|
|
#121 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 977
|
Dot.: Opalamy si!!!!
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 11 146
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 610
|
A dla tych, co pierwszy raz b璠 si sztucznie przybr您awia polecam Garniera "Sk鏎a mu郾i皻a s這鎍em". To m鎩 pierwszy w 篡ciu "opalacz" i nawet tak niewprawna osoba jak ja umie go prawid這wo u篡
|
|
#124 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 100
|
Cytat:
i jeszcze wygwi盥瞠 mo瞠. Czy wystarczy nie przesadza z cz瘰totliwo軼i? a jak radzicie sobie z granic twarz-reszta cia豉?Jak wida z moich pyta ca趾iem zielona jestem w tym temacie (w豉軼iwie to bia豉 raczej ). Po nieudanej pr鏏ie z samoopalaczem jaki milion lat temu uzna豉m, 瞠 przeznaczeniem moim jest straszy blado軼i przez okr庵造 rok. Dopiero tutaj zobaczy豉m 鈍iate趾o w tunelu...
|
|
|
|
|
|
#125 |
|
Raczkowanie
|
Kaemka a jeste ciemna czy jasna?
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 282
|
Cytat:
Dziewczynki pom騜cie, bo mam do嗆 pyta: czemu jeste taka blada, moze by si opali豉
|
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 111
|
Ja, 瞠by nie wygl康a jak w r瘯awkach
po posmarowaniu si i umyciu r彗, nak豉dam troch balsamu br您uj帷ego na wacik i smaruj zewn皻rzn cz窷 d這ni. A co do twarzy, to r闚nie mo積a nak豉da balsam, lub osobno krem br您uj帷y lub samoopalacz do twarzy.
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 977
|
Ja te roznice staram sie niwelowac makijazem, choc nadal szukam idealnego dla siebie bronzera/pudru...
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 5 314
|
Co do r騜nicy twarz - szyja - szyj traktuj delikatn pojedyncz warstw balsamu br您uj帷ego - wtedy si tak nie odcina, ale fakt, 瞠 twarz nafiltrowana i naskrobiowana wygl康a przy opalonym ciele dosy dziwnie - br您er to konieczno嗆.
D這nie - spos鏏 poda豉 mckabi. Dziewczyny o jasnej sk鏎ze i z造ch do鈍iadczeniach - polecam do wypr鏏owania dove do jasnej sk鏎y, czyta豉m o nim w necie bardzo dobre opinie bladzioszk闚 - krzywdy nie zrobi, a efekt daje delikatny acz wyra幡y. S這wem pr鏏owa, pr鏏owa, pr鏏owa.
|
|
|
|
|
#130 |
|
Raczkowanie
|
Do innych bladych. To link do w徠ku o smarowaniu twarzy, mi si rozja郾i這
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=103594 Id dzi na zakupy, decyduj si na jasnego J&J na razie tylko do cia豉, w ko鎍u nie od razu strzaskam si na heban wi璚 z twarz mog poczeka. Do zoba |
|
|
|
|
#131 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 343
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysy na prezent
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 8 244
|
moim typem jest balsam do cia豉 br您uj帷y Dax Cosmetics
do twarzy kremik HS :http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=14094 oraz puder br您uj帷y Vipery http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=6076 ![]() pozatym moim najnowszym odkryciem do opalania jest przy酥ieszacz opalania Ziaji mas這 kakaowe
|
|
|
|
|
#133 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 933
|
J&J do ciemnej karnacji - juz gdzie pisa豉m wszystko cacy - rylko po miesi帷u regularnego stosowania (2x w tyg. ) przeokropnie wysuszy sk鏎 - juz go nie lubi, aczkolwiek zuzyj do ko鎍a (bo ja sk徙irad這 jestem
)do twarzy i dekoltu 0 tylko i wy陰cznie avene wszystkie samoopalacze czy balsamy br您uj帷e 鄉ierdz i nie ma na to rady DHA w reakcji ze sk鏎 鄉ierdzi i ju...co za co...tylko, 瞠 jedni maj bardziej wra磧iwe nosy a inni mniej...przeszkadzaj帷a intensywno嗆 smrodku nie zalezy od w豉軼iwo軼i sk鏎y tylko od wra磧iwo軼i nosa, no i ilo軼i zaaplikowanego kosmetyku
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 053
|
Dzi podczas porannych zakup闚 w Netto natkn窸am si na Eveline Spa! br您uj帷y...
... i skusi豉m si. Okazuje si, 瞠 jest w aktualnej gazetce za 9,99 . Wypr鏏uj go zamiast Daxa, kt鏎ego znie嗆 ju nie mog .
|
|
|
#135 |
|
Przyczajenie
|
Witam.
Od razu na wst瘼ie chc zaznaczy, 瞠 je郵i w徠ek o tej samej tematyce ju by, to poprosz o namiar, ewentualnie skasowanie mojego posta. Chodz od jakiego czasu do solarium i zawsze kupuj preparaty do smarowania na miejscu. I tak: w zale積o軼i kto jest z obs逝gi, to mi m闚i r騜ne rzeczy: jak jest babka, to mi proponuje bronzer, dzi by facet, do mi proponowa przyspieszacz. Akurat wiem jak dzia豉 przyspieszacz, gdy jak si opalam na s這neczku, to r闚nie takowy stosuj. A na jakiej zasadzie dzia豉 bronzer? Pyta豉m t pani czy nie zawiera on samoopalacza, powiedzia豉, 瞠 nie. Dzi faceta pyta豉m, to powiedzia, 瞠 skoro daje efekt, to zawiera jak捷 tam ilo嗆. Dziewczynki, powiedzcie jak to jest? Co mam nast瘼nym razem wybiera jak b璠 w solarium? Dodam, 瞠 ju raz si za豉twi豉m samoopalaczem, kt鏎y jak si p騧niej okaza這, by w mleczku prze逝瘸j帷ym opalenizn (oczywi軼ie na butelce ani s這wa o tym, dopiero po sk豉dzie dosz豉m). Dorad嬈e co. Pozdrawiam. Buziaczki ![]() Lia |
|
|
|
|
#136 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 111
|
Cytat:
no to super, mo瞠 u siebie te w ko鎍u znajd
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
no to juz wiem 瞠 b璠e musia豉 wypr鏏owa balsamid豉:
1. Dove 2. Garniera 3. Eveline ale jak narazie poko鎍ze te co mam czyli: karmelek Daxa, Lirene i Kolastyne p.s. szkoda 瞠 ja Johnson'a mam uczulenie |
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 4 345
|
Dot.: Co to jest bronzer?
Cytat:
czyli zabarwia sk鏎, a przyspieszacze - zerknij tutaj http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...username=bluna w opis kosmetyku - maj inne dzia豉nie. Ja si zawsze zastanawiam, kt鏎a forma jest poprawna: bronzer czy br您er...
Akuku Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2012-03-31 o 04:31 Pow鏚: Dodanie cytatu |
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 8 320
|
Ja dzis wyruszam na zakupy.
Wrzuce albo J&J do ciemnej karancji do koszyczka, albo Evelinke spa. Wszystko zalezy od tego co bedzie na stanie w realu ![]() Do twarzy rowniez mysle nad J&J, aczkolwiek zobaczymy.
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 5 656
|
bronzer to poprawna forma Yedanno
![]() Przyspieszacze s逝膨 do posmarowania si na s這neczku, a bronzery maja barwnik i "koloruj" sk鏎.
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 827
|
Sathi, te nigdy nie jestem pewna czy m闚i z angielska
bronzer czy spolszcza br您er. Przyk豉dowo w kursie makija簑 AgaZ u篡wa okre郵enia br您er Cytat:
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
Przyczajenie
|
W sumie nazwa pochodzi od koloru br』owego, a nie brONzowego
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 456
|
Cytat:
Kate kochana, przepraszam, 瞠 dopiero teraz pisz, ale nie by這 mnie ca造 weekend. Tzn by豉m chwilami, ale czasu nie mia豉m na nic. A co do tych chusteczek, to tez si ich ba豉m na pocz徠ku, no bo jak to, chusteczk sie wysmarowa? Chusteczka, nie jest zbyt du瘸, ale przeci窸am j na p馧 najpierw, bo nie wiedzia豉m, czy zu篡j j ca陰, czy to nie b璠zie za mocno, jak sie tak nas帷zon chusteczk wysmaruj. No wi璚 przeci窸am i t jedn cz窷ci wysmarowa豉m buzi i szyj i dekolt (ta chusteczka jest taka sama jak takie do demakija簑 nas帷zone p造nem) ale stwierdzi豉m, 瞠 ten dekolt troch za s豉bo posmarowa豉m bo czu豉m,瞠 ta chusteczka jest ju taka sucha, no to wzi窸am drug cz窷 i jeszcze raz wysmarowa豉m szyj i dekolt, no i jeszcze na ramiona mi wystarczy豉. P騧niej te si zrobi豉 taka sucha wi璚 stwierdzi豉m, 瞠 reszty cia豉 nie ma co smarowa, bo i tak ju ca造 p造n z niej wyzmarowa豉m. Troch si obawia豉m, czy r闚no mi to wszystko wyjdzie, ale wysz這 naprawd super. Opalenizna naprawd 豉dna i 瘸dnych smug nie by這, a si zdziwi豉m. W ko鎍u mog豉m wyj嗆 do ludzi z ods這ni皻ym dekoltem (wyfiltrowanym oczywi軼ie) i nie straszy blado軼i.
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 308
|
Br您er
Mamy w j瞛yku polskim s這wo "br您owy" wi璚 nie ma powodu, 瞠by okre郵enie preparatu, kt鏎y br您owi mia這 angielski spelling ![]() To bardziej kalka j瞛ykowa ni zapo篡czenie.
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 36
|
Ja u篡wam samoopalacza DOVE...mama przywioz豉 mi go z NIemiec!!...Jest w miare OK...tylko czasem pozostaja przystkie zacieki...albo zmugi:/...Albo gdy jestem na s這鎍u i s這鎍e ogrzeje mi cia這 krem zaczyna lekko 鄉ierdzie:...hmmm troszQ KICZOWATO:/
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 4 345
|
W豉郾ie, w internecie i na kosmetykach obu form u篡wa si zamiennie. Przyzwyczai豉m si do okre郵enia "bronzer" ale zacz窸am si zastanawia, dlaczego "on" a nie "" skoro mamy kolor br您owy
![]() Tak na marginesie, to zacz窸am si zastanawia te czy jest "mened瞠r" czy "manad瞠r" . Edit: Wi瘯sza czcionka na specjalne 篡czenie ![]() No prosz, zn闚 u篡wa si i tak i tak: http://praca.money.pl/manadzer;ds;ro...rta,39239.html
Akuku Edytowane przez yedanna Czas edycji: 2006-05-22 o 17:48 |
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 827
|
mened瞠r
pisz prosz wi瘯sz czcionk
|
|
|
|
|
#148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chocia, to jedno i to samo
|
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 610
|
Cytat:
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 8 320
|
Zaopatrzylam sie dzis w evelinke spa- ladnie jak dla mnie pachnie
Na buzie kupilam ziaje sopot- bursztynowa opalenizna. Juz sie wysmarowalam Ciekawa jestem efektow...
砰cie to ci庵貫 ryzyko. Edytowane przez Nati02 Czas edycji: 2006-05-22 o 21:49 Pow鏚: zapomnialam o ziajce :) |
|
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

Kt鏎y tu wybra? Z tego co na razie wyczyta豉m, to zasadniczo zadowolone s dziewczyny, kt鏎e chc wyra幡ego efektu i jednocze郾ie maj raczej ciemn karnacj. A czy mo瞠 jest tu jaka b. jasna blondynka z such sk鏎 i po samoopalaczu nie wygl康a jak pomalowana?

i jeszcze wygwi盥瞠 mo瞠. Czy wystarczy nie przesadza z cz瘰totliwo軼i? a jak radzicie sobie z granic twarz-reszta cia豉?
). Po nieudanej pr鏏ie z samoopalaczem jaki milion lat temu uzna豉m, 瞠 przeznaczeniem moim jest straszy blado軼i przez okr庵造 rok. Dopiero tutaj zobaczy豉m 鈍iate趾o w tunelu...
.

no to super, mo瞠 u siebie te w ko鎍u znajd 

MIΒGO DNIA