Sierpniówki 2017 cz.5 - porodówka - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-07-08, 10:57   #121
crescent
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniówki 2017 cz.5 - porodówka

Dzis chyba taki dzien marudny...
Maz zrobil sniadanie zjadlam i wrocilam do lozka..chcialam poczytac a nie umiem sie skupic..
Chce dzis babke upiec chociaz bo dawno nic nie pieklam
Na obiad ryba to raz dwa pojdzie..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-07-08, 12:31   #122
itakasia
Zakorzenienie

witam
pogoda fajna, nie za gorąco, ale przyjemnie
Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Podziwiam, ja juz nawet do koleżanki na drugi koniec miasta nie mam sił się zebrac😂
właśnie wczoraj dostałam kolejne zaproszenie na 24 lipca, 2h drogi z zapewnionym transportem, jak u gina 20 lipca będzie ok to pojadę
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Tez jestem ciekawa czego sie zdazyla tam nauczyc myslimy intensywnie nad zajeciami od jesieni dla malego i malej

Ktg dzisiaj duzo lepsze, bez spadkow tetna. Wiciu zdecydowanie nie lubi ktg, tak szalal ze myslalam, ze wyskoczy bokiem

ItaKasia jak pralke wzielas?
1. najważniejsze, ze ktg super
2.dzieci tańczyły dwa krótkie układy w grupach, jak na 1 tydzień nauki to super im to wyszło
3. pralka bez fajerwerków, ale ma wszystko czego chciałam, 8kg wsadu, 1400 obrotów, program dla dziec/antyalergiczny, łatwe prasowanie, dodatkowe płukanie, Amica
Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Hej, hej.

To już sobie leżę podpięta pod ktg... właśnie przynieśli obiad i będę jadla zimny bo jeszcze z 40 minut badania - ot logika

Przyjęcie na oddział trwało jedynie 1.5 h... masakra 😂😂😂

Później jak mnie odepną to ponadrabiam
powodzenia, oby czas ci szybko zleciał
Cytat:
Napisane przez cesarskie cięcie Pokaż wiadomość
Wszystkie dzieci, jakie znam, które mają dużo rodzeństwa, są bardzo z tego powodu szczęśliwe Ja nie mam warunków mieszkaniowych niestety na takie ekscesy Macie pewnie mnóstwo przygód z tą swoją gromadką

Oj, rozumiem Cię z tą imprezą... Moja przyjaciółka ma wesele 14 lipca w sopocie. Mój kumpel - 22 lipca na Podlasiu. Obydwie lokalizacje kuszą strasznie do odwiedzin, imprezy zapowiadają się przednie, a ja nie czuję się na siłach uczestniczyć A też chętnie bym się zresetowała ostro
możemy nazwać to przygodami
a z imprezami, eh, no właśnie....
Cytat:
Napisane przez Hanala Pokaż wiadomość
Dziewczyny wracam z wizyty, szyjka sie wydluzyla do 3,59cm !!! Hania wielka, strasznie urosła! 2208g
Luteina dalej ma byc brana, ale generalnie moge wracac powoli do normalnego trybu zycia! Tak sie cieszę, ze az mi sie plakac chce!!!!
cudne wieści!!!!
Cytat:
Napisane przez diablica80 Pokaż wiadomość
Próbowałam zagadać przy śniadaniu... ciężki przypadek

Patrzajcie jakie jedzonko w szpitalu jest Załącznik 7140386
rewelacja, nigdy nie doświadczyłam takiego jedzonka w szpitalu, choć wędlina nie w moim stylu
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Mnie sie dzisiaj tak nic nie chce, jeszcze wyszla do ogrodka i mnie napadly gryzace mrówki za chwile reke wsadzilam w pokrzywe, bo chcialm ja wyciac.
Zampwilam sobie jakies ksiazki do czytania i nie moge sie skupic na zadnej. Drazni mnie nawet jak dzieciaki z ksiazkami przychodza.
Najchetniej bym przespala dzien, ale z drugiej strony nie zasne

Co do porodu to sie mi nie spieszy, wiem jak to cholernie boli, wiem ze nie am szans na na nieczulenie, nie kreci mnie to.
Moglabym to przespac zdecydowanie
ja ostatnio tez co robię to jakaś wtopa, albo mi wszystko spada, albo psuje, tż mówi, że woli jak siedzę i nic nie robię, chociaż krzywdy sobie nie zrobię

dziś najmłodsza jedzie na kilka dni do babci jutro mamy całą niedzielę dla siebie
w poniedziałek tż ma urodziny i muszę coś wymyślić do jedzonka, prezent już był

tyle czasu prosiłam mojego tż bez skutku, a od momentu jak wam napisałam, że sam zrobił listę to codziennie zasuwa, wczoraj skończył w pralni kilka pierdół, dla mnie ważnych i sam! z własnej inicjatywy! kupił regał na środki czystości, zawołał mnie dopiero jak wszystko zrobił i sprzątnął na błysk, aż mnie zamurowało dziś zaczął ogarniać sypialnię, poprawił szufladę, bo się nie otwierała od roku i zapowiedział, że dziś zacznie malować bo chcemy ją odświeżyć
zostanie mu tylko malowanie wiatrołapu i schowanie w ścianie kabla tv w salonie - czyli 2 rzeczy o które proszę od lat i udało mi się przy okazji przygotowań do narodzin synka wynegocjować później może wracać do swojego kochanego ogrodu
Stary 2017-07-08, 12:41   #123
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość

tyle czasu prosiłam mojego tż bez skutku, a od momentu jak wam napisałam, że sam zrobił listę to codziennie zasuwa, wczoraj skończył w pralni kilka pierdół, dla mnie ważnych i sam! z własnej inicjatywy! kupił regał na środki czystości, zawołał mnie dopiero jak wszystko zrobił i sprzątnął na błysk, aż mnie zamurowało dziś zaczął ogarniać sypialnię, poprawił szufladę, bo się nie otwierała od roku i zapowiedział, że dziś zacznie malować bo chcemy ją odświeżyć
zostanie mu tylko malowanie wiatrołapu i schowanie w ścianie kabla tv w salonie - czyli 2 rzeczy o które proszę od lat i udało mi się przy okazji przygotowań do narodzin synka wynegocjować później może wracać do swojego kochanego ogrodu
męża ogarnęło wicie gniazda? super ze wszystko zrobi
moj mi ostatnio lozeczko skladal po 22
Stary 2017-07-08, 12:53   #124
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Witam się w ten pochmurny dzień, jak ja nienawidzę takiej pogody

Cytat:
Napisane przez Serenely Pokaż wiadomość
Bry.

Wczoraj bardzo słaby dzień miałam, byłam nie do życia, brak sił na cokolwiek, jeszcze po południu żołądek mnie coś pobolewał jakbym coś zjadła. Powietrze wisiało, bo niby na deszcz się zbierało, a straszna duchota była. Jak stopy mi już dochodziły do normy, to wczoraj znowu masakra.

Dziś się wyspałam, czuję się o niebo lepiej. W nocy padało. Mam zamiar poukładać ciuchy w szafach w końcu, bo na razie z praniem stopuję, muszę w końcu kliknąć ten cholerny koszyk u Hubiego, bo zdążę urodzić zanim mi pieluszki i reszta przydasi dla dziecka przyjdzie, hehe. Wózek już przytahany do góry, bardzo mi się podoba i chyba sama lepszego bym nie kupiła (mamy pożyczony od siostry męża). Już tapicerka (wszelkie wkłady) w praniu, więc będzie gotowe na małą. Może męża w końcu zmotywuję, żeby łóżeczko złożył.

A tak to coraz bardziej mniej przeraża ból porodowy. Może dlatego, że w poniedziałek doktor mnie poczęstował na samolocie tzw. aperitifem i uświadomiłam sobie, że to NAPRAWDĘ BĘDZIE MOCNO bolało. Ja już ból pooperacyjny na jamie brzusznej dobrze znam i dlatego m.in. nie chcę mieć CC, ale nie wiem czy SN będzie lepsze pod tym względem.
Ja wszystko już mam kupione, zapierdzielam tylko z praniem I nie wiem, kiedy skończę, bo okazuje się, że dużo tego wszystkiego jest... A jeszcze rodzice TŻ przyjeżdżają na weekend. Lubię ich bardzo, ale śpieszy mi się już do ogarniania mieszkania i jeden weekend w plecy, kiedy jestem jeszcze w miarę sprawna, wydaje mi się wiecznością...

A co chodzi z tym aperitifem? To jakaś mini-dawka oksytocyny? Mnie tylko CC przeraża i komplikacje okołoporodowe przy SN - myślę, że bezawaryjne SN jakoś łyknę Przetrwałam akcje kręgosłupowo-dyskowe, przetrwam i to.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
Ale Wam zazdroszczę Mojego TŻ wczoraj przez cały dzień musiałam mobilizować, żeby ruszył się sprzed kompa i przyniósł paczkę z Ochrony na dole, a to przez niego nie mogłam jej odebrać osobiście, bo przez przypadek wziął mój telefon do pracy i nie mogłam się skomunikować z kurierem O posprzątanie balkonu proszę go już drugi miesiąc i za każdym razem obiecuje, że zrobi to za tydzień. Szlag mnie powoli trafia, mam poczucie zerowego wsparcia w zakresie przygotowawczo-organizacyjnym. W zeszłym miesiącu miał wypowiedzieć umowę dostawcy Internetu (bo na skutek jego błędu płacimy dwóm jednocześnie) i też nie zrobił tego do tej pory. Czasami mam ochotę go posiekać na kebaba

Cytat:
E tam, poza ta 'wędlina' to bym zjadla, jestem tak glodnaaaa!

Ja też bym pożarła z marszu, ale bez wędliny Mnie jednak żadne wędliny sklepowe nie przekonują, chyba że takie mocno suszone. Swojska kiełbaska czy baleronik to oczywiście co innego Chociaż gdybym wygłodniała mocno w tym szpitalu, to kto wie
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 12:57   #125
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
chyba tak, instynkt mu się załączył

wysterylizowaliśmy naszą kotkę, tż ją przywiózł właśnie, dzielna maleńka
jutro ostatnie 2 kotki wędrują do swoich domów a my zostawiamy sobie jednego łobuza
zrobiłam dziś chilli con carne, sałatkę z selera naciowego, na szczęście obiad mam, powiedziałam, że dopóki nie zjemy wczorajszej pomidorowej i pizzy, którą robiłam to nie dostanie nic innego

jutro u nas jarmark śniadaniowy na Starówce i mam nadzieję, że tam zaliczymy obiadek, ma być spory wybór jedzonka śniadaniowo-obiadowego
Stary 2017-07-08, 13:22   #126
Hanala
Zadomowienie

No dobra Dziewczyny, podziele sie moja historyjką, bo tak mi piszecie, ze cudowne wiesci..
Po 3 w nocy obudziły mnie skurcze, wzielam od razu no spe 80, zaczelam mierzyc a tam co 3-7 minut :/ odczekalam do 5:30 ale nie ustepowalo, wzielam druga no spe, ale niestety nic, wiec zebralam sie na ip. Przyjeli mnie z marszu, w badaniu wody, szyjka ok, dostalam scopolanx2 ale na 2h ktg kurcze 3-6minut, z natezeniem do 60. Odnotowali kilka deceleracji późnych i z tego względu przyjelo na oddzial. Leze od 9 na porodowce, dostalam zastrzyk na płucka domiesniowo i strzykawka rozkurczowe, dopiero jak wlaczyli tractocile kroplowka to zaczely zwalniac i ustepowac skurcze mala sobie radzi, nie ma tych deceleracji. Trzymali mnie do tej pory na czczo bo nie wiadomo bylo co bedzie. Teraz dopiero dostałam obiadek. Caly czas jestem pod ktg i pod kroplowka. Wzieli krew na badania.
Trzymajcie kciuki

Hanala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 13:38   #127
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja wszystko już mam kupione, zapierdzielam tylko z praniem I nie wiem, kiedy skończę, bo okazuje się, że dużo tego wszystkiego jest... A jeszcze rodzice TŻ przyjeżdżają na weekend. Lubię ich bardzo, ale śpieszy mi się już do ogarniania mieszkania i jeden weekend w plecy, kiedy jestem jeszcze w miarę sprawna, wydaje mi się wiecznością...

A co chodzi z tym aperitifem? To jakaś mini-dawka oksytocyny? Mnie tylko CC przeraża i komplikacje okołoporodowe przy SN - myślę, że bezawaryjne SN jakoś łyknę Przetrwałam akcje kręgosłupowo-dyskowe, przetrwam i to.

Ale Wam zazdroszczę Mojego TŻ wczoraj przez cały dzień musiałam mobilizować, żeby ruszył się sprzed kompa i przyniósł paczkę z Ochrony na dole, a to przez niego nie mogłam jej odebrać osobiście, bo przez przypadek wziął mój telefon do pracy i nie mogłam się skomunikować z kurierem O posprzątanie balkonu proszę go już drugi miesiąc i za każdym razem obiecuje, że zrobi to za tydzień. Szlag mnie powoli trafia, mam poczucie zerowego wsparcia w zakresie przygotowawczo-organizacyjnym. W zeszłym miesiącu miał wypowiedzieć umowę dostawcy Internetu (bo na skutek jego błędu płacimy dwóm jednocześnie) i też nie zrobił tego do tej pory. Czasami mam ochotę go posiekać na kebaba
kochana rozumiem nerwa na tż, ja już poddałam się z wypraszaniem kilku rzeczy w domu, tak naprawdę to pralnia i kabel od tv powinien być zrobiony od razu, czyli jakieś 2-3 lata temu, i teraz nie nawarstwiłyby mu się prace w domu, ale i tak cieszę się, że teraz się wziął za wszystko
z porodem mam tak samo, oby obyło się bez komplikacji okołoporodowych a wszystko zniosę
Cytat:
No dobra Dziewczyny, podziele sie moja historyjką, bo tak mi piszecie, ze cudowne wiesci..
Po 3 w nocy obudziły mnie skurcze, wzielam od razu no spe 80, zaczelam mierzyc a tam co 3-7 minut :/ odczekalam do 5:30 ale nie ustepowalo, wzielam druga no spe, ale niestety nic, wiec zebralam sie na ip. Przyjeli mnie z marszu, w badaniu wody, szyjka ok, dostalam scopolanx2 ale na 2h ktg kurcze 3-6minut, z natezeniem do 60. Odnotowali kilka deceleracji późnych i z tego względu przyjelo na oddzial. Leze od 9 na porodowce, dostalam zastrzyk na płucka domiesniowo i strzykawka rozkurczowe, dopiero jak wlaczyli tractocile kroplowka to zaczely zwalniac i ustepowac skurcze mala sobie radzi, nie ma tych deceleracji. Trzymali mnie do tej pory na czczo bo nie wiadomo bylo co bedzie. Teraz dopiero dostałam obiadek. Caly czas jestem pod ktg i pod kroplowka. Wzieli krew na badania.
Trzymajcie kciuki
ojoj, dobrze, że już sytuacja opanowana mam nadzieję, że Hania posiedzi u mamy jeszcze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-08, 13:55   #128
cesarskie cięcie
Rozeznanie

Cytat:
kochana rozumiem nerwa na tż, ja już poddałam się z wypraszaniem kilku rzeczy w domu, tak naprawdę to pralnia i kabel od tv powinien być zrobiony od razu, czyli jakieś 2-3 lata temu, i teraz nie nawarstwiłyby mu się prace w domu, ale i tak cieszę się, że teraz się wziął za wszystko
z porodem mam tak samo, oby obyło się bez komplikacji okołoporodowych a wszystko zniosę

ojoj, dobrze, że już sytuacja opanowana mam nadzieję, że Hania posiedzi u mamy jeszcze
Pocieszasz mnie, bo przez chwilę myślałam, że tylko z mojego TŻ jest taki prokrastynator. Najlepsze jest to, że traktuje termin porodu jak wyrocznię Słyszę ciągle: "No przecież do 12-go sierpnia jest jeszcze mnóstwo czasu"
cesarskie cięcie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 13:57   #129
diablica80
Zakorzenienie

Cytat:
Najlepsze jest to, że traktuje termin porodu jak wyrocznię Słyszę ciągle: "No przecież do 12-go sierpnia jest jeszcze mnóstwo czasu"
niezły jest

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
diablica80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 14:03   #130
Lalalandia
Rozeznanie

Cytat:
Trzymajcie kciuki

jejku kciuki kochana zeby skurcze nie wrocily najwazniejsze ze dostalas zastrzyki na plucka..
Lalalandia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 14:12   #131
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Pocieszasz mnie, bo przez chwilę myślałam, że tylko z mojego TŻ jest taki prokrastynator. Najlepsze jest to, że traktuje termin porodu jak wyrocznię Słyszę ciągle: "No przecież do 12-go sierpnia jest jeszcze mnóstwo czasu"
mojemu jakis czas temu uswiadomilam kiedy bede donoszona i mega go to zdziwilo ze jak to tak...to porod nie jest dokladnie w ten dzien ktory jest terminem?

a mnie kuchnia ogarnieta, babka w piekarniku i jakos mi tak lepiej...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-08, 14:18   #132
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lalalandia Pokaż wiadomość
jejku kciuki kochana zeby skurcze nie wrocily najwazniejsze ze dostalas zastrzyki na plucka..
Lalalandia, w ogole wszyscy sa przemili i opieka super, jedzenie bardzo smaczne, przynajmniej moje cukrzycowe. Panie wszystko tłumaczą i wysluchuja.

Cytat:
mojemu jakis czas temu uswiadomilam kiedy bede donoszona i mega go to zdziwilo ze jak to tak...to porod nie jest dokladnie w ten dzien ktory jest terminem?

a mnie kuchnia ogarnieta, babka w piekarniku i jakos mi tak lepiej...
... facetyyyy rozumiem ze godzine tez masz wyznaczona??

Stary 2017-07-08, 14:22   #133
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
Lalalandia, w ogole wszyscy sa przemili i opieka super, jedzenie bardzo smaczne, przynajmniej moje cukrzycowe. Panie wszystko tłumaczą i wysluchuja.

... facetyyyy rozumiem ze godzine tez masz wyznaczona??

hehe musze go spytac jaka godzine planowal? moze po pracy zeby urlopu nie musial on wraca, jemy obiad, chwila odpoczynku i do polnocy jest juz po wszystkim i na nastepny dzien tez nie trzeba urlopu

Kochana ustabilizowane juz tak?
Stary 2017-07-08, 14:36   #134
MademoiselleB
Raczkowanie

Cytat:
Trzymajcie kciuki

trzymam mocno kciuki za Was dziewczyny
MademoiselleB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 14:53   #135
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
hehe musze go spytac jaka godzine planowal? moze po pracy zeby urlopu nie musial on wraca, jemy obiad, chwila odpoczynku i do polnocy jest juz po wszystkim i na nastepny dzien tez nie trzeba urlopu

Kochana ustabilizowane juz tak?
No jeszcze nie jednak, juz mieli dac mi troche przerwy od ktg, ale niestety znow na deceleracja. Zaczelam niedawno druga kroplowke. Ona pomaga, skurcze sa duzo rzadsze, a jednak kluska nie do konca sobie z nimi radzi.
Cytat:
Napisane przez MademoiselleB Pokaż wiadomość
trzymam mocno kciuki za Was dziewczyny
Dziękuję

W ogole jest u jednej Pani maz od samego rana i wyobrazcie sobie ze moze ze trzy zdania ze soba zamienili... masakra!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-08, 14:54   #136
magia_to_ja
Madi

Witam się i ja w nowym wątku

Martulka super robota ten nowy wątek brawośki

Byłam zaginiona przez kilka dni miałam coś w rodzaju jak pisałam wirusa bądź migreny, stwierdzam, że to ma konkretny związek z wstępującą pełnią

Mam dzisiaj jakiś dziwaczny dzień, kto w ciąży nie był, nie doświadczył mianowicie mam masłowy dzień, zachwycona od dwóch dni mogłabym jeść tylko i wyłącznie bułki z masłem, takim prawdziwym ze śmietanki i przepijać mlekiem/ i lub maślanką

magia_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 15:02   #137
crescent
Zakorzenienie

Cytat:
No jeszcze nie jednak, juz mieli dac mi troche przerwy od ktg, ale niestety znow na deceleracja. Zaczelam niedawno druga kroplowke. Ona pomaga, skurcze sa duzo rzadsze, a jednak kluska nie do konca sobie z nimi radzi.

Dziękuję

W ogole jest u jednej Pani maz od samego rana i wyobrazcie sobie ze moze ze trzy zdania ze soba zamienili... masakra!

mocno trzymam kciuki za stabilizacje

Cytat:
Napisane przez magia_to_ja Pokaż wiadomość

Mam dzisiaj jakiś dziwaczny dzień, kto w ciąży nie był, nie doświadczył mianowicie mam masłowy dzień, zachwycona od dwóch dni mogłabym jeść tylko i wyłącznie bułki z masłem, takim prawdziwym ze śmietanki i przepijać mlekiem/ i lub maślanką
ja tak mialam w pierwszym trymestrze swiezy chleb z maslem, ale tylko zwykly chleb, ktorego normalnie nie jadam
Stary 2017-07-08, 15:38   #138
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
Witam się i ja w nowym wątku

Martulka super robota ten nowy wątek brawośki

Byłam zaginiona przez kilka dni miałam coś w rodzaju jak pisałam wirusa bądź migreny, stwierdzam, że to ma konkretny związek z wstępującą pełnią

Dobrze ze łyżką nie wyjadasz

Stary 2017-07-08, 16:02   #139
Nextime1711
Raczkowanie

Cytat:
Trzymajcie kciuki

Trzymam kciuki za Ciebie i za Hanie✊✊✊ Żeby wszystko się uregulowalo😘

Nextime1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-08, 16:07   #140
itakasia
Zakorzenienie

Dziewczyny mam pytanie o wiatrołap/przedpokój. Jak macie wykończony? My do tej pory mieliśmy białą farbę, którą trzeba było co roku odświeżać a i tak ciągle się brudzi. Teraz chcę coś innego. Myślałam o farbie dekoracyjnej Jagger Sahara lub Alpina np Crystal lub Lasur Effect. Co macie u siebie co się sprawdziło i jest łatwe w utrzymaniu czystości, dobrze zmywalne?
Stary 2017-07-08, 16:21   #141
a_nn_a_
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie o wiatrołap/przedpokój. Jak macie wykończony? My do tej pory mieliśmy białą farbę, którą trzeba było co roku odświeżać a i tak ciągle się brudzi. Teraz chcę coś innego. Myślałam o farbie dekoracyjnej Jagger Sahara lub Alpina np Crystal lub Lasur Effect. Co macie u siebie co się sprawdziło i jest łatwe w utrzymaniu czystości, dobrze zmywalne?
Ja mam podobne bo na szaro pomalowane farbą zmywalną, łatwo się domywa, ale faktycznie nie jest to łatwe w utrzymaniu😑

a_nn_a_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-08, 16:55   #142
magia_to_ja
Madi

Cytat:
Dobrze ze łyżką nie wyjadasz

staram się być łaskawa dla moich napływających na wagę wciąż dodatkowych kg

Hanalka kciukasy i ode mnie aby stabilizacja nastała i aby wypisali do domu Ciebie jak najszybciej

Cytat:
mocno trzymam kciuki za stabilizacje

ja tak mialam w pierwszym trymestrze swiezy chleb z maslem, ale tylko zwykly chleb, ktorego normalnie nie jadam
tak mi się przypomina teraz pierwszy trymestr, zachcianki i smaczki chleb też pochłonę, ale bułeczki lepsze
poza tym najważniejsze, aby masełko było

itakasia- ja mam hiszpański temperament i nasz wiatrołap ma kolor różowe flamenco dulux

Edytowane przez magia_to_ja
Czas edycji: 2017-07-08 o 17:00
Stary 2017-07-08, 17:08   #143
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
staram się być łaskawa dla moich napływających na wagę wciąż dodatkowych kg

Hanalka kciukasy i ode mnie aby stabilizacja nastała i aby wypisali do domu Ciebie jak najszybciej

tak mi się przypomina teraz pierwszy trymestr, zachcianki i smaczki chleb też pochłonę, ale bułeczki lepsze
poza tym najważniejsze, aby masełko było

itakasia- ja mam hiszpański temperament i nasz wiatrołap ma kolor różowe flamenco dulux
No ale kiedy jak nie w ciąży?

Dzieki kochana, jasne ze wolalabym byc w domku, ale jak słyszę te spadki tetna, to wcale mi sie nie spieszy.

REKLAMA
Stary 2017-07-08, 17:27   #144
magia_to_ja
Madi

Cytat:
No ale kiedy jak nie w ciąży?

Dzieki kochana, jasne ze wolalabym byc w domku, ale jak słyszę te spadki tetna, to wcale mi sie nie spieszy.

W takim razie niech tętno się ładnie wyrówna

Ja tam nie uważam, że mogę sobie tak przytyć teraz nawet w ciąży, bo każdy kg zauważam i wiem, że będę musiała później walczyć o zbicie wagi, podnosi mnie trochę na duchu to, że wiele dziewczyn w moim otoczeniu mówi, że mam śliczny taki okrągły brzuszek i że nawet poza tym nie przytyłam, hehehe, ale 15 cm w biodrach to chyba ja tylko widzę na metrze, kiedy się mierzę ?

Stary 2017-07-08, 17:31   #145
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
W takim razie niech tętno się ładnie wyrówna

Ja tam nie uważam, że mogę sobie tak przytyć teraz nawet w ciąży, bo każdy kg zauważam i wiem, że będę musiała później walczyć o zbicie wagi, podnosi mnie trochę na duchu to, że wiele dziewczyn w moim otoczeniu mówi, że mam śliczny taki okrągły brzuszek i że nawet poza tym nie przytyłam, hehehe, ale 15 cm w biodrach to chyba ja tylko widzę na metrze, kiedy się mierzę ?
Mi sie tez dupsko rozlalo, nie martw sie

Spacerki, kp a po jakimś czasie moze troche cwiczen i bedzie dobrze.

Wlasnie zaliczylysmy spadek tetna do 60..

Stary 2017-07-08, 17:36   #146
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a_nn_a_ Pokaż wiadomość
Ja mam podobne bo na szaro pomalowane farbą zmywalną, łatwo się domywa, ale faktycznie nie jest to łatwe w utrzymaniu😑
nasz wiatrołap raczej mały i nie chcę ciemnego koloru a szary mi się podoba i pasuje nam, zwykła farba ciągle się brudzi i to widać bardzo, myślę właśnie nad jakąś farbą dekoracyjną, ale sama już nie wiem
Cytat:

ja miałam fazę na fuksje, mam u 2 dziewczyn po 1 ścianie nawet ale już mi przechodzi o zimą planujemy malowanie jak synek dostanie swój pokój i wtedy dziewczynom odświeżę na jasno
a ile przytyłaś, że się martwisz? może ja też powinnam ?
Stary 2017-07-08, 17:46   #147
magia_to_ja
Madi

Cytat:
nasz wiatrołap raczej mały i nie chcę ciemnego koloru a szary mi się podoba i pasuje nam, zwykła farba ciągle się brudzi i to widać bardzo, myślę właśnie nad jakąś farbą dekoracyjną, ale sama już nie wiem

ja miałam fazę na fuksje, mam u 2 dziewczyn po 1 ścianie nawet ale już mi przechodzi o zimą planujemy malowanie jak synek dostanie swój pokój i wtedy dziewczynom odświeżę na jasno
a ile przytyłaś, że się martwisz? może ja też powinnam ?
raz się martwię i się pilnuję a innym razem zjadam masło hehehe nie wiem czy tak strasznie się martwię, ale staram się pilnować, nie przeginać z objadaniem się mam około 16 kg na plusie

REKLAMA
Stary 2017-07-08, 17:54   #148
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:

Wlasnie zaliczylysmy spadek tetna do 60..
trzymam kciuki, niech się Hania trzyma, kruszynka
Cytat:
raz się martwię i się pilnuję a innym razem zjadam masło hehehe nie wiem czy tak strasznie się martwię, ale staram się pilnować, nie przeginać z objadaniem się mam około 16 kg na plusie
ja mam 14kg, pozwalam sobie jeszcze 3 bo to mój standard 15-17, najbardziej przytyły mi uda i dupsko, śmieję się, że mam solidne rusztowanie dla całej konstrukcji
Stary 2017-07-08, 17:56   #149
Hanala
Zadomowienie

Cytat:
No i pewnie na tych 15kg zostanie, a polowa zejdzie przy porodzie i w szpitalu przeciez 15 to standard

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

16 oczywiście chcialam napisac

Stary 2017-07-08, 18:14   #150
magia_to_ja
Madi

No u mnie też głownie dupencja i uda a tak poza tym to po całości mi się podzieliły te kg

Nareszcie deszcz się rozpadał i przynosi orzeźwiające powietrze, siedzę już pół dnia na internetach i aktualizuję moją playliste o nowe perełki Bruno Marsa a wy czego tam słuchacie ostatnio?

Edytowane przez magia_to_ja
Czas edycji: 2017-07-08 o 18:16
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości