję. Ze smoczków też mam dwa - Lovi i Nuk. Aczkolwiek smoczków to w ogóle wolałabym uniknąć...zobaczymy, czy się uda. W ogóle dziś zabrałam się za "ewidencjonowanie" całego tego dziecięcego majdanu. Póki co spisałam i policzyłam wszystko to, co mamy nowe. Od jutra po jednym pudle używanych rzeczy od koleżanek - a mam tego trzy pudła! Muszę to zrobić, bo w sumie nie ogarniam co i ile tego jest i ewentualnie co trzeba dokupić. Póki co patrzyłam tylko tak z grubsza, ale uznałam, że już najwyższa pora sprawdzić to dokładniej ![]() Właśnie wyczytałam na fejsie, że Filip Chajzer będzie miał syna. I planuje nazwać go tak jak ja swojego - Jerzy! Hmmm..."odgapiacz" jeden :p ![]()
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2017-07-05 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Konto usunięte
|
Ale nastukałyście!
Zaraz poczytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
O losie, nadrabiałam Was ze 3 dni! A podobno tak się wleczemy z pisaniem
![]() Ostatni dzien lata w ktorym szpitalu lezysz? Skup się w koncu na odpoczywaniu i wyluzuj! ![]() ![]() ![]() U mnie nic ciekawego. Czekam na sobotę. Najpierw piknik radcow prawnych, a potem spróbuję pojsc na koncert ![]() Zamowiłam karuzelę. Upatrzyłam tez sobie torbę i buty z venezi, ale szkoda mi kasy, którą mogłabym wydac na dziecko ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#148 |
Zakorzenienie
|
Madziek ja kupiłam jeden smoczek dla Mai, a ona od razu nim płynęła hehe. I dzięki temu nie dawałam jej smoczka. Teraz nawet nie kupujemy . Jak coś to mąż skoczy i dokupi. Ale wolałabym też nie. Mój teść to Jerzy
![]() Schmetterling a cóż to za impreza? Lilka mam to samo ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ale od kuchni strony to bardzo przyjemna impreza, obiad ciasto i do domu ![]() Jednak zmywać mi było ciężko, nie mogę za długo stać. Edytowane przez 193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 Czas edycji: 2017-07-05 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Oj.... To niezbyt miła impreza.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.