Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-08-25, 20:06   #121
holly123456
Rozeznanie

Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

catiedove witamy mamusie bliźniakow

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-08-25, 20:07   #122
alla83
Wtajemniczenie

Nowy wątek ...wchodzę a tam od razu 118 postów

Heloł .... Bo my tu nie zaczniemy rodzić jak w ciągu kilku godzin będzie po 100 postów 😂

Porodówka przeniesie się do części 5
Wtedy dopiszemy .... porodówka bardziej tuż tuż

😂😂😂😂
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 20:19   #123
adhoc
Zadomowienie

Ja również witam nowe mamusie 😊 fajnie nas przybywa 😊

Meliss trzymam mocno kciuki żeby jednak okazało się że wszystko już jest dobrze i jezeli musicie wyjść ze szpitala juz razem rozpakowane to żebyście wyszly jak najpóźniej! 😘

Chyba kupiłam już wszystko do szpitala. Zostało się spakować, ale caly czas mam wrażenie że na pakowanie to w zasadzie mam mnóstwo czasu jeszcze.

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 20:23   #124
melliss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez letstry Pokaż wiadomość
A ile mała teraz wazy? Wszystko będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki!
Wedlug dzisiejszego usg Podobno 1300g
2 dni temu miala nieco ponad 1200g dobry znak
Lapie mnie depresja. Ze mam chu***e lozysko i taka ze mnie matka, ze nawet nie moge jej dac zdrowia..

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Dużo zdrowia dla was, wiem że to marne pocieszenie ale ja w pierwszej ciąży też musiałam swoje odleżeć z takiego samego powodu jak Ty.Młody był od samego początku na ostatnim centylu i brzuszek w usg wychodził mniejszy.Ale dotrzymałam a właściwie to doleżałam do 37 tygodnia i wszystko było w porządku.Co prawda urodził się ważąc 2300 ale potem pięknie nadrabiał.Wierzę że i u was wszystko się dobrze skończy.
Teraz moje dziewucha też jest malutka .Waży niecałe 1850 gram w 35 tc i muszę robić co tydzień usg bo podejrzewają iugra.
Miałam wizję leżenia w szpitalu do końca ciąży ale na szczęście wypuścili mnie jeszcze do domu. Teraz mam wizytę 4 września i podejrzewam że profilaktycznie zechcą mnie znowu położyć chociaż żyje nadzieją że jednak nie...
A powiedz mi czy mial jakies problemy potem? Neuro, gastro czy inne?

Dziekuje dziewczynki, ze sie martwcie.
Powiem Wam tylko tyle- lezala tu ze mna dziewczyna w 30 tyg. Tak samo jak ja-ciagle pracowala. Obie nawet tu ciągle zajmowalysmy sie praca.... Interesami bo "jak nie my to kto to zrobi" i ja dzis przeniesli na.. Porodowke. Czeka... Ma pompę magnezowa i albo urodzi albo za kilka dni wróci na patologie...
Nie warto. Żadne pieniądze nie wynagradza takiego czegos gdyby miało przyjsc najgorsze...

-kocyk robiony na drutach
-girlanda- gwiazdki
-rożek
-karuzela z pomponów filcowych
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"
melliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 20:29   #125
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melliss Pokaż wiadomość
Lapie mnie depresja. Ze mam chu***e lozysko i taka ze mnie matka, ze nawet nie moge jej dac zdrowia..

Powiem Wam tylko tyle- lezala tu ze mna dziewczyna w 30 tyg. Tak samo jak ja-ciagle pracowala. Obie nawet tu ciągle zajmowalysmy sie praca.... Interesami bo "jak nie my to kto to zrobi" i ja dzis przeniesli na.. Porodowke. Czeka... Ma pompę magnezowa i albo urodzi albo za kilka dni wróci na patologie...
Nie warto. Żadne pieniądze nie wynagradza takiego czegos gdyby miało przyjsc najgorsze...

Meliss wspaniala z Ciebie matka, bo walczysz i dla niej to wszystko robiłas (pracowałaś)! Twoja opieka i miłość do niej jest najważniejsza i wszystko jej wynagrodzi, a Tobie jej miłość wynagrodzi to co teraz przychodzicie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]
adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 20:38   #126
Aleaa_
Wtajemniczenie

Meliss nie gadaj głupot! Robiłaś wszystko co na tym etapie ciąży jeszcze Ci było wolno, a na niektóre rzeczy nie ma wpływu. Choćbyśmy siedziały i nic nie robiły to niektóre rzeczy i tak się dzieją.
Ty w tej chwili robisz właśnie wszystko co możesz, jesteś w szpitalu pod kontrolą i walczysz o każdy kolejny dzień w brzuszku maluszka. Dlatego nie gadaj, że jesteś złą matką, bo jesteś najlepszą matką dla swojego dziecka! Głowa do góry, wszystko musi być dobrze. Staraj się tak nie myśleć na prawdę 😘

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 20:39   #127
Aleaa_
Wtajemniczenie

Moje porównanie z przed miesiąca i dziś 😁😁

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1503689986757.jpg (65,4 KB, 79 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-08-25, 20:54   #128
Libra2
Zadomowienie

Cytat:

Nie mieliśmy praktycznie żadnych problemów,po urodzeniu leżał jedynie w inkubatorze przez tydzień bo nie utrzymywał temperatury ciała.Na początku nie bardzo chciał jeść, ale miałam zalecone przystawianie go co 2 godziny i w końcu załapał.Po 2 tygodniach wyszliśmy do domu z wagą 2450.W ciągu pierwszego roku mieliśmy 2 wizyty u neonatologa i neurologa ale wszystko było w porządku. Teraz mamy przyjść profilaktycznie do neurologa jak skończy 3 lata.

U ciebie też będzie dobrze,tylko się nie zadręczaj że to z Twojej winy bo tak na prawdę nie masz na to wpływu.Czasami coś się dzieje niezależnie od nas nieważne nawet jak bardzo byśmy na siebie uważały. Martwiąc się na zapas na pewno nie pomożesz malutkiej.Teraz leż ,wypoczywaj i przede wszystkim myśl pozytywnie. Wszystkie tutaj trzymamy za was kciuki .

Edytowane przez Libra2
Czas edycji: 2017-08-25 o 20:57
Libra2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 20:56   #129
rzeczozn
Rozeznanie

Aleaa.. jak Ci brzuszek urósł 😊 śliczny 😍 pomyśl jaki duży będzie za miesiąc 😀

Melis jesteś najlepszą matką dla Zuzu, nie gadaj głupot, na pewne sprawy nie mamy wpływu.. będzie dobrze. Informuj nas na bieżąco, bo cały czas o Was myślimy.. 😊

rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 20:57   #130
goslawka
Zadomowienie

Chwilę człowieka nie było a tu już 5 stron xD, nie nadrobiłam jeszcze, bo dzisaj padam na twarz.
U mojej córci wszystko dobrze , waży już 1800!!! Ogólnie bardzo cieszę się, że poszłam, bo się stresowałam :P Lekarz mnie uspokoił, powiedział, że wszystko jest w normie, a to dla mnie najważniejsze
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 21:00   #131
migifigi
Wtajemniczenie

Meliss nie wolno Ci tak myśleć! Nie robiłaś niczego co możesz sobie teraz zarzucać. Niektóre dziewczyny pracują do ostatniego dnia i nic się im nie dzieje, a przecież nie kopałaś węgla w kopalni. To kwestia losu. Nie mamy na to wpływu dopóki nie robimy nic złego. A żadna z nas tutaj nie robi nic złego.

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez goslawka Pokaż wiadomość
Chwilę człowieka nie było a tu już 5 stron xD, nie nadrobiłam jeszcze, bo dzisaj padam na twarz.
U mojej córci wszystko dobrze , waży już 1800!!! Ogólnie bardzo cieszę się, że poszłam, bo się stresowałam :P Lekarz mnie uspokoił, powiedział, że wszystko jest w normie, a to dla mnie najważniejsze
Super! No i widzisz, nie trzeba było się stresować ale dobrze, że już wiesz, że jest ok 😍
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 21:05   #132
goslawka
Zadomowienie

melliss
Doczytałam Twoje wpisy! Kochana będzie dobrze! Nie łam się! Wiem co przeżywasz, bo, już się powtarzam :P, w pierwszej ciąży to przechodziłam. Jesteś w dobrych rękach i maluszek będzie tam miał naprawdę najlepszą opiekę Najważniejsze żebyś odpoczywała i się nie stresowała w miarę możliwości. Co do małego hipotrofika to nie jest Twoja wina! No chyba, że paliłaś i piłaś na umór, ale o to to Cię nie podejrzewam :P
Stary 2017-08-25, 21:07   #133
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Dużo zdrowia dla was, wiem że to marne pocieszenie ale ja w pierwszej ciąży też musiałam swoje odleżeć z takiego samego powodu jak Ty.Młody był od samego początku na ostatnim centylu i brzuszek w usg wychodził mniejszy.Ale dotrzymałam a właściwie to doleżałam do 37 tygodnia i wszystko było w porządku.Co prawda urodził się ważąc 2300 ale potem pięknie nadrabiał.Wierzę że i u was wszystko się dobrze skończy.
Teraz moje dziewucha też jest malutka .Waży niecałe 1850 gram w 35 tc i muszę robić co tydzień usg bo podejrzewają iugra.
Miałam wizję leżenia w szpitalu do końca ciąży ale na szczęście wypuścili mnie jeszcze do domu. Teraz mam wizytę 4 września i podejrzewam że profilaktycznie zechcą mnie znowu położyć chociaż żyje nadzieją że jednak nie...
Ojej to tez maluszek byl, moj tydzien temu tyle wazyl (33 tc). Ale najwazniejsze ze zdrowy chlopak Co to jest ta iugra ktora podejrzewaja lekarze?
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 21:11   #134
joasiala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Ojej to tez maluszek byl, moj tydzien temu tyle wazyl (33 tc). Ale najwazniejsze ze zdrowy chlopak Co to jest ta iugra ktora podejrzewaja lekarze?
To jest wewnatrzmaciczne zahamowanie wzrostu płodu.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
U mojej córci wszystko dobrze , waży już 1800!!! Ogólnie bardzo cieszę się, że poszłam, bo się stresowałam Lekarz mnie uspokoił, powiedział, że wszystko jest w normie, a to dla mnie najważniejsze
Gratuluję udanej wizyty. 1800 g ładny wynik 😉

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 21:12   #135
Libra2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Co to jest ta iugra ktora podejrzewaja lekarze?
iugr-hipotrofia czyli to samo co u melliss.
Stary 2017-08-25, 21:25   #136
Maartikrk
Zakorzenienie

Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4

Meliss trzymam kciuki !!!! Będzie dobrze i nawet nie pisz ze jesteś zła mama ! Tak
Się zdarza a teraz musisz byc silna dla małej !!! odczuwa Twoje emocje wiec proszę być tam dobrej myśli a Ciotki trzymają za Was kciuki najmocniej ja świecie
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 21:34   #137
anulka_l7
Raczkowanie

Meliss nie możesz tak myśleć! Jesteś wspaniałą mamą i zrobiłaś wszystko co trzeba, żeby Zuzia była zdrowym i szczęśliwym maluszkiem ❤ wszystko będzie dobrze! Trzymam za Was mocno kciuki 😘

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Alea brzuszek pięknie rośnie 😍

anulka_l7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 21:35   #138
melliss
Raczkowanie

Cytat:
melliss
Doczytałam Twoje wpisy! Kochana będzie dobrze! Nie łam się! Wiem co przeżywasz, bo, już się powtarzam :P, w pierwszej ciąży to przechodziłam. Jesteś w dobrych rękach i maluszek będzie tam miał naprawdę najlepszą opiekę Najważniejsze żebyś odpoczywała i się nie stresowała w miarę możliwości. Co do małego hipotrofika to nie jest Twoja wina! No chyba, że paliłaś i piłaś na umór, ale o to to Cię nie podejrzewam :P
❤ wiem wiem. Jedyne co to tyralam jak wół. Nosilam meble, kartony, spalam po 4h. Od 2 miesiaca mialam leżeć.. Lezalam moze 2 dni...
Moje dawne probelmy bulimiczne też pewnie odcisnely conieco na tej sytuacji...

-kocyk robiony na drutach
-girlanda- gwiazdki
-rożek
-karuzela z pomponów filcowych
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"
melliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 21:45   #139
Lotso
Zadomowienie

Alea kup sobie Calgon- bo Ci beben wywalilo😀😀😀😀😀

Goslawka to dobrze ze wszystko ok😊😊

Melliss nie wkrecaj sobie

Padam na twarz. Dobranoc Dziewczynki i milego weekendu!
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 21:46   #140
kallina_2014
Wtajemniczenie

Witam nowe mamy

Ja miałam dzisiaj kryzys, ból brzucha od rana, dopiero teraz mi przeszedl i ogólnie brak sił, ale na szczęście jest lepiej. Pierwszy raz naprawdę bałam się, że urodze
Stary 2017-08-25, 21:58   #141
buzn
Rozeznanie

Iugra co to?

Melliss trzymaj się. Jesteś w szpitalu i to najważniejsze, jak coś sie będzie dziać to będą szybko reagować. Siedźcie w dwupaku jak najdluzej się da Już nie wiele zostało leżenia

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Meliss dziewczyny dobrze piszą. Nie wolno Ci tak mówić,że zła matka z ciebie. Robisz co mozesz.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Alleaaa uroslas, a raczej brzuszek urósł. Ślicznej😍

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Ok doczytałam:P ojj

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-25, 22:01   #142
Aleaa_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
Alea kup sobie Calgon- bo Ci beben wywalilo😀😀😀😀😀

Goslawka to dobrze ze wszystko ok😊😊

Melliss nie wkrecaj sobie

Padam na twarz. Dobranoc Dziewczynki i milego weekendu!
😂😂😂😂

Chyba już za późno, chociaż zapobiegawczo na kolejne miesiące można spróbować 😂😂

Stary 2017-08-25, 22:44   #143
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:

Tak szczerze to myslalabym podobnie jak Ty. Na pewno.
Ale to zle myślenie. Jesteś bardzo dobra matka, robisz co możesz żeby utrzymać ciążę, myślenie że coś mogłaś inaczej nic nie zmieni. Czasem zdarzają się takie wady, choroby na które Ty absolutnie nie masz żadnego wpływu! Żadnego.

Więc odpoczywaj, staraj się myśleć pozytywnie i będzie dobrze. Patrz na Letstry, jak było ciężko i idzie po dobremu,spójrz na Lotso jak prawie rodziła kilka stron będąc w "spa" tylko dobre zakończenia nas podnoszą na duchu. Wierzymy, że będzie dobrze

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 06:30   #144
goslawka
Zadomowienie

Dzień dobry! Doczytałam was! Widziałam, że się martwiłyście, bardzo mi miło i przepraszam, że zaraz po wizycie nie odpisałam, ale wiecie jak jest 2,5 latek w domu + mąż w pracy + siostra przyszła na żele = brak czasu :P

Maartikrk
U mnie na początek pampers, później dada, a jak mała będzie ważyła 5-6 kg to pewnie wielorazowe :P

Sylwia880
Czytam i wyczuwam stres u Ciebie moja koleżanka miała łóżeczko w pokoju dziecka i wózek koło łóżka. Normalny zwykły wózek i tam młody spał początkowo. Ja miałam problem z głowy, bo w sypialni postawiłam łóżeczko, ale jak mój syn miał 4 miesiące dostał wirusowego zapalenia oskrzeli i od tego czasu spał z nami w łóżku xD

Libra2
Witaj

catiedove
Bliźniaki super ;D a to Twoja pierwsza ciąża?

joasiala
teraz 1800, a dwa tygodnie temu źle mi pomierzył i wychodził niecały 1 kg, a z kolei miesiąc temu 1200 :P aj Ci lekarze mnie wykończą!

melliss
Ja też miałam hipotrofika w pierwszej ciąży! A nie miałam sobie nic do zarzucenia :P Nie piłam, nie paliłam, zdrowo się odżywiałam, odpoczywałam i nie miałam większych stresów. Pytałam lekarza dlaczego tak się dzieje? powiedział szczerze, że nie wie, że tak się po prostu czasami dzieje. Po porodzie tylko wyszło, że pępowine miałam "za wąską" i prawdopodobnie przez to, ale też nic pewnego :P
Stary 2017-08-26, 06:48   #145
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Ale szalejecie z postami, jak tak dalej pójdzie to do porodowki będą jeszcze z dwa 😁😁😁

Ja tutaj nie mam jakiś specjalnych proszków osobno dla dzieci więc będę prala w poleconym przez inne mamy w Niemczech Persil sensitive.

Ja ostatnio byłam pierwsza rozpakowana u nas na wątku więc bycie ostatnim razem w pierwszej trójce mi wystarczy. Teraz wiem, że też pewnie wcześniej urodzę ale mam nadzieję że ten skończony 37tc zaliczę.

Ja na zgagę pijam wieczorem litrami mleko, bo tylko ono daje ulgę. Tak to w dzień lody albo jakieś herbatniki 😁

Wczoraj zaryzykowałam i wypiłam na noc szklankę mleka, zastanawiając się w trakcie czy noc nie będzie pod znakiem biegania do wc. Tak się nie stało, ale na zgagę też nie pomogło. Spróbuję może herbatników i lodów
Libra2 Witaj

catiedove witaj

Cytat:
Hej kochane**
Nadal w szpitalu.
Goslawko masz racje- jednak co klinika to klinika...
U mnie mocno srednio.
Raczej u nas. Albo raczej u Zuzu bo ja tam sie czuje dobrze.....
Jestesmy na patologii ciazy. Podobno na caly oddzial jestesmy jednym z ciezszych przypadkow do szczegolnej obserwacji.
Brzuszek nadal jest 27-28 tyg. A nie 31 tyg. Przeplywy lepiej ale wód malo.
Najprawdopodobniej wyjde razem z dzieckiem dopiero. A moze sie urodzic w kazdej chwili..
Czekaja po prostu do ostatniego momentu zeby jak najdluzej byla w brzuszku...

Melliss dobrze, że jesteście pod dobrą opieką. Nie obwiniaj się o nic, bo na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Musi być dobrze, pamiętaj o tym i dawaj nam znać, bo się martwimy.
Cytat:
Napisane przez LitttleHope Pokaż wiadomość
II stopien wlasnie powinien byc . Kobiety , ktore pala maja III przez palenie im sie szybciej starzeje. A tak zazwyczaj rodzi sie z drugim stopniem. Trzeciego stopnia juz nie jest tak wydolne i dziecko dostaje mniej substancji odżywczych.

U mnie na połówkowym był I...czy to źle?
Cytat:

Pięknie wyglądasz
Cytat:
Super

U mnie kolejna noc pod znakiem zgagi Mleko nie pomogło, gaviscon tez nie. Dzisiaj kupię w tabletkach, jak nie pomoże to kupię renie we wtorek. Cały czas mnie pali w przełyku Za chwilę jadę na morfologię i badanie moczu, bo muszę mieć wyniki na wtorek, a jak zwykle czekam z badaniami na ostatni moment.

Skonczylam wczoraj 34 tc i stwierdziłam, że czas ogarnać się i zacząć prać części wózka, ubranka i ogólnie przygotowywać się, bo nigdy nie wiadomo, a nie chcę zostawiać tego na ostatnią chwilę, bo mąż by pewnie ogarnął, jakby trzeba było, ale wolę mu oszczędzić stresu dodatkowego W kazdym razie obudziłam się dzisiaj z myślą, że to juz bardzo niedługo...
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 07:13   #146
Libra2
Zadomowienie

Witam się z rana po nie przespanej nocy.
Ostatnio, budzę się punktualnie o 2:30 i nie mogę już zasnąć.
Przewracam się tylko z boku na bok budząc Tż. Zamiast się wysypiać na zapas i korzystać z tego że syn śpi jak zabity do 9 to ja wstaję bladym świtem nie wiadomo po co...

Dzisiaj mam spotkanie z doradcą chustowym .
Z pierworodnym używałam tylko elastyka ale tylko na wypady do sklepu bo bardzo nie lubił motania.Potem przeszliśmy na nosidło i tez się nie dawał w nie włożyć.
Ale on w ogóle nie lubił być skrępowany więc odpadały wszystkie otulacze, nawet jak go przykrywałam kocem to rzucał się jak opętany. Do tej pory śpi bez przykrycia. W zimie jedynie pieluszka bambusowa wchodziła w grę. Mam nadzieję że córka będzie łaskawsza pod tym względem bo nie wiem jak inaczej będę wychodzić na dwór z dwójką dzieci.
Stary 2017-08-26, 07:20   #147
joasiala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Wczoraj zaryzykowałam i wypiłam na noc szklankę mleka, zastanawiając się w trakcie czy noc nie będzie pod znakiem biegania do wc. Tak się nie stało, ale na zgagę też nie pomogło. Spróbuję może herbatników i lodów
Libra2 Witaj

catiedove witaj

Melliss dobrze, że jesteście pod dobrą opieką. Nie obwiniaj się o nic, bo na pewne rzeczy nie mamy wpływu. Musi być dobrze, pamiętaj o tym i dawaj nam znać, bo się martwimy.

U mnie na połówkowym był I...czy to źle?

Pięknie wyglądasz

Super

U mnie kolejna noc pod znakiem zgagi Mleko nie pomogło, gaviscon tez nie. Dzisiaj kupię w tabletkach, jak nie pomoże to kupię renie we wtorek. Cały czas mnie pali w przełyku Za chwilę jadę na morfologię i badanie moczu, bo muszę mieć wyniki na wtorek, a jak zwykle czekam z badaniami na ostatni moment.

Skonczylam wczoraj 34 tc i stwierdziłam, że czas ogarnać się i zacząć prać części wózka, ubranka i ogólnie przygotowywać się, bo nigdy nie wiadomo, a nie chcę zostawiać tego na ostatnią chwilę, bo mąż by pewnie ogarnął, jakby trzeba było, ale wolę mu oszczędzić stresu dodatkowego W kazdym razie obudziłam się dzisiaj z myślą, że to juz bardzo niedługo...
O łożysku doczytałam, że ma cztery stopnie dojrzałości. Im niższy stopień tym łożysko jest bardziej wydajne. W II stopień przechodzi w III trymestrze i jest to naturalne, że łożysko się starzeje. III stopień osiąga koło 39 tc. Więc u ciebie na usg polowkowym było ok.
Cytat:
Witam się z rana po nie przespanej nocy.
Ostatnio, budzę się punktualnie o 2:30 i nie mogę już zasnąć.
Przewracam się tylko z boku na bok budząc Tż. Zamiast się wysypiać na zapas i korzystać z tego że syn śpi jak zabity do 9 to ja wstaję bladym świtem nie wiadomo po co...

Dzisiaj mam spotkanie z doradcą chustowym .
Z pierworodnym używałam tylko elastyka ale tylko na wypady do sklepu bo bardzo nie lubił motania.Potem przeszliśmy na nosidło i tez się nie dawał w nie włożyć.
Ale on w ogóle nie lubił być skrępowany więc odpadały wszystkie otulacze, nawet jak go przykrywałam kocem to rzucał się jak opętany. Do tej pory śpi bez przykrycia. W zimie jedynie pieluszka bambusowa wchodziła w grę. Mam nadzieję że córka będzie łaskawsza pod tym względem bo nie wiem jak inaczej będę wychodzić na dwór z dwójką dzieci.
Witaj w kubie budzących się w nocy. Nie wiem czemu, ale od jakiegoś czasu budzę się między 2 a 2.30 i tak się przewracam z boku na bok. Aż sama na siebie się zloszcze, że nie śpię.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 07:28   #148
Aleaa_
Wtajemniczenie

Co do budzących sie w nocy, to usnęłam po 3 a po 6 już byłam wyspana. Tak już 3 czy 4 noc funkcjonuje... Masakra, bo czuję się jak zwłoki.

Od 12-2 męczyły mnie skurcze, bardziej ból krzyża doskwierał ale po lekach przeszło. Oj mógłby być już ten 38tc spokojnie 😁

Stary 2017-08-26, 07:33   #149
migifigi
Wtajemniczenie

Ehh ja dzisiaj się budziłam 6 razy... Wysłałam męża spać na kanapę do salonu bo przeze mnie by się nie wyspał w ogóle nawet w weekend.
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-08-26, 07:35   #150
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:

Pięknie widać różnicę

Ja się zbieram żeby stanąć przed lustrem od kilku dni...jakos mi nie po drodze 😉
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości