Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-05-26, 13:53   #121
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Nareszcie!!! Co Ty chcesz od siebie przecież jesteś śliczną kobietą i mówie to szczerze przez kolano za samokrytyke, ślicznie wyglądasz .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 13:58   #122
Mariqa
Wtajemniczenie

Witj Agika
ale miałam czuja no no, bardzo się cieszę, ze przyłączają się nowe wizażowe Mamy, które serdecznie ściskam
Kasiulko, Tobie pletę już specjalny bacik za tworzenie fałszywego wizerunku własnego
Urokliwa wielce jesteś, piękne oczyska
Stary 2006-05-26, 14:04   #123
agika11
Zadomowienie

Dzięki za miłe powitanie. Płatku- ja bardzo chciałam, by moj synek urodził się w znaku Barana, ponieważ ja jestem Lewek więc jest to dla mnie najllepszy znak. Zawsze z Baranami świetnie się dogaduję (choć mówi się, że to bez znaczenia - ale chyba coś w tym jest).
Próbuję załączyć zdjęcia mojego maluszka. Kamilek jest naszym pierwszym dzieckiem - więc wielu rzeczy się uczymy, no ale mamy nadzieję, że KAmil jest z nami szczęśliwy.
CHoć jestem mamą 8 tygodni to muszę powiedzieć, że dziś mi się łezka zakręciła jak dostałam kartkę internetową (przesłaną z pomocą tatusia) z okazji Dnia Matki . Jednak dziecko przewartościowuje nasze życie.
Jeśli chodzi o usg bioderek - to od was dowiedziałam się o czymś takim. Nikt nam o tym nie powiedział, a tym bardziej nie dał skierowania. CHoć nawet zapytałam pediatrę w przychodni (po przeczytaniu o tym na tym wątku) - powiedziała, że nie ma potrzeby. Teraz to ja już się spławić nie dam. NApiszcie mi tylko, czy konieczne jest, aby zrobić usg do jakiegoś określonego wieku dziecka.

Pozdrawiam i papatki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 002.jpg (98,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0002.jpg (96,0 KB, 34 załadowań)
agika11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 14:53   #124
ch_aga
Zadomowienie

Kasiulko - nie masz się co ukrywać, jesteś bardzo ładną kobietką
Agika - synio śliczny
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 15:08   #125
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Kasiulko i po co tyle strachu, śliczna jestes oczyska masz cudowne.
Moje zdjęcie jest na wizażu, ale chyba mało kto się do niego dokopał Zresztą to wątek mam i dzieci lutowo-marcowych

arte infantil

R jak Remont

Edytowane przez ANKA20
Czas edycji: 2006-05-26 o 16:59
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 16:52   #126
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Kasiulka powinnas oberwac po tylku za taka krytyke pod wlasnym adresem. co ty chcesz od siebie?
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 19:35   #127
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Droga koleżnako Kasiulko bacik na gołą pupe Ci funduje przecież wyglądasz super i nie mówie tego aby się podlizać.
Witam Agika. Jeśli jeszcze jakaś mama nas podczytuje to prosze się ujawniać. Rośniemy w siłe. Bardzo dobrze, bardzo dobrze. Co do USG to najlepiej zrobić ok. 6 tygodnia życia dziecka, jeśli nie ma terminów to oczywiście najszybciej jak sie tylko da.
Julka śpi mi ostatnio do 6 rano. Matko prezent od losu. Wogóle jest całkiem grzeczna. Trzeba do niej non stop gadać ale nie ma jakis strasznych napadów płaczu.
Kasiulka daj mi znać jak dotrze do Ciebie sukienka i napisz mi jak ona wygląda. Szukałam czegoś w Kaliszu ale jest istna "teksańska masakra piłą mechaniczną"
Meme ja to Ci nawet nie musze mówić jakie jazdy mam z moją teściową. Szczerze Ci współczuje że też nie masz różowo. Ja czekam na starcie z moją jutro bo niestety TŻ nie był dziś u niej złożyć życzeń więc będe musiała pojawić się tam razem z nim.
TŻ zrobił mi niespodzianke na dzień matki i jak wróciłam ze szkoły to czekała na mnie różyczka i życzenia od mojej córci. Normalnie jak ten chłop chce to nawet pomysli i zrobi mi jakąś przyjemność
Nie chce zapeszać ale może zaczne moją karierę w szkolnictwie. Ziści się powiedzenie: "obyś cudze dzieci uczył". Nie jest to szczyt marzeń ale mało godzin pracy więc będe często w domu. Zobaczymy może się uda.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 20:31   #128
Alien
Wtajemniczenie

Kasiulka ślicznie wyglądasz, ładne zdjęcie

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 20:51   #129
Iwonna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agika11
NApiszcie mi tylko, czy konieczne jest, aby zrobić usg do jakiegoś określonego wieku dziecka.
Jak najwcześniej, ale nie jest tak, że jak skończy np. trzy miesiące to już nie można.
Pozdrawiam wszystkie śliczne mamy i dzieciaczki
Iwonna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 21:03   #130
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie mamuśki
Najserdeczniejsze życzenia dla Was .
Nie było mnie tu "chwilę", a tu takie zmiany. Po pierwsze....witaj wśród nas kolejna mamusiu (Agiko), bardzo sie cieszymy że nas przybywa....Po drugie..... Kasiulko TY KŁAMCZUSZKU.....Mariqa ma rację, należą Ci sie baty za nieprawdziwe opisywanie swojej powierzchowności. Jesteś bardzo ładną kobitką . Oliwka ma Twoje oczęta .

Dziewczyny mam już nosidełko (z krzyżowanymi szelkami, dzieki radzie Uskow ). Wygrałam wczoraj licytację na allegro i nosidełko juz dziś mierzyłam. Nie mogę się doczekać jak wyjdę z Natalką na spacer . A propo nosidełka okazało się, ze dziewczyna od której je kupiłam, mieszka osiedle dalej i podjechałam sobie je odebrać na rowerze. Jak tylko będzie pogoda to je przetestujemy i zobaczę jak się zachowuje Natalka . Mam nadzieję, że się jej spodoba.

Idę juz spać, miłej nocki Wam i Waszym pocieszkom życzę

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-26, 21:07   #131
kasiulka
Zakorzenienie

kurcze no az mi sie głupio zrobiło , dziekuje baby kochane za miłe słowa dawno nikt mnie tak nie chwalił, musze to małżowi pokazac ...
Jak czytam o tych waszych problemach z tesciowymi to stwierdzam ze moja to naprawde anioł, nie ma sie do czego przyczepic. Troche mnie co prawda wkurza to ze sie tak trzesie nad Oliwką, mała tylko zakwili a ona juz biega spanikowana. I tylko co chwile slysze takie niby luzne komentarze ze mam do niej dużo mowic (no przeca mowie), a czemu nie ma czapeczki (po kiego w domu dziecko ma w czapce lazic?), a żebysmy witaminek nie przedawkowali, tak jakbym jej lała do buzi po pół flaszki itp, itd. Ale poza tym to jest w porzo. . A moj tesc to sie dzis popłakał na widok Oliwki - i pomyslec ze to ten sam co niedawno jeszcze mowił ze dziadkiem nie bedzie dopóki sie meskiego wnuka nie doczeka, a teraz wymięka całkowicie jak go mała troche poczaruje.
Joasiu ja sie troche boje jak ta kiecusia bedzie wyglądała, na zdjęciach b. fajne ale na żywo... hm, zobaczymy. Bylebym tylko nie musiala przed samym chrztem po sklepach latac jak sie okaże ze sie to nie nadaje do użytku.

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-26, 22:27   #132
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

dzisiaj w ramach dnia matki zrobilysmy z Wikulka porzadki w szafach. powyciagalysmy wszystko, umylysmy szafy w srodku, schowalysmy rzeczy zimowe a wyciagnelysmy letnie. trzeba zrobic przepiereczke. jak zaczelysmy te porzadki to nas 23 zlapala. wlasnie Wiktoria odleciala jak tylko dostala flache mlemla. dziecko zmordowane bylo to coz sie dziwic. moze nie tak sobie ten dzien wyobrazalam ale jak toktoras wizanka napisala za kilka lat bedziemy dostawac najwspanialsze laurki recznie sklecone rzez nasze pociechy. juz sie nie moge doczekac.

Stary 2006-05-27, 06:18   #133
uskow
Zadomowienie

Kasiulko!!! Po tych Twoich wszystkich postach wyobraziłam sobie straszliwego grubasa, niepodobnego do człowieka !!! A tutaj proszę, śliczna dziewczyna i w dodatku wiem po kim Oliwka odziedziczyła takie ładniutkie oczka!!! Zgadzam sie z dziewczynani że należy Ci się bacik Po tej smukłej ładnej buzi nie widać też żeby reszta była taka tragiczna! Ja jak miałąm 10 kg do przodu to buzię miałam jeszcze 3 razy bardziej okrągłą niż mam naprawdę Kasilko przyznaj się żę ty to zdjęcie z gazety wkleiłaś, bo niemożliwe, żę nie widzisz tego iż bardzo ładnie wyglądasz!!!

uskow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-27, 06:39   #134
ma-li-na
Zadomowienie

witajci kochane
jak zwykle mam bardzo malo czasu chcialam sie z wami przywitac i was mocno ucałowac na tzw swoim idzie mi całkiem niezle Tomcio tez grzeczny ylko czasem na wszystko czasu brakuje ...ehhhh wstał bede troszke poozniej

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-27, 07:26   #135
kasiulka
Zakorzenienie

Malina narescie jestes kochana !!
Uskow, dziekuje , jestem tak dziwnie skonstruowana ze nie tyje na paszczy, w ciaży przytyłam ponad 20 kilo a po gebie nie było widac - na szczescie, chociaż tyle . A teraz mam ciagle 10 kilo na plusie, az wstyd sie przyznac ale waże 75 kilo rzy wzroscie 170 cm , niektore dziewczyny w 9 miesiacu mniej waża, ale co zrobic, gorzej ze jak karmie to non stop jesc mi sie chce a cwiczyc - wrecz przeciwnie. Waga stoi w miejscu.

Oliwka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-27, 07:26   #136
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko ja ubranko, które kupiłam wcześniej okazało się za cienke, strasznie było zimno i padał deszcz , więc dzień przed chrzcinami latałam po sklepach za cieplejszym i kupiłam komplecik z polaru kurteczka i spodenki, a ten cieńszy założyłam pod spód . Teraz nie ma co się martwić w sklepach jest tki bogaty wybór.

Dziewczyny tak sobie myśle o tym nosidełku, bo też mamy zamiar kupić dla małego, czy aby nie odzwyczai się od wózka? Ja już ledwo go nosze bo taki ciężki, a co dopiero jak bym miała non stop , mój kręgosłup by tego nie dźwignął. Tak zapakuje go w wózek i mam spokój na spacerze .

Cześć Malinko stęskniliśmy się za Tobą , koniecznie napisz coś więcej, co byśmy się nie martwiły .

My dzisiaj znowu sami w domu, kiedyś tego nie wytrzymam , a TŻ płacze że z małego zrobiłam mami synka jak on tylko ze mną przebywa.

Miłego dnia kobitki
Stary 2006-05-27, 12:14   #137
MartusiaJ
Rozeznanie

Kasiulko śliczna z Ciebie mamusia, naprawdę!!
Stary 2006-05-27, 14:08   #138
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Witajcie dziewczyny!
Po wczorajszej wizycie u mamy nie chce mi się żyć . Ryczę od rana. Nie sądziłam, że moja rodzona matka wykręci mi taki numer . Przekreśliła całe nasze plany (mieszkaniowe) życiowe.
Otóż chodzi o to, że jestem właścicielką domu w którym mieszka moja mama. Jest to stary dom do remontu. Mieliśmy wyremontować go z mężem. Zajeżdżam wczoraj tam i widzę, że część domu jest zburzona . Okazało się, że moja matula na własną rękę zaczęła sobie remontować część, która się jej podobała bez porozumienia ze mną . Przez to, że zburzyła tą część, nam praktycznie został tylko jeden pokój . Jesteśmy tak z mężem wkurzeni, że nie da się tego opisać . Teraz nie ma sensu robić remont dla jednego pokoju. Załatwiła nas na cacy.....Nie miała prawa tego robić bez porozumienia z nami i na własną rękę . Wszystkie plany poszły w łeb, a ona zadowolona, no bo co takiego strasznego się stało? Już nie mam sił w tej sprawie. To się już ciągło jakiś czas, ale teraz przegięła..... Chciała wojny, będzie ją miała, na własne życzenie......
Jest to cholernie przykre, że matka własnej córce potrafi tak rzucać kłody pod nogi

Stary 2006-05-27, 14:19   #139
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Kostko niestety w dzisiejszych czasach takie akcje ze strony rodzicieli sa chyba coraz czesciej. pomimo ze mieszkamy z moimi rodzicami mam ich chwilami serdecznie dosc. znosic ich humory i zle dni. to ze im sie nie uklada. wiezcie mi ze gdybym tylko miala okazje wyfrunelabym z tego domu najszybciej jak sie da. mamy okazje ale potrzebne nam 50.000 tys. dla mnie to nierealne pieniadze. nie mamy ich skad wziasc. zdaje sobie sprawe ze jesli mieszkalibysmy osobno byloby pomiedzy mna a TŻ lepiej. ale na razie nie ma warunkow. czasami slysze o takich akcjach ze az skora cierpnie. jeszcze gdyby moi rodzice do wszystkiego doszli sami to jakos by to inaczej wygladalo. mieszkali przez siedem lat malzenstwa u mamy mojej mamy. nie dokladali sie do zycia, nic ich nie obchodzilo. prababcia sie mna zajmowala a potem poszlam do przeczkola. obiad czekal na stole. kiedy siostra mojej mamy miala w planach slub, dziadek z babcia wzieli kredyt w dwoch bankach aby podniesc dom o jedno pietro zeby moi rodzice mieli gdzie mieszkac. potem dziadkowie splacali kredyty a rodzicow to nie obchodzilo. najgorsze jest to ze mowia ze do wszystkiego doszli sami, az zal mi babci kiedy musi to wysluchiwac. babcia bardzo zaluje iz kiedy miala mozliwoc piec lat temu kupic dwa pokoje w bloku nie zrobila tego. dreczy sie ze teraz mialabym wlasny kat. tlumacze jej ze co mnie nie zabije to mnie wzmocni. wiem jacy sa moi rodzice i nie jestem juz taka latwowierna.
Kostko nie namawiam cie do niczego ale jesli ty jetes formalna wlascicielka domu to twoja mama nie miala prawa do remontu bez twojej wiedzy. jesli bys wkroczyla na droge sadowa wszystko przemawia na twoja korzysc.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-27, 15:38   #140
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Tak, wiem o tym, gdyby to była obca osoba nie miałabym skrupułów ale to jest moja mama i w tym problem. Zastanawiamy się z mężem jak to teraz rozwiązać. Z domu już nici... będziemy musieli wziąść kredyt i kupić mieszkanie (co nam się nie uśmiecha, bo obydwoje wychowaliśmy sie w domu z ogrodem i też chcemy mieć dom) albo dom w surowym stanie i go wykończyć.
Mama tak się zaczęła teraz tam rządzić, że nie pozwala nic tam zrobić. Na początku chcieliśmy ten dom sprzedać, ale ona zaparła się i powiedziała że nie pozwoli na to, więc w grę wchodził remont. Po czym znowu zmieniła zdanie i zrobiła to o czym pisałam wcześniej. Czuję się w tej sytuacji jakbym dom miała tylko na papierze a nie w rzeczywistości. Przecież nie podam własnej matki do sądu.....Ta cała sytuacja to ABSURD!!!

Dość juz tego żalenia się, ten wątek to inny temat, przepraszam Was.

Stary 2006-05-27, 15:52   #141
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Kasiulko, zatycuję Rene z Alo!Alo! :"You stupid woman! Can't you see, you're beautiful?!" Normalnie, babo, ja nie wiem...extra sobie wyglądasz! Ja nie wiem skad w nas (kobitach) tyle samokrytycyzmu? To pzrez te cholerne gazety, w kótrych wypisują ,ze wieszak to kwintesencja kobiecosci...jasne, chyba dla stojaka na parasole....

Kostko, co do twoch niepowodzeń, to wierz, mi, to jeszcze nie jest najgorsze. Moja babcia, a matka mojego taty,m po smierci dziadka sfałszowała testament, że niby jej sie wszystko należy, a jak moi rodzice chceli z nia pertraktować ( bo mieszkaliśmyu w duzym domu, z czego połowę rodzicedostali na ślub), to nas podała do sadu...niestety testament sie zdązył uprawomocnić i moglismy sie wykłócać...ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, bo rodzice zbudowali swój własny o niebi lepszy i ładniejszy dom, i wszystkim to rostanie wyszło na dobre. No moze poza moim tatą, bo jendak po matce to raczej człowiek takich rzeczy sie nie posdziewa...

A co do naszych TŻ...hmmm, wiecei ja sie nie chce chwalic, ale mojego to ja powinnam na rekach nosić...tylko ciiiii, bo jak sie dowie, to mi nie da żyć! Nie mam najmniejszego problemu, żeby zostawić z nim Fifka i wyskoczyć na babskie ploty do knajpy- raz to nawet pod wpływem lekkim wróciłam. TŻ tylko zadzwonił ok 20, jak sobie piwko w najlepsze piłam, czy wracam, bo fifcio i zayspia i jelsi nie, to on go kładzie. Wracam do domu a dziecko pzrewinięte, nakarmiione , pzrebrane i śpi sobie slodko. Tz czeka nam nie z usmiechem na ustach i pyta czy nie mam ochoty , na jakies ....spółkowanie... Zawiezie mnie do miasta na jakieś basbkie buszuwanie po sklepach, pzryjedzie po mnie, fifka opoarzadzi i nawet awantury za wydane pieniadze nie zrobi...ale tak jak mówię, ciiii, bo jak sie zorientuję, że go tak wychwalam, to sie juz nie szybko gdzieś rusze!

A jeszcze co doteśiowych, to moja jest nam nie śmietrtelnie obrażona, teść też. Na TŻ oczywiscie, nie , bo to to ich sy, ale ja wiadomo, synowa, najwieskze zło. Jedyny plus, to ,ze TŻ stoi za mną i dalej sie upiera pzry chrzicnach w kanjpie. A jakby tego było mało, teściowa zaangazowała w tą całą sprawę swoją matkę i ogólnie u wszystkich mamy pzrechlapane, :co? Chcrziny w kanjpie?! Jak tak można?!No mówię wam, po prostu szkoda gadać, no i oczywiscie jak jestem najgorsza. Ale jest jedna rzecz, która może wyjdzie na mi na dobre:"byc moze tesiowa nie bedzie sie zajmowac Fifkiem, tylko inna znajoma" a to by mi bardzo pasowalo....

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-27, 15:56   #142
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Kostka nie przepraszaj. ten watek jest tez po to bysmy mogly z siebie wszystko wyrzucic.czy jesli myslicie o kredycie nie mozecie dobudowac wedlug wlanych potrzeb kilku pomieszczen i zrobic osobne wejscie. nie wiem jak to teraz wyglada tzn. budynek, ale mysle ze odpadnie wam wiele kosztow. a bedziecie mieli to zbudowane tak jak chcecie. wiem ze trudno jest pozwac swoja matke do sadu, trudna jet tez sytuacja kiedy ktos niszczy nasza wlanosc i tak na prawde nie mozemy za wiele zrobic. zamiast rodzona matka pomagac nam i szanowac nasze decyje to niekiedy postepuje tak aby nie miec nas za blisko siebie. ciezkie to i naprawde bolesne.

Stary 2006-05-27, 16:25   #143
kasiulka
Zakorzenienie

Meme normalnie Ty to mnie zawsze potrafisz rozsmieszyc do łez
Ja w sumie to tez nie mam powodów do narzekan na mojego małża - kochany jest, pomaga mi naprawde dużo, a wczoraj w nocy sie obudziłam, patrze a on mi smaruje moje obolałe stopy amolem . A dzis powiedzial ze jak mu znajde jego letnie buty (schowane gdzies w pawlaczu pod stertą różnego dziadostwa) to mi kupi nowe perfumy ... no i znalazłam a nameczyłam sie jak diabli i w przyszlym tyodniu idziemy do Sephory

Kosteczko, co tu duzo pisac, no przykra sprawa, wspólczuje. Gdyby to jeszcze o tesciowa chodziło albo o dalszą rodzine, ale mama .. no do sądu jej przeca nie podasz, a nawet jesli to co - odszkodowanie Ci bedzie płacic? No przerąbana sprawa, sama nie wiem co Ci poradzic .

Oliwka
Stary 2006-05-27, 16:38   #144
Meme
Zadomowienie

GG do Meme
Talking Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Cytat:
Napisane przez kasiulka
Meme normalnie Ty to mnie zawsze potrafisz rozsmieszyc do łez
Ja w sumie to tez nie mam powodów do narzekan na mojego małża - kochany jest, pomaga mi naprawde dużo, a wczoraj w nocy sie obudziłam, patrze a on mi smaruje moje obolałe stopy amolem . A dzis powiedzial ze jak mu znajde jego letnie buty (schowane gdzies w pawlaczu pod stertą różnego dziadostwa) to mi kupi nowe perfumy ... no i znalazłam a nameczyłam sie jak diabli i w przyszlym tyodniu idziemy do Sephory

Kosteczko, co tu duzo pisac, no przykra sprawa, wspólczuje. Gdyby to jeszcze o tesciowa chodziło albo o dalszą rodzine, ale mama .. no do sądu jej przeca nie podasz, a nawet jesli to co - odszkodowanie Ci bedzie płacic? No przerąbana sprawa, sama nie wiem co Ci poradzic .

Kasiulka, ty to normlanie szczwany lis jesteś! Nie to co ja, sirota obrzygana jestem! Nie dosć ze sama se perfume wczoraj kupiłam, to jeszcze wszystkie letnie buty wytargałam już "na zewnątrz", bez wyraźnej prosby, zeby TŻ miał w czym chodzić... no Napopleon ,to ze mnie żaden... i jeszcze wlasną kase wydałam...żesz ja to jestem, pzrebiegła jak dwutygodniowa kiełbasa...

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-05-27, 16:42   #145
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Hello Dżoana! Co tam słychać w wielkim swiecie naukowców? Kiedy będziesz wiedzieć cos więcej co do posady? Ja wysłałam kupę CV i listów po różnych szkołach jezykowych i uczelniach, ale na razie kiszka...

poza tym kaszka skutkuje tylko na jakieś 4 -5 godzin, potem napad glodu. W ogóle Filipowi cos sie od jakiegos czasu pokręciło, bo je niesamowite ilosci w nocy, średnio od kaszki co 2-3 godziny i to ilos.ci 150ml. a w dzień ledwo co....nie wiem czemu?

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-05-27, 16:49   #146
kasiulka
Zakorzenienie

Meme a Ty jestes anglistka z wyksztalcenia moze? Bo ja tez kolezanka po fachu, tylko w zawodzie nie pracuje bo jak poszłam na praktyki do szkoły to wiałam stamtad az sie za mną kurzyło
A w ogole to pokaz aktualna fote Twojego Hamstera Kluseczki

Oliwka
Stary 2006-05-27, 17:10   #147
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

qrde, Kasiulka, to super!Ja tez nie pracuję w zawodzie, ale teraz, jak sie felipe urodzil, to chce zmienic prace, zeby mieć większą możlowość ruchomych godzin, poza tym można być dłużej z dzieckiem.a poza tym nie znoszę obecnej roboty......jeśli chodzi opracę w szkolę, to podstawówki i gimazja odpadają, w ogóle wolałabym uniknać państwówki, bo beznadziejna płaca...no ale zobaczymy...w sumie kiedyś to absolutnie uczenie w szkole nie wchodziło u mnie w gre. No a teraz duzo sie pozmieniało, tyle ze ja nie mam specjalizacji naucz,. tylko biznes, wiec chcąc nawet uczyć na państwówce musiałabym robic pedagogike, a śrenio mi się chce...

FILIPEK

MADZIA

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-27, 21:20   #148
agika11
Zadomowienie

Tak sobie myślę, że zawsze mieszkając, czy to z teściami, czy to z rodzicami będą mniejsze, bądź większe problemy. Nie ma jak na swoim. My rówież mieszkamy z teściami - i choć mieszkamy osobno (osobna kuchnia, łazienka itd), to wydaje mi się, że byłoby nam lepiej na swoim. U nas nie dochodzi do większych konfliktów - ale czasem mocno trzeba się starać by nie wybuchnąć. No i ważne jest wsparcie TŻ. Ja olewam wszelkie komentarze teściowej, albo bezpośrednio kontratakuję. Np. jak Kamil płakał ciągle mi mówiła, że pewnie pić mu się chce - mały jest karmiony piersią - ja jej na to że pierś mu wystarcza. Więc jak przyszłam z kontrolnej wizyty od pediatry - jak mnie spytała czy wszystko ok, to tylko powiedziałam, że dopajać małego herbatką pani doktor nie kazała. Więc temat się urwał. Już nie wspomina o herbatce. Ale to błahostki w porównaniu z tym o czym piszecie.
A już tobie Kostko współczuję. Sprawa poważna i trudno coś doradzić. TAk jak piszą dziewczyny - przecież nie podasz matki do sądu. Ale myślę że powinniście szczerze porozmawiać i powiedzieć co o tym myślicie. Bo znając podejście rodziców - to nawet przez głowę im nie przeszło, że robią coś nie tak.

No pozdrawiam - znowu weekend mija jak szalony
papatki
agika11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-27, 21:20   #149
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

łoj, cos mi dzis okrutnie siadło na mózgownicy....sama ze soba nie mogę sobie dac rady..normalnie szał...lewdo juz dycham, jakaś nostalgia, to znowu smiech przygłupa, to znowu płacz,cos mi sie chce ale nie wiem co by to miało być, chyba się wykończe!!!!niedobzre ze mną, jak takie akcje mi sie włączajam,to zwykle cos z tego dziwnego wynika... opad rączek mam sama ze sobą, a co dopiero jak będe miała kiedyś córke z takimi samymi pseudo - problemami...o ile uda mi siecórke zmajstrować, bo tż to sie ze mne smieje, że ja do 14 liczyć nie umiem i tym, sposobem bedą sami chłopcy...no faktycznie, pzrezabawne! Zaliwżdy, setnie sie ubawiłam!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-05-28, 10:18   #150
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Rzeczywiście Kostko przykra sprawa z tym domem. Szkoda, że Twoja mam nie pomyslała o Was tylko o sobie zwłaszcza, że powiększyła się Wam rodzina . Masz racje procesować się z własną matką nie ma co tylko dlaczego zamiast Cię wspierać to jeszcze kłody pod nogi podkłada , niezrozumiałe. Wspóczuje, ale mam nadzieje, że jakoś dojdziecie do porozumienia .

My mamy dzisiaj beznadziejną pogodę i przyjdzie nam siedzieć w domu , mały śpi po pół godziny i zaraz sie znowu budzi , czasami brak mi sił.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości