Nawiedzony telefon?! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-05-21, 23:18   #121
moee
Zakorzenienie

Dot.: Nawiedzony telefon?!

Cytat:
Napisane przez yedanna
Mi to się dopiero przydarzyła straszna historia telefoniczna. I nawet ciemno nie było!

Ruszyłam na uczelnię, z telefonem w torebce a jakże. Nie pamiętam co za sieć wtedy miałam ale chyba tego nieszczęsnego Plusa (P.S. Mumio to sie chyba jeszcze wtedy nie zabawiało ). Stoję sobie na przystanku, pogoda ładna no i czuję wibracje w torebce no to hyc za telefon, patrzę - numer jakiś kosmiczny. W tym czasie podjechał autobus. No to ja z tym telefonem do autobusu - "halo" a tam słyszę "Co z tymi burakami?" "Kiedy mamy przyjechać na pole?" to pytam jak głupia o jakie buraki chodzi a tam "No jak o jakie - o cukrowe przecież, dostawa miała być"... Warkotało w tym telefonie i głos był niewyraźny ale stary taki, na pewno nikt znajomy żartów sobie nie robił. Autobus zahamował gwałtownie i się rozłączyłam, żeby złapać się rury (bez skojarzeń proszę ) a poza tym odkryłam że nie zapięłam torebki po wyjęciu komórki (co w autobusie nie jest wskazane). Trochę się zakłopotałam, bo z gospodarstwem rolnym nic nie mam wspólnego...
Heh - sprawa się wyjaśniła jak wysiadłam - ja do torebki a tam... portfela brak - zniknął, rozpłynął się z dokumentami i forsą. Wściekła dzwonię pod ten numer, żeby wykrzyczeć, że przez kretyńskie pomyłki mnie okradli a tam "nie ma takiego numeru", "nie ma takiego numeru" No jak nie ma, jak dopiero co dzwonił!

Wredne te duszyska, naprawdę. Niby niematerialne a z pozaziemskiej linii dzwonią i jeszcze na studencki portfel się połasiły! Przecież rzuciłabym im grosiaka, jakby sobie chciały Juwenalia urządzić

Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 23:19   #122
Blablak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natuska17
Kurde co to za film? Pierwszy raz o nim słyszę, ciekawy musi być

Natuska, to taki japoński film, o ile pamiętam, to powstały 2 części. Tytuł angielski to "One missed call". jest na pewno do ściągniecia na torrentach albo na emule. Jak go oglądałam, to akurat ktoś do mnie zadzwonił, o mało nie dostałam wtedy zawału!

Edit: Yedanna, twoje buraki mnie zabiły...ze śmiechu
Blablak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 23:27   #123
6f0bb0e746d6dd564297849b3c339446a28efa5c
Konto usunięte

ja kocham sie budzic o 3 w nocy puszczac se takei filmy juz kilka razy tak ogladalem
6f0bb0e746d6dd564297849b3c339446a28efa5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-21, 23:32   #124
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blablak
Edit: Yedanna, twoje buraki mnie zabiły...ze śmiechu
Heh... mnie tam buraki cukrowe po dziś dzień nie śmieszą nawet herbatę przestałam słodzić...
Stary 2006-05-22, 14:20   #125
olaaa99
Zadomowienie

Ta historyjka smieszna bylaby ale dziwne jest to ze "nie ma takiego numeru"
a wiecie dlaczego najwiecej takich "smiesznych" numerow jest w plusie? bo ta siec dawala najwiecej darmowych minut do wykupienia. . .
znam to z autopsji. mam kolegow ktorzy kazda wolna minute wykorzystuja na robienie jaj. wyciskaja przypadkowy numer plusa i wkrecaja ludzi. ze np dzwonia z radia, jest konkurs, trzeba zaspiewac itd a ludzie spiewaja ! albo ze kupili deske do krojenia i klada na nia mieso a ona nie kroi itd a niekiedy ciekawe dialogi z tego powstaja... wiec te buraki mnie nie zaskoczyly , raczej to ze numer tak szybko wykluczyli z sieci...

olaaa99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-22, 14:28   #126
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olaaa99
Ta historyjka smieszna bylaby ale dziwne jest to ze "nie ma takiego numeru"
a wiecie dlaczego najwiecej takich "smiesznych" numerow jest w plusie? bo ta siec dawala najwiecej darmowych minut do wykupienia. . .
znam to z autopsji. mam kolegow ktorzy kazda wolna minute wykorzystuja na robienie jaj. wyciskaja przypadkowy numer plusa i wkrecaja ludzi. ze np dzwonia z radia, jest konkurs, trzeba zaspiewac itd a ludzie spiewaja ! albo ze kupili deske do krojenia i klada na nia mieso a ona nie kroi itd a niekiedy ciekawe dialogi z tego powstaja... wiec te buraki mnie nie zaskoczyly , raczej to ze numer tak szybko wykluczyli z sieci...
Ba, pewnie że dziwne... a jakie frustrujące!
Stary 2006-05-22, 14:29   #127
olaaa99
Zadomowienie

ehh i najgorsze jest to ze odpowiedzi na to nie znajdzie !

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-05-22, 14:33   #128
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olaaa99
ehh i najgorsze jest to ze odpowiedzi na to nie znajdzie !
Miałam dzwonić po Muldera i Scally ale... bałam się numer wykręcić
Stary 2006-05-22, 15:02   #129
olaaa99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yedanna
Miałam dzwonić po Muldera i Scally ale... bałam się numer wykręcić
doobreee . . .
a do tych co ogladali "nieodebrane polaczenie" . tam dzwoni wlasny numer nie? ja tak mialam kilka razy ale to normalne bo wtedy mialam na abonament w plusie i poczta glosowa dzwonila wlasnie z wlasnego numeru

Stary 2006-05-22, 15:15   #130
wariatka_20
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yedanna
Mi to się dopiero przydarzyła straszna historia telefoniczna. I nawet ciemno nie było!

Ruszyłam na uczelnię, z telefonem w torebce a jakże. Nie pamiętam co za sieć wtedy miałam ale chyba tego nieszczęsnego Plusa (P.S. Mumio to sie chyba jeszcze wtedy nie zabawiało ). Stoję sobie na przystanku, pogoda ładna no i czuję wibracje w torebce no to hyc za telefon, patrzę - numer jakiś kosmiczny. W tym czasie podjechał autobus. No to ja z tym telefonem do autobusu - "halo" a tam słyszę "Co z tymi burakami?" "Kiedy mamy przyjechać na pole?" to pytam jak głupia o jakie buraki chodzi a tam "No jak o jakie - o cukrowe przecież, dostawa miała być"... Warkotało w tym telefonie i głos był niewyraźny ale stary taki, na pewno nikt znajomy żartów sobie nie robił.
heh... ja miałam tak samo, też pytali o buraki
wariatka_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-22, 15:50   #131
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wariatka_20
heh... ja miałam tak samo, też pytali o buraki
hmmm... w pierwszej chwili pomyślałam, że to urok naszego województwa ale to się działo w Toruniu więc to musi być zmasowany atak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-05-23, 23:25   #132
kaska222
Moderator

Kiedys czytalam na jakiejs stronie ze gluche telefony,jest celowym nawiazaniem kontaktu ducha i czlowieka,aby cos czlowiekowi przekazac...

RegulaminWizaz.pl
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno.
Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum.

Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-24, 06:19   #133
monyczkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska222
Kiedys czytalam na jakiejs stronie ze gluche telefony,jest celowym nawiazaniem kontaktu ducha i czlowieka,aby cos czlowiekowi przekazac...
Duchy chcą być nowoczesne W końcu straszenie w nocy jest już takie oklepane Niedługo bedziemy dostawały puste SMSy bez podanego numeru
Stary 2006-05-25, 15:29   #134
olaaa99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska222
dziwnee na prawde... co ma duch do telefonga?

Stary 2006-05-28, 12:35   #135
eM!
Zadomowienie

Wink Dot.: Nawiedzony telefon?!

Cytat:
Napisane przez ania*aneczka
ja ostatnio sluchalam sobie w nocy wiezy. mam na pilota; trzymalam go w reku i lezac w lozku sobie troche "prztykałam",zeby znalezc cos fajnego.. cisza w domu, wszyscy spia, ja sobie tak przelaczam ze stacji na stacje...a tu nagle... telewizor mi sie wlaczyl! eek: na jakims trzeszczacym kanale (gdzie nic nie bylo ustawione)..heheh..
i nastepnego dnia tak samo..lekki szok przezylam, zwlaszcza,ze TV byl ustawiony na duza glosnosc..

ale to moze nie tak straszna historyjka jak wasze..poza tym mam na kogo zwalic-na pilota! ze cos mu sie pomerdało..
Mnie sie tak czesto zdaza, tyle ze wlaczajac telewizor uruchamia sie wieża
Stary 2006-05-28, 13:43   #136
Paris
Zadomowienie

Przypomniało mi się jak byłam kiedyś sama w domu. Było po 20, zima, dochodziła 21. Bałam się jak cholera. Coś nie dawało mi spokoju. Fotele w dużym pokoju skrzypiały, jakby ktoś na nich siadał cały czas Bałam się ruszyć z miejsca...myślałam, że się posram Nagle zadzwonił budzik i sam się wyłączył Potem jak wrócili rodzice sprawdziłam czy był ustawiony na jakąś godzinę...i nie był...
But I know I'm gonna change that tune,
When I'm back on top, back on top in June...
Paris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 14:37   #137
lir391
Zakorzenienie

Przerażający wątek

'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.'
/Terry Pratchett/

lir391 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 15:18   #138
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Z tymi burakami i innymi głupotami to mi się tez historie przypominają z tym, że to moja przyjaciółka wydzwaniała do własnej babci i gadała jej takie pierdoły.... Ale nie, naprawdę, z tym Plusen to jednak coś nie tak jest! DObrze, że mam w heyah
lir391 przerażający to "Straszny wątek" jest
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 16:07   #139
anka^^
BAN stały

Mi czasami się zdarza że czuje jak telefon wibruje (trzymam w kieszeni w spodniach) i jak wyciagam to nic nie ma. Duchy jakies wibracje mi przesylaja przez tą komorke chyba....

Miałam historie z telewizorem, a wlasciwie moja kumpela: dzwoni do mnie ranem, ja zaspana odbieram a tam biedulka placze ze jej sie telewizor sam wlacza. To sie ubrałam i poszłam do niej oblukać bo prosiła (byla sama w domu). I faktycznie ten telewizor jakiś nawiedzony. Wyłączamy go a on sie włącza, przełączamy kanał to on się przełącza..... nie wystraszyło by mnie to gdyby nie fakt ze to program o dekalogu Jak widać duchy karzą przestrzegać 10 przykazań

A i jeszcze jak byłam mniejsza i zostałam z bratem sama w domu w sylwestra i już mieliśmy spać, zgasilismy światła i tu slychac jakies trzeszczenie. Pomyslalam ze to moze pies ale on byl z nami w pokoju. No to jakos powolutku sie wybralismy w kierunku odgłosów, czyli do kuchni. A tam szafka była otwarta.
anka^^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 16:15   #140
qrczak
Wtajemniczenie

GG do qrczak

no ładnie - ja mam telefon w Plusie - często odbieram głuche telefony teraz to ja się chyba powinnam zacząć bać
qrczak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 19:25   #141
spectre_
Rozeznanie

GG do spectre_

heee dopoki nie przeczytalam tego watku myslalam ze tylko u mnie takie poschizowane telefony w domu sa

jakies 3 dni temu siedze sobie sama z bratem w domu.brat byl w lazience a ja siedzialam przy komputerze obok ktorego lezal jego telefon. no i w pewnym momecie zaczal dzwonic, wyswietlil sie jakis dziwnie dlugi numer dzwoniacy na koszt mojego brata ;z uwagi na to nie chcialam odbierac. no wiec dzwonil chyba tak ze 4 razy az wreszcie wkurzylam sie i zawolalam brata do pokoju.telefon znowu zadzwonil..tym razem brat odebral ale wlaczyl tryb glosnomowiacy.Powiedzial "halo"...a w sluchawce jakies sapanie bylo slychac (a raczej nikt nie robil sobie jaj bo brat niedawno zmienial numer i tylko domownicy maja jego nowy nr)

z kolei jakies 2 miesiace temu spie sobie spokojnie, bylo chyba kolo 1:30 w nocy. przyszedl mi sms z numeru mojej kumpeli czy mozemy isc na spacer (o 1 w nocy ) bo chciala o czyms waznym pogadac. na to ja jej odpisalam ze chyba ja zgielo ze o 1 w nocy bede zrywac sie z lozka i jeszcze po osiedlu lazic.no to mi odpisala ze bardzo prosi i ze juz do mnie wychodzi i ze jak bedzie pod blokiem to pusci sygnalka zebym wyszla.wkurzylam sie i zadzwonilam do niej. nieodbierala dosyc dlugo. w koncu odebrala i takim zaspanym glosem zapytala sie czego ja chce od niej o tej porze zapytalam sie o co chodzi, o czym takim waznym chce ze mna rozmawiac i czy nie mozemy tego przelozyc na jutro. a ona do mnie ze nie wie o co chodzi i ze zadnych smsow do mnie nie pisala bo spala od 2 godzin...... napewno nie robilaby sobie jaj bo to nie w jej stylu takie zarty. a ja bylam tak wystrachana ze do rana oka nie zmruzylam

przyznam ze mam stracha po przeczytaniu calego watku

spectre_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-05-28, 20:40   #142
lir391
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez askawtn
lir391 przerażający to "Straszny wątek" jest
Mnie przerażają obydwa

'I'll be more enthusiastic about encouraging thinking outside the box when there's evidence of any thinking going on inside it.'
/Terry Pratchett/

Stary 2006-05-28, 20:41   #143
lir391
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spectre_
heee dopoki nie przeczytalam tego watku myslalam ze tylko u mnie takie poschizowane telefony w domu sa

jakies 3 dni temu siedze sobie sama z bratem w domu.brat byl w lazience a ja siedzialam przy komputerze obok ktorego lezal jego telefon. no i w pewnym momecie zaczal dzwonic, wyswietlil sie jakis dziwnie dlugi numer dzwoniacy na koszt mojego brata ;z uwagi na to nie chcialam odbierac. no wiec dzwonil chyba tak ze 4 razy az wreszcie wkurzylam sie i zawolalam brata do pokoju.telefon znowu zadzwonil..tym razem brat odebral ale wlaczyl tryb glosnomowiacy.Powiedzial "halo"...a w sluchawce jakies sapanie bylo slychac (a raczej nikt nie robil sobie jaj bo brat niedawno zmienial numer i tylko domownicy maja jego nowy nr)

z kolei jakies 2 miesiace temu spie sobie spokojnie, bylo chyba kolo 1:30 w nocy. przyszedl mi sms z numeru mojej kumpeli czy mozemy isc na spacer (o 1 w nocy ) bo chciala o czyms waznym pogadac. na to ja jej odpisalam ze chyba ja zgielo ze o 1 w nocy bede zrywac sie z lozka i jeszcze po osiedlu lazic.no to mi odpisala ze bardzo prosi i ze juz do mnie wychodzi i ze jak bedzie pod blokiem to pusci sygnalka zebym wyszla.wkurzylam sie i zadzwonilam do niej. nieodbierala dosyc dlugo. w koncu odebrala i takim zaspanym glosem zapytala sie czego ja chce od niej o tej porze zapytalam sie o co chodzi, o czym takim waznym chce ze mna rozmawiac i czy nie mozemy tego przelozyc na jutro. a ona do mnie ze nie wie o co chodzi i ze zadnych smsow do mnie nie pisala bo spala od 2 godzin...... napewno nie robilaby sobie jaj bo to nie w jej stylu takie zarty. a ja bylam tak wystrachana ze do rana oka nie zmruzylam
Ale moze ktos inny pisal z jej komorki po prostu? I potem usunal ze skrzynki nadawczej.

/Terry Pratchett/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-28, 20:54   #144
spectre_
Rozeznanie

GG do spectre_

Cytat:
Napisane przez lir391
Ale moze ktos inny pisal z jej komorki po prostu? I potem usunal ze skrzynki nadawczej.
Nie wiem. Ona mieszka sama z mama i raczej o tej porze poza nimi nikt u nich w domu nie byl bo z tego jak sie widzialysmy wieczorem to byly same. A jej mama nie ma az tak duzego poczucia humoru...

spectre_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-04, 11:23   #145
Aeterna
Zakorzenienie

Hm.
W piątek zobaczyłam na wyświetlaczu - że ''dzwonił'' do mnie nieżyjący od 4 miesięcy kolega.
(Wyłączony dźwięk, więc słyszeć nie mogłam, a jego nr-u nie skasowałam i nie mam zamiaru).

Dzwoniłam kilka razy na numer, by ustalić sobie - ''kto go ma'' teraz - ale wciaż w słuchawce mam: ''abonent czasowo niedostępny'' - i w nocy, i w dzień.

Hm.
Tylko czemu ktoś używający jego tel i karty - nie skasowałby ksiązki adresowej?
Tym bardziej, że jego rodzina - ''nie miałaby czego ode mnie chcieć'' - by zadzwonić.

Fak. Spadam już.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-04, 19:43   #146
Konto usunięte

dzisiaj to ja se robilem jaja... do 100 osob napisalem esa, ze skad ma moj nr kilka odpisalo, 2 oddzwonily.. troche ich powkrecalem i chyba nie pisza o tym na forum jakims jesli tak, to chetnie poczytam
6f0bb0e746d6dd564297849b3c339446a28efa5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-04, 19:53   #147
olaaa99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patryk_18
dzisiaj to ja se robilem jaja... do 100 osob napisalem esa, ze skad ma moj nr kilka odpisalo, 2 oddzwonily.. troche ich powkrecalem i chyba nie pisza o tym na forum jakims jesli tak, to chetnie poczytam
na 100 odpisalo kilka? chyba masz w taryfie easy co?
szkoda ze do mnie nic takiego nie przyszlo... hehe

Aeterna... KTO ?

jak ja lubie te historie...

Stary 2006-06-04, 20:02   #148
Konto usunięte

ja se kupilem pakiet w orange i dzisiaj mi sie konczy waznosc
Stary 2006-06-04, 20:08   #149
aga21087
Zakorzenienie

GG do aga21087

widze ze tajemniczych połaczen jest coraz wiecej ja wam opowiem co mi sie 3 dni temu zdarzylo i dzis ponownie

Na moja komórke pokazało sie ze dzwoni ktos z domu wyswietlał sie numer i pisało hause (mam tak dom wpisamy) byłm zajeta wiec nie odebrałam i tak 3 raz za czwartym jak odebralam odezwało sie jakeis dziecko i pytało jakims dziwnym głosem "Kim jeste??" szybko odlorzyłam słuchawke i zadzwoniłam do domu a tam powiedzieli ze nikt domnie nie dzwonił az sie prawie wkurzyłam ze sobie jaja robia ale jak przyszłam do domu stoje w kuchni obok telefonu stacjonarnego nagle sygnał komórki i patrze znowu dzwoni dom odebrałam znów to dzieckoz pytaniem "Kim jestes" odłorzyłam słuchawke i az sie popłakałam ze strachu a dzis znów sie zaczeło dostałam smska z tego numeru niby mojego domowego z pytaniem "Kim jestes" Niewiem co sie dzieje dzwoniłam do obsługi Ery do obsługi TPSA i nikt nie umie tego wyjasnic ????
Stary 2006-06-04, 20:17   #150
Konto usunięte

ja ci to wyjasnie cudow nie ma, a czarow tym bardziej ile masz tych domowych, bo u mnie 3 wiec mozna robic cuda ile razy babcie wkrecalem
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości