![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki a libido
Cytat:
![]() Jakie to straszne niby maja nam pomagać a robia z nas kaleki te wstretne tabsy, ciekawe kiedy w koncu wejdą w życie te zastrzyki dla mężczyzn wtedy zobaczymy role sie odmienia, mam nadzieje ze ja tego doczekam slyszalam ze gdzies w japoni juz 2 lata badania trwaja i nie ma skutkow ubocznych ![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Ja to kiedyś juz tak sobie myslalam ze jak urodze dzieci gora dwoje chcę to se jajniki podwiąże i bedzie z glowy.Tylko że to już na zawsze i nieodwracalnie
![]()
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
A ja mam pytanko, troszke z innej beczki, widze, ze w tym temacie wiecie dokladnie o czym piszecie
![]() Oczywiscie rozumiem - inny sklad, inne ceny i sposob otrzymywania poszczegolnych hormonow?? Ale to chyba zbyt duze ronice, nie wierze w to, ze jedne tabletki dzialaja lepiej od 2gich, albo, ze ktorestam powoduja jakies skutki uboczne, ale patrzac na takie rozbirznosci cenowe, latwo jest tak pomyslec ![]() dzieki i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Ceny są różne, bo różnią się producentami
![]() Jeśli tabletki nie różnią się składem a mają inną cenę, to nie oznacza różnic w jakości. Działają dokładnie tak samo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
A jeśli lekarz nie chce dać skierowania na badanie hormonów to powinien bardzo dokładnie się o wszystko wypytać, a nie zapisać tego co aktualnie jest modne na rynku.
Może określenie swojego fenotypu pomoże... Cytat: "twój fenotyp Kobiety dzieli się na trzy typy hormonalne: estrogenny, gestagenny i zrównoważony. To, do którego z nich należysz, pokaże badanie krwi na poziom hormonów. Powinien je zlecić lekarz przed wypisaniem tabletek. Nawet bez wizyty u lekarza możesz jednak z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić, czy jesteś estrogenna czy raczej gestagenna. Pozwoli ci to ustalić twój wygląd i przebieg cyklu miesiączkowego. typ estrogenny drobna, typowo kobieca budowa ciała; duże, okrągłe piersi; suche włosy i skóra; silny zespół napięcia przedmiesiączkowego (nerwowość, płaczliwość, bolesność sutków, migrenowe bóle głowy); cykl poniżej 28 dni, miesiączka trwająca 5-7 dni, obfita, bolesna; obfita wydzielina z pochwy; skłonność do żylaków; nudności i wymioty w ciąży zalecane tabletki Marvelon, Mercilon, Microgynon 21, Rigevidon, Stediril 30 typ gestagenny męska, dość mocna budowa ciała; małe płaskie piersi; włosy tłuste, skóra tłusta, ze skłonnością do trądziku; łagodny zespół napięcia przedmiesiączkowego (smutek, bóle podbrzusza); długi cykl (do 36 dni), miesiączka trwająca 2-4 dni, skąpa, bezbolesna; skąpa wydzielina z pochwy; częste skurcze łydek; w ciąży duży przyrost wagi ciała zalecane tabletki Loveston, Gravistat 125, Gravistat 250, a także preparat Diane 35, stosowany przy androgenizacji i problemach skórnych (np. intensywny trądzik) a przy okazji zabezpieczający przed ciążą typ zrównoważony jeśli dostrzegasz u siebie trochę cech jednego, a trochę drugiego typu (np. kobieca budowa ciała przy jednoczesnych skąpych, krótkich miesiączkach), prawdopodobnie jesteś tzw. fenotypem zrównoważonym zalecane tabletki możesz łykać niemal wszystkie dostępne na rynku pigułki" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
No to muszę Ci przyznac że mnie wystraszyłaś.Ja stosuję antykoncepce tez juz 6 lat i obawiam sie co bedzie jak je odstawie.Natomiast z libido jest różnie bo jedne dziewczyny maja duże a u innych jej brakuje.Ja stosuje plasterki evra teraz i wydaje mi sie że po nich libido mam wzmozone .Nie wiem co Ci poradzic może musiałabyć iśc do db lekarza po poradę co dalej z tym zrobić
Podobno są juz spirale dla nieródek.Chyba że mechanicznie zaczniecie sie zabezpieczac prezerwatywą pzdr asia26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
no wiec juz wrocilam od lekarza hmm.... nie wiem czy trafilam znow na jakeigos dziada ale trudno juz nie chce mi sie szukac innych lekarzy.... bylam u lekarza wydaje mi sie byc w miare ok... starszy pan sympatyczny ma chyba doswiadczenie wiec rozmawialam z nim miedzy innymi na temat mojej nadzerki nie wiem czy to co powiedzial jest w porzadku ale powiedzial ze nadzerek sie nie usuwa tylko w stanach zagrozenia nowotworem itp bo u kobiet ktyore nie rodzily zabieg usuniecia powoduje ze w tym miejscu szyjka macicy sie gorzej rozciaga i sa problemy ... a co do libido.. chcialam wymusic od niego badania mowilam ze nikt mi badan zadnych nie robil co do libido powiedzial ze badania hormonalne nie wykaza niczego w tym kierunku nie wiem czy to prawda ale 5 lekarz mowi mi to samo... powiedzial ze tabletki trojfazowe nie sa dla mlodyuch kobiet w wiekszosci i ze dla mlodych kobiet powinny byc hormony o jak najmniejszej dawce.. a co do libido powiedzial ze to roznie bywa wiekszosc fakt spada niektorym podnosi ale tego nie da sie wyregulowac poprzez badania poprzez badania hormonalne mozna tylko sprawdzic odnosnie tarczycy a tabletek i tp :/
mi zaproponowal plastry badz regulon echhh...... za 2 tyg bede znow u niego to sie znow bede dowiadywac i klocic....nie wiem czy z warszawy jestescie mi kolezanka polecial super lekarza wizyta 140 zl ale podobno niezawodny ma swoj gabinet i w ogole jak odloze pieniazki to wybiore sie do niego i zrobie u niego badania za 500 zl ale bede pewna ze wszystko w porzadku..
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
hmm tak ja wiem ze od tabletek on tez potwierdzil ze to mozliwe ale ze badania hromonalne nie wykaza ktore tabletki mam wziasc zebym miala duze libido i to kwestia prob i bledow w tzym wypadku ech...................... ......... ja chyba odstawiam dokoncze te opakowanie i odstawiam chyba ze mi cos sensownego powie jeszcze za dwa tyg... bo teraz glownie sie skupilismy na mojej grzybicy
![]()
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do nadzerki to ja milam robiony zabieg ok 1,5 roku temu wypalanke jeszcze jak mieszkalam w Polsce i lekarka mi powiedziala że pieknie sie zagoiła i mam teraz mniejsze problemy z grzybicą, i nie mam krwawienia po stosunku, nie wiem czy ci dobrze poradzil ja mysle ze nie, masz tam otwarta rane i przy każdym wspolżyciu ja draznisz jak jeszcze nie masz krwawien po stosunku to to przyjdzie ja też od razu nie mialam a przez dwa lata z malenkiej ranki zrobila mi sie nadzerka II stopnia.
![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
A może brała któraś z Was REGULON? Ja dzis wzięłam pierwsza tabletke i nie bardzo wiem czego sie spodziewać...Ilu fazowe one sa?
Wczesniej brałam Rigevidon i Stediril, cięzko mi powiedzieć jak z moimi libido było bo nawet jak nie biorę to jest marne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
mi chce lekarz dac teraz regulon to napisz jak sie bedziesz czula za jakis czas chetnie sie dowiem echhh:///
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak wszystkie tabletki sa takie same to jednofazowy, jak masz trzy rodzaje tabletek to trzyfazowy.
![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
No luz napisze
![]() Dodam tylko ze po Rigevidonie czułam sie fatalnie, a po Stedirilu bylo spoko ![]() Tylko to moje cholerne LIBIDO ![]() dzastina/25 No dzięki, racja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie wiem czy ogóle posiadam takie coś jak LIBIDO, albo poprostu przyczyny tkwią w technice bądź...partnerze...
Brutalne ale prawdziwe... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
wiem, ze to powazny watek, ale lubie jak sie wsciekasz
![]() " ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
A ja biorę od 4 lat Cilest, i nie mam żądnych problemów z libido, a przydałyby się czasami, bo od jakiegoś czasu jestem samotna
![]() Pozdrawiam, trzymajcie się ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Pytanie do Dzastina25:
Cytat:
To znaczy te dotyczace "receptorow progesteronowych" wybiorczo pobudzanych (III generacja). Co rozumiesz przez "androgenizacje"?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Ray wczoraj wzięłam pierwszą tabletkę i przespałam super noc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
no to fajnie cytrynowo piaskowa... ja chyba z tz zdecydowalismy ze odstawie pigulki tylko musze te opakowanie (2tyg) wziasc do konca zeby nie wywolac teraz mc bo mam leczyc grzybice i dostalam leki ale za 2 tyg to rzucam albo ten regulon wezme..... ogolnie jest zle ostatni raz kochalam sie tydzien temu.... wczoraj wieczorem nie mialam ochoty dzis rano mimo ze sie wyspalem weekend moj tz ma a ja nie
![]() ![]()
![]() |
#146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiadomości są z tej strony internetowej. Androgenizacja, czyli nadmiar męskich hormonów u kobiet, objawia się: - zwiększonym owłosieniem - zaburzeniem miesiączkowania - zmianami skórnymi z łojotokiem - trądzikiem na twarzy i plecach - otyłością - nie płodnością - niekiedy stanami depresyjnymi a na tej stronir jest wiecej o androgenizacji http://medycyna.onet.pl/112983,351563,placowka.html
![]() |
![]() |
#149 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Czytam czytam i czytam, i strasznie posmutniałem, myslalem, ze medycyna juz jakis czas temu uporala sie w jakis tam sposob z antykoncepcja, ale niesteety bylem w bledzie, pigulki to wiecej problemow niz korzysci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.