|
|
#121 |
|
królikoholiczka
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Mam ochotę na mcflury. Będę szła po siostrzenice to zajde do maka chyba
|
|
#122 |
|
Rozeznanie
|
Chilli to maść pośladkowa tak się nazywa, jest robiona w aptece na receptę, jak coś się dzieje z pupcią pediatra powinen przepisać, zresztą położna też powinna wiedzieć o co chodzi. Mi załatwia ją znajoma bo nasza pediatra nie bardzo chce nam ją przepisywać profilaktycznie
. Ale moja obecna położna mówiła że jak coś to nie ma problemu załatwi receptę A zaufaj to najlepszy specyfik jaki używałam, już po paru godzinach jest ogromna poprawa. Jeszcze bepanthen nas ratował w kryzysowych sytuacjach jak maści zabrakło, ale on jest dosyć drogi, a pośladkowa parę złoty, jest niby doczepiona karteczka do pudełeczka że maść ważna 7 dni ale to mit, nawet położna tak mówiła, u mnie leży tygodniami w lodówce i nic się nie dzieje. A w ogóle mam takiego nerwa dzisiaj że najchętniej wszystkich bym rozstrzelała, a męża w pierwszej kolejnośćci. Wkurza mnie w nim dziś wszystko, chociaż tak naprawdę nic złego nie robi I jeszcze mała jakoś słabo się rusza i wkręcam sobie że coś nie tak. A jak wasze dzieciaczki teraz na chwilę przed finiszem? Uspokoiły się trochę i dalej ruchliwe? |
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
DEVILEK trzymam kciuki by balonik szybko zadziałał! Będzie dobrze!
|
#124 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#125 |
|
Wtajemniczenie
|
Electric, śliczny brzuszek
jak dla mnie nieduży bo porównuje do mojego wielkoluda i hmmm zdecydowanie jesteś w tyle Mój brzuch zdecydowanie znalazłby się na podium tego wątku ![]() Poprostu, dobrze ze się odezwałas i ze jeszcze w dwupaku bo tak się zastanawiałam... No ciekawe co ten pan tata wymyślił.. może spinnera młodemu przyniesie, to teraz takie na czasie niech siedzi jak najdłużej ![]() Mini, jesteś! Już myślałam ze mnie wykiwalas!!!! hahah lez, lez, ja tez leżę ale ciężko tak nic nie robić...Dziedzic mój cały dzień był taki cichy i nieśmiały a teraz robiłam mamie paznokcie i dostał jakiegoś szału i skacze już godzinę i wszystko booooooli mnie! Chyba jutro skręcimy w końcu to łóżeczko.... ![]() Chilli, mam nadzieje ze nocka będzie spokojna!!! Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#126 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym watku😊 tutaj mam zamiar urodzic😅 zaraz biorę się za nadrobienie co tam naskrobalyscie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#127 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mój maluch aktywny jak zwykle, jak się mało rusza to ja świruję bo zdarzyło mu się to może ze dwa razy a tak to wypycha wszystkie kończyny, gmera łapkami albo się przewraca czasem mam wrażenie że szpagat robi. Generalnie brak miejsca zupełnie mu nie przeszkadza, tylko zamiast kopać to się rozpychaaa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#128 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#129 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Ja tak samo! ![]() Poprostu nie przejmuj sie panem palantem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Mój tez sie rozpycha we wszystkie strony, nie jest to komfortowe a z pełnym żołądkiem to juz wgl Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#130 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakim mlekiem w ogóle karmicie? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie przejmuj się dziadem Cytat:
No ale w razie problemów to on jest tym opanowanym, więc mam nadzieję, że jakoś to będzie.... Cytat:
Masz doświadczenie z balonikami, będzie dobrze ![]() Ja machnęłam tartkę
Edytowane przez calineczka3 Czas edycji: 2017-07-09 o 22:07 |
|||||
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku!
Devilek- mega kciuki dla Ciebie 🏻Zasłużyłaś na poród SN i tego Ci życzę ![]() Morelle- myśle , ze Pestka lubi być kołysana. Ja miałam taki bujaczek który był prawie na płasko i wkładałam tam starszaka jak już padalam na twarz. Mam nadzieje , ze jak załatwisz doradczynię od laktacji to coś zaradzi dla Was 🏻Brawa za szybkie zrzucanie wagi 🏻![]() Chilli - super , ze położna przyjechała i pomogła , musi być fajna babka z niej Ma ona racje czasy perfekcyjnej pani domu to przeszłość teraz. Przerabiałam to tez po porodzie. Do dziś chodzę na wkurzeniu zwłaszcza na Tz bo on lubi syfic , gorzej niż mój starszak ![]() Ale musisz zluzowac bo zwariujesz na koniec jak Ci syn zacznie w szafkach kasze miksować jak pójdziesz na minutę na siku także spokoju życzę ![]() A dla Tz baty za gadanie głupot. Widzę pasuje do mojego z takimi tekstami z dupy ![]() Karolinusia - super ze do domku Electric - fajny okrągły brzuszek Mama ma super talent ![]() Cashmere - brawa za zrzucanie wagi 🏻Mała - trzymaj się Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#132 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
poproszę kawałek
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja już nie pamietam co komu miałam napisać wiec proszę o zrozumienie .
Poprostu - Tule Cię mocno. Ja dostanę jakiegoś prdlca chyba . Noc miałam fatalna. Poszłam spać o 3 w nocy od pełnego pęcherza myślałam ze zejdę z bólu i nie dojdę do łazienki. Rano po 7 starszak wpadł do pokoju i po spaniu było bo się władował na nas i zaczął piać . Tz nie wstał w ogóle do niego. Wkur mnie. O 8 złapały mnie dwa skurcze pod rząd takie , ze wyłam . Kręgosłup mi wygięło w chińskie osiem. Wygarnęła Tz wszystko , ze jest chamem , ze go nie poznaje ze taki nigdy nie był i ze jak może przewracać jajka przed tv lub sobie spać po 10h kiedy ja już poprostu zdycham z wycieńczenia. Ze chyba powinien przyjść dać mi jakieś wsparcie, pomoc mi pomasowac stopy plecy i ze jak może mi proponować jakieś sprzątanie w niedziele ze chyba się z ch na rozum zamienił. Chyba go zatkało i powiedział tylko "masz racje" . Potem wziął starszaka i pojechali po moje krzesło bujane kupic od faceta . Idę zaraz je umyć. Miałam za to zarabisty sen. Śniło mi się , ze pękł mi pęcherz płodowy i ze dziecko wyszło mi przez skore i okazało się ze urodziłam małego kotka ![]() Nie mogłam wypchnąć łożyska wiec Tz przyszedł i pociągnął za pępowinę i wyciągną i obciął pępowinę zawiązał na supeł i spuścił w kiblu resztę. Jak już się umylam to pojechaliśmy do sklepu kupić kotkowi chrupki :Hahaha: I ze kotek mówił normalnie ludzkim głosem hahahahahaha leje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
:ślina: Podziwiam za sile ![]() 🏻Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Tez myśle o Myszowatej , długo się nie odzywa kurde :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Baby 2
Mój też spokojniejszy... i ja też od rana chodzę wściekła :/ Dziewczyny czytałyście może jakieś opinie o mm, jakieś porównanie? Bo nie wiem jakie wybrać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#135 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
Miałam 3skurcze krótkie co 5minut i teraz nic już się nie dzieje
|
|
|
#136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tarta pysznie wygląda, chyba bym całą zjadła ![]() Samantha dobrze że wygarnęłaś Tż!! Może zrozumie, w ogóle to masakra że Ty jeszcze nie urodziłaś, tak się męczysz a tu już tyle po terminie ale za 2 dni poniedziałek ![]() Niezły sen miałaś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#137 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie w nowym watku.
Mala Olga przyszla na swiat 7.07.2017r o godz 11:45, mierzy 55cm i ma 3kg ![]() Wybaczcie ze dopiero teraz ale nadrobic was jest sztuka a tu jeszcze nowy watek. Mala czasami ssie ladnie a czìasami musi dostac pare lykow mm zeby zalapala cyca. Ogolnie mamy soe dobrze. Dzis byla pionizacja. Da sie przezyc. Planowany wypis na poniedzialek. A teraz ide nadabiac dalej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#138 |
|
*sportaddict*
|
Haha Samantha ostatnio też rodzilam kotki
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Ooooo Myszowata! Gratulacje! Czekamy na zdjęcia!
|
|
|
|
#139 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje i bardzo ładna waga Olgi (pamietam ze na usg mało wychodziło). Samantha - bardzo dobrze zrobiłaś, ze wygarnęłas TZ. Obie jesteśmy przeterminowane Sen świetny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
MYSZOWATA gratuluję!!!
Piękna data ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Przemo od 18 nie chce oddać cycki. Co odloze do łóżeczka, to zaraz wola żebym wracała Mam nadzieję że niedługo już odpuści trochę matce :P---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- SAMANTHA co za sen hahaha dziecko na cycce a ja się trzęsę ze śmiechu chyba Ty trzecia rodzisz we śnie zwierzaka.
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Samantha dobrze ze nagadalas tztowi! A na sen to chyba bierzesz to co Vadi i zadna sie nie podzieli 😛 Poprostu a ten Pan tatuś to sie z choinki urwal? Trochę pozno co 😒 skopac tylek to malo. Mała ja w ogole nie planowalam kupowac mm. A teraz sie zastanawiam bo jak mala mi bedzie plakac i bedzie glodna to co zrobie? A z drugiej stronu chce tylko kp a jak kupie mm to boje sie ze pójdę na latwizne. Ehhh dylematy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Sam
![]() Myszowata napisalas to z takim opanowaniem jakbyś napisała nam że właśnie zjadlas kolację haha gratulacje! Dużo zdrowia, siły i cierpliwości dla Was
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po ktg i założeniu tego balonika. Nie było tak źle
nie było to przyjemne bo to takie badanie ginekologiczne i trochę gmeranie ale da się wytrzymać Na razie się nic nie rusza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#145 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli będziesz miała chwilkę to napisz coś więcej o porodzie ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech zdrowo rośnie ![]() Devileek To trzymam kciuki ![]() Sam Też kiedyś rodziłam zwierzaka KOSZMAR!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Myszowata gratulacje ! Zazdroszczę daty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#148 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mniam! też dzis mialam w planach ciasto. ale dostalam zakaz ![]() Cytat:
a twojemu tz sie należało wygarnięcie! oby zmienił swoje nastawienie i zaczal Cie traktować jak mąż żone w ciąży... Cytat:
ja od siebie tylko powiem zeby czytac skład - nie wiem jak teraz ale pamietam ze 5 lat temu niektore mleka byly slodzone syropem glukozowym. chyba nawet babydream rosmanowy.. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#149 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#150 |
|
MerDer 4ever
|
Calineczka
daj trochę!Myszowata gratulacje! Odpoczywajcie ![]() Samantha dobrze, że wygarnęłas Tz! Oglądałam ten pamiętnik na TVN. Spłakałam sie jak głupia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.

. Ale moja obecna położna mówiła że jak coś to nie ma problemu załatwi receptę

niech siedzi jak najdłużej 
kciuki za doniosę 

pojadlam jak bąk! 

więc poprosze kciuki, żeby Młody siedział chociaż do wtorku bo chce jeszcze zrobić włosy i hybrydy
🏻
🏻

poproszę kawałek