|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część siódma ❤
Kaylla zazdroszczę, u nas w stacjonarnych sklepach nie ma A dużego wyboru bucikow.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Kaylla ja tez zazdroszcze dostępu do porzadnych butow z mozliwoscia ich namacania
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
Mona jak Nina i walka z bostonka?
Konsternacja współczuję, że nie uslyszeliscie nic konkretnego... Jak Wy planujecie chodzić ma spacery zima? Przykrywac dziecię kocykiem? Bo szukam tych spiworkow i nic... U nas buty z befado kapcie do żłobka kupiłam 21, ale czas na jesienne jakieś i póki co pójdę po elefanty do deichmana... Emelki mi się podobają, ale przez net się boję kupić, że nie trafię w rozmiar... Pochwalę się, że Misia dwa razy zawołała siku dzisiaj. Pielucha sucha, a nocnik pełen 😅 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#125 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#126 |
|
Z deszczem w butach
|
Ja posadziłam Ola na nakładkę na sedes przed kąpielą. Pytałam go, czy zrobi siku tu jak mama i kiwał głową, że tak, ale jak go posadziłam to chyba wystraszył, że mu pupa wpada i od razu musiałam go zdjąć. Ze starszą miałam podobne doświadczenia, ale nie chce mi się jeszcze nocnika przynosić. Z Hanią ruszyliśmy z tematem koło 2 urodzin, ale ona dużo wcześniej przy zmianach pieluszki robiła siku "na zawołanie".
Anulus aż sprawdzilam, ile ważyła Lenka przy urodzeniu, bo idzie jak burza i to kruszynka była. Olo ważył 3980g, przy urodzeniu był duży i w pierwszych miesiącach przybierał jak szalony po 1-1,5kg na miesiąc, a stopy od urodzenia ma duże, mam nawet takie zdjęcie, ma którym widać, że jego stopa położona na mojej dłoni ma taką długość, jak moja dłoń jest szeroka. Po urodzeniu miał takie chudziutkie nóżki, jak patyczki i te duże stopy tym bardziej się w oczy rzucały 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ratunku
czy możliwa jest grzybica miejsc intymnych u swoich dzieci. Od wczoraj Iga ma wielkie zaczerwienienie w górnej części od pachwiny do pachwiny. Na początku myślałam że tak odparzyla, ale nic nie łagodzą jej maści. Teraz widzę, że robi się na wierzchu taka skorupa na tym. Okropnie to wygląda, jutro nas nie ma Iga zostaje z babcią co możemy z tym zrobić ? Sami? Bo do dermatologa to dopiero w poniedziałek. A dodam, że nie swędzi ja to chyba bo nie marudzi przy przebieraniu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- A grzybicę mi oczywiście doktor google podpowiedział Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2017-09-22 o 21:27 |
|
|
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Mam nawet aloes. A mąki ziemniaczanej nigdy nie używałam ... Nie wiem skąd to się wzięło. Moja mama jest oszczędna w pampersach już jej mówiłam kiedyś bo często ma odparzenia... To ona stwierdza, że nie był taki zły.... A mi głupio ja tak upominać ciągle :/ poza tym ostatnio robi bardzo luźne kupy nie wiem czy to zeby czy po szczepieniu...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
Mia u Misi też strasznie się zrobiło w okolicach intymnych. Próbowałam wszelakich maści, nawet mąki ziemniaczanej. Słabe rezultaty... zrobiłam zdjęcia i poszłam do pediatry. Powiedziała, że to od pieluszek. Mimo, że nie zmienialam. Stwierdziła, że może jakaś wadliwa seria... podała mi maść i muszę przyznać, że widać poprawę. Jutro podam Tobie nazwe, bo leży u Misi w pokoju.
|
#131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zo tez ma toksyczne kupale, wiec walke o ladna skore na pupci toczymy regularnie. Jak jest bardzo zle to smaruje delikatnie gencjana.Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Mia,clotrimazolun spokojnie możesz używać
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- No_doubt,brawo dla Misi ![]() Moj Mateusz potrafi tylko pokazać,że coś narobił w pieluszkę,potem leci do łazienki po nowego pampersa i od razu zaczyna uciekać,nie dając się przewinąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
Dagg nic nie mow, waży już około 14 kg, bo staje sama na wadze😂😂😂 ale ma też ponad 80 cm napewno więc jakoś to się rozkłada na niej. A z butami też szła jak burza, więc mam nadzieję że utrzyma rozmiar do wiosny chociaż.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Mia nie mam pojęcia, a można coś domowego stosować? Jeżeli to grzybica rzeczywiście? Coś co w razie czego nie zaszkodzi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ile mniej więcej czasu czyścicie jednorazowo ząbki dzieciom? Mateusz ma już taki osad ma górnych zębach mimo mojego szorowania i nie wiem czy to taki typ czy może moja wina
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście brawo dla Misi, szybko wam idzie.
U nas Lenka wszystkim co się da maluje usta, musiała chyba mnie podpatrzyc jak używam szminki. Dzisiaj znalazła niebieskiego pisaka, efekt możecie sobie wyobrazić😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Mia spróbuj jak dziewczyny radza.
Asiaczek od jakiegos czasu bardzo szybko i pewnie niedokladnie mu czyszcze. Na wiecej nie pozwala bo...woli sam. 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Kupilam emele. 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Misia póki co gustuje w moich pomadkach 😅 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas też się robi ten osad i w ogóle ostatnio nie daje czyścić zębów. Więc trwa to kilka sekund staram się myć minum 2 razy dziennie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Anulus te trzewiki granatowe z czerwoną sznurówką. Zerknij na stronie.
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne, gdzie kupiłaś najtaniej?
|
|
|
#141 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to Ty już masz nieźle doświadczenie :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Tfu tfu zima miało być 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
Mia - my tez kiedys uzywalismy clotrimazolum, jak maja miala takie brzydkie krostki na wargach. Nawet roku wtesy jeszcze nie miala. Lekarka nam zalecila clotrimazolum 2 razy dziennie przez 3 dni. U nas pomoglo.
|
|
|
#143 |
|
Wtajemniczenie
|
Z A-Derma maść nazywa się DERMALIBOUR+
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp.odnośnie zębów. Naprawdę staram się mu dokładnie je szorować,ale widocznie ten typ tak ma. Ostatnio czytałam,że skłonność do przebarwień zębów może wynikać z niedoborów wapnia/diety ubogiej w wapń,ale tworzącego się osadu chyba pod to podciągnę.
Ja jeszcze o tych trzewikach.. te ocieplane to do jak zimnej zimy wystarczą? Amoże nadają się tylko na jesien? Potem i tak trzeba kupić kozaki?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Asiaczek nie mam pojęcia czy trzeba kozaki kupić jak masz ocieplane trzewiki ale myślę że jak nie jesteście dużo na dworze to może welniana skarpetka plus ocieplane buciki. My akurat mamy kozaki i takie ocieplane planuje na jakieś cieplejsze dni, ale mieszkamy w Szwecji więc zima też może być inna, chcociz ostatnie były lagodne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#147 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Mia wzielam r. 22. Stopa Jogurtowa ma jakies 12.7 wiec jakis cm wieksze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
U nas od początku bylo majstrowanie przy butach, więc może u was będzie ok.
Do dziś pamiętam te spojrzenia przechodniów jak w pazdzieniku moje dziecko siedziało w kombinezonie jesiennym i gole stopy😂 dlatego na zimę kupiłam kombinezon ze stopkami😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- U nas są bardzo fajne z wełną w środku. Iwonia chyba w bartki mają wkladki do butów z wełny może takie coś też dałoby radę? Ja planuje je kupić do tych cięższych bucikow Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Szukam jeszcze czegospo domu jakichs kapcioskarpetek czy cos takiego. Igor caly czas w skarpetkach z abs biega. Ortopeda ostatnio pochwalil ze to najlepsze i tak kontynuowac ale jak mialby marznac to cos kupic cieplejszego. Poki nie ma sezonu grzewczego a jest chłodno na dworze to w mieszkaniu ja chodze naubierana, stopy zawsze wtedy mam zimne wiec i jemu cos chce kupic bo on taki zmarzluch jak mama i ma czesto zimne stopale.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Czy moze jakies skorzane paputki lepsze? Macie jakies rozeznanie w terenie? 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

TEN dzień: 09.08.2014 
czy możliwa jest grzybica miejsc intymnych u swoich dzieci. Od wczoraj Iga ma wielkie zaczerwienienie w górnej części od pachwiny do pachwiny. Na początku myślałam że tak odparzyla, ale nic nie łagodzą jej maści. Teraz widzę, że robi się na wierzchu taka skorupa na tym. Okropnie to wygląda, jutro nas nie ma Iga zostaje z babcią co możemy z tym zrobić ? Sami? Bo do dermatologa to dopiero w poniedziałek. A dodam, że nie swędzi ja to chyba bo nie marudzi przy przebieraniu. 

A mi głupio ja tak upominać ciągle :/ poza tym ostatnio robi bardzo luźne kupy nie wiem czy to zeby czy po szczepieniu...