![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
catiedove witamy mamusie bliźniakow
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#122 |
Wtajemniczenie
|
Nowy wątek ...wchodzę a tam od razu 118 postów
Heloł .... Bo my tu nie zaczniemy rodzić jak w ciągu kilku godzin będzie po 100 postów 😂 Porodówka przeniesie się do części 5 Wtedy dopiszemy .... porodówka bardziej tuż tuż 😂😂😂😂 |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
Ja również witam nowe mamusie 😊 fajnie nas przybywa 😊
Meliss trzymam mocno kciuki żeby jednak okazało się że wszystko już jest dobrze i jezeli musicie wyjść ze szpitala juz razem rozpakowane to żebyście wyszly jak najpóźniej! 😘 Chyba kupiłam już wszystko do szpitala. Zostało się spakować, ale caly czas mam wrażenie że na pakowanie to w zasadzie mam mnóstwo czasu jeszcze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
2 dni temu miala nieco ponad 1200g dobry znak Lapie mnie depresja. Ze mam chu***e lozysko i taka ze mnie matka, ze nawet nie moge jej dac zdrowia.. Cytat:
Dziekuje dziewczynki, ze sie martwcie. Powiem Wam tylko tyle- lezala tu ze mna dziewczyna w 30 tyg. Tak samo jak ja-ciagle pracowala. Obie nawet tu ciągle zajmowalysmy sie praca.... Interesami bo "jak nie my to kto to zrobi" i ja dzis przeniesli na.. Porodowke. Czeka... Ma pompę magnezowa i albo urodzi albo za kilka dni wróci na patologie... Nie warto. Żadne pieniądze nie wynagradza takiego czegos gdyby miało przyjsc najgorsze... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
Meliss nie gadaj głupot! Robiłaś wszystko co na tym etapie ciąży jeszcze Ci było wolno, a na niektóre rzeczy nie ma wpływu. Choćbyśmy siedziały i nic nie robiły to niektóre rzeczy i tak się dzieją.
Ty w tej chwili robisz właśnie wszystko co możesz, jesteś w szpitalu pod kontrolą i walczysz o każdy kolejny dzień w brzuszku maluszka. Dlatego nie gadaj, że jesteś złą matką, bo jesteś najlepszą matką dla swojego dziecka! Głowa do góry, wszystko musi być dobrze. Staraj się tak nie myśleć na prawdę 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#127 |
Wtajemniczenie
|
Moje porównanie z przed miesiąca i dziś 😁😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U ciebie też będzie dobrze,tylko się nie zadręczaj że to z Twojej winy bo tak na prawdę nie masz na to wpływu.Czasami coś się dzieje niezależnie od nas nieważne nawet jak bardzo byśmy na siebie uważały. Martwiąc się na zapas na pewno nie pomożesz malutkiej. ![]() ![]()
"W naszym kraju żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle." Edytowane przez Libra2 Czas edycji: 2017-08-25 o 20:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Rozeznanie
|
Aleaa.. jak Ci brzuszek urósł 😊 śliczny 😍 pomyśl jaki duży będzie za miesiąc 😀
Melis jesteś najlepszą matką dla Zuzu, nie gadaj głupot, na pewne sprawy nie mamy wpływu.. będzie dobrze. Informuj nas na bieżąco, bo cały czas o Was myślimy.. 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Chwilę człowieka nie było a tu już 5 stron xD, nie nadrobiłam jeszcze, bo dzisaj padam na twarz.
U mojej córci wszystko dobrze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Wtajemniczenie
|
Meliss nie wolno Ci tak myśleć! Nie robiłaś niczego co możesz sobie teraz zarzucać. Niektóre dziewczyny pracują do ostatniego dnia i nic się im nie dzieje, a przecież nie kopałaś węgla w kopalni. To kwestia losu. Nie mamy na to wpływu dopóki nie robimy nic złego. A żadna z nas tutaj nie robi nic złego.
---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
melliss
Doczytałam Twoje wpisy! Kochana będzie dobrze! Nie łam się! Wiem co przeżywasz, bo, już się powtarzam :P, w pierwszej ciąży to przechodziłam. Jesteś w dobrych rękach i maluszek będzie tam miał naprawdę najlepszą opiekę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
iugr-hipotrofia czyli to samo co u melliss.
#136 |
Zakorzenienie
|
Październikowe mamy 2017 - porodówka tuż tuż ❤ - cz. 4
Meliss trzymam kciuki !!!! Będzie dobrze i nawet nie pisz ze jesteś zła mama ! Tak
Się zdarza a teraz musisz byc silna dla małej !!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Meliss nie możesz tak myśleć! Jesteś wspaniałą mamą i zrobiłaś wszystko co trzeba, żeby Zuzia była zdrowym i szczęśliwym maluszkiem ❤ wszystko będzie dobrze! Trzymam za Was mocno kciuki 😘
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Alea brzuszek pięknie rośnie 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje dawne probelmy bulimiczne też pewnie odcisnely conieco na tej sytuacji... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
[SIZE="2"]moje DIY do pokoiku dziecka: (plany, robi się, zrobione!) -okno z łapaczy snów -kocyk robiony na drutach -girlanda- gwiazdki -rożek -karuzela z pomponów filcowych -ochraniacze do łóżeczka -literka na drzwi "Z" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Alea kup sobie Calgon- bo Ci beben wywalilo😀😀😀😀😀
Goslawka to dobrze ze wszystko ok😊😊 Melliss nie wkrecaj sobie ![]() ![]() Padam na twarz. Dobranoc Dziewczynki i milego weekendu! |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
Witam nowe mamy
![]() Ja miałam dzisiaj kryzys, ból brzucha od rana, dopiero teraz mi przeszedl i ogólnie brak sił, ale na szczęście jest lepiej. Pierwszy raz naprawdę bałam się, że urodze ![]()
#141 |
Rozeznanie
|
Iugra co to?
Melliss trzymaj się. Jesteś w szpitalu i to najważniejsze, jak coś sie będzie dziać to będą szybko reagować. Siedźcie w dwupaku jak najdluzej się da ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Meliss dziewczyny dobrze piszą. Nie wolno Ci tak mówić,że zła matka z ciebie. Robisz co mozesz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Alleaaa uroslas, a raczej brzuszek urósł. Ślicznej😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ok doczytałam:P ojj Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba już za późno, chociaż zapobiegawczo na kolejne miesiące można spróbować 😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to zle myślenie. Jesteś bardzo dobra matka, robisz co możesz żeby utrzymać ciążę, myślenie że coś mogłaś inaczej nic nie zmieni. Czasem zdarzają się takie wady, choroby na które Ty absolutnie nie masz żadnego wpływu! Żadnego. Więc odpoczywaj, staraj się myśleć pozytywnie i będzie dobrze. Patrz na Letstry, jak było ciężko i idzie po dobremu,spójrz na Lotso jak prawie rodziła kilka stron będąc w "spa" ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Doczytałam was! Widziałam, że się martwiłyście, bardzo mi miło i przepraszam, że zaraz po wizycie nie odpisałam, ale wiecie jak jest 2,5 latek w domu + mąż w pracy + siostra przyszła na żele = brak czasu :P
Maartikrk U mnie na początek pampers, później dada, a jak mała będzie ważyła 5-6 kg to pewnie wielorazowe :P Sylwia880 Czytam i wyczuwam stres u Ciebie ![]() Libra2 Witaj ![]() catiedove Bliźniaki ![]() joasiala teraz 1800, a dwa tygodnie temu źle mi pomierzył i wychodził niecały 1 kg, a z kolei miesiąc temu 1200 :P aj Ci lekarze mnie wykończą! melliss Ja też miałam hipotrofika w pierwszej ciąży! A nie miałam sobie nic do zarzucenia :P Nie piłam, nie paliłam, zdrowo się odżywiałam, odpoczywałam i nie miałam większych stresów. Pytałam lekarza dlaczego tak się dzieje? powiedział szczerze, że nie wie, że tak się po prostu czasami dzieje. Po porodzie tylko wyszło, że pępowine miałam "za wąską" i prawdopodobnie przez to, ale też nic pewnego :P |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Libra2 Witaj ![]() catiedove witaj ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie kolejna noc pod znakiem zgagi ![]() ![]() Skonczylam wczoraj 34 tc i stwierdziłam, że czas ogarnać się i zacząć prać części wózka, ubranka i ogólnie przygotowywać się, bo nigdy nie wiadomo, a nie chcę zostawiać tego na ostatnią chwilę, bo mąż by pewnie ogarnął, jakby trzeba było, ale wolę mu oszczędzić stresu dodatkowego ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Witam się z rana po nie przespanej nocy.
![]() Ostatnio, budzę się punktualnie o 2:30 i nie mogę już zasnąć. Przewracam się tylko z boku na bok budząc Tż. Zamiast się wysypiać na zapas i korzystać z tego że syn śpi jak zabity do 9 to ja wstaję bladym świtem nie wiadomo po co... Dzisiaj mam spotkanie z doradcą chustowym . Z pierworodnym używałam tylko elastyka ale tylko na wypady do sklepu bo bardzo nie lubił motania.Potem przeszliśmy na nosidło i tez się nie dawał w nie włożyć. Ale on w ogóle nie lubił być skrępowany więc odpadały wszystkie otulacze, nawet jak go przykrywałam kocem to rzucał się jak opętany. Do tej pory śpi bez przykrycia. W zimie jedynie pieluszka bambusowa wchodziła w grę. Mam nadzieję że córka będzie łaskawsza pod tym względem bo nie wiem jak inaczej będę wychodzić na dwór z dwójką dzieci.
#147 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
Co do budzących sie w nocy, to usnęłam po 3 a po 6 już byłam wyspana. Tak już 3 czy 4 noc funkcjonuje... Masakra, bo czuję się jak zwłoki.
Od 12-2 męczyły mnie skurcze, bardziej ból krzyża doskwierał ale po lekach przeszło. Oj mógłby być już ten 38tc spokojnie 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#149 |
Wtajemniczenie
|
Ehh ja dzisiaj się budziłam 6 razy... Wysłałam męża spać na kanapę do salonu bo przeze mnie by się nie wyspał w ogóle nawet w weekend.
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się zbieram żeby stanąć przed lustrem od kilku dni...jakos mi nie po drodze 😉 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.