![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wesele bezalkoholowe ;]
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a dodam, ze to sie tyczy zarówno wesel w mieście w restauracjach jak i w wiejskich remizach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
ja bylam na dwoch takich weselach i szczerze mowiac byly niewypalem... juz nie chodzi o to ze sama chcialam jakos specjalnie pic ale to sie odbilo na caloksztalcie imprezy.ludzie nie chcieli tanczyc spiewac itp ogolnie rzecz biorac impreza byla strasznie zamulona.. zwlaszcza ze moja rodzina to w wiekszoci gorale wiec wiadomo jak oni by chcieli...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wszyscy ludzie sa otwarci i szaleni tak po prostu i musza sobie dziabnac kieliszeczek dla odwagi. Ja byłam na wielu weselach i nigdy nie spotkałam się ze spiącymi na stole , tudziez zataczajacymi się goscmi. Wydaje mi się wręcz ze wszyscy staraja się bardziej trzymac forme bo nie wypada tak na weselu sie spic. Pozatym na weselach jest duzo jedzonka, tańce i bardzo cięzko sie upic. JA wiele alkoholu nie potrafie w siebie w lac a na weselach.....ohoho mam głowę nielada ![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
U nas będzie malutkie wesele, bo na 30 osób i najpierw będzie szampan, winko do obiadu i potem wódeczka i winko do wyboru. Nie pamięyam, by ostatnio, ktoś na weselu w rodzinie przesadził, a trochę alkoholu rozkręci i tak małą imprezę
![]() Rodzice mówią, że czasy się zmieniły, u nich na wiejskim dużym weselu, gdzie wódki nie brakowało, nie jeden leżał pod stołem, ale teraz to się u nas nie zdarza.
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
a mi Tż pitoli, że u nas to by nie chciał wódki. szczerze mówiąc, to sobie tego nie wyobrażam. oczywiście nie mówię o niebotycznej ilości i spaniu pod stołem, ale trochę tej wódki być powinno.
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
a dlaczego niektorzy sie decyduja na wesele bez alkoholu?nie rozumie:/
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Ja oglądałam płytę z bezalkoholowego wesela, była to akurat para aktywnych katolików działających w Oazie. Nawiasem mówiąc goście bawili się świetnie, bo wesele prowadził genialny wodzirej. Praktycznie cały czas trwały zabawy z różnymi akcesoriami i podejrzewam, że na takim weselu jakby była wódka to i tak by nie schodziła, bo po prostu goście nie mieli by czasu się napić
![]()
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz slowa mojego tutora ze studiow przed wyjazdem z tutorialu (abstynentki nie brac zbyt doslownie - to tak z przymruzeniem oka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Ślubu bez alkoholu sobie nie wyobrażam. Pewnie pomyślałyście sobie, ze za chwilkę zacznę agitować do LPR'u
![]() Odeszły w niepamięc czasy w których każdy musiał pić bo w przeciwnym razie był podejrzewany. Byłam na kilkunastu weselach na których nie piłam alkoholu, a bawiłam się wyśmienicie przy soczkach ![]()
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Witam. Czytałam wiele na temat wesel bezalkoholowych. I moim zdaniem to naprawdę jest głupota skoro Państwo Młodzi chcą organizować to dla własnego kaprysu lub mody, i wcale nie są abstynentami. Inna sprawa jest jeżeli są abstynentami albo mają problemy w rodzinie. I wiadomo, że taka impreza będzie odbierana dziwnie i na pewno spotka się z nawet nie tolerancją. W niedługiej przyszłości również planuje ślub i skłaniam się bardziej do wesela bez alkoholu gdyż w mojej jak i mojego chłopaka rodzinie jest problem alkoholowy. I zdaję sobie sprawę z różnych przeciwności jakie Nas czekają. Szczególnie ze znalezieniem dobrego zespołu i wodzireja. I jestem przekonana że moja rodzina nie byłaby wcale zdziwiona tym że faktem. A jeżeli goście nie będą chcieli przyjść to ich sprawa My jak coś zorganizujemy sobie wesele w mniejszym gronie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje zdanie- możecie mieć inne ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Ja chcę wesele z alkoholem i chciałabym aby była wódka i wino. Bo nie każdy lubi wódkę i nie wszyscy piją wino.
Liczę na to, że każdy zachowa się kulturalnie i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, że wszystko zależy od kultury picia, a ta się zaczyna zmieniać w Polsce. Na naszym weselu wódki poszło mniej niż połowa, a wino prawie całe (goście brali je też zamiast wódki weselnej jako gościniec). Nikt się nie "uchlał", a wszyscy się świetnie bawili.
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Wesele bezalkoholowe?
Cześć. Mam do was pytanie. Co sądzicie o bezalkoholowym weselu. A jesli alkoholowe to jakie trunki polecanie.
Ja to się zastanawiam. Nie mam pojęcia. Jestem okropną przeciwniczką,a alkoholu. Miałam w rodzinie alkoholika. Co sądzicie? Z góry dzięki za odpowiedzi i rady.
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wesele bezalkoholowe?
Cytat:
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
łączę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wesele bezalkoholowe
Przepraszam Was dziewczyny. Zapomniałam o czymś takim jak wyszukiwarka. Ostatnio mam głowę w chmurach i o takich rzeczach po prostu nie pamiętam.
Dziękuję za przeniesienie wątku. Pzodrawiam serdecznie ![]()
![]() |
#141 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NAwet na masowych imprezach spotkac kogoś trzeźwego graniczy z cudem. na ślub i wesele idzie się dla Państwa Młodych nie dla wódki- to nie PRL w kazdym sklepie stoi na półce ![]() Cytat:
Moze sa w klubie AA, może działajaa w OAzie, może maja takie przekonania. Cytat:
![]() Nie obchodzi mnie rozmowa w stylu- nie będzie wodki- nie przyjde. Prosze bardzo skoro wodka na stole wązniejsza od uroczystości nie przychodż ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Stwierdziliśmy, że nasze wesele będzie nie więcej niż 40 maksymalnie do 50 osób. Myślimy nad winem i szampanem. Nie chcemy wódki. Mnie pijany człowiek napawa wstrętem, strachem i obrzydzeniem. Miałam w rodzinie dziadka alkoholika. Dziadek nie pije od 2 lat. Całe moje życie, prócz ostatnich dwóch lat to było pasmo zmartwień. Widziałam wiele razy jak dziadek się awanturował, rozbijał talerze, bił babcie. To nie jest miły widok i nie są mile wspomnienia. Po skończeniu 18 lat podjęłam sie krucjaty (nie wiem czy wiecie co to jest). Pierwszy kieliszek alkoholu w swoim życiu ( wina ) wypiłam pół roku temu, kiedy świętowaliśmy z moim chłopakiem rok naszego bycia razem. Poza tym wracając do ślubu i wesela. Nie chcę mieć stypy na weselu, gdzie goście wódką zalewaliby robaka. Pan młody sie upijał, jakby spotkało go coś najgorszego w życiu. Zazwyczaj taki jest obraz polskich wesel. Dużo alkoholu to wtedy jest dobra zabawa. Zgadzam się z lemoorką. Wesele i ślub to święto Państwa Młodych i goście jeśli przychodzą na tą uroczystość tylko ze względu na jedzenie i alkohol, to równie dobrze mogą nie przychodzić. W końcu to Państwo Młodzi mają być najważniejsi, a nie to co jest na stole.
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Ja robie wesele wylacznie z winem i szampanem, zadnej wodki i uwazam, ze to dobry pomysl. NIe jestem za tym, ze wszelkie imprezy musza byc zakrapiane, kto nie umie sie bawic bez alkoholu ten nie umie bawic sie wcale.
pozdrawiam
![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tez bym tak chciala...bo niestety w rodznie pana mlogego jest duzo osob co to pije zeby sie tylko uchlac i spasc pod stol..ja takiego czegos sobie nie zycze:/ wesele wyprawiaja moi rodzice i uzgodnilismy, ze obecnosc szampana i wina bedzie ok...ale boje sie, ze rodzinka przyszlego meza narobi mu tylko wstydu... tak samo nie podoba mi sie zwyczaj portrabendu|( czy jak to sie nazywa) sasiadow mam wporzadku...ale zawsze na takich imprezach zbiegaja sie nawieksze zule i zabawa konczy sie wizytami policji, bo jak ci sie uchleja to tylko do bojki sa gotowi;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Z pewnością na weselu z alkoholem jest lepsza zabawa gości
![]()
![]() |
#146 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dlatego wlasnie chcialabym pokazac, ze z odrobina alkoholu tez moze byc milo i sympatycznie..chociaz watpie czy to wypali, bo jak sie dorwa do sklepu to jak swinie do miodu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
oj nie wlasnie swinie:0 kontrast jest tutaj jak najbardziej wskazany.. zgadzam sie, ze niektorzy dopiero po alkoholu potrafoa sie bawic...ale jesli z dwoch stron czyli od pana mlodego i panny mlodej jest dosc sporo alkoholikow, ktorzy na impreze( do kosciola rowniez) przychodza juz napici-to nie wrozy nic dobrego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
chociaż moje wesele będzie w bardzo dalekiej przyszłości to już teraz wiem że nie bedzie wódki , ewentualnie wino czy szampan ale nie w dużych ilościach nie wiem dlaczego tak mam ale jestem bardzo wrażliwą osoba i boję sie że widząc pijanych gości straciłabym chęc do zabawy wogóle pewnie z tego stresu że ktos za duzo wypił bym sie popłakała i tyle by było . Ostatnio byłam na weselu , dalsza rodzina to co pare minut .... a teraz idziemy na jednego , ja że praktycznie nie pije alkocholu ( kieliszek szampana z okazji większych wydarzeń) byłam troszke zniesmaczona i znudzona bo co miałam robic jak większosc piła . Tak jak przeczytałam wcześniej któras dziewczyna pisała że jedni gościie lubia pic inni nie , ale ja sie obawiam że jako panna młoda która nie pije bede się czuła trochę dziwnie widząc pjanych gości . Może za kilka lat moje poglądy się zmnienią , chociaz ja w to nie wierzę .
Edytowane przez karolinaa Czas edycji: 2008-07-09 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | ||
Raczkowanie
|
Wesele bezalkoholowe
Cytat:
o ile ta kulture maja... ![]() Cytat:
![]() niom a u mnie slubik juz tuz tuz ![]() Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-07-19 o 10:10 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.