Wesele bezalkoholowe - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-27, 13:41   #121
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: Wesele bezalkoholowe ;]

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
byłyscie na takich weselach? bo ja nie..........pomimo ze pili to pelna kultura
Na weselu bezalkoholowym nigdy nie byłam... i nigdy nie spotkałam się z sytuacją, by goście na zakrapianym ślubie z powodu alkoholu zaczynali bójki, awanturowali sie czy spali półprzytomni pod stołem . To, że idzie się na wesele alkoholowe nie oznacza, że trzeba wszystko wypić i tylko pić.
Stary 2007-09-27, 14:00   #122
Kattie7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
byłyscie na takich weselach? bo ja nie..........pomimo ze pili to pelna kultura
w ostatnich 5 latach tylko na takich weselach bywałam gdzie alkoholu było pod dostatkiem, a nawet więcej i pełna kulturka żadnego ochlaptusa nie miałam okazji oglądać gdzieś pod stołem
a dodam, ze to sie tyczy zarówno wesel w mieście w restauracjach jak i w wiejskich remizach
Kattie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 14:06   #123
madzia_g
Zakorzenienie

ja bylam na dwoch takich weselach i szczerze mowiac byly niewypalem... juz nie chodzi o to ze sama chcialam jakos specjalnie pic ale to sie odbilo na caloksztalcie imprezy.ludzie nie chcieli tanczyc spiewac itp ogolnie rzecz biorac impreza byla strasznie zamulona.. zwlaszcza ze moja rodzina to w wiekszoci gorale wiec wiadomo jak oni by chcieli...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 14:22   #124
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość
ja bylam na dwoch takich weselach i szczerze mowiac byly niewypalem... juz nie chodzi o to ze sama chcialam jakos specjalnie pic ale to sie odbilo na caloksztalcie imprezy.ludzie nie chcieli tanczyc spiewac itp ogolnie rzecz biorac impreza byla strasznie zamulona.. zwlaszcza ze moja rodzina to w wiekszoci gorale wiec wiadomo jak oni by chcieli...
Nie oszukujmy się, niektórzy goście rozkręcają się kiedy wypiją chociaż kilka kieliszków. A przecież na weselu ważna jest zabawa, tańce...
Stary 2007-09-27, 16:47   #125
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Nie oszukujmy się, niektórzy goście rozkręcają się kiedy wypiją chociaż kilka kieliszków. A przecież na weselu ważna jest zabawa, tańce...
dokładnie.
Nie wszyscy ludzie sa otwarci i szaleni tak po prostu i musza sobie dziabnac kieliszeczek dla odwagi.
Ja byłam na wielu weselach i nigdy nie spotkałam się ze spiącymi na stole , tudziez zataczajacymi się goscmi. Wydaje mi się wręcz ze wszyscy staraja się bardziej trzymac forme bo nie wypada tak na weselu sie spic. Pozatym na weselach jest duzo jedzonka, tańce i bardzo cięzko sie upic.
JA wiele alkoholu nie potrafie w siebie w lac a na weselach.....ohoho mam głowę nielada
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 17:20   #126
agusia1981
Zadomowienie

U nas będzie malutkie wesele, bo na 30 osób i najpierw będzie szampan, winko do obiadu i potem wódeczka i winko do wyboru. Nie pamięyam, by ostatnio, ktoś na weselu w rodzinie przesadził, a trochę alkoholu rozkręci i tak małą imprezę
Rodzice mówią, że czasy się zmieniły, u nich na wiejskim dużym weselu, gdzie wódki nie brakowało, nie jeden leżał pod stołem, ale teraz to się u nas nie zdarza.
agusia1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-30, 10:35   #127
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

a mi Tż pitoli, że u nas to by nie chciał wódki. szczerze mówiąc, to sobie tego nie wyobrażam. oczywiście nie mówię o niebotycznej ilości i spaniu pod stołem, ale trochę tej wódki być powinno.

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-01, 09:44   #128
SoNeRa
Zakorzenienie

a dlaczego niektorzy sie decyduja na wesele bez alkoholu?nie rozumie:/
Stary 2007-10-01, 10:06   #129
-agniesia-
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
Ja oglądałam płytę z bezalkoholowego wesela, była to akurat para aktywnych katolików działających w Oazie. Nawiasem mówiąc goście bawili się świetnie, bo wesele prowadził genialny wodzirej. Praktycznie cały czas trwały zabawy z różnymi akcesoriami i podejrzewam, że na takim weselu jakby była wódka to i tak by nie schodziła, bo po prostu goście nie mieli by czasu się napić
-agniesia- jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 15:38   #130
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
oczywiście nie mówię o niebotycznej ilości i spaniu pod stołem, ale trochę tej wódki być powinno.
tez mi sie wydaje, ze troche alkohol mogloby byc. sama bylam niedawno na weselu, gdzie panna mloda - totalna abstynentka (przezywala, ze musiala wypic wino w kosciele, a toastu nie wznosila szampanem tylko sokiem jablkowym) jedank pijacym gosciom alkoholu nie odmowila.

a teraz slowa mojego tutora ze studiow przed wyjazdem z tutorialu (abstynentki nie brac zbyt doslownie - to tak z przymruzeniem oka ) "oczywiście wiemy że można się bawić bez alkoholu... tylko wlasciwie po co sie męczyć?"
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 17:46   #131
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
"oczywiście wiemy że można się bawić bez alkoholu... tylko wlasciwie po co sie męczyć?"
Otóż to Jak ktoś nie chce pić, to przecież nie musi. Ale niech nie zmusza gości do abstynencji, bo akurat on nie lubi alkoholu. U mnie na pewno będzie wódka, chociaż za nią nie przepadam. Ale wesele na trzeźwo? Bez przesady Ja np. muszę trochę wypić, żeby się przełamać i pójść na parkiet.

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-04, 21:20   #132
ksylwia
Zadomowienie

Ślubu bez alkoholu sobie nie wyobrażam. Pewnie pomyślałyście sobie, ze za chwilkę zacznę agitować do LPR'u otóż nie. Uważam, że alkohol można postawić - nikt w nikogo wódki nie wlewa - jeśli ktoś nie chce - nie pije.
Odeszły w niepamięc czasy w których każdy musiał pić bo w przeciwnym razie był podejrzewany. Byłam na kilkunastu weselach na których nie piłam alkoholu, a bawiłam się wyśmienicie przy soczkach A jak ktoś ma akurat chęci na % to czemu mu tego zabronić? Nie pamiętam kiedy ostatni raz widziałam zataczająca się osobę na weselu.
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 12:08   #133
Dotiraider
Przyczajenie

Witam. Czytałam wiele na temat wesel bezalkoholowych. I moim zdaniem to naprawdę jest głupota skoro Państwo Młodzi chcą organizować to dla własnego kaprysu lub mody, i wcale nie są abstynentami. Inna sprawa jest jeżeli są abstynentami albo mają problemy w rodzinie. I wiadomo, że taka impreza będzie odbierana dziwnie i na pewno spotka się z nawet nie tolerancją. W niedługiej przyszłości również planuje ślub i skłaniam się bardziej do wesela bez alkoholu gdyż w mojej jak i mojego chłopaka rodzinie jest problem alkoholowy. I zdaję sobie sprawę z różnych przeciwności jakie Nas czekają. Szczególnie ze znalezieniem dobrego zespołu i wodzireja. I jestem przekonana że moja rodzina nie byłaby wcale zdziwiona tym że faktem. A jeżeli goście nie będą chcieli przyjść to ich sprawa My jak coś zorganizujemy sobie wesele w mniejszym gronie Rodzinę bardziej zdziwia się na wieści o ślubie niż weselu bezalkoholowym;P hehe pozdrawiam
Dotiraider jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 12:23   #134
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Ślubu bez alkoholu sobie nie wyobrażam. Pewnie pomyślałyście sobie, ze za chwilkę zacznę agitować do LPR'u otóż nie. Uważam, że alkohol można postawić - nikt w nikogo wódki nie wlewa - jeśli ktoś nie chce - nie pije.
Odeszły w niepamięc czasy w których każdy musiał pić bo w przeciwnym razie był podejrzewany. Byłam na kilkunastu weselach na których nie piłam alkoholu, a bawiłam się wyśmienicie przy soczkach A jak ktoś ma akurat chęci na % to czemu mu tego zabronić? Nie pamiętam kiedy ostatni raz widziałam zataczająca się osobę na weselu.
no właśnie, nikt nikogo nie zmusza. Robić bezalkoholowe wesele to tak jakby zrobic wesele wegetariańskie czy jeszcze jakieś tam inne- bo ktoś nie chce, nie lubi, nie może- czemu z czyjegoś powodu wszyscy mają być pokrzywdzeni? tłumaczenia młodych par ze oni nie piją to po co innym jest trochę śmieszne bo przecież młodym i tak nie wypada się upić i nie od dziś wiadomo że goście rozlużniają się po kielonie/drinku czy kieliszku wina, jeśli zrobicie wesele bezalko to pewni goście i tak znajdą sposób aby w ten dzień się napić- kupią w barze, w sklepie obok itd.

Moje zdanie- możecie mieć inne ja kończę już ten dość cięzki temat- każdy robi jak chce, oby później nie żałowac

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-27, 12:49   #135
Alexandraa
Zakorzenienie

GG do Alexandraa

Ja chcę wesele z alkoholem i chciałabym aby była wódka i wino. Bo nie każdy lubi wódkę i nie wszyscy piją wino.
Liczę na to, że każdy zachowa się kulturalnie i tyle.

Królowa Aleksandra
Blog <- klik

Alexandraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-27, 16:56   #136
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Pewnie, że wszystko zależy od kultury picia, a ta się zaczyna zmieniać w Polsce. Na naszym weselu wódki poszło mniej niż połowa, a wino prawie całe (goście brali je też zamiast wódki weselnej jako gościniec). Nikt się nie "uchlał", a wszyscy się świetnie bawili.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-05, 14:35   #137
Marina123
Raczkowanie

Wesele bezalkoholowe?

Cześć. Mam do was pytanie. Co sądzicie o bezalkoholowym weselu. A jesli alkoholowe to jakie trunki polecanie.
Ja to się zastanawiam.
Nie mam pojęcia. Jestem okropną przeciwniczką,a alkoholu. Miałam w rodzinie alkoholika.
Co sądzicie?
Z góry dzięki za odpowiedzi i rady.

Marina123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-05, 15:16   #138
nel_a
Zakorzenienie

Dot.: Wesele bezalkoholowe?

Cytat:
Napisane przez Marina123 Pokaż wiadomość
Cześć. Mam do was pytanie. Co sądzicie o bezalkoholowym weselu. A jesli alkoholowe to jakie trunki polecanie.
Ja to się zastanawiam.
Nie mam pojęcia. Jestem okropną przeciwniczką,a alkoholu. Miałam w rodzinie alkoholika.
Co sądzicie?
Ty nie lubisz i nie musisz pic- daj innym wybor. Moje zdanie- Poza tym przeszukaj forum bo ten watek juz byl.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-05, 15:28   #139
Taverney
Zakorzenienie

łączę i zapraszam do lektury, a w przyszłości do korzystania z wyszukiwarki
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-05, 16:47   #140
Marina123
Raczkowanie

Dot.: Wesele bezalkoholowe

Przepraszam Was dziewczyny. Zapomniałam o czymś takim jak wyszukiwarka. Ostatnio mam głowę w chmurach i o takich rzeczach po prostu nie pamiętam.
Dziękuję za przeniesienie wątku.
Pzodrawiam serdecznie

Stary 2008-06-17, 13:28   #141
lemoorka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza251 Pokaż wiadomość
Beznadziejny pomysłGoście nie dopiszą-gwarantuje. Chyba że chcecie mieć wesele-niewypał.
I to mnie dziwi w naszym polskim społeczeństwie- nie bedzie wodki- nie bezie wesela

NAwet na masowych imprezach spotkac kogoś trzeźwego graniczy z cudem.

na ślub i wesele idzie się dla Państwa Młodych nie dla wódki- to nie PRL w kazdym sklepie stoi na półce

Cytat:
Napisane przez Sol Magda Pokaż wiadomość
To nie jest zły pomysł, ale goście zazwyczaj są nastawieni na popijawę. I moga być zawiedzeni.
To niech sie upije w domu, człowiek dorołśy powinien wiedziec, że alkohol jets dla towarzystwa, a nie scalania się na czymiś weselu a potem w kadrze zataczająca ciocia z rozdarta spodnica.

Cytat:
Napisane przez SoNeRa Pokaż wiadomość
Moze sa w klubie AA, może działajaa w OAzie, może maja takie przekonania.

Cytat:
Ja to się zastanawiam.
Co sądzicie?
ja mam obiad, do obiadu dwa toasty szampana Nie uwazam tego za lans.

Nie obchodzi mnie rozmowa w stylu- nie będzie wodki- nie przyjde. Prosze bardzo skoro wodka na stole wązniejsza od uroczystości nie przychodż Nikt CIę nie zmusza
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-17, 14:06   #142
Marina123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lemoorka Pokaż wiadomość

ja mam obiad, do obiadu dwa toasty szampana Nie uwazam tego za lans.

Nie obchodzi mnie rozmowa w stylu- nie będzie wodki- nie przyjde. Prosze bardzo skoro wodka na stole wązniejsza od uroczystości nie przychodż Nikt CIę nie zmusza
Ja właśnie nie myślę o jakimś hucznym dwu dniowym weselu, gdzie goście przyjdą się najeść i popić.
Stwierdziliśmy, że nasze wesele będzie nie więcej niż 40 maksymalnie do 50 osób. Myślimy nad winem i szampanem.
Nie chcemy wódki. Mnie pijany człowiek napawa wstrętem, strachem i obrzydzeniem. Miałam w rodzinie dziadka alkoholika. Dziadek nie pije od 2 lat. Całe moje życie, prócz ostatnich dwóch lat to było pasmo zmartwień. Widziałam wiele razy jak dziadek się awanturował, rozbijał talerze, bił babcie. To nie jest miły widok i nie są mile wspomnienia. Po skończeniu 18 lat podjęłam sie krucjaty (nie wiem czy wiecie co to jest). Pierwszy kieliszek alkoholu w swoim życiu ( wina ) wypiłam pół roku temu, kiedy świętowaliśmy z moim chłopakiem rok naszego bycia razem.

Poza tym wracając do ślubu i wesela. Nie chcę mieć stypy na weselu, gdzie goście wódką zalewaliby robaka. Pan młody sie upijał, jakby spotkało go coś najgorszego w życiu.
Zazwyczaj taki jest obraz polskich wesel. Dużo alkoholu to wtedy jest dobra zabawa.
Zgadzam się z lemoorką. Wesele i ślub to święto Państwa Młodych i goście jeśli przychodzą na tą uroczystość tylko ze względu na jedzenie i alkohol, to równie dobrze mogą nie przychodzić.

W końcu to Państwo Młodzi mają być najważniejsi, a nie to co jest na stole.

Stary 2008-07-02, 17:38   #143
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Ja robie wesele wylacznie z winem i szampanem, zadnej wodki i uwazam, ze to dobry pomysl. NIe jestem za tym, ze wszelkie imprezy musza byc zakrapiane, kto nie umie sie bawic bez alkoholu ten nie umie bawic sie wcale.
pozdrawiam

gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-03, 18:27   #144
alka1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka84 Pokaż wiadomość
Ja robie wesele wylacznie z winem i szampanem, zadnej wodki i uwazam, ze to dobry pomysl. NIe jestem za tym, ze wszelkie imprezy musza byc zakrapiane, kto nie umie sie bawic bez alkoholu ten nie umie bawic sie wcale.
pozdrawiam

tez bym tak chciala...bo niestety w rodznie pana mlogego jest duzo osob co to pije zeby sie tylko uchlac i spasc pod stol..ja takiego czegos sobie nie zycze:/
wesele wyprawiaja moi rodzice i uzgodnilismy, ze obecnosc szampana i wina bedzie ok...ale boje sie, ze rodzinka przyszlego meza narobi mu tylko wstydu...

tak samo nie podoba mi sie zwyczaj portrabendu|( czy jak to sie nazywa) sasiadow mam wporzadku...ale zawsze na takich imprezach zbiegaja sie nawieksze zule i zabawa konczy sie wizytami policji, bo jak ci sie uchleja to tylko do bojki sa gotowi;/
alka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-03, 18:29   #145
onaa
Zakorzenienie

Z pewnością na weselu z alkoholem jest lepsza zabawa gości
Stary 2008-07-03, 18:30   #146
alka1989
Raczkowanie

Cytat:
Ja właśnie nie myślę o jakimś hucznym dwu dniowym weselu, gdzie goście przyjdą się najeść i popić.
Stwierdziliśmy, że nasze wesele będzie nie więcej niż 40 maksymalnie do 50 osób. Myślimy nad winem i szampanem.
Nie chcemy wódki. Mnie pijany człowiek napawa wstrętem, strachem i obrzydzeniem. Miałam w rodzinie dziadka alkoholika. Dziadek nie pije od 2 lat. Całe moje życie, prócz ostatnich dwóch lat to było pasmo zmartwień. Widziałam wiele razy jak dziadek się awanturował, rozbijał talerze, bił babcie. To nie jest miły widok i nie są mile wspomnienia. Po skończeniu 18 lat podjęłam sie krucjaty (nie wiem czy wiecie co to jest). Pierwszy kieliszek alkoholu w swoim życiu ( wina ) wypiłam pół roku temu, kiedy świętowaliśmy z moim chłopakiem rok naszego bycia razem.

Poza tym wracając do ślubu i wesela. Nie chcę mieć stypy na weselu, gdzie goście wódką zalewaliby robaka. Pan młody sie upijał, jakby spotkało go coś najgorszego w życiu.
Zazwyczaj taki jest obraz polskich wesel. Dużo alkoholu to wtedy jest dobra zabawa.
Zgadzam się z lemoorką. Wesele i ślub to święto Państwa Młodych i goście jeśli przychodzą na tą uroczystość tylko ze względu na jedzenie i alkohol, to równie dobrze mogą nie przychodzić.

W końcu to Państwo Młodzi mają być najważniejsi, a nie to co jest na stole.
dokladnie..wiesz ja mialam tak samo :/ niestety...ale moj dziadek nadal pokryjomu pije, pomimo, ze lekarze mu zabronili...a jak nie pije dzien to sie awanturuje o byle co...
dlatego wlasnie chcialabym pokazac, ze z odrobina alkoholu tez moze byc milo i sympatycznie..chociaz watpie czy to wypali, bo jak sie dorwa do sklepu to jak swinie do miodu
Stary 2008-07-03, 19:54   #147
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alka1989 Pokaż wiadomość
chociaz watpie czy to wypali, bo jak sie dorwa do sklepu to jak swinie do miodu
Raczej jak niedźwiedzie .
Stary 2008-07-07, 15:47   #148
alka1989
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Raczej jak niedźwiedzie .

oj nie wlasnie swinie:0 kontrast jest tutaj jak najbardziej wskazany..
zgadzam sie, ze niektorzy dopiero po alkoholu potrafoa sie bawic...ale jesli z dwoch stron czyli od pana mlodego i panny mlodej jest dosc sporo alkoholikow, ktorzy na impreze( do kosciola rowniez) przychodza juz napici-to nie wrozy nic dobrego
Stary 2008-07-09, 19:06   #149
karolinaa
Wtajemniczenie

chociaż moje wesele będzie w bardzo dalekiej przyszłości to już teraz wiem że nie bedzie wódki , ewentualnie wino czy szampan ale nie w dużych ilościach nie wiem dlaczego tak mam ale jestem bardzo wrażliwą osoba i boję sie że widząc pijanych gości straciłabym chęc do zabawy wogóle pewnie z tego stresu że ktos za duzo wypił bym sie popłakała i tyle by było . Ostatnio byłam na weselu , dalsza rodzina to co pare minut .... a teraz idziemy na jednego , ja że praktycznie nie pije alkocholu ( kieliszek szampana z okazji większych wydarzeń) byłam troszke zniesmaczona i znudzona bo co miałam robic jak większosc piła . Tak jak przeczytałam wcześniej któras dziewczyna pisała że jedni gościie lubia pic inni nie , ale ja sie obawiam że jako panna młoda która nie pije bede się czuła trochę dziwnie widząc pjanych gości . Może za kilka lat moje poglądy się zmnienią , chociaz ja w to nie wierzę .

Chcesz podarować uśmiech dzieciom wyślij kartkę więcej na: http://marzycielskapoczta.pl/

Edytowane przez karolinaa
Czas edycji: 2008-07-09 o 19:28
karolinaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-15, 21:37   #150
alka1989
Raczkowanie

Wesele bezalkoholowe

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Pewnie, że wszystko zależy od kultury picia, a ta się zaczyna zmieniać w Polsce. Na naszym weselu wódki poszło mniej niż połowa, a wino prawie całe (goście brali je też zamiast wódki weselnej jako gościniec). Nikt się nie "uchlał", a wszyscy się świetnie bawili.

o ile ta kulture maja... jasne troche alkoholu jest wskazane ale ludzie czesto ida w druga strone i przesadzaja z piciem:/ a skutki sa oplakane...zalezy tez kto jaka ma rodzine..

Cytat:
Napisane przez karolinaa Pokaż wiadomość
chociaż moje wesele będzie w bardzo dalekiej przyszłości to już teraz wiem że nie bedzie wódki , ewentualnie wino czy szampan ale nie w dużych ilościach nie wiem dlaczego tak mam ale jestem bardzo wrażliwą osoba i boję sie że widząc pijanych gości straciłabym chęc do zabawy wogóle pewnie z tego stresu że ktos za duzo wypił bym sie popłakała i tyle by było . Ostatnio byłam na weselu , dalsza rodzina to co pare minut .... a teraz idziemy na jednego , ja że praktycznie nie pije alkocholu ( kieliszek szampana z okazji większych wydarzeń) byłam troszke zniesmaczona i znudzona bo co miałam robic jak większosc piła . Tak jak przeczytałam wcześniej któras dziewczyna pisała że jedni gościie lubia pic inni nie , ale ja sie obawiam że jako panna młoda która nie pije bede się czuła trochę dziwnie widząc pjanych gości . Może za kilka lat moje poglądy się zmnienią , chociaz ja w to nie wierzę .
u mnie tak bedzie.szampan i troche wina..ale co do czucia sie dziwnie patrzac jak inni pija...rowniez nie pije ani kropelki i jakos mi to nie przeszkadza jak tam winko sobie lykna albo szampana...tylko wszystko w umiarze i w odpowiednich granicach,prawda?)
niom a u mnie slubik juz tuz tuz

Edytowane przez Taverney
Czas edycji: 2008-07-19 o 10:10 Powód: post pod postem
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości