![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 9 Pierwsze chwile z maluszkami
Morelle
Jak pięknie spała ! Wow zazdroszczę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#122 |
*sportaddict*
|
polecam gorąco lekturę wszystkim współsfrustrowanym http://www.mamwatpliwosc.pl/problematyczni-rodzice/
pomaga odzyskać perspektywę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
U nas walka trwa nadal, przy cycku jest spokojny na rekach w miare też ale tylko go odłoże to pisk i wrzask juz w trakcie odkładania, az kupa z nerwów poszła...
No nie mam pomyslu jak go.ogarnac rano... a potrzebuje dla siebie i Tymonka raptem 20 min żeby ogarnąć śniadanie, mycie i makijaż a tu klapa bo jest wrzask... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-10 o 07:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Chilli- ja starszakowi nic nie dawałam herbatek bo nie miałam takiej potrzeby, a teraz myśle sama nad tym żeby mu może coś zapodać.
Nie umiem tego mojego dziecka wyczaić, nauczyć się. Nie wiem o co mi chodzi. Nie mogę go 23h trzymać na cyckach. Jemu żołądek się rozwali , a on normalnie ciagle cmotka , ciumka ustami jak cycka w buzi nie ma. Jak włożę mu smoka to possie 30sekund i ma mine jakby coś gorzkiego dostał . Teraz leży obok mnie skokoniony w musline i stęka , jeczy , pierdxi przez sen ![]() Nie umiem tak spać 😭😭 Mała- z butelka tez jest zabawa zwłaszcza z odciąganiem i grzaniem mleka w nocy, ale cycki nie bolą tak i dziecko nie wisi tak na cyckach. Jest jakiś plan karmienia tez. No ale mi się już tak nie chce w to bawić skoro kp go z powodzeniem takim, ze on pije a ja mam mleko. Ja wiem ze mój mały wypija ok.150ml mleka bo tyle wypij z butelki ostatnio i ciumkal dalej 🤦🏻 Mowie do Tz ze to będzie jakiś grubas taki typowy amerykański, ze dwa bigmaki to będzie wciągał jak wstążkę makaronu ![]() ---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:40 ---------- Cytat:
Potem na dwie minuty Dla mnie dzieci to normalnie terroryści mali. A spróbowałas go zawinąć w kokon? Może odkurzacz, suszarka do włosów? Może jakieś kołysanki z yt . Mój polezal wczoraj kilka minut ładnych patrząc się na kij z zawieszkami 😳😁
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Vadi
Świetny tekst! Az się poryczałam nie wiem czemu? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#127 |
*sportaddict*
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |||
Zakorzenienie
|
Dobry!
My się karmimy, mam nadzieję że Przemo zaraz trzasnie drzemkę w łóżeczku. Bo już na mnie przysypiał, ale potrzebuje chwili bez niego na klacie. Dziś jedziemy na bioderka. To jest 6 tydzień, a u nas zalecenia by zrobić USG w 4-6tyg. Boję się że coś będzie nie tak ![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
A starszak chodzi teraz do przedszkola czy jest przerwa? Może do września się jakoś unormuje, czego Ci życzę. To takie ciężkie by przy dwójce by je ogarnąć, a zwłaszcza jak trzeba być gdzieś o określonej porze typu przedszkole, lekarz. Mój starszak ma 2 lata i 4 miesiące. Cytat:
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
MerDer 4ever
|
Samantha mam nadzieje, że z każdym dniem bedzie lepiej
![]() Morelle współczuje odparzenia ![]() Mała nie wiem co Ci doradzić. U nas najgorzej jest wieczorem. Ranki sa super bo ma czas aktywności, dzisiaj leżał i "zajmował" sie sobą prawie 1,5h ![]() Cashmere ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cashmere powodzenia na bioderkach. Nie martw się na zapas! U nas zalecenie między 6 a 12 tyg. My idziemy w 9 tyg bo wczesniej terminów brak.
Mała moze i Ty sprobuj z chusta? Przynajmniej na te poranki zamotalabys go i ogarnela na spokojnie siebie i Tymka. Moja nie dala mi sie przespac bo sie obudzila po 7 znowu. Wzielam ja na ręce, beknele potem cyc i śpi a ja posprzatalam kuchnie, zjadlam śniadanie moze jeszcze uda mi sie poprasowac. Ale glowa mnie napiernicza ze chetnie bym sie położyła spac. Morelle brawa za spokojna noc ☺ Samantha o tżta bym zatlukla! Moje dziecko na szczescie nie jest wrazliwe na hałasy nawet w nocy. Lepiej jej sie śpi w normalnym domowym rozgardiaszu niz w ciszy. Vadi jakie to prawdziwe! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Ciekawe co u poprostu? Wzywamy Cie Poprostu! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Pestycyda - chyba Biedronka przyjmuje zwroty, wiec moze oddajcie te chusteczki.
Myszowata - jak masz opróżnione piersi i córka sie irytuje to moze odciągnij jej uwagę na 15min - smoczek, kołysanie co tam lubi. Piersi trochę odpoczną, córka odpocznie i potem znowu ją przestawisz. Ja tak robię. No i ważna rzecz - pamiętaj, ze nawet przy opróżnionych piersiach mleko leci, tylko trudniej je wyciągnąć. Po odpoczynku mała powinna miec wiecej siły. KociaMatka - dzisiaj 88 miesięcznica smoleńska, w lipcu nasze dzieci pokazały, ze lubią sie rodzic 10tego (moje, Małej i Sam), wiec moze u Ciebie tez data zadziała ![]() Taedio - współczuje z telefonem. Mi ostatnio tez kilka razy spadł i wczoraj zobaczyłam, ze mam ekran pęknięty, na szczęście lekko i na samej gorze. Darietta - długo cie ta noga boli, współczuje. Mała! Współczuje ciezkiego poranku. Morelle - współczuje ze sie tak męczycie z Pestką, oby to odparzenie na szyi szybko przeszło. U nas noc standardowo. Ok 21.00 poszła spac, ale tym razem ja sie wybudziłam o 1.30 i wzięłam ją na karmienie. Nie chciałam zeby znowu było 8h przerwy od ostatniego karmienia. Nie potrafię jej obudzić, na szczęście sama sie obudziła po zmianie miejsca na łóżko . Possala pierś i obie zasnęłyśmy i tak spałyśmy az do świtu. Dalej brak kupy- powiedziałam TZ zeby kupił te czopki glicerynowe. A i wieczorem była marudna, pewnie przez zaparcie i gazy. Nie chciała tez byc noszona w chuście (szkoda, dzien wcześniej tak jej sie podobało). Dałam jej espumisan i zrobiłam masaż antykolkowy. Musiało pomoc, bo noc miałyśmy spokojną. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Moja niunia jeszcze smacznie chrapie. Aż dziwne to dla mnie poogarniałam sobie i siebie kawe zbożową wypiłam i czekam na księżniczkę.
Żeby jeszcze te spacery ogarnąć to juz by było super. Nawet mogę ją troszkę ponosić w nagrodę. Ja też nie mogę patrzeć jak ona tak płaczę i łezki lecą ale czasami odkładam bo co mam zrobić. Ale później tulimy się razem. Maluchy są terrorystami ale za to je kochamy. Jeszcze nam tego zabraknie. Moją usypiałam po 20 wczoraj ale to i tak nic nie daje bo dobry sen dopiero po 22. |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja śpi od 7 ![]() Wczoraj znalazłam jakąś aptekę internetową w de i zamówiłam sab simplex. Mam nadzieję, że przyjdzie. ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Obcięłam jej paznokcie na śpiocha ![]()
![]() |
#135 |
MerDer 4ever
|
Xzora ja juz miałam jedno pęknięcie u góry ekranu od dłuższego czasu ale nie przeszkadzało zupełnie. Nie raz tez mi spadł i nic sie nie działo. No ale ten raz za dużo i cały popękany
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
10 kleszczy. Dwa znaleźliśmy jeszcze wczoraj na prześcieradle Lili
![]() Darietta fajnie że u Was lepiej ![]() Vadi super tekst! ![]() Cashmere powodzenia na bioderkach! ![]() Xzora u nas wczoraj też problem z kupą, była tylko 1, a zwykle są 2 (i to i tak wydaje się mało jak na to ile Łucja je), męczyła się cały dzień, w końcu daliśmy pół czopka, kupa poszła, ale dalej bączki tak samo ją męczyły... Dziewczyny jeszcze a propos karmienia piersią, czasem dziecko sprawia wrażenie, że się nie najada, a tak naprawdę chodzi o coś innego. Oczywiście może być i tak że się nie najada. Ale flaczki zamiast pełnych piersi itd. nie są dobrym wyznacznikiem żeby to sprawdzać. Najlepiej kontrolować przyrost wagi, a jeśli chce się przejść z mm na kp czy ograniczyć mm, skorzystać z pomocy doradcy, który pomoże z ilością i częstotliwością mm. W moim przypadku jak córkę męczą bączki i co chwila chce do piersi, to też robią mi się z cycków flaczki i wydaje się że nic tam już nie ma (jest!), a córa nerwowo chwyta i puszcza pierś. Przy pierwszej córce myślałam w takich chwilach, że się nie najada i jest głodna, ale teraz widzę że chodzi o bączki - denerwuje się z ich powodu, a jak przechodzą, to szuka piersi żeby chwilkę possać. A po chwili znowu idzie bąk, puszcza pierś i się denerwuje. W moim przypadku ściskanie piersi żeby sprawdzić czy coś leci i ściąganie laktatorem też nie jest żadnym wyznacznikiem - czasem byłaby z tym porażka na całej linii. Córka bardzo dobrze przybiera, po ssaniu, bekaniu i ulewaniu też widzę że się najada. Pediatra i cdl śmiały się, że przybiera ponad normę. Nie ma opcji żeby się nie najadała. Taka u mnie uroda, że przy częstym przystawianiu robią się flaczki, praca z laktatorem to dramat, przy ściskaniu brodawki też nie zawsze coś wyleci - zależy jak się ściska i czy córka wcześniej dużo wisiała na piersi. Może u którejś z Was jest podobnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
U nas dziś szaleństwo spaliśmy wszyscy do 8.30😊 mąż ma wolne to oboje dzieci pokazało tatusiowi jakie są grzeczne. A ja on wychodzi do pracy to one po 6 oczy jak 5 zk😆
Upał u nas już okropny... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#138 |
Zadomowienie
|
Tez czasami nie wiem czy głodna czy tylko potrzeba ssania, daje smoka i patrzę czy uspokaja, wcześniej na każdy ryk dawałam cycka a potem rzygała z przejedzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Xzora, mój mądry mąż nie bierze paragonów
![]() ![]() Morelle, ja używam sab simplex ale szczerze Ci powiem nie wiem czy działa. Na dwoje babka wróżyła. Jeden dzień się drze a drugi jest w miarę ok... A.podaje ktoś jakiś preparat z symetykonem i delicol razem? Bo boje się że za dużo już tego wszystkiego:/ myślę czy nie odstawić powoli pierwszego i spróbować z drugim. Straszne potówki się młodemu na tym czole zrobiły. Wczoraj były ale dzisiaj to masakra. Chyba że to alergia bo wczoraj się nażarłam pomidorków. Można potówki czymś przemywać żeby zeszło szybciej? . Taedio, ja parę miesięcy temu też sobie iPhona załatwiłam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
MerDer 4ever
|
Sill masakra z tymi kleszczami!
![]() ![]() ![]() Ja sie wgl nie zastanawiam nad tym czy mam mleko czy nie - wychodzę z założenia ze mam i tyle ![]() ![]() U nas z tym denerwowaniem sie przy piersi tez tak jest z bączkami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
U nas wczoraj było dopiero pierwsze obcięcie paznokci
![]() ![]() Darietta nie zgodzę się, że dzieci to terroryści ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
MerDer 4ever
|
Pestycyda to mój 3 ajfon ale pierwsza pobita szybka
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Ja tez sie nie zgadzam, że dzieci to terroryści ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
*sportaddict*
|
Ja także się nie zgadzam.
---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- A na potówki pomaga przecieranie przegotowaną wodą ![]() Timi ma cały pyszczek w kropki, obstawiam, że się pocimy oboje, jak go karmię na moim ramieniu :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() No i super Taedio, tak trzymaj! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Darietta nie wiem czy moja to terrorystka, ale napewno cwana bestia, szybko się nauczyła, ze pozwalam w ciężkich, wieczornych godzinach pospać na sobie to potem stwierdziła, ze chce caly czas... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
Siil aż mnie ciary przechodzą jak czytam o tych kleszczach
![]() Mój maluch zjadł, usnął na mnie, odłożyłam do łóżeczka i znowu zaczął szukać piersi. Muszę go oszukiwać smoczkiem bo jak go za często przystawiam to ulewa ![]() No i u nas też chyba potówki na szyjce, dzisiaj przyjedzie położna to zapytam czy to rzeczywiście potówki, a póki co będę przemywać wodą przegotowaną. Stawiam dzisiaj urodzinowego torta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#147 | |
MerDer 4ever
|
Cytat:
Rozumiem. Ehh nie wiem po co te dziadostwo jest na świecie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Jon wszystkiego najlepszego!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#149 |
MerDer 4ever
|
Jon sto lat! Wszystkiego co najpiękniejsze, dużo radości z macierzyństwa i z męża
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja tez nie jest terrorystka. Tylko ją boli. Co nie zmienia faktu, że nie planuje juz 2 dzieci.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.