Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-10, 07:24   #121
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami

Morelle
Jak pięknie spała ! Wow zazdroszczę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 07:29   #122
vadi
*sportaddict*

polecam gorąco lekturę wszystkim współsfrustrowanym http://www.mamwatpliwosc.pl/problematyczni-rodzice/

pomaga odzyskać perspektywę
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 07:29   #123
Mała!
Zakorzenienie

U nas walka trwa nadal, przy cycku jest spokojny na rekach w miare też ale tylko go odłoże to pisk i wrzask juz w trakcie odkładania, az kupa z nerwów poszła...
No nie mam pomyslu jak go.ogarnac rano... a potrzebuje dla siebie i Tymonka raptem 20 min żeby ogarnąć śniadanie, mycie i makijaż a tu klapa bo jest wrzask...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-08-10 o 07:31
Stary 2017-08-10, 07:32   #124
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
U nas walka trwa nadal, przy cycku jest spokojny na rekach w miare też ale tylko go odłoże to pisk i wrzask juz w trakcie odkładania, az kupa z nerwów poszła...
No nie mam pomyslu jak go.ogarnac rano... a potrzebuje dla siebie i Tymonka raptem 20 min żeby ogarnąć śniadanie, mycie i makijaż a tu klapa bo jest wrzask...

Mała doskonale Cię rozumiem. Ja swoją teraz uspilam na leżąco. Obie właśnie leżymy na łóżku.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 07:44   #125
Samantha7
Zakorzenienie

Chilli- ja starszakowi nic nie dawałam herbatek bo nie miałam takiej potrzeby, a teraz myśle sama nad tym żeby mu może coś zapodać.
Nie umiem tego mojego dziecka wyczaić, nauczyć się. Nie wiem o co mi chodzi. Nie mogę go 23h trzymać na cyckach. Jemu żołądek się rozwali , a on normalnie ciagle cmotka , ciumka ustami jak cycka w buzi nie ma. Jak włożę mu smoka to possie 30sekund i ma mine jakby coś gorzkiego dostał .

Teraz leży obok mnie skokoniony w musline i stęka , jeczy , pierdxi przez sen
Nie umiem tak spać 😭😭

Mała- z butelka tez jest zabawa zwłaszcza z odciąganiem i grzaniem mleka w nocy, ale cycki nie bolą tak i dziecko nie wisi tak na cyckach. Jest jakiś plan karmienia tez. No ale mi się już tak nie chce w to bawić skoro kp go z powodzeniem takim, ze on pije a ja mam mleko. Ja wiem ze mój mały wypija ok.150ml mleka bo tyle wypij z butelki ostatnio i ciumkal dalej 🤦🏻
Mowie do Tz ze to będzie jakiś grubas taki typowy amerykański, ze dwa bigmaki to będzie wciągał jak wstążkę makaronu

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ----------

Cytat:

Zostaw go na minutę
Potem na dwie minuty
Dla mnie dzieci to normalnie terroryści mali.
A spróbowałas go zawinąć w kokon?
Może odkurzacz, suszarka do włosów? Może jakieś kołysanki z yt .
Mój polezal wczoraj kilka minut ładnych patrząc się na kij z zawieszkami 😳😁

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 07:50   #126
Mała!
Zakorzenienie

Vadi
Świetny tekst! Az się poryczałam nie wiem czemu?

Stary 2017-08-10, 07:53   #127
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Vadi
Świetny tekst! Az się poryczałam nie wiem czemu?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-10, 08:13   #128
cashmere
Zakorzenienie

Dobry!

My się karmimy, mam nadzieję że Przemo zaraz trzasnie drzemkę w łóżeczku. Bo już na mnie przysypiał, ale potrzebuje chwili bez niego na klacie.
Dziś jedziemy na bioderka. To jest 6 tydzień, a u nas zalecenia by zrobić USG w 4-6tyg. Boję się że coś będzie nie tak A i tak już tyle wizyt u lekarzy mamy zaplanowanych.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dobry!
Moje dziecię nie śpi od 4 godziny od karmienia. Jestem nieprzytomna. Wlasnie je po raz kolejny i mam nadzieje ze zasnie bo też bym chciala jeszcze sie przespac. I wrocila mi bolesnosc brodawek. Juz tak fajnie nam sie karmilo bez bolu ale tu znowu nie wiem o co chodzi 😢

Oby się udało zdrzemnąć po takim poranku. Biedna..

Cytat:
Bosz... dlaczego on w nocy oo godzinnym.ssaniu jakoś zasupia a teraz.od 6 walcze i jeczy jak.tylko cycka wypluje chociaz nie je tylko go trzyma, przecież ja nigdy nic rano nie zrobię jak tak.będzie, szalu prędzej dostanę a na 8 starszak do przedszkola... masakra kiedy to sie skończy i.unormuje?
Od 2 spałam z godzine, SUPER!
I te poranki, które są u.nas zdecydowanie najtrudniejsze.

A starszak chodzi teraz do przedszkola czy jest przerwa? Może do września się jakoś unormuje, czego Ci życzę. To takie ciężkie by przy dwójce by je ogarnąć, a zwłaszcza jak trzeba być gdzieś o określonej porze typu przedszkole, lekarz.
Mój starszak ma 2 lata i 4 miesiące.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
U mnie po 1 w nocy i nie zmrużyłem oka. Norma.
Ululalam go położyłam do łóżeczka to Tz wlazł tak głośno do sypialni ze go zbudził
Wyła go z łóżeczka położył mi na łóżku i zwiał
Marze żeby choć ze 2h pospać w normalnej jakiejś pozycji bo jestem połamana i wykableczona w chińskie osiem 😩
Wziąć i zabić za to obudzenie to za mało :/ :P

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 08:15   #129
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
polecam gorąco lekturę wszystkim współsfrustrowanym http://www.mamwatpliwosc.pl/problematyczni-rodzice/

pomaga odzyskać perspektywę
Bardzo trafne!
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dobry!

My się karmimy, mam nadzieję że Przemo zaraz trzasnie drzemkę w łóżeczku. Bo już na mnie przysypiał, ale potrzebuje chwili bez niego na klacie.
Dziś jedziemy na bioderka. To jest 6 tydzień, a u nas zalecenia by zrobić USG w 4-6tyg. Boję się że coś będzie nie tak A i tak już tyle wizyt u lekarzy mamy zaplanowanych.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Oby się udało zdrzemnąć po takim poranku. Biedna..

A starszak chodzi teraz do przedszkola czy jest przerwa? Może do września się jakoś unormuje, czego Ci życzę. To takie ciężkie by przy dwójce by je ogarnąć, a zwłaszcza jak trzeba być gdzieś o określonej porze typu przedszkole, lekarz.
Mój starszak ma 2 lata i 4 miesiące.

Wziąć i zabić za to obudzenie to za mało :/ :P
Wszystko będzie dobrze. Nie myśl negatywnie

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 08:23   #130
taedio
MerDer 4ever

Samantha mam nadzieje, że z każdym dniem bedzie lepiej

Morelle współczuje odparzenia

Mała nie wiem co Ci doradzić. U nas najgorzej jest wieczorem. Ranki sa super bo ma czas aktywności, dzisiaj leżał i "zajmował" sie sobą prawie 1,5h potem nakarmiłam i teraz znowu śpi.

Cashmere za bioderka!

Stary 2017-08-10, 08:31   #131
Carolles
Zadomowienie

Cashmere powodzenia na bioderkach. Nie martw się na zapas! U nas zalecenie między 6 a 12 tyg. My idziemy w 9 tyg bo wczesniej terminów brak.

Mała moze i Ty sprobuj z chusta? Przynajmniej na te poranki zamotalabys go i ogarnela na spokojnie siebie i Tymka.

Moja nie dala mi sie przespac bo sie obudzila po 7 znowu. Wzielam ja na ręce, beknele potem cyc i śpi a ja posprzatalam kuchnie, zjadlam śniadanie moze jeszcze uda mi sie poprasowac. Ale glowa mnie napiernicza ze chetnie bym sie położyła spac.

Morelle brawa za spokojna noc ☺

Samantha o tżta bym zatlukla! Moje dziecko na szczescie nie jest wrazliwe na hałasy nawet w nocy. Lepiej jej sie śpi w normalnym domowym rozgardiaszu niz w ciszy.

Vadi jakie to prawdziwe!

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość

Mała nie wiem co Ci doradzić. U nas najgorzej jest wieczorem. Ranki sa super bo ma czas aktywności, dzisiaj leżał i "zajmował" sie sobą prawie 1,5h potem nakarmiłam i teraz znowu śpi.

Cashmere za bioderka!

U nas tez wieczory są różne. Czasami śpi, czasami leży po prostu a wczoraj na przykład najedzona jak bąk, przebrana w sucha pieluszke, wyspana nie dała się odłożyć ani do łóżeczka ani do wózka ani do bujaka a tak płakała jak ją na chwilę odłożyłam ze mi serce pekało. Wzięłam ja na ręce przytulić i zasnela w minute :szok: chyba to ta potrzeba bliskości wieczorem jej się włącza.

Ciekawe co u poprostu? Wzywamy Cie Poprostu!

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 08:43   #132
xzora
Zakorzenienie

Pestycyda - chyba Biedronka przyjmuje zwroty, wiec moze oddajcie te chusteczki.

Myszowata - jak masz opróżnione piersi i córka sie irytuje to moze odciągnij jej uwagę na 15min - smoczek, kołysanie co tam lubi. Piersi trochę odpoczną, córka odpocznie i potem znowu ją przestawisz. Ja tak robię. No i ważna rzecz - pamiętaj, ze nawet przy opróżnionych piersiach mleko leci, tylko trudniej je wyciągnąć. Po odpoczynku mała powinna miec wiecej siły.

KociaMatka - dzisiaj 88 miesięcznica smoleńska, w lipcu nasze dzieci pokazały, ze lubią sie rodzic 10tego (moje, Małej i Sam), wiec moze u Ciebie tez data zadziała
Taedio - współczuje z telefonem. Mi ostatnio tez kilka razy spadł i wczoraj zobaczyłam, ze mam ekran pęknięty, na szczęście lekko i na samej gorze.
Darietta - długo cie ta noga boli, współczuje.
Mała! Współczuje ciezkiego poranku.
Morelle - współczuje ze sie tak męczycie z Pestką, oby to odparzenie na szyi szybko przeszło.

U nas noc standardowo. Ok 21.00 poszła spac, ale tym razem ja sie wybudziłam o 1.30 i wzięłam ją na karmienie. Nie chciałam zeby znowu było 8h przerwy od ostatniego karmienia. Nie potrafię jej obudzić, na szczęście sama sie obudziła po zmianie miejsca na łóżko . Possala pierś i obie zasnęłyśmy i tak spałyśmy az do świtu. Dalej brak kupy- powiedziałam TZ zeby kupił te czopki glicerynowe.

A i wieczorem była marudna, pewnie przez zaparcie i gazy. Nie chciała tez byc noszona w chuście (szkoda, dzien wcześniej tak jej sie podobało). Dałam jej espumisan i zrobiłam masaż antykolkowy. Musiało pomoc, bo noc miałyśmy spokojną.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 08:46   #133
darietta
Zakorzenienie

Moja niunia jeszcze smacznie chrapie. Aż dziwne to dla mnie poogarniałam sobie i siebie kawe zbożową wypiłam i czekam na księżniczkę.

Żeby jeszcze te spacery ogarnąć to juz by było super. Nawet mogę ją troszkę ponosić w nagrodę.

Ja też nie mogę patrzeć jak ona tak płaczę i łezki lecą ale czasami odkładam bo co mam zrobić. Ale później tulimy się razem.

Maluchy są terrorystami ale za to je kochamy. Jeszcze nam tego zabraknie.

Moją usypiałam po 20 wczoraj ale to i tak nic nie daje bo dobry sen dopiero po 22.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 08:51   #134
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Cashmere za bioderka!

1,5 h wow!

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Pestycyda - chyba Biedronka przyjmuje zwroty, wiec moze oddajcie te chusteczki.

Myszowata - jak masz opróżnione piersi i córka sie irytuje to moze odciągnij jej uwagę na 15min - smoczek, kołysanie co tam lubi. Piersi trochę odpoczną, córka odpocznie i potem znowu ją przestawisz. Ja tak robię. No i ważna rzecz - pamiętaj, ze nawet przy opróżnionych piersiach mleko leci, tylko trudniej je wyciągnąć. Po odpoczynku mała powinna miec wiecej siły.

KociaMatka - dzisiaj 88 miesięcznica smoleńska, w lipcu nasze dzieci pokazały, ze lubią sie rodzic 10tego (moje, Małej i Sam), wiec moze u Ciebie tez data zadziała
Taedio - współczuje z telefonem. Mi ostatnio tez kilka razy spadł i wczoraj zobaczyłam, ze mam ekran pęknięty, na szczęście lekko i na samej gorze.
Darietta - długo cie ta noga boli, współczuje.
Mała! Współczuje ciezkiego poranku.
Morelle - współczuje ze sie tak męczycie z Pestką, oby to odparzenie na szyi szybko przeszło.

U nas noc standardowo. Ok 21.00 poszła spac, ale tym razem ja sie wybudziłam o 1.30 i wzięłam ją na karmienie. Nie chciałam zeby znowu było 8h przerwy od ostatniego karmienia. Nie potrafię jej obudzić, na szczęście sama sie obudziła po zmianie miejsca na łóżko . Possala pierś i obie zasnęłyśmy i tak spałyśmy az do świtu. Dalej brak kupy- powiedziałam TZ zeby kupił te czopki glicerynowe.

A i wieczorem była marudna, pewnie przez zaparcie i gazy. Nie chciała tez byc noszona w chuście (szkoda, dzien wcześniej tak jej sie podobało). Dałam jej espumisan i zrobiłam masaż antykolkowy. Musiało pomoc, bo noc miałyśmy spokojną.

Biedna - kciuki za kupę!

Moja śpi od 7 Zaraz pewnie wstanie bo karmienie już minęło...

Wczoraj znalazłam jakąś aptekę internetową w de i zamówiłam sab simplex. Mam nadzieję, że przyjdzie.

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Obcięłam jej paznokcie na śpiocha
Stary 2017-08-10, 08:52   #135
taedio
MerDer 4ever

Xzora ja juz miałam jedno pęknięcie u góry ekranu od dłuższego czasu ale nie przeszkadzało zupełnie. Nie raz tez mi spadł i nic sie nie działo. No ale ten raz za dużo i cały popękany i tak sie dziwie, że tyle wytrzymał bo iPhone zazwyczaj pęka po jednym upadku

Stary 2017-08-10, 09:20   #136
siilmariien
Wtajemniczenie

10 kleszczy. Dwa znaleźliśmy jeszcze wczoraj na prześcieradle Lili

Darietta fajnie że u Was lepiej

Vadi super tekst!

Cashmere powodzenia na bioderkach!

Xzora u nas wczoraj też problem z kupą, była tylko 1, a zwykle są 2 (i to i tak wydaje się mało jak na to ile Łucja je), męczyła się cały dzień, w końcu daliśmy pół czopka, kupa poszła, ale dalej bączki tak samo ją męczyły...

Dziewczyny jeszcze a propos karmienia piersią, czasem dziecko sprawia wrażenie, że się nie najada, a tak naprawdę chodzi o coś innego. Oczywiście może być i tak że się nie najada.
Ale flaczki zamiast pełnych piersi itd. nie są dobrym wyznacznikiem żeby to sprawdzać. Najlepiej kontrolować przyrost wagi, a jeśli chce się przejść z mm na kp czy ograniczyć mm, skorzystać z pomocy doradcy, który pomoże z ilością i częstotliwością mm.

W moim przypadku jak córkę męczą bączki i co chwila chce do piersi, to też robią mi się z cycków flaczki i wydaje się że nic tam już nie ma (jest!), a córa nerwowo chwyta i puszcza pierś. Przy pierwszej córce myślałam w takich chwilach, że się nie najada i jest głodna, ale teraz widzę że chodzi o bączki - denerwuje się z ich powodu, a jak przechodzą, to szuka piersi żeby chwilkę possać. A po chwili znowu idzie bąk, puszcza pierś i się denerwuje.
W moim przypadku ściskanie piersi żeby sprawdzić czy coś leci i ściąganie laktatorem też nie jest żadnym wyznacznikiem - czasem byłaby z tym porażka na całej linii.
Córka bardzo dobrze przybiera, po ssaniu, bekaniu i ulewaniu też widzę że się najada. Pediatra i cdl śmiały się, że przybiera ponad normę. Nie ma opcji żeby się nie najadała.
Taka u mnie uroda, że przy częstym przystawianiu robią się flaczki, praca z laktatorem to dramat, przy ściskaniu brodawki też nie zawsze coś wyleci - zależy jak się ściska i czy córka wcześniej dużo wisiała na piersi. Może u którejś z Was jest podobnie?
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 09:22   #137
etusiaaa
Wtajemniczenie

U nas dziś szaleństwo spaliśmy wszyscy do 8.30😊 mąż ma wolne to oboje dzieci pokazało tatusiowi jakie są grzeczne. A ja on wychodzi do pracy to one po 6 oczy jak 5 zk😆

Upał u nas już okropny...

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 09:23   #138
akada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Gorąco Jest w mieszkaniu a ona na faldki na szyi. No i ma odparzenie. Smaruje i zasypuje.

Zasnęła o 22. Spała do 2 i od 2:30 do 6:30. Teraz była walka. Chyba nie najada się tą 120ml + pierś bo piastki ssala....
Juz sama nie wiem.
Tez czasami nie wiem czy głodna czy tylko potrzeba ssania, daje smoka i patrzę czy uspokaja, wcześniej na każdy ryk dawałam cycka a potem rzygała z przejedzenia
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 09:23   #139
pestycyda
Zakorzenienie

Xzora, mój mądry mąż nie bierze paragonów super że noc przespana

Morelle, ja używam sab simplex ale szczerze Ci powiem nie wiem czy działa. Na dwoje babka wróżyła. Jeden dzień się drze a drugi jest w miarę ok...

A.podaje ktoś jakiś preparat z symetykonem i delicol razem? Bo boje się że za dużo już tego wszystkiego:/ myślę czy nie odstawić powoli pierwszego i spróbować z drugim.

Straszne potówki się młodemu na tym czole zrobiły. Wczoraj były ale dzisiaj to masakra. Chyba że to alergia bo wczoraj się nażarłam pomidorków. Można potówki czymś przemywać żeby zeszło szybciej?
.
Taedio, ja parę miesięcy temu też sobie iPhona załatwiłam ja mam płytki w salonie i już dwa telefony na tym poszły

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-08-10, 09:26   #140
taedio
MerDer 4ever

Sill masakra z tymi kleszczami! te tez będziecie wysyłać? Mam nadzieje, że córce nic nie jest
Ja sie wgl nie zastanawiam nad tym czy mam mleko czy nie - wychodzę z założenia ze mam i tyle czy piersi pełne czy jak to nazywacie "flaczki" wiem, że. młody wyciągnie to co chce
U nas z tym denerwowaniem sie przy piersi tez tak jest z bączkami

Stary 2017-08-10, 09:28   #141
siilmariien
Wtajemniczenie

U nas wczoraj było dopiero pierwsze obcięcie paznokci Śmiać mi się chciało, bo przy Lili to była cała operacja i mega skupienie, a teraz obcinałam Łucji paznokcie w jakiejś niewygodnej pozycji, bo spała na mnie i jednocześnie czytałam Lili książkę

Darietta nie zgodzę się, że dzieci to terroryści
Stary 2017-08-10, 09:31   #142
taedio
MerDer 4ever

Pestycyda to mój 3 ajfon ale pierwsza pobita szybka zawsze Tz miał z tym problem i teraz sie ze mnie śmieje

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Ja tez sie nie zgadzam, że dzieci to terroryści

Stary 2017-08-10, 09:37   #143
vadi
*sportaddict*

Ja także się nie zgadzam.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

A na potówki pomaga przecieranie przegotowaną wodą
Timi ma cały pyszczek w kropki, obstawiam, że się pocimy oboje, jak go karmię na moim ramieniu :/
Stary 2017-08-10, 09:38   #144
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Sill masakra z tymi kleszczami! te tez będziecie wysyłać? Mam nadzieje, że córce nic nie jest
Ja sie wgl nie zastanawiam nad tym czy mam mleko czy nie - wychodzę z założenia ze mam i tyle czy piersi pełne czy jak to nazywacie "flaczki" wiem, że. młody wyciągnie to co chce
U nas z tym denerwowaniem sie przy piersi tez tak jest z bączkami
Chyba nie i tak były już martwe, na wyniki strasznie długo się czeka, a Lila i tak bierze już antybiotyk na boleriozę... Najbardziej boję się odkleszczowego zapalenia mózgu Oby niczym jej nie zaraziły

No i super Taedio, tak trzymaj!
Stary 2017-08-10, 09:38   #145
akada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

Straszne potówki się młodemu na tym czole zrobiły. Wczoraj były ale dzisiaj to masakra. Chyba że to alergia bo wczoraj się nażarłam pomidorków. Można potówki czymś przemywać żeby zeszło szybciej?
.

Moja miała okropne potowki wg położnej wymieszane z trądzikiem niemowlęcym, przemywałam tylko woda i ładnie schodziło, w kilka dni. Na twarzy wydaje mi się, ze lepiej jak samo schodzi, tyłek to co innego trzeba pomoc kosmetykami

Darietta nie wiem czy moja to terrorystka, ale napewno cwana bestia, szybko się nauczyła, ze pozwalam w ciężkich, wieczornych godzinach pospać na sobie to potem stwierdziła, ze chce caly czas...
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 09:48   #146
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Siil aż mnie ciary przechodzą jak czytam o tych kleszczach

Mój maluch zjadł, usnął na mnie, odłożyłam do łóżeczka i znowu zaczął szukać piersi. Muszę go oszukiwać smoczkiem bo jak go za często przystawiam to ulewa a smoczek uspokaja więc chyba chce tylko pociumkać. A jak poczuje pierś to je do bólu i potem takie akcje ma jak wczoraj z tym zwymiotowaniem.
No i u nas też chyba potówki na szyjce, dzisiaj przyjedzie położna to zapytam czy to rzeczywiście potówki, a póki co będę przemywać wodą przegotowaną.

Stawiam dzisiaj urodzinowego torta

Stary 2017-08-10, 09:49   #147
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Chyba nie i tak były już martwe, na wyniki strasznie długo się czeka, a Lila i tak bierze już antybiotyk na boleriozę... Najbardziej boję się odkleszczowego zapalenia mózgu Oby niczym jej nie zaraziły

No i super Taedio, tak trzymaj!

Rozumiem. Ehh nie wiem po co te dziadostwo jest na świecie na pewno bedzie dobrze!

Stary 2017-08-10, 09:52   #148
karolinuuusia
Zakorzenienie

Jon wszystkiego najlepszego!

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-10, 09:53   #149
taedio
MerDer 4ever

Jon sto lat! Wszystkiego co najpiękniejsze, dużo radości z macierzyństwa i z męża

Stary 2017-08-10, 10:02   #150
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Siil aż mnie ciary przechodzą jak czytam o tych kleszczach

Mój maluch zjadł, usnął na mnie, odłożyłam do łóżeczka i znowu zaczął szukać piersi. Muszę go oszukiwać smoczkiem bo jak go za często przystawiam to ulewa a smoczek uspokaja więc chyba chce tylko pociumkać. A jak poczuje pierś to je do bólu i potem takie akcje ma jak wczoraj z tym zwymiotowaniem.
No i u nas też chyba potówki na szyjce, dzisiaj przyjedzie położna to zapytam czy to rzeczywiście potówki, a póki co będę przemywać wodą przegotowaną.

Stawiam dzisiaj urodzinowego torta

Wszystkiego najlepszego! !

Moja tez nie jest terrorystka. Tylko ją boli. Co nie zmienia faktu, że nie planuje juz 2 dzieci.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości