|
|
#121 |
|
Gazela inteligencji
|
Dot.: Facet chce, żebym nosiła tylko jeansy
O jeżu, stary, że ci się tak chce walczyć o ładne tyłeczki na babskim forum xd
Ogólnie to ja mam raczej w dupie, co inni robią ze swoim ciałem, dlatego się dziwię. Mnie wystarczy, że ja i mój facet wyglądamy spoko, reszta może sobie być wychudzona/umięśniona/otyła tak bardzo, jak im się tylko podoba. Ale widzę, że w tobie ten temat wzbudza wielkie emocje
|
|
#122 |
|
Raczkowanie
|
Facet chce, żebym nosiła tylko jeansy
@Sheev jedyny głos rozsądku w tym absurdalnym temacie, najbardziej mi się podobało jak karynki wydały wyrok że to trzeba zerwać. Zerwać bo facet lubi Jeansy
Nigdy nie zrozumiem też dlaczego w miarę możliwości nie walczyć ze swoimi kompleksami (tak łatwymi do zwalczenia jak brak tylka) tylko oszukiwać siebie że znajdzie się kogoś kto je zaakceptuje nie akceptując ich samemu, ale kto by się tam logiki doszikiwal Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Hank_Moody Czas edycji: 2017-10-06 o 03:03 |
|
|
|
|
#123 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
|
|
|
#124 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Wiesz że nie.
I jeśli autorka uważa faceta za buraka, to wiadomo że ten związek nie ma sensu. To jest oczywiste. Natomiast jeśli mam kompleksy, to próbuję zrobić cokolwiek żeby się ich pozbyć. Kompleksy są upierdliwe i strasznie uprzykrzają życie, jeśli można im powiedzieć radosne "pa pa forever", to warto z tej możliwości skorzystać. Moim zdaniem oczywiście.
|
|
|
#125 |
|
Gazela inteligencji
|
Tylko ze wlasnie brak tylka czasem nie jest aż tak latwy do zwalczenia. Trzeba włożyć w to całkiem spory wysiłek. To rzeczywiście zależy od predyspozycji. Da się, ale bywa ciężko. Chyba ze ktoś chce po prostu nieco podnieść i ujędrnić, to wtedy kilka miesięcy chodzenia na silke dwa razy w tygodniu na godzinkę wystarczy.
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Facet chce, żebym nosiła tylko jeansy
Cytat:
Tyle ze autorka z tego co wiemy nie wkłada nawet najmniejszego wysiłku w to żeby zmniejszyć swój kompleks (ogromny). Jasne, nikt nikogo nie zmusi i nie trzeba nic robić, ale w zależności od tego co kto stwierdzi na temat jej tyłka jest albo zła, rozjuszona albo juz zadowolona bo stary kumpel powiedział, ze nie no jest super, no co ty. To ja wolałabym albo serio przestać się przejmować tym co kto uważa albo coś zrobić żeby zmienić moje cztery litery. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." Edytowane przez Buzzerka Czas edycji: 2017-10-06 o 10:43 |
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
ale rzeczywiście trochę poteoretyzowalam, niekoniecznie ma się to do sytuacji autorki
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Oczywiście. Ale co innego "bywa ciężko", a co innego "ja nie znoszę ćwiczyć i bawić się w diety". Tu jest kwestia podejścia do tematu. Jeśli jakiś kompleks mnie tak męczy, że wyłazi przy każdej durnej uwadze i bardzo rani, to staram się zrobić coś, żeby mnie to tak nie męczyło, nie raniło. Praca nad poprawą tego, co budzi kompleks, albo praca nad całkowitą akceptacją, tak czy siak kombinowanie jak się kompleksu pozbyć.
Moim zdaniem gra warta świeczki, ale jasne, niektórzy wolą się męczyć z kompleksem, bo to mimo wszystko jest w pewien sposób jakoś tam łatwiejsze. Btw, czy luby (eks luby?) autorki wie, że ona ma kompleks, że nosi te spódniczki bo się wstydzi swojej pupy w spodniach? Bo mi to umknęło.
|
|
|
#129 |
|
Raczkowanie
|
Wie.
Moim zdaniem Sondrina została rozegrana na początku znajomości ciepłem i otwieraniem, pośrednio o technikach uwodzenia pisał ten gość od siłowni. Facet Sondriny bezbłędnie zapamiętał wszystkie jej słabe punkty, teraz zaczyna się pranie mózgu. Partner Sondriny przy okazji dezawuuje to co ona lubi i uważa. Teraz typ zaczyna mieć zupełnie inne zachowania ,na początku słodziutki, a teraz podwójne komunikaty, dziwne uwagi. Strach , gdy przy takim bęzie musiało iść do szpitala, jesli tyłek po operacji będzie nie taki , to Trafiła prawdopodobnie na narcyza . Naprawdę bywają partnerzy, którzy nie są z kimś z powodu wielce doskonałego ciała. Znam mężczyznę, który został z kobietą po mastektomii, ale to nieczęsty przypadek. Poległam przy tym gdy Sheev pisał o naśladowaniu partnera (bodajże E), ponieważ eks próbował w ten sposób i skompromitował się straszliwie. You made my day ![]() Nadchodzi weekend. Dużo krytyków i hejterów jest nieszczęśliwych, samotnych i może chcieć spuscić sobie jad z krzyża, pewnie będzie miało to oddźwięk w tym temacie, rytualna anonimowa jazda po cudzej d. i psychice . W ten śliczny i ujmujący sposób akcent znowu zostanie przeniesiony na organy kobiece , bo przecież partner powinien nakazywać, rządzić, krytykować, po to jest partner. Sondrina, nie daj się, nie mierz się, nie daj się sprowadzić do bycia bryłą, to zupełnie ogłupia. A brak stabilnej wlasnej samooceny jest częstą zmorą u kobiet. Nie tylko u kobiet. Tępym dzidom wątpliwości na własny temat się nie trafiają. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-10-22 o 18:53 Powód: Przywrócenie usuniętego posta. |
|
|
|
|
#130 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Gazela inteligencji
|
Wlasnie wydawało mi się, ze ma zamiar zerwać znajomosc
|
|
#132 |
|
Konto usunięte
|
Na razie chyba są "ciche dni". Nie zerwała. Pewnie wiele zależy od następnej rozmowy i wyjaśnienia sobie pewnych kwestii. Która powinna się odbyć.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2017-10-06 o 13:56 |
|
|
|
|
#133 |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ja się zgadzam z Sheev (Sheevem?). Własny chłop Autorce zasugerował, że ma fajną pupę - "nieee, okłamuje mnie i specjalnie pogłębia moje kompleksy, które każdy potwierdza i każdy widzi, toksyczny burak"; kolega zasugerował, że Autorka ma fajną pupę - "a w sumie to ma rację, moja pupa jest super, wszystko wina jednego tekstu sprzed dekady i złych materiałów, fajna laska ze mnie jednak". WTF.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
T
Edytowane przez Delicatessen Czas edycji: 2017-10-22 o 02:12 Powód: o |
|
|
|
|
#135 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A kompleksy jako oznaka wyższości nad "tępymi dzidami" hmmm... Tak sobie tłumaczmy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#137 |
|
BAN stały
|
Przecież chyba nigdzie nie padło, że facet autorki uważa jej tyłek za płaski, to jej interpretacja.
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Jak nadeszła ta impreza już nie byliśmy razem
|
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Gazela inteligencji
|
Cytat:
ale w domu za to leginsy i króciutkie szorty, bo on bardzo lubił tyłeczki (i lubił mi pokazać dziewczyny, z których mam brac przykład). Na szczęście było, minęło oczywiście nie słuchałam
|
|
|
#141 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Zdanie
"Pewnie domyślił się moich słabych punktów i teraz to paskudnie wykorzystuje." na to nie wskazuje. ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na samym początku związku chciał, żebym sobie pożyczyła od jego matki jakąś fajną kieckę, bo jego babcia robiła IMIENINY. A moje kiecki mu się nie podobały. Więc poszłam kupić specjalnie głupią sukienkę, która trafi w jego gust. Bo wtedy mi zależało, bo się jeszcze starałam, itd. Aż w końcu zabił we mnie jakiekolwiek chęci ![]() Ach, no i zawsze podkreślał, że kobieta powinna reprezentować faceta. Wyglądem. A on mógł wszystkie imprezy obskoczyć w jednej koszuli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Cytrynowy_Sorbet24 Czas edycji: 2017-10-06 o 16:32 |
|
|
|
|
|
#143 | ||||||||||||||
|
BAN stały
|
@kalor
Cytat:
Gazelo inteligencji, odpowiedź B nie jest jedyną poprawną. Nie zdajesz. Cytat:
Cytat:
Tematem przewodnim ostatniego postu nie jest już argumentacja za ćwiczeniami. Skupiłem się na oszustwach autorki, wnikając w psychologiczne mechanizmy usprawiedliwiania własnych niedorzecznych zachowań, presję tłumu, brak własnej opinii, "rozsądek kolektywu", niedowartościowanie. W tej chwili to ważniejsze problemy niż wydumane kompleksy. @Hank_Moody Cytat:
Uruchomiły się skojarzenia z doświadczeniami relacji z facetami o wysokiej potrzebie kontroli. W tym momencie zdolności racjonalnego myślenia osłabły na rzecz emocji wywołanych przykrymi wspomnieniami. Pewnie jest też coś na rzeczy w związku z dzisiejszą kulturą całkowitego wyzwolenia i bekaniem kultury ją poprzedzającej. Uczy się, że wolność w najszerszym wymiarze obyczajowym jest dobra, a kiedyś panował straszny ucisk. Przez wbijanie tego do głowy rodzi się kotwica na zasadzie dobry/zły i pod te kategorie wciska się szerokie spektrum zachowań, które bywają obiektywnie niegroźne, pozbawione złej woli. Zostało to dodatkowo spotęgowane przy każdej kolejnej użytkowniczce, która mówiła "ja też, masz rację, to okropne, jesteś super". W takich warunkach jak przy kuli śnieżnej rośnie szansa, że kolejna też się zgodzi, bo rzecz odbywa się w kolektywnej płaszczyźnie emocjonalnej. Krytyczne i bezstronne myślenie staje się funkcją niedomyślną, że się tak wyrażę. Jadą z automatu. Przerabiałem to już kilka razy na tym forum. I można by jakoś wyważyć wypowiedź, że facet zachował się nietaktownie, ale skreślać człowieka z powodu jednego błędu przy tak ZNIKOMEJ ilości informacji dotyczących całej tej relacji, świadczy o lekkomyślności, jeśli nie głupocie użytkowniczek. Zasugerować, by wymagała wyjaśnienia sprawy, przeprosin, zgłębienia tematu - okay. Ale to, co tutaj się wyprawiało to jest jakaś porażka. Jeśli któraś z wyżej opisanych wytrwała w niezbyt przyjemnym procesie czytania tej wiadomości, zasugerowałbym zastanowić się nad odpowiedzialnością za posiadany wpływ tu na forum. Sondrina zdradza predyspozycje do irracjonalnego ulegania wpływom opinii tłumu, zatem każdy nieprzemyślany post może mieć znaczne przełożenie na jej decyzje życiowe. Wypadałoby wziąć to pod uwagę przy pisaniu bezmyślnych rad, bez głębszego zastanowienia nad tłem zagadnienia, bez rozpatrywania za i przeciw. Macie wpływ na ludzi błądzących, zagubionych, działających pod presją - tacy tu każdego dnia trafiają. Rozwagi. https://www.youtube.com/watch?v=b23wrRfy7SM Cytat:
Pędzą jak muchy do światła, które rzuca największy cień. @elvegirl Cytat:
@Delicatessen Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak swoją drogą, mam coś specjalnie dla Ciebie, na pewno się spodoba: https://www.youtube.com/watch?v=TNqGvXx29_Y Tutaj pełna wersja: https://www.youtube.com/watch?v=g7YJeasE-wE Jakie ja mam trafne skojarzenia, przecież ten pan również nawijał o wyzwoleniu kobiet. Cytat:
@Nuova Cytat:
Nie rób tak, bo jeszcze udzieli mi się przypadłość autorki i zacznę pisać pod publiczkę. A później będę smutny jak dostanę łapkę w dół. |
||||||||||||||
|
|
|
|
#144 | |
|
Gazela inteligencji
|
Hmmm, ironizowanie na babskim forum, fajne hobby
przez twoje posty przebija tak wielkie poczucie wyższości, aż ci zacytuje wypowiedz Orih z innego wątkuCytat:
PS Przypadek nr 2 jakby słowo w słowo o tobie
Edytowane przez kalor Czas edycji: 2017-10-06 o 16:58 |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
[
Edytowane przez Delicatessen Czas edycji: 2017-10-22 o 02:13 |
|
|
|
|
#146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Ergo, w komunikacji trudno jest wyzbyć się tego, co między nogami. Chociaż to wcale nie służy do rozmowy. Ech, piątek.... |
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
BAN stały
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;7773632 6]Jeszcze wczoraj mega kompleks, a dziś jedna osoba Cię upewniła, że tyłek masz spoko, więc już jesteś pewna siebie. Coś taka chwiejna ta Twoja samoocena. Chyba wcale nie jesteś taka pewna siebie i dlatego jak lwica bronisz się przed jakimikolwiek zastrzeżeniami co do Twojej osoby, nawet jakby były w normie zdrowego związku (co nie znaczy że za takie uważam akcje Twojego faceta).
EDIT: nie widziałam dopisku o mierzeniu się i mierzeniu jeginsów. Poważnie? Ile Ty masz lat? Czemu omawiasz z jakimś gościem temat swojego tyłka? Dziwne to dla mnie.[/QUOTE] Zgadzam się z zacytowanym i też nieco zmieniłam postrzeganie tego wątku. Na początku autorka zapewniała, że płaska pupa to jej największy kompleks, a facet z pewnością chciał ją upokorzyć wspominając o jeansach. Teraz z kolei okazuje się, że autorka wcale nie ma płaskiego tyłka, wręcz przeciwnie - odstający, jędrny i wspaniały, bo tak powiedział jakiś koleś. Dziwi mnie to, że 28 letnia kobieta, która niby zna swoją wartość i nie znosi zamachu na wolność w związku, omawia wygląd swojej pupy z przyjacielem, eksem czy kimkolwiek innym. |
|
|
|
|
#149 |
|
Raczkowanie
|
N
Edytowane przez Delicatessen Czas edycji: 2017-10-22 o 02:13 Powód: / |
|
|
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Ja myślę że nie chciał Cię urazić. Mogłaś mu po prostu powiedzieć że Twój tyłek wygląda kiepsko w jeansach dlatego ich nie nosisz. Na pewno by mu się głupio zrobiło. Przecież on ma prawo lubić kobiety w jeansach, tak jak Ty masz prawo lubić brunetow. Wg mnie chciał tylko zasugerować ze miło by było gdybys ubrała jeansy, że jemu by się to bardzo podobało, ale trochę mu nie wyszło. Nie bierz tego do siebie. Lepiej po prostu mu powiedzieć że Twój tyłek lepiej wygląda w sukienkach niż spodniach. I tyle.
Ja tu nie widzę nic co by wskazywało na to że facet jest burakiem. Po prostu był szczery, zasugerował coś a Ty wzięłaś to zbyt do siebie. Nie ma co się obrażać, trzeba ze sobą umieć rozmawiać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

ale w domu za to leginsy i króciutkie szorty, bo on bardzo lubił tyłeczki (i lubił mi pokazać dziewczyny, z których mam brac przykład). Na szczęście było, minęło