![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Apel Do Wszystkich Jedzacych Mieso
Cytat:
![]() Moja Babcia ma ogrodek przydomowy - warzywa zupelnie inne niz sklepowe... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę podobnie, też jestem wegetarianką, z wyboru. I jestem przeciwna "nawracaniu" siłą na wegetarianizm. Nie tędy droga! Jestem przeciwna przemocy wobec zwierząt, szczególnie zabijaniu ich w strasznych warunkach, ale denerwuje mnie ton wyższości wobec tych, którzy jedzą mięso. Jeśli do mnie nie przemawia ton pierwszego posta w tym wątku, to wyobrażam sobie jak zadziałał na innych. Tego typu wypowiedzi to przykład "kreciej roboty". Moim skromnym zdaniem, wegetarianizm to nie tylko sposób odżywiania, ale i postawa życiowa. I pierwszą rzeczą jakiej oczekuję od wegetarianki , to BRAK AGRESJI wobec innych istot żywych, także innych ludzi. Znam wiele osób, które nie używają produktów testowanych na zwierzętach i pomagają zwierzętom ( bezdomnym, chorym, udręczonym przez złych ludzi)- i te osoby jedzą mięso. Nie potępiam ich za to, bo nie mam takiego prawa, a jestem im wdzięczna za pomoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aby samodzielnie wyżywić zdrowo 4-osobową rodzinę np - to by trzeba mieć chyba ![]() ![]() To trudne do realizacji pracując dzień w dzień np po 8-12 godzin + mieszkać w bloku. ![]() ![]() Poza tym - to trzeba lubic ![]() I buty to już trudno sobie samemu sprawić. Ale - idą ludzie własnymi drogami. Widuję czasem takich buntowników w Tv. Lubię ich. Choć ja bym (dziś np) tak nie chciała. (Ale jeszcze nie wiem. Bo ważniejsze jest być jak mieć - doszłam do wniosku, że kompromis jest nierealny, wygodnie pojmowany, choć ja uwielbiam jak na razie dobra materialne, ale coś czuję w kościach, że... ![]() ![]() Nie wiedziałam, że mleko szkodliwe jest także dla ludzi. Słyszałam/czytałam o tym różne rzeczy - wciąz więc nie wiem, co jest słuszne, a co nie. Co filozof i dietetyk - to urodzenie nowej książeczki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Mam pytanie, czy ktorakolwiek moja wypowiedz w tym watku zasluguje na karme ujemna? jesli tak to za co?
pytam bo dostalem wlasnie taka od malenkiej294 z taka argumentacja "za podejscie do zwierzat i za ograniczone poglądy,dobrym czlowiekiem to ty napewno nie jestes,zdecydowanie jestem na nie" zapytam rowniez gdzie ja mam ograniczone poglady? Cytat:
podejscie do zwierzat mam zle? w ktorym momencie tego watku (lub innych) mozna wysnuc taki wniosek? i skad w ogole wniosek ze jestem zlym czlowiekiem? czegos tu nie rozumiem
![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() często kupuję warzywa od gościa, który nie pcha w nie żadnej chemii. dziś przytargałam do domu reklamówkę sałaty ![]() zgadza się - smakuje całkiem inaczej.
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki prosze Was, nie sprzeczjacie sie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może to oduczy na przyszłość od pochopnego walnięcia po głowie..? ![]() ![]() A tak serio..? To jest własnie ciemna strona zielonej ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
osobiście - nie lubię mięsa i ograniczam je do niezbędnego minium. Przy całkowitym wyeliminowaniu mięsa z diety, paznokcie zaczęły mi się łamać, straciłam 1/3 włosów i generalnie mój metabolizm gdzieś się ulotnił.
Nie podoba mi się też Twoje podejście do Nas. Nieładnie tak od razu naskakiwać i nas oskarżać, rozumiem, że to emocje itd., ale trochę ogłady i dobrego smaku. Jak już ktoś tu napisał - swoim podejściem tylko nas zniechęcasz, a sprawa jest warta uwagi. A propos wszystkiego, skoro los zwierzątek jest Ci tak bliski to zastanawiasz się nad tym, jakich kosmetyków używasz? Sprawdzasz czy są testowane na zwierzątkach? A buciki? Na pewno znajdziesz w szafie przynajmniej 1 parę skórzanych. Wegetarianizm to nie jest rodzaj diety, to sposób życia. Filmiki mnie nie przekonują. Słowa mnie nie przekonują. Los zwierząt nie jest mi obojętny, nie wiem ile jeży i innych żyjątek żyło w moim domu, Ludzie jedli, jedzą i będą jeść mięso. Chociażby z pobudek zdrowotnych.
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Tato..a co to jest? -To czerwone jagody synku. -To dlaczego one sa granatowe? -Bo sa jeszcze zielone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny ,dziewczyny....
Po pierwsze - wegetarianizm to nie tylkodieta bezmiesna ,ale - cala ideologia ,majaca na celu ochronę zwierząt. Po drugie argumenty typu "roślinki też cierpią" nie poparte niczym -są dla mnie conajmniej śmieszne i głupie , mające na celu chyba tylko ośmieszenie wegetarianizmu. Ale bez wątpienia temat jest bardzo kontrowersyjny.Myśle ,ze to kwestia świadomości .Przestałam jeść mięso ponad 8 lat temu - bo wiedziałam,ze zwierzęta cierpią .Jeśli będzie udowodnione ,ze ból czują również rośliny -przejdę na frutarianizm. To pisała osoba , która boi się chrabąszczy i pająków.Która przyjmuje kwiatka od chłopaka. Oczywiście, najlepiej się krytykuje, kiedy nic samemu się nie robi. Powinnismy jednak starać się wybrać najmniejsze zło, bo nigdy nie bedziemy mieli 100% pewności, że nikogo nie skrzywdzimy Edit: dodaje ciekawostkę : "Jaki jest związek pomiędzy jedzeniem mięsa a głodem na świecie? Na świecie produkuje się dziś taką ilość pokarmu roślinnego, że wystarczyłaby ona do wykarmienia 17 miliardów jednostek ludzkich! Wiekszość tych upraw przeznacza się jednak na paszę dla zwierząt hodowlanych. Byłoby o wiele rozsądniej uprawiać jedzenie dla ludzi niż karmic nim zwierzęta, zabijać i zjadać ." źródło - http://wegetarianizm.net
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - Tato, a co to jest? - To są czarne jagody. - A daczego są czerwone? - Bo są jeszcze zielone, a jak będą czerwone to się zrobią niebieskie ![]() P.S. Miło jest czasem popełnić off-topa ![]()
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
![]()
To że jem mięso nie znaczy że popieram to w jakich warunkach i w jak makabryczny sposób niektórzy"ludzie?" "traktuja"A RACZEJ znęcają się nad zwierzętami..
![]() poza tym to jest indywidualny wybór każdego z nas czy je mięso czy też nie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#142 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Słońce, silniejszy poluje na słabszego - taka kolej rzeczy. Od paru tysiącleci. I tego już nie zmienisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Podobny wątek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=98873&pa ge=6&highlight=zwierz%B1t P.S. Sposób wyrażania się zachowaj dla siebie. Po pierwsze - nie narzucać.
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Czy autorka postu chce zasugerować, że ludzie jedzący mięso są bezlitosnymi sadystami??? Tak się składa, że mięso jest niezbędne do funkcjonowania każdemu człowiekowi, a szczególnie osobom w okresie dojrzewania!
Zostawiam post bez komentarza!!! ![]()
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To widocznie jesteś niedoinformowana. Mięso nie jest produktem, bez którego ludzi organizm nie przeżyje. Mięso nie jest najwżniejszym produktem w diecie człowieka.Dieta wegetariańska jest jedną z najzdrowszych diet. Jako ciekawostka: http://www.iskcon.net/poland/wegetarianizm/zdrowie.html (wyłącz głośniki ![]()
![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() PeEs. Nie wyłączyłam głośników ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#147 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja również lubię mięso, nie jadam go co prawda codziennie, ale nie pogardzę żadnym kawałkiem. Zawsze jadłam i jeść będę.
![]() |
![]() |
#148 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie tak . Jeśli przechodzimy na wegetarianizm , mamy świadomość tego,iż mięso należy czymś zastąpić (chociaż lubię zółty ser, cole, i czekolade ![]() Powróce też do wcześniejszych wypowiedzi dziewczyn ,które upierały się, ze nie można urodzić zdrowego dziecka bedac na diecie wegetariańskiej . Otóż mylicie się moje drogie ![]() - Jeżeli kobieta przed zajściem w ciążę stosowała dietę wegetariańską przez przynajmniej parę lat, to nie powinna mieć wątpliwości co do swego sposobu odżywiania się, ponieważ doświadczyła, że dieta ta zapewnia jej dobre zdrowie i siłę. -Kiedy wegetarianka jest w ciąży ,jej trawienie przebiega sprawniej (absorbowana jest wieksza ilość kazdego skladnika ). -Dietetycy zalecaja zmniejszenie ilosci sozywanego mięsa ,ponieważ nadmiar białka sprzyja ucieczce wapnia z orgazimu (ktory jest tak bardzo potrzebny do prawidlowego rozwijania się płodu ) -Instytut medyczny potwierdza ,ze u wegetarianek prawdopodobieństwo dostarczenia odpowiedniej ilosci wit A (warunkuje normalne widzenie, istotna dla prawidłowego wzrostu ,dla kości i zębów ; niedobor tej witaminy u kobiet ciezarnych wiaze się ze zwiekszonym ryzykiem poronień.) jest wieksze niz u kobiet sopzywajacych mieso. ![]()
![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to swietny przyklad na wybiorcze czytanie - wyszukujesz newralgiczne slowa i przyklejasz etykietke...co to bylo omo czy ajax? niezle... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.